Új hozzászólás Aktív témák
-
Leslie67
tag
1. Köszi srácok!
2.Úgy lesz elősször ház csere aztán hűtő csere.
3. Lehet nekem is ki kellene próbálnom a Win8-at( ,de még nincs feltörőm).
4. Na most kellene valaki aki tudja. Panaszkodom, hogy ha film nézés közben felhozom az MPC HC menüjét, hogy pl. hangot, feliratot, vagy másik filmet nézzek akkor erősen beszaggat a kép, de a hanggal semmi gond nincs. A másik most vagyunk túl egy filmen és felfigyeltem, hogy kb. 8 másodpercenként megremeg a kép.Tudja valaki, hogy mi okozza?Ez a jelenség nem csak a megosztott hdmi tv/projektor képén figyelhető meg, hanem a vga-ra kötött tv-n is, ha a youtube-ról nézek valamit. Játék közben nem tűnik fel, pedig lehet, hogy ott is csinálja.
Szerintetek?
Kopidoo: jónak tűnik!
Tényleg! Van jelentősége, hogy melyik színbe(fekete-kék) teszem a ramokat? -
ati3x
senior tag
Ha minden igaz, holnap jön az A8-6600k, a giga88x fm2+ alaplap, és 8 giga g.skill 2133-as ramom.. Olllyyan nagyon kíváncsi vagyok mit hoz a c2d 4400/gef8800 gt-el szemben... Ha már a referencia hűtős gef8800, és a gyári intel hűtő hangjánál jóval halkabb lesz, már megérte... Ja egy artic cooling freezer7 rev 2-is jön... Jövő hónapba meg megy mellé még egy 780x is.. Ja és végre a 3 terrás vinzóból sem csak 2 terrát tudok használni! Szal csupa-csupa jó dolgot várok.. Hab a tortán, hogy a bios sem olyan fapados lesz mint az asus p5b rev2-esé.. Lehet majd szöszölni...
-
patomi
őstag
válasz
Leslie67 #11985 üzenetére
Szétkaptam a gépet megmértem, nem fér a Hyper T4 alá a ramod (41,4mm). Az enyém picivel alacsonyabb 40mm és éppen necces. Szerintem másik típust kéne nézni. TX3 biztos elfér (volt ilyen ezen nálam) persze ez 92mm-es ventivel van. Viszont, ha házat cserélsz, akkor a kettőt együtt érdemes, vagy előbb házat később hűtőt. Ház megvan tudni fogod mi fér be magasságban.
A hátsó ventit átszereltem felülre, mert arra fúj a procihűtő,így egyből kiszívja a levegőt.
-
Stonerice
őstag
válasz
veszelyes01 #11984 üzenetére
Én lehet jártam így. Nekem a Vantage is állandóan hibaüzit adott. Letöröltem a Bitdefender vírusírtót és utána megszüntek ezek a problémák.
(#11986) Leslie67: SOse legyen ennél nagyobb baja az AMD júzereknek
-
Leslie67
tag
válasz
veszelyes01 #11984 üzenetére
A kezdeti masszív szívatás után viszonylag használható a gépem. Nekem nagyon az a benyomásom, hogy ezek az APU-k nem kiforrott dolgok. Az ATI honlapján az automata driver frissítő nem is ismeri fel ... Szomorú, hogy legyártanak valamit és nem csinálják meg probléma mentesre.
-
Leslie67
tag
-
veszelyes01
csendes tag
Üdv ismét.
Szóval cseszte az agyam a dolog. Ezért első körön kivettem a 6670-et. Win úja rak , driverek stb.. . Látja az integrált videó kártyát de...3Dmark vantage valamint a 2006-is indítás után kilép hiba üzenettel. Olyasmit fordítottam ,hogy nem azonos a felbontás miatt kilép. De ráállítom az azonosra és ugyanúgy kilép. hmm. Játék felrak (alien coloni) elindul 1 perc játék és leteszi az asztalra ... Friss bios ill. videó driver. (6800K) Járt e valaki így még ? További kellemes estét . Üdv -
b.kov
senior tag
Na ismét én vagyok
Azon gondolkodom, hogy ha egy ASROCK Pro4-M lap helyett vennék egy ASROCK FM2A55 lapot, akkor beleférne még a keretbe egy A6 5400k helyett egy A8 5500. Mit gondoltok, elég alá ez a lap? -
Leslie67
tag
10 ezer alatt mondjatok lécci, legalább 3 jóféle/nagyon csendes hűtőt az APU-ra! Előre is köszi!
-
patomi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11976 üzenetére
Úgy néz ki az csak x4-es "PCIE1 @ x16 mode; PCIE3 @ x4 mode"
-
GeneraL_XTX
veterán
Van egy Asrock FM2A75 Pro4-M lapom, és vettem rá anno egy EKL Cold Tower hűtőt, kicsit furán is néztem anno, hogy a ventillátora miért lefelé van és felfele fúj
Most lehet vennék mellé egy dVGA-t, és pont azt nézem, hogy az első PCI-E foglalat rohadtul közel van így a hűtőhöz, valószínüleg a kártya is zavaróan közel lesz a ventihez. Lesz-e valami hátrányom, ha nem az első PCI-e foglaltba rakom a kártyát (7790) hanem a másodikba?
-
kopidoo
senior tag
válasz
Peaceliker #11973 üzenetére
Nem is arról van szó, hogy tud-e vele valamit kezdeni.
Ha mondjuk 512MB-t dedikálsz és a programnak ez kevés, akkor lesz lassulás rendesen.
De erről szerintem van egy két cikk a neten, sőt még talán a logout-on is.
Mostani játékoknál is van olyan, ami 720p-ben is fél giga felett eszik. -
Apollo_21
addikt
válasz
Peaceliker #11973 üzenetére
Az ide tévedő userek 90% eddig azt a választ kapta h 1gb memó az ideális...főleg ha 1ghz-re van húzva az igp..még nemjött visszajelzés arról h ez nemvált volna be nekik
Bár könnyen beszélek úgyh nincs ilyen rendszerem még -
kopidoo
senior tag
válasz
Peaceliker #11971 üzenetére
Nem a sávszélesség határozza meg, hogy mennyi memóriát használ. 600-800 megát simán megeszik egy komolyabb játék.
-
Findzs
addikt
válasz
veszelyes01 #11953 üzenetére
valamit nagyon félreértettél tisztelt veszélyes01
amit írtam segítő szándékkal tettem és ha a nevemre kattintasz láthatod a gépemet is
amint látod más is azt ajánlotta első körben, hogy olvasd át a használatit [link]ha továbbiakban problémád van írjál privátot a dátum mellett található privát gomb megnyomásával, ne offold a topikot
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.2 APU között nem tudok dönteni pontosan. A6 5400k és A6 6400k. Az 5400k-ba HD 7540D, a 6400k-ba pedig HD 8470D integrálva. Tudom nem sok különbség van köztük, de állítólag az 5400k-nak gyenge hűtése van, a 6400k-nak pedig tűrhető. A 2 apu között kb ~3k HUF van, ami nagyjából a hűtő ára az 5400k-ra. 4GB ram társaságában lesz használva 1280x768-as felbontáson. Ezekkel az integrált kártyákkal tűrhetően lehet játszani ilyen felbontáson? Egyébként a keretbe csak így fér bele, hiába jobb sokkal az A8 :/ -
kopidoo
senior tag
-
Ez a válasz nekem is jól jött, mivel én is szeretném kicsit javítani a gépem teljesítményét, de én csak az igp, és a memória órajelét szeretném megpiszkálni!
1, Az igp órajelét már felhúztam BIOS-ban 800-ról 1100Mhz-re, 1200-at már nem bírt, bár nem tudom, hogy mást kellett volna-e állítanom még hozzá. (pl. NB frequency???).
2, Viszont nem tiszta, hogy mi ez a XMP-dolog, bár a RAM-jaim állítólag tudják. Alapban 1333Mhz-en mennek a BIOS szerint, ehelyett szeretném 2133Mhz-en dolgoztatni őket, ha már az állt a gyári dobozon - csak semmi extrém tuning! Az alaplapi chipsetnek (A85X) bírnia kell elvileg...
3, Ha ezek mellett lehetséges, akkor még vissza is venném az APU feszültségét, de a BIOS tuning-os felületén csak növelésre láttam lehetőséget: egy csúszkán lehet beállítani a plusz fesz mennyiségét, de a skála nulláról indul, tehát negatív feszt nem tudok neki adni.
-
kopidoo
senior tag
válasz
veszelyes01 #11944 üzenetére
Alaplap egy kicsit soványka.
1. A DG-hez olvasd el az alaplap használatiját, hogy mit hová és hogyan kell kötni.
2. valahol az UEFI-ben. Itt szintén a használati útmutató elolvasása csodákra képes.
3. Auto-n simán lehet, hogy csak 1333-ra állítja be. CPU-Z -->memory fül--> DRAM Frequency. Ezt beszorzod kettővel és megkapod az órajelet. Akár a 2400MHz sem probléma a 6800k-nak. A Trinity csúcs APU is megy 2133-mal.
4. Manuálisan ne pakolgass semmit. XMP profilt tessék betölteni és mennie kell.
5. Időzítést állítani szerintem nincs értelme addig, amíg nincs stabil beállítás. Utána lehet bohóckodni.
6. RTFM már sokadszor. Ne lepődj meg, ha csalódni fogsz a DG-ben. Én a helyedben hanyagolnám. Inkább eladnám a 6670-et és vennék legalább egy 7770/90 kaliberű DVGA-t. -
Vesztor87
senior tag
válasz
veszelyes01 #11958 üzenetére
Hali!
Ha itt jobb felül megnézed, akkor az van írva hogy DDR3 1866 Mhz támogatás, szóval szerintem maga a proci nem támogatja a gyorsabb memóriát (korábban az 1333-as ramommal vtam így, a G530 1066-ot volt hajlandó kezelni).
Nem vagyok hozzáértő, de úgy gondolom hogy mindenképpen a HD 6670-re kéne kötni a dolgokat, hiszem az alaplapi kari eleve gyengébb mint a dedikált, szval a dedikált által kiszámolt dolgokat nem hiszem hogy fel tudja dolgozni, magyarán nem a hd6670 segít be az alaplapinak, hanem fordítva. Mindazonáltal volt egy link itt nemrég, keress vissza, kijött hogy a dual graphics több alkalommal nemhogy nem segített, hanem rontott is a teljesítményen. Szóval eleve nem biztos hogy van értelme. Szerintem ha karit teszel mellé jobban jártsz egy HD 7xxx szériával, az erősebb. A HD 6670 teljesítményét a tesztekben az 5800K megrángatva elérte a ph-s teszt alapján, szval én tuti nem vennék olyat. Neked a 6800k van, ami passmark szerint még erősebb (813 vs 860 pont, a HD6670 pedig 1047 pont, dualban az APU-val 1400 pontot tud, aminél akkor nem lehet sokkal kevesebb a tuningolt APU-d sem).
A memót az UEFI/BIOS-ban tudod az APU-nak kiosztani (ne kérdezd hol, nem néztem), de alapból valami 512-1GB közti méretet írtak itt, semmi értelme többet adni neki. Még ez is feleslegesen sok, mivel teljesítményéből adódóan nem kell neki több
Most hirtelen ennyi jutott eszembeSZERK: bocsi, most látom hogy a Tiéd a 2133-as ramot is kezeli, bár az alaplapod nem tudom hogy kezeli-e, mert úgy van írva Asuséknál hogy 1866-ig támogatja, utána OC 2133/2400 ezt már nem vágom
-
Leslie67
tag
válasz
veszelyes01 #11958 üzenetére
Hát sajnos nem.
Én is tanácsért jöttem ide. Vannak itt hozzáértők, hátha válaszolnak neked( engem is érdekelne, hogy mit mondanak )!
-
Leslie67
tag
válasz
Leslie67 #11955 üzenetére
A játék megjavult. Nem tudom, hogyan, de a 30 fps-ről felment 100-tól 215 fps-re.
Hurrá!
Nemtudom, hogyan, de mintha egy öngyógyulási folyamaton ment volna keresztül.
Egy gondom van még a konfiggal. Amikor filmet nézünk róla megosztott képpel(projektorral vagy tv-vel attól függ, hogy az erősítőn hová osztom meg) a kép nem folyamatos. Olyan mintha valami nem tudná kiszolgálni a videó képet. A haggal nincs gond megy folyamatosan, de, ha lejátszás közben előhozom az MPC HC menüjét, hogy a következő lejátszandó filmet megkeressem rendesen akadozik a kép. A hang gond nélkül, gyönyörű szépen megy. Mindegy neki, hogy 1 vagy 2 Giga ram van mellé rendelve.
A10 6800K/F2A85V Pro, 2X4 G Kingston 2400 Mhz ram.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszi! -
Leslie67
tag
válasz
veszelyes01 #11953 üzenetére
Csak egy gondolat arról, hogy miért nekünk felhasználóknak kell kísérletezni az alkatrészekkel. Ezt egy másik fórumban írtam az APU-val való kínlódásom miatt. Elnézést, ha egyszer kétszer vulgáris voltam, de rettenetesen bosszantott a dolog:
20013-ban vannak elvárásaim a pénzemért!
Ezek az elvárások a hardver és a szoftver gyártók irányában eléggé erősek.
A következőt gondolom. A Windows szoftver írói az Asus az AMD/Intel, a memória gyártók úgy gondolom, hogy napi kapcsolatban vannak egymással. Amikor megveszem pl. az APU proci/videókártyát, hozzá veszem az FM2-es lapot és ehhez a kettőhöz veszem a 2400 MHz-es memóriát, én végfelhasználó úgy gondolom, ha ezeket fizikálisan össze kapcsolom, feltelepítem az oprendszert az elérhető legfrissebb drivereket azt várom el, hogy ezek után nincs is más dolgom a pc-vel. Miért gondolom ezt? Mivel a hardver/szoftver gyártók napi kapcsolatot tartanak egymással így az általuk eladott termékek TUDNAK egymásról, tudják egymásról, hogy a lehetséges alkatrésznek mi a maximuma! Egy FM2-es lapba nem lehet nem oda illő Intelt telepíteni, de még az AMD-ből se.
Mi az anyámért kell nekem azzal szórakoznom, hogy a fizikális összekapcsolás után, alkatrészeket szoftveresen maximalizáljam? Miért nem tudják egymásról az alkatrészek, hogy mi a maximumuk és miért nem állnak be automatikusan erre a maximális szintre? Miért nekem végfelhasználónak kell kísérleteznem azzal, hogy kitapasztaljam, hogy milyen beállításokon megy jól a proci/alaplap/videókártya/memóriakártya? Hát nem ezért tartják egymással a kapcsolatot a szoftverírók, hogy az a maroknyi alkatrész ami elméletben találkozhat egymással a legjobb formájukban keljenek életre? Miért nem lehet inkább a maximum ról visszafelé butítani? Ha erre valakinek szüksége van, hát tegye, de én mint egyszerű vásárló én a maximumuk miatt veszem ezeket az alkatrészeket.
Azt gondolom, nem én gondolkodom rosszul, amikor a pénzemért a maximum teljesítményt szeretném kézhez kapni! Félre értés ne essék! Nem a tuningra gondoltam! Azt meghagyom a "kockáknak". Szórakozzanak, kísérletezgessenek napokon-heteken át azért a pár %-ért. Nem érdekel. Nem akarom én kihegyezni, határra húzni a konfiget, de azt elvárom, hogy amiért megvettem az alkatrészeket azok fogjanak kezet és szaladjanak együtt!
Ugye ez nem nagy kérés egy vásárlótól? -
Dilikutya
félisten
válasz
Apollo_21 #11945 üzenetére
Költői kérdés volt, tisztában vagyok a piac helyzetével.
Amúgy nem érdekel a Battlefield, egyszer volt fent a 3. részből "demó", de már az első pályán rájöttem, hogy a single játékmenet herélt CoD, így ment is a lomtárba. Multi meg nem érdekel, nem tartom sokra. Azóta Humblebundle nyári akcióból meg is lett a BF3, aktiváltam is az Originen, de több nem történt. -
Findzs
addikt
bf4 6800k multi [link]
a leírásban a konfig meg a beállításszépen megy
-
Findzs
addikt
válasz
veszelyes01 #11944 üzenetére
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11937 üzenetére
Én most töltöm originnel, este felé úgyis lejön aztán tudok írni róla hogy megy de csak kizárólagosan a multit tudom írni single-ben tök mindegy a proci erő általában.
-
lakisoft
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11940 üzenetére
Én is úgy érzem hogy valami nem okés. Megnézem hogy hogyan van beállítva.
-
veszelyes01
csendes tag
Üdv néktek.
Egy kis segítségért jöttem .
A következő konfigom lett: A10 6800k,2x4 g 2133 mhz ram, HD6670 videó kari,Asus F2A55M LK alaplap.Azért vissza nyálaztam jó pár oldalt és az így kapott infó alapján kérdeznék egy két dolgot.:
1,Dualban akarom használni a proci IGP-t+a 6670-et :
Melyik kivezetésre kell kapcsolnom a tv-t hogy így menjenek ? Proci vagy Videó k.?
2, Az IGP mellé hol tudom a ,,ramot” rendelni ?
3, A ramok ugyan 2133-asok de automata beállításon hagyva én nem látom ,hogy 1333-nál fentebb vinne. Ez miért van ? Vagy csinálja ő csak én nem látom?
4, Manuálisan ugyan felpakolgattam 1866-ig de 2133 nál már nem indul a gép .Ez miért van ?
5, És ha már 1866-on megy akkor a CL9-es időzítésen javíthatok ? Mondjuk CL10 vagy 11-re. Érdemes?
6, Milyen programmal lehet ellenőrizni azt hogy együtt használja e a két videó k.t.? (Az UEFI ben ,advanced menüben beállítva az engedélyezés és alatta csak azt kérdezi (szerintem) hogy hol akarom ,,kivezetni” a szuflát) Más videón láttam ugyan ,hogy ott engedi választani az érzékelt videó kártyát de az nem ilyen alaplap volt !
Röviden egyenlőre ennyit szerettem volna kérdezni.
Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv . -
atidadi
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #11925 üzenetére
a8 5600k fm2a75 pro4-m 4 gb 1600 ram hd 6670 el 60fps max 35 fps min közepes beállításokkal szépen elfut de a dg t nem szereti azzal akad. bf4
-
lakisoft
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11936 üzenetére
Üresjáratban ennyi. Amúgy elmegy egészen 80 - 85 fokig.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Már aktiválható Originen a BF4?
-
lakisoft
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11933 üzenetére
nekem eddig nem volt gondom a hangjával. Viszont a teljesítményét kicsit kevésnek érzem. Minden alapon meg semmi tuning és 60+ fokos a processzor ez normális?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11929 üzenetére
Este ránézek keresgéltem gondoltam hogy valami gyári ccc limit de nem találtam.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Igen este tudok ma jön meg a játék, még 1-2hónapig ezzel a konfiggal fogok játszani.
Jövő héten jön a z77-es lapom proci viszont később.
Msi afterben se enged vga-t 1050 felé tolni, biost nem fogok moddolni rajta. -
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11924 üzenetére
A procival semmi bajom, azért gondolkodtam el a cserén mert most talán kicsi ráfordítással lehetne átváltani az Fm2+ deszkára a Trinity procim meg akár tartaléknak is megmaradhatna.
-
Bogyi007
veterán
A8-5600K procim van Asrock FM2A75 PRO4-M alaplappal (pcx-nél vettem) ha ezt lecserélném egy Asrock FM2A75 PRO4+ alaplapra amit szintén a pcx csapatnál láttam immáron 3 év garival 17,993 forintért, akkor készen állnék a Kaveris procik fogadására?
Mennyiért lehetne eladni mostanság egy kevesett futott kb 3 hónapos így még 21 hónap garis Asrock FM2A75 PRO4-M alaplapot?
-
Deske89
csendes tag
Beszereztem egy SSD-t a rendszeremhez, egy V300-ast. Az lenne a kérdésem még telepítés/átköltözés előtt, hogy kell-e hozzá valamilyen driver vagy progi? Mert semmilyen lemezt nem kaptam hozzá csak a csupasz SSD-t.
-
debcamp
aktív tag
Köszönöm patomi és miresz.
-
patomi
őstag
válasz
lakisoft #11910 üzenetére
Esetleg magfeszültséget biosban meg kéne nézni. 1,41V és 70,9 fok amit tud ez a proci. Ha ott is minden ok, akkor szerintem alaplap,vagy proci hiba lesz.
De gondolom a nálam nagyobb tudású kollégáknak esetleg lehet más ötlete is. -
debcamp
aktív tag
Ilyen is volt... [link]
-
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft #11903 üzenetére
Alaplap: Gigabyte GA-A75M-S2V
A6-3500-asom van gyári hűtővel
Kingston 2x4Gb 1600-as ddr3-as ram.Hardware Monitorban a következő értékeket mutatja:
SYS = TMPIN0 = Alaplap
CPU = TMPIN1 = CPU
MCH = TMPIN2 = Northbridge35 / 60 / 25 ez normális?
Maghőmérsékletre meg ezeket mondja: 15 / 15 / 15?
Random esetben szokott újraindulni a gépem. Tápot, ramot cseréltem már és maradt a probléma.
-
Bazijoe73
senior tag
Nem tudja valaki, hogy az Asus A88X-pro alaplap mikor lessz kapható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged