Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha nem játszol bőven elég az 1333 MHz, még single channelbe is.
-
Gainka
őstag
-
válasz
petya2012 #13888 üzenetére
én egy phenom x4 9500-ösről váltottam. volt mellette egy hd4750-es vga és 4 GB ram.
most van egy 5800K proci, 8 GB 1866-as ram, egy ssd.
Kevesebbet fogyaszt a gépem, azok a játékok, amik az előzőben akadtak, futnak, a videó átkódolás 2x gyorsabb.
szóval tisztább és szárazabb érzés
ja és garanciával rendelkező alkatrészeim vannak. -
Gainka
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #13887 üzenetére
Azon a 6150esen hogy megy a you tube 1080ba?
Nekem 6200as volt asszem az am2-es lapomon és még a képe is csúnyább volt mint vga-val. -
petya2012
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #13887 üzenetére
én meghallgatok minden véleményt
de azért jó lenne frissíteni is a kollekciót
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
petya2012 #13884 üzenetére
Figyelj! Most nem azért, de nekem a netezős gépem az így néz ki: 6 éves full alap giga deszka, egy integrált 6150-es, egy alap phenom 2 x2 555BE és 2.5 giga ram. Ez netezésre,Yt-ra,Filmre,Zenére tökéletes. Win8 full simán megy rajta.
Azért, mert új valami nem feltétlen éri meg meg váltani.
Na,de elnézést az OFF-ért. Ezt még elmondtam. Kiszálltam. -
petya2012
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #13881 üzenetére
sajnos nem tudom a különbséget,így kíváncsi maradok
attól függetlenül lehet marad így
hát már 4-5 éves a cucc
és alaplapot milyet??
az alaplap sajna sata2-es
-
Gainka
őstag
válasz
petya2012 #13880 üzenetére
Igen arra gondoltam és általános felhasználásra video filmnézés you tube stb pont jó, majdnem olyan erös igp van benne mint a legdrágább fm2-esben és cpu-ban is elég erös.
Szerintem ha most rászánod, igen is érdemes váltani az ösrégi cumót.alaplap proci 4 magos olcsobb 2 magos gyengébb..
Ezekre less ráTöbbieknek
Azon a video kártyán egy értelmes full hd video nem megy... a config is elég régi, most inkább vegyen egy video kártyát mikor nem is játszik? Ezzel is jó sokáig el lesz és még kissebb játékok is elmennek rajta. -
petya2012
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #13879 üzenetére
hát még az is lehet
csak az a baj,hogyha eldöntök vmit,akkor....
-
petya2012
őstag
válasz
TaylorXIII #13877 üzenetére
csak a sata3 miatt szeretnék cserélni
ti mit ajánlotok??
-
TaylorXIII
őstag
válasz
petya2012 #13875 üzenetére
Akkor mit csinálsz rajta? Yt videókat nézel pl? Mert a HD 4250 akár már oda is kevés lehet
De úgy dolgozni a gépen irkálni rajta valamit vagy ilyesmi azon egy erősebb váltás nem fog segíteni. Neked processzort kell legfeljebb cserélned meg ha sok lappal netezel akkor sok ramot.
-
petya2012
őstag
válasz
TaylorXIII #13874 üzenetére
azaz igazság,hogy én nem játszom a gépen abszolút
tudom most hülyének néztek,hogy akkor mit is akarok
-
TaylorXIII
őstag
válasz
petya2012 #13872 üzenetére
Integrált VGA-tól a játékok lesznek gyorsabbak meg ha majd egyszer kihasználják akkor esetleg más programok is. De egy diszkrét videokártyát is rakhatsz a gépedbe ha játékok terén kéne gyorsulni. Bár csak nem a HD 4250-nel játszol
Az azért érdekes lenne
Hol kéne gyorsulni a gépnek?
-
petya2012
őstag
válasz
TaylorXIII #13870 üzenetére
tényleg
n azt hittem,hogy jobb vga,sata3 és jobb-gyorsabb lesz meg minden
(#13871) Bál@
mi az a kaveri??
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
petya2012 #13869 üzenetére
Az a gáz,hogy az összes integrált egy 0,mármint ami deszkán van integrálva.
Igen, nyílván a sata 3 megdobja az ssd-t. Mondom esetleg vársz egy kicsit és,ha lemegy az ára a kaverinek akkor azt veszed, vagy úgy is nemsokára jön egy ph-s teszt a kaveriről,ha nem lesz sokkal jobb,mint a mostaniak akkor veszel egy A10 6xxx-et azt kész.
De,ha tényleg csak az integrált miatt bánkódsz esetleg rakhatsz mellé dedikált vga-t is.
-
petya2012
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #13868 üzenetére
megmondom őszintén,hogy most sata2-őn megy a ssd
és már nemigen lehet kapni am3+-os lapot integrált vga-val
(#13863) Gainka
erre gondoltál??AMD X4 A8 6600K BOX processzor
-
törölt tag
Sikerült beállítanom, mostmár szépen csendben teszi a dolgát
-
petya2012
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #13862 üzenetére
az a baj,hogy a mostani lapomon integrált HD4250-es van
szóval ez a proci nem jobb,mint a x4 960T??
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
petya2012 #13861 üzenetére
Tápod jó lesz.
Proci hűtő rámenne az fm2-re.
Az pedig nem baj,hogy mind2-ben van vga. (igp)Alaplap:Véleményem szerint felesleges ilyet venni az említett két procihoz, ennél olcsóbb is lazán megteszi.
Szerintem a cpu teljesítmény nem lenne jobb, mint a phenommal. Azok erősebbek,főleg ha egy progi csak 1-2 szálon fut. -
petya2012
őstag
szóval most van egy x4 960T procim meg egy gigabyte 880gm-es lapom és szeretném lecserélni őket
kinéztem egy ilyen procit AMD FM2 A10-Series A10 5700 - 3,40GHz BOX vagy
AMD FM2 A8-Series A8 5500 - 3,20GHz BOXmeg egy ilyen lapot hozzá Gigabyte G1.SNIPER A88X AMD A88X FM2+
a kérdésem az lenne,hogy ez jobb konfig,mint az előző??
meg hogy az nem baj,hogy mindkettőn van vga??van egy Cooler Master Hyper TX3 processzorhűtőm is---ez jó ezekhez a procikhoz??
a tápom 500W-os Chieftec 20/24-es pin csatival ez jó hozzá és elég neki??
2 HDD és 1 SSD van még a gépbe
köszi a segítséget és elnézést a sok kérdésért
üdv:petya
-
petya2012
őstag
sziasztok
lehetne pár kérdésem ezzel a A10 vagy A8-as procival kapcsolatban??
-
törölt tag
Ez rev 1.2-es lap F4-es Biossal. 1 modulom van 1600-as, de majd rakok mellé egyet később. Arctic Alpine 64-es hűtő van rajta. 1080p-ben tapasztaltam mikroszaggatásokat vice city alatt.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13849 üzenetére
Mar megvan!
58k volt az Asus 270x Top verzio a pcx-nel.
53 volt a sima 270-es. Csak azert vettem 270x-et mert Asus Top. Elvileg a legminosegibb darab. Ujraterzvezett hutessel stb...Alapbol sima 270-et akartam de az az 5k nekem ennyit megert...
Igen mikor bejott a 270x meglepoen olcso volt. Majd mikor a sima 270 is piacra kerult akkor mentek fel az arak... Ahelyett hogy a sima 270 a 270x ara ala ment volna, a 270x arat emeltek fel...
-
-
törölt tag
Üdv!
Ma lettem egy 6600K és egy Gigabyte F2A55m-HD2 alaplap tulaja. Tapasztalataim: a deszka biosza annyira gagyi, hogy alig lehet állítani benne valamit. Alapból 1800 Mhz-en pörög a proci, aminek hőmérséklete 40-50 fok. A GPU is 40 körül van ha nem játszok. Ventilátorok nagyon tekernek, a Llano sokkal hűvösebb volt. 768 Mb-ot kap az IGP, de sehol sem tudom beállítani 1 gigára... Számomra nagy csalódás volt. Vice city is akadozik. -
Faith
aktív tag
válasz
Razermazer #13847 üzenetére
Ahh annyira nem merülök bele szerintem, egy 7750 vagy max 7770 kerül mellé. Már nem játszom olyan sokat meg ez csak második gépnek van amit beraktam otthonra szülőkhöz ha esetleg hazamegyek néha akkor ott is legyen valami használható.
-
Faith
aktív tag
válasz
Razermazer #13839 üzenetére
Értem, akkor ez is egy fölösleges dolognak tűnik.
Akkor jobb lesz ha mellé dobok egy sima dvga-t crossfire nélkül.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13840 üzenetére
Hát igen, ez szomorú. Pedig ezt az egyszálas feldolgozást már rég elfelejthetnék....
Mondjuk a Wot az tipikusan ilyen. Ez közismert. Nem is akarok vele játszani.De mondjuk az is köztudott, hogy az APU nem kifejezett játékra való. Nálam csak kényszermegoldás, hogy vettem mellé egy 270x-et. Majd idővel cserélek procit meg deszkát is. Addig meg jó lesz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
A WOT -nál sok mindent ígérnek a Havokot is még 2013-ra a felrepülő lövegtoronnyal és most azt mondják hogy nem tudni mikor jön a Havok, de: egy ilyen szerencsétlen 1. szálas játékra nem szabad alapozni, 2. Egy HD 6850 -el már teljesen jól fut akkor miért kellene I7 meg társait megvegyem hozzá?? Tanuljanak meg szoftvert írni mert vodkát vedelni én is tudok ha megerőltetem magam, amúgy jól elcseszték az egész játékot hamarosan WOTD is lehet a neve, spotolni már a búbánat sem megy.
-
sg22
senior tag
válasz
enis ettol felek ha megveszem a 7850kt, gyenge lesz az i5hoz kepest. na jovoheten kiderul a tesztekbol melyiket veszem
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dany007 #13834 üzenetére
Sajna az optimalizálatlan, kevés, vagy csak 1 szálat használó játékokkal nem tud mit kezdeni az 5800k mert ugye egy szálon harmatosan gyenge, főleg az előző i5-öm után.
És nem csak a régebbi gémek ilyenek rajta, pl az AC4-nél se tudja kihajtani az alap R270-est se a fix 4,4ghz-en hajtott 5800k.max 85%-on volt a gpu kihasználtsága, de átlag 50-60%-on van inkább.
Ugyanez a helyzet a WoT esetében is.
Kicsit csalódás, erősen gondolkodom egy haswell i5-ön, csak drága lenne a váltás, 30k körül.
Mondjuk wot-nál ígérik a jobb kihasználtságot, ha beépítik a Havok motort. -
Razermazer
őstag
Én azt mondom ne!!! kipróbáltam nem igazán nyűgözött le, ha gyorsult is valami a dolog nálam 10fps-t kb akkor is akadozik. Hogy mivel játszottam, hát total war sorozattal oda mondjuk a dual graphics is kevés, xcom. Ha kivettem a kártyát a tényezőből akkor az akadások is megszűntek. Lassabb lett igaz de nem idegesítő. Jobb hatást értem el, ha a kártya ment magába dual graphics nélkül diszkréten. Csodát akkor sem csinált, mert nem egy erőbajnok kártya, de legalább nem akadozott.
Csak azért léptem meg én is a próbát mert szinte ingyen jutottam a kártyához, azóta már más gépében teszi a dolgát. -
Faith
aktív tag
A dual graphics mennyire használhatatlan egyébként? A8-5600k+6670 esetén használható vagy fölösleges is vele szenvedni? A napokban vettem második gépnek egy A8-5600k-val szerelt gépet és így olcsóbban jutottam hozzá mintha csak 750k-val vettem volna és elgondolkoztam rajta, hogy lehet mellé rakok egy használt 6670-et olcsón.
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #13835 üzenetére
Na jó azért annyira nem régit
Az fps "karrierem" az MW2-nél és BalckOps1-nél ért véget... Azóta nem igazán játszottam semmi újabbal. A BlackOps is elég nehézkesen futott ezen az apu-n.
Szóval TUD2, MW3, GTA4 stb stb... és a végén persze talán a BF4 is sorra fog kerülni. : ) -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #13833 üzenetére
Ja értem. Akkor nem is érdekes. Én csak a várható cpu limit miatt próbálok minél többet kihozni a meglévőből.
"Nem fog többet fogyasztani a tuningolt proci, mert ha nincs rá szükség"
Ja, ez mondjuk igaz. A régebbi játékoknál meg nemigazán érdekel a procilimit ha nincs microlag és megvan a 60fps. Amúgy is szeretek mindent maxon tolni ha lehet. Inkább nem játszok, minthogy akár csak medium-ig is visszavegyem a grafikát...
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #13832 üzenetére
Nem a procinak tett jót a dolog (mint írtam, ahhoz nincs sok köze tuning szempontjából), hanem a rendszernek, azaz maga a rendszer gyorsult a mérések szerint kb. 7%-ot ua. proci órajelen. 4.8GHz-es proci mellett ez annyi, mintha bő 5-5,1GHz-et kihoztál volna csak prociból.
Tuning mondjuk tényleg nem lehet egyszerűbb, mint ezeknél a prociknál, i5 után hetekig el sem hittem, hogy ennyi, "'oszt jó napot".
Nem fog többet fogyasztani a tuningolt proci, mert ha nincs rá szükség, úgysem azon az 1.4+V-on megy a proci. Ha filmet kódolok, simán érezhető a drasztikus sebességnövekedés, és diszkrét VGA mellett is szükség lehet rá, ez utóbbi eset persze VGA-függő. A HD7870XT-m mellett mindenütt VGA-limitem van, a legmagasabb CPU% C3 és BF4 alatt van, 80%, ergo 4GHz-en még azok mellé is OK a proci (van egy ilyen profilom is, ha nem kell az izom). Ehhez viszont full hd felbontás, és mindenben maximális grafika kell. Régebbi v. igénytelenebb grafikájú játékoknál CPU-limit van.
Azért alapból az elsődleges időzítéseket és a command rate-et (ha nem 1T) megpróbálhatod lejjebb vinni, ez is komoly gyorsulást jelenthet.
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #13831 üzenetére
Huh másodlagos harmadlagos időzítéseket is kell állítani...
Áh jó ez így tényleg k...va sok idő lenne mire végigbohóckodok velük.
Csak azért voltam kíváncsi, hogy kb nagyságrendileg mennyit lehetne. Mivel mondtad, hogy a procinak jót tett a dolog. De ez így tényleg elég macerás / nyögvenyelős. : )
A pofon egyszerű cpu tuning is már-már az agyamra ment időnként. Pedig ennél egyszerűbben aligha lehet. Mégis állandóan vissza Win-be, stressztest. Ha nem jó akkor állítsunk egy tizedet lejjebb / feljebb, aztán megint vissza stressztest stb...
Jó, persze így elértem ~ +15-20%-os teljesítménynövekedést, amit IGP-vel játékok alatt éreztem is. De windowson belül igazából nem volt nagy különbség az alap 4ghz-es beállításom és a 4,5 között.
Persze szintetikus tesztben is egyből kijött a 17-20%-os növekedés.
Aztán kérdés az, hogy dVGA-val mennyire lesz ez érezhető. Lehet semennyire akkor meg tök fölösbe fogyaszt többet 1,5v-on 4,5-ön. -
katt777
félisten
válasz
Dany007 #13825 üzenetére
Honlapomon fent van, ha nem esik szét éppen (még nem volt időm épelméjűbb szervert találni, és feltölteni), de ha nem felejtem el, holnapra elhozom. Nem tudom, mire mehetsz vele, de ezt ugyanúgy ki kell tesztelni, mint minden tuningot, akár még ha ugyanolyan hardverről lenne is szó. Alapból arra emléxem, hogy a 11-12-12-12 simán lement 11-11-11-11-re, C2T C1T-re (ez talán a legfontosabb az elsődleges időzítések mellett), és a másodlagos időzítéseken is lehetett faragni (pl. asszem latency 168ns-ról 11-re), itt-ott csak 1-2 lépést, de pl. meg nem mondom mi a végén 8-8-8-ról 5-5-5-re is lement, még mindig gyári feszen. Biztonsági okokból végül azért tesztek után adtam +0,02V-ot a RAM-oknak. Procinak sok köze ezekhez az értékekhez azért nincs.
alldaybig: Okos döntés volt.
The Exiled: A gyári max feszig elmehetsz, Vdroop miatt úgysem fogja elérni, a hűtés persze fontos, aztán lehet finomítani. Az A10-em "papíron" 1.54375V-tal visz 4.8GHz-et, gyakorlatban jó, ha 1.45V-ra 1x-1x felugrik, ami elég durva Vdroop, de 4 fázissal az ember nem nagyon ugrálhat (csak a fesz).
-
tom570
aktív tag
Helló! Ez a memória( Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memória) működne dualban a már meglévő ( Kingston 4GB DDR3 1600MHz KHX16C9B1B/4) memóriámmal?
Elméletileg csak a színe ami más, Jól gondolom? -
Milo629
aktív tag
válasz
The Exiled #13826 üzenetére
-
atti_2010
nagyúr
válasz
A Turbót le kell lőni és manuálisan kell tuningolni, 1,37V adjál neki és szép lassan emeld a szorzót.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Ez marhára változó..nálam most 4,2, 1,375öt kér hozzá, de a turbót kilöttem...viszont más lap..full más környezet..2ugyaolyan cpu sincs... turbo órajelet valszeg alapfeszen is viszi.
-
The Exiled
tag
Sziasztok, már egy ideje van egy 750k-m és nem nagyon feszegettem a határait mert nem nagyon tudtam kiismerni. Ha a gyári turbót bekapcsoltam eléggé változó teljesítményt nyújtott, ellenben ha fixen belőttem az elvileg urbo 4ghz-re akkor egy idő után kifagyott, pedig nem melegedett túl. adtam rá némi extra feszültséget, de ugyan ez a helyzet. Kipróbáltam a catalystbe frissen bekerült automata cpu tuningot, az 4.2-ig vitte fel de u.a a hiba. Kb mekora feszt kéne adnom rá hogy stabilan vigye a 4ghz-et? ( nem vagyko telljesen hülye, vga-mat már tudtam a stabil max teljesítményéig húzni, ellenben procival még nem próbálkoztam és kéne segítség
)
az alaplap egyébként egy a85x-es gigabyte lap dual bioszal, ill a gyári hűtőn megy, de 4 ghz-t elvileg bírnia kéne annak is, nem ? ( elvileg ha a turbó módot is el kell viselnie) -
válasz
GeneraL_XTX #13809 üzenetére
+1, jódarabig elég lesz még az 5800k.
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #13807 üzenetére
Biosban elkezdtem lejjebb állítgatni, és mindig teszteltem a rendszert, stabil-e. Elég macerás egy tucatnyi időzítéssel végigjátszani, de megéri. Gyári feszen (1.5V) maradtam, mert magasabb feszen sem tudtam tovább javítani a beállításokon, de hát így is elég jó hatásfokú lett a tuning.
alldaybig: A "gyári hűtő" eléggé marketingizű kifejezés, azaz köze nincs a valósághoz.
Én azt rá sem mertem tenni a procira.
-
Razermazer
őstag
válasz
atti_2010 #13815 üzenetére
Pontosan ezt mondom én is a cpu-t megvárom majd ha kódolni, vagy cadozni kell időm van(lassabban végez na bumm 2-3 évig úgyis kiszolgál. Egy t500 thinkpaden is elcadozom nincs itt probléma, az meg már vagy hány éves ugye!!).
Nekem az igp a fontos és ez már nagyon jól fest(nekem) mindenki maga dönti el, hogy megfelel neki vagy nem.
Intelt biztos nem veszek már csak ha nagyon jó áron jutnék hozzá. -
alldaybig
tag
tnap megjött az 760k proci, meg a ramok, viszont a proci terhelés alatt (pl játék közben) eszméletlen hangos, ami mondjuk nem csoda, mert a gyári hűtő egy kis pici aluminium darab ventivel :S
van esetleg valakinek hasonló tapasztalata? -
sg22
senior tag
azert en megvarom a hivatalos teszteket, az uj catalysttal, mantleval egyutt, aztan dontok. ha ez ilyen szinten marad veszek egy 4570s-t a kis itx dobozomba 7850k helyett
-
Televan74
nagyúr
válasz
Stonerice #13808 üzenetére
A konklúziót elolvasva, ez sem döntötte le a falakat.A Intel CPU erőben még mindig nyerő.De erre számítani is lehetett.
Remélem később még több program jelenik meg, ami kihasználja a benne levő tudást.És nem csak az "első fecske" Libreoffice lesz.
És hiába a 2133Mhz memória, nem hoz annyi pluszt mint a 1866Mhz a 1600Mhz -l szemben.De ez még csak egy teszt. Jó lenne majd a prohardveren is olvasni egyet.
-
Stonerice
őstag
-
Gainka
őstag
Meg jött a 7790 jo pofa
Most már a procit várom nagyon és meg vagyok a gép fejlesztéssel.
Erőlködik a ki s a4-es -
katt777
félisten
válasz
patomi #13766 üzenetére
Macsek számára PC tabu.
Nálam mondjuk nem is férne oda. Szigetelésnek macskabunda egyébként az egyik legjobb.
Nekem Merc Alpha van, fenti ventiket tettem be, de már ki is vettem, mert alig 1-2°C-ot javítottak a hűtésen, viszont rohadt nagy zajjal, pedig jó kis coolink ventik, csak 1900-at pörögnek, és az AsRock lap nem képes fokozatosan állítani őket, mint egy ASUS. Ha elérik az X határt, nekiállnak fullon pörögni. Nem tudom, ezt a betegséget mikor növik már ki végre.
Egyébként hangszigetelt Fractal házon gondolkodom, az valamivel hűvösebb és sokkal halkabb, csak 33k...Dany007: Annyira, hogy amikor a RAMjaim XMP gyári időzítéseit lejjebb vettem, az annyit jelentett sebességben, mintha 7%-ot tuningoltam volna a procin.
-
alldaybig
tag
Köszönöm a válaszokat
-
törölt tag
válasz
alldaybig #13798 üzenetére
Mert a mindennapi használat során semmilyen különbséget nem fogsz tapasztalni, ez igaz a single vs dual channel-re is.
De az IGP-nél igenis számít, mert nincs saját memóriája így grafikus teljesítmény szempontjából a dual channel és a minél magasabb órajel is számít (bár 1800 és 2100 között már ott sincs olyan nagy különbség, még a 7660D/8660D-vel sem).
Az 5600k ilyen árak mellett tényleg jobb választás, ha van dVGA-d akkor is kikapcsolhatod, de jó azért ha van valami tartalék...
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest