- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faith
aktív tag
Üdv!
Lehet már valamit tudni, hogy mikortól lesznek kaphatóak az FM2+-os alaplapok?
-
Peaceliker
addikt
válasz
csontosek #10997 üzenetére
A gyári hűtő arra jó, hogy...nem is tudom mire jó, inkább csak arra, hogy a proci doboza nagyobb lehessen!
Igazából a gyári hűtő idle tudja tartani a hőfokot, de már akkor sem halk, ha elkezdesz játszani, akkor 5-6 ezerig is képes forogni, ami egy porszívó hangjának majdnem megfelel.
Ha nem lesz tuning, akkor feszültséget el kell/lehet venni, úgy lehet nyerni pár fokot.Szorzó emeléshez (ez bizonyos pont után) fesz emelés is kell majd és akkor a fogyasztás is nőni fog (meg jobban melegszik majd). Illetve magasabb órajelhez automata módban sztem több feszt rak majd, így megint ott vagyunk, hogy fogyasztás nő.
RAM húzás nem tudom ezeket mennyire befolyásolna, de a VRM-et biztos jobban terheli picit, illetve ha kell ég fesz a RAM nak, hogy stabil legyen, akkor nem kérdés a kérdés. -
csontosek
csendes tag
válasz
Peaceliker #10996 üzenetére
Jobb hűtőt csak akkor vennék, ha a gyári hangosnak vagy kevésnek bizonyul.
Feszültséget nem szeretnék emelni a procinál, mert úgy tudom akkor oda az energiagazdálkodás, és így gondolom extra hűtés sem kell. (de lehet, hogy rosszul tudom)A gép még nincs kész, ezért nem tudom mit bír pontosan.
Szorzó, ram freki emelése növeli a fogyasztást? (bocs, ha hülye kérdés)
-
-
csontosek
csendes tag
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Az alábbi konfigot rakják össze nekem a jövő hétre:
FSP 400-60GHN 400 W tápegység
ASRock FM2A75 Pro4-M alaplap
AMD A8-5600K Black Edition Boxed proci
KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G ram (2x4GB)Nem törekedtem arra, hogy tuningolható gépem legyen, amivel játszani is lehet, de egy jövő-álló szettet akartam, és pl. az ár-érték arány miatt is így válogattam össze.
Általános használatra (net, hd 720 film, torrent, google-earth, youtbe 720p) fogom be a gépet, de mivel tudja, lehet, hogy játszok is vele.
Érdemes-e tuningolni, és milyen tuning-potenciál van a gépben?Előre is köszönöm az építő hozzászólásokat!
-
Nzothan
tag
sziasztok!
a cod4 melyik cpu-val menne 1440x900-on fullon?
A8-5600k v A10-5800K
2x2GB 1600mhz mem,
vagy ezek kevesek hozzá? -
törölt tag
Üdv!
Erősebb lehet egy FM1-es Athlon 631, mint egy FM2-es Athlon 740?
A Llano 4x 1Mb míg a Trinity 2x 2Mb Cache memóval gazdálkodik L2-ben. Ebből pattant ki ez a kérdés. -
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #10986 üzenetére
Ez engem is módfelett foglalkoztat
Van egy artic freezer 64 típusú hűtő az a8 5600K procimon (nemtom mennyire ismeritek/tartjátok jónak, rávalónak stb). Az uefiben akár manuálisan (25-re tett értékkel) akár level1-re téve 1400-on forog. 35-40 fokos csak a cpu pedig... Egy fx6300-at meg úgy tudta hűteni hogy 700 körül forgott.... igazából nekem is vt h csak annyin ment, de elég 1x megterhelni (hogy felmenjen a hűtő frszáma) utána bacik visszavenni az rpmet
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan progit, amivel win alatt lehet a cpu hűtő venti fordulatát állítani?
Köszi! -
InterFox
senior tag
válasz
TaylorXIII #10981 üzenetére
Oda van írva, hogy nem DG!
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Peaceliker #10979 üzenetére
Nem kell tesztelni mert tuti, hogy nem erősebb HD 7770nél a DG. Ha jól működik akkor is max 7750.
-
-
InterFox
senior tag
Teszt:
Assassin's Creed Revelations
1080p
Minden max-on
4XAA30-35 FPS.
-------------------
Nem dual graphics!
A10 5800K 3.8 GHz
HD 6670 DDR3 1GB
8GB RAM -
-
Kaktux
tag
OK...
Kaktux, OUT
-
Kaktux
tag
válasz
Vesztor87 #10969 üzenetére
már úgy is qrva m1 xD de amúgy azért emellett a konfig mellett döntöttem mert állítólag ezek az APU-k tudják boostolni a VGA-val egymást azaz jobb teljesítmény sajtolható ki belőlük ebből mi igaz? meg így a VGA-val a az APU-t tehermentesítem és több erőforrás jut a procinak
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #10965 üzenetére
Így van, a GPU csak kisebb karikkal működik dual graphics-ban, nagyobb kari mellé erősebb procit is vehetsz, ha AMD-t veszel jó a ram, Intelnél annyira nem lényeg annak sebessége.
-
Kaktux
tag
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz
GIGABYTE GA-F2A85X-UP4
SAPPHIRE HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITIONszerintetek ez milyen összeállítás?
A10-6800K kellett volna videókártya nélkül?
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #10960 üzenetére
Igen. Azért váltottam AMD-re, mert az a fajta vagyok, aki 10 ablakba 140 dolgot megnyit, közbe megy a letöltés is, meg zene a youtube-on, és bizony néha meg-meg akadt, hiába a 8gb ram. VGA-ra nincs keret, most hogy úgy gondoltam hogy 20-30-at a gépre költök, jobb választás vt AMD-re váltani, a 4x3,6ghz már úgy néz ki tud 2x annyit mint 2x2,4 ghz-nyi Intel (bocs a hülye megfogalmazásért
-
Vesztor87
senior tag
válasz
patomi #10947 üzenetére
Az AMD erősebb (A G530-nál is
). Mondjuk annyival nem sokkal, ami elég gáz szerencsétlen AMD-re nézve
Ez alapján ráver 10-25%-ot mondjuk úgy az Intelre, hogy 3900 mhz-es, miközben amaz 2200-as?LOL
A fogyija meg kb 2-3x-osa az Inteléhez képest.... na de olcsó
Én is ezért váltottam, G530-ról A5600k-ra
-
Televan74
nagyúr
válasz
kopidoo #10949 üzenetére
Régebben a Brazos -hoz próbáltam két verziójú Catalystot felvarázsolni, de látta az IGP -t. Az alaplap gyártó weboldalán levő VGA Driver segített csak.
Most a 6700 -hoz nem is kísérleteztem vele, alapból az alaplap weboldalára felmásztam és leszedtem a VGA drivert. Nem tudom miért így oldották meg.Nekem is Asrock lapom van mint Sunny -nak. Csak nekem Extrem4 -M -es.
-
123sylaar
aktív tag
Hali!
Nem tudom eldönteni, hogy x4 750k mellé milyen vidikarit vegyek.A keret kb 50k lenne (plusz 1-2 ezer nem számít.
)
A kérdés, hogy a 7790-el bezárólag elég-e neki, vagy mehetnének erősebb karik is? Pl. 7850-70.
Vagy más a zöld oldalról. -
válasz
patomi #10947 üzenetére
Szia!
Ezt olvasd el, az A6-5400K-ról van benne szó. Ennél valamivel erősebb az A6-6400K. Kicsit magasabb órajel a procimagoknál és az igp-nél is.
A linkelt tesztben G530 szerepel, ami nagyjából egy súlycsoport a G620T-vel.
Személyes tapasztalatom nincs egyikkel sem, de én inkább az A6-ot venném (abból is az olcsóbb A6-5400K-t), sokkal jobb benne az igp, mint a G530-ban, ami ugye picit még erősebb is ebből a szempontból, mint a G620T.
-
kopidoo
senior tag
válasz
Televan74 #10946 üzenetére
A Catalyst-nak semmi köze nincs az APU-ban lévő IGP-hez? Ezt nem értem. Mi az, hogy nincs köze?
A hivatalos AMD Catalyst driverrel kell üzemelnie.@Sunny: Dobj légyszíves egy screeshotot, hogy lássuk konkrétan mi a hibajelenség.
@Konfigos: CoreC6-ot vagy CPU-C6 State-et próbáld kikapcsolni
-
Konfigos
őstag
Egy 750k-ra mentem át egy 6670ddr5-ös vgaval 5800k-ról,alulfeszelés tapasztaltok érdekelnének egy gyengébb tuning mellett.Cpu terén nekem bőven elég az alap is,kicsivel több max hogy a ramok is 1800-on menjenek.
Meg hogy van-e esélyem arra hogy megszűnjön ez az idegesítő ciripelés amikor dolgozik a cpu..Már 3 tápom is volt,most egy enermax pro 82+ van,ezzel is csinálja,vx450-el is csinálta.Elég zavaró egy full néma gépnél.Ahogy olvastam nem ismeretlen ez a dolog,sokaknak van,remélem a 750essel nem lesz,5800k-val még mindig van. -
patomi
őstag
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata A6 6400K procival, illetve benne levő apu-val?
Nem sok mindent találtam róla, csak ezt az egy írást. Létezik,hogy egy G620T még kicsivel erősebb is ennél a procinál? -
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #10942 üzenetére
Bolond
Aztán elmondhatom hogy egy számítógépházban lakom
At megnézném hogy egy kis hűtőben vagy fagyasztóban mit művelne -
atti_2010
nagyúr
válasz
Peaceliker #10942 üzenetére
Szia!
Engem érdekelne pláne ha van pár kép róla. -
mtade
aktív tag
válasz
Vesztor87 #10935 üzenetére
Oké, nem a 62°C a sok, hanem attól tartok, ha feljebbmegy, akkor sem akar majd jobban hűteni... Megterhelem majd ma jobban, és megnézem, ha melegebb lesz, akkor akar-e majd jobban tekerni. Idáig 60°C körül már tekert rendesen. Böngészés közben egyébként 30°C körüli, gondolom az jó.
Köszi a választ, majd körbejárom a témát melegebb szituációkban is.
-
Vesztor87
senior tag
-
mtade
aktív tag
Sziasztok,
Asrock a75ös lapom van, benne egy a10-5800k, 2x4GB Rammal.
Most kezdte el azt csinálni, hogy a procihűtő ventillátor nem akar 2200nál többet forogni.
Biosban beállítottam Full On-ra, akkor sem. Egyébként ha jól rémlik, 4000 felett is szokott forogni játék közben. Igaz gagyi, de ez az Asus Crux hűtő van rajta, majd' 6000t kellene pörögjön. Wot alatt fel bír menni 62°Cra is, és félek...
Axtu és AMD overdrive is volt fenn, leszedtem őket a biztonság kedvéért, de így is csinálja...Lenne valakinek ötlete?
Köszi előre is. -
Vesztor87
senior tag
Alulfeszelést csinált vki 5600k procinál? Tegnap 1,4-ről levettem 1,25-ig, de ott már fagyott. Nem tudom én toltam-e el, mert Prime95-öt futtattam, és Aida GPU stressz tesztet egyszerre. Hőmérséklet 67 fokig ment fel 10-15p után (csak Prime alatt 62-ig)
-
Sunny8003
csendes tag
Hali srácok egy kis gondom lenne.. telepítettem a katalistot.. az asrock honlapról de nincs vidó driver menu, feltettem az AMD 13.4 es catalistot de ott sincs.. :S
valamiért em driverezi be!?... de miért?HELP!!
thx előre is -
Sunny8003
csendes tag
válasz
Konfigos #10928 üzenetére
MEgÉrtelek Konfigos, hozzám is be privizett ...alkudott és meg1eztünk!!!.. a Ramokra... jegeltem neki és eltünt írtam .rá..semmi válasz aztán nekem is feltünt, h. itt mahinál...(megbízható ember vagy..GRAT --->KingBradley)
..._Különben meg örömmel jelentem ...Én is Csatlakoztam az 5800k-ok klubjahoz...
...Igaz a gép még csak 90% os.. de ram vásárlást halasztom talán normalizálodnak a piaci viszonyok és értelmes árba lesznek újra... -
Konfigos
őstag
válasz
Vartanus #10927 üzenetére
Azt hiszem a 2214 nap elég idő ahhoz hogy tudjam hol a helye egy ilyes féle üzenetnek
De köszönöm.Valóban ingerült voltam,és meg is fogja kapni a megfelelő helyre természetesen.DE szándékosan ide írtam,ha már a privát üzenetekre nem válaszol,nyilvánosan biztosan kényelmetlenebb lesz.Én is sokat posztoltam ide,mivel elsők között volt 5800k procim,ezért is van bementve nekem a topik,gondolhatod mennyire furcsának hatott,hogy jelen időbe beszél olyan dologra ami még nincs is nála(nyilván egy másik már igen)Részemről pedig befejeztem ezzel kapcsolatba itt,ha bárkinek böki a szemét nyugodtan törölheti a hozzászólásaimat.
-
Vartanus
őstag
válasz
Konfigos #10922 üzenetére
Én megértem a dühöd de itt a Ph-n sok fórum is úgy indul hogy higgadtan((és a szóhasználatod lehetne visszafogottabb is legalább egy nyilvános topikban) és ezt inkább privátban kellene.
Kivel érdemes üzletelni topikból:
"- Csak abban az esetben kérj fekete pontot, amennyiben valós anyagi kár ért!DE:
Ha valaki az üzlet során számodra anyagi kárt okozott, amiért fekete ponttal jutalmaznád, vagy pusztán inkorrektnek tartod és szeretnéd, ha ennek nyoma maradna, annak helye az Akikkel jó vigyázni üzletelés során! topicban van.Ezekben a topicokban csak az érintettektől született hozzászólások szerepelhetnek, azok is csak a következő felállásban:
- bejelentő posztja
- bejelentett esetleges válaszaAmennyiben vita alakulna ki, azt az Üzleti vita topicban rendezzétek!"
És bocsi csak úgy éreztem ez le kell írnom.
-
fauv
őstag
köszi Urak
-
Konfigos
őstag
válasz
KingBradley #10893 üzenetére
Kibasz*tt érdekesen használhatsz olyat,amikor itt van nalam 1 hete lefoglalva,de ha csak hülyitettél irdatlan feketét vésetek be neked amiért ilyen inkorrekt voltál,sok mindent utálok de ez viszi a pálmát.Legalább annyi bőr lenne a képeden hogy szólnál,de még az se,no comment.
Másoktól sorry az offért,de elég pipa lesz az ember ha Így kell megtudnia hogy hülyére veszik.
-
gari24
tag
Hali
Egy x4 760k kitud hajtani egy 7770.est ???
üdv
-
fauv
őstag
-
fauv
őstag
Még valami
Nekem 7850-es kártyám van i7 940 mellett, esetleg nem lenne jobb az AMD proci mellé, mint a gtx 560 Ti , mert akkor oda adom én a srácnak az enyémet és a GTX 560-at pedig megtartom én .
Vélemény?
Köszi előre is
-
fauv
őstag
Tiszteletem !
Srácok a kövi kérdésem lenne:
A kisebbik fiamnak szeretnék erősebb gépet összepakolni / jelenleg AMD Athlon X2 6400+ van neki / és arra gondoltam, hogy vennék neki egy AMD A8-5600K procit a hozzá való lappal.
A nagy fiam odaadná az öccsének a GTX 560 Ti kártyáját és azt nem tudom ez a proci elég erős e ahhoz, hogy meghajtsa a kártyát.
Tudom az Intel procik lényegesen erősebbek, de nincs rá keret.
Mit javasoltok elég lesz ez, vagy erősebb AMD procit vegyek .
Előre is köszi .
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Most váltottam platformot (1155-G530), még ismerkedem az AMD-vel (sosem volt).
A következő a gépem:
-Chieftek iArena500S - 500W
-Asrock FM2A55DGS
-AMD A8 5600K
-2x4 GB 1333 MHz RAM
-60 GB OCZ Agility SSD
-500 GB+250 GB HDD
-21,5" full hd monitorNamost a kérdésem a következő, érdemes lenne a ramokat húzni? Hogy lehet ezt fesz emelés nélkül csinálni (jól tudom hogy akkor nem lehet baja?) Egy Geil és egy Kingston ramom van. A gyári hűtő nektek is nagyon hangos volt? Most cseréltem egy Artic Cooling Freezer 64-re... főleg terhelve sokkal csendesebb... ilyet nem tapasztaltam Intel vonalon (porszívóhoz mérhető hang).
A procit érdemes alulfeszelni? Vagy lehet egyátalán?
Köszi! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TaylorXIII #10904 üzenetére
És tényleg, viszont a specifikációk között, és a manual-ban külön nem szerepel.. Szép.
Köszönöm!
ADAM1337: Ez igaz, de erre sokszor mondják is, hogy már érdemes jobb minőségű kábelt venni.
-
TaylorXIII
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ADAM1337 #10902 üzenetére
Most nézem épp az Asrock manual-ját:
- Supports HDMI 1.4a Technology with max. resolution up to
1920x1200 @ 60Hz - Gondolom a 3D miatt kell az 1.4. (táblázat).Mint említettem, nem Nekem kell, annyit tudok, hogy elvileg HTPC-nek kellene.
Ezt megköszönném!
-
ADAM1337
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest