Hirdetés
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg van egy lassan elhalálozó Vorke Z6+-t szeretnék cserélni.
Max 30-33e ft a határ. Cél CE kodi, Nas-ról film nézés LG 4K (NanoCell 65NANO753PA) tévén.
No streaming, azt a tv beépített appjával használom.
A kinézett lejátszók X96 M200, M300, de bármilyen véleményt nagyon szívesen meghallgatok.
Köszönöm. -
blakey
titán
válasz
starius
üzenetére
…az apple tv megéri a feléárat?
- mihez képest? Mert vannak sokkal drágább lehetőségek is. Apple TV jó, de nincsenek előre telepített "lejátszók", tehát neked kell beszerezned, vannak ingyenesek és fizetősek. a legjobb az Infuse, ha az megvan, akkor gakorlatilag nincs olyan anyag, amit ne vinne. 10 éve használok valamilyen Apple TV-t is, stabil, jó, megéri.
Viszont vannak más lehetőségek is, Dune HD Homatics, Pro Vision 4K, Ugoos AM6B+ CoreELEC-kel, Amlogic box CoreELEC-kel, esetleg Mi Box, Strong Leap, ChromeCast, Fire TV Stick 4K Max 2, stb. -
starius
tag
Hali!
TCL98C6K tvhez keresem a legjobb médialejátszót, az apple tv megéri a feléárat? Legtöbb készülék IOS itthon , azt olvastam sokkal gyorsabb és stabilabb mint a google tv, vagy az androidos boxok ( + ugye a kényelem ,kb mindent tudnék intézni telefonról) -
Kerio
őstag
Sziasztok!
LG G5 OLED TV mellé Firestick max 2 vagy Zidoo Z9X 8K a jobb választás? Samsung Q930C 9.1.4 hangprojektorral használom. NAS-ról nézem a filmeket. Fontos, hogy a lehető legjobb minőséget is letudja játszani. Firestick-em már van, Kodi-val használom. Csak elgondolkodtam rajta, hogy előrelépés lenne-e egy másik lejátszó (?) Streaming nem kell, mert arra ott a WebOS.

-
péjé
őstag
válasz
Franko49
üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a Plexhez akkor esetleg ott az Emby szerver, annak sokkal kisebb az erőforrás igenye, valszeg a ds118 karcsú már a plex 4k-hoz.
Kevés pénzből ami tuti jó az a Coreelec + amlogic box. Kodi felület, mindent is lejátszik.
Amazon Firetv 4k max jó lehet, Kodi-t rá tudod tenni és wifi6 van benne, elvileg elbírja a 4k-t. -
Franko49
tag
Sziasztok!
Van egy viszonylag régebbi Samsung UE49KU6400 TV-m és van egy Synology DS118 NAS-om, amin megy a torrent meg a tárolás. Eddig Plexet használtam a lejátszásra, de az utóbbi időben nagyon lassúnak érzem, sokszor akadozik, sok esetben a 4K felejtős.
Szeretném fejleszteni a rendszert, de kicsit elvesztem a lehetőségek között. Arra gondoltam, hogy "felokosítanám" a TV-t egy médialejátszóval, de azt még nem tudom mivel. A lényeg, hogy se a TV-t, se a NAS-t nem szeretném most lecserélni, viszont kell valami, amivel gördülékenyebben megy a filmezés. A plexet azért kedvelem, mert megjegyzi miben hol tartok, de nem ragaszkodom hozzá, ha ezt más is tudja. Nem vagyok jártas a témában. Ki mit ajánl, ami max pár10ezer Ft befektetéssel jár?
-
zazenke
őstag
na ez is megjött de semmi extra amiért vásárolni kellene [link] na majd holnap lesz apple tv 2025
-
gyűrű
addikt
válasz
miningboy
üzenetére
Ssmsungra szinte bármelyik újabb olcsó CoreElec-es box jó , mivel semmi dv támogatás nincs. Itt kérdezz
Streamingre meg talán pl. egy firestick 4k Max2.
Bár mostanában a netflixen kívül nincs már más előfizetésem, Hbot Disneyt már lemondtam. -
miningboy
csendes tag
Köszi!
Ez esetben kérhetek egy kis iránymutatást, akár másik topikok, hogy melyik eszköz lenne jó streamra és melyik mozira?
lehetőleg költséghatékonyan. Ócsón
-
miningboy
csendes tag
Létezik olyan médialejátszó, ami mind képi, mind hangvilágban tökéletesen működik pendriveos filmekkel (iso BD, mkv), és a streaming szolgáltatások (Netflix, HBO) is tökéletesen (4K, HDR, Atmos, stb...) futnak rajta?
Van ilyen mindenes, vagy valahol mindig kompromisszumos?
Samsung TV miatt keresek egy tökéletes lejátszót, ahol a kép tökéletes, kadenciahelyes, HDR10+ ésatöbbi ésatöbbi, a hangot pedig korlátok nélkül tudja az erősítő felé kommunikálni.
Jó lenne, ha mindezek mellett a streaming appok sem szenvednének hiányt, sem kép, sem hang terén. -
sirály69
őstag
Nem követem a trendeket ezért lenne egy kérdésem.
A barátom a FullHD tvjét szeretné okosítani, hogy netflixet tudjon nézni.
Mi a most ajánlott és gazdaságos megoldás rá?
Köszi előre is a segítséget! -
arcitec
addikt
válasz
lemmy9
üzenetére
Annyit megjegyeznék, hogy azért amióta egységesen Amlogic proc van szinte mindegyikben, nyilván nem igazán lehet képi eltérés, ami más az a menü és/vagy egyedi future. Ellenben emlékszem amikor még sláger volt a Medieter, Popcorn és társai, ott bizony tesztelő magazinok állítottak fel képi minőség eltéréséket. Igaz lehet, hogy mezei user - pláne akit nem is nagyon érdekelt - nem vette észre, ki tudja.
-
djnice
veterán
válasz
Wade0303
üzenetére
Egyetértek, ennél még durvább tévhit a hdmi kábelek közötti kép/hangminőségbeli "különbség". Sajnos a gyártók erre rá is játszanak (Audioquest, Furutech és hasonló átverő cégek).
A lejátszóknál a chroma upscaling azért minimálisan számíthat nagy kijelzőn és ebben a Panasonic-ok jók (UB820-tól). -
Wade0303
aktív tag
válasz
roseA580
üzenetére
A fenéket jobb a drágább lejátszók "képe". Ez egy régi városi legenda az ilyen forumokon, hogy majd veszel drágább lejátszót és attól jobb lesz a képminőség... A képminőség szinte teljes mértékben a forrás video minőségén és a TV-n (kijelzőn) múlik. A lejátszó részéről annyi kell ebben a képletben, hogy legyen benne hardveres decoder a szükséges codechez és elég számítási teljesítmény a felbontáshoz/képsebességhez. Ezen túl akkor jó a lejátszó ha nem nyúl bele a képbe, natívan küldi azt a kijelzőnek.
Kíváncsi lennék ezekre az általad hivatkozott "ismertetőkre", nyilván teljesen komolytalan bármi konrétum, összehasonlító screenshotok nélkül ez a "X lejátszónak jobb a képe" duma. 4kbluray subredditen pl. tipikusan olyan laikus, pénzes prolik istenítik a Panasonic lejátszókat és szaroznak le élből minden media boxot akik azt sem tudják, hogy a Panasonic nem támogat DoVi cmv4-et, ellenben az Amlogic+CoreEelec kombóval. Ezek jellemzően azok az emberek akiknek egy vak teszten egymás mellé teszel azonos tartalommal egy méregdrága, professzionálisan kalibrált grafikus kijelzőt és egy középkategóriás kommersz IPS-t maxra tolt szaturációval, élkiemeléssel, zajszűréssel és fényerővel akkor utóbbira rávágják, hogy "sokkal jobb a képe". De ha ezek után megmondod nekik melyik a drágább eszköz, akkor már az lesz szerintük is a jobb

Sok ilyen random ismertető AI által írt zagyvaság bármi konkrétum nélkül, vagy az előbb említett mentalitással bíró boomer újságírók hülyesége.Itt nézegesd a teszteket, leghasznosabb források egyike:
[link]
[link] -
yoee74
csendes tag
Sziasztok,
remélem jó topicba írok! Nem tudom végig olvasni az utolsó soktíz oldalt, kis segítségre lenne szükségem.
Az elerugy hozta, hogy anyósom pár hónapig nálunk lakik. Természetesen szeretne tv-t nézni, kimondottan TV adást. Igen ám, de szobájába nincs bebuzva az antenna kábel, ezt én nem is szeretném megtenni, ,ért bontani kell, meg nyűg az egész.
Maradna a kabelmentes kapcsolat és itt kérném a segítséget:
Van esetleg valamilyen kütyü (Google Chromecast jellegű valamire gondolok) amit bedughatok a tv-be (azzal nincs gond, 4-5 éves LCD) és távirányítóval (a Chromecast sajátjával) irányítva lehetne tv műsorok között mozogni? Persze ha kell, elofizetek bármire (tv go, vagy mindig tv) ha szükséges.Gondoltam meg mindig tv-re ks: veszek egy common interface-et, bele a tv-be, meg egy mindig tv előfizetés, plusz egy szoba antenna. Érden élünk, ha tudnám hogy jó lenne, akkor erre beruhaznek.
A legutolsó, legvégső megoldásom lenne az, hogy egy kis htpc-t dugnek be az anyós tv-jébe, és menne rajta majd a TV GO. Ez esetben szinte minden csatorna váltáskor segíteni kell neki...
Szóval van esetleg.valami -bármi-- amivel tv műsort lehet varázsolni egy tv-re, amihez nincs kihuzva koax KÁBEL? Előre is köszönöm !
-
roseA580
aktív tag
válasz
Wade0303
üzenetére
Szia!
Nekem is Amlogic+CoreElec van (
DuneHomatics Box R 4K Plus) amit megelégedéssel használok.
Viszont szinte az összes ismertető azt írja hogy ugyan jó a kép minőség, de nem éri el a drágább készülékek szintjét.
Ezek vajon mind lefizetett értékelők?

Hol találnék olyan értékelőt aki ténylegesen megírja hogy mitől jobb ennél a készüléktől a "jobb"?
Pl. jobb fekete szint, nagyobb bitmélység, kevesebb akadozás, stb. -
Wade0303
aktív tag
válasz
prime_adam
üzenetére
"már az Apple vs Google közötti döntés sem lenne egyszerű. Chromecast jobban jönne, mert nincsenek apples cuccok, viszont azt olvastam rosszabb a képe és attól is félek, hogy pár év után nem jön rá frissítés (mint sok androidos mobilnál)"
Kevered a szezont a fazonnal. Random noname kínai eszközök az nem "Google" attól, hogy Android van rajta. Google termék pl. a Pixel telefonok ha már pont telefont említesz, amikre konkrétan tovább van szoftvertámogatás mint bármelyik Apple termékre. Persze nem mintha ezen múlna egy termék minősége, firmware frissítés az pont az Apple-nél a tervezett elavultatás fő eszköze volt amíg le nem buktak, de valszeg azóta is trükköznek vele.
Az meg, hogy képminőség milyen az megint valami nagy féreértés. Ha van a GPU-n HEVC dekoder ami képes 4K felbontásra és neked van egy 4K kijelződ akkor onnantól a képminőség azon múlik, hogy a lejátszó vagy a megjelenítő TV beállításaiban milyen filtereket használsz. Jó minőségű tartalom (UHD bluray) esetén semmi szükség nincs különféle video filterekre (sharpening, DNR, edge enhancement stb.), az a legjobb minőségű lejátszó amit lehet úgy használni, hogy ne "nyúljon bele" semmit a képbe. Amlogic+CoreElec ezt biztosan tudja, a különféle streaming media playerek már kissé kérdéses. -
junkpod
nagyúr
A legjobb megoldás ha a HDMI a TV be megy eleve, onnan a hangot HDMI eARC -on keresztül az erősítőre (passthrough hang opcióval)
A HDMI splitter csak erős idézettel javasolt, 30ezer ft alattiak mind korlatosak, illetve a lejátszó mindig a leggyengébb rakotott eszközhöz fog alkalmazkodni a kimenettel. -
válasz
prime_adam
üzenetére
"viszont azt olvastam rosszabb a képe és attól is félek, hogy pár év után nem jön rá frissítés (mint sok androidos mobilnál)"
Mindkettő hülyeség. Értelemszerűen ha normális márkát veszel és egy újabb típust ugyanúgy lesz rá frissítés (és persze azért ez nem telefon, jópár évet kiszolgál frissítés nélkül médialejátszásra. CoreELEC-el meg főleg). -
prime_adam
aktív tag
válasz
Patice
üzenetére
Nagyon köszi!
Ezt felrakva egy Amlogic-os TVboxra is nagyon jó eszközt kapsz.
Amlogic-os megoldások mennyire gyorsak vagy lassúak mondjuk egy Google vagy Apple boxhoz képest (ha mondjuk egy drágább Amlogic-os modelt veszek)? Illetve Jellyfin mennyire tud jól működni vele?AppleTV-hez kell majd Infuse-t is venni, hogy igazán jó legyen.
Swiftfin nem lenne elég? Nem kéne semmi extra, csak hogy a videókat le lehessen játszani. Ha azt tökéletesen teszi (akadásmentesen, jó minőségben) akkor több nem is kéne
Amúgy az Amlogic-os opciót nem számítva, már az Apple vs Google közötti döntés sem lenne egyszerű. Chromecast jobban jönne, mert nincsenek apples cuccok, viszont azt olvastam rosszabb a képe és attól is félek, hogy pár év után nem jön rá frissítés (mint sok androidos mobilnál)
-
válasz
prime_adam
üzenetére
A külső lejátszó jó gondolat, az mindig jobb, mint a TV beépített valamilye.
WiiM Pro az csak audio lejátszó, videót nem tud. Vagy ha külön szeretnél zenére lejátszót, akkor OK.AppleTV-hez kell majd Infuse-t is venni, hogy igazán jó legyen.
Ha nem ragaszkodsz Anroidos vagy TVos-es rendszerhez, akkor ott van még a CoreELEC.
Ezt felrakva egy Amlogic-os TVboxra is nagyon jó eszközt kapsz. -
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék otthoni hálózaton videó és képmegosztást csinálni, hogy a tárolt családi videókat és képeket le tudjam játszani TV-n vagy bármelyik kütyün.
Jelenleg úgy áll a dolog, hogy Jellyfint szeretnék szervernek telepíteni, és mivel minden oprendszerre van kliense, így a kütyükön való lejátszás meg is lenne oldva. Viszont nem tudom mi legyen a TV-vel. Van rajta okos rendszer, de már régi és egyébként is szörnyen lassú volt.
Most azt találtam ki, hogy talán kéne valami multimédia lejátszót venni hozzá, mondjuk Google TV Streamer 4K, vagy Apple TV vagy WiiM Pro-t(?). Kb. ezek lennének a paraméterek:
- 4k-s és 8k-s videók lejátszása
- Android vagy tvOS/legyen hozzá jellyfin client (apple tv-nél nem tudom mi a helyzet, mert hivatalos oldal szerint nincs ingyen kliens, máshol pedig azt írják van, csak Swiftfinnek hívják)
- Legyen időtálló (nem olcsók, szóval legalább 6-7 évig jó lenne, ha nem kéne hozzányúlni és kapna frissítést is)
- extra: ha tudna kooperálni egy jövőbeli erősítővel (ezért is néztem a WiiM Pro-t, mert érintetlenül ki lehet vezetni belőle a hangot)
A kérdésem, hogy ti mit tanácsolnátok? Jó nyomon járok az elképzeléssel? És ha igen, milyen lejátszót ajánlanátok? -
mp54
senior tag
Sziasztok!
Eddig így néztem filmet: Külső HDD>laptop, VLC>HDMI>ARCAM 400>kép HDMI--n tv-be.
Lecseréltem a tvt egy Samu 65s95f-re, mely nem engedi az AVRt szólni.(anyád...)
Egy megoldási javaslat, hogy MP-vel játszam le a filmet, legyen két HDMI kimenete: kép a tvbe, hang az AVRbe.
Streamingre nem kell, ott van rá a tv. Elég 4k, de legyen mindenevő. DV nem kell, mert a tv sem tudja.
Megbízható kellene és nem drágán.
Mit tudtok javasolni? Nem értek hozzá, csak használni akarom, miután kivettem a dobozból...
Kösz! -
tomp
félisten
válasz
djnice
üzenetére
Na megvan az eszköz.
Google TV 14 van rajta nem 15. Szerintem elírtad a másik topikban.
Nálam a Disney+ nem vált frekit. Ezek szerint kell hozzá a színtér váltás is de fullHD tv-n minden SDR így freki váltás sincs.
Netflix viszont rendben vált.Yettel TV sem vált de itt eléggé zavaró így ezt megoldottam Kodival.
Disney+ és AppleTV bár nem vált de nem zavaró fix 60-on. -
Arlekim
aktív tag
Üdv!
Van arra mód, hogy öreg NAS-on futó hagyományos médiaszerver tallózható tartalmát egy hardveres médialejátszón Plex-hez hasonló módon böngésszem, és lejátszam?
Az a gondom hogy kényelmetlen tv-n végigtallózni a hosszú elérési utakat, és mivel több mint 5000 filmcím, és 10k feletti zenei tartalom van, átláthatatlan is jelenleg.
Perpill nem fektetnék Plex kompatibilis 4lemezes nas vásárlásába, ha lehet máshogy oldanám meg. Köszi! -
tomp
félisten
FullHD-s tv-hez keresek lejátszót amivel megy a Netflix, AppleTV app.
Extraként esetleg Yettel TV.
3. gen Xiaomi TV Box S mennyire jó?
Fél évente lenne használva kb 1hetet szóval nem lesz nagy dolga. -
gabber01
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Próbáltam utánaolvasni, de nem tudom melyiket érdemesebb venni. Akkor a Homaticsnak elvileg jobb a szoftveres támogatása, plusz annak 6os wifije van még talán. A ProVision meg kevésbé melegszik, és nincs Google certje?
NAS-ról 4K streamingre kellene, HDR/DV tartalmakhoz, mert úgy érzem a TV a nagy bitrátájú tartalmakkal nem mindig birkózik meg tökéletesen (néha pl van hogy egy pillanatra beröccen a hang). -
gabber01
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Azokat néztem, amiket a kommentedben írtál, a Homatics R 4k+ és Pro Vision 4K. ExtremeAudio oldalán előbbihez feleannyi belső memóriát írnak. És igen, az előbb tévesen írtam a ram-ot, de a belső memóriára gondoltam. A pro visionnel ez 64GB a homaticsnal 32 elvileg. De ezen kívül miben mások még?
-
blakey
titán
válasz
gabber01
üzenetére
Remélem a Homatics és a Pro Vision-t hasonlítod, mert a 8K-s verziók valóban 8 GB RAM-mal rendelkeznek és AOSP ROM van rajtuk, ugyanaz, mint a Pro Vison 4K esetében.
Homatics Google tanúsítvánnyal is rendelkezik, így hivatalos Android TV fut rajta, a másikon AOSP. Pro Vision 4K-nak a fémház miatt jobb a hűtése, nagyjából ennyi a különbség. -
Peace
nagyúr
Mivel az LG tönkreba**ta teljesen a G4-em médialejátszóját, ezáltal a Plex-et is, kénytelen vagyok venni egy deidkált kütyüt erre a célra. Ennél a 60-65k-s kategóriánál többet nem feltétlen költenék rá. Amik képbe kerültek:
-Apple tv 2022-es
-Dune Pro Vision 4K (USB foglalat, ami jól jöhet, ha épp Plex nem működik és külső SSD-ről mehetne a film/sori)
-Ugoos AM6B plus (bár Ali-ról nem szívesen gari miatt)Nincs nagy igényem, csak vigye a HDR-t meg DV-t lehetőleg transzkód nélkül. Sima optikais Logitech Z906-om van, úgyhogy hiperszuper hangátvitel sem szükséges. Igazából a Plex menjen rajta és ennyi. Bármilyen javaslatra nyitott vagyok.
-
nagy__sandor
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az új AppleTV-t mindenképp megvárom. Nekem még egy 1st gen Apple TV 4K van, ahhoz képest előrelépés lesz az új, ha egyszer megjelenik. Viszont pont az említett területeken (HD hang passthrough) nem valószínű, hogy érdemi fejlődés lesz. Egyszerűen nem érdeke az Apple-nek.
Mondjuk ha azt nézem, hogy gyakorlatilag mindent fülessel nézünk a gyerek miatt, lehet egyelőre elengedem a HD hangot. Az Airpods egyébként meglepően jó surroundban, gyakorlatilag csak azért kapcsol be az erősítő mostanában, mert a CEC bekapcsolja.
A Kodi fórumban van egy topic erről egy jó összehasonlító táblázattal, ide linkelem, hátha másnak is hasznos: https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=376035
Ott most az Ugoos AM6B+ a nyerő, de az sem tud mindent, ahogy semmi sem. -
Risard
aktív tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Vagy megvárod az új apple tvt
-
nagy__sandor
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég lecseréltem a TV-t, ami miatt napirendre került az erősítő cseréje is. Mivel ez egy megállíthatatlan lavina, ismét előkerült a kérdés, hogy az Apple TV 4K-Infuse kombó helyett legyen egy dedikált médialejátszó az mkv-k számára. Az AppleTV megmarad a streaming számára.
Az Infuse-t nagyon szeretem, végtelenül egyszerű, jól használható, és szép felülete van.
A cél az lenne, hogy a felület hasonlóan szép és intuitív legyen, de vigye a 4k HDR formátumokat (HDR10+ is), valamint a HD hangokat (Dolby Atmos, TrueHD, DTS-HD). Valamint nem baj, ha full hdmi 2.1 compliant, pl. van QMS (de ez tényleg már csak hab lenne a tortán). A filmek egy NAS-on vannak, hdd nem kell bele.
Némi keresgélés után arra jutottam a Zidoo Z9X 8K lenne a legjobb a kínálatból. Tudtok esetleg ennél jobb (vagy legalább ilyen jó) alternatívát?
-
a347
aktív tag
Help please!!
Oppo 203-as felhasználói felülete átváltott oroszra. Hogyan tudom visszalőni angolra? -
gsmtomi
csendes tag
Sziasztok ,nem nagyon vagyok tájékozott a témában
tv.re köthető ( HDMI) médialejátszót keresek ,ami 3-4 SSD lejátszását is lehetővé tenné tv készüléken
nem lenne Hátrány ,ha nem lenne Drága ,és az .avi formátumot is kezelné ....
Segítenétek ????
-
zazenke
őstag
jönnek az új amazonos lejátszók lehet hogy 2 nap múlva be is mutatják őket [link]
-
Üdv
Talán nem a legmeflelőbb topik, de ez az ami él, parkolópályára kerül a régi WDTV médialejátszó, és jött egy google tv streamer, ezzel már tudok streamelni a pc-ről is, de nem szeretném ha PC függő lenne, ezért csak kellene a tárhely, főleg mert leginkább nem én használom.Egy 5400 rpm-s 5k1000 van erre, amihez kellene valami usb hub, úgy látom iszonyú szórás van árakban, egy 5-6e ft-os megfelel a célnak?
Másik kérdésem, ntfs-el tényleg nem bánik el? Mi a teendő, elég átformázni exfatre? Vagy engedjem el az egészet és legyen két médialejátszó egyszerre használva...
wdtv atomstabil offline filmezésre, inkább netflix, hbo, yt, iptv miatt vettem az androidot -
Roland76
tag
Sziasztok!
Egy HiMedia Q10 Pro-m van, akkoriban vettem még, amikor "sláger" volt. Szeretem is nincs vele gondom, egyedül az, hogy mostanában úgy 3-4 havonta "elfelejti" a telepített programokat, köztük a Kodi-t a teljes film adatbázissal. Mintha gyári resetet nyomtam volna. Nem tudom az okát, de már elengedtem és egy új eszközön gondolkodom.
Nézegettem a különféle médialejátszókat, de egyre inkább hajlok egy barebone pc felé. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Mire figyeljek például?
Én egyelőre néztem ki: CHUWI UBox Mini PC Ryzen 5 -
Beni2360
félisten
-
törölt tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
üzenetére
Van, amihez lehet csatlakoztatni külső HDD-t az "adatoknak" (nyilván a saját rendszerük a belső memóriakártyájukról futnak), erről file megosztással és a megfelelő programmal, kiegészítővel lehet oda-vissza másolgatni a fent említett file megosztós módszerekkel a laptop-ra. Az, hogy a lejátszón futtatod a torrent-et és azt másolja át a laptop-ra az már külön nyűgli, de szokott megoldás lenni ilyesmire is. Szerintem egy CE-s Amlogic Box kell neked. (Bár én azt ajánlanám, hogy a laptopon torrent-ez és utána a file megosztással másold át a lejátszóra kötött külső HDD/SSD-re. De mindez elkerülhető lenne, ha a Laptop-on a letöltési mappákat beraknád a Windows-os file megosztásba és onnan a lejátszó közvetlen (másolás nélkül) elérné és lejátszaná a belső hálózatodon. Manapság már inkább ez a megszokott megoldás).
Itt érdeklődj tovább. -
törölt tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A laptopról külső adathordozóra másolgatást szeretném elkerülni. Teljesen vakon vagyok, hogyan is működnek ezek a playerek. Van saját ssd jük vagy külsőt kell csatlakoztatni?
Esetleg olyan megoldás ahol a külső adathordozó, ssd egyszerre van a laptophoz is és a media lejátszóhoz is csatlakoztatva mert így a kliensben betudom állítani, hogy a letöltött anyagot másolja is át. Vagy ez még sci-fi?
Illetve egy mindenes lejátszót keresek a dolby vision nem kell csak hdr+ mert a samu oledem nem támogatja úgysem a dv-t.
Iso blue ray, dolby atmos, true hd, dtsx lejátszás.
Ne legyen sokszázezer, de azért pöpec legyen a maga módján.
Denon avr x2800h ra lesz kötve a tv samsung 83s90d oled.
-
SunMount3r
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy ezekhez a media lejátszókhoz lehet úgy hozzákapcsolni egy laptopot mint ha külső winyót használna?
-
blakey
titán
válasz
GKGriffin
üzenetére
A kiszemelt egy Zidoo z9x 8k volna, esetleg van ennek valami alternatívája?
- Dune HD Pro 8K Plus, Pro One 8K Plus.A cél 4k dolby vision,hdr 10+ legjobb minőségű lejátszása külső hdd és pendrive ról.
- Amlogic box + CoreELEC, Ugoos AM6B+, Homatics/Dune R 4K+, Dune Pro Vision 4K. -
GKGriffin
csendes tag
Sziasztok! Média lejátszót szeretnék venni jelenleg egy Zidoo z9s használok nagy meg elégedettséggel évek óta, de vennék egy másikat is . A kiszemelt egy Zidoo z9x 8k volna, esetleg van ennek valami alternatívája? A cél 4k dolby vision,hdr 10+ legjobb minőségű lejátszása külső hdd és pendrive ról.
-
Dzsano89
tag
Sziasztok!
Eddig tudtam Twitchet nézni a HiMedia Q10 Pro-n.
Viszont mostmár kiírja, hogy ez az Andorid verzió (5.0-7.1) nem támogatott. El kell engedjem a kezét sajnos...Melyik irányba induljak el?
(xiaomi, googleTV, DunePro, Zidoo ?)
Filmeket szoktam nézni NAS megosztott mappáról, Twitchet szoktam nézni, ha az asszonypajtás nézi, akkor szokásos Streaming szolgáltatók.Nagyon köszönöm a válaszotokat.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Melyik a legjobb TV okosító a Netflixhez, HBO-hoz? Amazon Fire TV Stick 4K Max vagy a Amazon Fire TV Stick 2021 is elég FHD TV-hez?
-
whiskeys
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezt is kipróbálom. Köszi
-
péjé
őstag
válasz
whiskeys
üzenetére
Chatgpt...:-)
PotPLayer : A beállítások között OSD (On-Screen Display) opcióval be lehet állítani, hogy maradék időt mutasson (pl. Preferences → General → OSD Messages → Playback time → „Remaining time” vagy "Remaining Time/TotalTime"). Viszont sok felhasználónál ez sajnos nem működött mindig megbízhatóan. forum.videohelp.comtechguy.org
Egy fórum szerint egy VLC-hez hasonló kiegészítő, a "Time v3.2" segíthet, akár teljes képernyőben is formázott időt jelenít meg. forum.videolan.o -
whiskeys
őstag
sziasztok mxplayerhez hasonló lejátszót keresek pc-re. olyan kellene ami mutatja lejátszás közben a sarokban hogy mennyi idő van hátra a filmből.
-
blakey
titán
válasz
freelanced
üzenetére
-
freelanced
addikt
Sziasztok,
Nem tudom, hogy van-e kulon topik erre, Blu-Ray lejatszot szeretnek vasarolni, akar hasznaltan is. Tudom, mostanaban kevesbe divat, de arra jutottam, hogy szeretnem azt a par filmet fizikai formatumban is amiket tobbszor megnezek egy evben, igy arra lennek kivancsi, hogy merre lenne erdemes nezelodni, milyen modelleket ajanlanatok, mire figyeljek stb.
Koszonom
-
Sziasztok!
Chromecast-hoz hasonló lejátszót keresek.
fullHd felbontás elég, viszont szeretném, ha minden streaminget vinne, és gontos, hogy ne fehér legyen a távirányítója, inkább fekete, vagy bármi más.Előny lenne, ha tudna LAN-hoz csatlakozni wifi helyett.
Nem tudo, ohgy mennyit szánjak rá, de egyelőre 20k-t mondok felső határnak.
Elsőre ezt néztem ki: [Amazon Fire TV Stick 2021 + Alexa (B08C1KN5J2)]
Örömmel veszek minden tanácsot!

-
junkpod
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szerintem is úgy van ahpgy mondod. A kiírt üzenet az nem az, hogy "streaming videotár szolgáltatók 1080p stream"-re jó a sebesség.
120-a netem van jön rajta minden minőségű Disney+ stream, gond nélkül sőt közelébe sem megy lejátszás közben.
Saját hálózaton belül, file szerverről bdrip file "stream"-eléshez (valójában sima smb vagy nfs fájl kiszolgálás) kell a nagyobb sávszélesség, mert azok a filmek nincsenek agyon tömörítve. Valaki korábban írta a 30-40Mbps átalános streaming video szolgáltatói sávszélesség igényt, az a valóság.
Megnéztem a Disney+ előfizetésemet, azt írja, hpgy a 4K UHD minőséghez 7,7 GB/óra sávszélesség kell legfeljebb, ami 17,11 Mbps, ha jól számoltam. Szóval még a 30-40 is sok lenne. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Balerik
üzenetére
Ismerem miket irkál ki a sebességtesztre a Stick, de ezek nettó baromságok, ha a streaming-et vesszük alapul. Lehet ők is inkább a lokál lejátszást vették alapul, amikor ezt beleprogramozták, csak úgy állja mega helyét az állítás.
Azért a vezetékes és wi-fi kapcsolatot ne keverjétek össze.-> Ki keverte össze és hol? Szerintem kezdesz belebonyolódni és valótlanságokat állítasz, anélkül, hogy értenéd igazán a dolgokat, amiről szó van.
-
Balerik
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azért a vezetékes és wi-fi kapcsolatot ne keverjétek össze.
Most teszteltem le...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Balerik
üzenetére
Ahogy fentebb írták, semelyik streaming szolgáltató nem megy 25Mb/s fölé, a 140Mbit/s bőven elég kell, hogy legyen streaming-re. És pont fordítva: Ha Kodi-val játszol le, helyi hálózatról, akkor lehet kevés egy 4K-s filmhez pl., mert azok néha megugorják a 140Mb/s-est is, mert pl. UHD Blu-Ray a forrás, de itt most ez nem játszik.
-----
A kérdés továbbra is az, hogy megvan e stabilan a 140Mbit, mert ha már egyszer alá mér, akkor azt kell alapnak venni. -
trance89
őstag
válasz
Balerik
üzenetére
Ha hálózatról játszod le a tartalmat pl kodi-ban de nem streamelve, azért ne beszéljünk hülyeséget.
Anno néztem, a netflix stabil 14MBit/s-el játszotta (kb ez a max sávszél) le a tartalmat DV/HDR-ben egy LG oled tv-n gigás vonalon
Szerinted miért raknak az összes tv-re jelenleg is 100MBit-es portokat? Mert streamingre több mint elég -
Daffchy
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
5Ghz-en van jelenleg. De a wifi-vel tén,leg nimcs baj, elég jó mesh hálózatom van, ninca wifi para sehol.
De megőrülök tőle, már visszacsomagolfam a Sticket, Chromecast 4K üzemel újra. Ugyan úgy csak a Disney szaggat amikor 4 K-ra vált, se Netflix, se Lrime, se Sky se senki más sem. Tudom Disney a legmagasabb sávszél igényű, de hát messze jó a net.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N4000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Huawei P30 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Kijelzőn beégés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ad abszolute magyar és még mondják, hogy nem mindenbe belekötnek .... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)