- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
veszelyes01 #11953 üzenetére
valamit nagyon félreértettél tisztelt veszélyes01
amit írtam segítő szándékkal tettem és ha a nevemre kattintasz láthatod a gépemet is
amint látod más is azt ajánlotta első körben, hogy olvasd át a használatit [link]ha továbbiakban problémád van írjál privátot a dátum mellett található privát gomb megnyomásával, ne offold a topikot
-
Leslie67
tag
válasz
veszelyes01 #11953 üzenetére
Csak egy gondolat arról, hogy miért nekünk felhasználóknak kell kísérletezni az alkatrészekkel. Ezt egy másik fórumban írtam az APU-val való kínlódásom miatt. Elnézést, ha egyszer kétszer vulgáris voltam, de rettenetesen bosszantott a dolog:
20013-ban vannak elvárásaim a pénzemért!
Ezek az elvárások a hardver és a szoftver gyártók irányában eléggé erősek.
A következőt gondolom. A Windows szoftver írói az Asus az AMD/Intel, a memória gyártók úgy gondolom, hogy napi kapcsolatban vannak egymással. Amikor megveszem pl. az APU proci/videókártyát, hozzá veszem az FM2-es lapot és ehhez a kettőhöz veszem a 2400 MHz-es memóriát, én végfelhasználó úgy gondolom, ha ezeket fizikálisan össze kapcsolom, feltelepítem az oprendszert az elérhető legfrissebb drivereket azt várom el, hogy ezek után nincs is más dolgom a pc-vel. Miért gondolom ezt? Mivel a hardver/szoftver gyártók napi kapcsolatot tartanak egymással így az általuk eladott termékek TUDNAK egymásról, tudják egymásról, hogy a lehetséges alkatrésznek mi a maximuma! Egy FM2-es lapba nem lehet nem oda illő Intelt telepíteni, de még az AMD-ből se.
Mi az anyámért kell nekem azzal szórakoznom, hogy a fizikális összekapcsolás után, alkatrészeket szoftveresen maximalizáljam? Miért nem tudják egymásról az alkatrészek, hogy mi a maximumuk és miért nem állnak be automatikusan erre a maximális szintre? Miért nekem végfelhasználónak kell kísérleteznem azzal, hogy kitapasztaljam, hogy milyen beállításokon megy jól a proci/alaplap/videókártya/memóriakártya? Hát nem ezért tartják egymással a kapcsolatot a szoftverírók, hogy az a maroknyi alkatrész ami elméletben találkozhat egymással a legjobb formájukban keljenek életre? Miért nem lehet inkább a maximum ról visszafelé butítani? Ha erre valakinek szüksége van, hát tegye, de én mint egyszerű vásárló én a maximumuk miatt veszem ezeket az alkatrészeket.
Azt gondolom, nem én gondolkodom rosszul, amikor a pénzemért a maximum teljesítményt szeretném kézhez kapni! Félre értés ne essék! Nem a tuningra gondoltam! Azt meghagyom a "kockáknak". Szórakozzanak, kísérletezgessenek napokon-heteken át azért a pár %-ért. Nem érdekel. Nem akarom én kihegyezni, határra húzni a konfiget, de azt elvárom, hogy amiért megvettem az alkatrészeket azok fogjanak kezet és szaladjanak együtt!
Ugye ez nem nagy kérés egy vásárlótól?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest