- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Micro Four Thirds
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- ASUS ROG Ally
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #10726912 #89679 üzenetére
Szóval a kérdés: hogy tudsz LP helyett digitális zenét hallgatni, ha az LP JOBB, hifibb, életszerűbb?
Melyik lemezjátszó/futómű, melyik hangszedővel, milyen felvétellel/lemezzel milyen DAC-kal, milyen felvétellel szemben? Szerintem felesleges általánosítani, ez sokváltozós.
Ha az ember így áll hozzá, akkor elég jól megfér egymás mellett a két formátum, nem kell elköteleződni egyik felé sem.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #01758976 #89685 üzenetére
HD Tracks-nél pl.közel annyiba kerül egy letöltés, mintha megvenném lemezen.. Így azért mégsem olyan "egyszerű". Sőt, egyszerűbb és olcsóbb lenne megvennem CD-n és magam rippelném be, hamárakkormár'.
Előző életemben pár milliót elköltöttem már LP-re és CD-re. Nem folytatnám ezt a mutatványt a jövőben.. mondj amit akarsz..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
shalafi66
veterán
-
shalafi66
veterán
válasz dgyuri0123 #89686 üzenetére
kaphatsz jókora torzítást megy egyebeket,
Öhm, pontosabban miféle torzítás jutott eszedbe?
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa D19TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/d19 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Degeczi
nagyúr
válasz dgyuri0123 #89690 üzenetére
Nem, teljesen eltérő dolgokat keversz. Annyira rossz kábel nincsen, h bithibát okozzon, max jitter állhat elő a vevőig (utána már annak sincs jelentősége, hiszen a saját órajelét használja)
Alább azonban a CD-k rippeléséről volt szó, és egy karcos lemez olvasása alatt persze már előfordulhatnak tényleges bithibák - ám azok nem alattomosan, észrevétlenül jelentkeznek, hanem pontosan detektálható, h sikeres, hibátlan lett-e a kiolvasás. Ha pedig igen, akkor ahogy PuMbA is állította: mindegy, karcos volt-e a forrás, az eredetivel egyező eredményed van lementve.
-
Degeczi
nagyúr
válasz dgyuri0123 #89686 üzenetére
Pedig így van, a hibajavító kódok miatt detektálható, h sikeres volt-e a kiolvasás, pontosan az eredeti információ állt-e vissza. Ha igen, nincs miről beszélni, azonos.
-
levenduli
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Pro-Ject Carbon lemezjátszót.
A régit eladtam az RCA kábelekkel együtt ,jelenleg a hozzá adott + gentaudio kábellel használom.Jelenleg tesztelem aztán majd meglátom merre tovább.
A kérdésem, érdemes Ortofon Blue vagy annál jobb hangszedőbe beruházni? -
dgyuri0123
nagyúr
Meg ahogyan azt te gondolod.. Hibajavítás után ??? És erre mondod, hogy nem lesz minőségromlás?? Ne viccelj már.. Ha a pitek deformáltak vagy nem olvashatók rendesen, és a hibajavítónak ki kell találnia, hogy mi volt/lehetett ott az eredeti információ, akkor adott esetben kaphatsz jókora torzítást megy egyebeket, aminek köze nincs az eredeti információhoz, azaz a zenéhez. Ezen nem is akarok a továbbiakban vitatkozni, mert parttalan lenne, ezt előre borítékolom...
#89685) hárásó : Kb. 45 éve van LP játszóm... már megszoktam, hogy néha beizzítom. Eladni nem fogom, mert gombok helyett inkább álljon az állványon.. Viszont néhanap tényleg jól esik a tiszta analóg hangzás.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #89683 üzenetére
Gyuri
https://www.hdtracks.com
https://www.primephonic.com
https://www.7digital.com
Meg milió más, számolnék én 150 ezerért ezeken meg lemezen. A mindennapokban szívás az LP, ünnepek jó, de nem egy fapados xar.
-
PuMbA
titán
válasz dgyuri0123 #89683 üzenetére
", mennyire volt karcos, lehasznált,"
Digitálisnál pont ez a mindegy, hiszen többszöri leolvasással, hibajavítással és ellenőrzéssel ugyanolyan egy vadi új és egy "karcos, lehasznált" is Exact audio copy program kiírja, ha a CD olyan rossz állapotban lenne, hogy nem lehet sehogy sem leolvasni az eredeti adatot róla, mert az összes olvasás, hibajavítás és ellenőrzés befuccsol.
"milyen kiadású lemezt/CD-t konvertáltak át, eredeti, vagy másolat volt, milyen programmal,"
Ezeket is tudod, hiszen elérhető információk
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #10726912 #89682 üzenetére
"digit oldalon sokkal egyszerűbb beszerezni a zenét"
Hmmm, egy darabig "könnyű", azután vagy fizetsz érte hogy letölthesd, vagy kuncsorogsz valakitől...És akkor még azt sem tudod mi volt a forrás, mennyire volt karcos, lehasznált, milyen kiadású lemezt/CD-t konvertáltak át, eredeti, vagy másolat volt, milyen programmal, milyen lejátszóról készült a konvertálás és sorolhatnám még a buktatókat napestig.
Merthogy ezek mind befolyásolni fogják a hang minőségét a digitális zenéidnek.. nem is kicsit.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Patice
nagyúr
Mintha digitális oldalon minden olyan egyszerű lenne.
Ott is sok pénzt visz el a tuningolás. Csak ezt sokan elfelejtik, mert azok csak egyesek és nullák.
Na, innen jön az, hogy "digitális" hangú..
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
törölt tag
válasz salesman #89673 üzenetére
Én meg ezt nem értem...
Jelenleg a rendszerem össze állításán dolgozok, de van egy másodlagosnak szánt (kültéri akár, vagy konyha, stb) rendszerem, Yamaha RX-496, CDX-496 társaságában (ehhez lesz a kis yamaha páros, NS-G30MK4). Ezzel és notebookkal hallgattam FLAC felbontású zenéket, és NEM akarok hallgatni ezentúl Youtube-ot, de MP3 320-as felbontását sem, mert rosszabb minőség, mint a FLAC. Inkább nem hallgatom azokat, amik eddig kedvenceknek számítottak, majd megszerzem legalább gyári cd minőségben.
Mindez azért fontos, mert ha az LP adna ezen felüli pluszt, akkor nem hetente egyszer hallgatnék zenét LP-n, hanem csak azon akarnék hallgatni. Éveken keresztül jószerivel semmit nem hallgattam, szó szerint, mert nem volt olyan minőségre pénzem, ami alap lett volna (ez jelen esetben most a Yamaha szint, ami még mindig alap az első rendszerhez képest).
Szóval a kérdés: hogy tudsz LP helyett digitális zenét hallgatni, ha az LP JOBB, hifibb, életszerűbb? Nem tudom milyen, mert még jó rendszert nem hallottam, erre az LP rajongóknak kell megmondani a választ. Engem kifejezetten zavar minden, ami hallhatóan rosszabb, mint amit már megtapasztaltam, a kérdés ezzel kapcsolatos...mert én Nem akarnék digitális világot az analóg helyett, ha az analógot jobbnak találnám. S innentől egy csapdában lennék (leszek), mert kezdődne a hosszadalmas, költséges, fárasztó munka az LP gyűjtemény folyamatos bővítése miatt. Nekem ez a dilemmám, félelmem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz salesman #89676 üzenetére
Nem kötekedés vagy ellenszenv, de eljárt a formátum felett az idő, ünnepnek, amit linkeltél kevés. Oda több kell és a külalak sem mindegy, meg legyen az egész egy kifinomult műszer érzésre is. Kell a fíling. Ezt fényképezőben elég jól hozza nekem a Fuji, használni is öröm, látni is, képek is parádé. Szerintem csak így érdemes lemezezni is. Minden másra ott az audio pc vagy hálózati lejátszó.
-
törölt tag
-
salesman
őstag
válasz #10726912 #89672 üzenetére
Én nem értem miért nem mertek belevágni...
Az LP-ről történő zenehallgatás egy ünnep, megvan a maga feelingje, mint a karácsonynak.
Én hetent max egyszer hallgatok LP-t.
Tegyük fel, hogy van 10 kedvenc együttesed, zeneszerződ.
Mindegyiktől veszel 3 lemezt, az 5000 Huffal számolva 150.000.- picurka.
Ennyit nem érdemelsz meg?Türűűűdrááá!
-
törölt tag
válasz #56474624 #89670 üzenetére
Valahol félek meghallgatni egy jól összerakott LP-s rendszert, mert ha rabul ejtene, egy hatalmas anyagi kiadás (már a lemezek beszerzése is) és egy körülményes, egyre nehézkesebb kínlódás nulláról kezdésnél. S ez -mivel az LP-t tekinteném onnantól jó hangminőségnek-véget nem érő lenne. Minden lemezért küzdeni, kajtatni, kutatni, otthon szembesülni a felvétel minőségével, lemez állapotával....minden tiszteletem azé, aki ezt manapság bevállalja.
-
törölt tag
Pedig de, plusz ott van még az is, hogy régen jobban értették ennek a csínját-bínját. Ma meg a fene sem tudja, mekkora részben analóg még egy analóg korszakban elkészült felvétel is, meg a lemezanyag, nyomás minősége is gyakran hagy kívánnivalót maga után, szóval ezek az LP-k már nem fogják hozni azt a minőséget.
-
Joshi
titán
válasz #56474624 #89667 üzenetére
Saját részre már biztosan nem tartom meg az említett lemezjátszót, a miérteket már korábban leírtam. Mindenképpen akartam lemezt venni, mert amikor átadom a lejátszót legyen hozzá valami minőségi lemez is. Az ABBA egy örökké hallgatható zene, soha nem évül el. Az én stílusom inkább az elektromos zene, pl egy Paul Van Dyk - Out There And Back, de szeretem a rockot is. Összefoglalva nekem nem létszükséglet a vinyl, habár ahhoz kétség sem fér, hogy nagyon egyedi a hangzása.
"* Ugye a mesterszalag állapota csak romlik idővel, ezért is vadásznak sokan LP esetén első kiadásra."
Az általam megvásárolt Abba Gold album szerintem új, itt nem hinném hogy arról lenne szó, hogy egy régi "mesterszalag" gondot okozna.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Újonnan vásárolt lemezeknél én is ritkán láttam az értelmét, annyira ritka volt, ami jól szólt.
Inkább egy jó állapotú, régi kiadású (és lehetőleg nyugati nyomású) használt.
Laci bácsi lemezboltjában érdemes nézelődni. Pláne, hogy a jelek szerint a régebbi zenéket is kedveled, melyek korabeli, még az analóg korszakban kiadott LP-n gyakran sokkal jobban szoktak szólni, mint a későbbi kiadású CD-n, főleg a mai kiadás. * Pont Abba esetén is volt ilyen tapasztalatom egy jó állapotú kislemeznél (egyszerű Qualiton ráadásul), köröket vert a CD-verzióra. Azóta sem nagyon szeretek CD-n Abbát hallgatni, furán szól.* Ugye a mesterszalag állapota csak romlik idővel, ezért is vadásznak sokan LP esetén első kiadásra.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #89665 üzenetére
Látom te benne vagy a hifi témában, szerinted mi értelme a vinylnek? Nagyon macerás az egész, ráadásul szennyeződik a lemez is tű is stb. Nem tudom, de fura hogy ismét divatba jött. Vagy tényleg csak a retro korszak a lényeg?
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #89663 üzenetére
Kipróbáltam az eredeti RCA kábelével most már bekötve a test kábelt is, és meglepően jól szól. Habár nekem jobban tetszik a FLAC változat, vagyis ezen a szinten nincs sok értelme a vinylnek. Szerintem.
-
salesman
őstag
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #89660 üzenetére
Remélem megért 29k-t. Csak azért ezt vettem meg mert megkímélt állapotban volt, már amennyire meg lehet kímélni egy ilyen koros eszközt. Egyébként ezt váltja. A leváltott készülék is használt beszerzés volt, azt hiszem ~20k körül vették.
[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #89657 üzenetére
Azt a hangkar kábelt csak azért linkeltem hogy az tulajdonképpen milyen lejátszóhoz való? Már megvettem a Vaterás kábelt, ehhez a Dual 435-höz bőven jó. Egyébként miért került anno 120k-ba a Dual CS 435 újkorában? Olyan egyszerű ez a lejátszó mint a faék. Amúgy tetszik jól működik, ez az automatikus verzió.
Mivel nem volt egyetlen egy LP lemezem se, így ma megvettem az MM-ben az Abba Gold dupla albumot. Tetszik, de nem látom értelmét a vinylnek.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz salesman #89654 üzenetére
Meg is vettem a Vaterás kábelt. Ennél olcsóbban nem hinném hogy megoldható a kábelcsere. Köszi.
Viszont még lenne egy kérdésem. Ez a kimondottan hangkar kábel milyen lejátszóhoz való? Gondolom olyan lejátszóhoz, ahol elő van készítve a gyorscsati ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz salesman #89650 üzenetére
Na várjunk egy kicsit. Testkábel most is van külön, a képen a középső forrasztás. Elvileg azt ha nem bántom akkor lesz külön testkábel is. Ezzel a test kábellell mit kell csinálni? Hova kell csatlakoztatni? Az általad linkelt kábelnél is külön lesz a testkábel? Vagyis a két RCA csatlakozón kívül lesz egy testkábel is?
-
Joshi
titán
válasz salesman #89648 üzenetére
Nem látom rendesen, de azt a kis érpárt kellene odaforrasztani a nyákhoz? De miért van mindkét végén RCA dugó? Nem lenne jó egy Kácsa kábel amiről levágom az egyik végéről a dugókat? Olcsóbban kijönnék és még hosszabb is lenne a kábel.
A gyári kábelekkel próbáltam, de nagyon gerjed a cucc, be kellene kötni valahova a föld kábelt? Azt mindenképpen be kell kötni valahova?
-
Joshi
titán
Sziasztok. Most jutottam el oda, hogy a Dual 435 lejátszót szétszedjem és megnézzem hogy van bekötve a vicc rca kábel. Mit javasoltok milyen kábelre cseréljem? Kácsánál nem láttam olyan sztereó rca kábelt aminek csak az egyik végén van csati, de aljzat is csak egy van ami nem túl drága, meg ugye akkor milyen kábelt használjak az aljzat és a nyák között?
Kérnék segítséget hogy hogy lenne a legolcsóbb megoldani. Köszi.[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
válasz fehér_ember #89645 üzenetére
Bármikor, csak óvatosan.
Szép darab, gratula!Snoopy figyelj, nem fog fájni!
[ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
-
fehér_ember
addikt
válasz Ear001 #89641 üzenetére
Igazad volt, nem kell tökölni, működik.
Már az első pillanatban úgy voltam vele hogy tényleg igaz amit az at95-ről mondanak ha a kelleténél kicsit könnyebb karba kerül.
Most bontottam ki a lemezeket, de már gyárilag papírdarabos a toktól, nem semmi.
Hogy szokás? Meg kell várni egy számnak a végét és akkor emeljük ki a kart, vagy menet közben bármikor? -
-
fehér_ember
addikt
válasz Ear001 #89641 üzenetére
Nem akartam közvetlen a center mellé tenni az "tv állványra", habár az természetesen nem üzemel lemezjátszózás közben és elméletileg mágnesesen árnyékolt .((8. old) de akkor egy arasznyira lenne a hangszórójától a hangszedő. Ezért azt gondoltam, elteszem messzebbre.
Tudom, hogyha volna külön phono erősítő és nem a "fő erősítő"-ben lévőt használnám akkor nyugodtabban pakolgathatnám. Lehet akkor mégis megy a center mellé vagy a másik eshetőség hogy legfeljebb állandóan pakolgatom le a "földre" az erősítő elé amikor hallgatni akarom.
A gyári madzagja ~1m-es.
Meddig szabad/szokás elmenni hosszban?Múltkor már említettem hogy nem enged Magyarországról regelni a vinylenginre. USA VPN-nel is bepróbálkoztam, de tudja hogy VPN és szintén nem enged.
Jó az a kézzel szerkesztett, a lényeges vonalakat lepuskáztam és mivel szemre párhuzamosnak látszik a tútartó a hangszedő oldalaival, ezért csak a tűtartót lőttem a két érintőhöz, a tűt meg természetesen a metszéspontokhoz (kar magassággal nem foglalkoztam, azzal még nem vagyok képben).
Persze ha valaki be tud lépni és leszedné nekem a JelcoSA-250ST sablonját azt megköszönném.Ha kézzel tekerem a lemeztányért és a szíj a motoron lévő "tárcsa" nagyobb átmérőjén van akkor a motort is megforgatja, de ha átteszem a kisebb átmérőre, akkor simán csak csúszik rajta. Ebből következtettem.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz fehér_ember #89635 üzenetére
Az a jó csatlakozó, de szerintem csináltass velük méretre egy csatit. Mi az a méret, ami kéne? Azért nem a phono alacsony jelét szokás átkergetni az egész szobán.
Ha mindenáron jó kell, és L alakú, akkor ott a Jelco saját drótja, ami kifejezetten jó hangú, jól használható és ugye Jelco karba megy.
Ha mégis magadnak barkácsolnál és kell az L alak, akkor itt egy vdH vagy egy Atlas, ami lehet egyenes meg 90 fokos is.
Azzal a kézzel kiszerkesztett sablonnal mit szeretnél?
A szíj nem kell, hogy halál feszes legyen amúgy is nyúlni fog. Nem egy szent tárgy az a lemezjátszó, be kell kapcsolni és használni. Amúgy a vinilengine oldalról le tudsz tölteni használatit, beállító sablont, stb.
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
vettem egy Pio AX20-as erositot, amin van egy par RCA, meg mod, amire network van irva. Ehhez a taviranyiton vannak multimedia vezerlo (start, stop, ff, rev, stb) gombok, tehat valamit lehet leptetni. De mit s hogyan?
-
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #89637 üzenetére
Most megelékszem ezzel a kábel alapanyaggal is (persze jack nélkül) és esetleg plusz egy külön földvezetéket is melléteszek.
Amúgy kipróbálva még most sem volt a lemezjátszó, mert még majd szíj is kell, ez ki van nyúlva, tuti hogy csúszna a kisebb átmérőn. Viszont legalább már beállítottam valamennyire (magasságnak még nem néztem utána).[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
-
salesman
őstag
-
fehér_ember
addikt
Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy mi a neve ennek a csatlakozónak (ami a lemezjátszó hangkarjának alsó részébe illeszkedik)? Vagy hogy esetleg hol lehet venni belőle szerelhetőt?
Távolabb lenne az erősítőtől mint amilyen hosszú a gyári kábel, ezért készítenék egy hosszabbat. Persze ha nincs más megoldás akkor gondolom valami olyan kis átmérőjű cső is jó lenne (egyesével rátolva a tüskékre), mint amilyen módon a hangszedőre rá vannak csatlakoztatva a vezetékek. Na nem mintha tudnám, azokat honnan lehet beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #01758976 #89630 üzenetére
Ja, hogy még nem hallottad duplázva... No, akkor szívesen olvasnám a véleményedet, miután megérkezett és megszoktad a hangját. Azt gondoltam, Te is azon a véleményen vagy, hogy lufit csinál a térből..
Ettől függetlenül lehet hogy neked sem jön majd be a hangzás, de remélem nem így lesz."csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #89629 üzenetére
Simább a B. ez kètsègtelen, ezt kitárgyaltuk már. Èn tènyleg gyorsaságra gondoltam, de a vdc-s emlèkeim már kopottak. A duplázásnál kèrdeztem. Többször olvastam, hogy a legtöbb kábel felfújt teret csinál így. De miután nálad bevált berendeltem èn is, csak mèg nem èrt hozzám. Ha "csak" termèszetesebb lesz, már boldog vagyok.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #01758976 #89627 üzenetére
Sz.tem VDC nem gyorsabb, inkább "darabosabb", "bumfordibb". Talán ezért lehet jobb a rock vagy metál vele, mert arcon vág és ahhoz a műfajhoz az kell. Death metált sem a kifinomultsága miatt hallgatják emberek... szerintem. De abban tökéletesen igazad van, hogy nem illik minden rendszerbe a Belden.
Ha már hozzászólok... Említetted minap, hogy duplázva mesterséges lesz a tere. Nálam pl. az történt duplázás után, hogy térben már abszolút hozza a VDC szintjét, de annál egy picivel pontosabb teret fajzol. Nem fújja fel, nem húzza szét, hanem igen pontosan helyezi el az előadókat/hangszereket. Gondolom ez is azt mutatja, hogy nem mindegy milyen a rendszer. Én ugye integrált erősítőt használok és esetleg bekapcsolom a "lámpát" a DAC-ban, de azt sem mindig. Plusz a Proac sem egy "kíméletes", elfedő hangú doboz... ha valami nem klappol, azt direktbe tolja az arcomba.. és ennek ellenére írom, amit.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
Tiger: B mint Belden. Hangozzék tőlem furcsán, de szerintem belsőnek általánosan értve gyenge. Oda jobb kell, szintén általánoságban. Jó kábel a Belden, de főleg áráért qrva jó. Kb. azt tudja akusztikusokon, amit egy jó kábelnek kell, de rock, metal, etc. elvérzik mondjuk, a vdc-vel szemben is. Meg picit álmos, emlékeim szerint a 2x6 gyorsabb, vagy úgy hat. Csak létezik e tökéletes? Szúval a belden sem jó mindenhova, meg semmi se. Ezért írtam, hogy tudnia kell mit akar, annak aki belsőnek szeretné, de mivel filléres tapasztalatnak biztos jó, meg be is válhat Az viszont jobban tetszik amit te csinálsz, előbb utóbb, úgy is egyedivé teszi még jobban az ember a rendszerét.
andrasth: Köszi, logikailag én is ezt gondoltam, csak még kipróbálni nem tudom.
PeachMan: Talán [itt]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Segítséget szeretnék kérni.
Olyan eszközre volna szükségem, aminek van egy analóg audio bemenete és bluetooth fejhallgatók tudnak csatlakozni hozzá. A lényeg, hogy minimum 2db bt hangeszközt tudjon kezelni.
Milyen néven lenne érdemes keresnem erre?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
andrasth
tag
válasz #10726912 #89622 üzenetére
Jaj, bocs összeállt a kép - láttam az előző tulaj beletúrt a Cantonokba... Engem is érdekelne, hogy milyet szólna, ha a belsejében is 9497 lenne, de nem merek belemászni, kevés a tudományom ehhez
(#89623) hárásó Nem érzem annyira mesterségesnek, próbáltam ugyanezen dobozokat Qed Xt40-nel, annak alapból kb ilyen tere van, mint a Beldennek duplázva, de a Beldent így kellemesebb hallgatni nekem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz andrasth #89621 üzenetére
Nekem Audioquest Type4 a jelölt, Canton GLE490.2 dobozokhoz. A méllyekhez Oehlbach 2.5 mm lesz szerelve dobozon belül, a Type4-ből lesz a közép és a magashoz szerelve, illetve dobozon kívül is ezt fogom használni. Azért kérdeztem, mert ha még dobozon belül nem szerelted azzal, s már nagyon jó hangja van, érdekelne, milyen lenne a hangja, ha dobozon belül is 9497 lenne...elvileg sokat javít ez is (saját tapasztalatom is van ilyen téren, majdnem annyit változott a belső kábel cseréje, mint a külső cseréjénél)...szóval érdeklődés szintjén kérdezem csupán
-
andrasth
tag
Belden 9497 mezítlábas edition - duplázva, avagy akcióban a zenélő darázs: Olyan huszon-óra ment bele ebben a felállásban. A szimpla eres bekötéshez képest nagyobb a tere és most vagy több a részlet, vagy túl sok kávét ittam Bazijól adja elő tényleg, ezeket a közepeket tanítani kellene. Nem mossa szanaszéjjel a mélyeket, finom selymesek a magas hangok, tök jó az egész, élvezhető a zene. Azt írta valaki-valahol-valamikor, hogy nem színez egyáltalán, tök természetesen megy át rajta a mjuzik. Én ezt nem tudom megítélni, de hogy marha jó zenét hallgatni, ha ez van bekötve az biztos ÉS ár-értékben még így duplázva is elég bajnok. Az igazán elvetemültek több szállal is rápróbálkoznak állítólag, dehát...
-
törölt tag
Telefunken E88CC NOS 1952 (New) Újra, benyomások.
Hónapokkal ezelőtt vettem, hallgattam egy hétig majd mennie kellet, mert száraznak véltem. Elvitték, majd kb. három hét múlva jött egy finom levél, hogy milyen egy balek vagyok, ráizgulok egy fél istenre aztán meg eladom, mert pubertál. Nem tehettem mást, riportra hívtam a csöveket. Fél napot kaptam. Csak zenét hallgattam, semmi teszt, aznap csak népit. A legszebbeket, a legjobbakat a századok alatt érzelmekké nemesedett muzsikát, ilyen olyan minőségben. Lehet aznap pont olyan hangulatban is voltam, de ettől jobbat a saját rendszeremen sosem tapasztaltam. Hasonlatos a GoldLionnal az összkép, csak ez jobb. Alig, de aznap pont ennyi kellet. Felért 5 deci legendáriummal.
Amit ezzel el akartam mondani, ha te hozzájutsz vatta új nosokhoz, heteken keresztül járasd. Nem, nem elég neki 0-50 óra. Persze aztán az is lehet, hogy az új ICmnek jobban tetszett a Telefunken, de kétlem. Laci ha olvasod köszi szépen, he nem, rohadj meg
[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
Nosztalgiából szeretnék lemezjátszókkal foglalkozni.
Kezdésnek jó lenne egy ilyen?
[link] -
karmaresz
senior tag
válasz dgyuri0123 #89610 üzenetére
Ha valakit esetleg érdekel dupla, 2x2 méteres Belden 9497 zsugorcsövezve, tesztre, vagy akár használatra, az keressen nyugodtan. A új elhelyezésben sajnos már rövid (20 lábas kábel kellett), így fél éve csak porosodik.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
andrasth
tag
válasz dgyuri0123 #89603 üzenetére
Ugyanígy duplázva fogom bekötni, pont ma vásároltam a drótbótban még egy adag 9497-et.
-
törölt tag
válasz bizonytalan #89607 üzenetére
Tégy egy próbát a 9497-el, ha nem jön be sem buksz sokat. Se saru, se banán sehova, parasztba mezítláb, járatni sem kell. Hat méter 10k, vicc. Ha, lenne rajta pl. AQ plecsni méterre lenne duplája. Jah és a Belden sima.
-
törölt tag
válasz bizonytalan #89604 üzenetére
Szori, de nem értem a „rinyádat”, itt van egy magyar!! totemes hangfalépítő, aki keni vágja a maltertémát, tényleg a kis újában a hifi, miért nem kérdezed? Egyébként nekik is van kábelük, olcsó és Mundorf belsőből fonják tudtommal.
A sommer ilyen olyan kábel amit kérdeztél nem hiszem, hogy jobb a 2x6 nál, az biztos oldal lépés, nem előre. Ha, nem metált vagy kemény rockot hallgatsz simán beválhat nálad a Belden. Igaza van Gyurinak, kisebb a tere mint a vdc-nek, tehát közelebb van a hang a dobozhoz, de választékosabb mélyek, sima magas, nagyon jó közép, jobb felbontás és zenélni tud egy jobbacska rendszeren ellenben az 506-al. Beszélj drgaonweeddel. Nem hiszem, hogy van ember az országban, aki jobban ismeri a dobozodat, mint ő, írd le mid van, mit szeretnél segíteni fog. AVX fórum -> TMP Audio( Ex Totem Acoustic) -> Dragonweed
-
dgyuri0123
nagyúr
-
bizonytalan
tag
válasz dgyuri0123 #89603 üzenetére
Régen kipróbáltam a Cobalt 816S-t Canare 4S11 kábellel biwire módban is, de az nem volt jó. Talán-talán kontúrosabb volt a hang, de elment a koherencia. Tudom, hangfal és kábelfüggő, de aztán a Focal is leállt a kettős terminálokkal.
Jól látom, hogy kb. 1,3 mm2 a Belden keresztmetszete?[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bizonytalan #89602 üzenetére
Beldent én is dupláztam, így jobban tatszik a hangja. Jobb a tere.. (banánokkal kéretik nem foglalkozni )
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
bizonytalan
tag
válasz dgyuri0123 #89595 üzenetére
Gondolkodtam azon is. Kiválóan szerelhető Airloc dugóval, a hangfalnál pedig nem tennék rá semmit, áthúznám mindkét terminálon. A vélemények viszont nem egyfelé mutatnak a 352-ről, van, aki szerint a CS122 jobb...
Próbálgatáshoz, csereberéhez meg se kedvem, se energiám. Az a Belden érdekes, annyira olcsó, hogy duplán is be lehetne húzni, csak akkor bekerül az egyenletbe a kettős kábelezés, azzal meg megyek ismét az erdőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NBA és kosárlabda topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OLED TV topic
- Micro Four Thirds
- Politika
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest