- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- DUNE médialejátszók topicja
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunny8003
csendes tag
válasz
atti_2010 #11198 üzenetére
kb 10 Bios RS en vok túl.--- mivel kifagyott másképp elsem akart indulni:S
gondolkodom 1 bios ujra rakáson..:S ...
néztem és türhetően olvassa ki az időzítéseket:S de restartnál elakad... és hibával vissza vág 1333.ra..:S nyomjak egy jumperes- bios resit.. :S az a vicces h. egy "régi"... geil 2133as rammot vedtem ki belőlle elég kusza időzítéseivannak gyönyörüen ment..csak kevés volt:S a 4Gb..játékok akadoztak néha kifagytak..:S... videónak is csak 512M volt...
igen tanácstalan vagyok..é"---ráadásul hetekig vadásztam megfelelő ramra..".....:S erre tessék...engem még az ág is húúzz! -
Sunny8003
csendes tag
Akkor ez megfelelne vajon? ..:S
http://ipon.hu/webshop/product/kingston_8gb_hyperx_xmp_beast_ddr3_1866mhz_cl9_kit_khx18c9t3k2_8x/293664 -
Sunny8003
csendes tag
probáltamh. csak 1600Mhz re rakom ott sem indul ... a bios feldob 1 ablakot h. fail ...10 től visszaszámol és inditja a gépet 1333MHzes ramprofillal...:S
-
Sunny8003
csendes tag
válasz
TaylorXIII #11193 üzenetére
v2.30 :S -így vettem még a boltban megcsinálták..
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Sunny8003 #11191 üzenetére
Egy kis BIOS frissítés?
http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A85X%20Extreme6/?cat=Download&os=BIOS Nálad szerintem indokolt lenne ha ezt még nem próbáltad. Most milyen verziód van? -
Sunny8003
csendes tag
-
Sunny8003
csendes tag
Sziasztok, eléggé összetett problémám lenne ami nem bonyolult... valamiért nem jó a ramom..." -valószínűleg kompatibilitás gond-szerintem"..:
Adot: Asrock A85x extrem6 lap
Amd A-10 5800k Apu
Vettem hozzá G.Skill DDR-3 8GB /1866 KIT (F3-14900CL9D-8GBXL) rammokat
2DB XMP profil van benne 1866MHz-re... bármelyikkel inditom kifagy ...elcsikozza a képet... probáltam A1-B1; A2-B2 ...slot ba....
de csak 1333Mhz en megy UEFI-Bios indításnál hibát ír és vissza állítja a frekit és az időzítéseket..
... probáltam kézzel is belőni.... windows indításnál kiáll... láthatoan grafikus hibával...:S only 1.5Vos minden profilba ...probáltam azzal is játszani 1.65v-ig kisérleteztem az se segített... így most 1333 megy...
mit tegyek!?... ötlet?
.---- max visszaviszem a boltba ahonnan vettem...-- de már tippem sincs mire cseréltessem..:S
szeríntetek ez esetleg?...CORSAIR DDR-3 8Gb/1866 KIT Vengeance Pro ??
vagy adjatok tippet mit nem vettem észre!? :S
cpu -1.75V
Nb -1.25V
Gpu alap
DRam V- 1.5VÜdv: Sunny
-
InterFox
senior tag
Sziasztok.
Megjött a 7790.
Most leszedtem az összes catalyst driver-t és azt szeretném kérdezni, hogy melyik verziót ajánlanátok? -
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11170 üzenetére
Mondjuk azt még en sem zárom ki hogy az Asrock deszkámat eladom s helyette majd veszek esetleg egy Fm2+ deszkát, abból is jó lenne egy hasonló kalibert mint ami most van.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
atti_2010 #11169 üzenetére
Még épp csak h lehet valahol kapni FM2+ lapot, azt is irreálisan drágán. Nem sietett el semmit. Ha akkor kell gép, hát akkor kell.
Az alaplap csere a legkevesebb szerintem. Pár ezer forint különbséggel válthat platformot, és már újratelepíteni se kell semmit, pl a win8 már semennyire se érzékeny rá. Én intel-amd váltásnál se raktam újra semmit, mégis tökéletesen működik a rendszer.
-
Vartanus
őstag
válasz
Vesztor87 #11165 üzenetére
Mondjuk később az FM2-es lapba simán tehetsz egy Ricsi 6800K-t,ez mi ha nem tovább fejlesztés?
Katt77 kollégát megkérdezheted ő egy tuningolt 7870-et kihajt egy 5800K-val,akkor hol itt a gond...nem kell rögtön szidni az AMD-t,hogy az egy rakás kaki az Intel pedig az i3-assal veri simán..ami nem teljesen igaz.
Ha utána nézel a 2 modul közelebb áll a 4 maghoz,mint a 2mag+HT. Az AMD-nél egy modulon belül az egész számos műveletet végző dedikált KÉT integer mag osztozik a lebegőpontos FPU-kon,ami az erőforrások ~20-30%,míg Intelnél a 1+1HT szál az erőforrások ~70-80%-án osztozik. Az egy magon belüli 2. HT szálnak már csak nagyon minimális dedikált erőforrás jut, így a HT a legjobb esetben is csak egy fizikai natív mag ~30%-át adja,míg AMD-nél a 2.szál egy natív valós mag ~60-70%-át nyújtja,de tény hogy pl az 5800K nem natív 4 magos proci,de közelebb áll hozzá jócskán mint az Intel-féle HT.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Vesztor87 #11165 üzenetére
Én nem mondanám, hogy továbbfejleszthetetlen. Azért mondjuk azt, h fix 4,1ghz-en (amit azért minden 5800K visz) bőven megvan akármelyik i3 teljesítménye, és azért itt mégiscsak valósabb a 4 szál a 2 modullal mint az i3-nál a 2 mag + HT.
Ehhez a procihoz szerintem a 7870-ig akármeyik VGA beletehető, ha FullHD felbontásban játszol.
Én nagyjából árban egy az egyben cseréletm az i5 2500 + lap kombót az új 5800k + lap párosára, így a vga vételára már tiszta haszon volt (50k)
-
Bogyi007
veterán
-
Vesztor87
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11163 üzenetére
Elég hirtelen történt a vásárás. Nem néztem utána hogy mennyire lesz tovább fejleszthető. A cpu egy árban van az x4essel kb, tehát az Apu-sat jobban megéri megvenni. Miután a gyári hűtővel katasztrofális volt, 6-ért vettem rá egy normális hűtőt. Akkor számoltam hogy a s1155-ös G530-ról váltás 28e ft-ba fájt úgy hogy az alaplapomat és procimat eladtam. Használtan 19 egy i3-as, 4-ért eladható a g530, szval maradt volna pénz egy hd6670-re vagy erősebbre ha 1-2k hozzá van téve... de ezek legalább garisak évekig (az új lap+proci). Egy dolog van tehát amivel nem számoltam, az a tovább fejlesztés... az itt kb felejtős lesz, ha vga téren fejleszt akkor megint zsákutca.
Pontosan megfogalmaztad mire jó, egy néha játszó átlag usernak, azzal egészíteném ki h akk jó ha nem akarja fejleszteni -
Peaceliker
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11163 üzenetére
De így hogy fogsz arcoskodni az e-pénisz (benchmark ) eredményeiddel??
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Vesztor87 #11160 üzenetére
Most komolyan a CPU erő miatt vettél AMD APU-t?
Kicsit úgy látszik, nem igazán vagy képben h pontosan mire is van szánva ez a processzor. Az biztos, hogy elsősorban NEM dVGA mellé, ha ilyen igényeid vannak nem értem tényleg miért nem Intelt vettél.
A két modul teljsítménye bőven elegendő annak a felhasználói rétegnek, akiknek szánták, akik netezésre és letöltésre használják a gépüket, és minimálisan casual vagy netes játékokkal szeretnének játszani, netalántán néha-néha eg egy kisebb gépigényű AAA címmel.
Sokkal jobban ki van egyensúlyozva a CPU-IGP páros, mint akármelyik Intel prociban és pont emiatt van, hogy a fenti igények mellett is ki lehet váltani az APU-val a VGA-t. Próbáld meg ezt egy hasonló árú Intel procival, elárulom, nem fog menni
Én nemrég i5-ről váltottam mivel a PS4 mellett nemigen fogok PC-n játszani egy ideig, és mivel a netezésen/filmnézésen/letöltésen kívül az 5800k vígan futtatja FullHD-ben azt a pár játékot, amivel még PC-n játszani fogok (Starcraft2, Diablo3, World of Tanks) így nekem ennél több nem is kell. Az i5 procival ezt nem tudtam volna megoldani dVGA nélkül akármennyire is sz@rráveri CPU teljesítményben az 5800k-t.
-
Bogyi007
veterán
válasz
varmi2 #11161 üzenetére
Így van, az összhatás a lényeg - abban pedig állja a versenyt.
Nekem is egy olyan masina kellett ami viszi a FullHd filmeket lehetőleg hang szinten 5.1-et tudjon (itt az optikai kimenet és a Dts is fontos volt) de azért a játékoktól se ijedjen meg 720p-ben.
Így jött ki az A8-5600k-s procim az Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap társaságában 2*2 giga rammal mindössze 78e forintból kiszállítással (amiben garanciális visszautaztatás lehetőség is foglaltatik)
(http://www.gepigeny.hu/profile.php?lookup=77193&sub=usercomp&comp=78757)Ez nekem ennyit maximálisan megért.
-
Vesztor87
senior tag
-
Vartanus
őstag
válasz
KingBradley #11156 üzenetére
Nincs mit.
-
Vartanus
őstag
válasz
KingBradley #11154 üzenetére
Szerintem a te alaplapodnál is lenni kell Integrated Graphics Share Memory-nak.
-
Vartanus
őstag
válasz
KingBradley #11151 üzenetére
MSI Biosban így kell beállítani legalább is nálam az A85XA-G65-nél:
SETTINGS(Mainboard settings)>>Integrated Graphics Configuration>>ITT a képen a végső beállításokat jól mutatja.
-
varmi2
nagyúr
válasz
KingBradley #11151 üzenetére
Így van, ahoz nem kell semmit húzni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
KingBradley #11149 üzenetére
Egy 5800k-hoz miért veszel fapados lapot? még +3-4k, és vettél volna normálisat. Ebben ne nagyon húzogasd se a cput, se a grafikus magot. Az alaplapi fetken nincs hűtőborda sem, először azok pukkanánnak el.
-
KingBradley
csendes tag
Sziasztok!
Volna ugye egy 5800K apu m egy MSI FM2 A55 p33 kapocskán.
Na már most ehhez társul ugye 8Gb 1600Mhz DDR3 RAM dual channel ben.
A biost mielőtt megvettem frissítették a Richland apu k támogatása végett.
Alapjáraton 768Mb a shared memory, ezt szeretném 1Gb ra feltornázni de a BIOS ban semmi opciót nem találtam erre.
Tudna valaki ez ügybe segíteni, hogy s miképp használhatnék több VRAM ot?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
Stonerice
őstag
válasz
Vartanus #11147 üzenetére
Igazad lehet, de ha mondjuk eDRAM kerülne bele egy kevés, akkor kilehetne húzni vele a ddr4 elterjedéséig. Bár gondolom nem kap a Kaveri cpu ddr4 vezérlést.
"teljesen koherens memóriát használ majd a CPU és az IGP" ez nem azt takarja, hogy használni fogja az L2 cache-t is az IGP, mint ahogy intelnél van az L3 cache esetében(Sandy-Ivy)? -
Stonerice
őstag
válasz
Vartanus #11145 üzenetére
Olvass bele ebbe, ha érdekel!
Az általad beállított feszültség stabilitását / fix pozícióját segítik megtartani azok az opciók. "Nyersen fogalmazva"
-
Vartanus
őstag
Fiúk!
az Offset controll az pontosan micsoda és mit lehet vele állítani?
Azon belül a Vdroop az pontosan micsoda? -
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #11141 üzenetére
Ezen hírből:
"A termékekről meglehetősen sokat lehet tudni, hiszen ismert, hogy két darab Steamroller modult kap, amit egy 512 shader részelemmel rendelkező GCN architektúrára épülő IGP egészít ki. Ez lesz az első olyan APU, amiben közös címtartományt és teljesen koherens memóriát használ majd a CPU és az IGP, és az eddigi adatok szerint ez a felépítés az új generációs konzolokat másolja, vagy éppen fordítva gondolva erre a konzolok másolják a Kaveri koncepcióját."
Ezen kívül..az már látható(mivel kijöttek az FM2+-os deszkák),hogy 4 DDR3 memória foglalat lesz,ami már a 256bites memóriavezérlőről szóló pletykarészt teljesen kizárja. Na már most szerinted egy 13CU/832számolóegységes IGP-nek mégis mii a fene értelme enne 128bites DDR3-as ramok mellett ?(amivel max 40-42Gb/s-os lenne a memória sávszélesség,de ehhezminimum 2800-3000Mhz-es DDR3-as ramok kellenének,ami most csillagászati árakon mozog). 128bites DDR3-as ramok mellett még a 8CU-s 512-s 7750-es VGA kari is elbukja a teljesítménye 30-40%-át...ennek fényében pazarlás lenne 13Cu-t rakni 128bit DDR3 mellé.
-
Stonerice
őstag
válasz
Vartanus #11142 üzenetére
Pedig már majdnem azt hazudták, hogy Faster Then Light
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #11134 üzenetére
Nagyjából azt olvastam ki a német szövegből, hogy a kép amit linkeltem az egy májusi infóból származik.!?
Ezzel szemben pedig most megjelent a 832 Sp/13CU. Jól értem?
Most akkor nemtudom, hogy sírjak, vagy nevessek?
256 bitből lett 64 (ami duál ch-el lesz gondolom 128 bit), vagy örüljek, hogy 512sp/8Cu ból lett 832sp/13Cu. -
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #11133 üzenetére
De nagy lett a csend! Semmi vélemény ezzel kapcsolatban?
Pedig van egy-két érdekes dolog.
Pl: HD7770 (10CU/640 Shader) und einer HD7790 (14CU / 896 Shader) ezekkel szemben "13 Compute-Units – was 832 Shader"
Ott van még ez is!Mi az a 256 bit? És ez egy gyengébb változat 512SP-vel?
-
Stonerice
őstag
Láttátok már? Pár szintetikus teszt a Kaveriről.
Illetve 1-2 dolog a az APU-ról.
Összehasonlítva a 6800K-val.
Kaveri mit 13 Compute-Units / 832 Shader? -
attiati
veterán
kicsit lemaradtam a témában:
Asrock FM2A85X Extreme4 fogja fogadni a Kaveri APU-kat?
csak mert látom, hogy megjelent egy új foglalat FM2+ néven.... ugye ez nem azt jelenti, hogy FM2 alaplapok kuka az új Kaveri apuk szempontjából?
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, hogy mennyi az elvben adható maximum felszültség, amit a procinak lehet adni.
1.45volton vagyok most 4.5ghz-en és stabil, nincs igazán jó hűtőm, de még itt is a kupak csak 60celsiusfok(arctic freezer 13-as).
A többi komponens kitesztelve, igp-nek még nem tudom a maximumát, de nem is nagyon erőltetem 1013mhz -en megy egy nb/gfx 1.33voltos feszültséggel, mellette a ram 2133mhz-en szintén stabil ezen a feszültségen.
2400-at nem tudom stabilizálni, ha igen irdatlan feszültségek kellenek neki, amit nem akarok, így is gyors.
Load line calibration-t kilőttem, mert csak bezavart, és nem volt vele semmi stabil soha.Most váltottam itx-ről vissza atx-re, egy extreme 6-os asrockra mivel nekikezdtem a régi videókazetták digitalizálásának, erre alkalmatlan volt az itx méretéből adódóan, amúgy jó lett volna. Tv tuner is került bele, hangkártya stb, megtömtem
.
Fantasztikus egy lap asust akartam, de ennyit nem szánok erre a platformra, mint amennyibe az kerül, ráadásul nagyon jó áron jutottam hozzá, egy 1 hónapos darabhoz. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Apollo_21 #11107 üzenetére
Ezek közül csak a bf3-mat toltam single-t nézhetek neked, grid2-zök ami dirt showdown motorja azt jól viszi ott nincs beesés.
De rálesek crysis3 single-jére csak az most nincs fent.
Mivel lehetett anno jó fps grafikont csinálni ? (msi after vagy fraps úgy hogy logolni txt-be) -
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Obliterátor #11124 üzenetére
Reset a biosban volt, nem újraindításra gondolok.
-
Obliterátor
tag
válasz
atti_2010 #11123 üzenetére
Sajnos nem tudom kipróbálni mert a kártya belelóg a sata csatlakozókba ,de az már rég rossz ha az elsődleges pci-e slotba se akar működni
. Most kapott egy F6-os biost de persze nem változott semmi. Jövő héten jön a végleges kártya 5770 személyében talán azzal sikerrel járok ha nem akkor alaplap váltás. Csak az nem tiszta hogy 2 régi Geforce-al (7900gt és 8800gt ) tökéletesen fut gyári bios beállításokkal. Az amd kártyával meg nuku kép. Mert ha van fent driver ha nincs jelet akkor is kéne adnia mint amikor új windows-t raksz a gépre. Olyan érzésem van mintha hardver ütközés lenne
bár ez több mint röhejes pláne hogy mindkét Vga a VLIW4 felépítést használja.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Obliterátor #11122 üzenetére
Egyéb kártya van a gépben, ha van több PCI-E 16 rakd át egy másikba.
-
Obliterátor
tag
válasz
katt777 #11117 üzenetére
Táp XFX 850w tavaly még egy 7970-et hajtott, IRQ-t nem ismerem, nem tudom lehet e állítani biosba mert elég alap deszka. Más kártyával működött (7900gt) . Most arra gyanakszunk hogy a monitorom nem támogatná?? a digitális jelátvitelt (samsung SA350) ugyanis a geforce Vga kábelel lett kötve , a 6950 meg se hdmi-ra se a bga-ra nem válaszolt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11118 üzenetére
Hivatalos állásfoglalás szerint Novemberben startol, Abu már egyszer linkelte a hírt ha akarod keresd meg, amúgy meg jó párszor le lett már írva akit érdekel az tudja.
-
katt777
félisten
válasz
Obliterátor #11116 üzenetére
Lehet, hogy érzékeli, csak rosszul. IRQ kiosztás? Esetleg tápellátási probléma (PCI-E)?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Obliterátor #11114 üzenetére
Bios Resetet kell megpróbálni úgy hogy a dVGA van beüzemelve.
-
Obliterátor
tag
Hali ! Megjött a csere kártya egy HD 6950 személyében de sajnos akárhogy próbálom nem ad képet. Másik gépbe kipróbáltuk gond nélkül fut. Eddig csak Hdmi-vel próbáltam nem tudom h ez probléma lehet-e , biosba integrált vga auto , NB pci-e slot kiválasztva. Előző amd driver törölve.
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #11093 üzenetére
XMP profil max. irányadó, én simán messze alá mentem. Csak az első időzítést nem szabad bántani, a többiben elég sok az extra kapacitás, legalábbis a Vengeance-nél.
atti_2010 & Apollo_21: Én már elég sok tapasztalatot linkeltem, köztük, hogy az A10-6810K simán meghajt egy 7870XT-t is. C3-nak az a trükkje, hogy magas grafikára kell állítani, akkor van kihajtás, lejjebb nincs, lezuhangatnak az értékek. Maxi grafikás C3 alatt az A10 full hd-ben kihajtja a tovább tuningolt (1100/1700) 7870XT-t is, az FPS 30-40 között, és nem potyog. Ez persze nem logikus, de működik. És érthető, hiszen ha gyengébb vason nem fut a játék, akkor majd vesz alá a user erősebbet, ha nem teszteli ki a trükköt. Erős VGA-t meg erős grafikával kell használni, különben tényleg eldobható.
-
Apollo_21
addikt
válasz
ADAM1337 #11101 üzenetére
Azt a karit kiis tekeri így?
Nekem csak annyi kellene hogy személyes tapasztalattal alátámassza vki hogy tud tartósan 50fpsen futni/tartani új játékokat..vagy bezuhan mint az állat...crysis3, dirt showdown..starcraft 2..ilyesmik érdekelnek...lehet tölem bf3 single is..multit nemtolok....(nem adnám el a 7870 TOP-om..de ha az fm2 és a + se tudja meghajtani jobban mint a kis x4 akkor lejjebb kell váltsak.)
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11102 üzenetére
i7 920-hoz képest persze, azt kihagytam.
Nem rossz elmegy vele de 64fős multira kevés, beesik az fps ott ahol ez előtt nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tesla topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest