- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
satee76
aktív tag
válasz
patomi #17428 üzenetére
A GTX-re. Egyébként az after burner játék közben monitorozza a GTX-et.
Viszont minden program szerint az APU az elsődleges grafikai meghajtó. A driver problémáknak mindjárt utána nézek.Amd fan-t pedig a procira értettem, 2004-ben még nem volt AMD VGA csak ATi. Csak a prociról beszéltem.
Mindig is úgy gondoltam, hogy az AMD sokkal innovatívabb , mint az Intel. A VGA üzletágat csak átvették. -
tamikomac
aktív tag
válasz
patomi #17246 üzenetére
OK.
De utána küldtem egy frankó tesztet ahol a 160 számolós HD6450 simán leveri a 80 számolós HD5450-et. Az A6-5400K IGP meg ezeknél még erősebb. Erre alapoztam a hozzásólásaimat, de akkor ezek szerint ezzel a benchmarkkal kellett volna kezdeni.Értem én, hogy mit akarsz mondani RAM ügyben (ne csalódjon, mert 1600-on próbálná járatni), de miért ne vehetne 1600-ast.
Ha esetleg váltana pl. i5-2400-ról Ivy Bridge-re ott még jól jöhet, mert az már támogatja.
Ilyen alapon 1066-ost is vehetne a Sandy Bridge-hez.
Egyszer vegye meg a magas(abb)at aztán jó lesz évekig. -
tamikomac
aktív tag
válasz
patomi #17237 üzenetére
Elnézésedet kérem, olyan személlyel nem fogok vitázni akivel egy ilyen "beszélgetést" folytatok le.
Én nem vétettem te ellened, hanem te cselekszel velem gonoszt...
-
tamikomac
aktív tag
válasz
patomi #17210 üzenetére
Ilyenem volt:
Intel i5-3470 + MSI B75A-G41 + MSI N660-2GD5/OC.
Tökéletesen ment, minden hiba nélkül.
Nagyon "szerettem".
Attól, hogy neked nem jött be az MSI másnak még igen.
Egyébként pedig csak kiemeltem egy lapot a legalább megvásárolható 15 közül.
Van aki meg a 30k-s lapokban csalódik.Ja, és csak halkan, súgva kérdezem meg tőled, hogy az 1600-as RAM nem tud menni 1333 MHz-en???
-
zolikaDB
veterán
válasz
patomi #17170 üzenetére
Valamit keverek... Az Asrocknak volt/van egy FM2(+?) micro ATX-es lapja, aminek a neve Extreme 4. Ez volt valami 14-17e HUF körül a PCX-ben. Na ezt nem találom sehol. Vagy nem jól emlékszek? Szerintem ez volt az, az ipon is mutatja, h 20e alatt volt anno, de mitől lett ez 33e HUF????
-
válasz
patomi #17157 üzenetére
A6 egymodulos csak, azaz valójában 1 magos 2 szálas (persze jóval hatékonyabb mint HT, de akkor is), A8 alá nem adnám, egy A8-5600K 20K körül van újonnan, szorzózármentes és a benne lévő gpu is egész jó (csak dual chanel ram kell mellé), nemrég raktam vele össze ismerősnek egy gépet, 2x2 GB DDR3 1600-al, 5000 pöttyöt ment 3DMark Vantage-ban azért az nem olyan rossz, és ha nem lenne elég tuningolni is egyszerűen lehet egy +15-20% biztos van benne.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
patomi #17073 üzenetére
Mivel nagyjábol egy árban vannak, én biztosan elöbb venném meg a 7700K-t mint a 6800K-t. A VGA része sokkal fejlettebb és ez lesz a döntö játékok alatt. Mindkét prociban 384 db Radeon feldolgozo van, de a GCN architektura miatt ez ér annyit, mintha a 6800K-ban 480 db lenne.
+1 a 7700K-nak.
-
tamikomac
aktív tag
-
tamikomac
aktív tag
válasz
patomi #16774 üzenetére
Akkor máshogy válaszolok a kérdésedre:
Olyannyira felér egy A6-5400K-ban lévő 192 db számolós IGP egy 80 db számolós Radeon HD5450-el, hogy sokkal jobb nála hidd el.
-
válasz
patomi #16774 üzenetére
Igen, de az A6-5400K és a HD5450 relációban minden paraméterben jobb az előbbi. Magasabb órajel, nagyobb memsávszél, több számolóegység.
A10-7850K-nak valami olyan baja lehet, hogy gyártástechnológia vagy nem tudom mi miatt, nem tudták elérni a kitűzött órajeleket, főleg IGP-nél, a megcélzott TDP keretben. A teljesítmény is valahogy nagyon másképp skálázódik TDP szintenként, mint Richlandnél pl.
95-100W TDP-nél prociban egál kb, igp-ben 20%, de 65W TDP-nél ill. 45W-nál jelentős előnye van a Kaverinek. (prociban és IGP-ben egyaránt)Az a plusz 1 milliárd tranyó megmutatja magát néhány specifikus területen, minden TDP szinten.
-
válasz
patomi #16759 üzenetére
Érezhetően erősebb kell legyen, mint egy 5450. Jóval kevesebb feldolgozó is van a diszkrétben, meg csak 64 bites a memvezérlője.
Nem szeretem az ilyen oldalakat, de itt most helye van talán.
Tomiék hierarchia táblája szerint is van különbség köztük, nem is kevés, a 7540D 4-5 szinttel feljebb van, mint az 5450.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
colossal89
tag
válasz
patomi #16093 üzenetére
Most azzal bajlódok a 760K-val, hogy Aida 4.30 stressz teszt közben vissza veszi egyszer csak az feszt és vele együtt az órajelet pl: beállítom beki, hogy 4300Mhz és hozzá pl 1,472V-ot és ezt ez leugrik 1800Mhz re és 0,960V ra. Még nem tudom mi a baja ki van kapcsolva a C6 és minden manuálra van állítva turbo core off stb.. lehet kevés a fesz még neki és azért ugrál le- mert turbó órajelen 4100Mhz-n az alap 1,368V feszkóval nem ugrál le. Hőmérsékletek rendben vannak. Tipp??
-
colossal89
tag
válasz
patomi #16091 üzenetére
Tudom, hogy az "A tuning"-al is lehet, csak nem tudtam hogy az teszi alap órajelekre amit beállítottam biosban. 4,4-4,5Ghz re akarom felvinni. Letudnád írni, hogy mit csinált az APM különböző beállításokon és hogyan befolyásolja a gép működését, minden egyes beállítás fajta?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
patomi #15451 üzenetére
AIDA64 Engineer v4.30.2903 Beta a megoldás kulcsa, amúgy aki az Asrock Killer lapot használja a LAN vezérlőhöz jött új Beta szoftver csak még nem volt lelkierőm feltenni, amúgy az IGP-t még mindig nem méri jól de az hűvösebb mint a CPU így nagyjából lehet következtetni.
-
válasz
patomi #15429 üzenetére
Látom, update-elted is a blogbejegyzésedet.
Nekem is össze kellene majd dobni egy ilyen blogbejegyzést ha meglesz a lap, és az új táp...A korábbi Asus F2A85-M LE lapodhoz képest hogyan ítéled meg?
Egyébként én is a feszültség visszavételével, csökkentett órajellel használnám, és legfeljebb az IGP-t húznám, ha nem lenne benne külön VGA. -
masterful87
senior tag
válasz
patomi #15283 üzenetére
Windows rendszervisszaállítás, arra gondoltam, úgy tapasztaltam, hogy az tökéletesen visszaállítja a gépet a driver telepítés előtti állapotra, drivert leszedi maradéktalanul, és még az azóta a C-re másolt fájlokat is letörli. De attól tartok ha máshogy csinálom az se segít. Biztos hogy nem egy előző driver telepítés maradéka a gond, mivel teljesen friss Win7 esetén is ezt csinálja.
AHCI alapból engedélyezve van, a SMART-ot nem találtam, de a HD Sentinel ki tudja olvasni a meghajtóból a SMART adatokat.
Az IGP beállításokkal már játszottam, beállítottam a memóriát is, de ugyanúgy megkapom azt a bizonyos rózsaszín nyitóképernyőt!Most rádugtam a 3-ik gépet is a TV-re, és pontosan ugyanazt produkálja, szóval mind3 gép, mind3 A8-5600K-s, ugyanúgy csinálja a fesztivált a bejelentkezésnél.
Már csak egyet tehetek, fogok egy régi, gyári SP1-es Win7-et, arra felteszem az alaplap lemezén található drivert, és ha akkor se lesz jó, akkor végeztem vele!
-
válasz
patomi #15230 üzenetére
Persze, hogy nem érzel... 1333as RAMokkal is ugyanolyan gyorsnak éreznéd.
Aki nem tömörít / konvertál napi X órát, annak csak fitymacsattogtatásra jók ezek az értékek... Persze adnak valamilyen referenciaértéket a sebességről, de gyakorlati jelentőségük igen nagyon konvergál a nullához.
-
válasz
patomi #15040 üzenetére
Ja, ha csak notebook hdd-id vannak, akkor bőven elég egy netezős géphez, és a táp is elég kell, hogy legyen, mivel általános használatnál kb. 50W lehet a rendszer fogyasztása.
Nekem a LianLi tetszik a legjobban, főleg mivel gyorsan és könnyen lehet usb3-ra bővíteni.
-
katt777
félisten
válasz
patomi #14790 üzenetére
Természetesen mindezzel tisztában voltam eddig is. Mivel elsősorban játékra kell az izomerő, erre is jó az A10, nincs ezzel semmi gond. Intel viszont magasabb teljesítménnyel még jóval kevesebbet is fogyaszt, ár/értékben mindenképpen jobb, csak hát nekem sem volt rá lóvém. A HD4600 nagyon kellemes csalódás viszont a HD8670D után.
Findzs: Én azt mértem, ami, a netes teszteknek meg érdemes elolvasni az apró betűs részeit, pl. graf. beállításokat, amiket persze általában nem tesznek ki. Odaírják, hogy High, vagy hogy XAA, dehogy milyen AA, azt már kevésbé, PX-et kikapcsolják, stb. Én csak azt mondom, ha tud, az ember teszteljen saját maga, vagy pontosan ugyanazokkal a beállításokkal valaki egy adott topicból.
Volt HD3870-em, mindenhol letesztelték, hogy 15-20%-kal gyengébb a GT8800-nál. Mivel ilyen kártyám is volt, leteszteltem ugyanabban a gépben, az általam használt, max grafikai beállításokkal Az AMD simán befogta a tesztek szerint jóval gyorsabb nV karit. Amúgy AMD-nél nagyon gyakori, hogy egy beállítással tök frankón fut egy játék, egy másikkal meg esik-kel, Intelnél meg előfordulnak AMD-nél durvább bugok is, egyik sem tökéletes. Számomra addig kell az IGP (ha már Virtu nincs), amíg adott esetben VGA-t cserélek a gépben.
Számold ki, ha mondjuk min 30FPS-szel fut a játékod AMD-n, Intelen is elmegy 25-tel, ha több kell, max 1 dolgot visszaveszel. 30 fölött meg tökmindegy, ahogy 25 alatt is, nagyon szűk az a keresztmetszet (és kiiktatható), ahol AMD jó, Intel meg nem.
AxBattler: Hagyjuk a supportot!
Hány évig is támogatta az AMD a HD4xx sorozatot?
Vígan használható kártyákat kellett szerte a világon kidobni, hogy az újabb játékokkal játszhassanak a userek. Anno a HD3870-es kártyáimhoz, mire megjött a driver, ugyanaz a driver megszüntette a Crossfire-t, az 580X-es lapomban, a hemzsegő bugokról nem is szólva.
ittakary & dealerman: Szövegértési és pszichológiai problémákkal, javaslom, forduljatok szakemberhez.
Ha valami nem érdekel, amiről másokkal éppen beszélek (mert esetleg kíváncsiak arra, amire ti nem), lépjétek át, nem kell okvetlenül mindenbe belepofázni, hogy több hsz-otok legyen. Kész szerencse, ?X leírtam már, hogy milyen frankó proci a 6800K.
-
katt777
félisten
válasz
patomi #14657 üzenetére
A több fázisra nem azért van szükség, mert nincs Mantle és egyebek, hanem a finomhangolás és a takarékosság miatt. Az a +15-17% meg gyakorlatban nem sokat fog jelenteni, ennyit egy VGA-tuning is tud.
Bál@: Nem én vagyok az, aki egy már újkorában is gyenge processzort hasonlít egy újhoz, ráadásul i7-hez, amikor i5-ről volt szó.
Nálam a 6800K csak 20-30%-kal lassabb az i5-nél. Nero-val meg ki kódol?
Mindenesetre, ha úgy akarok érvelni, ahogy te, azt mondanám, hogy a 6800K is soxor gyorsabban kódol, mint egy E6800, tehát AMD-t kell venni.
solfilo:
Ráadásul HT-nek előnye nem feltétlenül van, csak bizonyos alkalmazásokban, átlagosan meg kb. 30%. Volt amúgy i7-em is, éppen azért váltottam anno i5-re, mert gyakorlatilag semmire nem volt jó a +4 szál, leszámítva persze a melegedést (az áráról már nem is szólva). i5-öt jobban lehetett tuningolni, majdnem ugyanott voltam vele (2500K), mint i7-tel (920).
-
diablo1984
veterán
-
katt777
félisten
válasz
patomi #14653 üzenetére
Hát, az az állítólagos 17% jó eséllyel csak az alkalmazott beállítások miatt igaz.
Régebben VGA-nál is nagyon szépen kijött, hogy ha optimalizáltak egy AMD meghajtót, akkor bizonyos beállítással valóban gyorsult a megjelenítés, másokkal viszont akár még lassult is, ált. főleg maxiközelieknél. Ilyen IGP esetében, ugye, nem játszik.
Abban igazat adok neked, és emiatt is döntöttem AMD mellett, hogy konvertálásnál, tömörítésnél így is, úgy is várni kell, tök mindegy, hogy i7-ed van vagy A8-ad, legföljebb egyiknél többet. A 6800K (4.8GHz) viszont csak 20-30%-kal lassabb az egykori i5-ömnél (4.6GHz), tehát valóban nem vág földhöz +8-10p.
Mantle működni fog bármilyen AMD VGA-val, olyanom van, egy 7870XT-t még ma sem érdemes lecserélni semmire, max talán 1 év múlva. Nem titkolom, nV-t akartam venni, de ez annyira jó vétel volt, hogy nem lehetett kihagyni.
Sok régebbi játékom van, de még a maiakhoz sem lesz Mantle támogatás, és a jövőt illetően sem garantált, a PX támogatást messze nem fogja pl. utolérni. Szóval, bármennyit is várok, biztosan előbb lesz gépfrissítés, mint mindenféle mantle-ös játék.Mutass egy értelmes FM2+ lapot, amelyik nem A88X-Pro!
(legalább 8+8PCI-E CF-höz, 6+2 v. több fázisos táp, stb). Külföldről beszerezhető egy Z87 Deluxe árában, amely nem kicsit különb. Gamer...
-
katt777
félisten
válasz
patomi #14628 üzenetére
Mint megjósoltam (
), A Kaveri gyakorlatilag semmivel nem lett jobb az elődjénél (ja, néhány tesztben van min. előnye, 3x annyiban meg hátránya), ráadásul a richinél (mint mondtam) kevésbé tuningolható. Ezzel szemben viszont 3 ezressel drágább, mint a 4670K Nem kapok A88X-Prot, annak az árában viszont ütős Inteles lapok vannak 2x8 sávos CF/SLI(!) támogatással, 8 fázissal, tehát Intel mindenképpen jobb vétel, hiszen nem kicsit erősebb is, olcsóbban. Persze elkapkodnom nem kell, a 6800K is bőven fullban visz mindent a 7870XT-vel.
-
törölt tag
válasz
patomi #14643 üzenetére
180 USD Amazonon az kb. 40k, ennyiért még reális is lenne, de később úgyis lesz még kevesebb is...
Egy 760k+R7 250 GDDR5 kerül picivel kevesebbe és CPU teljesítményben majdnem ott van, grafikus teljesítményben meg is előzi.
És akkor még arról nem is beszélve, hogy elég "sima" RAM is nem kell DC, meg magasabb órajel. -
stratova
veterán
válasz
patomi #14628 üzenetére
Ha lenne ODD-je nekem is megfordult volna a fejemben. Tetszetős darab. Egyébként CPU teljesítménye itt tekinthető meg (de az asztali A8-6500T-vel [1, 2, 3, 4] azonos órajelen üzemel).
Az M275X VGA-hoz vélhetően legközelebbi HD 8870M itt enged némi betekintést a teljesítményre (a Gigabyte terméknevében szereplő 8890-es szám egy némi órajelemelésen átesett 8870M-re enged következtetni). Valahol az asztali HD 7750 és HD 7770 között teljesíthet. Mellesleg ez 1:1-ben Maingear Spark -
Apollo_21
addikt
válasz
patomi #14624 üzenetére
Jó, de elvi síkon itt elmegyek a boltba és tudom h a kis józsef utcába ül rajta vki..ottmeg kiküldöm külföldre..és foggalmam sincs mi történik pl 1hónapig...és postázgatok stb...ez az idő itthon is lehetséges persze..csakhát na..nagyobb tré külföldre küldözgészni..mint országon belül.
-
katt777
félisten
-
válasz
patomi #14222 üzenetére
Lap oldala azt írja, hogy:
Support for DDR3 2400(OC)/2133/1866/1600/1333 MHz memory modules
Szóval jöhetnek az "amiacsövönkifér" típusú RAMok is
esküszöm féltem ettől a laptól, hogy túl olcsó (13k), de basszus idáig nem volt olyan, amit akartam volna és ne tudna: na jó lehetne rajta több 3/4 pin venti csatlakozó, de ezt megoldottam egy Y elosztóval.
SATA III, USB3, akár 2400as RAMok. Minek ide csilivili huszonezres lap -
Razermazer
őstag
válasz
patomi #14168 üzenetére
Teljesen jó lap nekem csak a memóriával voltak gondok, de memóriacsere megoldotta. A team ramokat nem komálta, g.skill-el azonnal megy. A mostani memóriaárakat nézve az a legdrágább szinte az egész buliban majdnem.
Tehát az asrock extreme 6+ és extreme 4+ lapokat bátran ajánlom + a biostar hi-fi a88w 3d nagyon jól finomhangolható lap, szuper audióval, remek árral 25k csak az első szállítmányt lerabolták, így nem is kapni sehol mostanában, én is lecsúsztam róla.
Ahogy látom megjelent a Fatal1ty is ami nem más mint egy felturbózott extreme 4+ 25.500k körül nem is rossz.
Viszont csak 200ft választja el az extreme 6+-tól ami jóval többet tud, tehát az az árazás nem olyan jó máris. -
sg22
senior tag
válasz
patomi #14136 üzenetére
ezt most miert irod hogy mindenki tisztaban volt vele? eleg nyilvanvalo enis tisztaban voltam vele.
en csak annyit irtam hogy az i5tel van egy arban, te meg ezt irtad:
"Minden épeszű ember tisztában volt vele,hogy proci erőben nem lesz ekkora fejlődés. Irreális is lenne."jezus
szal egy arban vannak ezert hasonlitja mindenki az i5-hoz. ennyire egyszeru. en nem a legerosebb i5rol beszxeltem, hanem a 4440 vagy 4570re gondoltam (44k-48k).
-
polika
senior tag
válasz
patomi #14105 üzenetére
A német tesztben brutálisan elvérzik a kaveri egy i5-höz képest amikor egy erősebb dVGA-val párosítva használják...nem tudja kihajtani a CPU limites játékokat (átlag 52%-al kisebb teljesítmény 1280x720-as felbontásnál ahol CPU a limitáló, de ez nagyon szór van ahol csak 15%, van olyan játék pl crysis 3 ahol több int 100%-al lassabb a kaveri + r9 290X a i5 + r9 290X-től)...persze tudom hogy ez majd javul ha meglesz a mantle, de amíg nincs addig a kaveri elég paper launch, én is erre vártam mint a messiásra, de elég nagy csalódás...lehet végül egy i3 + egy kisebb dVGA lesz a kaveri helyett mert azonos árból jobb teljesítményt lehet kihozni...
Az IGP overlockja 720mh alap ->1000mhz az 6-9% sebességnövekedést hoz.
A memória OC-je 1866mhz -> 2400 mhz-re az átlagosan 15%-ot hoz kb 10 játékot nézve. -
Vartanus
őstag
válasz
patomi #14079 üzenetére
Mit értesz hasonló megoldás alatt? IGP-t tekintve utcahosszal vannak lemaradva,és szerintem a koherens memória használat terén is,sőőt lehet az Intel nem is lépi meg,mert az intel szokás mindent izomból az X86-os magokkal elintéztetni(nyílván azt erőltetik amiben nagyon jók),dVGA-t is úgy akartak csinálni,hogy X86-os proszesszor magok majd millió tarnzisztorpazarlás hogy úgy ahogy skálázódjon is,aztán be is fullad a Larrabee project...
-
stratova
veterán
válasz
patomi #14076 üzenetére
Iris Pro Intelnek sem sétagalopp, amikor a legdrágább lapkáiba építi be. Nem integrált GDDR5-re gondoltam, hanem sokkal olcsóbb SO-DIMM foglalatú GDDR5M kivitelre, ami pár ITX lapba még passzolna is ahogy az asztali gépekkel szemben egyre inkább teret nyerő notebookokba is. Ha AMD szinte mindent az APU-ra tesz fel ennyit megengedhetne magának is. Tovább megyek elég ütős dual graphics kombót jelentene. Ehelyett lesz Aszinkron Crossfire de ez csak Mantle alatt. A memória gyártókat a jelenlegi árak mellett pedig hadd ne keljen sajnálnom.
Számomra egyetlen logikus magyarázat maradt. Bár AMD számára ez a csak DirectX verzióban megjelenő játékok esetében előnyt jelentene és a Mantle esetén kötelező a Dx verzió megjelentetése; meglehet, Mantle megjelenésével kb. minden adott lenne a konzolszintű játékokhoz minimális plusz erőbefektetés (portolás) és kvázi olcsó hardver mellett. Ez Sonynak és MS-nek nem tetszene.
-
törölt tag
válasz
patomi #14048 üzenetére
A legtöbb játékhoz még elég, de multiban sokkal cpu igényesebb mindegyik.
Leginkább a starcraft 2-től félek, bár ott a f*s engine miatt ami max. 2 magot használ rendesen, nagy csatáknál meg eléggé laggol.
A Dragon Age - Originsre lennék még kíváncsi, régi játék, de televan hibákkal, kétmagoson már a menüben 100%-on járt a proci
Kár, hogy benchmarkokban csak Dirt3, meg stb. van ami lassan kenyérpirítón is elfut (és köztudottan jobban az AMD matricásokon).
-
törölt tag
válasz
patomi #14045 üzenetére
Játékok közül már most is van olyan ami megfogja a 2 modult, de jó lenne legalább 2 évre előre tervezni.
Az meg, hogy a proci rész trinity óta nem fejlődött (csak órajelben) megint fájó pont, annak a 80%-nak az Intel HD 4000 is bőven megfelelne...
Itt most arról van szó, hogy aki játszani (és itt nem fullhd 28xAA&AF-ről beszélek) és akar időtálóbb a "halott" AM3+ konfig. -
deja vu
addikt
válasz
patomi #14039 üzenetére
Általában szoktak i5 mellé videókártyát rakni, gondolom nem hallottál még erről az opcióról?
A warsaw úgy került ide, hogy az Aida fejlesztője írta, és én csak idéztem tőle. Szerencsére már nem nyomod a mantrát, hogy az fm2+ platform az izomprocik alfája omegája.
Szia!patomi
"Na látod, az AMD-nél nincs szükség erre, mert már benne van egy használható vga. Szia."
Ja a quake2 elmegy rajta hd-ban. -
deja vu
addikt
válasz
patomi #14032 üzenetére
Az a hozzászólás nem neked szólt. Egyébként meg aki erős procit akar FM2+-ra rádumálni, hát elég furcsa. Gondolom sokkal erősebb a richlandod a korábbi ivy 3470ednél.
Egyébként meg lehet hogy lesz proci am3+ra warsaw néven.
Fiery
"Egy facelift me'g mindig sokkal egyszerubb, mint egy zsir uj CPU-t tervezni. Raadasul me'g azt sem lehet tudni, hogy a Warsaw pontosan mennyi ujdonsagot fog hozni. Me'g az sem kizart, hogy kevesebb kulonbseg lesz az elozo "generaciohoz" kepest, mint a Trinity --> Richland valtasnal. Lehet, hogy csak emelnek 100-200 MHz-et az orajelen, es kap egy uj kodnevet. Lasd videokartyak, ott is mukodik az atnevezosdiPiledriver modulos FX most is van, Visheranak hivjak. Lesz majd valami frissites az FX platformra jovore (Warsaw kodnevu FX proci, tovabbra is AM3+ foglalatba), de velhetoen csak egy kis orajel emelesben, esetleg szofisztikaltabb CPB mukodesben ki fog merulni a frissites, hasonloan a Trinity --> Richland valtashoz
Az AMD mar egy jo ideje hallgat az FX vonalrol, legalabbis sem Steamrollerre, sem Excavatorra epulo FX-ekrol nincs szo az utitervukben."
Gainka Tévedtem, legközelebb Atti és patomi lesz benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest