Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Van most aktívan unatkozó fórumtárs aki netántán dvga-s x4 750K-t vagy egyéb Fm2 alapú dolgot tudhat a gépébe..és saját tapasztalata van a procirészt illetően hogy mire képes egy 77*- 78**szériás kártyával karöltve?
Nagyon megköszönném ha elökerülne pár mondatos tudás felvázolással -
katt777
félisten
válasz
laca.1 #11090 üzenetére
Ez gyári? Nekem 11-10-10-24-re sikerült levinnem, illetve több apróbb időzítést is (pl. utálok 100 fölötti értékeket látni
). Mindezzel annyi sebességet nyertem, mintha 4.8GHz-ről 5.2GHz-re tuningoltam volna a procit, ráadásul a RAM-nak fesz. emelés sem kellett, és stabil. Szalad is szépen a rendszer.
-
laca.1
aktív tag
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #11083 üzenetére
Én is azt várom már eléggé,remélem a mostani deszkám is jóáron eltudom adni.A mostani deszkámból és abból hogy hova fejlődött a hárombetűs brand jó kis deszka lesz
Azt hittem a Giga UP4-eseddel nagyon elégedett vagy,és megmaradsz FM2+nál is a Gigánál.
Egyébként úgy fest nem lesz GDDR5-ös desktop Kavi.
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #11079 üzenetére
Ez igaz Atti,de pl az MSi deszkák olyanok is lettek FM2-es MSik elég kiforrott,kevés gondot produkáló és tudásukhoz mérten jó árú deszkák lettek,főleg az A85XA-G65,mióta adtak hozzá megfelelő tuning biost mindent nagyon könnyen és jól belőttem és sosem ciripelt vagy bármi más.
-
InterFox
senior tag
Vett már valaki HD7790-et az A10 5800K-ja mellé?
Tapasztalatok 1080p-n? -
Midway
senior tag
válasz
TaylorXIII #11074 üzenetére
A leírás szerint azzal adják.
LOL A10 5800k van nekem.
-
Vartanus
őstag
válasz
stratova #11076 üzenetére
Ez az új idióta színvilág az Asusnál engem zavar és nem tudom milyen gépben harmonizálna a többi alkatrésszel...maximum a steampunkosok örülnek nagyon a modding topikban
Egyébként az Asuson semmi istant reset,power,clrcmos gomb nincs,POST code kijelzőről nem is beszélve,ami egy ilyen lapnál manapság már elvárható akkor is ha nem fintel Z87-es deszka.
Én már az MSI A88X-es deszkáját várom,le is cserélem majd rá a mostani A85X-es G65-öm.
-
stratova
veterán
válasz
Peaceliker #11075 üzenetére
Ha már FM2+t emlegettél. Lassan befut az UP4 kihívója, az A88X-PRO is az Asustól. Ezt is ellátták minden földi jóval és a 6+2-es digiVRM nem rossz fajta (ilyen van az FX-8xxx tuninghoz minimumként ajánlott M5A97 EVO 2.0-án is).
-
Peaceliker
addikt
válasz
TaylorXIII #11074 üzenetére
Óóóó igen, de úgyis tudja mindenki, hogy fm2+ ról beszélek (kicsit este van már)!
Sry! -
TaylorXIII
őstag
válasz
Midway #11072 üzenetére
A "videokártya" ami már rég nem videokártya hanem csak egy a processzorba integrált grafikus mag lesz majd benne ha veszel egy olyan APU-t amiben van illetve nincs benne letiltva. 750knál nem lesz de A10 6800Knál lesz. Erőssége attól függ milyen APUról van szó. Többféle is van ugye:
http://www.amd.com/uk/products/desktop/Pages/consumer-desktops.aspx#7(#11073) Peaceliker: Hogy nem veszed észre, hogy mát kétszer elírtad? AM2+ már jó pár éve van....
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11070 üzenetére
Várni a számtekben nem igazán érdemes, max ha nagyon küszöbön van a következő generáció. Emlékszem anno az első notimnál nem akartam elhinni hogy jó az a dual core, mondom nem adok 20-30k-val többet azért hogy 2x1,6 ghz-es T2050-esem legyen 1MB L2-vel, jó lesz az a Pentium M 735 az 1,7 Ghz-es meg a 2 mb l2-vel... meg dupla hdd meg dupla ram, hát jó is vt, de ma már látom hogy a két mag azért két mag
-
Vesztor87
senior tag
válasz
parafadugo #11056 üzenetére
Passmark szerint a 4670 vmi 543 pontot kap, az APU 676-ot, tehát erősebb az APU, bár nem eget rengető, bár az hogy dx11-es, és újabb azért számít.
Prociba a mostanid 1800 pont, az APU-s 4400-as tud (szintén passmark). Lehet Neked egyszerűbb és olcsóbb lenne, ha csak simán vennél egy X4-et, akkor maradna a lapod meg a ramod, és vennél a maradékból (meg a karid, procid árából) egy jobb vga-t
De ez csak egy ötlet -
atti_2010
nagyúr
válasz
laca.1 #11066 üzenetére
Van egy olyan hogy APU multiplier [AUTO] ott be lehet állítani a szorzót és akkor a BUS frekvencia mehet vissza 100 Mhz -re, Memory Frequency [AUTO] azt is teheted manuálisra vagyis te adod meg a frekvenciát amik azért változtak meg mert a BUS órajelet megemelted de a K procinál nincs értelme.
Így kell kinézzen a helyes memória órajel a biosban.
-
laca.1
aktív tag
válasz
atti_2010 #11063 üzenetére
de a bios-ban ahol ki lehet választani a ram freq.ott adott értékek között tudok csak választani.
pl.1550-köv.
1856-köv
2052-stb-stb és most az 1550 re van állítva és így megy 2052.tehát hol tudom lejjebb venni?hogy lett az 1550-ből 2052.nem értem.
ha a proci alapon van (100x36)akkor a ramnál 1333
1600
1856 stb. lehet választani.vagy én is át írhatom ezeket az értékeket?
beszéljük már meg nagyon szeretném meg érteni. -
laca.1
aktív tag
Hali!
valaki segítsen már meg érteni nekem egykét dolgot.
1.-A8-5600k procim van,asus alaplapban föl húztam 4.1ghz-re ekkor a ram föl ugrott 1600 ról 18xx valamennyire
de ekkor nem indult a gép,aztán a ramot vissza állítottam 15xx és így már jó a gép.No most azt nem értem hogy,
mi az a nb freq?.(ez most cpu-z szerint 2052mhz ez jó????) időzítés 9-9-9-27-1 DRAM-freq.760.
a bios-ban nem tudok mást állítani csak bus speedet gyárilag ugye 100x36 -most 114x36.De miért nem lehet csak
a 36-ot állítani??? pl.az all suite2-ben lehet de ha ott állítok be mindent újra induláskor nem azt tölti be hanem azt ami a bios-ban van állítva.no végül is nekem a ram működési sebessége nem tiszta,annyit még értek hogy a proci viszi a ramot is esetleg kellett volna feszt adni a ram-nak???hogy úgy mennyen ahogy a proci állította vagy mit tegyek??ja még valami aidá-val futtattam stab.tesztet 10perc cpu-55c-fok de a magok 71-72c most akkor általában melyik értéket kell figyelni?
-
parafadugo
csendes tag
válasz
Peaceliker #11058 üzenetére
Net.+ online filmek.meg napi 1-2óra cod4 multi.
-
patomi
őstag
No még egy kérdés 5600K vs 6600k? Úgy tűnik proci erőben nincs nagy különbség viszont, grafikus magban lehet HD 7560D-HD 8570D. Megéri a felárat vajon a 6600k? (boltonként változó 5E vagy kevesebb)
-
Peaceliker
addikt
válasz
A proci tuti erősebb, de a gpu nem sokkal szvsz.
Bár memória is jobb …erősebb lesz az biztos, csak kérdés, hogy neked megéri -e.
Mire lesz / van a gép? Játékra? Arra lehet nem sokkal lesz erősebb … -
törölt tag
válasz
szerintem megérné váltani
-
parafadugo
csendes tag
Sziasztok!
Egy A8-5600k+2x2GB1600MHz-ram hozná játékokban a mostani 4670-es konfigom szintjét?megéri váltani? -
Borokafa
őstag
válasz
Mahrenburg #11051 üzenetére
Pofás lap
-
stratova
veterán
válasz
Amennyire komolynak kinéző lapnak tűnt a G1.Sniper engem meglepett, hogy DisplayPortot csak GA-F2A88X-UP4 kapott.
-
Motaba78
addikt
válasz
én olyan max 18-20k környékén keresgélek lapot, szeretnék már egy apu-s gépet összerakni aztán had szaladjon a kicsike, valami pici házikóval, ssd-vel.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Mh....teccikérteni
Úristen...könnyem kicsordul
Mintha a gyermekem lenne
Nemszeretem a gigát..valahogy kiesett a pixisből ugyh nemis voltam tulaj 1x sem..de ezzel a színkavalkáddal..és amiket az utóbbi években olvasok róla...fejlődtek...nemkicsit..talán a második gyártó akit nemkedveltem Asrock volt az elsőszámúa Live-n es lapjaival
fu
örületbe kergettek
-
Mahrenburg
őstag
-
válasz
TaylorXIII #11041 üzenetére
Adtam az neki feszültséget. Belőttem vcore-t és a gpu feszt is 1,38V-ra.
Alapbeállításon úgy tűnik keveset adott neki a lap, és terhelésre se emelte ennyire fel, már ha gpu-z, meg cpu-z nem hazudik. -
-
Bogyi007
veterán
válasz
Peaceliker #11043 üzenetére
Mondjuk lehet a ház is besegít a hűtésben és a halkításban:
Akyga AK806BG táp nélküli fekete
számítógép ház.... -
Bogyi007
veterán
Ennyire passzolna egymáshoz az Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap és a K8-5600K proci nálam?
Mert én is gyári hűtéssel használom és a legfrissebb Bios van rajta amit Uefi-n keresztül frissítettem és abszolúte semmi gondom velük. Nem melegszik sem játék, sem filmek alatt max 52-54 fok fölé (padlásszobánkban nyáron pedig nem volt ritka még a 33-34 fok sem), és ilyenkor sem sűvít maximálisan a ventilátor.
Beállítások alapon vannak egyedül a Kingston HyperX 2x2GB DDR3
1600MHz CL9 XMP Blu Edition
KHX1600C9D3B1K2/4GX memóriáknál kellett manuálisan visszatennem 1600-ra az Uefiban az értéket.Szal én nem rohanok extra hűtésért mert ez így okés - a hangja sem vészes nekem, mivel Xboxon és Ps3-on edződtem, azok meg hangosabbak és az sem zavart. B-)
-
válasz
TaylorXIII #11038 üzenetére
Mindig fagyott, random időközönként, de 3D-ben garantáltan 10 percen belül. Kékhalál és hibaüzenet nélkül (igen, kikapcsoltam az automatikus újraindítást).
2 napja ezzel szívtam, ilyennel még nem találkoztam hogy alapbeállításokkal nem stabil valami...
Előbb kellett volna benéznem ide ebbe a topicbaUEFI frissítés volt az első dolgom, fogalmam sincs milyen verzió van rajta, de azt mondja a legfrissebb.
Most már jó, kopp-kopp.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
TaylorXIII #11038 üzenetére
Nekem 1.4-en megy, semmi baja
Call of Duty meg Prime alatt sem
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Peaceliker #11034 üzenetére
Ez sem melegszik csak egyes alaplapoknál el van baltázva a Bios és 1,45V teszi a CPU feszt de a Turbó is feleslegesen magasra van állítva, ha ezeket lelövöd a Biosban már nem melegszik de bőven alul is lehet feszelni.
-
stratova
veterán
-
varmi2
nagyúr
válasz
Gabesz84 #11028 üzenetére
Az AMD hivatalosan 1.475V -ban határozta meg a maxot. Úgyhogy nem.
-
válasz
InterFox #11022 üzenetére
ja, persze, ne vicceljünk már. A ramnak ehhez semmi köze, 1 napig futtattam memtest86-ot, semmi bajuk. Nem akarom húzni a gépet. Egyébként 1600-as ramok vannak benne.
Adtam feszt most mindennek kb 1,38v-ot, így egész éjjel futott az unigine heaven, másképp 10 percen belül kifagy.
Ez nem lesz neki sok?Hűtés egyelőre gyári, de maxon pörgetve már, egyébként se ment 65C fölé. Freezer64 kerül majd rá, de egyelőre csak ide ki van dobva a rendszer csupaszon az asztalra teszt jelleggel.
-
korcsi
veterán
válasz
InterFox #11022 üzenetére
Attól stabil lesz...
(#11021) Gabesz84: Hűtés, hőmérsékletek, feszültségek, beállítások? Ugyanilyen APU egy FM2A75 Pro4-M-ben és tökéletesen stabil. Ha beállítások árán sem sikerül stabilizálni akkor valami hibádzik.
(#11024) InterFox: Ez most vicc ugye?
-
Vesztor87
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11023 üzenetére
Még egy szokatlan dolog akkor, Intel nem csinált ilyet:S Vagy csak ennyivel kevésbé melegedett...
Gabesz84: Összeraktad, és semmi belenyúlás a rendszerbe és fagy?
-
Sziasztok!
Most újítottam be egy asrock fm2a85x extreme4-m alaplap és 5800k kombóra (hugomnak).
Bekapcsolt IGP-vel fagy ez a hulladék, mennyire lehet szétfeszelni? Direkt azért vettem APU-s gépet mert nem akartam dedikált VGA-ra is költeni. Bezzeg ha belerakom a 7950-et akkor semmi baja...
Táp egy 500-as chieftec, az én gépemből az biztos elég, simán visz egy c2d e8200-at, 4 vinyót egy 7950-el karöltve. -
Vesztor87
senior tag
A gyári hűtővel tapasztaltátok Ti is, hogy az UEFI-ben melegszik a gép? Ez a 2. gép amit én rakok össze (AsrockA55FM2DGS-A5600k) , mindkettő ezt csinálja...
-
patomi
őstag
válasz
atti_2010 #11015 üzenetére
Igen ez igaz, bár azt hiszem nem volt hiba sehol a beállításokban. Kicsit talán még a Q6600-nál is gyengébb volt ugyan csak érzésre. Egyébként mind a két gépet én raktam össze 1600mhz ramokkal. Csak a 3870k mellet 4, nálam 8gb volt. Ennek ellenére, ha elmegy a gépem akkor vissza váltok, de már fm2-re, valami jó kis apuval.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11009 üzenetére
Lehetne eggyel jobb, bár nem vészes
-
Konfigos
őstag
Létezik hogy még 4x4100mhz-en is lassabb a 750k mint az 5800k full alapon??
Én úgy tudtam csak egy igp letiltott lapka,de teljesen azonos.Aida szerint közel 5%-al lassabb még ilyen órajelen is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
#31600896 #11006 üzenetére
Dual karis megoldást nem akarok köszi.
atti_2010 - amikor a konfigom vettem akkor sem a játék volt a fő cél. Igaz azóta volt nálam tesztre egy Sapphire HD 6770 1 gigás Gddr5-ös kari és tetszett az összhang és lehet mégis lesz majd valami kari mégis. Ahhoz tudom hogy a Hd 7750-es hasonló tudású jobb fogyasztással de kíváncsi lettem arra hogy a fentebb linkelt kari is jó alternatíva lenne-e?
Mondjuk annak a karinak az árát majdnem olcsónak tartom már a gyári újhoz képest..... -
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #10996 üzenetére
Persze, szinte csak olyan van
De nem nagyon lesz keret arra hogy a gépre költsek, más céljaim vannak
Max használtan vmi hd 6670-et kap egyszer
-
Bogyi007
veterán
Ehhez a konfigomhoz egy hasonló videókari érdemes lenne-e?
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Bogyi007 #11001 üzenetére
Nemtom hogy csinálod
Én a full gyári uefivel néztem hogy wtf?? Főleg hogy gyárilag a full on beállítás miatt tekert ezerrel a hűtő. Játék alatt mondjuk tök mindegy mit csinálsz, üvölteni fog, 6000 rpm-el nem tudsz mit tenni
Barátnőm is annyit kérdezett mikor hallotta, hogy milyen hangos, hogy mennyi lenne rá egy jobb hűtő, mert ad pénzt csak vegyek, mert nem bírja
De amúgy is venni akartam, tényleg szörnyű. Eddig ez a leghangosabb amit hallottam
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Bogyi007 #11001 üzenetére
A legtöbb ember nem tudja rendesen belőni a feszültséget és a venti teljesítményét, vagy az alaplap vacak és nem engedi, alapon nem olyan gázos, vagy 20-23 ilyen APU-s rendszert raktam össze amiből 5 darab tuning ventis és még senki sem panaszkodott, úgy is elnyomta a tápegység ventilátora és alul is voltak feszelve, de a legnagyobb gond hogy nem figyelnek a Turbó és az Ofsett feszültség beállításra és mindjárt 1,4-1,47V megy az APU aztán persze hogy hangos a gyári cucc mikor ahhoz már a tuningos hűtő is meg kell dolgozzon.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Peaceliker #10998 üzenetére
Csak engem nem zavar a gyári hűtő hangja?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Eredeti játékok OFF topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ! Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest