- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
Dany007 #12593 üzenetére
Kaveri jólesz...hála isten most sikerült megálljam vmennyire a váráslás hajlamom és nemfektettem csúcs Richland-ba..csak egy gagyi 2magost vettem egyelőre..inkább lemondtam a max grafikáról is..és a teljesítményről is..szívás is..rég volt ilyen lassú gépem
De majd ha lesznek tesztek dögivel..eldől hogy merre tovább...bízom benne hogy űtőképes igp-t nélkülöző változatra is lesz lehetőség szert tenni
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #12592 üzenetére
Most hogy mondod a nevét valami rémlik. De no, nézzük meg mikori az első Kaveri híré s mikor jelenik majd még meg...
A februári jóslásokhoz képest "csak" fél évet késett, de akkor már rég tudni lehetett, hogy jön és hogy ütősebb lesz mint a Trinity meg a Richland holott még megse jelent a Rich se.
Ha 2015-öt jósolnak akkor jó ha lesz belőle valami 2016-ra.Most hirtelen 2012 - 10 havi volt a legkorábbi cikk amit a Kaveriről találtam. De lehet a Trinity kapcsán már korábban is meglett említve. De így is durva. Mármint, hogy utána jó 1,5 évvel lesz belőle valam, talán kitudja még mikor.
No a lényeg, hogy a Kaveri utódjára még 1 jó évet biztosan várhatunk. -
Dany007
veterán
válasz
Kroni1 #12590 üzenetére
Na igen. Nekem is csak 1866-os ramjaim vannak a Triny-hez. De csak azért, mert az alaplap a 2133-at már csak OC-ban támogatja. Én meg úgy nem akartam. Vannak alapból 2133-at támogató lapok is hozzá, de azok meg már mocskosul drágán. A cikkben asszem a legdrágább Asus-t használták a V-pro-t.
A Kaveri után szvsz senki nem tudja még mi lesz.
Mikor idén februárban Trinityt akartam venni, már akkoris mondták, hogy nemsokára jön a Kaveri... És hírek már előtte is voltak róla bőven... Ergo az első kósza hírek után majd 1-2 évvel megjelenik a kész termék is talán.
-
Kroni1
veterán
Igen, azert legyunk oszintek a ddr3 nagyon lekorlatozza hiaba eros maga az igp.. Es a legtobb embernek nem is 2133-as ramjai vannak mint a tesztben, hanem inkabb csak az 1600 a jellemzo sztem, amivel meg megkevesbe acélos a dolog.. Ugyh valszeg a Vga-mat megtartom mindenképp.
Amugy azt lehet tudni mi lesz a kaveri utodja es kb. mikorra tervezik?! Gondolom errol meg biztosan a tervezok se tudjak milyen lesz, de gyanitom ott is alaplapcsere kell majd, ha valaki vàltani szeretne. Mar nem ugy van mint regen hogy az AM foglalatok több generacion at kompatibilisek voltak..
-
Dany007
veterán
válasz
Kroni1 #12586 üzenetére
Ja értem. Igen akkor tényleg elég egy APU is, de akár egy Trini is a 7850 mellé. Persze anélkül még talán a Kaveri elég lenne ha nincs nagy játékokra igény.
Szóval ja. De jobban jársz ha megvárod a Kaverit és egyből arra cserélsz. Mert ha megveszed a Richit majd azt is eladva cserélsz Kaverire ott szvsz azért már lesz bukta. Persze ha most eltudod adni jó árban, végülis ezt már neked kell tudni.A sercegés nálam is van. De a tápból jön. És leginkább a C6 state okozta. Most is van egy minimális, de annyira nem durva, hogy egérhúzásra is reagáljon. Szvsz ott valami nincs rendesen árnyékolva a kábelek környékén vagy a deszkán. Mert nekem az előlapra kivezetett audió csinálta ezt a fejhallgatóban!
Úgy cicergett ahogy az egérrel vakerásztam.
-
Kroni1
veterán
válasz
Dany007 #12585 üzenetére
Lehet vicces de azert, mert nincs szuksegem màr erre az erore, mostanaban csak neha van jatek, de inkabb netezés. Ehhez eleg lenne az apu is, es szimpi azert ez a vonal, raadasul ugy tudnek cserelni, h marad meg penzem is a biznisz utan. Ha meg eleg az igp akkor eladom a 7850-et is.. Ja es megegy banàlis ok, mert a jelen konfigommal "serceg" az FX proci a lapommal, ha mozgatom az egeret. Irtak ra h mi lehet, de ez nem a tàp miatt es nem a C6 state miatt van, azt is probaltam. Es ugyanez a tappal (corsair vx450) es lappal a phenom2 nem csinalta, a haver richland konfigjat is meghajtottam a tapommal es az se csinalta.. Es nem egyedi hiba sztem, mas is irta ezt.
Intel meg tudom h jo, de az elvek embere vagyok, es nincs szuksegem nagyobb erore, csak egy olcso apu konfigra igy inkabb maradok az amdnel..
-
Dany007
veterán
válasz
Kroni1 #12584 üzenetére
Akkor valamit félreértettem.
Ha az IGP nem számít és a fogyasztás sem, akkor minek APU?
Azért egy hasonló kategóriás CPU-t nem tud "megverni". Egy i5 jobb választás. Főleg ha játék is a célok között van. Bár egy 7850-et lazán kihajt a Trini is.
Egyébként mielőtt megkiabálnának az a 6 magos multi theard (vagy hogy mondják)-ben biztos, hogy erősebb, meg talán játékok multi részében is jobb. De a tesztek magukért beszélnek. -
Kroni1
veterán
válasz
Dany007 #12583 üzenetére
Koszi a velemenyt! Az igp tudasa nem erdekel, a 7850 az tuti hogy megmarad! Az viszont elgondolkodtat, h kozel olyan eros 4 maggal, talan korszerubb es hosszabb eletu is lesz nemileg az fm2+ mint az am3+ platform.. A fogyasztas nem lenyeg, de szimpi azert, hogy kevesebbet eszik es huvosebb is vszleg a 28nm miatt.
-
Dany007
veterán
válasz
Kroni1 #12582 üzenetére
Most jött egy PH!-s cikk pár napja, amiben azt próbálják tippelgetni mit fog tudni a Kaveri.
No, ott arra jött ki a tipp a végén, hogy maximum egy 7750 talán 7770 szintjére lesz képest. Tehát 7850-re biztosan nem. Esetleg a Mantle-s játékokban de ott meg ugye a 7850 is előnyt élvezne.CPU-ban meg szvsz nem kell félni a Kaveritől, jóval erősebb lesz, mint a mostaniak. Amúgy a mostaniak sincsenek annyira lemaradva. Az az Fx-6300 nem olyan nagy szám. Nézd meg ezt az összehasonlítást: [link]
Itt egy 5800k-val van összehasonlítva alapórajeleken. És persze, látszik, hogy gyorsabb az Fx-6300, de annyival nem. Az alján meg vannak CPU-s játéktesztek, na ott meg aztán végképp csak minimális a különbség a két proci között. És jelzem ez még mindig csak az 5800k alapórajelen. A Richland ennél min. 10-15%-kal gyorsabb alapórajelen is. No a Kaveri ennél még jóval gyorsabb lesz. Úgyhogy szvsz játék és általános szempontok terén nem lennék meglepve ha simán hozná egy Fx-6300 szintjét. Sőt.
Persze multi cpu-s alkalmazásokban a 6 magnak nagy előnye van, ez nem is kétség.
Most néztem PassMark CPU teszt eredményeket is. A 6300 átlagban 6.400 pontot ért el, a Richland meg 5.100-at. Ez mindössze olyan 20% különbség. Ami csak levegővel túlhúzva a procit eltudok érni. A kaveri meg méginkább. Gondolkodtam rajta én is, hogy esetleg cserélném a Trinity-t egy ilyenre, de elnézve a teszteket nem éri meg a pénzt a magasabb fogyasztás, mert teljesítményben nem nyújt annyit.No a lényeg az, hogy a CPU rész miatt én nem félnék lecserélni az FX-6300-at. Ellenben az IGP közelébe se lesz egy 7850-nek. A 77xx szériának még talán.
-
Kroni1
veterán
Üdv! Ugyan az FX topicban már kérdeztem véleményt, de felteszem itt is, hátha ti más véleményen vagytok.. Szerintetek HD 7850 mellől egy FX-6300-as konfigot érdemes lehet majd hosszabbtávra egy "csúcs" Kaveri-konfigra cserélni?! Valszeg nyers CPU erőben nem lesz még mindig ellenfele az FX-nek a 6 mag meg az L3 cache miatt a Kaveri sem, csak fogyasztásban/esetleges új fícsörökben lesz jobb gondolom..
Be tudnám inditani a dolgot most úgy, hogy eladom a 6300+lapomat, és veszek egy FM2+ lapot plusz átmenetileg egy Richland CPU-t, és még némi pénzem is maradna is a dolgon..
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12580 üzenetére
Jó cucc. Volt róla teszt a PH!-n, érdemes megnézni.
-
GeneraL_XTX
veterán
Most, hogy veszek egy VGA-t próbálom megoldani a procihűtő problémát is, hogy ne a kártyáról szívja már a levegőt, meg amúgy is hülyén néz az úgy ki. Nézelődtem, milyen hűtők vannak, amit FM2-re is normálisan fel lehet szerelni h ne alul legyen a venti, aztán belefutottam a CM vízhűtőibe konkrétan a Seidon 120v-be.
Mivel tuningolni is akarom majd a procit az R9 270-hez ez pont jó is lenne: jól is néz ki, mínusz egy venti a házból és ahogy az iPonos hozzászólásból kiveszem halk üzemmódban is nagyon jól lehűti tuning mellett is az 5800k-t.
Nagyon megtetszett ez most
-
konci79
őstag
válasz
Tommmysun #12578 üzenetére
Üdv!
Nekem is giga lap van ehhez a procihoz,az égvilágon semmi gond vele(kb 1,5 hónapos).
Gyári hűtőt cseréltem freezer 64 pro-ra a legnagyobb hőfok a bfbc2-ön volt eddigi játékaimnál,gyárival 70-80 körül ,abba is hagytam,frezer-el 60 felé nem nagyon megy .
Amúgy talán 74 c a max .
Ja,tapasztalat alapján nekem is átlag 3800 mhz-ig megy proci meló közben,tuning nélkül.. -
Tommmysun
aktív tag
válasz
Vartanus #12577 üzenetére
Nyilván egy "tuningos" alaplap minőségibb anyagokból dolgozik (csak szilárd kondik, stb.), de annak mondjuk az ára is más. Hasonló árszinten, azért elég hasonló minőséget is kap az ember (nyilván mindig ki lehet fogni kicsit jobbat, kicsit rosszabbat). De átlag felhasználásnál ritkán jönnek ki az ilyen különbségek.
Én mondjuk azért választottam az Asrock lapot, mert úgy gondolom, ezen az áron relatív jó minőségű alkatrészekből van felépítve (pár éve viszont ha kényszerítettek volna, akkor sem vettem volna Asrock terméket
), de nem gondolom, hogy egy 1-2E forinttal olcsóbb Gigabyte alaplap általános felhasználásra kevésbé felelne meg.
-
Vartanus
őstag
válasz
varmi2 #12572 üzenetére
Azért nem teljesen így van..
Mert szabvány ide vagy oda van olyan lap széria képes(volt)elfüstölni,míg másoknak egyes beállításokon ciripelt a VRM-je,előfordulhat az is hogy alapon throttlingol a proci a gyengus táp okán.De általában ezek a belépőszintű darabok,bár magasabb szinten is előfordul hogy az egyik lap túlfeszeli a procit míg másik emberibb értékeket ad.Egy tuti én már most nem vennék csak FM2+os deszkát.
-
tom570
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, akkor nem a márkát fogom nézni a választásnál!
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
tom570 #12573 üzenetére
Igazából az alaplapgyártók között minőségben tényleg minimális az eltérés. Inkább csak a különböző extra szolgáltatások, amik mondjuk hol az egyik, hol a másik gyártó felé billentik a mérleget, de ez meg elég szubjektív dolog és a legtöbb embert nem is érdekli igazán milyen körítést adnak a lapokhoz.
Én spec. 3 napja vettem egy Asrock FM2A88M Extreme4+ lapot, mert ez "tetszett", de amit te linkeltél az is teljesen ok.
-
varmi2
nagyúr
válasz
tom570 #12571 üzenetére
Igazából, hogy egy termék, asus, asrock, gigabyte, vagy msi, annyira mindegy. Hiszen az összes gyártó, ugyan azokat a szabványok alapján gyárt, ugyan úgy mind a másodosztályba tartozik, amikre úgyan azok a kritériumok tartoznak. Úgyan úgy kínában, vagy hasonló országokban gyártanak, sőt valószínü, hogy bérgyártásban megy a termelés. Teljesen mindegy, hogy milyen márkát veszel. Hanem márkán belül vannak belépőszintü, közép, és csúcs hardverek.
-
Tommmysun
aktív tag
-
Tommmysun
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Néhány napja én is beléptem az AMD APU tulajdonosok körébe, egy A8 5600K-val. Egyelőre nagyon elégedett vagyok a cuccal, kivéve a gyári hűtővel, ami sajnos baromi hangos és AIDA tesztben 100%-os terheléssel 70 fokra is sikerült felfűtenem a procit (igaz akkor éppen 3800MHz-en futott), úgy hogy a ház oldala le van szedve.
Első kérdésem mindjárt ez is lenne, hogy ez gyári hűtővel mennyire normális érték és kb mi az a max hőfok ami hosszú távon nem károsítja a processzort?A másik kérdésem a tuninggal kapcsolatos és lehet amatőr lesz, de eddig még nem volt hasonló (APU-s Turbo Core-os) procival tapasztalatom, így egyelőre kicsit tapogatózom.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ha húzom a proci alap (3600MHz) órajelét, akkor a turbo core órajel ehhez képest hogy alakul, illetve ezt hol tudnám pl. leellenőrizni, hogy meddig emeli a gép ezt az értéket?
Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy teljesítmény szempontjából (azonos órajelet elérve) melyik megoldás jobb, ha az FSB értékét emelem, vagy a szorzót?
Amúgy nem szándékozom extrém tuningba bonyolódni, csak kb. az A8 6600K és az A10 5800K szintjére akarom felhozni a cuccost, aztán jövőre úgyis csere lesz Kaverire.
-
tom570
aktív tag
Sziasztok!
AMD A8 6600K alá megfelelne ez az alaplap:MSI FM2-A55M-E33?
Túl sokat sajna nem tudok rákölteni, de mindenképpen egy megbízható konfigot szeretnék.
Előre is köszönöm! -
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12563 üzenetére
Igen, de azért nem olyan gyakori a cpu igényes játék mint a gpu igényes.
Jó példa vagy ellenpélda a GTA4. Anno Core2Duo-val meg 9800GTX+-szal alig volt 20-25fps-em. Miközben a nem sokkal korábban megjelenő Crysis vígan futott high-vhigh grafikán 1080p-ben. Mert egyszerűen a GTA4 igényelte a 4 magot... No de ilyen játék relatíve kevés van és remélhetőleg mégkevesebb lesz.
Persze kizárólag Single-ről beszélek. A multi nálam sajnos kizárva.Szóval na röhej volt, hogy a Crysis meg a Crysis Wh kis túlzással de röhögve elfutott a gépen - amik anno az egyik legerőforrásigényesebb játékok voltak - közben meg a GTA4 szaggatott.
Most a Trinity-n úgy ahogy elfut a GTA4 de csak med-low grafikán és 1440-ben. De épp ezért nem is játszottam vele 5 percnél többet, ment is a süllyesztőbe.Na a lényeg csak annyi, hogy vannak kifejezetten cpu igényes játékok, de szerencsére a többség nem az.
No, de majd jövőhéten kiderül, ugye? -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dany007 #12562 üzenetére
Azért a tesztelt játékok itt ph!-n nem túl reprezentatívak, pont ki sikerült választani azokat, ahol nem mutatkozik különbség a procik között.
De azért tudjuk, láttuk, hogy más játékokban ez nem így van.
De tény ami tény, az 5800k lehet, hogy néhol lassabb, mint a konkurencia, de játszhatatlanságról azért sehol nem beszélhetünk.
-
Dany007
veterán
"Kihajtsa-e" kerdesben ezt erdemes vegignezni: [link]
A Phs tesztbeb 7970Ghz editiont raktak 21 proci melle, koztuk az A10-5800k melle is. Tisztan latszik a tesztbol, hogy full hdben es magas grafikan semmivel se produkalt tobb fpst az i7 mint az 5800k. Azert ez nem gyenge.
De ha megezzuk kisebb felbontasokon es minimum grafikan is csak a csucsprocesszorok tudtak elhuzni erdemben. De van ahol meg az se. -
kopidoo
senior tag
válasz
hegegabi80 #12558 üzenetére
Itt a válasz.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dany007 #12557 üzenetére
Nekem is az bajom, h a mostani a VGA felől szívja.Hülyeség, de hát ez van, most ezért nem fogok hűtőt cserélni.
Mondjuk gondolkodtam még, mi lenne ha akkor felülről szívná lefelé, a házam úgy is felül rácsozott
De akkor meg felborulna az egységes áramoltatás, mert egy szívja be elől, egy fent és hátul meg szívja ki a levegőt. Szar lenne ha köben a cpu cooler meg felülről szívná befelé
-
hegegabi80
addikt
Na inkább itt is megkérdem külön. Egy A6-5400K 2x2Gb 1600Mhz memória társaságában mire elég játékokban 1280x1024 felbontáson? Nem a legújabb játékokról lenne szó, meg tizenéves gyerkőcnek kellene.
Nagyon szűk a keret.Vagy esetleg egy G1620, aztán majd később külön vga?
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12556 üzenetére
Bizony, azért ezt választottam, mert ezt belehet tenni normálisan. A gép elejétől a hátulja felé.
Tehát nem a VGA oldalról veszi a levegőt.Nagy dilemma volt, mert nem akartam alaplapot szerelni. A normális hűtők többségénél pedig külön felfogatót kell szerelni a deszka hátuljára is. Vagy VGA oldalról szívják a levegőt ami szvsz baromság.
De ez a deepcool - ahogy az Alpine 64 plusz is - simán karmokkal a gyári felfogatókeretre is rámegy. Ráadásul beférnek a magas tarajos ramok is a 2-4-es slotba. -
Dany007
veterán
válasz
Milo629 #12553 üzenetére
A fene tudja. Ha nem akarsz tuningolni nagyon akkor fölösleges.
Nekem az Alpine 64 plus lazán bírta, hogy az 5800k-t feltoltam 3,8-ről 4,2ghz-re. Plusz IGP-t is valameddig.
IDLE hőmérséklet 30 fok körül mozgott 23-24 fokos házbelső mellett. A maxot meg sose néztem mert nem volt vele gond probléma. Szintekkel halkabb mint a gyári.
Még azt is bírta, mikor 4,5-re toltam a procit 1,5V-on! Viszont akkor már felment 70-71 fokra a proci és ezt nem akartam tartósan, ezért vettem a hőcsöves hűtést.
Viszont ha tényleg nem akarsz tuningolni akkor szvsz az a 3k semmi érte. Legalább halkabb lesz a géped és a picit jobb a hűtés mint a gyárival. Aztán neked kell dönteni. -
Dany007
veterán
válasz
Milo629 #12550 üzenetére
Én tuning nélkül az Alpine 64 pluszt használtam. [link] Kb olyan 3.000 forint volt a PCX-nél. Kb ugyanazt tudja mint a gyári, kicsivel talán jobbat, de kb hangtalanul. Legalábbis a gyárihoz képest.
Én a gyári bordát ráraktam az egyik vinyómra... csakúgy.Itt egy kép összehasonlítást képpen:
A középső az Alpine 64, bal oldali a gyári csak a hűtő, a borda már a vinyón volt. A jobb oldali meg az új szerzemény a Deepcool S40-es.
-
FoLey-v
addikt
Szerintetek érdemes BIOS-t frissíteni mennyivel lesz jobb a friss mint a jelenlegi v10.1-es BIOS?
MSI FM2-A55-E33 lapom van.
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy AMD Athlon II X4 760K processzorhoz jár / van rajta gyári paszta?
Ha nincs, milyet lenne célszerű venni? (fehér/szürke/kék, vagy valami konkrét márka) -
válasz
GeneraL_XTX #12539 üzenetére
Úgy nem rossz, de én akkor is maradok elsősorban a SteamSale-eknél.
Egyébként ha foglalkoztatna, és tehetném, én is PS4-et vennék.
-
kopidoo
senior tag
ASUS lapoknál milyen lehetőség van a finomhangolásra IGP és CPU vonalon?
Értem ez alatt alulfeszelés (nem offset-tel), TC, szorzó, IGP órajel, stb.
Azért kérdezem, mert mATX-es FM2+ lapban gondolkozom és az ASRock-nál aggaszt, hogy nincs hűtés a MOSFET-eken. -
válasz
GeneraL_XTX #12537 üzenetére
Látom nagyon meg kell gondolnod, hogy mi az olcsóbb megoldás, különösen a 18k-s konzolcímekkel...
Egyébként valszeg' a PS4 az időtállóbb hardver...
-
válasz
GeneraL_XTX #12535 üzenetére
Jakérem, PS4 mellé lesz csak úgy, urizálni?
Pedig már kezdtelek megsajnálni, hogy azért vacillálsz, mert szűkös a keret... -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Gainka #12533 üzenetére
Igazándiból nem akarnék megint i5-öt venni. Az 5800k előtt az volt egy 7870 társaságában, akkor épp nem nagyon játszottam úgyhogy downgradeltem erre, a pénzből vettem egy PS3-at
Igazándiból nem PC lesz így se a fő platformom, januárban veszem a PS4-et, de azért ezen is tudjak játszani, ha úgy adódna kedvem, márpedig mostanában úgy adódik
BF4 esetében pont nem aggódok a Mantle pont, hogy jót tesz a gyengébb prociknak a hírek szerint
-
válasz
GeneraL_XTX #12532 üzenetére
Korábban írta valaki, hogy ha letiltod az igp-t, akkor a fogyasztáscsökkenés (akár -30W) miatt némileg nő a teljesítmény + ha ehhez még húzod is a procit, úgy biztos jobban kihasználja az R9-est, de hogy teljesen kihajtja-e....
-
Gainka
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12532 üzenetére
Ha nincs lové leváltani az 5800k-t akkor kár is rajta rágodni. Én a helyedbe megvennéma vga-t és közben árulnám lappal az 5800k-t ha elmegy ki lehet potolni és venni fx-et vagy i5-öt, meg ha nem sajnálodrá a lovét akkor most minek vennél 7850et? Sok játékban elég lesza alá a proci bf 4ben lehet kevés de az csak egy game Én venném, de ez csak az én véleményem.
Szerk: És még egy 10ezer forintos bf4 is van mellé.
-
GeneraL_XTX
veterán
Nagyon szemezek egy ilyen R9 270-es karival, Bf4-es verzió van már 51k-ért, ez teljesítményben kb a 7850 és 7870 között van ha jól tudom.
Ezt a kari még épp határeset kategória h kihajtja egy húzott 5800k ugye?
-
-
varmi2
nagyúr
-
Gainka
őstag
Valakivel fordultmàr olyan elő hogy fm2 es lappal nem jött össze a bios frissités ricsire véltàs előtt? Lap adatai között szerepel a proci. Nem én csinalom de valami nem koser, alaplap az adatlapomon a proci pedig a8 6600k lenne.
-
Vartanus
őstag
válasz
Apollo_21 #12524 üzenetére
2 modul=4integer mag(egésszámos műveletekhez-jellemzően SSE 1,2,3..stb)és 2 megosztott FPU(lebegőpontos-jellemzően AVX-számításokhoz). A natív 4magos Ph II-től annyiban tér el hogy nincs mind a négy magnak dedikált FPU része ami AVX-es progiknál érezhető főként. Számszerűen egy modul CPU erőben ~1,6magnak felel meg.
-
Dany007
veterán
válasz
Vartanus #12518 üzenetére
Nekem levegővel 4,5-ig biztosan megy stabilan, aránylag jó hőfokokkal (deepcool gammax akármi hűti).
A fenti cikkben részletezett gyors Triny tuning alapján húztam.
1,5V-ot adtam neki NB freki meg 2.000. Próbáltam alacsonyabb feszkóval is, de ott már el se indult.Persze az alaplapunk nem ua.a, de úgy tudom az enyém is 4+2-es. Asus F2A85-m.
Tovább nem próbálgattam. -
Vartanus
őstag
válasz
MZperX75 #12520 üzenetére
Az is érdekelne,hogy ha a procit megküldöm 1,5Val a 4,5-6Ghz érdekében,akkor egy Asrock A85X Extreme 4 kategóriás lap a CPU felőli 4 VRM fázissal bírná-e huzamosabb ideig,bár gondolom ezt te sajnos nem tudod. Ezt főleg a gentnevezett alaplap tulajoktól kérdem
kopidoo:
Miért azt gondoltad lesz 3 v 4 modulos Kaveri APU?
-
kopidoo
senior tag
Most nézem, hogy a 7850k is csak 2 modulos lesz
-
MZperX75
addikt
Gyorsabb,de brazost nem tudod kiváltani.
Én a brazost torrent-re filmre,használtam 24/7 ben,ha ezt már csak napi 10-12 órában teszem,jobban Megéri,egy 5800k is,alulfeszelhető,jo idle fogyasztással,ha viszont kell a kakaó akkor az is van 4.5Ghz-el,használható igp stb.
én már túl vagyok ezen ,a célom nekem is a brazos utód volt,3870k lett,800Mhz@0.7V Max 45W figyi,gyorsabb mint a brazos, ha kell apower 3.7Ghz 4 mag és nincs az a Games ami nem indul el,vagy alkalmazás. -
válasz
MZperX75 #12495 üzenetére
Heló!
Elolvastam, köszi!
Tetszik az eredmény, én viszont ezt egy A4-4000-zal szeretném produkálni, aminek rosszabb a teljesítmény / órajel aránya.
Kérdés, hogy mondjuk 2GHz-re levéve gyorsabb-e, mint egy Brazos E-350.
Ha nem tudok legalább annyi CPU teljesítmény többletet kihozni belőle, mint amennyivel többet fogyaszt, akkor szerintem nem éri meg a csere a gyorsabb GPU ellenére sem. -
-
Dany007
veterán
válasz
MZperX75 #12509 üzenetére
No, akkor csak egyetértünk.
Nyilván játékfüggő a dolog.
Ez tényleg az én hibám, mert amikor játékról van szó, nálam a 1080p minden maxx (kivéve AA) az alap. Én ebben gondolkodom. El nem tudnám képzelni, hogy 1280-ban játszak... Márpedig a CPU limit igazán ott jön elő. -
MZperX75
addikt
válasz
Dany007 #12508 üzenetére
Tunning az lutri,ha visszaolvasol akkor most tettem össze egy A10-5800K@4.7Ghz vizezve HD7870-el,van néhol CPU limit(92-95%) hajtja meg,de erőssen játékfüggő,4szál feletti terheléskor elő is jöhet.
de alapórajelen 7850 a Max.
A többiben egyetértünk,mi is a gondod?
mivel rengeteget teszteltem Llanot és Trinity-t gpu-t,és Dual graphic(Hd6670-GDDDR5) így tudom azAPU-k képességeiről A6-3500 X3 2.1 Ghz,
,A8-3820(65W) 2.5Ghz,A8-3870K,A10-5800k...igaz ezt nem magamnak tettem össze.stb -
Dany007
veterán
válasz
MZperX75 #12502 üzenetére
"A tény egy AMD A10-5800k Max egy HD7850-et hajt meg"
Szerencsére a gyakorlat mást mutat. Egy 7870-et még kihajt felhúzva. (amd-s topikban beszéltem több emberrel is, akiknek van ez a konfig) Többet már tényleg nem. De nem is játékra lett kitalálva.
Az IGP grafikus teljesítményben meg messze körözi az inteles társait. Az idle 30-35w-os fogyasztása is élvonalbeli. -
ati3x
senior tag
Nem akarok több 100 hszt átolvasni. A kérdés egyszerű. Meddig lehet húzni egy 6600k-t? Levegővel, nem gyári, hanem egy artic cooling freezer 7 pro rev2-vel? kb hol van a vége? 4.5 Ghz? Eller hur?
-
korcsi
veterán
-
Csorosz
aktív tag
Urak.
Akinek MSI FM2-A75IA-E53
lapja van iziben update-elje a biost.
Lesz neki MSI FM2-A85IA-E53 lapja.
Richland támogatás éééééééés automatikusan állitódó cpu feszültséget.
Egyből meglett a 4,5 ghz... -
MZperX75
addikt
válasz
Vartanus #12501 üzenetére
Gyerekek nem feltétlen a kategorizáláson van a hangsúly .hanem hogy sok pénzt nem érdemes rákölteni a memóriákra,Lásd mennyibe kerül 2133Mhz-es vagy 1600Mhz-es,a plusz lóvét én VGA-ra költeném.
belépő szintet ,nem hívnám középkategóriának,de ez nem számít
Azt hogy én mit gondolok a ketegóriákról nem számít.
A tény egy AMD A10-5800k Max egy HD7850-et hajt meg,és egy gyors 2400Mhz memó helyett,1600-as ramokkal+6670-es karival többet érünk el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest