Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
válasz
zazenke #78542 üzenetére
Banggoodon az X88Pro X5M 4/64-es változat 17-ért volt, volt némi kedvezményem, így összesen 15300Ft-ért jutott hozzám. ( Nem volt eddig tv boxom, csak a telekomos, de azzal több problémám is akadt)
Egyelőre úgy tűnik nem tud DV-t(android settingsek között a dv és hdr10+ nem támogatottként látszik és a google store ból telepített kodi is hdrként játszotta le a dv/hdr tartalmat.)
De eddig kb. 5 percet tudtam vele foglalkozni. És jövő hét közepéig nem is lesz nagyon. De ha van kérdés majd megnézem. -
mwin
kezdő
Úgy olvasom a Vontar X4 nem támogatja a Netflix-et az X3 viszont igen de az gondolom elavult. Van-e esetleg kicsivel drágább médialejátszó ami jobban megéri mint az X4 ?
-
zaskar
senior tag
válasz
AiRLAC #78583 üzenetére
AiRLAC, péjé, köszönöm a tippeket. Valami olyat szeretnék, mint az eddigiek, amit csak használni kell. Nem nagyon akarok telepítgetni, meg beleásni magam a témába (jelentsen ez bármit is). Nem központi kérdés nálam a filmezés, néha megnézek egyet, annyi. Szóval viszonylag egyszerű legyen a kezelése.
-
péjé
őstag
-
zaskar
senior tag
Sziasztok!
Van egy 10 év körüli Samsung TV-m és egy régi, 15 éves, WD média lejátszóm, amelyek megbízhatóan működnek, de egyre több mai formátumot nem ismernek fel (a WD sajnos már külső SSD-t sem kezel). Létezik valami olcsóbb, ajánlható média lejátszó, ami elboldogul a mai formátumokkal? A cél kizárólag külső adathordozóról (SSD, pendrive, HDD) való lejátszás, semmilyen más szolgáltatás nem érdekel. Köszönöm. -
HUNgabus
senior tag
sziasztok
használ itt vki Ugoos AM6B+ CoreELEC-el ?
-
tomp
félisten
Adott az F1 HLG-ben.
Miért csak a Ugoos viszi valóban HLG-ben?
Shield TV Pro és az AppleTV sima SDR-ben indítja. -
Beni2360
félisten
válasz
zazenke #78567 üzenetére
Mitől szerényebb?
-
zazenke
őstag
új ugoos a láthatáron ezúttal szerényebb procival viszont widevine L1 minősítéssel. [link]
-
tomp
félisten
válasz
SunMount3r #78555 üzenetére
A HD-DVD alapja volt.
A lemezen a film igazából vagy MPEG-4 vagy VC-1 volt de inkább az utóbbi.
Jók voltak ezek a korai lemezes kodekkek csak hát mentek a kukába a fizikai formátummal együtt. (HD-DVD) -
arcitec
addikt
válasz
SunMount3r #78561 üzenetére
Az hol elérhető?
-
arcitec
addikt
válasz
zazenke #78559 üzenetére
Várjatok csak. Olyan minta kell, ami tutira elakad azon eszközökön ahol jelezték.
A megakadás nem azt jelenti, hogy nem játssza le, van, hogy az elején megakad, hang vagy megy tovább vagy nem, de ha odébb van pár sec-et pörgetve már elmegy akár végig.
Persze, több ponton is megakadhat.
VC-1 filmek amik BD talán a Bourne 1-3, a Véres gyémánt... -
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #78558 üzenetére
pusztán azért akartam megnézni mert írták hogy a legújabb dune is elakad rajta aminek a procija ugyanaz mint az am8 -nak. s928x. Viszont így kiederült ezzel nincs probléma inkább csak szoftvertől függ hogy mivel jó. Fire stickem nincs viszont tudom hogy van amit meg az visz rendesen és az s928x meg nem.
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #78555 üzenetére
a feltöltött minta fájl ugoos AM8 android kodi 22.0 alpha-1 (21.90.700) tökéletes és nem akad. Apple tv infuse alatt szintén tökéletes
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #78552 üzenetére
tehetnél fel egy ilyen anyagot hogy én is megnézhessem azt az akadást
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
arcitec #78554 üzenetére
Ez a VC-1még a BD lemezek őskorából való, tehát tudom, hogy régi. Ezért is lehet, hogy már "kihagyják" a támogatott kodekek közül. Szinte kizárólag csak régebbi BD iso-kira és Remux-okra jellemző, no de ezekből, ilyen minőségben legtöbbször nincs is más verzió, csak olyan ami már Rip-elt és átkódolt.
Én viszont úgy emlékszem (lehet nem jól), hogy ezt végül a Fire Stcik-eken megoldották, hogy már jól vigye őket. Azért lenne jó pontosan tudni, mert akkor tudom, hogy nem máshol kell keresni a hibát és az VC-1-et akkor hanygolni fogom.
(Amúgy pl. az x-vid is ősrégi dolog, mégis szinte minden is viszi, szóval a VC-1 "kihagyásával" annyira nem értek egyet).
-
arcitec
addikt
válasz
A helyzet az, hogy még a legújabb Dune is el-elakad rajta. Nem tudom mi a frász karika van benne, amin meg tud akadni.
U.I: No nem azért, de Microsoft találmány...
-
gyűrű
addikt
válasz
A vc=1 egy ősöreg kodek, a firestickek szerintem nem támogatják már, a homaticsok nagy része sem .
Ez kb. annyi hogy talán szotfveresen, ha a kodiban kikapcsolod a hw gyorsítást akkor 720p vagy max 1080p lejátszható lehet.
Nem teszteltem soha. -
SunMount3r
nagyúr
Valamikor régebben, azt hiszem a Kodi Fórumán azt olvastam, hogy a Fire TV Stick-eknek gondot okoz a VC-1 kódolású videók lejátszása. Ez még mindig így van? Csak azért kérdem mert tegnap néztem egy ilyen videót rajta (hivatalos Kodi-val) és bármit csináltam (Kodi újra indítás, komplett restart) úgy akadozott a videó, mint a fene.
Csak, hogy tudjam "mire fogni", hogy mi az oka az akadozásnak...
-
djnice
veterán
Van itt valakinek Vero V lejátszója?
-
SunMount3r
nagyúr
Az Amazon Fire TV Stick 4K Max (2023/2.nd Gen)-ről lenne szó megint.
Én US verziót kaptam, ezért a tápja is US dugós, de mellékeltek egy (nem Amazonos) US->EU átalakítót. Most gondolkodom, hogy veszek hozzá egy ilyen (állítólag) eredeti Amazonos EU-s tápot. Kérdésem, hogy ez tuti jó lesz e az US verziós Stick-emhez. Csak mert olvastam már olyanokat, hogy nem elég az Amper és Volt egyezés, más dolognak is stimmelnie kell US vs. EU-s tápok/töltők esetén (úgy "általában" az elektronikus küytűknél). Itt egy másik kép a tápról, amit egy fórumtárs csinált róla, de ő eleve a "Német" verziós Stick-el együtt kapta.
(Ezt már megkérdeztem az Amazon Fire TV-s Topic-ban, de gondoltam itt is felteszem, hátha jobban tisztázódik a dolog, mert véletlenül sem akarom, hogy e miatt füstöljön el a Stick.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #78544 üzenetére
Most megnéztem a HiMedia Box-omon, ott tényleg kiírja őket, de a Fire TV Stick-emen nem, ott "nem maradnak meg" a keresési előzmények...
-
lali303
tag
válasz
SunMount3r #78541 üzenetére
Rámegyek a nagyítóra, a felső sorban kiírja milyen szavakra kerestem rá.
-
zazenke
őstag
vajon ez az eszköz viszi a dolby visiont? 18 000 ft. S905x5M [link]
-
-
zazenke
őstag
én is jártam így anno aztán újra felvettem a könytárat a megosztásokba a régit kitöröltem és úgy emlékszem az sem volt mindegy hogy mit adsz meg neki tipusnak filmek , videók vagy vegyes, már nem emlékszem milyen kategóriák vannak . Szóval másodjára már nem voltak üres mappák csak az iso-nál
-
lali303
tag
válasz
SunMount3r #78533 üzenetére
Bejelentkezés után van, érdemes bejelentkezni.Akár több fiókkal , egyszerű váltani a fiókok között.
-
SunMount3r
nagyúr
Kicsit OFF, de szerintem ez a legjobb hely, hogy megkérdezzem:
A SmartTube app-ban alapból nincs "keresési előzmények", de ha bejelentkeznék egy Gugli fiókkal, akkor már lenne benne?THX!
-
blakey
titán
a Plex, de az meg egy csom filmet meg sem talál...
- jól beállítva mindent megtalál, 10 éve használom, nagyon keveset téved, valamint néha nem árt a tmdb-n is megnézni, hogy ott jól szerepelnek-e az adott információk, néha ott is beavatkozás szükséges. Nálam jelenleg 100%-os a találat, minden újat megtalál, amit nem az nem szerepel a tmdb-n és akkor ott megcsinálom, majd egy kis idő elteltével (néha akár 1 nap is) a Plex-ben is jó lesz. -
Dikri
aktív tag
válasz
djnice #78530 üzenetére
Megnézegettem a jellyfint. Nekem nem jön be, mert nincs rajta könyvtárnézet. Mivel sok sorozatom van letöltve, igy alig lehet megtalálni valamit benne.
A másik softveres lehetőség a Plex, de az meg egy csom filmet meg sem talál... (frisitettem a legújabb verzióra, de ugyan ez a probléma, bemegyek a könytárba és nem látszanak a filmek, egy csomó helyen)
Szóval marad a a hardwares megoldás. -
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy LG G3 és egy Synology nas. Érdemes a jellyfinnel próbálkoznom, vagy egy médialejátszot kéne vennem? Nyilván lényeges a minőség. A streaming szolgáltatok a TV-n vannak instalálva, az tökéletes.
Eddig egy nvidia shieldet használtam, de a képminősége kifejezetten szar....
Zidoo Z9X pro, Dune HD Pro One 8K Plus, Ugoos Am6B Plus, ezeket ajánlották.
Mi lenne a helyes irány, eléggé nem értek hozzá....
Köszönöm előre is. -
Sziszifeca
őstag
válasz
SunMount3r #78527 üzenetére
Jaja akkor.jó.lesz mert optikai kábellel van összekötve az erösítővel a tv. Eddig igy ment 5.1-ben a netflix
A youtube az nem ment, ezzel a kütyüvel esetleg mehet a yotube is 5.1? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Sziszifeca #78525 üzenetére
Vagy a TV-ből küldöd tovább az optikai kimeneten. A TV-k a DD 5.1-et szokták tudni azért, amit pl. a Netflix is használ. De ehhez tudni kellene milyen formátumokat tud kiküldeni a TV-d SPDIF-en.
-
válasz
Sziszifeca #78525 üzenetére
Nincs optikai kimenete, szóval vagy HDMI vagy valamilyen extractor kell majd
-
gyűrű
addikt
válasz
Sziszifeca #78523 üzenetére
Firestick 4kmax ha csak a netflixre kell.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
A Netflix-em megszűnik a TV-n 17 nap múlva.
Van egy kis Zotac ID18 cuccom, azon Win11 van +kodi és persze Qbittorrent megy erősítőre kötve optikai kábellel így 5.1-ben tudok filmezni, és megy a feltöltés a torrenteknél. De windows-ra nem tudok netflixet varázsolni, így gondolkoztam valami olyan kütyün amin megy minden.
Mit javasolnátok nekem?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #78520 üzenetére
…inkább YCbCr 4:4:4-en, ugye?
- igen -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az Amazon Fire Stick-ről kérdeznék megint: a beállításokban alapból az RGB volt beállítva, de gondolom, mivel mégiscsak videó lejátszóként van használva ez jobb inkább YCbCr 4:4:4-en, ugye? (Nem 4K, hanem csak FHD TV-hez).
-
péjé
őstag
válasz
lemmy9 #78516 üzenetére
Igyál egy kávét...hadd írjam már oda hogy nincs rajt stream, hátha ezzel jön vissza később.
Ha rászánja magát egy CE boxra akkor esetleg később más tévéhez is tudja használni. Neki nincs gondja azzal amit írtam neked miért van? Írd oda hogy te régi Dune-t, Popcorn javasolsz (amik általában drágábbak annál mint amiket linkeltem). -
BennyRay
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni nagyon fogalmatlanként
Egy olyan videólejátszóra szeretnék ajánlást kérni egy régi 1080p TV-re (nem HDR, csak a saját hangszóróival szól, azt hiszem 2009-es, tehát beépített lejátszója gyakorlatilag nincs), ami stabilan működik és minél egyszerűbben el lehet indítani egy rádugott külső HDD-ről a virágbolti Mancs őrjáratot... Tényleg ennyire lenne szükségem.
Vásárlásom oka, hogy a hulladék Xiaomi Mi Box S 2nd gen minden héten más hibát produkál, pl.: egyik héten nem lehet kikapcsolni, máskor 50 perc után fagy, most épp negyedóránként lekapcsolja a képet... lényeg, hogy úgy szeretném bevágni a kukába, hogy ízzé-porrá törjön
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
zazenke
őstag
nem tudom de valószínűleg nem lesz jelentősége mert nem nyersz vele semmi pluszt ha továbbra sem lesz P7 FEL (ugoos s928x nél nincs előnye a CE rendszernek egyenlőre ). Kérdés hogy az android 14 es rendszer ront e majd rajta mert ha igen akkor viszont kelleni fog a CE. az ugoos AM8 csak ATV11 es rendszer. Tulajdonképpen most úgy néz ki hogy a régi lejátszókkal együtt kikopik a P7 FEL is
-
zazenke
őstag
na ez már vásárolható példány nekünk is s905x5M. [link] de most már megvárom a nagyobb testvért. 40 000 ft
-
SunMount3r
nagyúr
Amúgy a Fire Stick-re rakott Kodi-ban kell állítani valamit? Én csak a frekiváltást kapcsoltam be, kell még valami mást is? Pl. ott a Whitelist, de ahhoz gondolom nem kell nyúlni alapesetben...?
-
péjé
őstag
válasz
SunMount3r #78500 üzenetére
Ja, régen volt már fire tv-m:-) ....nekem a 21.1-es mindig jól ment, nem vettem ezt észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest