- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Saughassy
aktív tag
-
rostiron
őstag
válasz Saughassy #120090 üzenetére
Szia.
Szerintem nem jó, mert a teló nem tud egyszere 2 wifire csatlakozni.Az otthoni wifire kell csatrlakozni a nas miatt, mert ott vannak a zenék. Akkor nem tud egyidőben a Chromecast -ra is csatlakozni. Gondolom.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tranceplanet #120087 üzenetére
hhhh-...
... -hhhhhhhhhh.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
tranceplanet
addikt
Nos, a Harman cégnél van vaktesztelés is: [link]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Tudtok ajánlani ha létezik 20-25000 ft körül olyan kütyüt ami Bluetooth-on fogadja a dolgokat, és rca-n rá tudom kötni az erősítőre ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Ha már mély vs akusztika téma, ezt akartam linkelni, mert érdekes:
The Ones | Designing the new W371 Adaptive Woofer System.
Persze nem olcsó, kb 3-4 millió forint.
Lényegében ez nem is subwwofer, hanem egy olyan kiegészítés, amivel 3 utassá varázsolsz egy két utas rendszert. Szóval rögtön legalább kettő is kell belőle.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz szente #120065 üzenetére
Én is jártam így használttal, de ott nagyon el volt qrva a motor vagy az egész.
Egy LP-t feltéve ha az elejére tettem a tűt és lőttem hozzá sebességet, a végére eltért a beállítottól, és vice-versa, ezt a nagy deltát meg tudtam felezni úgy, ha a közepére tettem a tűt és állítottam be. De itt döbbentem rá, hogy már attól lassul picit, ha a tűt ráteszem, lol hát mivanitt basszus.
Na, ekkor esküdtem meg, hogy használtat soha, veszek egy Technics 1200-es szériát egy fasza tűvel, az egy malomkövet is elforgat és béke van.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
BIGi75
senior tag
válasz orbano #120079 üzenetére
Nincs túl nagy jelentősége. Nézegettem már ilyen szimulátorokat korábban és a zavart az okozza nálam, hogy ha komolyabb beépített bútor van, akkor vajon hány Hz-tól szólhat bele az eredménybe egy beépített tároló, van-e az a tartomány amit már nem a határolófalig érdemes vizsgálni. A 200Hz egy hasra ütött szám volt. Sógornál pl. gipszkartonos, 18mm-es bútorlapos szerkezet van 1 teljes falsíkon. De ahogy lezso6 is írta, ez ultrabonyolult, szimuláció helyett maradok a mérésnél.
-
válasz BIGi75 #120075 üzenetére
Ez ultrabonyolult már, mert minden is számít, pl ha tele van a szekrény, akkor basszuscsapdaként fog működni. Az ilyet már mérni kell, a fenti sem szent írás, mert az első kép az konkrétan az én szobám, s a bútorok miatt tökre nem ilyen, hanem sokkal jobb. Csupán azt akartam illusztrálni a képekkel, hogy extra subwooferrel is lehet javítani a mélytartományon.
[ Szerkesztve ]
-
válasz orbano #120070 üzenetére
Csupán azt rajzolja fel, hogy ha pl a piros vagy kék területre teszel egy hangfalat, akkor azt a szobamódot fogja erősíteni. Azonban ha már több hangfalat használsz, akkor teljesen megváltozik az egész.
Próbáld ki, hogy a REW-ben csinálsz egy szobát, egy sima sztereo elrendezéssel. Ekkor kapsz valami random átvitelt, ami nem egyenes. Aztán tegyél hozzá egy subot, s ne legyen crossover meg semmi, tehát a sztereó hangfalakról is jöjjön a mély, korlátozás nélkül. Nézd meg a subwoofert mindenféle helyzetben, s fogsz olyat találni, ami habár nem tökéletes, de nagyon sokat javít.
Pl nálam adott alapból ez:
Ha teszek hozzá egy szubot a megfelelő helyre, akkor ez lesz:
Szóval több mélyforrás csodákra képes, a fenti esetben 3 is van. De ugye ez nem egy átlagos 2.1, mert ott lenne keresztváltás, itt meg nincs. Csupán az akusztikát javítandó került be a subwoofer.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz szente #120072 üzenetére
Indítsd el az ingyenes Cardboard VR demót (ami giroszkóppal működik), várj 10 másodpercet, és látni fogod a problémát. Azt hittem, hogy jár hozzá egy tesztlemez, az az egyetlen működő módszer a sebességmérésre. Esetleg még az, ha leméred egy olyan album hosszát, ami digit master, és meg is van digitálisan, de ott elég nagy a mérési hiba lehetősége.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
orbano
félisten
válasz lezso6 #120066 üzenetére
Dehogy, nézd meg az amrocot vagy akármelyiket, egészen konkrétan felrajzolja a magas és alacsony nyomású területeket. Ettől a valóság akkor térhet el, ha nem pontosan olyan alakú a szobád.
Csak a matekot gondold végig az elsődleges hosszanti axiális módusra: teljesen mindeg honnan indul ki az elsődleges hullámfrontod, eléri (sztandard esetben) a hátsó határfelületet, majd visszapattan. Tehát a nyomás fázisa Pi/2 lesz, a sebességé nulla, minden frekvencián. A módus alapfrekijén és a felharmonikusokon pedig ezután ez fázisban történik a hullám terjedésével, minden más frekin pedig valamilyen kioltásod lesz. Az alapfrekin pedig ugyanígy a szoba közepén lesz a nyomásminimumod. Nem lehet máshol, hiszen a szoba hossza Pi erre a frekire, és mivel Pi/2-ről indul, a szoba közepén lesz 0.
Ez alapján legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy a sok forrás különböző fázisokban indul úgy, hogy az MLP-ben jó legyen az SPL-ed, de az utózengésed ott lesz ugyanúgy.A vér nem válik VAZZE!™
-
kutyek
senior tag
válasz orbano #120063 üzenetére
pontosan ugyanaz az univerzális matek működik (lineáris terjedés + Huygens-Fresnel elv) minden esetben, akár akusztikáról, optikáról vagy éppen előfeszített rugalmas közeg mechanikai hullámairól (pl. vízfelszín, dob membránja stb) van szó, függetlenül attól is, hogy transzverzális (fény, membrán) vagy longitudinális-e (hang) a kérdéses hullám...
Ha az üres szobának (mondjuk sztereó gerjesztéssel) van valahol egy adott basszus frekvencián nullhelye, de te odateszel egy subot, akkor mi van?! hát az, hogy így már nem lesz kioltás az adott pontban, és megszűnik nullhelyek lenni az adott pozíció. ennél extrémebb példát nem tudok mutatni arra, miképp befolyásolja a gerjesztések pozíciója a kialakuló hullámképet...
EDIT: sztem a komolyabb kalkulátorok nemcsak üres szobát, hanem gerjesztett módokat (1, 2... subbal, pontos pozíciókkal) is számolnak
[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz orbano #120063 üzenetére
Akkor a kalkulátorok miért dolgoznak hangforrás nélkül?Ja, pl.
De mi is az az MLP? -
orbano
félisten
Akkor a kalkulátorok miért dolgoznak hangforrás nélkül? Az MLP meghatározó módszerek pedig úgy kezdődnek, hogy tedd a hangfalat a sarokba, és ha megvan az MLP, az SBIR-t már oda lövöd be. Miért?
Az SBIR-t még megértem, és azzal összességében megváltozik a szoba akusztikája, ahogy pakolod a hangfalakat, de az állóhullámokat nem értem igazán. Egy axiális módus ugyanúgy _kell_ kinézzen, hiszen az a szoba geometriájának a függvénye csak és kizárólag. Ha pakolgatod a hangforrást, azzal legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy a konvergenciát lassítod, de pl. egy elsőfokú axiális módusnál akármit is csinálsz, középen lesz a kioltásod és a falaknál a kiemelés.
Olyasmire emlékszem, hogy ezeknél a multiszubos megoldásoknál konkrétan az MLP-re optimalizálnak, szóval az első hullámfrontra tudom elképzelni, hogy működik valami, de az utózengés köszöni szépen ugyanaz lesz, a határfelület fogja és "reseteli" a fázist.kutyek: a dobnál szerintem más a matek, mivel ott egy elasztikus, a végeinél rögzített anyagot gerjesztesz, tehát a dob pereménél kisebb lesz az amplitúdó, emiatt a felharmonikusok aránya meg fog változni, gondolom ez ugyanaz mint a gitárnál.
De a szoba levegője ugyanannyi mozgási energiát vesz át a peremeken is, sőt a a room gain miatt többet is, ami aztán pláne nagyon nem analóg a pengetéssel.A vér nem válik VAZZE!™
-
kutyek
senior tag
válasz orbano #120059 üzenetére
nem. A hullámforrások (gerjesztések) és a peremfeltételek (szoba) együtt alakítják ki az eredő hullámteret. Egy dob sem ugyanúgy szól, ha a membrán közepén, vagy a perem mellett ütöd (ugyanúgy, azonos erővel). A falak nem tolódnak el, de a csomópontok (nullhelyek) igen, ha elmozgatod a forrást.
[ Szerkesztve ]
-
válasz orbano #120059 üzenetére
Több hangfallal a szobamódok kioltják egymást, mondhatjuk úgy is, hogy kiátlagolódnak. Persze a megfelelő helyen kell lenniük a hangfalaknak meg neked is. Pontosan ezért váltottam anno 2.1-ről 2.0-ra. De gondolkodtam 2.2-ben is.
Szóval elvileg végtelen mennyiségű subwooferrel tökéletes mély érhető el a legrosszabb akusztikájú szobában is.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
-
válasz fererencz89 #120057 üzenetére
Kattogni ingyen van.
Ha jól emlékszem mintha eredetileg se akartál volna vágni. Abból a szempontból működhet, hogy minél több sub (nyilván nem ugyanoda), annál kiegyenlítettebb hang, mert varázslatos módon kijavítják egymást. Csak ugye nem egyformák, így nem tudom hogy nyerő lehet-e. Bár nálad a sztereónál most 60 Hz alatti hangokat megeszi a szoba, szóval lehet elég a (jól elhelyezett) subon beállítod 60 Hz-re LPF-t és készen vagy. Vagy nem...
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz lezso6 #120053 üzenetére
Szerintem úgy érdemes, hogy először kipróbálja, hogy milyen külön kütyü nélkül subwooferrel váltani, aztán ha valami problémába ütközik, akkor vesz hozzá extra kütyüt. Feltéve hogy a problémáját az utóbbi megoldja.
Így gondolom, de már előre kattog az agyam.
Vagyis a sub-bal váltást úgy gondoltam, hogy high level jelet kap a sub, csak azt szűröm, szatellit megkap mindent + összességében EQ. Szűrt vonalkimenet is ritka, ráadásul elvileg nem is ajánlott arra rátolni a végfokot (zaj).Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz rostiron #120052 üzenetére
Én úgy tudom, lényegében mindegy, melyikbe, a különbség talán annyi, hogy a direct az folyamatos, nem szakítja meg a bedugott fejhallgató jack csatlakozó, a másikat igen. Ha audiofil akarsz lenni, akkor direct, ha praktikusabb a másik, és az a szempont, akkor remote.
Nem szotkam hibázni.
-
denesdr
addikt
válasz rostiron #120048 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy a melyikre kötöd, párhuzamban van a két kimenet, csak nem A meg B az elnevezés.
A kimenetek elnevezései csak formálisak, Direct = a hangfalpár ami közelebb van hozzád, Remote = a hangfalpár ami távolabb vagy egy másik szobában van elhelyezve, ilyesmi.Szerk.: lehet, hogy van funkció is hozzájuk kötve, pl amit fererencz89 ír.
[ Szerkesztve ]
-
válasz denesdr #120051 üzenetére
Működik windóz hangerőszabályzás, csak rohadtul kényelmetlen, nem praktikus. Erősítő meg subwoofer hangerejét valahova fixre kell állítani, lehetőleg jó magasra, ha nem akarsz kifogyni a hangerőből, s mindig utánaállítgatni, "szinkronizálni" a kettőt.
Úgy vált ahogy akar. Szerintem úgy érdemes, hogy először kipróbálja, hogy milyen külön kütyü nélkül subwooferrel váltani, aztán ha valami problémába ütközik, akkor vesz hozzá extra kütyüt. Feltéve hogy a problémáját az utóbbi megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy bugyuta kérdést szeretnék feltenni .
Egy [rotel 935bx] erősítőnél a két hangfalat B&W DM602 a "direct speakers" vagy a " remote speakers" -be kell kötni ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
válasz denesdr #120044 üzenetére
Az lehet gond, hogy ha eddig az erősítő hangerőszabályzóját használta, akkor az nem már nem lesz opció line-level váltás esetén. Azaz kelleni fog külön valamilyen előfok erre a feladatra, ahogy írtad.
Dehogy bullshit, forrás = vonalszintű forrás, ami lehet DAC, előerősítő, akármi, leírtam. Nálam is meg sokan másoknál is így működik, csak aktív hangfalakkal. Megint kontextus nélkül ragadsz ki dolgokat, hogy beleköss vagy nem olvasod el figyelmesen amit írok.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz lezso6 #120043 üzenetére
Oké, egy stúdióban a keverő az előfok, ahol a fő hangerőt állítjuk, ez kihat a fő hangfalakra és a subra is, hol a gond? Még mindig nem látom, hogy miért ne hatna a hangerőszabályzás a subra.
Amit írtál "forrás -> sub -> erősítő -> hangfalak" , bullshit. A subot nem közvetlenül a forrásra kell kötni, ha van másik erősítőnk amin hangerőt szabályzunk.
[ Szerkesztve ]
-
válasz denesdr #120042 üzenetére
Csak ugye a legtöbb sub saját maga is tud váltani, mint írtam, stúdió monitoroknál ez az alap, hogy van rajta vonalszintű minimum sztereó bemenet és kimenet, de a drágábbakon átmehet 5-7 analóg csatorna is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz denesdr #120040 üzenetére
Mert így van kötve:
forrás -> sub -> erősítő -> hangfalak.
Jön a vonalszintű jel valahonnan, bemegy a subwooferbe, az levágja magának a mélyet, s csak a maradékot küldi tovább az erősítőnek.
Ezért kell a sub elé valamilyen hangerőszabályzó megoldás. Vagy olyan erősítő, amin van sub kimenet, talán az lenne a legelegánsabb. A legjobb meg az általad említett miniDSP Flex vagy hasonló, s akkor párhuzamosan lenne a kettő, csak az jó drága is ugye.
-
denesdr
addikt
válasz lezso6 #120035 üzenetére
Egy szóval sem írtam, hogy mindenképp DSP kell. Azt írtam, hogy szerintem fapad a potméteres állítgatás, ha ez nem így jött volna le, akkor most tisztázva van remélem. Nekem személy szerint kellene DSP, mert már létezik, hozzáférhető és szeretem azt amit csinálni lehet vele.
-
-
válasz denesdr #120032 üzenetére
Erről beszéltem. Anno ezért kellett így elhelyeznem a Sub8-at. Próbáltam mindenhol, de csak ott volt jó. Csak ugye ha fererencz89 nem teheti akárhova, akkor nem garantált megoldás a subwoofer. Nem egyszerű ez.
[ Szerkesztve ]
-
válasz denesdr #120031 üzenetére
Szerintem jó lenne, ha kicsit konstruktívabban állnál hozzá, mert ez az általad képviselt fotelharcos attitűd nem vezet sehova.
Kontextusból kiragadva az idézett mondat általánosságban nem igaz, viszont itt pont az volt a kontextus, hogy szerinted mindenképp kell DSP-s váltás, mert a többi harmatos. Igen jó lenne a DSP, csak az mocskos drága lesz ám, miközben alig hoz valamit, főleg az ő esetében, ahol lehet a subwoofer se segít.
-
orbano
félisten
válasz denesdr #120019 üzenetére
várjál itt két dolog keveredik. beszéltünk a magas szintű bemenetes megoldásról, aztán mondtam, hogy egyszerűbb a keresztváltós. az nyilván vonalszintű bemenetet vár alapesetben és azt ad tovább. ergo egy meglévő rendszerbe tudod integrálni.
hogy most egy szub tudja-e mindkét "üzemmódot", az irreleváns.A vér nem válik VAZZE!™
-
denesdr
addikt
válasz lezso6 #120028 üzenetére
"Felesleges sznobizmus a DSP-s keresztváltás egy subwoofernél."
LOL. Hifi műszaki szemmel topik 2023. Szerintem szólhatnánk VoidXs-nek vagy épp a high-end stúdió monitorok gyártóinak hogy nyugodtan hagyjanak fel a szoftvereikkel, mert csak sznobizmus az egész, nem kell jobb a potmétereknél.
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #120026 üzenetére
Ha nem tervezel sokcsatornás rendszert használni, akkor én inkább egy miniDSP Flex-et javasolnék, ez lehetne a forrásválasztó/DSP-s main-sub crossover és szobakorrekció/DAC/előfok egyben.
-
Ha nem lehet megy a HPF az erősített jelen, akkor annyiban bukta, hogy egyszerre fog szólni minden, ami nem feltétlenül jó, bár lehet működhet. Vagy az erősítő elé kötöd be, mert a vonalszintűből már le tudja vágni a mélyet, csak akkor meg a hangerőszabályzással lesznek gondok. És ha valami miniDSP jellegű megoldást szeretnél, hogy külön DAC-ról menjen a subwoofer, ugye akkor is megoldandó probléma a hangerőszabályzás.
De ugye korábban is mondtam, hogy ha az a probléma, hogy ha 40-60 Hz között kioltás van, akkor a subwoofer nem biztos hogy megoldás lesz. Max akkor ha máshol helyezed el, mint a sztereó hangfalakat, s lehet kettő subwoofer is kellhet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz denesdr #120027 üzenetére
Mert úgy néz ki, hogy sosem használtál ilyet, ugyanis működik, nincs vele semmi gond. Felesleges sznobizmus a DSP-s keresztváltás egy subwoofernél. Így is elég baj van subwooferrel, de gyakorlatilag sosem az, hogy analóg potit kell tekergetni és bárcsak DSP-vel váltana.
Én ezt kb olyasminek tartom, mint azt amikor valahol említettem, hogy balanced kimenetű DAC-ot keresek, aztán jött az okoskodás, hogy az harmatos meg nem is igazi balanced, mert az egész DAC-nak kell annak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Azért, mert leharmatosoztam a potméteres subintegrációt. Nyilván a semmitől jobb, nem akartam senki kedvét elvenni.
-
fererencz89
őstag
válasz lezso6 #120025 üzenetére
De amit vázoltam, ott nincs HPF. Gondolom az is sokat hozna. Vagy már nem értem, mitől van itt feszültség.
Kitagadnának (bár már így is számkivetett vagyok ) a hifis társadalomból, ha dobnám a "hifi beütésű" DAC-amp-ot, az ájdiofíl angol sztereó erősítőt, és vennék az árukon egy böszme, lenézett mozivasat, ami bővelkedik bemenetekben/szolgáltatásokban?
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
válasz denesdr #120024 üzenetére
Ez nem bringa hogy folyamatosan tekergetni kell. Egyszer beállítod, örülsz, ennyi, gyorsan megvan. Slusszpoén, hogy habár fix szokott lenni a HPF, az LPF-et nem feltétlenül ugyanannyira fogod beállítani, mert valamikor kicsit alatta vagy felette szól jobban.
-
válasz denesdr #120022 üzenetére
Dehogy harmatos. Persze nem árt, ha van DSP, valamivel jobb lehet tőle, de egy sima hangfalhoz képest (ahol ma már tényleg musthave) semmit nem hoz subwoofer viszonylatban. Egy szubnál az elhelyezés meg az akusztika az elsődleges,.
Nagyon drágáknál van opció DSP-re, pl Neumann meg Genelec. De amúgy meg Adam, Eve, KRK, Mackie, Presonus, JBL, Dynaudio, Yamaha, Kali stb mind azt tudja, ami leírtam, szóval gyakorlatilag kb az összes stúdió monitor. Az ATC meg egy külön állatfaj.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz denesdr #120007 üzenetére
Miért lenne az nagyon harmatos? Meg milyen analóg poti? Az általában csak hangerőre meg LPF-re szokott lenni poti, ezen kívül egy fázisfordító kapcsoló meg egy HPF kapcsoló fixen 85 Hz körül. Kb az összes stúdió monitornál ennyi. Na most ha pro audioba elég, akkor gyakorlatilag bárhova. Az akusztika sokkal fontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
válasz denesdr #120019 üzenetére
legjobb ezt tisztán digitálisan hajtani, és hamár, akkor why not wireless? [nubert X-connect]. Nem kell plusz köröket futni a dekódolással (atmos, TrueHD stb), digit stream-ek multiplexelésével, transzportjával, időzítésével - ezt megoldja a rendszer.
Sub: [link] appból állítható LPF/HPF, PEQ, szoba kalibráció stb.
-
denesdr
addikt
válasz orbano #120015 üzenetére
Magyarán a sub elektronika vagy nem vágja a fő hangsugárzók felé menő jelet és nem ő hajtja a fő hangfalakat (tehát a magasszintű jel csak átmegy rajta érintetlenül a fő hangfalak felé) vagy vágja, de akkor kell még egy plusz erősítő is, ami a fő hangfalakat hajtja (mivel a vonalszintű vágáshoz át lett konvertálva benne a magasszintű jel vonalszintűvé). Ha ez utóbbi eset áll fenn és magas jelszintű a subon a bemenet, akkor gyakorlatilag 2 erősítőt kell használnunk a fő hangfalak hajtásához plusz a subnak a saját erősítőjét, azaz így összesen hármat, egy amelyik a subot hajtja a magas jelszintű bemeneten, egy másik amelyik a fő hangfalakat hajtja és ugye a sub saját erősítője.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #120013 üzenetére
Nálad viszonylag szerencsés a helyzet, mert a fő hangfalak szobai mélyátvitele a mély frekik felé leejtős (ami a váltás szempontjából gyakorlatilag egy HPF-nek felel meg), amit akár ki is tudnál tölteni egy subbal, magyarán egy kis szerencsével hozzáadott HPF nélkül is lehetne elfogadható sub integráció. Ázért valamennyit biztosan kellene vágni a subon, de azon meg szokott lenni általában LPF, még ha csak analóg is.
Persze plusz HPF hiányában a fő hangsugarzók nem fognak az idáig rájuk érkező mélytől tehermentesülni, mert ugyanazt a sávot fogják megkapni, mint sub nélkül. -
BIGi75
senior tag
válasz fererencz89 #120013 üzenetére
Adok egy külső hangkarit, éppen fiókban pihen 2ő, az megoldja. Ráadásul az 1ik távis, 600 ohmos fejeskimenettel.Eskü SQ
-
fererencz89
őstag
válasz orbano #120012 üzenetére
Valahogy úgy. Láttam már én is olyat, de nem vagyok benne biztos, hogy az töredéknyire is van olyan jó megoldás, mint külön csatornaként kezelni a sub-ot, és orrba-szájba paraméterezni PC-n.
De az is lehet, hogy simán betolok egy sub-ot, erősítőből párhuzamosan megy a 2.0, és a sub párhuzamosan kapja a high level jelet, majd EQ-val lefaragom a mély többletet, nem is váltok/szűrök különösebben, és a végén ez is működni fog.
Nem szotkam hibázni.
-
orbano
félisten
válasz fererencz89 #120011 üzenetére
Akkor már én sem értem mit akarsz és mi a gond Jaaa az, hogy te keresztváltót szeretnél a kettő közé. Van olyan aktív szub ami tudja ezt is vonal szinten.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
fererencz89
őstag
válasz orbano #120009 üzenetére
Most nem értelek.
Én mezei aktív sub-okról beszéltem. Ha high level bemeneten eteted, magának ágja a magasakat, ahogy beállítod (ki is lehet némelyiknél talán iktatni), de ezzel szinkronban nem fogja a high level kimenetről vágni a mélyet, ugyan azt a teljes értékű jelet kapod onnan, mint az erősítőből. Kivétel lehet az az eset, ahol eleve egy gyárilag összerakott 2.1 egységről van szó.#120005BIGi75:
Alapvetően nem szeretnék sokcsatornás megszólalást. De ha ez a járható út az én esetemben, nem vetem el.Nem szotkam hibázni.
-
denesdr
addikt
válasz orbano #120009 üzenetére
A magas jelszintű bemenet természetesen vágva van, de csak LPF van rajta, azaz csak a mélynyomót szűri, magyarán HPF-t nem ad, nyilván, mert a többi hangszórót nem a Hypex hajtja. Tehát a többi hangszóróhoz a Hypex modulon kívül kell megoldani a szűrést, Troels ezt passzív váltóval oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz fererencz89 #120001 üzenetére
micsoda? kizártnak tartom, hogy itt ne lenne vágva az erősített bemenet: [link]
és ez egy sima hípex modul.
denesdr?
áhh, csak googléznom kelett volna, ilyesmit keresek én is amúgy.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
denesdr
addikt
válasz BIGi75 #120005 üzenetére
AVR vagy HM procinak személy szerint akkor látom csak értelmét, ha valaki szeretne Atmost és/vagy más forráseszközt is szeretne használni mint PC. Esetleg soksubos felállásban gondolkodik (ez nem tudom mennyire megoldott PC-n). De ugye PC-n kívüli forrás esetén az EQ az AVR/proci dolga, ezt is érdemes szemelőtt tartani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz denesdr #120003 üzenetére
Az általában nem jó, ha egyszerre szól a szub és szatelit, legalábbis aktív stúdió monitoroknál ez alapvető szabály. Mert így a szatelit hangfalak jobb hangminőséggel hálálják meg hogy levetted róluk a terhet. Persze nyilván itt most nem brickwall váltásról van szó. A keresztváltás körül, egy kis tartományban egyszerre fognak szólni.
[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz fererencz89 #119995 üzenetére
Térhatású hang későbbiekben sem opció a nappalidban? Mert akkor érdemesebb lenne talán mégis HM processzor, vagy inkább preout-os AVR, hogy bővítés esetén már ne kelljen már újabb végfok.
-
denesdr
addikt
Hahaa, SQ mindenek felett. Ha csak PC-d van forrásnak, akkor legjobb, ha közvetlenül kötöd rá a végfokot, bár sokan ezt szentségtörésnek vélik, mondván, hogy digit hangerőszabályzás és tsai nem SQ-ra való.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz lezso6 #120000 üzenetére
Alapvetően az az ajánlott megoldás a legjobb hangminőségért, ami figyelembe veszi a hangsugárzók és a szoba adottságait. Amúgy főleg ezeknél az analóg sub váltóknál nincs olyan, hogy XY Hz és alatt csak ez, felette csak az szól, mert leggyakoribb a 12 esetleg a 24 dB/oktáv váltás, ezek messze állnak a brickwall szűréstől.. De ezt is hiába teszed rá, mert ha a szobában valamelyik hangsugárzó átvitele nem egyenes (mert ugye most nincs külön-külön EQ), akkor könnyen el tud mászni a váltás akusztikus része.
-
Ja igazad van, akkor valószínűleg rosszul tudom, mert a nagy jel vágása tényleg para. Én vonalszintű ki és bemenetekkel használtam subot, aktív hangfalakkal, abból indultam ki, azt tudja vágni a szub.
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz denesdr #119996 üzenetére
Egészséges dolog PC-ről szabályozni közvetlenül egy végfokot? Meg eleve SQ???
VoidXs
Hangerő állítás jó, ha van, a PC már eleve a DSP kütyüt váltotta ki. Fejhallgatót is kell hajtson ez a valami.lezso6
De ha minden sztereó (DAC, végfok), hogyan tudom majd a SUB-ot külön kezelni?
Ahogy én olvastam, ezeken a SUB-okon a high level output nincs szűrve, ahhoz ugyanis valami komoly hangváltó szerű izé kell, ami borít mindent a szatelliteknél hangzásban, impedancia, fázis,... Tehát elvileg megkapja a teljes tartományt, nincs HPF. Avagy nem??Nem szotkam hibázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Synology NAS
- Gitáros topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest