Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Blindmouse_ #9350 üzenetére
Sajnos nekem be volt felhősödve, pedig realtime elcsíptem az infókat. Ha jól értelmeztem, ez baleset volt.
-
udash
csendes tag
válasz
Blindmouse_ #9350 üzenetére
jo kerdes, en veletlenul pont lattam, zsenialis volt. de ha tudok is rola, biztos megprobaltam volna lefenykepezni
-
Blindmouse_
aktív tag
Gyerekek ezt a tegnapi Space X látványosságot mennyire lehetett előre sejteni asztrofotós körben?
Piszkálja a csőrőm hogy annyira lemaradtam róla hogy mégcsak nem is láttam..
Más témájú körben simán lehet tudni valamennyi időn belül ha esemény van, gondolom ezen a vonalon is van valami "riadólánc" hogy "mozgás van, lehet készíteni az állványt, meg a gépet!!"
-
Ha olyan környéken vagy, hogy akad célpont, érdemes nappali objektumokat (lepihent madarak, halastó túloldalán napozó aligátor, stb) is megcélozni vele, kb bármilyen nem túl régi DSLR vagy milc kamerát adaptálva a végére
. Pengeélesek tudnak lenni, simán csúcsszupertele-kategória képminőségben.
-
lord_devil
tag
Sziasztok!
Tegnap először használtam a mono kamerát a 150PDS-el, és olyat tapasztaltam, amit eddig még nem. A kollimációt tri-bahtinov maszkkal ellenőriztem, jónak tűnt. De: a fókusztól távolabb a szélek felé a csillagok torzulnak, megnyúlnak és a torzulás iránya a fókusz két oldalán nem egyforma (ahogy olvastam ez egyértelmű jele az asztigmatizmusnak). Ráadásul minden szűrőnek (parfokális, Antlia V-Pro LRGB) máshol van a fókusza. Ebből a csatornákat összerakva egy kereszt alakú csillag jön ki, az egyik irányban piros, a másikban kék csatorna megnyúlva, a zöld pedig pontszerű. Katasztrófa! Tilt biztosan van a rendszerben, azt próbáltam a kihuzattal jusztírozni (máshol nem tudom), jobb is lett, de a megnyúlás a fókusz két oldalán ugyanúgy megmaradt, de csak a szélek felé. A fókuszban kereknek tűnnek a csillagok, kivéve az egyik sarok a tilt miatt. Ahogy számoltam a színes rendszerhez képest 1mm-el kisebb a backfókusz. Tavaly szerintem még nem volt asztigmatikus, mert ilyen hibákat nem tapasztaltam. Azóta tisztítottam a tükröket és jusztíroztam. Van esetleg ötlet, hogy mi lehet ez? Este tudok képet feltenni, ha szükséges.
150PDS > Skywatcher F5 0.9x korrektor > OAG > szűrőváltó > 533MM kamera -
-
Zyrius
aktív tag
válasz
popey37 #9340 üzenetére
Végül meglett a befutó,
Explore Scientific 102/714 f/7 FCD-100 Triplet CarbonFibre
Így biztosan megy ez ED80 és az SA-GTI is. Addig marad a vizuális megfigyelés a régi AZ5 mechanikával. Úgy is vettem Herschel Wedge prizmát, elleszek amíg nem lesz valami jó akció a Sky-watcher Wave 100i-re. Szűk 1 év kihagyás után ezt a pár hónapot már kibírom -
.mf
veterán
S ha már itt járok, hozok én is egy kis ápdét
Gyűlnek az auróra timelapse-ek ezen a youtube playlisten.
Van még bőven, csak nem mind kerül fel, mert néhány túl rövid, hiába szép; egy-egy nagyobb kirándulásról, kintsátrazásról kis rövidfilmet is össze tervezek rakni, csak megfelelő zenét találni, hozzá összevágni az anyagot, hogy a zenével is illeszkedjen és meglegyen a flow, mindig pepecsmunka, amit nem szeretek... Inkább túrázok egész éjjel a -10-ben, mint pár napja -
.mf
veterán
válasz
f.lorand #9341 üzenetére
Szép munka, mint mindig
Tűnődtem, hogy erről még nem hallottam, de aztán láttam, hogy Fejhallgató-köd, úgy már ismerősebb volt
(akad pár apró elütés, pl. "ennek a fehér törpének van egy tárcsillaga is. Földtől becsült távolsága 1600 fényév. Felületi fényessége roppant alacsony, 18.6 mag/arcsex2."
és "a háttér kiexponálásához megérdemli a sok számos expozíciót.")
-
f.lorand
Topikgazda
Figyelmetekbe ajánlom ezt a roppant halvány planetárist, a neve Jones-Emberson 1. 6 magnitudóval gyengébb, mint a leghalványabb Messier planetáris-köd, de 2800mm-en sok részletet mutat. Az oldalamon megtaláljátok nagy felbontásban is, illetve érdemes elolvasni a sztoriját, elég kalandos volt a felfedezése... Nekem ami nagyon tetszik benne, az a köd kékes középső része mögött látható sok apró mélyég objektum (mintha egy nagyító lenne).
-
-
-
popey37
addikt
120/600-as refiben nem gondolkodik senki? keskenysávon a legjobb választás 50-70nm-ig nincs szini hiba, hatalmas fénygyüjtö képesség, egy 0,8ax reduktorral F4 a rendszer. két
évig fotoztam vele.
-
-
Zyrius
aktív tag
válasz
t72killer #9333 üzenetére
Én ha jól emlékszem több mint 1 éve nem írtam ide, nem is voltam kamerával ég alatt. Lement a költözés, lakás körüli teendők stb. Most kezdem el újra a hobbit, és nálam is hasonló gondolatok vannak a fejlesztéssel kapcsolatban. Sajnos úgy tűnik soha sem elég ami van
.
100%, hogy jön idén a harmonic drive, így lesz lehetőségem felrakni pl rotatort meg motoros fókuszt. Ezeket az SA GTI nem bírná már el, így is kapacitás határon vagyok.
Utána jön egy FPL-53 / 55 / FCD-100 triplet 100-106mm optikával. És VÉGE ez után nem lesz további fejlesztés
Van pár kiszemelt, de ezek is rohadt drágák. Tudom tudom nem az üveg típusa a lényeg, de őszintén szólva ennyi pénznél ismerem magam, hogy akkor érzem jól magam, ha tudom, hogy az elérhető árú cuccok közül a legjobb van benne. A fluorit csak álom
Így hogy a dollár rohamosan romlik a Forinttal szemben bízok benne, hogy idén lesz valami 10% vagy talán kicsit nagyobb akció a skywatcher wave mechanikákra
.
-
A Juwei-ről sok jót írnak, viszont nagyritkán olvasni rémtörténetekről, hogy felkente a távcsövet az oszlopra a gépezet - és ugye a harmonikák bivalyerősek. Én valami extra független biztosítással merném csak magára hagyni. A proxysky (Umi mechanikák) a nagyobb harmonikáiba már tesz extra ütközésvédelmet.
Én egy irányba, egyet lépnék csak egy szezonban, pl ha sikerül jó áron kifogni, akkor azt az 585-ös kamerát, és azt használod az eszközpark többi részével. Ha a z6-al elketyegett a kis kávédaráló SAGTi, akkor az 585-össel is elfog
. Gondolom a mostani cuccod már csukott szemmel szétszeded-összerakod, mindennek kialakult a helye, stb, ez azért sokat segít a produktivitásban.
Amiatt is érdemes még a 82ED-t nyüstölnöd, hogy a BG39 szűrőátoktól mentes asztrokamerán már jobban látni fogsz színi hibát. Ezt majd NEKED kell eldönteni, hogy kiegyezel-e az eredménnyel, vagy "fehérebbet" akarsz - akkor viszont jön az agyalás egy 5"-os fpl53 triplet irányába...
-
.mf
veterán
Dilemma...
A SW SA-ben tetszett a kompakt, hordozható méret, de hiányzott a goto és a jobb ék, ezért vettem a SA-GTI-t is meg. Az viszont már jóval nagyobb darab, főleg ha vezetést is hozzáadom, már kocsis téma. De ha már kocsi, az többet is elbír, ez viszont limitál 5 kg-ban. Mivel a hullámos mechák eddig fájdalomhatáron túl voltak, elkezdtem HEQ5-ben gondolkozni, de most szembejött a Juwei17, ami majdnem akkora teherbírású, mint egy AM5 (13 / 18 kg), viszont €1000. És 5.1 kg - szemben egy HEQ5 10+5 kg.Na és akkor most jön a dilemma.
A cél mélyég, FF-eqv ~750-800 mm, avagy ~2.5°×1.7° - amibe nagyobb ködösségek a környezetükkel is jól beleférnek (Orion, Lófej, Rozetta, Szív; vagy az Androméda).
Jelenleg van: SA-Gti, 82ED reduktorral (477 mm), átalakítatlan FF fgép.Az egyik út az, hogy maradok a SA-GTi-n, benevezek az egyik új 585-ös hűtött mono asztrokamerára, és hozzá valami 250-300 mm-es 50-60-as kis ED (pl. Evoguide 50ED) vagy triplet refraktor vagy objektív.
Ezzel lenne egy aránylag pici, könnyű, de potens rendszer. Viszont hiába a keskenysáv, Bp-en nincs égre rálátásom, ez is kitelepülős móka lesz, és 50-60-as nyílással korlátozott lenne a fénygyűjtése.Vagy: a SA-GTI megy, a Juwei17 jön, és akkor nagyobb távcső is szóba jöhet. Egyelőre (átalakítatlan) FF fényképezőgéppel, mert az APS-C 571 még elég drága, talán majd évek múlva, ha kijön az utódja.
Tudom, hogy egy reflektorral olcsón lehet nagy fénygyűjtő képességet kapni, 200/800 gyakori és olcsó aprón, és a színi hibákkal sem lenne nagy gondom; de nem tetszenek a diffrakciós tüskék, a nagy méret a szélben, a tömeg, és a kocsival zötykölődés miatt gondolom rendszeresen kellene kollimálni.
A SW 120ED az egyik jelölt, a 120-as mezőnyben könnyű és kompakt, reduktorral 765 mm, f6.375, optikailag jókat hallok róla, a fókuszírozó a leggyengébb pontja; használtan is ki lehet fogni, épp van is egy eladó 340k-ért, már cserélt fokuszírozóval; plusz a reduktora újan 100k.Vagy: hagyjam az egész fejlesztgetősdit a 'csába, úgysincs időm mélyég-asztrofotózni
4 hónapja vagyok itt, azalatt 1x volt kristálytiszta ég mellett olyan gyenge az auróra és annyi időm, hogy inkább Oriont fotóztam, igaz a szeles időben az LX3 nem jeleskedett, ahogy a Nikon 70-300G sem, a fókusszal is meggyűlt a bajom...
-
válasz
norbert1998 #9330 üzenetére
Asztróhoz nagyon nem muszáj modern obi. Igazából a legjobb egy kicsi APO távcső reduktorral, de a klasszik teleobik közt is vannak jók, figyelni kell a fotós lomtalanítós helyeket.
-
norbert1998
nagyúr
Hm. Kicsit bevásároltam ma is.
Sajnos annyira nem érdekel még a fotózás, hogy a mai obik közül ki tudjak fizetni egy olyan kitet, ami tud mondjuk akár csak 100-400-at F4-6.5 között, így az alábbi történt:Tamron AF 28-200 3.8-5.6 + Tamron AF 200-400 F5.6 + Sigma 2x teleconv + Tamron 1.4x teleconv = 145 EUR
Cosina AF 100-400 4.5-6.5 = 58 EURSony LA-EA4 = 160 EUR
Meike AF3 SONY_E 10+16mm Macro kit metal version = 24 USD
Otthon ott a Minolta AF 70-300 3.6-5.3 és a SEL50210
Egy darab telezoom elég nekem, itt lesz miből válogatni, kedvenc marad, többi megy fel az apróra.
Kísért még a SIGMA AF Tele 400 (Minolta) és a Sigma AF Reflex 600 is, de egyelőre nem elég stabil a rendszerem ahhoz, hogy prime obival essek neki a sokszáz miliméternek, mert egyszerűen nem fogom eltalálni a célomat... A jelenlegi módszer, hogy állvány felállít, fotó 70 -120 mm között ISO25k-val, 1-2 másodpercen, aztán ha látom a célt, beállítom középre, majd belezoom, fokusz, újrateszt, ISO vissza 3k körül, és mehet fél-1 órás fotózás.
A Sigma és Tamron telekonverterek is AF kompatibilis Sony A foglalatosak. Így elvileg AKÁR el tudok menni autófokusszal ekvivalens 1710 mm-ig is
-
f.lorand
Topikgazda
Fogok mindenképp komolyabb galaxishalmazokat fotózni hamarosan. Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy tetszenek ezek a közeliek. Készült egy másik is, ott sincs híján a részletnek:
A fotót 2025 februárjában készítettem, több éjszakán átnyúlóan. Az alapkép gyönyörű részleteit természetes RGB fényben, míg a csillagkeletkezési régiókat és a hidrogénfelhőket az Altair duo szűrőjével örökítettem meg. A két tartomány ízléses és pontos illesztésére igen sok időt szántam, mert kifejezett célom volt, hogy ne csupán egy szín / színtelítettség rétegként kerüljenek fel ezek a nagyszerű részletek, hanem a galaxis szerkezetébe pontosan illeszkedve, az arányokat fel nem borítva adjanak hozzá a kész kép élvezetéhez. Külön gondot fordítottam arra, hogy ahol a keskeny tartomány a csillagok színét megbolondította, ott ezek a színek ne kerüljenek át a kész képre. Ajánlom megnézni teljes méretben az oldalamon: https://fenyeslorand.hu/m81/ÍÉrdekes egyébként a jobb felső sarok felé levő óriás kettős. Csak a diffrakciós tüskék árulják el, hogy az, valószínűleg egymást takarják.
-
-
f.lorand
Topikgazda
Sajnos a páracseppeket valóban nemigen lehet utólag kompenzálni. Ilyenkor a nyersanyag nem használható jól.
Hozok közben egy Bagoly-köd közelit. 19 óra expóval szépen jön minden halvány részlete. Nem csak egy paca ez a köd, sok finom lebernyeg, anyaghullám található benne. Érdekes a 6 óra előtti Ha kitörés is szerintem. Nagyban itt.
-
-
popey37
addikt
válasz
Csabesz666 #9320 üzenetére
a legnagyobb hiba az, hogy nincs korrekcios kép. legalábbis azok a nagy foltok a flat kép hiányát mutatják. de ahogy nézem darkok sem készültek.
ennek a 2 korrekcios képnek a hiánya látszik a feldolgozáson: a foltok és a zaj.
a korrekcios képeknél a dark ugyanolyan paraméterekkel készüljön mint a lihgt kép, a flat meg homogén felületröl ugy, hogy a hisztogramm csucspontja kb.2/3-nál legyen, valamint a flat készitése ugyanabban a pozicioval készüljön mint a light. tehát ne mozditsd el a kamerát.
dark-bol én annyit szoktam amennyi a light, flat-bol 30-50 db.
csinálhatsz bias képet is: ugyanazokkal a beállitásokkal mint a flatkép, csak letakart optikával, ugy mint a dark képeknél. ebböl is elég 30-50 db.
ha ezt a 3 tipusu korrekcios képet is hozzáadod a feldolgozáskor, el fog tünni a képzaj és az összes folt a képröl.és még valami, ekkora optikánál már nem kell hosszo záridö, max 2 perc elég képenként.
a tubusodhoz meg annyit, hogy ugyanez van nekem is, csak én a reduktort vettem meg hozzá, ugyanis az is képsik korrektor is egyben. igy F7 helyett F5,6 a fényerö.
-
válasz
Csabesz666 #9320 üzenetére
Én csak kibicelek, ugyebár a zajszűrést kell ráereszteni.
A nagy gombócok páracseppek lesznek a kamera ablakán? Ilyen sokkal nem tudom mennyire bír el a modern "AI-os" képfeldolgozás, máskor lehet feljebb kell csavarni a fűtést...
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! Mit ronthatok el? Siril-ben dolgoztam fel a képet, a lófejködről, és szemcsés lett. Askar 120apo, 1xes hozzávaló képsík korrektorral, illetve asi533mc pro kamerával készült. A segítséget előre is köszönöm!
-
-
.mf
veterán
válasz
f.lorand #9317 üzenetére
Így van, szélesebb látószöggel valóban n+1 kép van már róla, míg ilyen nagyban és részletesen kevés, ezt nem is vitatom. Ha elégedett vagy vele, az a lényeg.
---
Más: írtam korábban a QHY minicam 8-ról, ami egy nagyon kompakt, könnyű (480 g) integrált 8-as szűrőváltós (szűrőkkel) hűtött mono IMX585 - 800 USD + fa + szállítás áron. A Touptek is beszállt az árversenybe, a hűtött mono IMX585 kamerájuk mellé 8-as 1.25" szűrőváltó szűrőkkel együtt 859 USD, ha valaki kevésbé integrált, cserébe modulárisabb, szabványosabb verziót szeretne.
-
f.lorand
Topikgazda
Én nem így látom. Ha nagylátó képet akarunk a lófejről, arról van 10 000 kiváló, éppen én is csinálhatonék egy újabbat. Az a régió rendkívül sűrű, van minden, mint a búcsúban. De engem a Lófej érdekelt most, önmagában. Ott viszont ez a valóság, a túlkontrasztozott képek nem adják ennek a lenyűgöző sötét porfelhő valódi részleteit. Itt az volt a cél, amit sikerült is elérni.
-
.mf
veterán
válasz
f.lorand #9315 üzenetére
Ez is klassz lett, de
"Érdemes összevetni a képet életem egyik első Lófej-köd képével, ami a mostanihoz képest egy apró, 7cm-es kistávcsővel készült. Sokat változott a technika az elmúlt évtizedben nálam is…"
Nekem a másik talán még jobban is tetszik
Elhiszem, hogy ez nagyobb kihívás, és jobban mutatja a részleteket, de "laposabb", nincs benne akkora sötét-világos dinamika, és kevesebbet mutat az amúgy igen érdekes környezetéből.
-
f.lorand
Topikgazda
Lófej közeli
Nem terveztem fotózni, csak kapóra jött: kerestem valami témát, amire addig exponálhatok, míg a téli éjszakák vándorai, a távoli galaxisok megfelelő pozícióba kerültek. A napnyugta után már ideális pozícióban található Orion csillagkép erre idálisnak bizonyult. A kép croppolt, a közeli Alnitak fényszóródása miatt ezt a kivágást tudtam csak megtartani. Viszont ha már készült expó, nem a sima árnyékot próbálnám megmutatni, hanem inkább a sötét porköd belső részleteit. Nagyban az oldalamon megnézhető: https://fenyeslorand.hu/lofej-kod/ -
Jim-X
őstag
Koszonom sracok! Jelenleg 3 kepem Top Pick az astrobinen es indulak az IOTD cimert, drukkoljatok! Lorand IOTD Hold kepe utan vettem a batorsagot es jeloltem par kepemet
-
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Egy Jupiter es egy Mars kep 2025/02/04-rol.
Jupiter:
Es a tavolodo Mars:
-
Egy kis gyakorlás: a mecha (SA GTI) jó a 2.8/300as teleobi alá még vezetés nélkül is, a rendszerben viszont van egy kis képsík-ferdeség, legközelebb csavargatok kicsit az állítócsavarokkal. Komolyabb feldolgozás előtt, még színek nélkül, M83 (+ott bújkál az NGC5264), 22x60sec, 2.8/300 nikkor, Player One Uranus C, SA GTI, nina:
Az ellensúlyokkal játszani kellett egy kicsit a nehéz obi miatt, a toesaver csavarkát utolsó menetig kicsavarva, súlyokat túlontúl lehúzva (a nagyobbik rögzítője még épp fogja a tengelyt) pont sikerült kiegyensúlyozni az obi+konverter+kamera kombót. A z6-al ez már kevés, ahhoz pár nehezebb bazaltdarabkát még rázacskóztam a tengely végére
-
.mf
veterán
válasz
f.lorand #9306 üzenetére
Durva belegondolni, hogy azok a részecskék percek alatt több ezer km-t tesznek meg, és ez még nem is egy erős fler vagy protuberancia. A napszél meg ~300 és 750 km/s sebességgel közelíti a Földet...
Az igazán aktív aurórákban is ez számomra az egyik lenyűgöző dolog, hogy másodpercek alatt megy végig egy hullám - több száz km-t megtéve. Pont pár napja volt egy nagy fogás, a szezon eddigi leghosszabb (legalábbis számomra - állítólag volt még egy ilyen) erős, nitrogénes aktivitása, 750db 2s-os kép, és még ott is felére kellett lassítanom (15 fps - effektíve az "élő" real-time sebesség 30-szorosa), hogy ne legyen túl idegbetegen kapkodósan gyors a mozgása. Az volt olyan fényes, hogy videóban se kellett ISO51200
Majd amikor kész lesznek és felteszem TeCsőre, majd ide is belinkelem -
f.lorand
Topikgazda
Brutál nyugodt volt alégkör, olyan részleteket kaptam, mint eddig nemigen.
Nagyban itt: https://fenyeslorand.hu/naprendszerunk/ -
.mf
veterán
válasz
f.lorand #9301 üzenetére
Jók lettek, mint mindig
Érdekes téma a Nap is, de mindig elkerekedett a szemem, amikor megláttam, mennyibe kerülnek a Lunt és hasonló naptávcsövekNálam max. a napfólia játszik
-----
Két napja annyira gyenge volt az auróra, és annyira tiszta az ég, hogy a hátizsákból előkotortam az LX3-at, felpakoltam rá a 70-300-at, de az erős széllökések miatt csak pár kép lett jó, az eredmény annyiból elég lehangoló lett
Úgyhogy maradnak az auróra-képek.
Speaking of which, az alábbi képpel meglett a 10. nap képe a NatGeo Mo-nál
-
f.lorand
Topikgazda
Hoztam két képet.
Az egyik a Coddington-köd, ami valójában nem ködösség, hanem egy 10 magnitudós törpegalaxis. A megörökítése rég a célom volt. Kerek egy évet vett igénybe (két szezont), hogy elérjem végül azt a részletességet és felbontást, amit magam elé tűztem. Türelmes munkát igényelt, mivel extrém halvány. Két kamera, 7 szűrő dolgozott rajta, az egy év alatt összesen 41 órán át. A kép 2730 mm fókuszon készült. A fotó az oldalamon nagyobb felbontásban is megtalálható és írok is a galaxisról, illetve a kép készítéséről.
A másik a mai Nap. Sajnos a Lunt 60-as sehogy nem állt össze, visszavették hibával és lehetőségem lett egy 80-asra, azzal a first light. Bár alacsonyan van és még seeing sem volt, de szépen adja. Eredeti méretben itt: https://fenyeslorand.hu/naprendszerunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Netfone
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC objektív Canon gépekhez
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 1240 vagy 3800 expoval! )
- Nikon AF Nikkor 70-300mm, 1:4-5.6 G objektív
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Tamron 278D AF 80-210mm F4.5-5.6 Pentax K objektív
- Peak Design Everyday Sling 10L v2 hamuszürke
- Nikon Z 70-200mm f2.8 S VR objektív 70-200 Valóban Újszerű
- Nikon Z 70-200mm f2.8 S VR 70-200 Valóban Újszerű Gyári Állapot
- Pentax K-x fényképezőgép, Vivitar 2,5/28, Helios-44M-4, Pentax K-M42 adapter, szűrők.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD STRIX GTX 1060 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest