- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz
ADAM1337 #12318 üzenetére
Ebbe belepiszkáltam septibe.
1600x900-at kínált fel de ott kicsit kevésnek éreztem az frame-t így a felbontást átraktam az 1400x1050-re a többiet meg nem piszkáltam.
Bf4 meg nincs meg nekem még virágboltból sem - a Bf3 meg a híres Humble Bundle akcióból van meg.
Közben már vissza is álltunk 28 fokra a gépen. Jó kis hűtő lesz ez. És mindez félgőzzel hajtva.
Egyébként szépen befért a házba a hűtő - még az oldalát sem kellett nyitva hagynom....
-
válasz
ADAM1337 #12289 üzenetére
Igen, tudod hasznalni. Ha jol emlekszem csak annyi a megkotes az ujabb MS cuccokban, hogy egyszerre csak egy WDM GPU drivered lehet, de ha ket AMD-d van (IGP es dGPU) akkor siman elmegy mind a ketto. En hasznaltam igy egy darabig alaplapi NVidiat es GTS450-t parban. Az elobbin mindenfele monitor es levelezes futott, nyugodtan lehetett jatszani a masikon.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ADAM1337 #12266 üzenetére
Ezer köszönet, akkor a kisebb hűtő továbbra se lesz jó neki,így marad a cold tower
Mind1 nem érdekel ha a vga odafér tőle rendesen,de mondjuk ebben se vagyok 100%-ig biztos.az fm2 deszkákon túl közelre került a pcie expressz foglalat a procifoglalathoz,csodálkozom h erre nem gondoltak a mérnökök, mert AMD-nél elég sok nagyobb hűtőt csak így lehet feltenni....
-
Stonerice
őstag
válasz
ADAM1337 #12259 üzenetére
Éertem, de akkor ez most olyan mintha valami cpu igényes munkával tesztelnéd, és csak a cpu fog dolgozni. Szóval az eredmény szinte azonos lesz hőfokban. mert az igp igyse-úgyse dolgozik.
Ezért gondoltam, hogy jobblenne játékkal tesztelni, külön igp-vel és Dvga-val. Mert igy cpu és vga is dolgozik. Utóbbi esetben pedig a Dvga is termel hőt a gépházban. -
Dany007
veterán
válasz
ADAM1337 #12215 üzenetére
Az lehet, de kevesebbel már nem megy... kipróbáltam =/
Ezért is cseréltem hűtőt. Most 65 fokon megáll.Játékban még nem próbáltam mennyit dob, mert IGP-t hanyagolni akarom. Illetve meghagyni HTPC üzemmódnak. Hamarosan kerül bele egy HD7870. Amiatt kell csak a tuning leginkább.
Nekem az alap 4,0ghz, legalábbis én ezen használtam. Ahhoz képest jött ez a +15% a szintetikus tesztekben. De tényleg csak azért kell, hogy egy kicsit jobban kihajtsa a 7870-et. Bár néztem már erről a párosról (5800k+7870) sok tesztet és igazából 1080p-ben kihajtja. Egyedül low grafikán és 1280-ban jön ki a procilimit. Amúgymeg 1080p-ben ultrán ugyanazt az fps-t hozza pl BF3-ban mint egy alapból jóval erősebb intel proci. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ADAM1337 #12002 üzenetére
Az jó, én meg közben rájöttem h jelenleg nem igazán tudok a konfigba a dVGA-t venni:
Konkrétan nincs hely, túl közel van a PCI-e slot a batár hűtőmhöz. Ha be is férne elég furán festene, a CPU hűtő meg nem jutna friss levegőhöz.....elég fura ez az alulra elhelyezett venti, nem gondoltam volna, hogy gondot fog okozni
-
Dilikutya
félisten
válasz
ADAM1337 #11782 üzenetére
High beállításokkal akadásmentesen játszottam a Far Cry 3-at egy elsőgenerációs A6-3500-n 1280*1024-es felbontáson. Abban HD6530d van. Valami nagy gubanc lesz azon a gépen. Most váltottam A10-6800-ra, pl. a Far Cry 2, ami érdekes módon nem volt sebességbajnok öreg kora ellenére, megtáltosodott.
-
Leslie67
tag
-
Leslie67
tag
válasz
ADAM1337 #11726 üzenetére
Valószínűleg igen!
Ezt csinálta a nappaliban lévő tv-n és projektoron is [link]a . Vga kimenet a hálószobában lévő tv-re [link]a hdmi kimenet az erősítőbe megy. Évekig jól működött egy E7500/P5B/HD5750-es konfiggal a rendszer. A múlthéten csütörtökön hoztam haza a cuccot. Nagy reménnyel ültem neki mert a full hd 3D volt a célom. Az első F2A85-V lapot vissza vittem mert vga kimenetéről eltűnt a kép, hoztam helyette egy V Pro lapot. Ezzel meg nem tudom mi történhetett? Hétvégén megnéztünk 2 filmet jó volt. Aztán meg lett vele valami mert a kép csíkozódik film közben is. A kimeneti frissítést akár hová állítom nem lesz jobb. Akkor sem ha megosztom vagy másolom a képet. A V lapba bele tettem az 5750-es kártyát tök jó volt vele kép. A CF 100 fps fölé is felment, legkisebb a 70 fps. Tegnap 2x telepítettem a gépet. Hdmi még nem volt benne, de a filmeken csíkozódás látszik. Feltettem megint a CF-et és az fps 30. Ha füstgránátot dobnak lemegy 10 alá is. A memória Kingston 2400 MHz 2x4G. A biosban eddig 2400-ra volt véve, ma átállítottam automatára(ha jól emléxem ilyenkor 1333-at ír a biosban). A videó kártya mellé 2G ramot rendeltem. Nekem itt elfogyott a tudományom. Nem értem, hogy kezdetben legalább a filmekkel nem volt gond, de most már azzal is.
Lehet, hogy valami hardveres probléma van? Ha megfogom pl. a feladat kezelőt és jobbra-ballra mozgatom akkor a négyzet alakja eltorzul, az alja megelőzi a tetejét, szélei "zsizsásodnak".
Előre is köszi a választ!Ja driver!
Az ASUS oldaláról szedtem le a (szerintem) legfrissebb progikat. Az ATI honlapján van egy automata szoftvert telepítő, de nem ismeri fel az A10-et. Manuálisan letöltve/telepítve úgy vélem nem felel meg neki.
Ha lenne itt olyan aki Hatvan környékén lakik megmutatnám neki ... -
Sunny8003
csendes tag
-
Apollo_21
addikt
válasz
ADAM1337 #11101 üzenetére
Azt a karit kiis tekeri így?
Nekem csak annyi kellene hogy személyes tapasztalattal alátámassza vki hogy tud tartósan 50fpsen futni/tartani új játékokat..vagy bezuhan mint az állat...crysis3, dirt showdown..starcraft 2..ilyesmik érdekelnek...lehet tölem bf3 single is..multit nemtolok....(nem adnám el a 7870 TOP-om..de ha az fm2 és a + se tudja meghajtani jobban mint a kis x4 akkor lejjebb kell váltsak.)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ADAM1337 #10902 üzenetére
Most nézem épp az Asrock manual-ját:
- Supports HDMI 1.4a Technology with max. resolution up to
1920x1200 @ 60Hz - Gondolom a 3D miatt kell az 1.4. (táblázat).Mint említettem, nem Nekem kell, annyit tudok, hogy elvileg HTPC-nek kellene.
Ezt megköszönném!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ADAM1337 #10898 üzenetére
Ezért vagyok gondban, hogy ez most lap, vagy chipset függő, mert pl, az egyik asrock lap manual-jában szerepel, hogy:
Supports Blu-ray Stereoscopic 3D with HDMI 1.4a
Gondolom a 3D miatt van rá szükség, vagy a magasabb felbontás miatt.
-
-
Vartanus
őstag
válasz
ADAM1337 #10757 üzenetére
eszerint az archiektúrás lemaradás technológia terén már előnynek számít manapság?
Nekem a nV kártyáknál az idióta memória kezelés nem jön be,de az nagyon nem...
"A GTX 660 esetében két 64 bites csatornához két-két 2 gigabit, míg a maradék egy 64 bites csatornához négy 2 gigabit kapacitású chip tartozik. A legegyszerűbb és legtöbbet alkalmazott verziója ennek az elvnek az egységes és az elkülönített vezérlés. A GeForce GTX 660 egységes mód mellett az összes memóriavezérlőt használja, de csak 1,5 GB-nyi terület férhető hozzá. Ide kerülnek majd a legtöbbet címzett adatok, és a teljes 144 GB/s-os sávszélesség elérhető. Az elkülönített 512 MB-os részt csak kiterjesztett módban érheti el a rendszer, ám ebben az esetben a memória-sávszélesség 48 GB/s-ra mérséklődik, ami természetesen nem kedvező, és a termék teljesítményét is visszafogja, ha az 512 MB-os részhez hozzá kell nyúlni."-ez számomra nem emészthető meg így 2012/13 tájékán,tehát inkább csak 1,5Gb VRAM van...
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
ADAM1337 #9466 üzenetére
Fix memória órajel mellett az elméleti elérhető memória adatátviteli teljesítmény állandó, az időzítésekkel és a NB clock emelésével a tényleges kihasználási hatékonyságot növeled. De lényegében azt látod. hogy gyorsul a rendszer.
Trinity / Richland esetében IGP sebességére egy kis közvetett hatással van. Nagyobb léptékű emelés esetén pár százalékot gyorsul az IGP is lényegében... ( a CPU modulokkal egyetemben ).
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #9364 üzenetére
Igaz, elnéztem, bocs.
A Single rész tényleg nem mérvadó semmilyen játéknál multis teljesítményt illetően.
TaylorPro: Mi a pozitív egy 4.1GHz-en és alapfeszen járó propci 70°C-os melegedésében?
Tényleg, valaki linkeljen már, légyszí, valami komolyabb teszteredményt, ami elérhető 5800K-val v. inkább 6800K-val.
Ninja 3 menne a procira nálam, és nem tudom, kihozható-e annyi tuning, mint az i5-ből, azaz 5GHz körül kellene lennie. Nem tudom, az alapból 100W-os 6800K mennyit zabálna 20-25% tuninggal, a takarékosabb i5 beérte 128W-tal (és itt, 130-140W körül van vége a Ninjának, igaz, ez stress teszttel jött össze). Nem kötözködésből kérdezem, hanem szeretnék tisztán látni, mielőtt döntök.
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #9349 üzenetére
Igen, én tudom, ezért mondtam.
Nem eszem be a szarul beállított netes teszteket, amelyekkel indokolatlanul drága hardvert akarnak egy-egy VGA alá vetetni a maflább vásárlovakkal.
Nem multizok, tehát eleve nem kell csupán a hálózat, és nem a VGA képességei miatt erős v. tuningolt processzor, ugyanígy nem játszom körökre osztott stratégiákkal, amelyeknek megint nem a VGA miatt kell a proci-erő. Amúgy FullHD-be és maximum (adott esetben felülvezérelt) grafikához kell a proci, és ha a 'ti' szintre húzott GTX560-at ki tudtam hajtani egy 3.7GHz-es E5800-zal, akkor ilyen szempontból a 6800K-tól sem tartok.
Ha meg igénytelenebb (pl. csak DX9) v. régebbi játékot vennék elő, akkor úgyis a VGA-t szabályozom le, mert nem vagyok az a típus, aki valami gyengébb GPU-igényű játékot látva elkezd siránkozni, hogy vazze, 70%-ban van csak kihajtva a VGA-m, és csak 150FPS-em van.
Ja, Oblivion-ban DX9 ellenére így is meglesz szerintem a kihajtás.
-
El Kebir
őstag
válasz
ADAM1337 #9313 üzenetére
akkor megkérdezik a nagykert is, hogy milyet küldenek... (pl hdd-t így rendeltem, kiskerben megmondtam milyen pontos típust szeretnék, ha olyat tudnak hozni, akkor jöhet, ha nem akkor viszlát, ment is a telefon a na'kerhez, hogy milyet adnak... nem csak "olyat veszek, amilyen van" ...
)
szerk. szerk.
-
Findzs
addikt
válasz
ADAM1337 #9170 üzenetére
köszi
nem tervezem, hogy rakok bele vga -t
akkor már nem ezen a vonalon mozognék hanem 750k +7770, de feleslegesen erős lenne nem használnám kipontosítok:
volt is 7770 -em 1 évig egy fx6100 -assal de lecseréltem részben a pénz miatt részben mert nem használtam kimás:
ment a crysis 3 is kb. fél órát hiba nélkül -
stratova
veterán
válasz
ADAM1337 #9103 üzenetére
UP4-ről kollégám csak jót mondott, amúgy a fogyasztása is igen jó a maga mezőnyében. Szegénynek csak akkor görbült a szája széle mikor kiderült, hogy FM2-ben nem lesz jó Kaveri, de ez minden FM2-es lapot érint.
-
atti_2010
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
-
LadaLord
aktív tag
válasz
ADAM1337 #9061 üzenetére
A HDD meg az ODD van egy ágon, molex-->sata átalakítóval mind a kettő. Ezen az ágon van még az egyik Noctua venti, de ez szerintem nem lényeges, mert azelőtt is fagyott, hogy molex csatira került volna a venti.... Az SSD van egyedül a táp SATA ágán. Az előző gépben az SSD-vel nem volt gond, az a gép nem randomolt ilyen töltés közbeni fagyásokat... De tényleg az a vicc, hogy csak akkor fagy, amikor tölt, egyébként meg teljesen stabil a rendszer...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
ADAM1337 #8989 üzenetére
visszamegy az áruk.
A memória árak nem hiszem hogy visszamennek mivel a többlet termelés miatt voltak ilyen alacsonyak de a gyártók rájöttek hogy most azzal keresnek pénzt ha nem dolgoznak annyit, gondolom a DDR4 projekteken dolgoznak és a DDR3 nagy erőforrásokat nem hiszem hogy beleölnek.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- Processzor Intel Core Ultra 9
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest