- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
Segítség kéne.
Gigabyte Tech supportnak írtam egy levelet,érdeklődtem a G1 Sniper A88X-el kapcsolatban és ezt kaptam:
"Dear Sir/Madam :
The purpose of this mail is to inform you that your question sent to GIGABYTE TECHNOLOGY earlier has been replied. If you cannot connect to the reply by clicking on the image above, please cut and paste the entire Web address
below into the address field of your browser to read our reply :http://ggts.gigabyte.com.tw/gtsemail.asp?UserEmail=czehsasa@gmail.com&EmailID=1439169&EmailPreviousID=1439169&OpenEmail=Y&LanguageID=1
In case that doesn't work, please go to http://ggts.gigabyte.com.tw and login with your email address to read the mail.
Thank you for your cooperation.
Respectfully,
GIGABYTE TECHNOLOGY."Aki jól tud angolul(nekem csak egy nagyon alap tudásom van) elmagyarázná hogy ez mit takar? Mert akármelyik linkre kattintottam nem kaptam meg a választ. Azt szerettem volna megkérdezni tőlük,hogy a fent nevezett lap OP-AMP chipje az miként működik.
Egyébként általános megfigyelésem,hogy hiába jók a Giga lapok(annak ellenére hogy vannak akik megrögzötten utálják és lesemmizik és óvnak tőle mint a sátántól)a hivatalos netoldalak közül sokat soha nem sikerül elérnem,ilyen több support oldal is és a global weboldal is...ez nagyon nagyon ciki,hogy a technikai támogatás ilyen vacak és alig akad hivatalos gigabyte oldal ami működik.
-
Borokafa
őstag
A hét vége fele kell összeraknom egy i5 3470-es gépet, ha lesz elég időm összehasonlítom egy kicsit a 6600k-val. Árban a kétszerese
-
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #13692 üzenetére
Nincs 7800K,a 7800 az egy non-K-s 65W-os A10-es Kaveri amin visszafogottabb órajelek vannak a TDP miatt,azt pedig hogy játékban egy 384shderes IGP tök ugyan olyan teljesítményt tud mint egy 512-es azt nem hiszem.
Annyi ember leírja már most a Kaverit,hogy így úgy szar,semmit nem ér bezzeg az Intel i5 az mennyire húúhh de király,szerintem addig ne mondjunk ki ilyesmiket hogy ez meg az fölösleges erre meg arra amíg hivatalosan el sem rajtoltak a Kaveri APU-k és még egy normális teszt sincs róla sehol sem.
-
Dany007
veterán
Olyan jó úgy olvasni cpu-s kihajtsa-e vitákat, hogy én nem vagyok benne!
Más. IGP kikapcsolásának mi a pontos menete? Van valami extra amit tudni érdemes?
Nálam Asus alaplapon "csak" annyit találtam, hogy mi legyen az alapértelmezett video -> pci-e vagy integrált. Valamint van egy olyan menüpont, hogy igfx memória. Ezt viszont nem lehet nullára tenni csak autora.
Tehát úgy gondolom, hogy a video-nál pci-e-t állítok be default-ra igfx-nél meg a videomemóriát autora.
Majd ezután kikapcsolom a gépet és átdugom a hdmi kábelt a dvga-ba.
Jó lehet ez így, vagy kihagytam valamit?Megint más. Most csináltam egy kis hőm. tesztet. De úgy mintha már nem lenne IGP a gépben. Tehát Aida-ban az igp-t nem stresszeltem, minden mást viszont igen. Meglepő, hogy 49 fokig ment fel a hőmérséklet jó ház szellőzéssel 1,44V-on 4,2Ghz-en. 4,5-öt még nem próbáltam mert azon agyalok ha elég lesz a 270x-nek a 4,2 is akkor ott hagyom, mert 4,5-ön csak 1,5V-on stabil. Úgy meg már lehet sokat zabálna. De az is lehet ha le lesz tiltva az igp akkor talán kevesebb feszkó is elég neki a 4,5-höz...
Na majd kikísérletezem... Hú de hosszú nap lesz amikor megjönnek az új cuccaim.
Már mondtam is az asszonynak, hogy aznapra lécci húzzanak el a gyerekkel valahová.
(új vga, gépház átalakítás, új monitor, új egér, tesztelések, telepítések, tesztelések, beállítások stb... legalább egy nap ha nyugiban tudok lenni)
-
Stonerice
őstag
válasz
atti_2010 #13693 üzenetére
Mantle leginkább a cpu-t fogja könnyíteni. Szóval ahol az FX, vagy az FM2-es cpuk, nembírták kihajtani az olyan játékokat, ahol leginkáb csak 1 szálas teljesítmény a mérvadó, ott persze, hogy meglesz a 10, ső több fps-is.
Így nyerne egy kis egérutat az intellel szemben. -
Stonerice
őstag
válasz
TaylorXIII #13691 üzenetére
Szerintem erre annyit tudok mondani, hogy kihegyezték a Mantle-apira, illetve az r7 250-es cf-re, ami majd meglöki a játékok beni teljesítményt. Bár Mantle-val se lehet sokkal több, max 2-4 fps-el. A DDR3 ugyis visszafogja. Tök felesleges lesz játékra a 7800K, bőven tudni fogja ugyanazt a 7700K is. Grafikus munkára persze már jobb lehet a 7800k.
-
Stonerice
őstag
Kaveri előzetes teszt! HD7750 CF-el is. /3,5ghz-n a Richland ellen.
-
patomi
őstag
válasz
stratova #13687 üzenetére
A hűtés nem gond szvsz. 4,8-on sem melegedett nagyon nálam(aida szerint 56fok kb. terhelve,,és nem a magok (mennyire hiteles nem tudom)) hyper t4-el. 5ghz-en sajna már leállt a gép terhelés alatt, de itt sem melegedés miatt, szerintem inkább a vrm nem bírta. Úgy néz ki nem lesz rossz az a kaveri.
-
stratova
veterán
válasz
patomi #13684 üzenetére
Akkor ez megmarad rejtélynek, vagy a CPU órajelének emelésével nő a memóriaigény is.
Mérnöki rekeszizom módszerrel (kvázi hasra ütés). HA lehetne Richland arányaival számolni:
CB 11.5:Richland 3.5 GHz - 2.98 -> 4.49 GHz 3.76 (ami tán nevezhető 7/24-es órajelnek)
Kaveri 3.5 GHz - 3,33 -> 4.49 GHz 4.22 (ezzel egy gyári FX-6300-at ~4.8 GHz-en fogna meg, hűteni lehetne kérdés a lapka mit szól hozzá). -
Gainka
őstag
válasz
atti_2010 #13681 üzenetére
Én annyit tennék hozzá bár sok köze nincs cod 2-4 multinak a bf3 multihoz de mivel multi-multi lehet hasonló a dolog. Szóval a codokban 60 alatt nem is lehetett játszani Miért? mert ha 60 fpsed van akkor egy akcioban (gránát, több ember löt egyszerre közelröl, vagy esetleg csak szimplán közelröl lötted a falat és a töltény hüvely por stb) lehúzta egyből 10-20-ra az fps-t. Itt most sokan akik ismerik egyből arra gondolnak hogy 333-al nagyobbat lehetett ugrani, kimaradt egy pár lépés hang stb. nem-nem nem ezekre gondolok, 100 de inkább akadnia kellet a 125 nek hogy élvezetesen lehessen játszani vele.
Gondolom ezt azért már a modern játékoknál javítva van meg nem kell ennyi, de én is azt "gondolom" hogy mikor nem történik semmi akkor meg kell hogy legyen a 60 fps-nek mert akcióban leugrik egyből annyit hogy fps laggod legyen és máris kevesebb esélyed van. (Gondolom ez a bf-ben sincs másképp.)
Én annak hive vagyok hogy single-ben amit bir a gép meglegyen a 30 fps és nézelödök stb , de ha multizok leveszem a grafot. Mert ha mplayerben sikeres akar valaki lenni, és nincs a gépben 50 ezres vga i5-el, akkor igen is fel kell áldozni a grafikát hogy több fps legyen. Nem kell félni a low grafotol sem ugy is megszokod. (Meg hát ugy sem nézelődsz multiban max mikor elindulsz, aztán az ellenre kell koncentrálni.)
És máris nem kell i5-ös konfig a jó játék élmény ért.Én így szoktam
-
stratova
veterán
válasz
patomi #13670 üzenetére
Egyébként nekem ez az 547 is már-már túlontúl optimista
Nem nagyon fér a fejembe, mivel lehetett ilyen magasra tornászni a pontszámot.
Ehhez nagyon jó RAM és NB kellene ilyen órajel mellett is. Így ez a grafikon sem készpénz, inkább csak a feltételezhetően jó tuningolhatóságot akartam vele jelezni. -
masterful87
senior tag
válasz
Apollo_21 #13674 üzenetére
igen, azt elfelejtettem írni, hogy eszem ágában sincs bekapcsolni így (nem is tudnám, a RAM még nincs meg)
csak pont kapóra jött, hogy a proci új, tiszta, a TX2-t tisztán raktam el, szóval pont jó volt, hogy összepróbáljam a két holmit, és ne kenjem össze őket potyára
pont MX-2-m van itthon, még a Mugen2 alá vettem, apropó ha már itt tartunk, hogyan is kell pasztát felvinni? a hűtő aljára egy kevés, hitelkártyával meg elkenem, pluszt letakarítom zsepivel?
és köszönöm a gyors segítséget!
-
-
válasz
katt777 #13669 üzenetére
Nem lohetsz minden verebre agyuval.
Az fps mindig atlag. Legalabb 10x leirtam mar. Az hogy latom az en gondom, de mozi utan erzem, hogy farad a szemem es a fejem is meg tud fajdulni.
Vartanus: Nem tokeletes a szemem, csak erre erzekeny. Ahogy masnak meg a szinekre erzekenyebb. Van akitnek meg 25 fps is boven eleg. Kinek milyen adottsaga van.
GeneraL_XTX: Erdemes kiprobalni erosebb processzorral.
-
kopidoo
senior tag
válasz
realmadrid92 #13662 üzenetére
Kép megjelenítéshez mi köze procinak?
Én is 7790-et használok és nálam rendesen mennek a 24p filmek minden akadás nélkül. -
atti_2010
nagyúr
válasz
B.Á.L.!.N.T #13675 üzenetére
En nem probalkoznek a lekvarral mert ha belefolyik a foglalatba minimum az alaplap kuka.
-
válasz
B.Á.L.!.N.T #13675 üzenetére
Igaz, de azt inkább hagyjuk meg bacsis-nak...
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
masterful87 #13673 üzenetére
Amíg nincs paszta addig megteszi a mama lekvárvja is vagy egy kézkrém is
-
Apollo_21
addikt
válasz
masterful87 #13673 üzenetére
őőő..."what does it mean"? pasztanélkül...úgye nem?
Irány mx4et venni a boltba aztán használni!
Egyébként igen...jó a foglalatra persze...dual channel kérdés csak igp használatánál érdekes(szerintem). de ez más kérdés. -
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy AMD A8-5600K processzort, és a jó öreg Q6600-asom dobozához képest elég kicsinek találtam a csomagolását, de volt súlya, és benne van minden! Miután kicsomagoltam, látom, hogy egy snassz bordán van egy 7 centis kis venti, ami gondolom nem a némaságáról híres?!
Ezért elővettem a jó öreg CM Hyper TX2-met, és a leírások alapján ennek is jónak kell lennie erre a procira, az alaplap egy FM2+ GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H. Néztem, hogy a TX2 egészen AM3-ig jó (gondolom amikor kiadták ez volt a top), a proci leírásában meg azt láttam, hogy az AM3 foglalatos lefogatás ugyanaz, mint az FM2-es (mondjuk azt nem láttam mi a különbség az AM-es lefogatások és a régi 3 számos lefogatások között)
Szóval paszta nélkül összeraktam a procit, alaplapot, és a TX2-t, úgy látom, hogy minden klappol!A kérdésem az, hogy igazam van? Oké, hogy jól áll, ahogy előzetesen összeraktam, de nem akarok butaságot csinálni. Tehát jól gondoltam, működhet így a dolog?
(az már más tészta, hogy a venti szerintem éppen rálóg az első memória slotra, de majd átteszem a 2-4-be őket ha megérkezik a boltból, és úgy lesz dual channel, gondolom nem jelent sebességben különbséget?!)
-
Vartanus
őstag
válasz
frescho #13668 üzenetére
Nemrég voltam szemészeten és műszerrel mérték meg a szemem,mert úgy éreztem egyik gyengébb,de a gép és több vizsgálat után a a szemorvos is azt mondta teljesen jó a látásom,semmi gond nincs vele. Én ezzel a szememmel egy 28-30FPS 40-50ms-os késleltetésű játékot folyamatosnak látok,de kicsit lejjebb vettem a grafikát és megvolt a 61fps 30-40ms-os késleltetéssel. Én nem éreztem folyamatosabbnak az előzőnél és 30fpssel is teljesen élvezetesen játszottam. A karakterek megjelenítése magas beállításokon volt, a környezet,fények,árnyékok pedig alacsony(mert egy akció dús jelentben úgy sem a fák kérgének minőségét nézem). Akkor vagy a szemészeten vágtak át és mégis kell a szemüveg vagy a te szemed olyan mint a sasnak és akkor elmehetsz vadászpilótának vagy fogalmam sincs.
Minden egyéb másban egyetértek veled
-
katt777
félisten
válasz
frescho #13668 üzenetére
Nem állítottam, hogy nem léteznek bugok, ugye?
Ha valahova belövök egy rakétát, onnan már biztosan nem lő fejbe senki, vagy, ha mégis, akkor tényleg bugos a játék. Mondjuk láttam már direkt ilyeneket, ahol még az ablakra szögezett deszkát sem vitte át a páncéltörő, és vígan lőttek rám továbbra is halálpontos géppisztolyokkal 1 km-ről...Ha 40FPS-ig nem látod folyamatosnak a képet, akkor nem vagy ember, most lebuktál!
Ha mégis a kevésbé valószínű lehetőséget vesszük, és ember vagy, akkor viszont nincs 40FPS-ed (csak éppen a mérőprogi nem veszi észre).
-
válasz
katt777 #13667 üzenetére
Sajat tapasztalat alapjan mondom, hogy a BF4 teli van buggal. Ha nem multizol lehet nem talalkoztal vele, de az nem jelenti, hogy nem leteznek. FX alapjan hatarozottan allitom, hogy 2 modul nem eleg hozza. Ismet annal a temanal tartunk, hogy a kritikus pillanatokig tarto eseteket hanyagolod el, amik miatt pont be lehet gyujteni egy fejlovest.
diablo1984 a szep pelda arra, hogy miert kell fenntartasokkal kezelni az eleg hozza/szepen viszi kerdest. En kb. 40 fps-ig nem latom folyamatosnak a kepet. 3D filmeknel meg jobban rohadtul zavar a moziban.
-
katt777
félisten
válasz
frescho #13666 üzenetére
Nem az alapján mondok véleményt, hanem azt mondom, hogy én abban mit tapasztaltam. Ha ott nincs, multiban meg van bug, akkor nyilván a multis résszel van a probléma.
A legtöbb játéknak multiban sem kevés egy 6800K (olyanoktól tudom, akik multiznak), de a BF alapból elég szépen használja, ergo itt sarkított a probléma, bár tudtommal BF-nél is csak nagyobb létszám esetén.
Az persze kimondottan mulatságos, amikor egy multira készített játék single-ben működik csak normálisan. -
stratova
veterán
válasz
Gainka #13659 üzenetére
Csakhogy már más lehet a neve:
2/4
A10-5800K -> A10-6800K -> A10-7850K
A8-5600K -> A8-6600K -> A10-7700K
A10-6700TA8-5700 -> A8-6700 -> A10-7800
A8-5500 -> A8-6500 -> A8-7600
A8-6500T1/2
A6-5400K -> A6-6400K -> A6-7400K
A4-5300 -> A4-6300 -> A4-7300Egy darab 2 modulos zármentes APU van a csúcs alatt mindegyik modulos generációban.
-
Dany007
veterán
válasz
realmadrid92 #13662 üzenetére
De nem fogja....
Epp az elobb beszeltuk hogy talan majd a Kaveri... igp-ben.Dualban nem tudom, talan a 6800k.
Olcsobbaj jossz ki kulon cpu+ 7750 parossal. Bar megjegyzem hogy 1080pben a 7750 se egy asz.. max ha lejjebb veszed a grafikat.
-
realmadrid92
tag
válasz
Dany007 #13658 üzenetére
igazából ha az A8 5500+6670 hozná egy 7750 szintjét 1920-ban az már nekem bőven elég lenne játékra is.
Kérdés a stabilitása, hogy mennyire működik ez a dual megbízhatóan.
pl a fent említett mikroszaggatás mikor és hogyan jelentkezhet...kopidoo:
igazából most egy amd phenom II 955-öt és 7790-et használok pc-nek és htpc-nek (filmezésre) és a 7790-re van kötve dvi a pc monitor, hdmi-n a tv, de nem működik tökéletesen, és valószínűleg a proci nem tudja a 24p-t (mikroszaggatások vannak a filmben), ezért lenne főképp a váltás újabbra, de teljesítménybe mint már írtam fentebb egy 7750 szintje is elég lehet.
Filmezésre meg elég az igp teljesítménye is tudomásom szerint.
-
kopidoo
senior tag
válasz
realmadrid92 #13656 üzenetére
Miért lenne jó/jobb az IGP-vel filmezni?
-
katt777
félisten
válasz
Full HD-be ne 7770-et vegyél, ha dualhoz képest jelentős javulást akarsz. Hiába nem használsz maxi grafikát, kevés lehet bizonyos játékokban, ha meg gagyiban akarod tolni, akkor az APU is elvisz mindent.
Dany007: Hogy milyen erős lesz az IGP, azzal inkább várjuk meg a valóságot, szerintem. Jól hangzik egy magas órajel, meg a bővített kiépítés, de 2x olyan gyors RAM-okat nem fogsz találni hozzájuk, hogy ne az limitálja a teljesítményt.
-
Dany007
veterán
válasz
Az 5800k + 6670 eleg jonak tunik dualban. Legalabbis a tesztek szerint.
Rogyasig van a youtube ilyen tesztvideokkal, erdemes megnezni.De ha meg nincs apu-d akkor neked bizony erdemes lenne inkabb Kaverire beruhazni. Alapbol is eleg eros lesz igp-ben a hozzavalo dvgaval dualban meg aztan tenyleg komolyna igerkezik. Ha meg nincs konfigod... Ha van mar egy 5800-6800k-d akkor jobb jatekteljesitmenyt kapsz ha kozepkat. dvgat nezel hozza.
@ Faith:
+1 Ha meg nincs konfig es kizarolag a jatek a lenyeg akkor jobb kulon venni.
-
Faith
aktív tag
válasz
Nem érdemes dualra építeni ha játszani akarsz akkor jobban jársz külön cpu +dGpuval.
-
realmadrid92
tag
-
stratova
veterán
válasz
Gainka #13649 üzenetére
Pozicionálásban Trinity A8-5600K-jának az Kaverinél A10-7700K felel meg. Csak a prociért viszont ez még drágának ígérkezik - ha bármi alapja van az ominózus áraknak. Ahhoz egy Athlon II X4 760K utódot kellene jól árazniuk (azt viszont FX-6300 alá).
katt777 Biztosan? Szerintem várjuk ki, bár 1-2 generáción belül én sem váltanék, csak ha nagy a teljesítményugrás vagy egyéb tényező teszi vonzóvá a terméket.
-
kopidoo
senior tag
válasz
realmadrid92 #13648 üzenetére
Fos teljesítménye lenne mikro-akadásokkal.
A második kérdésedre a válasz: igen. Csak akkor az UEFI-ben nem szabad letiltani az IGP-t. -
FeRkE
őstag
-
katt777
félisten
válasz
patomi #13605 üzenetére
Hát, ASUS-nál (i5) nálam is voltak tizedek.
frescho: Én végigjátszottam BF4-et, egyszer sem találkoztam buggal. Ha csak nem abban volt, hogy néha csíkot húzott valamelyik társam sisakja a végtelenbe. Vmelyik játéknál előfordult.
Vartanus: Pontosan.
Faith: Pedig de.
Én pont azt terveztem, mert csak később tudtam VGA-t venni. Mellesleg egyre több program tudja használni az APU képességeit VGA mellett.
tailor74: Oda lehet tenni egy 280X-et is, a hozzá illő grafikával meglesz a kihajtás. Azon ne lepődj meg, hogy a userek 95%-ának fogalma sincs róla, és bőszen lehülyéznek bárki mást, ahelyett, hogy változtatnának a gyári beállításokon, hogy szebb legyen a kép, és persze ne legyen CPU-limit. Szerintem teljesen fölösleges bármi változtatni a konfigodon, főleg eladni.
A 7870XT-m kb. egy 7950 szintjét tudja, max. CPU-kihasználtságom 80% 4.8GHz-en, ami azt jelenti, hogy 4GHz-en elég a 6800K (vagy az 5800K) egy ilyen kaliberű VGA mellé.
atti_2010: Az AMD-t mindig beharangozzák, hogyan fogja agyonverni az Intelt, de soha nem sikerül neki. Sosem hozott még ki az AMD +15%-os teljesítményű újabb generációt, a Mantle-lel meg hiába lesz gyorsabb pár játék, ha 2000 másik meg nem. Mellesleg nem kizárt, hogy az Intel is hasznosítja a Mantle-t, hiszen ők nem fognak VGA-piacot veszíteni vele.
-
diablo1984
veterán
-
realmadrid92
tag
Egy A8 5500 vagy 5600K-s proci egy radeon 6670-nel milyen teljesítményre lehet képes játékoknál 1920x1080-ban? milyen vga-val lehet kb egyenértékű?
Erre vonatkozó tesztet sehol nem találtam.ha így összekötném a két vga-t (igp és 6670) azt meg lehet oldani, hogy az igp hdmi kimenetét használom tv-re, és a 6670 dvi kimenetét pc monitornak?
köszi a válaszokat.
-
Dany007
veterán
válasz
atti_2010 #13644 üzenetére
Ez igaz lehet, de mondjuk úgy inkább, hogy arányaiban véve jobb teljesítményt.Többet profitál a Mantle-ból mint egy dVGA. Ez könnyen lehet. Ellenben az alacsony memória sávszélesség meg jócskán visszafogja. Ami mondjuk elsősorban nagy textúrák és magas felbontás esetén fontos nagyon.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Dany007 #13641 üzenetére
Egy + IGP barmikor jól jöhet (tönkremegy a dVGA és gariztatni kell ami nem 2 nap, eladod hogy másikat vegyél) így nem kell gép nélkül maradni, tapasztalataim szerint egy IGP-s APU-t sokkal könnyebb eladni mert a nagy többségnek nem életbevágó a dVGA, Kaveri esetén még ott a Mantle is amiért érdemes venni IGP-s APU-t.
-
Dany007
veterán
válasz
stratova #13639 üzenetére
Az Fx-6300 szerintem simán meglesz. 5800k-fx6300 Egyszálasban már az 5800k is ugyanott van, multiban húz el úgy igazán az fx-6300. Dehát a 6 mag az 6 mag ugye és itt csak 5800k-t tudtam választani a tesztben. A Rich még ennél 15%-kal erősebb annál meg még a Kaveri is ennyivel... úgy már multi threaded-ben is megelőzheti.. talán.
@Faith:
Meg persze. Csak most arról volt szó az elején, amiből kiindultunk, hogy érdemes-e váltani! Tehát egy már meglévő APU a kiindulási alapunk.
Mert ugye a kollega akinek válaszoltam 5800k tulaj. -
Faith
aktív tag
"Még ezzel is egyetértek. Én csak azt mondtam erre, hogy rendben van, de mindezt már most el lehet érni mondjuk egy 5800k +6670 dualgraphics-szal is."
Csak hogy ezt a teljesítmény megkaphatod sokkal olcsóbban is ha nem APU-val csinálsz dVGA-s konfigot.
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #13634 üzenetére
Relax kolléga
Mindig az apró betűs vagy csillagozott rész a legérdekesebb.
Amúgy csak szerintem érdekes, hogy a szép lista alján mobil verzió fogyasztás és akkuidő adatait emlegetik?patomi Még egy Sandy i5 is megtenné szvsz, de 2 modul még nem 4 mag. Ha közel van hozzá és nem kell szénné húzni érte már az is jó. Igazából ha egy FX-6300 4 GHz kiváltható lenne vele még emberi OC mellett, igen szép réteget lehetne vele lefedni.
-
Dany007
veterán
Igazad lehet, kicsit végletes vagyok ez tény.
Én is így indultam. A régi játékaim fussanak jól, tdu, nfs hp, mw1-2 stb... és cserébe van egy takarékos htpc-m.
Csak azóta eltelt egy év és meguntam ezeket a már amúgyis régóta játszott játékokat... látva a sok új dolgot megjött a kedvem hozzá. Na így kerül nálam az apu mellé 270x."Ha már ki tud váltani egy 20k-s kártyát (7750) és normalizálódik az ára 35k körülre miért vennél külön CPU-t és VGA-t, ha ez is tudja azt csak egyben? "
De ugyanezt mondtam én is! Idézem magamat, #13614: "Ha ez lemegy pár hónapon belül 30-35k-ra akkor okés."
De itt is fontos az időtényező, mert ha egy éven belül megy le ennyire akkor addigra már a dvga amit elvileg helyettesít is a felére megy le. Ergo akkor már csak egy 10k-s kártyát fog tudni helyettesíteni.
"A cél csoport valószínűleg azok akik szoktak játszani de nem maxon szeretnének de azért ne nézzen ki ocsmányul egy játék, ez már egy 7750-essel teljesíthető."
Még ezzel is egyetértek. Én csak azt mondtam erre, hogy rendben van, de mindezt már most el lehet érni mondjuk egy 5800k +6670 dualgraphics-szal is.
"Az a baj, hogy a Mantle-ból sem láttunk semmit eddig."
Nem, de azt tudjuk, hogy végső fázisában van, tehát valami már biztosan lesz belőle, kérdés mikor. De ettől még az ellenkezőjére se ad okot.
Tehát arra sincs sok esély, hogy ne legyen belőle semmi.
Mindentől függetlenül egyre többen állnak a Mantle mellé, egyre nagyobb cégek is, nem tűnik reálisnak hogy ne legyen belőle semmi. Az, hogy késik, okés. Nem újdonság ebben a bizniszben. De attól még látatlanban nem kell leírni. : )@stratova:
Oh nekem ezt nem kell bemutatni.
Nálam ugyanez van. [link] Oda a jobb oldalra van beépítve a komplett pc. Persze a kis monitor helyett azóta már egy 42-es LG áll.
De én mondjuk direktbe úgy terveztem a bútort, hogy egy komplett asztali PC is beleférjen 27-28cm-es vga-val meg minden finomsággal együtt.Ha viszont a TV mögé szánod, nem feltétlenül kell stock házakat nézni. Egy kis megerőltetéssel csinál az ember magának egyet. Mivel a tv mögött lesz a külső nem számít csak a hatékonyság. Mezei barkács eszközökkel meg a mai itx-es alaplapokkal már csodákat lehet művelni.
Még csak raiser sem kellene hozzá. Nálam a tévé mögött van ~ 30cm a falig. Egy normál vga szélessége meg ~10cm + alaplap + rögzítés stb... max 15cm vastagságban meglehet oldani hosszúság szélesség meg lehet bármekkora amíg nem látszik ki a Tv mögül.Szóval értem mire gondolsz tényleg van létjogosultsága a kis méretnek htpc esetén, de szvsz ha valaki nagyon akarja megtudja oldani jóval olcsóbban mintha méregdrága készházat vesz.
De a TV-n játékkal azért vigyázni kell. Sok tévének még PC módban is iszonyatos input-lagje van. Mikor én vettem az lg lw5500-at felületesen megkérdeztem, hogy hogy áll a játékokkal. Azt mondták elmegy...
Na most ez nálam azt jelentette a valóságban hogy fps-re játszhatatlan olyan brutális nagy a késés. Mintha jégen korcsolyáznék az egérrel. Autós játék még elmegy, de fps képtelenség. Szóval nagyon meg kell nézni milyen tv-t vesz az ember játékra. Van pár külföldi oldal, ahol kifejezetten erre tesztelnek, de nem sok.
Én a tv-mről találtam egy youtube-os input -lag tesztet és durván 130ms a késése! Ehhez persze hozzá kell venni, hogy ilyen htpc esetén, főleg ha mondjuk a tv mögé rakod valahogyan vezeték nélküli egeret és bill-t kell használnod. Úgyhogy az alap wireless egerek késleltetése még pluszban hozzáadódik a tévéjéhez a kettő együtt pedig kb játszhatatlan-t jelent fps esetén. Persze ha 25-30k-s wireless egeret vesz az ember, akkor ez valamivel jobb. Szóval érdemes ennek nagyon utána nézni, nehogy szívás legyen a vége mint nekem.
Én ezért is veszek egy monitort külön a dVGA mellé +10m hdmi kábelt. : ) Igazából először csak monitort akartam venni, hogy legalább Farcry2-zni tudjak normálisan. Aztán eszembe jutott, hogy okés, de akkor még mindig csak ezeréves játékokkal tudnék normálisan játszani... és akkor találtam ki, hogy egye fene kap egy dVGA-t is a rendszer hogy akkor már legyen igazán értelme (meg persze vezetékes egér is jön). -
Faith
aktív tag
válasz
stratova #13630 üzenetére
"Egy rakat Mantle API -s jatek jon ahol egy Kaveri siman agyonver majd minden I5 CPU-t"
Én csak erre, reagáltam nem nagyon szoktam nyomon követni minden egyes hírt ami kijön a procikról. Gondoltam ez valami infoban volt ami kiszivárgott a mantle api-ről és onnan ez a magabiztosság felé.
-
stratova
veterán
Már ne haragudj, de ilyet nem mondott senki:
To begin with, Adam Kozak, AMD's marketing chief for client processors, told folks during a press briefing that Kaveri will be competitive with Intel's Core i5-4670K processor. (That's a $225 offering and the cheapest quad-core Haswell CPU with an unlocked upper multiplier.) When pressed for details after the briefing, however, Kozak clarified that Kaveri should only be equivalent in terms of combined CPU and GPU compute power. If one measures x86 performance on its own, Kozak said, "we'll lose." However, Kozak expects Kaveri's integrated graphics, bolstered with Mantle support, to be better than the latest version of Intel's HD Graphics.
-
Faith
aktív tag
válasz
atti_2010 #13628 üzenetére
Továbbra sem láttunk ebből semmit, az meg nekem nem elég hogy egy ember azt mondta az AMD-nél hogy agyonverünk minden I5-st. Az FX-eket is mindenki úgy várta mint a messiást aztán ha jól emlékszem az is inkább pofára esés lett, inkább várjuk ki hogy mi lesz de reménykedjünk akkor hogy jól fog sikerülni a mantle.
-
stratova
veterán
válasz
Dany007 #13619 üzenetére
Ha szabad egy viszonylagosan réteg-indokot felhoznom az APU mellett: pöttöm alkalmi [szerényebb igényű] játékos + HTPC.
Tegyük fel, hogy adott egy asztalon LCD TV, amely mögött egy 12-15 cm mélységű 25 cm szélességű és [legfeljebb] 68 cm magas PC kuckó férne el kvázi észrevétlenül. Ilyen ház ODD-vel 2 slotos VGA-val gamer célra nem sok van. Konkrétan egy. 317e Ft-ért pedig valahogy nem esek hasra egy GTX 645-től (potom nettó 1200$-ért persze lassan R9 270X-szel is kapható).
Ha csak kisebb játék igényeket kell kiszolgálni, esetleg otthoni NAS/HTPC szerepkörrel (mivel a TV nem kezel le speciális MKV feliratokat), akkor sem dúskálunk a lehetőségekben.
Ha valamelyik szekrény polcára kerülne PC a képátvitelt (TV-re) már vezeték nélkül kellene megoldani [ha ez valóban jól működik tán nem gond] vagy ~ 10 m HDMI/DP kábellel. De a méret 35 cm széles 25 cm magas 35 cm mély lehetne.
A hálóban pedig legfeljebb egy monitor férne el max. a pöttöm komódon, már ha belépést nyerne.A másik megoldás egy egyedi építésű ház pci-e riser kábellel.
-
Nálam már adott egy 270x ,és fm2+ lap ,5800k ,tehát nagyjából megvagyok...
Félve írom le ,mert máshol már elküldtek a p*csába, de szerintem nyugodtan mellé lehet tenni egy 270x-et egy 5800k,6800k mellé, kihajtják a vga-t...
De lehet ,hogy tényleg el kell gondolkoznom ,és váltani kell ,bár ezt a 2-3 hetet ki lehetne várni ,csak jönnek teszt eredmények is előbb-utóbb, nemcsak ilyen félkamu kínai táblázatok.. -
Faith
aktív tag
válasz
tailor74 #13623 üzenetére
"azt a kevés játékot viszont minimális kompromisszumokkal szeretném játszani" Pont ez az amiért mindenki az IGP fejlődését várja.
Szerintem egy 7750/7770-el már Full HD-ben is lehet játszani természetesen kompromisszumokkal és ha ezt elérné végre IGP akkor az már jó lenne de sajnos szerintem a Kaveri is messze lesz még ettől.
Az is igaz hogy az AM3+-ba nem jön már semmi meg az intel is váltogatja a tokozást elég gyakran mondjuk ez elmondható az AMD-röl is (FM2/FM2+) de mindenhol írogatják itt is a fórumon, hogy az 5800k nem hajt ki 7850 feletti VGA-t és ha jól tudom a kaveri sem lesz erősebb cpu-ban, akkor továbbra is marad az fx vagy I5 ha valaki akkora játékos. -
Lehet ,hogy igazad van ,csak bennem felmerül a kétely ,hogy az am3+ már nem fejlődik sehová, se új lap ,se új proci....Az intelnél meg szinte minden évben új platform ,új sorozat ,és a szálankénti teljesítmény sem fokozódik már ,pedig mindig ezzel érvelnek... Ráadásul szerintem drágák...
Mondom ,ez csak magán vélemény ,én is sokat rágódok a dolgon ,mert nem játszom igazából sokat ,ezért is lett fm2 ,csak aztán szembesültem azzal ,hogy azt a kevés játékot viszont minimális kompromisszumokkal szeretném játszani...
Akkor passzoljak el mindent ,és öljek bele 200-250 ezret egy gépbe ,vagy próbálom kihozni ebből ,amit lehet.. -
Két idézet Abu 85 kollégától:
"Nem lesz IGP nélküli Kaveri. Az a Richlandnél azért volt, mert az IGP-t nem tudtad hasznosítani játék során, ha volt dedikált GPU-d. A Mantle ezt teljesen megváltoztatja, mivel a fejlesztő azt számol az IGP-n, amit akar. Számos ötletet osztottak meg egymással a fejlesztők, hogy az IGP nagyon is hasznos olyan dolgokra, mint a parancspuffer prédikáció, vagy egyéb extra kivágással kapcsolatos feladatokra, ami előleképzést igényel. És mindez nagyon egyszerűen beépíthető, tehát ha egy program használja, akkor egy Kaveri APU+GCN dGPU bármilyen CPU+dGPU párosítást konkrétan szarráver egy játékban.""Ha a Mantle port támogatja az asszinkron munkavégzést, akkor nyilván az IGP ereje hozzáadódik a dGPU-hoz, míg a CPU-nak nincs IGP-je, így ott az összes feladatott a dGPU-ra kell bízni."
Számomra ez jelenti a létjogosultságot kaveri mellé vga kártyát tenni...
-
Faith
aktív tag
válasz
Dany007 #13619 üzenetére
Az a baj hogy csak végletekben gondolkozol. Hogy vagy full lowon játszol vagy maxon amit bír, a kettő között nincs semmi?
Ha már ki tud váltani egy 20k-s kártyát (7750) és normalizálódik az ára 35k körülre miért vennél külön CPU-t és VGA-t, ha ez is tudja azt csak egyben? A cél csoport valószínűleg azok akik szoktak játszani de nem maxon szeretnének de azért ne nézzen ki ocsmányul egy játék, ez már egy 7750-essel teljesíthető.
-
Dany007
veterán
Nem persze...Oké. Csak úgy vettem ki, hogy a Kaverinél a játékteljesítmény lesz az igazán fontos... De akkor itt a topikban mért nyáladzik mindenki attól, hogy hogyan tudná mégfeljebb húzni az igp-t hogy még pár fps-t kicsikarjon, mikor low felbontásban mediumon amúgyis megy "minden"? Akkor mégis mért számít, hogy milyen dvga szintjét éri majd el a Kaveri ha eleve nem komoly játékra veszik az emberek? Akkor nem tök mindegy?
Hiszen valószínűleg 1280-ban lowon mindent el fog futtatni így is úgyis...
Szal érted... Te is (vagy valaki) írtad hogy az igp érdekel a Kaveriban. De minek ha nem a komolyabb játék a cél?
Trinity-vel én is elvagyok ilyen low szinten ha muszáj. TombRaider is elfut lowon játszható fps-sel... Bf3 is, GTA4 is bár az elég csücskös...Ellenben van itt egy srác aki már vett egy 270x-et az 5800k mellé és Bf4(!) fullon (aa nélkül) 1080p-ben 40-50fps! Mantle nélkül!
A10-5800k + HD7870 2Gb -> Bf3 1080p ultra -> átlag 60-65fps. Crysis 2 fullon 55 fps. Akkor minek vegyek Kaverit?
-
Faith
aktív tag
válasz
Dany007 #13614 üzenetére
Ja és Full HD-n nem lehet máson játszani csak fullon?
Meg aki játszik az mindenki fullon akarja tolni? Szerintem ha 1080p-n visszaveszed mediumra a felbontást akkor már kapsz egy játszható értéket vele. Meg kétlem hogy abból az árból kéne kiindulni amit hivatalos megjelenés előtt írtak mellé. APU mellé meg nem is vennék semmilyen dVGA-t mert akkor fölösleges kifizetni az IGP-t, jobban jársz ha veszel egy 750k-t ha FM2-es vonalon vagy. Meg szerintem az APU-t nem a high end gamereknek tervezik.
-
Dany007
veterán
Érdekes kérdése ez, hogy nem lenne rossz. Önmagában nem, persze. No de mire nem lenne rossz?
Nem nagyon ismerem a 7750-et, de gyorsba néztem PH!-s tesztet róla. Crysis 2 1080p-ben fullon, 20fps. Drit 3 szintén fullon 26 fps, BF3 AA nélkül 1080p-ben 34 fps... Na ez szerintem harmat gyenge.
Persze mint APU ütős meg minden, de nem látom a célcsoportot ezen az árazáson.
Mert ha egy gyengébb olcsóbb apu mellé teszel egy erősebb vga-t akkor már jobb eredményeket lehet elérni 1080p-ben is. Ha meg Kaveri esetén lejjebb veszed a felbontást akkor ugyan biztos lehet nyerni pár plusz fps-t, de ugyanott vagy mintha egy rich vagy trinity mellé veszel egy 6670-et dual graphicsba + 15k-ért. Megint csak nem éri meg.Persze árazás kérdése az egész. Az iPonban most láttam 7850K-t 52.000 forintért. Ha ez lemegy pár hónapon belül 30-35k-ra akkor okés. De így biztos nem éri meg.
@Vartanus:
Nekem is azért van APU-m mert kellett egy kis fogyasztású konfig a C2D +9800gtx után. Spóroltam is vele havi 3000-3500 forintot. De ha "gamer" pc-t akartam volna összerakni, akkor biztos nem apu-t veszek.
Most szívok is miatta, mert elkapott a gépszíj játszhatnékom támadt (ugye BF3-4 stb) és max egy 270x-et tudok mellé venni úgy, hogy örülhetek ha nem lesz cpu limites így is.
Most meg arra nincs pénzem, hogy komplett konfigot cseréljek lapostól procistól. Tehát marad ez a megoldás.
Szóval jó dolog ez az apu meg minden, de csak a helyén szabad kezelni. Régebbi játékok közepes felbontáson, közepes grafikai minőségben alap / átlag fps-sel. De komolyabb játékos pc-nek szerintem felejtős. Tényleg nem azért van.Egyébként itt fent épp azt fejtegettem, hogy egy normál 7750-es is egy rakás szar a mai játékok szemszögéből nézve. Itt a forrás. Nézd meg mit tud egy 7750. És ezek majd 2 éves játéktesztek.
-
Vartanus
őstag
válasz
Dany007 #13610 üzenetére
Én anno azért váltottam FM2-re mert tetszett az hogy egy komponenst kell hűteni csak amiben van proci és vga is és a fogyasztása is jó,és a Kaveri főleg az IGP miatt érdekelne,mert alapon elérném egy GDDR5-ös 6670-es szintjét és ha a a ramokat húzom 2600-2700ra akkor már közel kerülhetek a GDDR5-ös 7750eshez is,a proci erőt nézve nekem elég a mostani 5800K@4,1-2Ghz is.
-
Dany007
veterán
válasz
Vartanus #13608 üzenetére
Szerintem meg kell várni az első nagy ph-s tesztet róla plusz pár külföldit.
Már vagy egy éve megváltóként van hirdetve a Kaveri. De ha csak 10-20%-kal lesz gyorsabb mint a Rich akkor szvsz nincs sok értelme váltani.
Mert minek? Ha játszani akar az ember a Richi mellé is be lehet tenni egy közepes vga-t és meg is van. Ha mégnagyobb teljesítmény kell akkor meg különálló pc, fx vagy i5-ös konfig az ajánlott. Munkára netezésre htpc-nek meg a trinity is bőven elég.Ha mondjuk 30-40%-lenne a különbség akkor már azt mondom Trinityről talán megérné váltani. Ha esetleg az igp felérne egy 7850-nel alapjáraton... Akkor megérné az 50-60k forintot lazán, talán többet is.
No de ha jól emlékszem az előzetes tesztek alapján max a 7750-et fogja elérni de azt se biztos. Ez meg így azért csücskös... Mert fogom az olcsó 5800k-t, teszek mellé egy 7850/7870/270x-et szintén 50k-ért, aztán máris messziről integethetem a "pá-pá-t" a Kaverinek. -
válasz
stratova #13587 üzenetére
Az ilyen pre teszteknek mar beugrottam 1-2x, azota ovatosabb vagyok veluk. Egy integralt GDDR5-os lapra viszont beneveznek, fokent ha az kb. tenyernyi meretu lenne. A jovo nagy kerdese, hogy mikor fog a mantle es az openCL terjedni. Az elso elvileg kesz van, de a zaszloshajonak szant BF4 akkora bughalmaz, hogy nem adtak meg mindig ki a mantle api-s verziojat, hanem eloszor a meglevo hibakat foltozgatjak. Bar nem lennek meglepve, ha 3/4-ig keszen is, de kihoznak az uj APU-kal.
-
-
katt777
félisten
válasz
GiGaBiTeX #13599 üzenetére
Ha Starcraft 2, akkor mindenképpen 6800K, BF3/4 mellé szintén (pont ezeknél nagyon magas a CPU-kihasználtság, nálam 4.8GHz-en 70-80%, maxigrafika és full HD mellett
), ha VGA-t is veszel, vagy garantált a CPU limit, de VGA mellett az összes többiben is ekkora felbontásban.
A kisebb AMD procikban harmatosak a VGA-k, de ebbe a felbontásba egy 6800K mellett megspórolhatod a diszkrét VGA-t, az Full HD-ben is szépen dolgozik medium beállításokkal. Én azt javaslom, ebbe az A10-be ruházz bele, megéri.stratova: Ha beférnek, és a szellőzés is jó (mert máskülönben csak keringetik a meleget, ráadásul mindenképpen visszafújják a lapra), akkor ezek jók. Illetve, persze, ha van ott nyílás, fejtetőre lehet fordítani a ventit, és akkor rögtön kifújja, a helyére meg hideg megy, az hatékonyabb. Ez nagyon ház- és beépítés-függő.
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #13598 üzenetére
katt777 pár lap gyárilag kicsit túl/alullövi, ezt szokták vizsgálni alaplapos tesztekben is.
patomi: Az hogy a 4662.8 MHz-es A10-6800K 1480 MHz-es RAM és 1665.3 MHz-es NB beállítással kb. olyan pontszámot ér el, mint ua CPU alapon de 2133 MHz-es RAM-mal némi memóriaérzékenységre enged következtetni.
Ha esetleg volna kedved megnézni az APU-d 1600-as single és dual RAM-beállítás mellett is, az némi képet is adhatna Kaveriről. Pláne ha erre még 3.7 (Kaveri alap) vagy 3.8 (Kaveri 4 magos turbó) mellett is kedved lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest