- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maniac84
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam össze magamnak az alábbi konfigot:
-AMD X4 A10 5800k
-ASROCK FM2A75PRO4-M
-KINGSTON HYPERX DDR3 2x4GB (KHX24C11T2K2/8X)
-régi PC-ből 450W-s CHEFTECH táp (GPS-450AA-101A)A problémám a következő: elindítom a gépet, minden venti szépen elindul, a procihűtő is, a monitor viszont nem kap jelet (D-SUB-ot használom). Fontos infó még, hogy a speaker (szokásos csipogását sem hallom indulásnál.
Amit már próbáltam, leellenőriztem:
- 24pines és a CPU-hoz tartozó 4pines tápcsatlakozó is a megfelelő módon van csatlakoztatva
- a rögzítőcsavarok mind a megfelelő helyen vannak nincs az alaplap alatt kihasználatlan anya ami rövidzárat okozhatna
- memóriát kivettem, megpróbáltam külön-külön
- a magas órajelű memóriákat a user manual-nak megfelelő módon az A2-B2 slotokban próbálgattamMinden segítséget, tanácsot előre is köszönök.
-
Stonerice
őstag
Valakinek van A8-5600K val 3dmark Vantage eredménye? Persze IGP vel, és jólenne gyors ramokkal. Olyan 1866-mhz.-sel legalább.
-
3shae
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #10275 üzenetére
Na ez már igen! Egyébként csípem az AC-t nekem is egy 11 gt van egy 3770 procit hűt, méghozzá megfelelően de neked tényleg combosabb kellett
Üdv
-
FoLey-v
addikt
Nah megérkezett az A6 procim estére elszalaodk érte meg a hozzávaló cuccokat is megveszem,aztszeretném megkérdezni,hogy LC Power AM2/AM3 Cosmo Cool LC-CC82 processzorhűtő rámegy erre?
-
3shae
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #10275 üzenetére
Na ez már igen! Egyébként csípem az AC-t nekem is egy 11 gt van egy 3770 procit hűt, méghozzá megfelelően de neked tényleg combosabb kellett
Üdv
-
atti_2010
nagyúr
-
Stonerice
őstag
válasz
atti_2010 #10283 üzenetére
Ezen részletes teszt alapján tetszik az az olcsó kis ASUS F2A55-M LK
.
BCLK húzás itt hogy működik FM2 fronton? Ilyen sok a különbség az alaplapok képességei között ezen a téren? BCLK-val együtt húz mást is az alaplap (mint intelnél) vagy itt már nem? Az IGP húzást is elég jól bírta a lap. -
Stonerice
őstag
válasz
atti_2010 #10279 üzenetére
Hát az az 5-6 fps-es különbség
. Nem sok, de észrevehető a képen. 1680-ba és 1920-ba OC nélkül.
Az ITX lapot azt nem veszem figyelembe, mert azok picit gyengébbek szoktak lenni szerintem (már volt egy és gondolom lefaragott fogyasztás miatt volt kicsit gyengébb ugyanazzal a prociva) -
Stonerice
őstag
válasz
atti_2010 #10277 üzenetére
Remélem igazad van
Már csak aztkén eldontenem kell-e nekem Sata3
Találtam pont most régebbi összehasonlítást.
Itt azért számított GTX580-asnál a jobb chipset. De lehet nemvoltak a körülmények sem egyformák mert oc-val behozta a lemaradást. Sajnos nem egy gyártótól jöttek az alaplapok. -
Stonerice
őstag
A chipset sebbességekkel kapcsolatban van bennem egy kis félsz. Egy A55 chipes lap A10-es procival és mondjuk egy erősebb vga-val már lenne lassulás a chipset miatt? Sajnos eddig nem találtam erről tesztet.
Valahol mintha olvastam volna, hogy a pci e-re csak 4x-es sebesség jut? -
GeneraL_XTX
veterán
Az kemény, nálam pont ennek a hűtőnek az inteles testvére hűtötte az i5-öt, de sajna az only intel volt, így oda is adtam az i5 mellé mert amd-re nem lehetett felszerelni
Pedig nagyon jó kis hűtő volt.
Azért első ránézésre hatalmas különbség volt a gyári hűtő és az Alpine 64 Pro között, a gyári hűtő rémisztően kicsinek tűnt, mind a borda, mind ventillátor tekintetében. Az Alpine 64 sokkal robosztusabb volt, legalább 2,5x nagyobb alu bordával, nagyobb ventivel. Fene se gondolta volna, hogy rosszabbul hűt mint a gyári
Gondolom ez legfőképp a venti fordulatának köszönhető, az alpine max 2200rpm-el pörög, a gyári 4000+-al, úgy látszik ez adott annyi többletet, hogy lenyomja a nagyobb borda+nagyobb venti kombót. Biosban a gyárival max 65 fokos volt a proci, Alpine 64-el 75..... Mondjuk hangban össze se lehet hasonlítani a kettőt, de hiába sokkal halkabb, ha nem hűt normálisan
Most jött meg az EKL Cold Tower Merlin Editionom, na ez már hűti rendesen, BIOS-ban max 53 fokig engedi fel a procit, szállítással együtt 5000ft-ba fájt
-
Gézengúz
addikt
-
3shae
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #10259 üzenetére
Ezt a hűtőt adtam el a kollégámnak szombaton. Detto az volt a problémája, mint neked. Szombat este az összeszerelés után küldött egy sms-t hogy a cpu 60 fokos..
Hogy vehetted meg azt a gagyi hűtőt? Szerintem az nagyon hasonló a gyárihoz..
Üdv
-
válasz
katt777 #10263 üzenetére
Minden igazolhato es az ellenkezoje is. Ha olyan beallitasokat hasznalsz egy tesztben, amit az eletben soha, akkor ertelmetlen a teszt. Ez igaz arra is, amikor 320 fps-el fut a jatek, de arra is, amikor kepregenykent nezed. Az atlag beallitas 30-60 fps koze szokott esni, de erdemesebb az alsot megcelozni. Ha ott is erzekelhetoen valtoztatja a CPU sebessege a kesleltetesi gorbet, akkor bizony a CPU nem eleg a kartyahoz. A program, mint limit nem ertelmezheto, mert az egy fix dolog, ahogy a felbontas, reszletesseg, memoria meret, driver stb. Otthon eleg keves kepes belenyulni a mar kesz jatekba. Ha a programot csereled le, akkor mar nem ugyanarrol a meresrol beszelunk.
-
korcsi
veterán
válasz
troooper #10264 üzenetére
Asztal jobb gomb - AMD Vision engine control center - beállításokban speciális nézet - baloldalt videó fül - szín - színélénkség, bőrtónus korrekció, pipa ki, - minőség rész - élkiemelés, zajszűrés, zajcsökkentés, blokkmentesítés, dinamikus kontraszt pipa ki. Ettől rendbe szokott jönni, ehhez persze fel kel rakni a catalyst control centert.
-
Stonerice
őstag
Ebben a topikban frescho fórumozót igen csak kilehet emelni, mivel szinte csak neki van APU- tesztje a konkurenciával összehasonlítva logouton. Ráadásul az olcsóbb kategóriát elemezte, ami nagyon jól jön kis pénzű konfig vásárlásnál.
-
Stonerice
őstag
válasz
katt777 #10263 üzenetére
Aham. Szóval a Logout-ot hagytad abba. Most már értem is, hogy minek
Biztosan sok imádód volt.
Veled még vitatkozni sem lehet, komolyan mondom. Nem vagy fogékony semmire, amit elképzelsz az úgy van.
Innentől kezdve ne is csodálkozz, hogy nem kíváncsi senki a logoutodra. Nem most kezdődött ez. Még tagja sem voltam a fórumnak
frescho A6-os tesztje pedig szerintem nagyon jó. De amint látod mások szerint is, mivel neki nem kellett sem törölnie, sem abbahagynia a tesztek írását. Sok ilyen minőségű tesztet kívánok még neki. Remélem A10-esekkel és komolyabb vga-kal is tud majd tesztelni, és megismétel egy tesztet más cpukkal is ahogy az A6-5400K esetében.
-
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10253 üzenetére
Nem azt írtad, ráadásul nem is a weblapomra írtam, hogy abbahagytam, hanem logoutra.
Idézlek 1: "Neked sincs összehasonlítási alapod a 7870xt-vel." De van, több konfigomat, több VGA-mat is össze tudom hasonlítani az 7870XT-vel. Az alá tett hardver tesztelésével pont a VGA teszt esne ki, mivel i5-tel és A10-zel is ki van hajtva a kártya, sőt, még kisebb procikkal is megoldható. Feltéve persze, hogy valaki nem az ellenkezőjét akarja bebizonyítani fals beállításokkal, pl. kikapcsolja az AA-t, aztán azt mondja, CPU-limites a rendszer.
Idézlek 2: "több konfigurációt hasonlítanak össze". Hogy ki az értetlen (aki a saját szavait sem érti), rád bízom, sajnálom a golyóidat.
Mindenesetre ahogy meglesz a FHD monitor, rögtön küldök egy C3 tesztet.frescho: Pontosan tudom, hogyan lehet limitet tesztelni.
Azt pl. kapásból, hogy a "használható" beállítás nem tesztel sem CPU-, sem VGA-limitet, mert azzal a beállítást teszteled, nem a hardvert.
Ha meg a szoftver amúgy is limitáló tényező, mint jelen esetben a C3, teljesen értelmetlen tesztelni vele. Szóval én tudom, hogyan lehet "tisztességesen" mérni, fölösleges próbálkoznod, hogy a saját magad által korlátozott, befolyásolt tesztekre bármit is adjak.
Így a legkönnyebb persze hamis eredményt elérni, amivel legföljebb a kevésbé hozzáértőeket lehet meggyőzni (azok bizonyára szaladnak is K-s Intel procit venni jó pénzért), de aki rendesen tesztel, és látja, hogy a VGA-t kihajtja az adott processzor, akár félgőzzel is, azt nem.
troooper: Csak a CCC lehet.
korcsi: Felmérések szerint az emberek 70%-a.
Viszont nem akarok vitázni, mert nem erről szól a topic, ha nem értik meg, hát bizonygassák a maguk igazát, miközben minden mondattal saját maguk cáfolják is, amit állítanak.
-
Stonerice
őstag
Hűtőfelfogatással kapcsolatban édekelne, hogy Am2-es és Am3-as gyári hűtő feltehető Fm2-es alaplapra?
-
korcsi
veterán
válasz
troooper #10255 üzenetére
Catalyst-ben a video beállításoknál nincs minden képjavító effekt bekapcsolva?
General: Ez van, nálam működött. cpu hőmérsékletet nézel, ugye, nem a magokét?
katt777: azt hittem, csak én vagyok funkcionális analfabéta...
trooper: letörölted? Azt azért nem kellett volna.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
korcsi #10234 üzenetére
Ezekszerint mégsem
Most megint szétszedtem, újrapasztáztam, NAGYON körültekintően viszaszereltem, és ugyanúgy 75 fok körül mászkál a processzor terhelve.
Házhűtéssel biztos nincs baj, a szereléssel úgyszintén, a pasztával se lehet probléma úgyhogy marad az, hogy ez a hűtő nem képes normálisan lehűteni a 5800K-t. Mint ahogy a gyári adatok szerint sincs a kompatibilis processzorok között
Megrendeltem a Freezer 64 pro-t, az már 150W TDP-ig jó, annak le kell hűtenie, ezt meg megpróbálom eladni
-
troooper
tag
Sziasztok!
Adott egy A10 5800K + ASUS F2A85-M. Media Player Classic HC-t használok és maszatos, tompa a kép. Mintha egy 3x másolt videó kazettáról néznék filmet. Melyik ATI program keverhet be? Adatlapomon lévő konfigon semmi gond ugyanezzel a media playerrel. -
válasz
katt777 #10235 üzenetére
Amit itt osszeirtal az elmult par hozzaszolasban tobb ponton is azt mutatja, hogy nem erted, hogy hogyan lehetne egy tisztesseges merest elvegezni. Mar parszor megprobaltam leirni, most ismet megkiserlem-
CPU vagy GPU limit szinte sosincs tisztan. A limit meresenel az egesz rendszer egy elemet szabad valtoztatni. Pelda: Szoftver kornyezet valtozatlan, beallitasok nem valtoznak, GPU is ugyanaz minden esetben. Csak a CPU sebesseget valtoztatod, esetleg platformot cserelsz (AMD vs. Intel eseten) A beallitasoknal erdemes egy hasznalhatot talalni. CPU limitnel ez azt jelenti, hogy az atlag elfogadhato, de nem jatszhatatlan (30-40 fps kozotti ertek.) A meresnel tipikusan fps-t mersz, ami egy atlagolt ertek. Ha tisztan CPU limited van, akkor az atlag szepen skalazodik a frekvenciaval. De ilyen ritkan van. Sokkal gyakoribb a vegyes limit, amit rendesen igy nem lehet lemerni. Ilyenkor a GPU var a CPU-ra es viszont. Kepek kozotti kesleltetest kell abrazolni az ido fuggvenyeben. Ott jol lathato, ha keves a CPU a GPU teljes kihajtasahoz es mikrolaggol a rendszer.
-
Stonerice
őstag
válasz
katt777 #10251 üzenetére
Már megint mi a fene van? 7870xt-t írtam, hogy más konfigban még nem tesztelted. Egyébként is nemrég mondtad, hogy egy ideje abbahagytad a weboldalad szerkesztését/bővítését trollok miatt
. Láttam is hogy ami a legújabb az 2011. mittudom én 9. hó talán. Hd 7870 még nem is volt abban az évben. Szóval se azzal sem az A10-el Nem készült teszt. Összehasonlító tesztre gondolok. Mint már mondtam más cpu típusokkal.
De ha van teszt róla akkor mutasd már meg légyszives? Mert én nem találtam a weblapodon.
Gondolom van, mert felháborodtál rendesen. Ha meg nem lesz, akkor tökömbe vágom a bicskát.
Most akkor ki itt az értetlen? hmm? -
Stonerice
őstag
MSI alaplapokkal hogy állunk? Romlott már el valakinek? OC képesség gondolom szokványos. Olcsó példányokra vagyok kíváncsi.
-
katt777
félisten
-
Stonerice
őstag
válasz
katt777 #10249 üzenetére
Neked sincs összehasonlítási alapod a 7870xt-vel. Majd ha lefuttatod a teszteket FX vagy intel félkonfiggal, na akkor már lesz.
De lehet, hogy nekem lesz előbb A10 félkonfigom. Onnantól már tiszta lesz a hierarchia.
Így szoktak tesztet csinálni nem? több konfigurációt hasonlítanak össze. Nem pedig úgy, hogy egy konfigot mérnek és mondanak valamit. -
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10246 üzenetére
Ha kérdésed van, szívesen válaszolok, csak ne akarj bebizonyítani olyasmit, amit többszörösen cáfoltam már.
IGP-ről annyit tudok nyilatkozni, hogy nagyon szépen visz mindent. Véletlenül azon indítottam el a C3-at elsőre, maximális beállításokkal 7FPS körül ment, ami ahhoz képest nem rossz, hogy 25-30-cal viszi a 7870XT (persze tudjuk, milyen korlátokkal). Lényegében tehát visszavett grafikával mindent visz. Tesztjeim szerint kb. 40%-kal lassabb a HD4870-nél.
Tényleg, ha meglesz az új moncsi, és nem kell kábeleket dugdosni, lehet, visszatérek Virtura, és megnézem, mi a helyzet a kihajtással HD8670D-vel.
Én majd írok egy tesztet a honlapomra (logoutra trollok miatt már rég nem), összeghasonlítással és tuningsegédlettel, ahogy a régebbi konfigokkal is tettem, csak hát időm, nem tudom, mikor lesz rá, egyelőre csak a képek és az adatok vannak mentve, semmi grafikon.
atti_2010: Ki tudja, milyen gyermekbetegségei lesznek? Egy ideje már relatíve jók az AMD-k, talán idejét látják megint lqrni.
-
Stonerice
őstag
válasz
katt777 #10245 üzenetére
Még ebben az évben lesz egy A8 vagy A10-5800K-m Majd visszatérünk rá. Így egyszere hasonló beállításokkal és VGA-val majd letesztelem. Nekem csak az Igp-je miatt kell, mert már nem nagyon játszom.
Ha tetszik veszek még egyet. Kell ismerősömnek is
Azis lehet, hogy valaki logouton hamarabb bemutatja az A10-es procikat összehasonlítva valamelyik másikkal. -
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10239 üzenetére
Neked utoljára: szarul van megírva a kód, ezért limites a CPU és a GPU is. Erre nagyon sokan rájöttek ám.
AA nélkül szinte mindenben biztosított a CPU-limit, ergo az így végzett teszteknek semmi értelmük, ezekre hivatkozni egyrészt önbecsapás, másrészt nevetséges. Nyilván ennyire "minőségi" a megjelenítésed, AA és SSAA + egyebek nélkül.Ha nem használsz minőségi grafikát, teljesen fölösleges kidobni a pénzt egy drága kártyára, főleg még egy drága processzort is venni hozzá, aztán sírni a CPU-limit miatt.
Feketén-fehéren minden program jelzi a CPU teljesítmény lezuhanását, azért.Lásd fent: szar a program.
Azért toltam egy kis blood dragont, amely igazán nem egy graf. igényes program, 50%-on dolgozott az A10, és kihajtotta a 7870-etBolondok meg vegyenek 7850 alá i5-4570K-t.
Többet nem pazarlom a mobilnetemet vakok és süketek meggyőzésére.
A régi tesztjeim régi Aidával készültek, ha arra célzol, viszont ott is soxor kiderült, hogy nem kell izmos proci egy komolyabb VGA alá. A10-zel meg linkeltem be ide egy rakat tesztet, amelyek mind az én igazamat bizonyítják, azaz cáfoltam és nem tagadtam azokat az állításokat, hogy az A10 gyenge lenne. A Crysis 3 meg egyszerűen szar.
korcsi: Ettől még mindig nem tudom tesztelni a rég eladott konfigomat.
Gézengúz: Ezen már rég túl vagyunk.
daredar562: Le van írva, mit tettek bele az új bios-ba, el tudod dönteni, kell-e.
-
daredar562
tag
sziasztok, lenne egy kérdésem Asrock FM2a75 Pro4 felhasználókhoz, érdemes frissíteni a biost 1.90 ról feljebb ? ... most néztem az oldalukon hogy vannak új bios megjelenések , a Proci amit a lap hajt egy Amd Athlon X4 750k
-
Stonerice
őstag
válasz
katt777 #10235 üzenetére
EZ mi? "más okozza a limitet, mint a VGA vagy a GPU." Vajon mi okozná? A traktor ami kint áll az udvaron?
Átgondolhatnád kicsit, hogy valójában mit is írsz le.
Ha nem a GPU és/vagy VGA okozza a limitet, akkor senki se oc-z na, sőt a cpu gyártók már 20 éve folyamatosan ugyanolyan órajelű procikat, és vga-kat árulnának.
Nyugodtan próbád ki. Csökkentsd felére a cpud- maximális órajelét, és végezz valami tesztet!(Kikapcsolt AA-hozzánemértés) Ugyanmár. Mert sok értelem lenne 8xMSAA-val 8 fps-en játszani. Lehet te így szoktál, mert bírja a szemed. Vagy csak epilepsziás rohamot akarsz a villogó monitorral elő idéznni. Esetleg, csak simán szereted a képregényeket. De erre akármilyen másik eszköz is elég lenne számodra, nemhogy a mostani konfigod.
Költői kérdésedre meg annyit, hogy nekem alapból minőségre van állítva a grafika a control centerben és még nem találkoztam olyan programmal ami 15 fps-el menne emiatt , mint ahogy tapasztaltad.
Ezt pedig te írtad a nevemben, de minek
CPU-é viszont lezuhant 35-40%-ra!A te, számomra finoman szólva megmosolyogtató meglátásod szerint ebből az következne, hogy hirtelen a felére esett az A10 teljesítménye, ami nyilvánvalóan marhaság, hiszen tesztelhetően ugyanaz maradt.
Már miért lenne fele a teljesítmény? Már megint zöldségeket beszélsz. Kicsit logikusabban is átgondolhatnád.
Nem tudom mit kell itt cirkuszolni, neked van APU félkonfigod, ki is tudod próbálni a teljesítmény különbséget az órajelek állítgatásával. Azután látni fogod mi a szitu. Vagy nem, ha nem akarod meglátni.
Tiszteletem -
katt777
félisten
válasz
Borokafa #10236 üzenetére
Ahogy nézem, inkább a háttérfolyamatokban, és a nem látható beállítások sem feltétlenül ugyanazok.
Mindenesetre akkor sem tudom megnézni a rég eladott konfigomat új Aida teszttel. Ha valaki küld egy eredményt 1333MHz CL9 8GB RAM-mal és 4.6GHz-en járó i5-2500K-val, akkor össze tudjuk hasonlítani, így csak annyit tudok mondani, hogy érzésre nem lassabb a mostani konfigom.
-
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10218 üzenetére
Akkor leírom 10-edszer, hátha képes vagy egyszerre 2 számot is felfogni.
A GPU 80%-on megy. Igen, látszólag CPU limites a rendszer. De nézd már meg, hány %-on megy a CPU! 74%-on!!! Ez meg alapból azt jelenti, hogy VGA-limites a rendszer! Mit nem lehet ebből felfogni?
Ez a 2 együtt nyilvánvalóvá teszi, hogy egészen más okozza a limitet, mint a VGA vagy a GPU.
Kikapcsolt AA-t leszarom, az nem megterhelés a GPU-nak. Hozzá nem értést persze lehet bizonyítani vele.
Más is írt már hülyeséget, olvastam a linkelt cikket, akkor is jót nevettem rajta.
Csak 1 utolsó kérdés (költői, mert úgysem érted): driverből feltoltam a még lehetséges grafikai beállításokat, hogy biztosan, még a hozzá nem értők számára se legyen CPU-limit. Ezzel MINDEN, legalább viszonylag normálisan megírt programban növekedne a GPU kihasználtság azonos sebességű processzor mellett, ha előtte nem volt 100% (mint esetünkben). Erre mit látok? A GPU kihasználtság marad 80-85% körül (FPS lecsökkent 15 körülire), a CPU-é viszont lezuhant 35-40%-ra!
A te, számomra finoman szólva megmosolyogtató meglátásod szerint ebből az következne, hogy hirtelen a felére esett az A10 teljesítménye, ami nyilvánvalóan marhaság, hiszen tesztelhetően ugyanaz maradt.
Az én véleményem szerint továbbra is a program optimalizálatlansága a felelős azért, hogy sem a CPU-t, sem a VGA-t nem használja ki. Azt nem tudom, hogy véletlenül szar, vagy így akarták kímélni a VGA-kat a túlmelegedéstől, vagy így akarták i7k-k vásárlására ösztönözni a maflább fogyasztókat, de nem ez a lényeg.
Én nem tagadtam, hanem cáfoltam. Lényeges különbség, még ha nem is érted.
oliba: Semmi értelme olyan tesztekre alapozni, ahol nem tudni, milyen VGA-beállításokat használtak, vagy éppen tudni, hogy nem maximálisat. egyébként a 70%-s CPU-kihasználtság alap esetben éppen VGA-limitet jelentene.
frescho: "Egy A10 uj programoknal nem kepes kihajtani egy 7850-et" - újra ez a marhaság, 2 szempontból is. Még hány grafikont linkeljek be, hogy egy tovább tuningolt, eleve OC-s 7870XT-t is kihajt, és még nem is kell Full HD felbontás?!
Másrészt az újabb programok grafikailag igényesebbek, tehát éppen, hogy azok alá elég egy relatíve gyengébb processzor.
Gézengúz: Ugye nem gondolod, hogy más lesz a sebességmérés eredménye, csak mert másik verziót használok?
Attól a RAM-ok és a cache ugyanúgy dolgozik és mérhető. Elég nehéz lenne amúgy 2 éves képet találnom friss Aida verzióval, ha ezt nem sikerült volna kilogikáznod.
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10233 üzenetére
Ha megnézed ezt a listát a sima Alpine 64 pro jobban hűt mint a plus pedig az utobbi specifikációjában 100W tdp van megadva a 90-el szemben
-
-
Csorbi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #10229 üzenetére
Az már sok a hűtőnek, nem is látom a kompatibilis modellek között. Itt tényleg csak a hűtőcsere segít.
-
3shae
aktív tag
válasz
hattrickuser #10201 üzenetére
A hőcsöves hűtő megoldotta a problémát. A proci most csak 60 c fokos!
-
válasz
Stonerice #10221 üzenetére
Az osszes program atlagot mer. Ha par kep kozott CPU limit van, de a kovetkezo parnal GPU, akkor kijon az, hogy a proci nincs kihasznalva. Egy A10 uj programoknal nem kepes kihajtani egy 7850-et, de ezt akkor lehet jol latni, ha a kepek kozotti kesleltetesi gorbet nezed. Az mar tobbet mond el a limitekrol. Ha nagy az ingadozas a kepk kozott, akkor ott CPU limit van. Ha a kesleltetes stabil (lehet ettol fuggetlenul tul nagy) akkor tiszta CPU limit van. FPS-t merve konnyen lehet arra jutni, hogy tiszta GPU limit van, de ez sokszor inkabb vegyes limit. (i3, 775 Quad, regebbi Phenom, A10 tulajdonosok ezt sokszor a kongitiv disszonencia miatt tagadjak...)
-
oliba
őstag
válasz
Apollo_21 #10223 üzenetére
Nem az volt a cél, hanem a CPU kihasználtság bemutatása. Attól, hogy valami 70%, az nem jelenti azt, hogy nem CPU limites. Ha van 4 magod, az egyik 80%, másik 60%, másik kettő meg 20%, akkor összesítésbe jól néz ki a 45%-os CPU terhelés, csak éppen marha nagy CPU limited van.
-
Razermazer
őstag
válasz
GeneraL_XTX #10208 üzenetére
General, egy arctic freezer 13-at kellett volna venni, vidd vissza és cseréltesd be ráfizetéssel arra, ha van rá mód. 7-8 ezer forint és tényleg kiszolgálja az A10-5800k procimat 4ghz-n 52 fok, alapon olyan 37-38 fok.
1400-1700-as fordulaton szép csendes folyadékcsapágyas[link]
Ebben az árszegmensben van még egy két versenyző, de én tapasztalatból beszélek, ilyet nyúzok és elégedett vagyok vele.A másik előny, hogy nem magas csak 130mm-es és 90mm-es ventilátora van, ami jó lenne ha 120 lenne, de mivel folyadékcsapágyas így ha gyorsabban is forog nem hangos, szélzaj már van természetesen nagy fordulaton.
-
Stonerice
őstag
válasz
katt777 #10217 üzenetére
Na itt van húzott procival az eredmény.
Kép
Van a képen 4 távolságmérő, az alapján próbáltam meg ugyan oda beállni. Elég sokáig tartott
Itt már majdnem teljesen kihajtja a procit
3,2ghz-ról húztam 3,6ghz-ig. Nem K-s procim van úgyhogy sajnos csak ennyit tudok rajta lökini. FX 6300-on gondolom jobban megy, ha húzva van. AIDA64 -cpu Zlib eredmény alapján állítgatom az alaplapot mindíg, hogy a legtöbbet kihozza a prociból. -
Stonerice
őstag
válasz
katt777 #10217 üzenetére
Nehogy a programra fogd már, hogy amiatt nem megy 100% a gpu on
Jó képet néztél te? Nemlátod hogy 80%-on megy a C3 azon a pályaszakaszon? Magyarul ott már cpu limit van. És nem hajtja ki jobban a 650ti-t.
Na várjál most meghúztam a procit kicsit és meglátjuk az eredményt. Amúgy is érdekel hogy mi lesz -
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10216 üzenetére
Hát, az sem normális, aki nV VGA-val CPU-ára bízza a fizikai számításokat (persze lehet, hogy AMD-támogatott játékként így írták meg).
Egyébként azért cáfolja, mert jól látszik, hogy sem a VGA, sem a CPU nem maximumon dolgozik, azaz éppen azt bizonyítod, hogy szar a program, semmi mást.
i3-2100 naná, hogy kevés, hiszen 2 magos proci, a HT meg nem ér szart sem, ergo megint nem azt bizonyítod, hogy az A10 kevés már egy 7850 alá is.Persze lehet, hogy valóban nem érted, miről van szó.
-
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10214 üzenetére
És ezzel mit akarsz bizonyítani?
Azt, hogy Crysisben van valami gebasz, ami egyszerre limitálja a VGA és a CPU teljesítményét? Azt tudom, jeleztem is többször. Hogy az i5 kevés a Crysis alá? Azt meg cáfolja ez és minden más teszt. Ez kb. annyit tesz, mintha egy féllábú embert végigfuttatnál 100m-en, és abból kiindulva harsognád tele a világot, hogy nincs ember, aki nála gyorsabban futja le a 100m-t.
Volt OC-s GTX560-m, 560ti sebességre tuningolva kihajtotta egy E5800 3.7GHz-en FullHD-ben. I5-tel nem is gyorsult, leszámítva persze a 4 magból profitáló játékokat, de esetünkben nem erről van szó.
Viszont annyiban segítettél, hogy nem az AMD-vel és a driverével van a gond, és ezt kösz.
A héten meglesz a FHD moncsi, majd megnézem, változik-e valami, amúgy nálam Very High beállítással fut minden, még driverből is letiltottam már az optimalizálást, AA és minden egyéb is maxon, 22-40FPS között, de ahogy 25 alá esik, ott elkezd dolgozni, mintha direkt úgy lenne beállítva a játék. 100% sebességen persze nem lenne ilyen gond, akkor elfutkozna min. 30 körül.
-
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10210 üzenetére
Sajnos AMD-nél, ami megy az egyik konfigon, nem feltétlenül fut el rendben egy másikon, ezt már jó régen, CF-ös koromban megtanultam.
Egy kis adalék, mennyire kevés az "A10" egy HD7870XT alá (már gyárilag tuningolt VGA, 975/1500MHz):
Valamiért Metro LL sem megy fel 99%-ra (100-on még semmivel nem láttam AB-t), 96-97-et viszont 56-67%-os CPU-kihasználtsággal teljesít.
Ez azt jelenti, hogy egy HD7870-nél 1.5X erősebb VGA-t is elvisz.
Ráadásul mindezt 1280x1024-ben néztem, nem is Full HD-ben. Méghogy i5 kell alá...
(Feledékenyebbek kedvéért: igen, multi BF 3, és háttérszámolgatós RTS-eknek kellhet a proci erő. Egyikkel sem játszom.
)
-
Findzs
addikt
válasz
ha boltba vetted és jó fejek ismered őket, esetleg kicserélik neked ráfizetéssel
valamilyen hőcsöveset vegyél min 9 cm es ventivel vagy ha a házba befér 12 -essel
-
Csorbi
addikt
válasz
Milyen processzort hűt pontosan? Ez a hűtő csak 90W-ig jó. Itt a Compatibility fülön látható, hogy melyik típusokhoz ajánlják. A gyári hűtő nem olyan rossz ám, a magas fordulatszám sokat számít, a két borda ergo majdnem ugyanaz, egyik sem hőcsöves.
-
Stonerice
őstag
A10-5800K+HD7750 Cf 3D mark11
Only HD7750
A10-5800K+HD6670
A10-5800K (Hd7660D) ONLY
Vajon az AMD tud róla, hogy működik ?
Combined score lett alacsonyabb cf után. -
GeneraL_XTX
veterán
Na toltam egy Aida64 stressz testet így is 72C a cpu 11 perc után....
Valami nem stimmel
Főleg hogy a turbót kilőttem, stabil 1,35v-ot kap a cpu 4ghz-en
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus #10184 üzenetére
Attól, hogy sokan mondanak valamit, még nem biztos, hogy nem mondanak hülyeséget.
Sőt!
A felbontást is írtam. BF3 meg multi (utóbbi miatt kell a proci), ezt is éppen írtam, de, gondolom, ez sem zavar.
Egyelőre inkább az bosszant, hogy Crysis 3-ban proci 60-70%-ON, vga MEG 80-85%-on megy. Ha leveszem a VGA órajeleket, akkor a proci is vele lassul (de néha felugrik a GPU 100%-ra, illetve sokkal lejjebb esik, mint magasabb órajelen. AMD driverben lehet valami szarság? Mert VGA és CPU limit egyszerre eléggé megmagyarázhatatlan.atidadi: Dual módot állítottál be?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
korcsi #10204 üzenetére
Hát most visszaállítottam a régi hűtésrendszert a házban ami a Sandy-nél is volt, (zárt CM 430 kuckó, elől egy beszívó, hátul plusz a proci feltt 1-1 kiszívó 12 centis légkavaró) és most hozza kb a gyári értékeket (40c idle)
Halkabbnak persze halkabb, de így adtam a szarnak egy pofont és kidobtam 2,5k-t az ablakon. Azt hittem ezt könnyebb lesz lehűteni mint az i5-öt, bár ahhoz 3 hőcsöves procihűtőm volt.
Stonerice: paszta annyi van rajta, amennyi gyárilag a hűtő alján volt
-
Stonerice
őstag
válasz
GeneraL_XTX #10203 üzenetére
Próbáld meg kevesebb pasztával. Úgytudom úgy jobb a hőátadás. Van aki úgy megpukassza, hogy csorog szanna-szét
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10200 üzenetére
Legalább úgy illene hűtenie mint a gyárinak, csak csendesebben, valami nem sikerült jól akkor szerelésnél. 5800K-t meghűtötte nálam ugyanez a hűtő, ha emlékeim nem csalnak olyan 60-65 fok körül, kánikulában, nyitott házzal.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Borokafa #10202 üzenetére
Persze. Pasztát letakarítottam, újat raktam fel, hűtőt jól meghúztam, mindkét karom be van jól akadva, szóval nem tudom. Lehet, hogy a gyári hűtő izomból lenyomja(elvégre mégis csak 4000+ rpm-en pörög) most meg megnéztem a hűtő weboldalát, ott max 90W TDP-jű procihoz ajánlják.
Itt olvastam, hogy jó rá ez a hűtő, szóval utána se néztem. Aztán most látom, hogy a többségnek PLUS verziója van, nem a PRO
-
Borokafa
őstag
válasz
GeneraL_XTX #10200 üzenetére
A szerelésnél minden ok volt? A gyárinál jobbnak kellene lenni az újnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Autós topik
- SörcsaPH!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest