- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #91052 üzenetére
"Állítólag a procinál a minél nagyobb L3 cache jótékony hatással van a késleltetésre, ill. sokszor olvastam már azt, hogy a procikat is szándékosan visszafogják, hogy kevésbé rángassa a tápot, és így tesznek a RAM-okkal is, hogy minél alacsonyabb időzítésen tudjanak menni (pl. DDR3 RAM-nál 800 MHz és CL5 időzítés).
Elvetemültek már az alaplap órajelgenerátorát is cserélik, aminek természetesen saját tápköre lesz, és így tesznek az SSD-vel is. "
Én azért bízom benne, hogy ezt nagyon kevesen hiszik el, legalább itt a PH-n...
AVX-en azért könnyebb átverni az embereket.[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz Patice #91049 üzenetére
Elnezest, esetünkben a dac egyben a streamer is, ezert irtam egyszerusitve ezt. Szoval itt a dac+streamer elott a router van csak, nincs pc, lejátszó, usb, stb. Szerintem ilyen forbaban mindegy, hogy honnan kapja a jelet a streamer, mert ezzel az erővel lehetne a netszolgaltato vezetekeit is cserelgetni.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
fehér_ember
addikt
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Patice #90499 üzenetére
Tidal hifi amit hallgatok.
Valami olyan készülék kellene ami rendelkezik 2db xlr kimenettel és hangerő szabályzóval, mert a végfokon nincs állítási lehetőség.
De mindez csak akkor ha az avr dac-ja nem hoz ki mindent a forrásból.
Sajnos ez a "hobbi" nem a pénzről szól.
Ha van értelme úgy is megveszem, használtan. -
öhhöm
csendes tag
válasz Patice #90354 üzenetére
Szia!
"Ha ez nem portzaj, akkor lehet az is, hogy a nagyobb kilengéseknél a membrán mögötti két vezetékhez ér hozzá a mebrán. Túl hosszúra hagyták."
Erre eddig nem is gondoltam. Nincs kizárva, hogy ilyesmi az oka... Tényleg nem portzaj, ebben biztos vagyok. Valóban garanciálisak még a hangfalak. Bőven... Pont ezért nagy a dilemma, hogy bele merjek-e nyúlni az általad leírt dolgot megnézni. Másik oldalról viszont egy viszonylag apró szépséghiba miatt nem sok kedvem van egy ilyen garancia érvényesítési procedúrát végigjárni, főleg hogy webáruháztól lettek rendelve.
öhhöm
-
Mosqu!to
addikt
válasz Patice #90264 üzenetére
Köszi, én is efelé hajlok, csak a kisördög mindig ott van bennem, hátha van jobb deal is
A Roont annyira nem ismerem. Ez csak egy platform, és nekem kell bekötni rá a tidalt meg az offline zenéimet, vagy ha előfizetek a roonra, akkor már a zenéket is elérem onnan? Gondolom nem, de akkor megéri ezt előfizetni, tud még javítani a Tidal hangminőségén..? Vagy nem is ez a funkciója?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Hikvision
senior tag
válasz Patice #89790 üzenetére
Nem a földeléssel van a baj új a ház, 3 fázis van, és lehetelten megoldani, hogy az összes eszköz 1 fázisról menjen, a központi rack szekrényben van pl a kameráknak a rögzítője (is), annak a képe ki van küldve az összes TV-re, minden TV szintén össze van kötve lan-on egymással, illetve a központi szünetmentesnél is találkoznak a dolgok, erősáramú és biztonságtechnikai végzettségem van. és így se lehet normálisan kiszedni innen a földhurkot áldozatok nélkül, csak és kizárólag galvanikus leválasztással (optikai kábel). sajnos.
A "Mozi szoba" pl ezért van egy teljesen külön áramkörről leválasztva mindentől, külön optikán jön be a külön net, csak oda, és semmi nem megy ki.
[ Szerkesztve ]
20 éve a PH-n.
-
Hikvision
senior tag
válasz Patice #89785 üzenetére
RTX 2080TI-van benne, persze az volt az első, de mivel eléggé összetett módon van a házban összekötve minden mindennel (okos ház chameleon), ezért muszáj galvanikusan leválasszam az erősítőtől a gépet, különben összeszed egy minimális földhurkot, és egyből be lehet hallani az svs-be az 50hz-et, ezért is marad csak az optikai.
20 éve a PH-n.
-
törölt tag
válasz Patice #89732 üzenetére
Ikeában meg bambuszt burkolni
No, Belden dupla. Nincs ma erőm így simán csak keresztmetszetet dupláztam. Se jump, se biwire pláne nem biamp. Nem kell szoknom a kapott hangot, hisz simába jól ismerem. Röviden, alátámasztom dgyuri véleményét, nem nőtt a tér, nem természetellenes semmi, sőt. Viszont lett fantom center hatás, ami eddig beldennel sosem volt, határozottabb térben az egész, kicsit most fura is, most megint nem a dobozaim zenélnek, vagy nem annyira, volt már térben jobb kábelem, de eddig jó. Megmaradt a szerethető karakter, de mégis jóval szellősebb. Picit féltem, hogy így majd dögösebb lesz, nem lett.
-
python1
veterán
válasz Patice #89539 üzenetére
Nem mértük,de én hallás után 70-80hz-re tenném,volt hozzá 2db szintén nyitott szubláda,de volt,hogy 4-ed rendű bandpass szub teljesített 80hz alatt.Viszont a nyiltsága,dinamikája főleg dialóg,vagy kevés hangszeres jazz,klasszikus zenéken utánozhatatlan,adott valami igazi térérzetet,tapintható helymeghatározással.Pop ,rock
annyira nem feküdt neki,csak mély segítséggel,de amit mozin művelt az valami félelmetes,csak sajnos a többi sugárzó labdába sem rugott mellette,dinamikában,gyorsaságban,még a szubnak is fel kell gyűrni azt a bizonyos gatyaszárat,hogy tudja követni.Úgy képzeld,mint egy tuti HTPC-t kimaxolt madvr-el
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz Patice #89337 üzenetére
Na igen, szóval ez a kérdés. Hol lehet kihúzgálni még ilyeneket a falakból? Elég csak nyitott szenmel járni, mert a villanyszerelő kihúzgálja helyettünk és szemétre veti. Állítólag annak idején még jó minőségű vastag tömör rézdrótokkal dolgoztak. Lehet, hogy csak városi legenda, de egyszer rápróbálok...
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Patice #88963 üzenetére
"Asszonyt én is meg szoktam kérdezni, hogy tetszik-e neki, amit hall. Néha kijózanító tud lenni. "
Az.
Nálunk szokásos alternatívák:
- "Szerintem ugyanolyan"
- "Ez nem ugyanaz?"
- "Várj, figyelek... Igen, hallom... Semmi különbség."
- "Kisebb nincs?"Pedig zongorázott sok évig.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Patice #87208 üzenetére
Még csak hengeres "kerekfejű" csavar van alatta, amit hozzá kaptam. Most veszek M8-as SoundCare lábakat, mert M6-osom van ugyan, de az meg nem jó bele sajna.
(#87209) fehér_ember : O.K. Ez amúgy is csak egy "szőrmentén" írás volt. Sok konkrétumot nem említettem, de igazából korai is lenne.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #86604 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy megosztva lehetne használni, akkor szerintem az nem járható út, mert a szoftver úgy működik lejátszáskor, hogy beiktat egy új hangeszközt amit te az oprendszerben beállíthatsz kimenetként, itt minden beérkező hangmintára alkalmazza a korrekciót, majd ennek a hangeszköznek a kimenetét routeolja a hangkártyád bementére. Tehát folyamatosan kell futnia. Mérési eredményeket nem ad, így nem tudod 3rd party szoftverekben ugyanazt beállítani.
(#86603) Auratech: az ARC2.5 is teljesen automata szoftver, vagy itt van lehetőséged jobban testreszabni a beállításokat, vagy részletesen megtekinteni a mérési eredményeket? Hasonlóan például a REW-hez?
Amúgy persze, nem szent grál, de én mióta kipróbáltam eszem ágába nincs korrekció nélkül zenét hallgatni. Még ha a legminimálisabban avatkozol is be (+- 2-3dB a legneccesebb pontokon) annyit javul az összkép, hogy nem látom értelmét elhagyni. Ráadásul linear phase EQ-val már a fázisprobléma is ki van küszöbölve. Cserébe jobban eszi a procit, de hát az meg van bőven
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #86354 üzenetére
Nem próbáltam még az MPD-t. Összefoglalod pár szóban, hogy mit tud? Vagy te pl. miért szereted?
A meghallgatásos tesztek méréssel vegyítve egyébként egészen durván ki tudják hozni azt, hogy mennyire becsapható a hallásunk ha azt akarjuk hallani amit Napok óta DSP-zünk egy barátommal, és volt egy két olyan eset, amikor mondjuk mozdítottunk 2dB-t az egyik tartományon, majd mindketten rámondtuk, hogy na igen most lesz jó!!! Aztán rámértünk... Hmm, ez ugyanaz mint előtte... Perszehogy elfelejtettük aktiválni az új DSP settinget.
Nyilvánvalóan ilyen sosem fordulna elő a mélyentisztelt tapasztalt hifistákkal, de a mi fülünk sajnos még nem érte el azt a szintet
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #86349 üzenetére
Engem mindig a kisérletezgetés, és a dolgok megértése vitt előre, úgy az életben, ahogy a hifiben is. Ehhez pedig nem lehet úgy hozzáállni szerintem, hogy nem tudom miért van, de elkönyvelek egy ok-okozatot.
A digitális lejátszásról hidd el, minden egészen pontosan ismert. Főleg a linux alapú lejátszásról. Emberek írták, nyílt forráskóddal, akárki megnézheti hogyan működik.
Amit linkeltél az nagyon hosszú, nem tudom melyik részére célzol. 15 éve foglalkozom linuxal, és ennek a doksinak jó nagy része teljesen általános linux parancsok, partícionálás, kernel modulok betöltése, frissítése stb... Átfutottam csak de nem találtam szorosan audioval összefüggő részt. Amúgy a mai linuxokon futó pulseaudio server már alapból majdnem real time prioritással fut. Egy szinttel van a kernel folyamatok alatt, de egy paranccsal bármely linuxon átállítható realtimera. És amúgy igen, ez fontos lehet. De azt, hogy realtime csak -20as prioval fut, azt nem hiszem, hogy egy konstans módon észlelhető hangszerre jellemző hibaként fogod észrevenni.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #86342 üzenetére
Akkor lehet különbség ha a lejátszószoftver hozzátesz valamit a lejátszáshoz. Ha nem változtat semmit a lejátszáson akkor ugyanaz lesz a kimeneten. Mítoszok: rosszul szól az iTunes?
Ezt amúgy te is ki tudod próbálni. Nem kell hozzá semmilyen extra cucc.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Patice #85594 üzenetére
Beleneztem 1-2 videojaba meg....bar ne tettem volna.
Oke, hogy szar a Jamo, mindenki tudja hogy nem egy bestbuy termek, de kb az osszes videojaban csak a kopkodes es pocskondiazas megy.
Ez a bazmegolas, meg tarsai meg.....nem is tudom...egyszer talan poenos, de tobbszor mar nem.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
python1
veterán
-
AMDFan
addikt
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Patice #85191 üzenetére
Ezeket egy mezei mikrofonnal mérheted, relatív mérésre a legolcsóbb hulladék is alkalmas. A gyártók mérik, még a legolcsóbb eldobható csodák mellett is 20-30 oldalas mérési eredményekről szóló dokumentumokat látok, ezek viszont nem publikusak, jó okkal, hiszen a környezettől olyan szinten függnek, hogy az így kimutatott durva hibákat simán elnyomhatja a láncod egy másik elemének még durvább hibája.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Patice #85188 üzenetére
Dinamika: SPL különböző teljesítményeken, felbontás: ilyen fogalom szakmailag nem létezik, de ahogy definiáltad korábban, és már meg is válaszoltam, bármilyen lecsengésméréssel (pl. waterfall) látszik, tér: konvergencia.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Patice #85176 üzenetére
Ez nem mérvadó, szvsz csak egyénfüggő.
Nem találkoztam még 2 emberrel akinek ugyanaz a hangzás tetszene.
Így bárki bármit is mond az csak egy szubjektív egyéni vélemény lehet.
De ha meg kellene fogalmaznom a magam értékrendje szerint,akkor:
Olyan a jó rendszer amin úgy tudsz hosszan zenét hallgatni,hogy örömöd leled benne,és nem a hibákat keresed. -
Quetz
őstag
válasz Patice #85173 üzenetére
Visszafordítanám a kérdést. A nagynevű hifi gyártók hogyan mérik a saját végtermékeiket? Mivel garantálja az Audioquest, hogy az általa gyártott hangfalkábelek ugyanazt a térleképzést nyújtják? Valamit tenniük kell a minőségbiztosítás végett, hisz a minőségükből élnek.
Annyit találtam, hogy az AudioQuest a HDMI-t "mezei" hdmi analyzer segítségével ellenőrzi.
-
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #85083 üzenetére
"Én úgy fogtam föl eddig az adatok érkezését, hogy az alapvető ma már, hogy minden adat átér, mert van hibajavítás, de attól még jitteres lesz, mert ingadozik a beérkezés sebessége."
Ez egy tipikus félreértés.
"Ezen az ingadozó átvitelen igyekszik javítani a pufferelés és az újraórázás a vevő oldalon, már ha van ilyen."
Ahol digitális adatot mozgatsz két eszköz, vagy periféria között, ott kb. minden helyen van bufferelés, még akkor is ha az nagyon pici, vagy nem látod felhasználói oldalról. Egy számítógép egyszerre annyi dologgal tud foglalkozni ahány processzor van benne. Egy átlag mai gépben van mondjuk 4/8 processzormag. Ez azt jelenti, hogy egy időpillanatban ennyi atomi műveletet tud végrehajtani egyszerre. Az én gépem jelenleg ~1740 folyamatot futtat. Gondolj bele, hogy mi történne ha nem lenne mindenhol bufferelés. Lenyomok egy gombot a billentyűzeten, és ha nem azonnal dolgozza fel a rendszer akkor elveszik az amit lenyomtam? Nem veszik el, bufferel, és feldolgozza ahogy jön sorban. Egy sima USB egeret amikor mozgatsz, rengeteg infót tol tovább az USB hubnak, amit szintén bufferelnie kell. Ha mondjuk 15 éve is számítógépeztél, akkor anno tapasztalhattad milyen az amikor a procinak nincs elég ideje kiolvasni a buffert, és az túl van tolva (akadt vagy ugrált az egér amikor le volt terhelve a gép). Ez audio lejátszásnál nyilvánvalóan hallgathatatlan, pattogó, recsegő, szakadozó lejátszást jelentene.
Szimuláltam korábban, hogy milyen is az amikor bithiba van egy lejátszásnál: [link] -
VoidXs
Topikgazda
válasz Patice #85083 üzenetére
Vannak ilyenek, természetesen az ingadozást valahogy javítani kell. Viszont egy egyszerű mintavételezés van a drót másik végén, ami a jitter miatt nem lesz bithibáktól mentes, erre vannak. A jitter eddig a pontig élt, innen a zaja sem megy sehova. Rendszeren belül már saját jitter van, az viszont GHz-es jeleknél, például egy maxra hajtott videokártyánál kerül elő problémaként, de ott is csak méterek után, ami ugye hagyományos hifi láncban nem fordul elő, meg nagyon PC sem.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Patice #85080 üzenetére
Nem pontos a leírásod, de jó az irány, a jitter a bitek beérkezésének szórása, ami következtében előfordulhat, hogy a késő bit már nem, vagy egy hellyel késve kerül beolvasásra, így az előző érték látszik a helyén. Ha egy ilyen durva hiba kikerülne az audio körbe, az csúnyán irritálóan szólna, Itt demóztam.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #85080 üzenetére
Kb így van igen. De a digitális átvitel során a többféle hibajavítás több layeren ezt a problémát kiküszöböli. Ha nem így volna, akkor a jitter miatt nem lenne bitperfekt az átvitel. Ahol nem küszöbölhető ki a jitter, az az a pont, ahol a digitális jel, analóggá alakul, hiszen itt a jitteres mintavételezés miatt esetleg nem oda kerülnek majd az analóg hullámforma pontjai mint ahová eredetileg kellene. De ez kb elhanyagolható a mai technikával. Erre írtam példaként a 15 vs 16 bitet. Ott lényegesen durvábban belenyúlunk a hullámformába mégsem halljuk ki.
De amúgy a jittert más kontextusban is használják, például a hálózatüzemeltetők. Náluk a jitter azt jelenti, hogy az átlagos késleltetéshez képest van-e differencia csomagonként. Tehát ha mondjuk egyszer 10ms a késleltetés egyszer meg 300ms, de az átlag az 20ms, akkor egy eléggé "jitteres" hálózatról beszélnek.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #85070 üzenetére
Az összes számítógép és számítógép hálózat tökéletesen eliminálja a jittert digitális átvitelnél. Erre (is) valók a hibajavító algoritmusok. Ahol nem lehet eliminálni a jittert, az a D/A konverziónál fellépő mintavételezési jitter. De kérdem én, ha mondjuk a 16 bites hangot fülre nem tudjuk megkülönbözteti a 15 bitestől (fele annyi a mintavételezési pont), akkor szerinted egy 16 bites PCM adatfolyamban lévő picosecundumnyi jittert meg tudjuk? Költői a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Patice #85070 üzenetére
Millió megoldás van, én például 8b10+RS-t szoktam használni, ami kibír akár brutális, 20%-os bithiba-arányt. Ennek az előnye, hogy a jitter korrigálását teljesen figyelmen kívül hagyhatom, mert teljesen mindegy, hol keletkezik a hiba, úgyis javítom. De ha rákeresel, hogy "jitter correction", csak az első oldalon 5 különböző módszert találsz. Egyébként hallottál már valaha bithibás hangot?
(#85071) fapaci: Ahogy mondod, hifis körökben nagyon durva a tudatlanság jelvezetésből.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
-
válasz Patice #84870 üzenetére
Ja, de ezek effektíve DAC-ot helyettesítenek. Amire én gondolok az DAC + erősítő párost váltana ki.
Én egyébként Eve monitorokat használok, szóval konkrétan ilyenem van, csak a DSP előtt még fixen van egy AD konverter. Bele kéne nézni és meg kéne moddolni. De persze nem fogom.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Kiskokó
veterán
válasz Patice #84600 üzenetére
Sajnos arra már nincs lehetőség. Hosszas tervezés után lett ez a felállás ami a nappali szempontjából jobb, illetve elvárás volt hogy a konyhából rálássak a TV-re.
A legfontosabb ami érdekelne hogy úgy terveztessem meg a bútort a TV falon hogy a hangfalak épp beférjenek még a fal felület elé, vagy rakjam az ablakok elé?
Függöny azokon is lesz de csak valami vékonyabb. Sötétítő függönyre nincs szükség elektromos redőnyök mellett.Tudom persze ez így se egy ideális környezet de próbálnám a legjobban kihozni. Jelenleg a fentebb linkelt képen látható módon egy 15m2es szobában vannak a hangfalak az asztal két szélén. Tudom eretnekség itt de azért még itt is van olyan pont a szobában ahol elég szépen tud szólni.
Illetve régesrégen mikor még csak nézelődtem mit vegyek stb már akkor is mondtam, nagyrészt én rnb, rap, disco, house zenéket hallgatok.Nem egy tökéletes szimfonikus színpadot szeretnék kapni, csak amennyire lehet a helyzethez mérten nem elbaszni valamivel az elhelyezést.
Köszönöm mindenkinek.
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Brumi
senior tag
válasz Patice #84562 üzenetére
Megpróbáltam, de sajnos ugyanaz az eredmény. Nem marad más, mint beleírom a mappa nevébe, hogy csak BT-n hallgassam, az is elég jó minőségű.
Viszont köszi ezt a tippet, mert fogalmam sem volt róla, hogy a DS Audio-val is lehet lejátszani a hifin hálózaton keresztül. Mondjuk az tény, hogy nagyságrendekkel lassabb szoftver, mint a Primare saját felülete, de ha valami gond lenne a saját szoftverrel, ez még mindig egy jó menekülőút.
Valószínűleg ezekben az állományokban lehet valami olyan, amit az érzékeny DAC nem tud normálisan lekezelni. Nem gondolom, hogy rossz lenne a készülék maga, azért ez nem egy filléres berendezés.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
válasz Patice #84560 üzenetére
Nem sok szám recseg, de ami igen, az mindig ugyanott. Már átkódoltam és az sem segített, viszont a BT-n az eredeti is átmegy gond nélkül.
Minimserver-t is próbáltam, de azzal is ugyanolyan.
A zenét a lejátszó saját app-jával (Primare app) indítom, tabletről, telefonról, ami éppen kéznél van.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
válasz Patice #84558 üzenetére
A NAS egy Synology DS213, ami össze van kötve egy Linksys switch-el, és ebbe van bedugva az erősítő is. Mind gigabites, a kábelek is rövidek és elég jók.
Az USB egy pendrive volt az erősítőbe dugva. Ugyanaz a szám, ugyanott recseg minden alkalommal, persze az album többi számaival semmi gond. Koaxon optikán nem tudom kipróbálni sajnos, mert nem tudom mibe beledugni.
A BT-n teljesen rendben volt laptopról.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Snoop-y
veterán
válasz Patice #84348 üzenetére
Mondjuk ha mar ennyit raaldoztam akkor lehet inkabb varok.
Gyakorlatilag eladtam az osszes cuccom ,hogy megvegyem a hangfalakat az erositohoz plusz eladtam az egyik vesemet valamint a lelkemet az ordognek igy hangminoseget nem szivesen aldoznek
De ettol fuggetlenul meghallgatnam az olcsobbik javaslatot.
Van egy regebbi medialejatszom is elvileg az is viszi a FLAC-et es akkor mar csak a DAC-ot kene megvenni.
Vagy esetleg beraknek egy hangkartyat a NAS-ba.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
-
Dorian
félisten
válasz Patice #84297 üzenetére
Nem-nem, biztos, hogy nem költök annyit holmi tüskékre.
Felső oszlopok alá akár még Hilti szög is megfelelne, ha nem lenne olyan ronda, de lehet, hogy veszek az 1000-1200 Ft körül előforduló csilli-villi tüskékből.
Alulra ha valóban húzogatni akarom a cuccot, nem jöhet szóba olyan tüske sem, aminek talpa van, mert nehéz lesz a cucc és a parkettám is nútos, tehát elakadna, kitörne, stb. Talán vmi gumi lap lehet oda való?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #83592 üzenetére
"Számomra ez azt jelenti, hogy az átlag LAN sokkal zajosabb lehet a környező kábelek, routerek és switchek tápegységei miatt. Ami megérkezhet a hálózati lejátszóba, DAC-ba. Nem leválasztott eszközök esetén ez a zaj szépen megy tovább az erősítőig..."
Mit jelent nálad az, hogy sokkal zajosabb? Ahol mondjuk az alapzaj -145dB, és egy etherneten összeszed mondjuk +20dB zajt az már sokkal zajosabb? Mert ugye egyiket sem vagyunk képesek hallani. Korábban linkeltem mérést, ott elég egyértelműen leírják a helyzetet, szerintem olvasd át, ha még nem tetted. Ez megint egy audiofil őrület aminek az ég-világon semmi értelme, maximum a lehúzás. Már várom, hogy valamelyik gyártó előálljon audiofil routerrel, ami még a wifit is jobb minőségben szórja
-
válasz Patice #83598 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, akkor a nagyfrekis eszközöket teljesen el kell szeparálni az analógtól. Azaz a DAC bemenete legyen galvanikusan elválasztva, a hálózati lejátszó ebből a szempontból bukó lehet, kivéve ha van digit kimenete, arra egy izolált DAC-ot rá lehet kötni.
Nálam külön elosztón vannak az aktív hangfalak és a DAC (szegény ember hifiösvénye ). Utóbbiba pedig optikán megy a jel közvetlenül a PC fos alaplapi transzportjáról, de ez nem gond, mert a DAC1-ben van beépített jitter-elnyomás.
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Patice #83595 üzenetére
Néztem a Telegartner-t, de ott is pont ugyan úgy krimpelik blankoltlan a drótot, semmivel sem tűnik jobb érintkezésnek mint egy sima csatlakozónál.
Igencsak széles ipar épült már azért a hálózatokra, ebbe is persze beszáll az ódijó ipar, hogy majd ők megmondják mi a jó. Túl egyszerű lenne megvenni a bóti ócsó cat7/8 árnyékolt drótot mert az nem ódijófíl[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Patice #83592 üzenetére
Belemegy, de ha a platina a biliacélba megy bele, akkor "a kapcsolat" még mindig platina-biliacél, nem pedig platina-platina, érted mire gondolok? A cikkből pedig a kapcsolódásról állított valamit.
Én is néztem azt az utp kábelt, amelyiknél minden ér külön "alufóliában" van, majd ezek összesodorva szintén, 220ft / m vagy nem is emlékszem már mennyi az ára. Van itt valaki aki kipróbálta már ezeket? Van 3-6 kábelfajta, nem egy nagy pénz, de szerintem angolul se csináltak még ilyen komoly tesztet
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
válasz Patice #83189 üzenetére
Ja hát úgy tényleg kellemetlen a süketszoba, ha nem szól bent semmi, az ember megőrül. De én süketszobában való zenehallgatásról beszélek, nem arról, hogy ott laksz. Egy jól szigetelt fejhallgató nagy csendben ugyanez, csak akkor megvan a tudat, hogy azért van csend, mert van a füleden valami.
Nem akarok hittéríteni, teljes mértékben megértem, hogy a steril, analitikus hangzást nem mindenki szereti.
-
válasz Patice #83169 üzenetére
Akkor gondolom fejhallgatóval se szoktál zenét hallgatni. Az gyakorlatilag olyan, mintha egy süketszobában hallgatnál zenét, nincsenek rezonanciafrekik, s kb nulla lecsengés. Csak ugye a fejhallgatóknál elég ritka a viszonylag lineáris átvitel, főleg zártaknál.
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #83145 üzenetére
Szerintem a High-End az ma már kevésbé az ártól függ, inkább egyfajta filózófikus irány. Itt gondolok arra, hogy rengeteg a DIY, vagy manufakturális gyártó akik igazából rendszerszinten nem a transzparenciára törekednek, hanem egy teljesen saját irányvonalat próbálnak meg, saját soundot alakítanak ki. Stb...
(#83146) bta1: nem értek különösebben hozzá, de azért meglepődnék ha már egy átlagos stúdióban a teljes anyagot nem hallgatnák meg normális monitorokon is. Mini monitorokon is dolgoznak sokat, bizonyos munkafázisokra gondolom könnyebben használhatóak, de azt kizártnak tartom, hogy csak ilyet használjanak. Vagy ha igen, akkor igazad van, az egy kóklerség.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
-
Kölönte
kezdő
válasz Patice #83054 üzenetére
Amikor össze lett rakva első körben a gép filmnézés volt a cél, mivel aludni csak valami zajra tudunk.
Ennek következtében minél kisebb fogyasztás volt a cél, mert szinte éjjel nappal megy ehhez méltó az integrált alaplap is a minimális fogyasztással, a passzív procihűtés is.
A cél nem változott, csak kapott még 6 tera külső vinyót is a filmek meg a zene miatt, plusz ami benne van a rendszer, meg a firlefranc végett.
Holnap elmegyek a boltba, oszt kap valami új tápot, ha isten is úgy akarja. -
Kölönte
kezdő
válasz Patice #83027 üzenetére
Pt 100. A tápkábelre gondoltam, a pc asrock j1900itx win7 [link]kodival. A szoba kb. 18 négyzetméter, a hangfalak egymástól és tőlem is kb 2,5 méterre vannak. Ez már a 2. Teljes átrendezés eredménye, sokat javult a hang, de további lehetőség elég behatárolt, ennél csak rosszabb lesz, november eleje óta toszogatom ide - oda, kb. ez a végleges.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Patice #82337 üzenetére
Nem most publikalnek eloszor, koszi az infot A publikalas egyebkent nem kerul tobb millioba, max. par szazezerbe (attol fugg, hogy mennyi kepet kozolsz, es hol publikalsz -- ez a tema valoszinuleg nem erne meg egy Science cikket), annyit meg szivesen elszornek erre.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
AMDFan
addikt
válasz Patice #82277 üzenetére
Nem igazán jön át a lényege annak amit írtam. Az, hogy ilyen motyó van otthon fejeshez az nem azért nagy dolog mert az illető mérnök, ezt én sehol sem írtam.
Az a furcsa, hogy mintha nem akarnád érteni, hogy a kiindulópont az ugyanaz volt ebben is, mint az összes ilyen esetben. Adott egy ember, aki azt állítja, hogy hallja az USB kábelek közötti különbséget, van neki otthon egy rendszere, ~100e Ft-nyi USB kábellel, ami már önmagában 50x annyi pénz mint amit szerintem egy USB kábelre költeni érdemes. Elhív magához, hogy megmutassa nekem is, mint "hitetlennek", hogy mégiscsak van különbség. És vakteszten számára is kiderül, hogy nincs különbség. Pedig 100%-ig magabiztos volt. Az, hogy mérnök annyiban segített, hogy ő tudta, hogy mint jelent a vakteszt, tudta, hogy ha mondjuk 5x eltalálja egymás utána annak azért elég nagy valószínűsége van (ki lehet próbálni fej vagy írással, hogy hányszor tudjuk eltalálni 5x egymás után az eredményt), ezért simán belement abba, hogy legyen 10 próbálkozás. És a vakteszt után nem hebegett habogott, hogy így meg úgy, hanem bevallotta, hogy őt is meglepte az eredmény. Mint ahogy engem is mindig meglep az, hogy milyen ereje van a placebonak. Amikor láttam melyik kábel van bekötve érdekes módon én is mintha hallottam volna különbséget És ebben igazad van, mindenki emberből van, és ugyanolyan rosszul érzékelünk dolgokat. -
Polllen
nagyúr
válasz Patice #82261 üzenetére
Ezt most úgy kérdezed, mintha az ellenkezőjét állítottam volna.
Ez teljesen természetes, de ha változik valami a kábel miatt, akkor azt háttal is hallod, nem?
Ahogy látom nem az volt a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem hogy van-e különbség.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest