- ASUS notebook topic
- HAF 912 Plus - a legkisebb nagyfiú
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Házimozi haladó szinten
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Amikor megvettem az A10 5800 K-mat 40.000 Ft-ért(2013 február) és elégedett voltam vele. A régi játékokkal (COD4 és társai) jól elboldogult. Úgy gondoltam ez épp elég úgysem játszom sokat.
Majd mégis letöltöttem a BF3-at. 1024x768-ban minimumon végigvittem , jól elvoltam.
Kipróbáltam az F1 2013-at az is eldöcögött vele.
Majd májusban monitort vettem, egy Full HD-t.
Egycsapásra kevés lett az APU -igp-je 1920 x 1080-on, de már várt sok másik kipróbálni való új game, amit időközben letöltöttem. Rájöttem, hogy az a kijelentésem, hogy csak hébe hóba játszok azt is csak régi játékokkal egyszerűen semmis.
Kénytelen voltam venni egy 7770-et , mert üres szabadidőmben lehetetlen volt az IGP-vel szépen eljátszani ilyen monitor mellett.Szerintem ez az APU vonal egy jó darabig csak alsó kategóriás IGP-t fog minden processzorba integrálni.
Vagy lesz olyan APU ami közép és felső kategóriás IGP-t fog kapni? Ilyenről nem tudok. Ha viszont igen akkor az ára nem csak a bejelentkezésekor lesz horribilis....
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy az APU-t újként megvenni valamint önmagában nem ajánlandó játékra , mivel az elvárás az, hogy legalább egypár évig elég legyen. De az idő telik, az APU avul, a játékok pedig fejlődnek és mindig újak érkeznek előbb utóbb dvga-t kénytelen venni az ember... akkor meg minek APU-t venni? -
Apollo_21
addikt
válasz
atti_2010 #13988 üzenetére
Mire? mit mire?
Teljesítménybe nemjelent sok változást...arra..készpontvége
Nekem jelentene gyorsulást..mert csak egy 750K-m van, biztos érezném de ha 6800K-m volna tutinemdobnék ki fölös ezreseket az ablakon se most se később.
Az ára meg nem kicsit kellene lemenjen..számomra..valahogy 40ért sem venném meg.. -
BMS
őstag
válasz
GeneraL_XTX #13995 üzenetére
igen az :/
de gondolom 5ezer forintért nem kapok olyat ami jobb lenne a gyárinál
-
BMS
őstag
sziasztok
egy amd athlon x4 750k 4magoss 3,4ghz-es proci van a gépembe mellé 4giga 1600mhz-es ram,egy asrock fm2a85x extreme4-m alaplap egy sapphire gddr5-ös 2gigás videokártya + chieftech ctg 500as táp...
a komolyabb játékoktól nagyon hangos lesz és nagyon gyorsan melegszik illetve attól is hangosabb lesz ha sokat megy...ez ellen tudok valamit tenni? -
törölt tag
válasz
ngabor94 #13991 üzenetére
2db 1600 MHz-es memóriával már egész jól működik.
1333 és 1600 MHz között elenyésző különbség van árban, az viszont igaz, hogy a kitek drágábbak mint ha ugyanolyan kapacitású, de egyetlen modult vennél - márpedig APU-val a dual channel alap, ha játékra akarod.
Ha mindenképp veszel dVGA-t akkor vagy egy FX6300 + VGA, vagy A8 5600K/6600K + VGA éri meg (A8-ban van IGP is, ami jól jöhet tartaléknak ha véletlenül gond lenne a VGA-val).
Az FX6300 hátránya, hogy AM3+ socketes alaplap kell, tehát utána már nem nagyon tudod újabbra (esetleg APU-ra) bővíteni, előnye viszont, hogy 3 modulo = 6 magos. -
ngabor94
tag
HaliA nyáron szeretnék majd egy új gépet vennie és eddig egy Intel és AMD FX konfig között gondolkodok. Tudom, hogy a legjobb az Intel, de azért eljátszadoznék az A10-es konfig gondolatával is, de tényleg csak eljátszadoznék, mert nem gondolkodok komolyan APU-s gépen.
Az APU akkor éri meg, ha nincs mellette VGA. De ami VGA-ra menne pénz az itt a gyors memókra menne, hogy jól működjön. De sok helyen olvastam, hogy még így is gyengébb lenne, mint vidkarival. Mert ugyanabból a pénzből lehet egy jobb fx-es konfigot is venni.
Ti mit gondoltok erről? És most ne nézzük az intelt, mert az mind2-öt verné. -
törölt tag
Üdv! Régebben volt egy FM1-es konfigom diszkrét VGA-val, 4 giga rammal. (1 modul). Élményindexem akkor a memóriára 7.2 volt. Most lecseréltem FM2-re a konfigot, A8 6600K-ra a procit, a RAM pedig maradt a régi, élményindexem mégis lecsökkent 5,9-re. Mitől van ez? Valami hibája lett a ramnak? Vagy az alaplap nem kezeli olyan jól, mint az FM1-es deszkám?
-
-
sg22
senior tag
Annyira h en amd fan vagyok de haswellt veszek inkabb...
-
Tibi71
csendes tag
Az oriasi arkulonbseg nem aranyos a teljesitmenyel. A neten azert mar vannak velemenyek rola. Tobbet vartak tolle.
-
Tibi71
csendes tag
A kaveri eddig eges,marad a 6800k!
-
Vitték!
-
Urak!
Ha valaki akar január 19-ig rendelni PCX-ből valamit ,van egy "féláras szállítás" kuponom ,most kaptam ,ingyen odaadom ,mert én nem rendelek mostanában..Első jelentkező viszi...
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy az asszony gépébe raknék videó kártyát, A8-6600K mellé egy gigabyte hd-7870 oc-t vagy gigabyte r9 270xoc-t. Tudná normálisan kezelni és a dual graphic is működne? A gép már adott, azon változtatni nem akarok.
-
petya2012
őstag
válasz
diablo1984 #13961 üzenetére
hát látom,hogy már nem gyártanak olyat
akkor marad az FM2 konfig,remélem jó lesz
-
törölt tag
válasz
petya2012 #13956 üzenetére
Nem tudom én sem miért írják, csak összezavarásra jó...
Az APU az A8 6600k amit linkeltél, ez már nem csak proci, hanem ebben integrálva van a videóvezérlő is.
Így ha ezt rakod az alaplapba akkor lesz egy Radeon 8570D "videokártyád".
Egyébként itt: [link] a Specification részen már írják, hogy "To use the onboard graphics ports, you must install an AMD APU with integrated graphics."
Ez azért lényeges mert az FM2-es Athlon X2/X4-ekben nincs videovezérlő azokhoz külön VGA kell. -
petya2012
őstag
válasz
diablo1984 #13955 üzenetére
és az fm2 konfignál melyik a jobb??
az alaplapi vagy a cpu-s??(#13957) Szaby59
ne haragudj,de ezt nem igazán értem
az alaplap honlapján ír vmi HD 7000-8000-et ismi az a APU??
-
petya2012
őstag
sziasztok újra
még nem döntöttem el mi legyen,ezért kérdezném a ti véleményetek.szóval most van egy AMD x4 960T-s procim
két lehetőség van a képben
AM3+
1.GA-990XA-UD3 lap
Sapphire HD6670 1GB GDDR5 LP PCIe vidkari plvagy
FM2
2.GIGABYTE F2A88XM-D3H lap
AMD A8 6600Kszerintetek melyik lenne jobb választás? mindenféle tekintetben??
köszi a segítséget előre is
-
tamikomac
aktív tag
Ha hinni lehet a tesztnek alig lesz jobb a 7850k/7800 mint a 6800k.
AMD A10-7800 Kaveri APU Benchmarked And Compared Against
sőt bizonyos méréseket 3.5 ghz-en végeztek, és alig maradt el a 6800k. Mi lett volna, ha a valós 4,1 ghz-en megy?
Már az érdekes dolog, hogy jóval alacsonyabb mhz-en működik a 7850k/7800 mint a 6800k. Ennek oka a combosabb IGP és hogy beleférjen az egész fogyasztás a 95W/65W keretbe.
-
Vartanus
őstag
válasz
Razermazer #13929 üzenetére
Az Sniper az csak 4+2-es a proci részen,míg pl az UP4 6+2 a ram tápellátást(azt a 2 fázist) nem vesszük hozzá ha proci tuningról van szó. Ennyi erővel az én alaplapom meg 8+2-es Az Asrock Ext6+ meg 10+2
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #13944 üzenetére
Én az Asrock-ot venném ezek közül.
(#13945) sg22
Akkor i5 4570(K) a jó választás a számodra. A 6800K-t egy szálon 40% több szálon 60%-al veri.
Ha a kaveri 20%-al lesz erősebb a ricsinél akkor is gyengébb marad az i5-nél. -
sg22
senior tag
(#13942) patomi
Ahogy mar irtam teljes terheles alatt erdekel nem idle vagy filmnezes kozben. CPU hutot nem az alapjan valaszt az ember hogy filmnezes kozben mennyit fogyaszt a gep
(#13943) GeneraL_XTX
Ebben igazad van, az iGP-vel egyutt mernek mindenhol fogyasztast (furmark+linx).
De ha jol tudom pont ez lesz a kaveri ertelme, hogy a CPUtol vesz at feladatot az IGP. Szoval ugyanott vagyunnk
Sehol nem talalom a 760knak a tesztjet, kivancsi vagyok mennyit eszk OC-zva. Mintha nem is letezne ez a CPU.Nem akarom tuningolni pont amiatt h keves maradjon a fogyasztasa a procinak. a 7850k-t is csak azert tuningolnam hogy utolerje egy szalon a 4570-et. (mar ha kelleni fog). de ha ennyit fog fogyasztani melle mint a teszteken akkor felejtos.
-
tamikomac
aktív tag
Sziasztok.
Szerintetek melyik jobb alaplap?
Asrock FM2A75M Pro4+
vagy
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 / Gigabyte GA-F2A88XM-DS2A8-6500 / A10-5700 / A10-5800K menne bele külön VGA nélkül (esetleg X4 740+HD7750), no tuning és kikapcsolt turbo állapotban működne.
Köszönöm.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
katt777 #13934 üzenetére
"sg22: Igaz, csak Aidával tudom nézni, de még 4.8GHz-en sem ment fel 100W-ra a 6800K fogyasztása. Az i5-öm 4.6GHz-en 130W-ot evett. Nem mindegy, mit ad meg a gyártó alapértékként."
Persze h nem, a 100W TDP-be nagyrészt a GPU tartozik bele, ami nálad ugye inaktív állapotban van a dVGA miatt így jó h nem fogyaszt annyit, mint egy tuningolt i5.
-
sg22
senior tag
(#13934) katt777:
Fogyasztasmerovel valos erteket lehet kapni, szoftveres meg netes fogyasztas merok nemjok semmire. Az elobb linkeltem egy PH!s linket a fogyasztasrol, de most linnkelek egy masikat is. Erdemes megnezni mennyivel megugrik OC hatasara a fogyasztas. Meg VGA sincs benne. De ha megnezitek a PH!-s tesztet, ott is ez a helyzet.
Test Hardware
Asus F2A85-M PRO motherboard
8GB (2x 4GB) G.Skill Ripjaw 1,600MHz DDR3 memory (CL9)
256GB OCZ Vertex 3
Corsair H80i CPU cooler
PC Power & Cooling Silencer 750W PSU(#13933) atti_2010:
Azt hiszem par kommenttel feljebb leirtam, hogy mini-itx-es gepet rakok most ossze, a penz resze (hogy mennyit sporolok egy evben meg ilyen hulyesegek) rohadtul nem erdekel. Az hogy mennyi hot kell elvezetni egy kis mini itx hazban, viszont annal inkabb. Meghatarozza hogy milyen CPU hutot hasznalhatok (magassag szelesseg stb). Az hogy milyen CPU hutot hasznalhatok meg meghatarozza magat a hazat is.
(#13938) Apollo_21
Tanacsolom nezz meg 1-2, (ha nem hiszel nekik 8-10) 6800k-s tesztet, mindenhol lemerik fogyasztasmerovel mennyit fogyaszt. Jobb teszteken OC-s verziot is. Itt is linkeltem egyet, de ha ez nem eleg akkor keress meg parat.
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #13938 üzenetére
Ööö a progik tényleg nem érnek semmit kb. De ha 50-60-at ír, akkor arra még rá lehet számolni pár dolgot, mert szvsz az csak a procit írja. Teljesítményből arányosan kalkulálva.
Nekem a régi rendszerem, C2D +9800GTX+ 140wattot evett IDLE!
És ezt nem program mondta nekem, hanem egy fogyasztásmérő. Aztán ezért is vettem APU-t.
Az új 5800k durván 40-45 wattot evett IDLE. De úgy, hogy ez komplett gép fogyasztásra értendő. Tehát van a gépemben 2db vinyó, 4db házventilátor egy 5,25-ös lcd kijelző. Ráadásul a tápom nem is 80+-os.Viszont tuninggal drasztikusan emelkedhet a fogyasztás is. Főleg ha feszt is emel az ember. Márpedig azt a legtöbb esetben kell.
A fogyasztás anyagilag csak akkor számít igazán ha sokat használod. Ha csak leülsz napi 1-2 órára játszani, akkor tényleg nem számít, hogy 60 vagy 120 w-ot eszik a géped mert minimális lesz a többletfogyasztás havi szinten is nemhogy évin.
Viszont nálunk a gép ment átlag napi 16 órát! Mivel egyfajta multimédia központként szolgál, így ha felkeltünk az volt az első, hogy bekapcsolom a gépet. És az ment kb éjfélig, hajnali 1 ig. Ezért kellett nekem takarékosabb gép.
Nekünk március óta van meg az APU-nk és idén jött az elszámolás. Közel havi 3500Ft-tal kell kevesebbet fizetnem idén villanyszámlát, mint tavaly! És ebben nincs benne a rezsicsökkentés. Ez kb csak az amennyit az új géppel spóroltunk. -
Apollo_21
addikt
Ezeket a fogyasztásokat honnan találjátok ki? tuningal 140 és társai? láttad h annyit eszik? tudom h nem a kiiratás a 110%os..hanem a fogyasztás mérő..de ha nem a 2szép szemeddel látod h mennyit eszik nemondjuk ezt h 140 tuningal..a 750K 42.re húzva max terhelésen..progik szerint 50-60körül van... most az sehol se alap 95 meg 100fölötti... a pénzbeli része pedig nagy kiesés lehet..saccolom évente olyan 4-5e-re max.
-
törölt tag
válasz
katt777 #13936 üzenetére
A CPU órajel különbség áthidalható, HA szükséges, mert mindkettő ugyanaddig húzható.
A magasabb DDR3 órajel max az IGP hasznára lehet (nincs, nézd meg az 5800k vs. 6800k tesztet), ezzel szemben egy 5600k és 5800k között 3-6 FPS van játékok terén (kb. 6600k és 6800k között is ennyi lehet): [link]
A gyorsabb memória és a magasabb CPU és GPU órajellel az 6800k kemény 1 FPS-t gyorsul 5800k-val szemben: [link]
Mindennapi használatnál (net, office, film) még ennyi különbség sem jön elő.
Ha az A10-ben lenne +1 CPU modul akkor azt mondom ok -
törölt tag
válasz
katt777 #13934 üzenetére
Az A10 6800k órajelben és GPU-ban különbözik az A8 6600k-tól, illetve az A10 6800k támogatja a DDR3-2133 MHz memóriákat.
A Trinity variánsoknál csak a GPU és az órajel különbözik.
Cache, architektúra, utasításkészletek ugyanaz, az A4 meg az A6 között is annyi a különbség, hogy más a GPU, de ugyanúgy kétmagosak.
Nyugodtan megnézheted a specifikációkat, ha kevés az órajel az A8 is bármikor felrántható ugyanolyan szintre mint az A10 mert a proci rész ugyanaz. -
katt777
félisten
válasz
#85552128 #13931 üzenetére
Hát, nem ott kell venni. Én 34k-ért vettem a 6800-at, akkor 30k volt az 5800, látszik, melyik tartja az árát.
Sajnos egy procinál nem csupán az órajel számít, és az összes feature csak a csúcsprocikban elérhető (utasítások, cache, APU, stb.). Máskülönben a többi proci is ugyanannyiba kerülne. Ergo nem csak a GPU miatt éri meg.atti_2010: És kinek van már Kaveri APU-ja?
Nem emléxem amúgy, hogy bárki is tagadta volna a kis csíkszélesség hatását a melegedésre, a kupakolás meg tényleg egy, ide megfelelő kifejezéssel élve, kupak szar. Ez is része volt az AMD-re váltásomnak.
sg22: Igaz, csak Aidával tudom nézni, de még 4.8GHz-en sem ment fel 100W-ra a 6800K fogyasztása. Az i5-öm 4.6GHz-en 130W-ot evett. Nem mindegy, mit ad meg a gyártó alapértékként.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #13930 üzenetére
Csak nehogy az legyen, mint Intelnél, hogy a kisebb csíkszélesség (értsd: csíkkeskenység
) miatt nem megy el a hő (kupakolást talán nem cseszik el), ergo jobban melegszik a proci, aztán annyi a túlhajtásnak.
Eddig senki sem panaszkodott a Kaveri hőelvezetésére, amúgy létezik ilyesmi de az Inteles társadalom határozottan tagadja bár a topik teljes égesszében a lekupakolásról szól, még jó hogy az AMD melegszik.
sg22 Kiszámoltad ez pénzben mennyit jelen egy éves intervallumban??
-
-
törölt tag
válasz
katt777 #13930 üzenetére
A8 5600k 23k, A10 5800k 29k
A8 6600k 24k, A10 6800k 34k
Szóval inkább 6k ill 10k az a 4k...
(árak jelenleg i*onból, de többnyire a különbségek helytállóak)A8 5600k 4.4, 4.5 GHz-ig húzható (egyik tesztben megjegyzik, hogy az A10 5800 is kb. eddig stabil...).
Szerk.: A8 6600k: 4.6 GHz: [link]Ezek alapján A10-et szerintem max a GPU miatt éri meg.
-
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #13923 üzenetére
Hát, nekem Oblivion alatt "döcög", de szépen viszi a kártyát, iniből alig pár számítást lehet másik szálakra rakni. 1 magot kezelő (értsd: régebbi) játékokat 7centség, hogy nem fognak megmantlizni.
(Mondjuk én egy állat vagyok Obli grafikáját illetően...)
sg22: Ha dolgozik az izom, Intel sem fogyaszt keveset.
Szaby59: Mutass már egy 4.8GHz-en járó A8-at, légyszí!
Mert ez A10 szint +4000Ft-ért.
atti_2010: Csak nehogy az legyen, mint Intelnél, hogy a kisebb csíkszélesség (értsd: csíkkeskenység
) miatt nem megy el a hő (kupakolást talán nem cseszik el), ergo jobban melegszik a proci, aztán annyi a túlhajtásnak.
-
Razermazer
őstag
válasz
Vartanus #13926 üzenetére
Hát itt had jegezzem meg, hogy a g.1 sniper A88x nem 4+1-es, hanem 6+2-es ami bőven elég erre a platformra: In addition to the six power phases dedicated to the CPU, two more are found next to the DIMM slots to provide power to the memory.
Az a bios sem olyan gagyi[link]
Az ára sem vészes most 26k a 30k helyett kitudja meddigNem utolsósorban dual bios az nagy találmány, baromira nehéz elrontani a lapot.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #13918 üzenetére
Igen de én a Trinityre gondoltam, a Kaveri kisebb csíkszelességen van gyártva így normális hogy más feszültségtartományban dolgozik.
-
petya2012
őstag
válasz
GeneraL_XTX #13922 üzenetére
én nem játszom PC-n(PS4 lesz majd)
a jövő miatt kérdeztem??
-
Vartanus
őstag
válasz
stratova #13906 üzenetére
A giga UP4-es is 6+2es,s Sniper pedig 4+2-es,de néztem tesztet és az UP4 is több feszültséget kér jóval mint az Asrock,egyébként a Sniperral a fő gond a szerény bios tudása,feszt csökkenteni nem lehet,ha tuningolsz akkor sem konkrét értékek vannak,hanem pl +0,4V és nem tudod mennyi az alap,az alaplapi hang viszont csúcskirály rajta,bár Asrockon is ott a Purity Sound 2 Ti NE5532 OP-AMPvel.
-
törölt tag
-
sg22
senior tag
válasz
katt777 #13921 üzenetére
igen ezzel tisztaban vagyok, csak van par dolog amitol kulonlegesse valik a helyzetem.
a jatek amivel jatszok nagyon CPU igenyes, regi retek, es csak egy szalon dolgozik. ezert gondolkodtam el az i5-on. nyilvan szenne lehetne huzni a 7850kt is, nincs is baj azzal osszes procimat huztam, de most egy mini itx buildet csinalok, es nem mindegy h 84wot eszik vagy 140-et. -
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #13840 üzenetére
5800K-t nem tuningoltad? Csak mert nekem a 6800K még 4GHz-en is mindenhol elég egy HD7870XT alá. Multiba mondjuk jobb az i5, legalábbis ha BF-ekkel akarsz nyomulni.
sg22: A 6800K sem gyenge i5 után. Lehet, hogy benchmarkban lassúnak látszik, de gyakorlatilag nem érezhető. Videó kódolás persze valamivel tovább tart, de játékokban semmi különbség i5-höz képest. Ha ki van hajtva a VGA, tök mindegy, milyen proci van alatta. Nem hiszem, hogy ilyen szempontból tartani kéne a 7850K-tól.
petya2012: Igen, megéri
, főleg a jobb tuningképességek miatt, de akár lásd fent.
-
petya2012
őstag
válasz
GeneraL_XTX #13918 üzenetére
sziasztok újra
az A8 és a A10 között mekkora a különbség??
megéri többet adni az A10-ért??most a A8 6600K van előtérben,de ha megéri az a pár ezres akkor meggondolom az A 10-et
-
stratova
veterán
Látom a Bulldozer/Vishera/Trinity/Richlad "x87 patch" nem érte el senki ingerküszöbét.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #13907 üzenetére
Ha kicsit is belegondolsz, lehetetlen, hogy 1,192V-on 4,7GHz-en stabilan menjen
Miért? A Trinity is megy 1,3V és a legtöbb alaplap 1,37-1,4V lövi be.
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #13905 üzenetére
Az Asrock FM2A88X extreme 6+ (8+2 Digi VRM) érdemeit el nem vitatva jegyezném meg, hogy a Gigabyte F2A88X-UP4 (8+2) és Asus A88X Pro (6+2 Digi VRM) ligájában játszik, míg a G.Sniper egy audiofil lap (VRM 4+1).
Egyébként kollégám szerint Asrorck A85X ITX-en szebb a hang mint a Gigabyte A85X UP4-en noha ua. Realtek chip dolgozik mindkettőn. Tán a kis Asrockban kevesebb zajt szed össze.
-
Vartanus
őstag
Sokak szerint az Asrock lapok túlfeszelik a procit,íme egy cáfolat:
Az alant látható két kép mindegyike a Kitgururól származik:Giga G1.Sniper A88X:
Asrock FM2A88X Ext.6+:
Látható,hogy az Asrock 1,192V-on hozza a ~4.7Ghz-et egy 6800K-val,míg ugyanezzel a procival a Giga már csak ~4.6Ghz-t tud elképesztően magas 1,808V-al !!!!!!!!!! Elég durva...nos ennyit az Asrock túlfeszültségekről véleményem szerint
-
Apollo_21
addikt
válasz
Armagedown #13903 üzenetére
Persze, igen..nem, lehet/talán. Egyszóval...nemtudjuk mi az "olcsó" számodra, lenni nem jövőbe látó...de valszeg 15-20at ezután is elfognak kérni egy legtrébb laptól is ami arra jó h bekapcsolod-kikapcsolod....
Én 17ért vettem a mostanihoz...de fm2+hoz olyan 20-25ből már jobbakat is lehet választani, sztem nemdrága... -
Armagedown
őstag
Olcsóbbak lesznek-e a következő generációs APUkhoz az alaplapok ?Hiszen már nincs integrált gpu az alaplapon, meg sok egyéb dolog is integrálva van bennük, ami eddig a lapon volt
-
stratova
veterán
Tisztelt asztaltársak.
Akadnak akik profi szinten űzik az amúgy itteni körökben tán nem sokra tartott szoftveres mod-ot.
The Stilt készített anno 15h CPU/APU-khoz egy eszközt, amivel a kikopóban lévő x87-es teljesítmény növelhető. Nem keveset tanulmányozta már a CPU lelkivilágát. Nem tudom, ma mi használja ki ezt, de ha esetleg van valakinek kedve tesztelgethetne vele általa használt programok bármelyikében.For the 32M SuperPI run (time) you might want to look a reference from HWBot Piledriver 5G challenge thread.
http://hwbot.org/submission/2386335_...n_14sec_718ms/39 seconds better time with stock CPU clocks (4.1GHz, NB 2500, MEMCLK DDR-2400) than on 5GHz Trinity with 2777MHz NB and DDR-2666 memory clocks.
SuperPI-n kívül Aida teszt CPU PhotoWorxx értékét: 11436
Ha jól tudom pl. az Nvidia Physix a CPU-t x87-es utasításkészletre kényszeríti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest