Új hozzászólás Aktív témák
-
DeckardCain
senior tag
válasz
DeckardCain #11295 üzenetére
Na úgy néz ki stabil. Aztán majd még kiderül.
3,8Ghz. Prime alatt 1,32V cpu-zban.
Kellett ez a +400 mhz. Sokkal folyamatosabb a multi D3-ban full hd-ban is. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
atti_2010 #11297 üzenetére
13.10-es béta driverrel én bf3-ba szívtam nem lehet driveres gondod van ?
13.4-es vga drivert használj ha nem az van.Holnap jön egy A8-as proci a 750k-m helyett igaz majd lecserélem pár hónapon belül az fm2-t, az alaplap+procit am3+ 990es alaplapra meg fx8320-ra, de családban marad az fm2 is.
-
Vartanus
őstag
Az mitől lehet hogy a WoT-ban 8.8-as patchel már 1024x768; minimum-on is átlagosan 10-12 FPSem és 90 fölötti mikrolagom van
Az 5800K 4100,1013,2133 CPU/IGP/RAM-os beállításokkal üzemel, a szobában kb 23-25 fok van.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
frescho #11292 üzenetére
Gyári keregőm van, egyelőre még. 8as fokozaton megy.
Most belőttem 3,8Ghz-re 1,3125V mellé. Épp megy a Prime.
Alapórajelen is fullhd-ban van olyan eset hogy 99% teker a gpu (7790 dual-x alapon) Diablo3 multiban. De van olyan eset hogy 50%ra is leesik.Egyéb:
Összességében teljesen elégedett vagyok legfőképpen D3-ra vettem, de azért 1,5-2 évig szeretném használni és nem akartam i3-at vagy pentiumot venni.
Amint lesz monitorom majd jobban ki fogom próbálni mint bír a 750k/7790 együtt, de így Tv-n nincs nagy kedvem tesztelni.. -
válasz
Zola007 #11293 üzenetére
A kulonbseg nagyon ingadozik programtol fuggoen.
Jelenleg szerintem az 5600 eleg jo ertek arannyal rendelkezik. Kis finomhangolassal nem eszik tobbet az 5700-nal es nem annyival gyengebb, mint amennyivel olcsobb. Jatekra korlatozottan hasznalhato mind a ketto, de regebbi cuccok egesz jol futnak, az ujabbaknal viszont erosen butitani kell.
-
Zola007
veterán
válasz
frescho #11292 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Sajnos tesztek alapján nem igazán tudtam belőni az összesített teljesítményt. Szintetikus tesztek 40-150%-nyi különbséget mutatnak a két proci nyers számítási teljesítménye alapján, az IGP ~2x erősebb lehet.
Nagyobb grafikus teljesítményre ritkán van szükségem, akkor sem játékra.A legfontosabb az lenne, hogy egy hidegfejű, alacsony fogyasztású, de bőséges tartalékkal rendelkező Apu kerüljön a rendszerbe (silentpc), ami szükség esetén viszont ki tudja mutatni a foga fehérjét.
Szerinted megéri a +15e ft-ot az A6-5600k-hoz képest az 5700?
-
válasz
DeckardCain #11290 üzenetére
Igen egyszeru k-s procival. Emeld a szorzot es hozza a feszt is, ha elhasalna. Milyen huto van rajta? A gyarival 4GHz talan meglesz a hidegben, de halk az nem lesz. Ertelmes feszultseggel 4.2-4.5GHz kozotti eredmenyt 90%, hogy meg fog futni.
Zola007: Az 5700 sokkal erosebb. Nagyon koca felhasznalo az, aki nem veszi eszre. A ket IGP is eg es fold, kb. 2/3-al gyorsabb az 5700 normalis memoria mellett. En 5600k-t is megneznem, az egy eleg jol sikerult darab, legalabbis nekem tetszett amikor 5400k-rol kellett valakinek upgradelnem.
-
Gézengúz
addikt
válasz
DeckardCain #11290 üzenetére
Nyugodtan told a szorzót 20-ra...A feszt állítsd 1.35 köré....Szinte biztosan menni fog...
-
DeckardCain
senior tag
válasz
DeckardCain #11289 üzenetére
Na turbo-t kilőttem, 3,4Ghz jelenleg 1,3V-on (Cpu-z 1,296-1,304). Megy a prime.
Előtte intelem volt e5200. Amd-vel még nem tuningoltam. -
DeckardCain
senior tag
750k/FM2A75 Pro4-M.
3,6-3,7 Ghz lenne a cél kicsit alulfeszelve, turbo kilőve, de a cnq maradjon.
Egyelőre elég béna vagyok az AMD-hez, de ha valaki segítene azt megköszönném. -
Zola007
veterán
--> A6 - 5400k vs. A10 - 5700 hogy aránylik teljesítményben egymáshoz?
Akinek van személyes tapasztalata mindkét típussal, azoktól kérdezném hogy a szintetikus tesztek és valós használati teljesítményt is összegezve ha kellene egy arányszámot mondani a két processzor között, akkor az mi lenne?
köszöntem!
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #11257 üzenetére
Azért én csalódott vagyok...remélem jön még egy A88X-G55(vagy G65),mert ez a G43 tudásban elmarad jócskán az én G65-ösömhöz képest(legalább egy Z87-G55-ös szintű lap kéne)..csak 4+2 VRM, semmi instant gomb..feszültségmérő pont meg pláne nincs.lehet rájöttek hogy FM2 alá túl jó lapot adtak a G65 személyében?? :S Ha nem jön ki egy A85X-G65 szintű lap MSI-től akkor veszek egy Giga A88X UP4-est vagy egy Asrock A88X Extreme 6+t.
Minden más brand FM2+os deszkája jócskán túlmutat ezen a G43-ason,és ha nézem az Intel vonalat ott a G43-as deszkák alsó-közép kategóriások. Azt már megfigyeltem hogy az MSi mostanában mostohán bánik az AMD-s platformmal, sem Gaming sem OC szériás alaplap de még FX 8xxx-as procik alá sem -
Apollo_21
addikt
válasz
t.tomi #11283 üzenetére
Azt hiszem igen.
Meglesz osztva...mondjuk az első h jövök azonnal ide..mert 0infóm h egyáltalán milyen az "UEFI" bios..konkrét olyan mint 10évesen "pucér nénis képeket nézegetni"Tehát képen láttammár
Nemkonyítok semennyire a mai idők szinkavalkáddal és millió opcióval ellátott rövidítés tengeréhez. -
Televan74
nagyúr
FM2+ foglalatba nem lesz FX? Csak APU?
-
123sylaar
aktív tag
válasz
Peaceliker #11278 üzenetére
Dehogynem...simán nagyobbat is.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Vesztor87 #11277 üzenetére
Gondolom …de akkor még nem tudtam milyen kártyám lesz …meg x4 em volt korábban, azért kicsit csak előre akartam lépni!
De azt hiszem az én példám nem pont arról szól, mint amibe "belekötöttél "...ugye arról volt szó, hogy APU t elveri i3 …és erre írtam, hogy minek, mert cpu ban nem kell a többlet, gpu erősebb Ax ben. Akinek meg a gp kevés ebben, annam az i3 ban még kevesebb... ha vidkártya is kell APU baromság. Akkor ott tatunk, hogy fx vs i vmi. .. de akkor rossz topicban reklámozod az intelt! :p És nekem meg azért lett amd, nem intel, mert ez erősebb csak olcsóbb... -
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11274 üzenetére
Gondolod egy X4 nem hajtana meg egy 7790-et?
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11265 üzenetére
Te miért is vettél fx6300-at? Xd
-
válasz
atti_2010 #11264 üzenetére
Multimediaban mire gondolsz? Az atlag ember igenyet siman teljesiti meg egy Celeron is amikor IGP-bol dekodolja a HD filmeket es kepes a hangot digitalisan tovabbitani a TV fele.
Az FM2 ott elonyos, ahol a tobb szal kihasznalhato, vagy olyan jateknal (vagy alacson igenyszintnel), ami mar elkocog az IGP-n, de az i3-mon mar akad. (pl.: COD4)
-
Apollo_21
addikt
válasz
frescho #11266 üzenetére
Nem lehet, nincs keret...ezért ment eddig is a variálás össze vissza...megvártam az fm2+ os asRock-ot..már amikor csak hírből halottam is tudtam h kell nekem.
Mindenképp Kaveri-t fogok bele dobni..és mindenképp kell vmi addig hogy használni is tudjam....
Elvoltam bő másfél évig olyan vga-val amin a mario is akadozott...aztán jött tavaly a 7870Top..most fordult a helyzet a proci harmatos...majd a Kaveri megdolgozza...pár hónapot csak kibírok újraEdződtem már
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Peaceliker #11263 üzenetére
Azért egy I3 az A10 képest gyengébb multimédiában.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Findzs #11260 üzenetére
Igazából egy átlag usernek (nem gamerre gondolok) egy a10 is bőven sok, az életben nem fogja teljes mértékben kihasználni. Azért nem is értem sokszor, hogy annak aki nem játszik (nincs komoly kártyája ), minek az erős i3, netán i5 …mert csak ott fog unatkozni a vas, tök fölöslegesen jó sok pénzé...
-
stratova
veterán
válasz
AxBattler #11238 üzenetére
Esetleg annyi, hogy a memóriavezérlő túlhajtva valahol 2000 MHz környékén mondja be az unalmast. A K-k jobban bírják ilyen szempontból (tuningolva Trinity emlékeim szerint 2133-at, Richland 2400-at ha a GPU is terhelve van).
Findzs: Erről beszélgettünk kollégámmal is. De ha játékra is az iGPU-kell Kaverivel sem lenne sokkal előrébb az ember a jelenlegi DDR3-as lapokkal.
Ha valami ITX jószág esetleg majd valamikor kapna SO-DIMM GDDR5M-et változna az IGP helyzet.
Kaverinek valószínűleg akkor lesz komoly előnye központi egységként, amikor a fejlesztők ráállnak rendesen az OpenCL-re / GPGPU-ra -
Findzs
addikt
kicsit elkeserítő, hogy nem lehet belerakni majd a kaverit az fm2 -be
sajnálni fogom a lapomat, nagyon stabilan teszi a dolgát zokszó nélkülbár ha jobban belegondolok lehet nem is fogom lecserélni egy jó ideig, vagy egyáltalán nem, mert ennek a 6800k -nak a teljesítménye is túl sok már nekem, nem használom ki, pláne nem használnám ki a kaverit
az ezelőtti gépemet is azért cseréltem le mert már nem használtam ki,
na de majd nemsokára meglátjuk, lehet az ára egyébként is elriasztanaegy teszt igazán jöhetne hiszen biztos elkezdték már gyártani, ha tartani akarják a határidőt
egy dolgozó se nyúlt le egy teszt erejéig egyet se -
Vesztor87
senior tag
válasz
Vartanus #11247 üzenetére
Egy tuning nélküli i3-at elkaphat valóban. Bár ahogy néztem az i3 3220 az nem nagyon marad azért el CPU erőben az A10 6800K-tól sem, csak IGP-ben, de ott nagyon. Továbbra is azt mondom, hogy annak aki nem szán sokat a gépre jó ez az AMD FM2 (nekem se véletlen van ez), de amúgy nem. 30 körül árul az egyik ph-s (Lec) i5 2400-át, mondanom gondolom nem kell hogy reggelire megeszi bármelyik FM-es procit, ha a boltban nézelődünk akkor persze már más a helyzet, az új ár 42, de akkor már nem 10-15%-ot ver rá pl passmarkban sem, hanem már laza 20% feletti az előny).
Szval nem érdemes vitázni. Akinek x kerete van, és játszani is szeretne az vegyen ilyet, akinek ennyi sincs rá az talán egy legkisebb Intel (G1610) géppel is jól el lehet, akinek meg nagy teljesítmény kell az meg Fx 6/8 szériát vesz vagy i5-öt -
Apollo_21
addikt
válasz
Peaceliker #11254 üzenetére
Jóhát az x2-t addig fogom megrántani valszeg amíg csak lehet....nemsok infót találtam még sem a tuningolhatóságáról..sem más egyébről...aztán érkezik majd a Kaveri egyszer csak..akkor jön bele helyette.
Épp kitaláltam magamnak h 1155re váltok..erre ma megláttam az AsRock fm2+ csúcslapot...amit reméltem h 30alatt fognak vesztegetniHála isten sikeresen 30alá szorult az induló ára is
Belekell vágni....hónapok óta csak toporgok h mit vegyek...de dülőre nemsikerült 1x sem jutni. -
-
Apollo_21
addikt
FM2-es Athlon II X2 370K-ról vkinek esetleg egy infója mit tudhat? vagy akár egy A6 6400K nagyjából egyszint ahogy olvastam.....ezek valamelyike alkalmas alkalmi játékra? nemkimaxolva gondolnám egyikkel sem....jólenne ha a mai címeket úgy elviszegetné....lap valszeg 2héten belül kézzel fogható lesz..fm2+ os AsRock ha minden jól megy.
-
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #11248 üzenetére
Ha meg vesz egy X79-es deszkát fejleszthet majd i7 4990X-re is ennyi erővel.
Máskülönben meg,ha szerver oldalon az AMD leváltja az 1P-s Opteron 3300-as szériát [amiben van 4modulos Vishera(8mag)] a Berlin Opteronokra(kvázi a Kaveri szerveres driverekkel és támogatással) amiben van 2 Steamroller modul akkor elképzelheted mit tudhat majd egy esetleges 4 Steamrolleres, IGP-nélküli proci FM2+ban.
-
Vartanus
őstag
válasz
Vesztor87 #11236 üzenetére
Nem értelek..egy 6800K simán megy 4,5-6Ghz-en,az IGP-je 1100Mhz körül,és bírja a 2400es ramokat így már simán odver akámelyik kék 3-as procid. 1155 sem fejleszthető már, lévén a Haswell/Broadwell procik 1150-esek. AM3+os vonalba sem.jön már semmi annak is a Visherákkal vége. Ha jól emlékszem pont az Intel.kezdte el.a fejlesztési lehetőségeket nyirbálni erősen.
FM2+ba meg jöhetnek még erős procik.
-
Mirman
őstag
Sziasztok , lehet hülye kérdés , de ez az AMD / DICE féle Mantis API dolog érinti bármilyen szinten egy APU képességeit , vagy teljesen más architektúra a kettő ?
-
Jut eszembe!
Az A85X-es alaplapok ajánlottabbak az A75-öseknél? -
Buga-Jakab
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, jelenleg egy AMD A8 X4 6600K 3.9GHz-es procis gépem van és most lehetőség lenne bele tenni egy Ati Radeon 7790-es videókártyát. Ha berakom a kártyát kell-e bármit állítanom vagy letiltanom hogy problémamentesen menjen? Vagy csak feltelepítem a drivert és kész. -
Vesztor87
senior tag
válasz
Apollo_21 #11235 üzenetére
Nem tudom mi az a cf
Azt sajnálom hogy nem lesz erősebb cpu, nem értem miért nem lehet az FM2-re fejleszteni, elég rövid életű akkor az FM1/2 széria. Az AM3 jól bírja
Nem vagyok nagy játékos, nincs rá keret hogy az legyen. Könnyen lehet hogy maradok a kéknél én is legközelebb, a 1155-ösbe most is van fejlesztési lehetőség, pedig nem mai darab. Az IGP terén mondjuk jól lemaradtak, kíváncsi leszek hogy hogyan tudnak fejleszteni majd
-
Apollo_21
addikt
válasz
Vesztor87 #11234 üzenetére
Amikor elfogy a gép ereje amire használnád..úgyis csereérett státuszba lép
Addig meg marad az órajel feltornázás ha fogyna a kraft
Gondolom nem cf -es gép gamer jelzővel
Én ezért cserélek intelre..am3-ról nemtudok úgy váltani fm2+ba h minden game fullon menjen...legalábbis ahogy a többiek javasolták nemarra van kitalálva...
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Apollo_21 #11233 üzenetére
Az a helyzet hogy Intelről váltottam, onnan maradt a Ram. Azt lecserélni már tényleg nem érte volna meg anyagilag, meg azt mondták itt hogy simán kéne 1600-at mennie... hát nem akar:S
Szerk: ha az FM2 ennyi volt akkor valszeg nem fejlesztem én sem ezt a gépet, 2-3 év múlva kuka lesz a lap meg a proci, valszeg addigra a 8gb ram is kevés és lassú lesz, szal komplett gépcsere lesz. A Chieftek iArena 500-as tápomat is lefikázták, szval 0-ról építek egy gépet
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Apollo_21 #11231 üzenetére
Hát ez az
Akkor proci nem is jön már FM2-be? Most mondjuk még elég a 4 mag, kérdés meddig
Melyik topicban tudnának segíteni ram tuning ügyében? Van két 1333-as ramom (eltérő időzítéssel), nem tudom lehet-e valahogy 1600-osra húzni. Ha a biosba feltettem 1600-ra mentés után azonnal kifeküdt a rendszer:S
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Vartanus #11168 üzenetére
Hát a 6800k se egy nagy szám ahogy nézem:S Legalábbis fejlesztésnek kevés, 3,6 helyett 4,1 az órajele, az nem túl sok difi, tény hogy az integrált karija jobb, de az se annyival. Akkor inkább egy dVga szerintem
6 magos proci miért nincs FM2-be? A kaveri ezekbe akkor nem fog belemenni? Annak egész jó specifikációi vannak vga terén pedig... -
Bogyi007
veterán
válasz
AxBattler #11212 üzenetére
Nem tudom mennyi a különbség anyagilag a kettő között, de sok helyen azt olvastam hogy az a10-esek az a8-5600k-hoz képest ár/tudás szempontból nem túl bejövősek.
Hogy ez így van-e nem tudom, de az a8-5600k nálam egy 1600-as 2x2 gigás kitben van kombinálva és kellemes eredményeket hozok vele.Tehát ha csak nem vaami jóárasított az a a10-es akkor én az utóbbira tenném le a voksot....
-
-
Stonerice
őstag
AMD GPU14 Stream link : http://www.livestream.com/amdlivestream?t=637320
-
Köszi!
És a 65W-os APU-knál azért lehet egy kicsit piszkálni a beállításokat, vagy minden le van zárva? -
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy a nem K-s AMD APU-kban csak a CPU szorzója van lock-olva, vagy a GPU-é is?
-
Ti melyiket javasolnátok? (GPU és CPU is szempont!)
A10-5800k + 1600Mhz kit
vagy
A8-5600k + 2133Mhz kit -
Üdv!
Néhány kérdésem lenne vásárlás előtt:
1, A6-5400k IGP-je is tud crossfire üzemmódban menni?
2, Ha igen, akkor milyen kártyákkal? 5570, 5670, 6570, 6670, 7570, 7670?
3, Egy A6-os mekkora vga-t tud kihajtani? 7670, 7750, 7770?A válaszokat előre is köszi!
-
Zola007
veterán
Elnézést ha fura kérdés, de én már csak ilyen egyszerűen szeretem a dolgokat, mint a faék.
Akinek van személyes tapasztalata mindkét típussal, azoktól kérdezném az alábbit, mert hiába olvasgatok, vagy számomra nem informatív adatokba/mérésekbe futok vagy egyik oldalon sem tesztelik egy körben a két APU-t.Mindenféle teszteket és valós használati teljesítményt is összegezve ha kellene egy arányszámot mondani a két processzor között, akkor az mi lenne? (például cpu 1:2, igp 1:2,5, összességében 1:2,5)
Esetleg külön a cpu és grafikai teljesítmény, illetve ezeknek az eredője?--> A6 - 5400k vs. A10 - 5700 esetén
köszöntem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- weiss: Pant* rant
- Diablo IV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest