- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Mini-ITX
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz AMDFan #88997 üzenetére
Ja, ja. Vegyél egy szart és Sonarworks-szel high-end lesz belőle. Ilyen egyszerű ez kéremszépen. Be is zárhatnak a hifiboltok, topikok ... stb.
U.I.: És persze feltétlen legyen aktív + kizárólag csakis a legolcsóbb, műszakilag megfeleőnek látszó kábelt vegyük.
Kihagytam valamit? Esetleg mindenképp szimmetrikus kimenetű dac?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz AMDFan #88997 üzenetére
Teljesen más dolog (és ráadásul az ok és a cél is más) akusztikai mérés után eq-val lineárisra korrigálni, mint "akármivan" felhúzni az eq-t mélyben és magasban. Ráadásul egy átlag lakószobát és elrendezést alapul véve valószínűleg a lineáris helyzethez éppen le kellene venni főleg a mélyet, de a magasat is.
Itt egyszerűen egy rögzült rossz ízlésről van szó, mint amikor vki kapásból sóz-borsoz minden kaját amit elé tesznek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
AMDFan
addikt
válasz Dorian #88996 üzenetére
Nem hiszem, hogy más dologról beszélt. Azok a hozzászólások amik azt állítják, hogy egy jó rendszernek nem kell szobakorrekció, szerintem egy idejétmúlt hozzáállást tükröznek. Sajnos nagyon sok fórumon propagálják ezt a "noEQ" hozzáállást, így sok embert beszélnek le róla, hogy jobb hangot csináljanak otthonra. Elég csak kipróbálni egy Sonarworks-ot és onnantól nem nagyon lesz kérdés, hogy kell-e EQ vagy sem.
-
AMDFan
addikt
válasz #42520576 #88978 üzenetére
"Írnátok egy konkrét példát, hogy milyen sztereó erősítőn és hangfalakon biztosan nem érezném szükségét belenyúlni az EQ-ba?"
Ez nagyobb részt nem a rendszertől függ, hanem az akusztikától. Hatalmas anyagi ráfordítást igényel egy olyan szoba kialakítása, ami nem igényel korrekciót a lineáris hangképhez. Tehát a kérdésedre válaszolva átlagos lakószobai körülmények (mondjuk egy nappali) között kb. nincs olyan rendszer ami nem igényelne EQ-t. Aki ilyet állít, valószínűleg sosem végzett még mérőmikrofonos mérést a szobájában
Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a fülre beállított EQ az nem az igazi -
p76
senior tag
Láttatok már ilyen hangerőszabályzót mint ami a Schiit Freya-n van?
Relék kattognak szorgalmasan ahogy tekeri a gombot a kedves Z.
[link]Egyébként régebben is jellemző volt ez a relé használat úgy 30 évvel ezelőtt?
Nekem az új Marantzban úgy csattognak a relék mintha a HÉV kapcsolószekrénye előtt utaznék, tök olyan hangulat. Nekem újdonságMásik újdonság a "magic marker" - én is ezt használom a Marantzon mert a gyári jelölés láthatatlan, komolyan ki tervezi ezeket?
[link]
A régi Sony-n teljesen be volt esztergálva a rovátka, és fel voltak festve végig a számok, most a Marantzon csak min és max felirat van. Régen minden jobb volt.[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz #42520576 #88989 üzenetére
Ahogy migabi24 mondja, ebből már lehet egy kevés kompromisszumot igénylő rendszered.
Akkor már csak pár kérdés
Milyen zenéket, stílusokat hallgatsz?
Mekkora a szoba, amibe kerülne a rendszer?
Milyen távolra tudod helyezni a hangfalakat a hátsó faltól, illetve mekkora oldaltávolságot tudsz tartani egyéb elemektől?
Van helyed/igényed külön elő- és végfokra?
Mi lenne a forrás (bakelit, CD, PC, egyéb)?
Elfogadható-e használt felszerelés?
Kell-e valami egyéb funkció?[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Kiskokó
veterán
válasz #42520576 #88989 üzenetére
Én sose voltam EQ párti de használtam a kis régi hifitornyomon.
Aztán vettem az első rendszerem, tudtam kicsit többet költeni rá (Vincet Sv-123 - 130e, Monitor Audio Rx8 - 220e - 350e) és szerintem ez a rendszer engem örökre kiszolgál ha csak tönkre nem megy.
EQ hoz nyúlni eszembe se jut még az erősítőn se, nem hogy szoftveresen.
De még csak Loudness se kell.Attól függ mit hallgatsz, nekem fontos volt hogy mindenevő legyen a cucc
Jelenleg ez szól
[link]
vagy ez
[link]| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
karmaresz
senior tag
válasz #42520576 #88986 üzenetére
Csakhogy nagyon nehéz akkor, mikor nem tudjuk, hogy álló, vagy polc hangfal, integrált, vagy elő- és végfokra bontott erősítő, illetve 100e vagy 2M Ft az egészre fordítható kereted.
Magam is kedvelem a nem teljesen lineáris hangzást. Azt ahol van egy néhány decibeles kiemelés a 40-80Hz és 6-12kHz környékén. Ennek megfelelően építettem ki a rendszeremet, de nem biztos, hogy egy ProAc Response, Little DoT MKVI és Electrocompaniet szetthez hasonló árfekvésű rendszer belefér az elképzelésedbe.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #42520576 #88986 üzenetére
Lehet hogy Te belenyúlnál még a lineáris hangba is. Nem lehet tudni, hogy nálad mi az elvárás mélyben-magasban hogy csak ezt a kettőt említsem.. Az a gyanúm, szereted a V karaktert... szólj ha nem jól tippelek?
Mindenesetre, egy jó hangú rendszerben sokan semmi késztetést nem érzünk, hogy EQ-val elrontsuk a tonalitást.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Grizzlu
tag
válasz karmaresz #88965 üzenetére
En ehhez mint gitaros halkan annyit tudok hozzafuzni, hogy hatalmas minosegi javulast jelentett Klotz gitar-, es patchkabelek vasarlasa a hangkep tekinteteben. Elobb lett a hang, es sokkal kevesebb zajjal kellett kinlodnom, pedig nem harminc meterekrol beszelek. Es nem is volt veszesen draga. Szoval szerintem meger egy probat.
Par hete olvastam valamilyen high-end USB kabelrol, rakerestem, egy meter valami 35 ezer. Na arra viszont mar tutira nem koltenek
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
gabika1969
aktív tag
-
Kopter
újonc
Üdv mindenkinek! Régi, sub kimenet nélküli Sony erősítőmhöz szeretnék egy mélysugárzót, azaz 2.1-re fejleszteni a 2.0-t. A kinézett subládán van RCA sztereó input, RCA sztereó output és sztereó hangfalbemenet. Ennyi. Legjobb ötletem az lenne, hogy az erősítőm "B" hangfalkimenetére kötném a mélyládát, az "A" maradna a hangfalaknak. Van valakinek jobb ötlete? Üdv Gábor
-
törölt tag
válasz migabi24 #88977 üzenetére
Akkor nekem remélem rossz sztereóm van. Attól félek, hogyha megveszem az új cuccomat, azon is tekergetni fogom, mert annyira megszoktam a mély és magas kiemelését.
Írnátok egy konkrét példát, hogy milyen sztereó erősítőn és hangfalakon biztosan nem érezném szükségét belenyúlni az EQ-ba?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ixion77 #88975 üzenetére
Köszönöm.
Az EQ használatát ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor az ember tévéjén a színtelítettséget ráadja, mert több színnel jobban néz ki a kép. Eleinte én is így néztem a tv-t, viszont egy idő után rájöttem, hogy mégse jó, mert egyrészt fárasztja a szemet, illetve nem színhelyes, nem az eredeti színeket adja vissza.
Egyenlőre a mostani cuccaimmal az EQ-val még sajnos nincs ilyen élményem, felismerésem.
-
Ixion77
addikt
válasz #42520576 #88974 üzenetére
"olvastam, hogy nem ajánlott."
Dehogynem.
"Mi a véleményetek erről?"
Az hogy egy életed van, élvezd amíg tart. Ne törődj azzal hogy másoknak mi a véleménye arról hogy te EQ-val hallgatsz valamit. Nincs EQ rendőrség, nem fognak lecsukni érte.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
törölt tag
Sziasztok!
EQ használatáról mi az álláspontotok? Illetve tudom hogy mi, mert olvastam, hogy nem ajánlott.
Viszont abban a helyzetben vagyok, hogy a fejhallgatómon, ami belépő kategóriát képvisel, és a jelenlegi hi-fi rendszeremen, ami pedig középkategóriát képvisel, egyszerűen elképzelhetetlennek tartom a zenehallgatást EQ használata nélkül, mégpedig a mély és a magas tartományt szoktam kiemelni eléggé, tehát a V jellegű hangzást szoktam beállítani.
Próbáltam EQ nélkül, de az eredmény nem tetszett, pocsék volt, szinte minden általam hallgatott zenével. A jövőben tervezek komolyabb cuccokat vásárolni, nem tudom hogy ott is hozzá kell -e nyúlnom az EQ-hoz, de nagyon nem szeretnék.
Igazából azért érzem jónak az EQ-t, mert ha élőben hallgatnám meg azt a zenét, valószínűleg akkor az is ilyen lenne: a magasak csilingelnének, a mélyek pedig ütnének. EQ nélkül pedig olyan, mintha nem lenne benne élet, a tér beszűkül, és nagyon semleges lesz az egész, egyszerűen élvezhetetlenné teszi számomra az adott felvételt.
Tehát a jelenlegi cuccaimmal nagyon élvezem a zenehallgatást, de csak EQ használatával, viszont tudom hogy nem helyes, és zavar maga a tény.
Nem tudom, hogy milyen szintű hi-fi rendszer kell ahhoz, hogy ne kelljen az EQ-hoz nyúlni, hogy azt lehessen mondani, hogy úgy jó, ahogy van, és ha belenyúlnék az EQ-ba, csak rontana rajta.
Mi a véleményetek erről?
Köszönöm.
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Tudom nem ide tartozik, de hátha tudtok segíteni.
Van nálam kölcsön egy 7 csatornás végerősítő.
Amit szeretnék a tulajától megvásárolni.
Eddig a rendszerem frontjait (Aqustic Quality Labrador), egy Crown 1502 hajtotta, de ez az erősítő zenén mérföldekkel jobb.
Pedig csak Tidal hifi a forrás és egy Denon x4300h tölti be a dac szerepét.A tulaja annyit tud róla hogy a Vibavoice készítette a házimozi stúdiónak, a Lexiconok helyettesítésére. Szóval egyedi gyártás.
A hátulján jack és xlr bemenetek vannak. Egy analóg kapcsolóval lehet kapcsolni melyik szóljon.A lényeg hogy ő sem tud árat mondani és én sem tudok.
Mennyit érhet ez így látatlanba? -
karmaresz
senior tag
válasz cappa72 #88971 üzenetére
Inkább jókat derülök rajta, úgyhogy nem idegeskedem túl ezt a dolgot. Ilyenkor eszembe jut, néha hogyan rendezem le, mikor új ruhát vásárol magának és rájövök, hogy nincs nagy különbség a kettő között.
Egyébként meg szívesen hallgat velem zenét és rengeteget járunk koncertre. Jövő héten is tartunk egy körutat. Gyerekekhez jönnek a nagyszülők, mi meg lenyomunk hármat egymás után. Pineapple Thief, Tricia Boutté és Maggie Rogers a terv.[ Szerkesztve ]
-
válasz karmaresz #88970 üzenetére
Fogd fel úgy, hogy másképp vannak bedrótozva (mintha egy erősítő bedrótozásáról lenne szó )
Persze, hogy ha gyerekfürösztés a téma, meg a cső melege, akkor nem a hang melegére, hanem a gyerek bizonságára gondol először. Az időzítésen sok múlik minden.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
karmaresz
senior tag
válasz Ixion77 #88968 üzenetére
Nálam nagyjából 10 éve ugyanez a helyzet. Párom kiskorától magas szinten gitározik, pont most kapott egy Raimundo-t szülinapjára.
Ha viszont hifiről van szó:
Én: "Gyere, hallgasd meg, milyen az új csöves erősítő"
Ő két perc után: "Szépek így este a fényei, de fürdetni kellene."
Én: "Ráérnek még a srácok 10 percet. Na és a hang?"
Ő: "Aha, jól szól, de az előző is jól szólt. Mennyire forró a lámpa? Ugye nem fogják magukat megégetni vele a gyerekek?"Egyedül ami nagy megelégedésére szolgált az az Amiron Home. Ha néha -havonta egyszer- kedve támad zenét hallgatni, nagyon élvezi, hogy ilyen kényelmes.
-
Ixion77
addikt
válasz Patice #88963 üzenetére
"Asszonyt én is meg szoktam kérdezni, hogy tetszik-e neki, amit hall. Néha kijózanító tud lenni. "
Az.
Nálunk szokásos alternatívák:
- "Szerintem ugyanolyan"
- "Ez nem ugyanaz?"
- "Várj, figyelek... Igen, hallom... Semmi különbség."
- "Kisebb nincs?"Pedig zongorázott sok évig.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
DonThomasino
veterán
Ha van egy koax kábelem RCA val szerelve,
akkor az használható IC nek digitálisan és analogként is ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
karmaresz
senior tag
válasz dgyuri0123 #88964 üzenetére
Köszi a tippet.
Az a helyzet, hogy az átlagnál szkeptikusabb vagyok az egyébként jó minőségű kábelek közötti "hatalmas változások" kapcsán, de ha tényleg ennyi, egy próbát biztosan megér.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz karmaresz #88962 üzenetére
Csak a móka kedvéért próbálj ki egy Klotz kábelt is. Szerintem nagyon megérne egy "misét". Nálam (3500Ft-ért) toronymagasan elverte nemcsak a Forest-et, de a Cinnamon-t is.
Most épp egy Supra-val versenyez és hol ez, hol az szimpatikusabb. Simán lehet, hogy végül a Supra megy a háztól.
"csak a zene van"
-
Patice
nagyúr
válasz gordonfreemN #88957 üzenetére
"Páromat kérdezem mellettem "te is hallod vagy az én fülem van bedugulva?". Egyértelműsítette, hogy a jobb oldallal nem kafa valami de nagyon."
Asszonyt én is meg szoktam kérdezni, hogy tetszik-e neki, amit hall. Néha kijózanító tud lenni.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
karmaresz
senior tag
válasz DonThomasino #88961 üzenetére
Az AQ Forest Black Friday idején 40%-kal volt leértékelve. Nekem ennyi pénzt megért.
-
DonThomasino
veterán
válasz gordonfreemN #88957 üzenetére
Az is lehet hogy te magad járattad be ebbe az irányba,
amit most már hallasz is ." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
dgyuri0123
nagyúr
-
karmaresz
senior tag
válasz DonThomasino #88956 üzenetére
Pár hónapja, kábelvásárlás előtt annyi mindent olvastam róla, hogy a szemem is két felé állt.
Van, aki szerint 2 méternél rövidebb kell.
Mások véleménye szerint 1,5m-es az optimális, mivel az ennél rövidebb gyengébb produktumot ad
A harmadik csoport itt is azt mondja, hogy minél rövidebb, annál jobb.
A kicsit megengedőbbek szerint 5 méternél ne legyen lehetőleg hosszabb.
De találkoztam olyanokkal is, akik 6-10 méteres kábellel sem találtak érzékelhető különbséget.
Nekem 3 méteres kellett, mert a 2m pont rövid volt.. Nem érzem, hogy rosszabb lenne, mint a korábban próbált rövidebbek.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
gordonfreemN
addikt
Erősítőt csereberéltem ma munkából hazaérve kicsit álmosan.
Próbálgatom az elkészült B1 előfokozatot.
Elő kellett hozzá vennem a silver session ic kábelem.
Arra lettem figyelmes, hogy döglött a hang, másképp nem is tudom jellemezni.
Páromat kérdezem mellettem "te is hallod vagy az én fülem van bedugulva?". Egyértelműsítette, hogy a jobb oldallal nem kafa valami de nagyon.
A jobb oldali van damme ic-t fordítva, azaz szöveggel visszafele kötöttem be, nem vettem észre csak miután kerestem a hibát. Megforditva minden helyreállt.
Hát a szemem kigúvadt hogy ez tényleg létezik...
A vakteszt meg a legkirályabb dolog¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
DonThomasino
veterán
Külős DAC esetében, van ami ajánlás/szabály
az USB kábel hosszára, ha PC vel van használva?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
-
MasterMark
titán
-
DonThomasino
veterán
Használ innen valaki Tidal t ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
salesman
őstag
-
sicc33
aktív tag
ROTEL RCD02 CD lejátszóról vélemény?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz salesman #88945 üzenetére
Hmm. bárhogy tekergettem, nem állt meg. De lehet túl gyorsan csináltam. Ugye nem kell minden lemeznél belőni?
Amúgy huszonév után újra feltenni egy bakelit lemezt.... hát libabőrös érzés volt.
jah, és minden készülékhez megvan az eredeti gyári használati utasítás. Nyilván nem magyar, de azért jobb lesz így eladni a kazettás dekkeket. Mondjuk a kazettások csak kd10 és kd20.
[ Szerkesztve ]
-
-
salesman
őstag
válasz V.Stryker #88943 üzenetére
Amokor a fekete rovátkás izét "állni" látod akkor jó a fordulatszám.
Külön kell beállítani a 33 ill. 45 fodulatszámhoz.Alul ott van a 75 Ohmos bemenet, ahhoz csatlakoztass 2-3 m koax kábelt.
Nem kell szétszedni, csak ha nagyon kíváncsí vagy!
A tűt finom szőrű ecsettel tisztítsd, lehet kapni spéci tű tisztító folyadékot.
[link]Türűűűdrááá!
-
kispistax
tag
Szevasztok! Segítséget szeretnék kérni, vettem egy Yamaha RX-397 használt rádiós erősítőt ebédlőbe és konyhába rádió hallgatáshoz. Az vettem észre, hogy bizonyos led izzók bekapcsolása után zajos lesz az FM rádió vétele. Padláson van nagy antenna koax kábellel van levezetve. Sajnos konkrétan három szoba (4-3-3 izzós csillárok) amelyekben lévő izzók a zavart okozzák. Ezek még az első szériás led izzóim, igen drágák voltak és elég erős fényerejük van (GU-10 foglalat). Mindenhol már led izzók vannak, de csak ezek okozzák a zavart. Cséréjük sokba kerülne. Tudtok esetleg valami olcsóbb zavarszűrési megoldást? Köszi!
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Hozzám került a vintage készlet, így lenne pár kérdésem.
1. Valaki segítene, hogy a nem digitális, hanem kis tekerős Pirtch control-t hogy kéne jól beállítani lemezjátszón? Van a kis tekerő, meg látom a fekete rovátkás izét ide oda forogni. Mikor jó és hogy kell ezt jól állítani?
2. A két érintkezős , 300Ohm-os szalagantennát valami otthoni motyóval ki lehet váltani? MIből és hogy érdemes csinálni?
3. Lemezjátszót mennyire bonyolult szétszedni takarítás céljából? Általánosságban mondható valami? Műszaki ember vagyok, de speciel ilyet még nem szedtem szét. Tűt hogy érdemes takarítani? Alkoholos vattával?
-
-
Grizzlu
tag
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
V.Stryker
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz V.Stryker #88932 üzenetére
JVC R-S11 AM/FM Stereo Receiver
· Output Power: 25 watts per channel at 8 ohms
· Output Power: 35 watts per channel at 4 ohms
· Bandwidth: 20Hz – 20kHz
· Total harmonic distortion: 0.03%
· Intermodulation distortion: 0.03%
· FM 50dB Quieting Sensitivity (stereo): 38.3dBf
· FM S/N Ratio (stereo): 70dB
· Manufactured: 1980 - 1985
· Dimensions (WxHxD) : 17.75” x 4.75”x 13.6”
· Weight: 15.8 lbsSzerintem használd nyugodtan.. Ha 4 Ohmra is meg van adva a teljesítménye, akkor nem lesz semmi baja. Ne kergesd halálra, de kb ennyi.
"csak a zene van"
-
Grizzlu
tag
Hali,
Van egy Luxman LV100 erőlködőm. Egy gomb szerepével nem tudok tisztába kerülni.
Van egymás mellett kettő gomb: CD Straight, és Subsonic feliratúak. Az már tiszta lett, hogy a CD Straight funkció leválasztja az erősítő előfokát, és a lejátszó előerősített jelét közvetlenül az integrált erősítő végfokára küldi.
De mi célt szolgál a Subsonic funkció?
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Biztos béna kérdés és alapvető dolgokkal nem vagyok tiszában, de valahol el kell kezdeni.
Szóval a JVC R-S11 rádió erősítővel használható Orion HS 500 hangfalpár?
Az zavar meg,hogy a HS500 4Ohm 100W, de az erősítő 25W 8Ohm. (Igaz, a specs írja,hogy minimum 4Ohm-os hangfal kell. ) Annyira nem értek hozzá...
-
-
válasz SpdY24 #88926 üzenetére
Ha van droidos infrás telefonod, akkor megpróbálnám ezt az AnyMote smart remote programot, ami egészen kellemes adatbázissal bír, és meg is találtam benne a TX-DS787-t. Azt írja 100% compatible.
(link1, link2)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
karmaresz
senior tag
válasz bANDYka #88927 üzenetére
Az elhelyezésen is sok múlik, illetve nagyban függ attól, hogy milyen erősítőt használsz. Ha megelégszel hallgatási távolságtól függően 80-90dB közötti hangnyomással és nem kell, hogy levigye a fejedet a zene, akkor elég lehet.
Korábban egy ProAc Studio 150-et használtam hasonló alapterületű, viszont 3-5,5m magas nappaliban. Nekem ez 3,5 méterről éppen határon mozgott, de még elég volt.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
bANDYka
tag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne hogy mi a véleményetek, 30-35 nm-es szobába elég lehet-e a Dali Zensor 5-ös? A belmagasság, így a tér is is elég nagy 3,5m körül van. Több helyen olvastam hogy kisebb szobába ajánlják kérdés hogy itt kitöltené-e rendesen a teret.
köszi!
seeing is believing...
-
SpdY24
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni. Van egy Onkyo TX-DS787 típúsú erősítőm amihez szeretnék távirányítót venni(jelenleg nincs hozzá tehát tanítani nem tudom). Esetleg valaki tudja honnan tudnék beszerezni hozzá? A hangerő potmétere sajnos hibás arra is várnék tippet, hogy meg lehet e csinálni ? Köszönöm!
-
kukulec
őstag
válasz dgyuri0123 #88923 üzenetére
szerintem a proac eleve melegebb karakter, illetve látom már a definíciós eltéréseket. nekem a száraz/nem, illetve hűvös/meleg hangkarakter nem ugyanaz. amit a nad-ra írtál pl nálam része a melegebb hangkarakternek. mindenesetre ez is csak kicsiny hobbink rendkívüli szubjektivitását mutatja. (a lényeg, hogy egy árához képest nagyon stabil és szép hangú jószág az i22.)
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kukulec #88917 üzenetére
A jelenlegi Proac-omat I22-vel teszteltem a bótban'. Én simán bevállalnám a "meleg hangú" erősítő jelzőt rá. Sok szárazabb hangú erősítőt hallottam a Primare I22-nél.
A NAD sem melegebb, inkább a közepekre jobban koncentrál és kerekít is legfelül (természetesen ebben az ársávban) szerintem.
"csak a zene van"
-
kukulec
őstag
az i32 ugyanannak a szériának az erősebbik tagja.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kukulec
őstag
válasz DonThomasino #88919 üzenetére
azt összesen csak pár órát hallgattam, de nagyon hasonló karakter picit több térrel és picit több méllyel. viszont sokkal nehezebb jó áron találni.
-
karmaresz
senior tag
válasz Bali27 #88910 üzenetére
A szobaméret pont átmenet, de szerintem egy kisebb álló hangfallal már érdemes lehet próbálkozni.
Van most itt is egy számomra szimpatikus Chario hangfal
[link]
Illetve egy integrált Marantz:
[link]
Talán egy kis alkuval megközelíthető a kereted. Nekem ez a szett jó iránynak tűnik, a lehetőségeid és elképzeléseid alapján.[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz dgyuri0123 #88916 üzenetére
szerintem sosem volt az. egyáltalán nem egy meleg hangú darab. igaz nem is hideg, szerintem kellemes neutrális. attól hogy elac-om van, nem csak azzal hallottam sem az én primare-mat, sem másokét. a nad az én fülemnek melegebb tónusú. jut eszembe, az elac sem kifejezetten hűvös hangfal, csak nem mindegy, hogy jet 5 vagy korábbi magas van benne. amúgy meg nem akarok részrehajló lenni, de úgy 300 ezerig, ha valaki biztosra akar menni, majdnem mindenkinek azt ajánlanám, hogy vegyen használt i22-t.
-
kukulec
őstag
válasz Bali27 #88910 üzenetére
én nem szeretem a melegebb hangú erősítőket, szóval nem tudok tanácsot adni. talán valami nad326/356 megfelelhet a célnak. bocsi, ma gyenge a kognitív készségem, 200-at erősítőre vagy kombóra szánsz?
-
kukulec
őstag
válasz kispistax #88911 üzenetére
a "nem megfelelő" azért széles tartományban térhet el. a másik, hogy az impedancia attól függetlenül, hogy mit írnak a gyártók nominálisan a hangfalra messze nem azt jelenti, hogy minden tartományban annyi is lesz. az erősítőd elvileg 2*50 wattot tud 8 ohmon. nem kellene, hogy probléma legyen, nem aggódnék a helyedben.
-
kispistax
tag
válasz kukulec #88909 üzenetére
Az erősítőt nem terhelheti nagyon, ha nem megfelelő az impedancia? Gondolok arra például, hogy esetleg jobban melegedne? Igazából nem értek hozzá, csak érdekelne. Az említett Jamo-k esetében hány ohmmal lehet számolni konkrétan (4-8 ohm van ugyebár rájuk írva)?
[ Szerkesztve ]
-
kispistax
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy használt Yamaha RX-397 rádiós erősítőt. Az ebédlőben és a konyhában szeretném hallgatni két pár hangfallal, leginkább rádió szólna rajta. A hátlapján van impedancia váltó, ami ezt írja: A+B: 8 ohm min / speaker vagy a másik állás 16 ohm min / speaker. Jelenleg van egy pár Jamo Studio 135 hangfal párom amire 4-8 ohm van írva (Na, akkor mennyi is?). A konyhába egy kisebb teljesítményű hangfal párt vennék, ami 6 ohmos. Hát, ha jól gondolom akkor sehogy sem lenne meg a min 8 ohm / speaker!? Szerintetek okozhatna ez az összeállítás gondot akár az erősítőnek, akár a hangfalaknak? Szívesen fogadnék tanácsot, illetve javaslatot. Köszi!
-
-
Bali27
addikt
válasz cappa72 #88905 üzenetére
Ja értem. Igaz egy mukkot se értetem abból amit a srác írt, mert nem értek a zene cuccokhoz.
Nekem csak egy 17 nm-es szobába kellene egy kisebb erősítő ami viszonylag szépen szól és amihez később tudok venni valamivel minőségibb (ésszerű anyagi keretek közt) hangfalpárt.
Ugye csak néhány termék neve érdekelt volna hogy itt van ez a 3-4-5 féle ebben az árkategóriában ami jobban sikerült darabok... de úgy látom ez igen csak nehezen fog össze jönni. -
Bali27
addikt
válasz cappa72 #88862 üzenetére
Miért előlegezted meg hogy leszolják az Advancedet?
Tesztet olvastam róla es el voltak ájulva hogy milyen audiophil meg minden. Persze nem olcsó. Lehet hülye k kérdés de azért teszem Feri mert nem tudom, szóval erre a 2eres kábelre fel lehet - e olyan végeket eakni hogy jo legyen a jelenleg emlitett erősítőbe. -
gordonfreemN
addikt
válasz dgyuri0123 #88890 üzenetére
Hogy később is ugyanúgy kösd be.
Hogy van e jelentőssége...
Meglepődnék ha lenne rá logikus magyarázat, de biztos van csak én nem hallottam még.
Váltóáram meg a vasúton van... váltakozó kérem. Úgy szúrja a szemem ahányszor leirja valaki¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Kiskokó
veterán
Helló
A hétvégén viszem vissza a CA Minx-et. Azóta erősítő keresésben vagyok.
Mondtátok itt a Marantz CR611-et például.
Na most ajánlottak nekem egy Marantz CR-502-t.
Erről lenne valakinek tapasztalta véleménye?
Ugye a már eladott Yamahától jobbat szeretnék, nekem a MINX hangja tettszet. Ez a Cr502 szerintetek van olyan legalább mint a Minx?Esetleg tudnátok hasonló méretű kis erősítőt ajánlani max 80K ig használtan? Nem fontos a mindentudó Wlan, BT meg internetrádió stb se , de ha tudja se baj.
Köszönöm előre is.
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hisense LCD és LED TV-k
- Politika
- általános iskolai rendszergazda
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...