- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Steam Deck
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
válasz
varmi2 #19147 üzenetére
Ahha. Akkor ezért nem jutok 4,4 GHz fölé, hiába állítom a feszt 1,5 voltra, vagy magasabbra, mindenhol 1,45V-ot mérek max. Annak ellenére is, hogy mindent auto-n hagyva a turboorajelen (3,8 GHz ugyebár) 1,56 V-ot enged a procinak. Elég nagy csalódás így ez a platform, minimum 4,5-et tűztem ki célul mikor vásároltam. Érdemes lehet egy 760k-t megpróbálni? Azok jobban mennek egy A85x lapban, vagy inkább A88x-et szeretik? Ebay-en régóta szemezgetek velük, 8500 ft-ot lehet megérne.
De mér pont 95 watt? CPU-z és minden monitorozó progi 65w-os tdp-nek írja ezeket, a foglalat sajátossága a 95 watt?(#19149) solfilo: Na akkor viszont ekkorát droppol a lapom, remek.
Ebben a tesztben az NB órajelet alapon hagyta a tesztelő, amivel gyakorlatilag semmissé tette azt a plusz fél ghz-et. -
csongi
veterán
válasz
varmi2 #19111 üzenetére
Koszi!
Akkor is ha mindket csatlakozon van monitor?
Vagyis a VGA-n egy monitor, az alaplapi kivezetesen meg TV.
Igy sem oldhato meg? Nem fog automatikusan Grafikus kartyat valtani?
Az a gond, hogy az R9280x szerintem brutal sokat zabalhat idle modba, semmiert.
Vagy azt is le tudja kapcsolni a rendszer? Mert akkor nincs gond -
kizzo
újonc
válasz
varmi2 #18145 üzenetére
Az lehet probléma, hogy a hűtő processzorra felfekvő felülete kisebb, mint maga a processzor? Magyarul ha ráteszem a hűtőt, akkor kb 3-4mm minden oldalon látszik a processzor felületéből. Lehet, hogy másik hűtő kellene? A zselét leszedtem, tettem rá fehéret, de most sokkal hamarabb leállt. Pedig BIOS szerint 46 fok volt. Lehet, hogy a gyári hűtőt kéne feltennem?
-
válasz
varmi2 #17723 üzenetére
Azt hiszem kezdem kapiskálni. Nagyjából a prioritásokon múlik akkor a dolog, hogy megéri e.
(#17720) eastone1: Ez esetben akkor el leszel ezzel az A8-6500-al is. Az Trinity/Richland A8 kb egyenlő a Llano A8-cal játékban, neked meg A6 volt ugye. Ha meg mégsem elég, még mindig frissíthetsz Kaverire vagy a Kaveri refresh-re.
-
válasz
varmi2 #17721 üzenetére
Világos, értem én, hogy netezni elég az AM1, de minek váltson gyengébbre, ha fejleszteni akar? Én biztos nem állnék neki az eladással vesződni, hogy aztán legyen egy érezhetően gyengébb rendszerem, ami ráadásul alig okosabb. Az UVD3 helyett UVD3.2-m lenne, hétköznapokban nem kihasználható az előre lépés. Nem beszélve arról, hogy ha a fogyasztásbeli difit a valóságban is meg szeretném kapni, nem ártana egy paneltápot is beszerezni. Tápcsere nélkül meg olyan sokkal kevesebbet nem fogyaszthat az AM1.
Ha jól látom, kb 17W a difi.
Szóval szerintem kár cserélni a Llano-s gépet, pláne mert eladni sem nagyon lehet normális áron. Mire kéne az AM1 extra okossága, addigra megjelenik még néhány generáció. Legalább is szerintem. Aztán meg az is igaz, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások lehetnek a pioritásai.
(#17720) eastone1:
Attól függ, milyen Trinity APU-d van, meg milyenek a RAM-ok. Váltani egyébként ráérsz akkor, amikor kevésnek érzed a teljesítményét. Én a helyedben inkább megvárnám a Kaveri refresh-t. Főleg az IGP kap majd egy kis extra órajelet.Bár nem tudom mennyire elég neked az integrált teljesítménye, ha most R9 290X-ed van.
Lehet egy R7 265-re vagy R9 270-re kéne cserélned inkább, esetleg R7 250X-re. (R7 260X-et azért nem ajánlom, mert több topicban is írják, hogy nagyon sok rájuk a panasz) -
satee76
aktív tag
válasz
varmi2 #17421 üzenetére
Nem értettél meg. Használod az IGP-t. Teszel bele egy sokkal erősebb dVGA-t, de nem tudsz belőle profitálni, mert ugyanazon beállítások mellett is gyenge. Nem arról van szó, hogy nagyobb felbontás vagy full beállítások, hanem egy kicsivel jobb. De az eredmény nulla.
Régebben egy AthlonX2 7750 mellé volt egy 4670. X teljesítmény.
Ha váltasz egy 4870-re akkor X+y% grafikai telj. növekedés. Persze ott is lehet processzor limit, de ha kicsit változtatsz, akkor van némi profitálás.
Itt az egyetlen újdonság, hogy megjelent a proci limit. Ami egyébként iGP-t használva nem volt jelen ilyen beállítások mellett. -
válasz
varmi2 #15211 üzenetére
dVGA-nál még az 1333as RAM is elég. Ez nem az a platform, ahol látszódna az FPSeken ha csak 1333as RAMokat raksz a VGA mellé. Mondjuk egy 4770k + GTX580/680/780-nál már meglátszik a grafikonon (persze ott sem olyan húdejelentősen).
Komolyan mondom kétféle RAMot éri meg venni: 1333as vagy 2400as. Kettő között csak ha nagyon jó áron találsz egy alkalmi vételt.
-
törölt tag
válasz
varmi2 #15141 üzenetére
Ez gyakorlatilag Kaveri+DDR4, ami majd dob valamennyit a GPU teljesítményén bár korántsem akkorát amennyivel a DDR4-es modulok kezdetben drágábbak lesznek.
Többi dolog gyakorlatilag ugyanaz, bár kíváncsi vagyok hogyan oldják meg az FCH integrálását is, ha maradnak 28 nm-en.
Inkább mehetne bele +1 modul, ha már helyet tudnak csinálni...
Az mindenképp pozitívum, ha maradnak az FM2+ foglalatnál, csak meg ne változzon addigra -
Vartanus
őstag
válasz
varmi2 #12572 üzenetére
Azért nem teljesen így van..
Mert szabvány ide vagy oda van olyan lap széria képes(volt)elfüstölni,míg másoknak egyes beállításokon ciripelt a VRM-je,előfordulhat az is hogy alapon throttlingol a proci a gyengus táp okán.De általában ezek a belépőszintű darabok,bár magasabb szinten is előfordul hogy az egyik lap túlfeszeli a procit míg másik emberibb értékeket ad.Egy tuti én már most nem vennék csak FM2+os deszkát.
-
Bogyi007
veterán
válasz
varmi2 #11161 üzenetére
Így van, az összhatás a lényeg - abban pedig állja a versenyt.
Nekem is egy olyan masina kellett ami viszi a FullHd filmeket lehetőleg hang szinten 5.1-et tudjon (itt az optikai kimenet és a Dts is fontos volt) de azért a játékoktól se ijedjen meg 720p-ben.
Így jött ki az A8-5600k-s procim az Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap társaságában 2*2 giga rammal mindössze 78e forintból kiszállítással (amiben garanciális visszautaztatás lehetőség is foglaltatik)
(http://www.gepigeny.hu/profile.php?lookup=77193&sub=usercomp&comp=78757)Ez nekem ennyit maximálisan megért.
-
atti_2010
nagyúr
-
Vartanus
őstag
"DE azt érdemes szem előtt tartani,hogy a DDR3-as 7750-es karin 1600Mhz-es ramok vannak ami 25,6Gb/s-os sávszélt ad,de a Kaveri esetében már szerintem a 2600Mhz-es DDR3-as ram sem olyan túl elvetemült elképzelés,így már 41Gb/s-osra nő a sávszél de 2400as rammal is 1,5x-ére, az-az 38,4Gb/s-ra nő. és így már lehet,hogy "csak" ~25-30%-kal lesz erősebb nem 50-nel. Ezen kívül a Kaveriben koherens memória megosztás lesz így a dVGA 7750-eshez képest csomó adatmásolás megkerülhető lesz,és IGP esetén a PCI-E sín sem korlátoz,ezek mind tornászhatják le a különbséget,de majd a tesztekből kiderül úgy is mit jelentenek mind ezek."
-
Dzsabba
aktív tag
1600*1200-on van hozta ezt az az eredményt,de msot levettem 1280*1024-re és így már 20-és 35fps között mozgott.
=HG=: Persze,hogy nem gamer. Nem is azért vettem,hogy ez a vacak very high-on 100fps-el menjen,csak kíváncsi voltam,hogy mennyit tud a gép.
Szerintem azért van még ebben tartalék, ahogy kopidoo is mondja egy jobb driver-el és magasabb órajelű memóriával.
Szerintem 1280-ban akár még fentebb is vehető a minőség a 25-30fps megtartása mellet,de ez majd kiderül.Apollo_21: Szerintem az nagyon jó teljesítmény lesz egy igp-től.
-
HeavyToys
senior tag
Kevesebbet eszik. Nekem Gold táppal az igaz, de 30w környékén mocorog az A10-5800k alulfeszelve. Szerintem neked is benézhet ez a 30w körüli érték, megfelelő alaplap választással.
Meg nyilván a PsCheck-el lehet játszani azt is, hogy az alap -idle hez tartozó órajelet visszaveszed 1400-ról mondjuk 1000-re, amivel még tovább csökkentheted a fogyasztást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1 humoros
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest