- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
patomi #11798 üzenetére
No az jól hangzik, mert elég olcsó az a Hyper.
És neked mennyire van túlhúzva meg feszelve? Csak mert az is számít. : ) Alap 4Ghz-en kis fesszel nekem se megy 55 fölé...
De ugye most 4,5-en van 1,5V-on...Ja és mindenképpen olyan hűtő megoldás kell, ahol a ventillátor a ramok felé néz és hátrafele fújja a levegőt.
Most ezt néztem ki az aprón: [link] Csak postával együtt már elég drága, meg nem tudom befér-e a tarajos ramjaim miatt [link]. :S Majd ezt még ki kell számolnom.
-
patomi
őstag
-
Dany007
veterán
válasz
patomi #11796 üzenetére
Akkor valószínű nagyobb borda kéne rá? Esetleg hőcsöves megoldás. Most egy Arctic cooling 64 plusz van rajta... Ez is majd dupla akkora mint a gyári...
De ennek egyébként örülök, mert a gyári venti amit odaraktam pluszba brutál mocsok hangos.... Hihetetlen, pedig ez az Arctic is olcsó valami, mégis szép halk.
-
Dany007
veterán
Nem teljesen értem ezt a hűtés - melegedés dolgot...
Ugye, legutóbbi tuning alkalmával max 69-70 fokig ment fel a proci hőmérséklet.
Ezt a PH!-s teszt alapján csináltam, cpu 4500mhz 1,5volt, 2000 nb.De mikor csak Aida64-ben terheltem akkor csak 65 fokig ment fel, ezért elkezdtem tolni mellé játékot is. Na úgy már felment szépen 70 fokig, de ott megállt. Jó egy órán át toltam és nem változott. Nem volt gond. Stabil volt végig.
Aztán gondoltam berakok egy plusz CPU hűtőt a meglévő elég, hadd kapjon mégtöbb levegőt. A gyárilag hozzáadott hűtőt használtam brutális hanggal és fordulattal...
Viszont semmi változást nem tapasztaltam. Jó, max annyit, hogy üresjáratban nem 30fok az alap hanem 28, de azt pont les*arom. Viszont ugyanolyan terhelés alatt, mint korábban, ugyanúgy felmegy 70 fokig a proci majd ott megáll, és stabil minden. Ergo semmit nem ér a plusz venit?
Ötletek? -
Leslie67
tag
válasz
Vartanus #11792 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a CS és a CF egy tőről fakadnak. 200 fps nekem szájenszfiksön
Dejó is lenne ...
Miért rosszabb a 2Gb mint az 1? Nézegettem a 6670-es kártyákat. Amelyikek DD3 rammal vannak szerelve azok 2G rammal rendelkeznek, amik DDR5-ösek azokra 1G ramot szereltek.
"6800K 8670D-jét húzd fel 1086Mhz-re " ezt hol-hogy kell? -
Vartanus
őstag
válasz
Leslie67 #11791 üzenetére
Nekem a CS Source-t aminek a motorjára épül szerintem a Crossfire játék is( a képek alapján godolom hogy ugyan az az engine van mindkettőben) én az 5800K-val volt hogy 200fpssel nyomtam...és nekem a ramok csak 2133-on mennek.
Én nem adnék 2Gb-ot neki...vedd vissza 1Gbra az IGP-nek kiosztott memóriát.
A 6800K 8670D-jét húzd fel 1086Mhz-re a ramok jók effektív 2400(1200)on-ilyen beállításokkal erősebb lesz a grafikus egység mint az 5750-ed volt,szerintem. -
-
Leslie67
tag
-
Stonerice
őstag
Egy komoly teszt 5800k oc VS 6800k oc 4,5ghz-n.
Nagyonhalvány a különbség. -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11781 üzenetére
Jó hír,
! A Bios valószínüleg rendben van. Megfelelő pontokat kaptál 3DMark Vantage-ban. A játékkal lehet valami gubanc. Lehet állítani olyat a játékban, hogy Opengl-t vagy DirectX-et használjon?
Egyébként biosban inkább 1GB-t adj az IGP mellé. Azt mondják, úgy jobban teljesít.
-
Leslie67
tag
válasz
Stonerice #11779 üzenetére
Nah itt lőn a képek.
Van pár érdekes dolog. Utolsó emlékeim szerint 2G-át rendeltem a a videórészhez, de 1G ír. Jól értelmezem a memória kártyák alacsony sebességgel üzemelnek?
Mindjárt csinálok a bios-ról is képeket.
http://kepkezelo.com/images/g7grcfoawnvm9yiz0w.png
http://kepkezelo.com/images/7tgngqbbq3g6eqcq45d9.png
http://kepkezelo.com/images/rfay4btb344xrw11v3d.png -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11775 üzenetére
A Zavarcsík amit említettél, az a kábel alacsony árnyékolása, vagy a TV frissítési frekvenciája miatt lehet.
Várjuk a 3DMark Vantage tesztet. Lent Agree gombal beadja a letöltést.
A CPU-nak 11000pont magasságában , az IGP-nek pedig 5400pont körül kell majd kapnia. -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11775 üzenetére
Én is ezt a hibát kaptam
, illetve nekem is az van fennt ami neked "directx_Jun2010_redist".
Teljesítménycentrikusmódban is nézd meg a játékot. Illetve, kaptál már valakitől eredményeket, hogy mennyi fps-nek kellene lennie?
3Dmark Vantage teszt alapján, mennyit kap az IGP? Performance módban? Szerintem az érdekelne itt mindenkit. A CF az akkor nálad azt jelenti, hogy van egy HD 6670-ed is? Vagy egy játék rövidítés? -
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11771 üzenetére
Memóriák azonos színű foglalatban vannak ugye? Neharagudj tudatlanságomért, de miaz a CF játék?, Illetve megkeresem az általad linkelt videót, mert kicsit később csatlakoztam a segítőkhöz itt
AZ egyik képet nézve, azok közzül amit linkeltél, talán directX hiba is lehet a rendszereden. Ezt is telepítsd fel.
Illetve kis időre az energiagazdálkodást rakd Teljesítmény centrikus -ra!
A vibrálásnak még utána nézek. -
gycs02
tag
Üdv!
Egy Asrock fm2a75 pro4-m és A8 5600K (gyári hűtő) párosításnak 8 GB (Kingston (KHX1600C9D3X2K2/8GX) 8GB DDR3 (2x4GB) HyperX X2 Grey XMP) rammal W7 esetében van valamilyen ideális, javasolt beállítása. Gondolok itt a ram megosztásra, igpu beállításra, axtu konfigurálásra.
Előre is köszi.
-
Leslie67
tag
válasz
Stonerice #11762 üzenetére
Kinulláztam a biost. Letöröltem az ATI Catalystot és feltettem a 13.9-es-t(ismét). Kipróbáltam a régebbi tv-met és van kép!
Ha klónozom a képet a két kimenet között, akkor a korábban linkelt videón is látható 1 csík vándorol fentről lefelé(vagy fordítva ...). Ha megosztom a két kimenetet akkor nem. A CF játék továbbra sem megy feljebb 40 fps-nél.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11767 üzenetére
Az ég tényleg messze van a gépemtől
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11765 üzenetére
Vmi 74 a teteje, de jól meg lett küldve... A 30 fokos panel szobában nem tudom milyen lesz majd
-
Peaceliker
addikt
válasz
Vesztor87 #11763 üzenetére
Az a 68 nem kevés, de nem vészes. Olyan, mintha nekem 58 lenne (szokott is annyi lenni játék alatt, pedig ezen egy 3x olyan drága hűtő van...), mert neked 72(vagy 74?) a max... A vinyókon meg nem kell kattogni, nekem most (böngésző megy meg torrnet) 50fokos amin a rendszer van és 45, amiről a torrent megy...
Valszeg vmi kereszt hűtés kéne, mert cpu coller hiába adja le a hőt, ott ragad a házban... -
stul87
tag
Na sikerült alul feszelni,mostmár 1.3-on dolgozik és így 50 fok körül van csak játék alatt. Talán így még az fps-em is több lett.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Stonerice #11762 üzenetére
Nekem Intel G530-am volt, annál gyorsabb az A8 5600k az biztos
Na ma kicsit játszottam az NFS Hot Pursuittal, háááát csak néztem. Egy órát játszottam, kilépésnél látom hogy a CPU 68 fokos, az SSD 30 (szokásos), a 250-es hdd-m (ez szokott 42-44 fokos lenni) az 48 fokos, az 500-as meg 44 fokos (39-40 szokott lenni).... Fedig egy Artic Cooling Freezer 64 van rajta, ami a gyárinál sokkal jobb... bele se merek gondolni hogy a gyárival mi lenne most... -
Stonerice
őstag
válasz
Vesztor87 #11759 üzenetére
Szerintem játékban erősebb egy 6800K d-vga-val összehasonlítva . Nem zuhan be úgy az FPS mint egy i3-al. Phenom x4-ről váltottam i3-2100-ra és én ezt tapasztaltam (nem minden játékba). Rendszergyorsaságban gondolom hasonló a 2 cpu.
Leslie67: SZerintem az AUTO Tuning megemelhette a BCLK -t amit nembír az alaplap. Nemrég írtam, hogy nálam pont emiatt csökkent a teljesítmény. (ez közös AMD-Intel fronton gondolom)
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11757 üzenetére
Na várj csak! Jól értem-e? Volt egy sima F2A85-V alaplapod is ezzel a cpu val? Most pedig van egy F2A85 V Pro amivel szintén nincs kép, csak TV-n? Elsősorban resetelned kéne a biost, utána letörölnöd a mostani AMD Catalystot teljesen. Ezután feltenni a megfelelő drivert, mert úgy sejtem nem jót tett(ek)él rá! Egész pontosan EZT TÖLTSD LE és tedd fel ha az előbbi pontokkal végeztél.! Ez legyen az utolsó lépés. A bios reset pedig az első(onnan ismered fel, hogy elállítodik a dátum és az idő). Ha nem javul a helyzet, akkor jöhet a második lépésként a mostani apu driver (vagyis AMD Catalyst) teljes uninstallálása. Újraindítás után jöhet az új driver telepítése (amit linkeltem).
Ha a problémád továbbra is fenn áll, akkor még mindig próbálunk segíteni.
Ja, és a ramok azonos színű foglalatba kerüljenek!!!!!
-
patomi
őstag
válasz
Leslie67 #11757 üzenetére
Ha a suitot letörlöm mi szabályozza le csendesre a ventiket? Ilyennel például, próba erejéig kibírod.
A 3Dmark teszt progi ami pontozza a géped és közben megterheli elég rendesen. Szal tesz közben amit kiír azzal ne foglalkozz... Meg a pontozással sem nagyon, max összehasonlításra jó, egy másik konfiggal(pl).
-
Leslie67
tag
Köszi, hogy foglakoztok velem!
Sajna én nem vágom mélységében a pc világot ...
Ha a suitot letörlöm mi szabályozza le csendesre a ventiket?
Vartanus! Nem hatvani vagyok, de nem lakom messze tőle. Egyébként szívesen látlak, ha nem bírok a géppel.
Hőmérséklet: telepítéskor ha jól emléxem 66 fokig is felment. Most, hogy csak van a gép a ventik sem mennek, így nem lesz terhelődés. A játékkal talán meg lehetne hajtani. Vaaaaaaagy 3Dmark? Délután letöltöttem egy demót. Volt amikor 4-6 fps is előfordult. Ha a 3dmark-ot monitorozom segít nektek valamiben?
Asus alaplap hibák? Nálam ez a második. Az F2A85-V alaplapon gyakorlatilag sosem volt vga kép. Telepítéskor 800x600 felbontásig volt, aztán felment rá a vga driver és örökre eltűnt. A Pro verzión volt vga, aztán rákattintottam az automata tuningra. Jelezte, hogy újra fog indulni a gép. Aztán eltűnt a vga kép. Áthoztam a fiam tv-jét azzal meg hajlandó vga-n komunikálni ... Valaki biztos tudja miért van ez mert én nem.
Azóta nem ellenőriztem le, hogy amit elvittem innen működne-e most. Holnap, ma este már nem pakolok.A szervizekben hogyan, mivel tesztelik ki, hogy melyik alkatrész hibás? Itthon lehetséges kideríteni? Pl. én képes lennék bizonyos teszteket lefuttatni, hogy kiderüljön, hogy van-e hiba nálam?
Most nem merek állítgatni semmit sem.Napokig kínlódtam/nem aludtam mire elértem ezt az állapotot.
-
Dany007
veterán
Tegnap felrántottam az procit 4,5Ghz-re a PH!-s tuning teszt alapján. Voltot pluszban 0,125-öt kapott, NB frekit 2000-re állítottam. Frankónk stabil.
Viszont a hőmérséklet 69 foknál állt meg... Ez még elmegy? Mennyi max? Hátha valakinek van tapasztalata. -
-
diablo1984
veterán
válasz
Leslie67 #11747 üzenetére
a proci melegedését tudod monitorozni? arra is kíváncsi lennék, hogy nem éri-e el a 65 fokot! bár ha nincs kihasználva, akkor nem melegszik.....
ki kellene próbálni egy fix órajelen, hogy ne csesztesse az energiatakarékos mindenség és a feszt ne vegye el alóla, valamint az órajelet se mahinálja! tehet belőni fix 3500-ra mondjuk és megnézni, hogy mit csinál! csak ehhez a fícsöröket is ki kell lőni, mert azt már tapasztaltam én is, hogy a feszeket emelgeti, ha valami bekapcsolva marad a biosban....
-
Stonerice
őstag
válasz
Vartanus #11751 üzenetére
Ja! Nekem is ASUS lapom van (z77) és nekem is van egy" ASUS"-os opció, ami alapból be van kapcsolva. Állítólag növelnie kéne a teljesítményt nem pedig csökkenteni. Mindjárt meggnézem a nevét.
ASUS Multicore Enhancement.--Nálam ez okoz kis teljesítménycsökkenést.
AZ nemlehet, hogy a TDP-vel kapcsolatban kellene állítani valamit Leslie67-nek?
-
Vartanus
őstag
válasz
Mintha olvastam volna régebben,hogy a 2 Gb megosztott ram okozhat galibát...
Másrészről milyen oprendszered van?
Ha HDMI-n csíkozódik a kép az inkább alaplap hiba nem a procié.Mondom én 5800K-t beleraktam csak a tuningal vacakoltam egy ideig amúgy minden elsőre kalppolt, nem olyan rosszak ezek az AMD APU-k a 6800K pláne,én például nagyon meg vagyok elégedve. Nagyon gyors,jó fogyasztású,nagyon is jó kis rendszerem lett..nem bántam meg hogy lecseréltem az X6-osom,nem érzem semmivel sem gyengébbnek,az hogy a proci ereje gyenge,szerintem az is hülyeség egyáltalán nem gyenge,csak éppen nem egy 80-90K-s i7 3/4770K-hoz kell hasonlítani
Mostanság olvasok az Asus némely gyengeségéről,lehet a lap vacakol...
Szerk.:Én egri vagyok ugyan de ha esetleg járnék Hatvanban lehet megtudnám nézni ha addig nem javulna.
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11748 üzenetére
MIvel még nemvolt ilyen AMD APU konfigom, ezért nemtudok túl okosat mondani. Próbálkozz néhány beállítással, biosban, és monitorozd a kihasználtságot, illetve órajelet. Esetleg cserélj drivert! Válts energiagazdálkodási módot! Valamire csak rájössz magadtól. Utána már tudunk segíteni.
-
Stonerice
őstag
válasz
Jah, és ezt az ASUS AI suitot töröld le! Nálam csak bajt csinált.
Cseréljünk félkonfigot
akár ideiglenesen
. Én pár hónapja terveztem Apu-t az i5-öm helyett, de énis tartok a cpu erejétől, ezért megvárnám a Kaverit, hogy szivárogjon valami infó.
Előbb az APU konfigot tervezném megvenni, és ha tetszene csak utána adnám el az intel konfigom.Játék közben HW infóval megmonitorozhatnád a cpu átlag órajelét. WOT a game ugye? Lehet azzal van baj( a játékkal).
-
Leslie67
tag
válasz
kopidoo #11744 üzenetére
Kipróbáltam. Semmi változás sem képben sem fps-ben.
Ha megmarad veszek rá hatékonyabb, csendesebb hűtőt, de amíg így kínlódok vele addig inkább az eladásában gondolkodom. Ha nem bírok vele akkor I5-ös lesz.Korcsi: A hang simán megy, de a kép be-be "akad". Nem mindíg, nem minden jelenetnél, de vannak olyan nagy totál képek amikor pl. a Tökéletes hang c. (tök jó!) filmben van amikor a színpadot messziről mutatják. A szímpadon sokan vannak a nézőtéren sokan vannak, tehát a képernyőn elég nagy a mozgás tér. A hang probléma nélkül fut , de a kép mintha lassabban menne a jelfeldolgozás lassúsága miatt, ezért piciket ugrál a kép, hogy a hanggal szinkronba maradjon. Ez a régi gépemnél ahol az 5750 dolgozott ilyen jelenség nem volt(CF fps 70-105 pályától, játékosmennyiségtől függően, hogy éppen hányan vannak a pályán). Az A10 felállási sebessége lenyűgő
Munka közben a proci annyira nem csinál semmit, hogy film vagy játék közben akár ki is vehetném, ezért nem értem, hogy mi fogja vissza ennyire a rendszert? Van 3 gyanúsítottam:
- alaplap
- videókártya
- ram -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11735 üzenetére
Csak egy tapasztalatot írnék le számodra, hátha segítek valamit vele. Éna héten figyeltem fel rá, hogy ha (intel konfigomon) BCLK-t is húzok nagyobb mértékben, a procin, akkor hiába megy nagyobb órajelen majdnem fele annyi fps-re esik le a játék, pár perc után (gondolom hibázott a proci) de csak ritkán fagytam ki amit a memória oc-ra fogtam. Hát nem az volt nálam végül a teljesítmény esés oka. Bclk alaphelyzetbe állítás után újra visszaállt a teljesítmény.
Nem mondom, hogy nálad is ez a baj, de valószínű, hogy a cpu beállításokkal kell babrálnod. Órajeleket esetleg monitorozhatnád. Apu-k szoktak throttlingolni?
-
Leslie67
tag
válasz
solfilo #11741 üzenetére
Stul87: azért az gáz, hogy 2 hét szenvedés után jutottam el idáig, hogy végre van elfogadható képem. Kidobtam rahedli pénzt és a játék fele annyival sem megy mint a régi gépemnél. Jó kis fejlesztés ez ...
Solfilo: 2 félét próbáltam eddig. Automata(ilyenkor 1333MHz) és 2400-as beállítás. A mellé rendelt ramoknál automata(itt talán768M), 1G ez még nem volt neki elég, így a max 2G-t választottam. Ennyivel gyengébb egy 2400 MHz-es ddr3 ram, egy HD5750 ddr5 ramhoz képest? Ki próbálom amit írtál. Mit kellene látnom?
-
Leslie67
tag
Feltettem a 13.11-et, de csíkoz a másod képernyő(hdmi kimenet). Feltettem rá a 13.9-et azzal meg nem. Kissé riceg vele a kép, de a kiindulási helyzethez képest ez már óriási előre lépés, bár ez a házimoziban az éppen elfogadható szintet üti meg. Érdekes, hogy a digit hangok között is van különbség. A HD5750 hangja(P5B/E7500+5G 800MHz) nem volt ilyen jó mint ennek a konfignek(F2A85 V Pro+ 8 G 2400 MHz Kingston Hyperx/gyári hűtés). Tisztább, teresebb, dinamikusabb, szélesebb hangterjedelem.
A játék az nagyon lehangoló. A proci szinte nincs is igénybe véve, ennek ellenére 40 fps fölé nem tud menni(haladás már van 40 fps!).
Hogy kell ezt a nyavajást rávenni, hogy elérje a 100 fps-t? 30-40-nel nem lehet játszani egy olyan játékkal aminél tized/század másodpercek számítanak.
Annyit kérdeznék még, hogy a bios-ban mit hova kell állítani, hogy ki lehessen hozni minnél többet a konfigból(mert ez nagyon szerény)? Film tesztelés közben a ricegés olyan minth nem lenne elég kakaó vagy a prociban vagy a ramokban. Dehát ez elképzelhetetlen, hiszen a régi gépemnél kevesebb, lassabb ram, kisebb lassabb proci dolgozott.
Van ilyen opció az Asus laphoz.
Ezzel lehet valamit kezdeni a ventik sebességszabályozásán kívül?
Előre is köszi a választ! -
Leslie67
tag
válasz
GeneraL_XTX #11731 üzenetére
Igen erre már én is rájöttem.
A kérdés az, hogy melyik a problémás?
Íme az egyik fps produkciója a gépnek. [link]
It éppen meghalódtam és mily szép ez a kemény 6.6-os fps ...
"Vicces".
Valamennyit azért már sikerült elérnem. Letöltöttem egy HD8670M-es drivert(ezt nem tudom mihez való). Ettől nem tűnt rossznak a vga-ra kötött tv-m filmlejátszása. Érdekes valamit láttam a driver telepítése után. [link] Bizakodásra adott okot, ezért rákötöttem az erősítőt is. A képernyőket klónoztattam és a nappaliban lévő tv-n már majdnem jó képet láttam, de benne volt a felfelé vándorló csik amikor a szereplők mozogtak benne. Ha megosztottam a képernyőt akkor viszont hiba mentesnek tűnik. Tűnik mert most meg mintha kissé ricegne. A projit még nem kapcsoltam be, azt majd csak akkor, ha minden klappolni látszik.
A CF fps-e 30 fölé nem akar menni. A 6.6 fps egyenesen katasztrofális. Én nem ezt várnám egy mai procitól.
Egyébként az indulás olyan sebeséggel megy végbe mintha egy laptop térne vissza az alvó állapotból.
Lehetséges, hogy az APU-ban lévő videókari gatya(v
agy ez a lap sem jó?)? -
stul87
tag
válasz
diablo1984 #11732 üzenetére
2200-őn pörög maxon állandóan, alapjáraton 33 fokos, 5 perc játék után már 65. Még arra gyanakszom,hogy nem egy gyenge a tápom (HKC-575W) és attól melegszik,mert pont ettől a sráctól vettem,nála nem volt semmi baja,neki egy 7770-el simán volt 80 FPS-e BF-ben, és nem melegedett. Nálam meg ugyan az a lap és proci melegszik.
-
stul87
tag
válasz
Peaceliker #11729 üzenetére
Nem gyári, egy régi Alpine GT64. A házon most nincs is rajta az oldala,szal huzat az van
...egy haverom mondja,hogy neki az FX8320 is 65 fokos az sem gyári ventivel,hanem kicsit komolyabb Alpine-al. Most gondolkodom,hogy feszeljem e kicsit alul a procit, hátha nem menne ennyire fel...
-
stul87
tag
Hiába pasztáztam, ugyan úgy játék alatt 67 fokos...ez normális? Nektek hány fokos? Lehet, hogy a bioszban nincs valami jól beállítva? Az alaplapi videókártyát letiltottam,csak a sajátomat látja most. Nekem nem is kell az integrált,akkor így van jól beállítva?
-
Leslie67
tag
válasz
ADAM1337 #11726 üzenetére
Valószínűleg igen!
Ezt csinálta a nappaliban lévő tv-n és projektoron is [link]a . Vga kimenet a hálószobában lévő tv-re [link]a hdmi kimenet az erősítőbe megy. Évekig jól működött egy E7500/P5B/HD5750-es konfiggal a rendszer. A múlthéten csütörtökön hoztam haza a cuccot. Nagy reménnyel ültem neki mert a full hd 3D volt a célom. Az első F2A85-V lapot vissza vittem mert vga kimenetéről eltűnt a kép, hoztam helyette egy V Pro lapot. Ezzel meg nem tudom mi történhetett? Hétvégén megnéztünk 2 filmet jó volt. Aztán meg lett vele valami mert a kép csíkozódik film közben is. A kimeneti frissítést akár hová állítom nem lesz jobb. Akkor sem ha megosztom vagy másolom a képet. A V lapba bele tettem az 5750-es kártyát tök jó volt vele kép. A CF 100 fps fölé is felment, legkisebb a 70 fps. Tegnap 2x telepítettem a gépet. Hdmi még nem volt benne, de a filmeken csíkozódás látszik. Feltettem megint a CF-et és az fps 30. Ha füstgránátot dobnak lemegy 10 alá is. A memória Kingston 2400 MHz 2x4G. A biosban eddig 2400-ra volt véve, ma átállítottam automatára(ha jól emléxem ilyenkor 1333-at ír a biosban). A videó kártya mellé 2G ramot rendeltem. Nekem itt elfogyott a tudományom. Nem értem, hogy kezdetben legalább a filmekkel nem volt gond, de most már azzal is.
Lehet, hogy valami hardveres probléma van? Ha megfogom pl. a feladat kezelőt és jobbra-ballra mozgatom akkor a négyzet alakja eltorzul, az alja megelőzi a tetejét, szélei "zsizsásodnak".
Előre is köszi a választ!Ja driver!
Az ASUS oldaláról szedtem le a (szerintem) legfrissebb progikat. Az ATI honlapján van egy automata szoftvert telepítő, de nem ismeri fel az A10-et. Manuálisan letöltve/telepítve úgy vélem nem felel meg neki.
Ha lenne itt olyan aki Hatvan környékén lakik megmutatnám neki ... -
Leslie67
tag
válasz
stul87 #11720 üzenetére
Én is csak nyűglődöm az A10 6800K-val. Egy egyszerű Z8Games CrossFire játéknál 30 fps fölé nem tud menni. Ez pontosságot és gyorsaságot igénylő reflex játék és így játszhatatlan. Múlt hét óta csak nyűglődöm vele. Ennyi nyavajám az Intelekkel sosem volt. Filmet sem tudok rajta nézni. Megbántam, hogy ilyet vettem.
-
stul87
tag
válasz
GeneraL_XTX #11722 üzenetére
Na ez eddig egy nagyon jó hír,még esetleg ami számíthat,hogy egy Alpine 64-es van rajta. Tudom pár ezres kategória de 67 fokos ha játszom,pedig egy havertól vettem,neki a gyári volt rajta és neki sose ment ennyire fel...sőt egy 7770-el használta,és neki nem voltak ilyen bajai mint nekem. Most vettem pasztát,újra pasztázom, utána meglátjuk. Még a számtekboltos srác azt mondta,hogy azonnal Win8,mert csak az alatt használja ki az újfajta utasításkészleteket. Viszont a gubanc az mi lehet? Tehát hol kezdjem,mert a sránál jó volt a proci,az előző procimmal, meg jó volt a videókártyám
-
stul87
tag
A napokban beruháztam egy A-10-5800K-ra egy ati 6850-el van pariban. Még csak a BF3 van a gépemen,de elképzelhető, hogy annyira gyenge lenne a proci, hogy teljesen mindegy mekkora felbontásban és részletességgel játszom,akkor sem kúszik 50 fölé az fps? Minél lejjebb veszem a grafikát a videókártya kihasználtságom annál inkább zuhan, lement egészen 40%-os kihaszntáltságig ,a proci viszont 4.3-on 100-al pörög. Tehát ez a proci ennyit tud csak?
-
Razermazer
őstag
válasz
patomi #11702 üzenetére
Igen jók nem vitás, csak a memóriavezérlő nem bírja a 2400-at agyonfeszelve sem.
Talán egy régebbi bios-al lehetne próbálkozni(csak nem tudom melyik volt az) ahol még engedte külön állítani a igp és nb feszt külön. Gondolom a kevésbé ügyes tuningolók miatt tett így az asrock, hogy egybevette, meg nem szeretne gariztatni sok lapota túlhúzás miatt.
-
válasz
Vartanus #11689 üzenetére
Vartanus, Dilikutya, Findzs: Köszi a válaszokat!
2x8GB 2400Mhz-es RAM-om van - olcsón vettem HA-n.
Tudom, hogy 750K+7750 jobb lett volna, de csak játék szempontból. Nekem inkább a CPU erő kellett, de úgy, hogy értékelhető GPU sebessége legyen. Erre ma sem tudok jobbat a 6800K-nál.
A kiegészítő VGA csak amiatt kell, mert kell egy DP port. Vásárláskor azt hittem, hogy a DP-HDMI kábelek működnek HDMI->DP irányba is, de tévedtem.
Ha egy nV karit (pl. 440, vagy hasonló) teszek a lapba, akkor tud dual monitor üzemmódban működni? Egyik monitor DP-n az nV karin, másik a DVI csatival az alaplapon - persze, nem játékban, csak munkához.
Kössz!
-
tametix
csendes tag
válasz
Peaceliker #11710 üzenetére
Rendben, hátha kerül valaki a ramora is
-
tametix
csendes tag
válasz
Peaceliker #11708 üzenetére
Akkor megnyugodtam. Az IGP-t terhelhetem tovább is?
-
tametix
csendes tag
válasz
Peaceliker #11706 üzenetére
Az #1-es felment 40-re terhelés alatt.
-
tametix
csendes tag
válasz
Peaceliker #11704 üzenetére
-
tametix
csendes tag
válasz
Peaceliker #11700 üzenetére
-
patomi
őstag
válasz
Razermazer #11696 üzenetére
Igen a team ramok elég jók tuningban (állítólag), sajna az én ramjaim nem stabilak 2133 felett. Próbáltam többféle időzítéssel is.
-
Findzs
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Trollok komolyan
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Ford topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest