Új hozzászólás Aktív témák
-
tametix
csendes tag
válasz
Peaceliker #11698 üzenetére
Zalman CNP S9500-al. Nem tudom, hogy jót nézek-e de csak az az egy van.
-
tametix
csendes tag
válasz
Vartanus #11695 üzenetére
Én játékra használom még csak IGP-vel, és nem A88-as
. Most a proci 4.4-on van 1.4V-al, IGP meg 950 Mhz-en most kapásból a voltot nem tudom, szerinted mennyi lenne neki az ideális, kehet az IGP memóriákat húzni és ha igen kellene? A romokhoz meg nem piszkáltam és a hőmérsékletet az Open Hardware Monitorral ellenőrzőm (proci így 40 perc játék után max 35 fok, GPU meg 10). Segítenél egy kicsit mert azokat gondolom nem olyan egyszerű mint a procit vagy a IGP-t.
-
Razermazer
őstag
válasz
Vesztor87 #11693 üzenetére
Ahogy a kolléga írja teljesen ramfüggő, nálam egy team group 2400mhz-es van 8 giga annál ilyenek a beállítások indulópontnak nem rossz a tesztelés már rád marad.
Írom az értékeket játszadozz vele. Lapom asrock extreme 6+Az első értéket max 7 vagy 8-ra kell állítani, feljebb csak fagy, lejjebb szintén, az utána következők így néznek ki.
Cl---Rcd---Rp---Ras---Rc---Rfc---Cr---Rrd---Wr---Wtr---RTP---Faw----Wcl 1600mhz
9----9-------9-----24------33---174---1t---4-------10----5------5-------20---nincsen minden lapon.1866mhz
9---11---11---29---40---257---2---6---15---8---8----25
2133mhz
10---12---12---32---44---285---2---7---17---9---9---28
2400mhz
11---13---13---35---49---314---3---8---18---10---10---31
-
Vartanus
őstag
válasz
tametix #11692 üzenetére
Az nem egy FM2A88X Extreme4+?
A tuning az lutri ahány konfiguráció annyi féle lehetőség,szóval így általánosítani hogy milyen tuning felel meg nem lehet
Nálad mi a megfelelő egyáltalán?Mire akarod használni,milyen elvárásaid vannak?
Én az 5800K-mat ezeken a beállításokon használom:
-4ghz CPU-1,275V CPU feszültség
-1013Mhz IGP-1,32V IGP fesz.
-2133Mhz RAM-1,62V RAM fesz.Azok a Corsairek szinte tuti,hogy mennek 1866-on, de gyanítom még lehet,hogy 2133-on is elmennek.
-
patomi
őstag
válasz
Vesztor87 #11693 üzenetére
Attól is függ milyen ramjaid vannak, mennyire viselik el a tuningot. Az enyémek semmilyen időzítésen sem akarnak 2133 felett menni. Ez a gyári érték. Viszont 9,11,11,28,cr1-ben megy.
-
tametix
csendes tag
Helló, egy ilyen konfighoz milyen tuning felel meg? Asrock FM2 A85 extreme 4+ AMD A10 5800k+8GB Corsair Vengeance RAM 1600-as (ez nem a legjobb úgy gondolom). A hűtés nem gyári hanem egy Zalman cnps 9500. Valami infó még szükséges?
-
Vesztor87
senior tag
Arra akkor senki nem tud valamit mondani, hogy a ramokat hogy lehet nagyobb sebességen járatni?
-
Vartanus
őstag
Hány Mhz-es ramok vannak a 6800K mellé?
A Dual Graphicsra ne alapozz elég bugos sokszor és nem is biztos hogy az a játék,vagy progi amit használsz támogatja. Ha sebesség a lényeg egy 750K+ HD 7750-nel is jobban jártál volna.
Az nem megoldható hogy egyik monitor lapról másik VGA-ról megy. DG-nál az alaplapra kell kötni a monitorokat,ha meg nincs DG és csak a dVGA-t használod akkor meg csak a VGA-ra.
-
Sziasztok!
Két kérdésem van az A10-6800K procimmal kapcsolatban:
1.)
Tervezek mellé venni egy 6670 karit.
Az cél az, hogy kicsit gyorsabb legyen, ÉS legyen DP portom.Lehetséges az, hogy egyik monitor a kártyán van, másik a lapon és mindkettőn ugyanazt a képet látom?
2.)
Van arra mód, hogy a prociban rejlő AVIVO HD képességet az ismertebb videoszrkesztőkben felhasználjam?
Bármilyen AMD által kiadott plugin, szoftver, akármi.
Gugliztam, de nem sokat találtam..Köszi!
-
konci79
őstag
Üdv!
Ez tomb raider 1152x 864-es felbontás,látvány gyönyörű,gyári hűtővel,proci alig dolgozik.
Tervbe van majd egy jobb hűtő,de látható hogy tuning nélkül is elboldogul nem egy mai játékkal is zökkenőmentesen, és aki nem full hd őrült,bőven megéri az integrált amd.
És a látvány cseppet sem rossz,én teljesen elégedett vagyok vele még mindig. -
Mahrenburg
őstag
válasz
lakisoft #11680 üzenetére
Hello!
Lakisoft - Mivel túlzottan magas órajelre nem húzhatóak az FM1-es APU-k/CPU-k, a Pro4 is elég lehet, de kérdezd meg az FM1-topicban, a Pro4-tulajok el tudják "mondani" a tapasztalataikat.
TaylorXIII - Az első "sajtófotókon" szerepelt a kis bordával az Extreme6, de a nagyobb bordával került forgalomba.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
lakisoft #11680 üzenetére
Lehet később kapott egy Extra hűtést az A75 Extreme 6 de kétlem, hogy azt kapnád ami a képen van az A75 Pro 4nél. Az így néz ki:
A Pro 4 és Extreme 6 hátlapi csatlakozókra egyébként megegyezik csak éppen ha tuningrak erül a sor na akkor az Extreme 6 erősen ajánlott meg egyébként is alig drágább és CF és SLI is támogatott rajta habár ami ebbe a lapbam ehetp roci elég kevés lenen egy erősebb CFhez vagy SLihez az is biztos. De ettől függetlenül szerintem azt vedd mivel alig drágább. -
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Mi a különbség ezek között:
Asrock sFM1 Vision A75 EXTREME 6
és
Asrock sFM1 Vision A75 PRO4
és
Asrock sFM1 Vision A75 PRO4-M
üdv,
lakisoft -
-
Bazijoe73
senior tag
Tuningolni FM2+ alaplapban melyik márkát javasolnátok?
-
Bazijoe73
senior tag
Az utolsó hír amit hallottam, hogy nem csusznak a kiadással. És ez év végén kilyön.
-
Televan74
nagyúr
Jövő tavasz, ha jól tudom. Csak azt nem értem miért ez a nagy FM2+ lapdömping a gyártók részéről.
Én úgy gondolom hogy az AMD mind az APU -nál, mind a VGA -nál le van maradva, a konzol generáció váltás miatt.
-
Bazijoe73
senior tag
Na mi van Kaverikről semmi hír?
-
Findzs
addikt
tegnap molyoltam a géppel és véletlenül széthúztam a cpu venti csatlakozóját
kb. 1 órát játszottam mikor is a gép leállt, mondom mi van?
beléptem az uefi -be és 95 fokos volt a cpu, mondom ja akkor ezértnem semmi, hogy passzívan elvitte a contact 29 -em a 6800k -t 1 óra játékkal
játék nélkül simán ellene passzívan is pláne ha levenném a ventit róla hogy jobban leadja a hőt -
Vartanus
őstag
válasz
TaylorXIII #11656 üzenetére
Én ezzel nem értek egyet. 2400Mhz-en már határozottan érezhető előny volt a játékokban és egy-két tömörítésnél,konvertálásnál is az 1866-hoz képest. Konkrét értéket nem akarok hazudni de tényleg észlelhető a különbség számomra.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11666 üzenetére
Láttam az aláírásában szerelő linken a konfigját
ZeroDK: az i7 után nem csoda hogy Intel párti vagy. Nekem nincs annyi pénzem hogy i7-et vegyek. A kis büdzsé miatt integrált vga lett, és ebben vitathatatlanul jobb az AMD, ezért lett a G530 után AMD-m.
-
törölt tag
válasz
Peaceliker #11663 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok hogy a program neve, nekem is Asrock lapom van csak ez LGA1155
-
törölt tag
AMD téren új vagyok
Adott egy AMD A8 Series 5600K X4 processzor. Annyi gondom bajom lenne, hogy hőfokokat nem tudok nézni vele. Real Temp 3.7-el akartam, de ezt a procit nem támogatja.
Utána Core Temp-et raktam fel, ott meg 0°C-ot írt.
Mivel lehet ezeket mérni? -
Black&White
addikt
Ez a 45W-os A10-6700T mikor kerül a polcokra?
Van erről vmi konkrét infó? -
TaylorXIII
őstag
válasz
Vartanus #11655 üzenetére
1866-os is elég. 2133 meg 2400 már nem hoz akkor pluszt. Az 1600 és 1866 között meg nincs nagy különbség. A 4gbos memóriád le kéne cserélned 2x2 gbra akor valahogy. A DC a lényeg leginkább mivel az 1600 sem rossz meg általában a ramok eggyel feljebb még szoktak menni mint amilyen órajelen vannak árulva.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Vartanus #11651 üzenetére
Jelen pillanatban 1x4Gb 1600MHz van a gépben, így vettem, hirtelen kellett lapot, procit, ramot venni alaplaphalál miatt (vehettem volna használt S754-es lapot is, de ideje volt több magra, 64bitre váltani), és akkor ennyi ram fért bele, az 1600MHz volt akkor a megfizethetőbb, gyorsabb nemigen volt még. 2x4Gb 2400MHz jól hangzik, de 30k, vagy ha beszámítjuk a meglévő 1600MHz-est, akkor 25. Kicsit elszálltak a memóriaárak.
-
Rickeffe
aktív tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam „extreme4+” keresőszóra semmit, úgyhogy feltennék egy kérdést.
Azt leszámítva, hogy általában a legdrágább a legjobb a következők közül melyik lenne a legésszerűbb választás, ha az ember nem egy tuninghuszár, viszont szeretné ha nem dobná hanyatt magát a cucc egy év alatt. Szintén kérdés, hogy annyival megbízhatóbb-e egyik gyártó terméke a másikhoz képest illetve az „arany” felár szintén megéri-e.
Asrock FM2A88X Extreme6+ (aranykondik, truesound mindenféle csudasallang, hdmi-in, rengeteg usb port stb. az alaplapi hangban sosem bíztam, bár a minőség lehet, hogy változott valamelyest az évek során) ~26e
Gigabyte G1.Sniper A88X (aranykondi, itt is valami csodának beállított alaplapi hang, 2 bios stb., kevesebb usb) ~30eAsrock FM2A88X Extreme4+ ( ez kb. az FM2es Pro4 szintje eredetileg a Pro4-et akartam) ~20e
Gigabyte GA-F2A88X-D3H ~20e -
Dilikutya
félisten
válasz
Peaceliker #11649 üzenetére
Ha meg nem is döbbentem, de azért meglepett az ilyen arányú növekedés. Tisztában voltam vele, hogy gyorsul, hisz az IGP is profitál belőle, nem csak a CPU, de nem gondoltam, hogy ennyivel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Peaceliker #11647 üzenetére
Végülis majdnem konkrét, mivel A10-6800-am van, ami nem olyan sokkal erősebb a tesztben szereplőnél, tehát az ottani adatok ha számszerűen nem is, de arányaiban jól tájékoztatnak. Utána is nézek délután a díleremnél egy 1600MHz-es modulnak.
-
Dilikutya
félisten
Dual channel memóriasávszélesség mennyivel nagyobb a single-nél Richland alatt 1600MHz-en?
-
konci79
őstag
válasz
Peaceliker #11636 üzenetére
Nem reális érték a 85,mondta a kolléga aki összerakta hogy biosban beállított 75-öt talán hogy tiltson le.
Akkor lehet hogy az 55 fok körüli mérés volt a valódi,a jó ég tudja... -
Peaceliker
addikt
válasz
tametix #11641 üzenetére
Csakis annyit amennyit az adott proci bír!
nincs két egyforma, így senki nem tudja neked megmondani pontosan, hogy mit fog tudni. Védelem van benne, megsülni nem tud. Húzzál rajta vemnnyit, stresszeld, ha bírja mehet még. Ha hibázni kezd, akkor kis fesz mehet neki. Ezt addig csinálhatod, amíg hűtőd bírja!
Persze gagyi lappal nem ajánlott húzni! -
tametix
csendes tag
Helló, valaki meg tudná mondani, hogy mennyit lehet húzni egy A10 5800-as procin úgy magán a processzoron mint a grafikus részen? Nem gyári hűtés van benne, hanem egy Zalman cnps 9500. Előre is köszi!
-
Stonerice
őstag
Pci-e 1x-es fogalalatra csinálhatnának Gddr5 öt akár a mostani alaplapok mellé is. Gondolom 1 giga kerülne vagy 17 K- ba
-
Vartanus
őstag
válasz
Gainka #11623 üzenetére
Úgy rémlik Fiery korábban azt is mondta,hogy lesz GDDR5-ös integrált ramos,integrált BGA-tokozású Kaveris alaplap.Kicsivel utána pedig az a híe jött,hogy mégsem. Várjuk meg és majd eldől,bár én is kétlem hogy ilyen erős IGP-t raknának be,tudva hogy a memó sávszél már egy 7750-es szintű IGP-t is marhára megfog.
-
konci79
őstag
válasz
Apollo_21 #11627 üzenetére
Nem célom pörgetni,így pont jó nekem.
Nem csináltam képet(véletlenül bezártam),de még egy ilyen 3 órás játék után átlag 55-öt írt cpu hőm.-nek.
Biztos ha 100 % közelében menne a proci jóval szarabb lenne,én csak megnéztem mennyire melegszik,és az 55 átlag szerintem nem rossz. Ennyi.
Csak közzétettem mit tapasztaltam. -
patomi
őstag
-
konci79
őstag
válasz
Apollo_21 #11624 üzenetére
Ez a mérés a far cry3 alatt zajlott( 3 óra hossz),nem max terhelést akartam,csak megnézni mit produkál játék alatt.
Csak feltettem mint érdekességet.
Szimpla felhasználó vagyok,elfut rajta szépen,nem is dolgozza agyon magát a proci,mi kell még?
Nekem nem kell full hd hogy 3 kilométerről meglássam hogy kacsint rám egy hangya -
törölt tag
válasz
actival63 #11615 üzenetére
Tehát a Kaveri az egy 7790-et fog kapni, csak alacsonyabb órajelen. De persze fel lehet majd tolni a 7790 órajelére is gondolom, ha alapból 600 és még van rá turbó is, akkor valószínű bírhatja 1000-ig is. És akkor már csak a sávszél lesz gáz. Az viszont nagyon, mert a 7790 is 96000 MB/s ami eléggé siralmas így is, és a 2133 MHz-es ramok dualban is csak 34000 MB/s-ot tudnak. Itt a DDR4 lesz a megoldás bár az se épp közelíti meg, kéne a quad channel is. Az úgy nagyon drága, tuti nem lesz. De ha megtörténik végre a közös memóriahasználat és nem lesz külön CPU-GPU adat akkor nem fog kelleni ekkora sávszél se.
Ha megy majd vele DG egy 7790 és jó passzentos ramokat odarak mellé az ember akkor az úgy fain lesz, mert ha véletlen nem megy a DG rendesen a 7790 se egy kaki kártya, DGbe pedig komoly lesz. Itt már valószínű beszélhetünk fHD játszásról a legtöbb ember esetében.
Én még azt hiszem kihagyom ezt a szakaszt is, majd mikor nem fog kelleni egyáltalán VGA ahhoz a teljesítményhez amire szükségem van akkor csatlakozom, addig maradok a CPU-VGA kombónál. Meg persze meglátjuk az Intel mit lép, meg hogy alakulgat még a dolog.
-
actival63
aktív tag
Egy érdekes cikk!
[link] -
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11613 üzenetére
Hát nemtom.... azért az nagy difi
-
Vesztor87
senior tag
-
fanfany65
tag
válasz
konci79 #11603 üzenetére
Csak saját tapasztalat,igaz nekem csak a proci hömérséklete van meg(AMD Athlon II X4 750K) ezzel a hütövel(Arctic Freezer 7 Pro Rev 2 ) Idle:32c fok max terhelés allatt pedig 45c fok!Ráadásul még alul is van feszelve! 3.8 gigán megy 1.285 v-ton én is azt a progit használom amit te,kb 22c fokos szobában egy relative jó hűtésű házban!!Nem kételkedem de fura ,hogy igp-vel még hüvösebb is!! Igaz kis felbontáson tolod,de nem tudom ez mennyire befolyásolo tényezö!Azért kiváncsi lennék mit tol egy Prime65+ Furmark párossal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Túra és kirándulás topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest