- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sacren
junior tag
Amit találtam keret az 80mm széles 100 mm a két lefogató pöcök távolsága.A hűtőt nemrég vettem am3hoz xilence 402.
-
sacren
junior tag
Erről van szó [link] jelenleg ez van am3 procimon.
[ Szerkesztve ]
-
RocketSWET
csendes tag
Sziasztok! Asus TUF/ROG b550 és x570 lapok közül melyik rendelkezik VRM hőszenzorral? Van valakinek esetleg tapasztalata vele? Egy 5900x-et hajtanék vele és kíváncsi lennék, hogyan alakulnak a hőfokok. Ez a része nekem fura az Asus-nál, hogy nem tudom mérni a VRM hőfokot, így elvileg simán meg is lehet sütni.
Bizalom mindenekelőtt
-
IstvánLászló
senior tag
válasz RocketSWET #2205 üzenetére
Asus TUF/ROG b550 most néztem és láttam a képet a lapodról.
Az én lapom: MPG B550 GAMING PLUS,VRM hűtőbordák is nagyobbak, és jobb minőségűek,mint neked,anomáliákat nem tapasztaltam,5700X fut tunnignélkül jó teljesitménnyel....
A VRM hűtőbordák is nagyobbak, és jobb minőségűek, 55 C-os csúcshőmérséklet,X570 lapok?
A válaszom: pontosan ugyanazt az erős VRM-et használja ugyanazokkal a valódi bordázott hűtőbordákkal.
A hőmérséklet mérésére digitális hőmérő K-típusú típusúhőelemekkel,hőelem figyeli.
A környezeti hőmérsékletetét a hőelemmel figyelheted, ennyit tudok most segíteni.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Tervezem 1 AMnégyes foglalatú lap beszerzését az olcsó kategóriában, viszont 20 és 25 000 Ft között is annyi választék van hogy muszáj a segítségeteket kérnem. Mivel rambol egyelőre csak keveset fogok tudni venni, igy nem lenne rossz a tobb foglalatos, de ahogy nezem a legtobb lapnal 2 foglalat van..
-
MaddeNNNN
őstag
Nem gond segítünk szívesen.
Milyen házba menne? Mert jó lenen tudni hogy csak mATX fér bele, vagy belemegy rendes ATX méretű alaplap is.
Illetve újan akarod venni vagy használtan?[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
Ha a konfigodban lévő rtx 3070 alá menne, akkor egyszerűbb ha írsz egy összeget hogy mennyit szánsz rá és összerakunk ár/érték arányban egy jó konfigot.
Vagy átmész ebbe a topikba, elolvasod és kommentben kitöltöd az összefoglalóban található kérdés sort és a legtutibb konfigot fogják ajánlani neked.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
ron8
senior tag
Koszonom az ajanlasokat
-
lsc
nagyúr
Üdv
Egy ilyen [link] gép képes kiszolgálni egy 5700g-t ? Főleg a lap miatt kérdem, később kapna egy 6600 körüli videokártyát is.Az élet kegyetlen .
-
varmi2
nagyúr
Igen. De sztem ennél van olcsóbb alternativa is. Bár, nem tudom, hogy mennyiért vennéd. A lap benne nem valami izmos, így a képek alapján. És még egy probléma. Az rx 6600 az pcie 4.0 x8 csatlakozóval van felszerelve, de a lap és a proci csak pcie 3.0-t tud. És azx8 miatt nem tudja majd kihajtani a vga-t az említett limit miatt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
Az a gond hogy a kinézett vga csak x8-at tud, de azt pcie4.0-ban. És a kettő között nagy a különbség. A pcie 3.0 1000 MB/s tud sávonkét tehátt x8 esetén 8000MB/s, a pcie 4.0 tud sávonként 2000MB/s, így az x8 esetén 16000MB/s, tehát jelentős a különbség, dupla, ez már visszább foghatja a vga-t.
75k az még korrekt ár is. Ház+táp+itx lap.
Ez az egyetlen komoly limit:
Supports MAX Height ≦ 54mm CPU Cooler[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
Oké, egyébként nem rossz konstrukció, ha külön vennéd mindet, akkor jobb teljesítményt kapnál, de jóval drágábban.
Nekem jelenleg egy 5600G van.Olcsóbban jött ki, de a320 itx lap van, ami a linkeltnél még gyengébb, méretre kisebb itx házam van, amibe nem lehet tenni vga-t, de a cpu hűtésből egy kicsivel nagyobb bele fért, jelenleg falból mérve normál használat mellett 30-40W között fogyaszt.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
surgyi
senior tag
Sziasztok!
Maradt jó pár komponens polcon, s egy gépet raknék össze belőle. Alaplap és táp kellene csak. Ki milyen lapot ajánlana, ami egy Ryzen 3600x és RTX 2070 Super alá megfelelő lenne?
Előre is köszönöm a segítséget! -
IstvánLászló
senior tag
A B550es lapot ajánlom, nálam nagyon jól teljesit..
Támogatja az AMD Ryzen™ 5000 és 3000 sorozatú asztali processzorokat, (nem kompatibilis az AMD Ryzen™ 5 3400G és Ryzen™ 3 3200G-vel) és az AMD Ryzen™ 4000 G-sorozatú asztali processzorokat.
A 3600x és RTX 2070 Super alá megfelelő...
A táp Seasonic Golg+10év gari, ajánlott - a vgéádhoz minimum 650W,vagy jobb,szerintem érdemes,legalább egy 850W-os tápot venned..[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz IstvánLászló #2226 üzenetére
Minek 850 wattos tap egy vgahoz ami 250w alatt eszik full loadon es egy 100w alatti cpuhoz?
boven eleg egy minosegi 650-es tap.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
br120
csendes tag
válasz IstvánLászló #2215 üzenetére
B550-es lapok nem fogadják a 2000-es procikat , X570-esek igen.
-
pandras83
senior tag
-
raveinT
tag
válasz Károly85 #2233 üzenetére
Igen, a legfrissebb BIOS támogatja azt is. Jelenleg egyebkent egy sima 5600 van benne egy gtx 1080-al párosítva. Csak tapogatózom, hogy ha esetleg 1-2 éven belül fejlesztenék, megúszható-e egy addigra már talán jóárú(bb) rtx 4070 + 5800x3d kombóval, vagy azok alá már kevés a lap és érdemesebb am5-ben gondolkodnom..
-
pandras83
senior tag
válasz raveinT #2234 üzenetére
Az 5800X3D szerintem két év múlva sem fogja megérni a felárat, hacsak nem esik drasztikusan az 5700X3D közelébe. Utóbbi best buy az AM4-en maradó gamereknek. B350-ben tökéletesen megy nálam a 4070-el pcie 3.0-án, 4x8 gb rammal 3200Mhz-en. A pcie 3.0 lehet hogy pár fps-el kevesebbet jelent, de nem is hiányzik a mindennapi gamingben. Amikor már csak az a pár fps kellene, hogy ne recsegjen valami totálkárosan, már valószínűleg AM5-ön, vagy talán már AM6-on vagy Intel oldalon leszek.
Akárhogy is lesz, az AM4 számomra legenda. 2018-ban 22.000 Ft-ért vettem a lapot, amibe most tettem X3D cpu-t.
X370-be pedig egyáltalán nem overkill az X3D, írj pontos típust és pm-ben segítek utánanézni a dolgoknak ha igényled.
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
raveinT
tag
Köszi a válaszaitokat!
Igen, nekem is nagyon bejön az AM4 platform, azért nem is tervezem még évekig a váltását.
Vsz bevárom már az 5xxx-es rtx szériát, aztán az vagy lenyomja a 4070 árát vagy veszek egyet használtan hvaprón, aztán ha nagyon alulteljesít az 5600 miatt, elgondolkodom az 5700x3d-n (nem tudtam, hogy nincs nagy difi közte meg az 5800x3d közt, aztán úgy voltam vele, elmegyek a maxig amit az am4 tud).
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Kicsit össze vagyok zavarodva segítsetek! Néztem sok benchmarkot de nem tudom eldönteni hogy melyiket éri meg jobban megvenni: 2700X vagy a 3600-at? Ezek használt áraik nagyjából azonosak lennének..
-
ron8
senior tag
Francba ti mindig meggyőztök hogy költsek többet
Akkor inkább várok egy jo 5600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest