- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
GeneraL_XTX #15531 üzenetére
Ebben egyetértek
Az a ~50K már inkább ~40K, mert már kb 42-44Kért kapni 7850K-t.Én spec k@va örülnék ha a HP notimba egy i3 lenne, mert azon megszoritásokkal de 1366x768-as kijelzőn tudnék játszani nem 9FPS-sel
ez a mostani GMA 4200-as igp tényleg arra jó hogy netezzek meg wordben dolgozzak notin, másra nem.
-
Vartanus
őstag
válasz
GeneraL_XTX #15521 üzenetére
Oké...de az I7-ben van egy rakás L3, ami Oliverdáék szerint igen nagy hatással van a kékek IGP-inek teljesítményére...ezenkívül 3x annyiba kerül kb mint az 5800K, és azért attól távol van IGP-ben.
Ha ehhez hozzá veszed hogy a Haswell I7 legalább egy évvel fiatalabb mint az 5800KÚgy lenne Stílszerű hogy a 7850K IGP-jéhez hasonlítod a 4770 4600-asát,úgy már jelentős lesz a lemaradás
Az AMD sem fog ülni egyhelyben, amíg Intel fejleszt addig AMD is. Jelenleg egy GCN szintű (skálázhatóságban,teljesítményben) grafikus architektúráról az Intel álmodni sem mer. Mint ahogy az AMD sem arról a prociteljesítményről amit az Intelek tudnak.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #15521 üzenetére
A Diablo 3 kimondottan CPU igényes a WOT meg vicc kategória de próbáld ki egy Crysis 3 vagy BF3-4 el azonnal elvérzik ameddig az AMD APU-n ezek a kemény játékok is elszaladgálnak 30 FPS lebutítva a grafikát, a WOT nálam 1920x1080 80 FPS-t megy ha közepesre teszem meg 40 körül.
-
Vartanus
őstag
válasz
GeneraL_XTX #15242 üzenetére
Ha lenne egy 7870-em én se 5800K-val hajtanám hanem mondjuk FX 8320,már 35K körül kapni és némi tuninggal hozhatja az FX 8350 i5 3570K szintjét.
SSJPiotr
Pl azért mert először megveszi az APU-t rájön mégis kevés az IGP és szeretne durvábban játszani,vesz hozzá egy dVGA-t,vaagy mivel nincs annyi pénze,előbb csak APU-t vesz addig azzal el van,majd ha engedi a keret vesz hozzá mondjuk egy HD 7770/7790-es karit ami azért már elég jó és azokat még tökéletesen kihajtja a 4Ghz-re húzott 5800K is.
-
válasz
GeneraL_XTX #15235 üzenetére
Gyengék ezek a CPUk.. De nem is arra valók, hogy izomtibi játékokban küldjed neki
Ez pont arra jó, amire kitalálták: 40W komplett fogyasztású irodai gépeket lehet belőle építeni, amikhez jár életképes iGPU. Ennél többre egyszerűen nem hivatottak...
-
Vartanus
őstag
válasz
mindent maxon használsz fHD felbontáson?
-
Shamy
tag
válasz
Így van, mert az a cpu kb egy i3-as, i5 kicsit erősebb kategória, még a régi is többet hoz játékban, de ezzel nincs is semmi baj, mert az i5 35k, az 5800k meg 21k használtan.
5800k teteje valahol 7790 és 7850 között lehet.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #15222 üzenetére
WOT??? Ne viccelj már annak akkora hulladék motorja van mindegy mit raksz alá úgyis sz@rul megy.
-
realmadrid92
tag
válasz
GeneraL_XTX #14236 üzenetére
A10 6800k-t szeretném tuningolva használni, mármint az igp-t tuningolni, az már nekem bőven játszható szint lenne 1920-ban, F1, Pes 13 meg hasonló játékokkal, nagyritkán battlefield, cod, de ott max visszaveszem a grafikát, nem lényeges.
A 6800k igp-je egyébként mennyire bírja a tuningot, akár alapfeszen, vagy fesz emeléssel?
-
Dilikutya
félisten
válasz
GeneraL_XTX #14210 üzenetére
Akkor minek vett annak idején i5-öt? Így tényleg csak bukott rajta. Tudom, hogy nem veszi észre, nekem is A10-em van, és mondhatni száguld minden, dual channel memóriával még a játékok is, kivétel nélkül, jelenleg kompromisszum se nagyon kell 1280*1024-es felbontáson, high szintet viszi mindenhol, még a CoD: Ghost-ban sem kell annyira visszafogni. De ha már megvettem az i5-öt egy jó videókártyával, értelmetlen APU-ra váltani róla. Ha nem volt videókártya, csak az IGP-t használja, akkor esetleg megfontolandó. De ki vesz otthonra i5-öt, hogy utána a nem túl acélos Intel IGP-vel használja? Munkahelyi környezetben még van értelme, ha fontosabb a számítási teljesítmény.
-
patomi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #14210 üzenetére
Ez pontosan így van. Viszont az IGP játékra is alkalmas, persze korlátokkal.
-
patomi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #14110 üzenetére
Én úgy gondolom nem lesz ez olyan rossz. Csak igp-ben lazán jobb az intelnél. VGA-val intel jobbnak ígérkezik, de ha jól értelmezem fhd-ban már lényegesen kisebb a különbség.
-
sg22
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #14112 üzenetére
nem vagyok valami nagy BF4 player, de ha jol tudom meg nemjott ki hozza a mantles peccs, nem?
majd ha kijott akkor jonnek a nagy fpsek
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #14110 üzenetére
32FPS BF4 a Ricsi pedig 25, valoban 1-2 FPS az elteres.
-
patomi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #14107 üzenetére
Lehet, hogy így lesz. Azért én kíváncsian várom a teszteket.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #14102 üzenetére
Nezd meg menyit megy BF4 Mantle nelkul mielott kijelented hogy nincs elorelepes.
-
patomi
őstag
válasz
Procierőben nem, de attól is függ ki mire számít. Aki 50%-ot várt az csalódott. Én 10% körül reméltem az jön is talán(majd kiderül). Viszont többet fog számítani, hogy pl. egy (7790-el) mire lesz képes. Nyilván aki komolyan játszik tesz mellé dvga-t tehát itt kell nagyobbat dobnia. Hétköznapi használatra a proci erő meg bőven elég.
-
Dany007
veterán
válasz
Egyetértek és ez nagyon csúnyán vissza fog ütni. Akkora felhajtást kapott a Kaveri, hogy jóformán már 1,5 éve ezt hallgatom. Kis túlzással persze.
Ehhez képest az előzetesek alapján tényleg semmi, majdnem nulla az előrelépés.Mikor kb egy éve megvettem a Trinity-t az 5800k-t, elég sokan mondták, hogy várjam meg inkább a Kaverit mert az lesz majd az igazán ütős. Hogy a Richland csak ráncfelvarrás lesz, de majd a Kaveri teljesen új szintre emeli ezt a dolgot. És jöttek a pletykák meg az előzetes bf4 próbálkozások meg minden... és mindenki örült. Tényleg úgy volt beállítva, hogy a Kaveri majd agyonver mindent magasról...
Erre most leginkább úgy néz ki, hogy a Kaveri alig erősebb valamivel a Richlandnél. Játékokban meg pár fps a különbség még a Trinityhez képest is.
-
patomi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #14100 üzenetére
Nem a cikkel van a gond, nem azt mondom. Az emberek hozzá állása a gond. Még nincsenek értelmes tesztek, de már mindenki tudja, hogy egy sz@r. Nem védem az AMD-t, bár drukkolok, hogy ütőképes cucc legyen.
-
Htomi78
tag
válasz
GeneraL_XTX #14092 üzenetére
Pozsonyba vettem, mert kis országunk kissé nagy árréssel dolgozik, amugy az ipon-on is kapsz.
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #14069 üzenetére
Ráadásul Richlanddel akkor még ennyi különbség sincs.
Szerk.: Tudom, de eleve magasabb az órajele, tehát a "gyári" órajelekkel még kevesebb lenne a különbség.
-
stratova
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14069 üzenetére
Egy generációval későbbi modellre nem sok mindenről váltanék
legfeljebb Brazosról Kabinire vagy előző Atomról mostanira
Stonerice DDR4 még horror árban lenne, nem lennél előrébb. Egyébként Fiery szerint Kaverit eredetileg felkészítették GDDR5-re, de valamiért ez a terv törölve/csúsztatva lett. GDDR5M lenne itt jó opció, csak - ki tudja miért - nincs.
Szaby59: c2c Richland = Trinity
-
stratova
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14052 üzenetére
Az első felével egyetértek, de pl.már Trinity idejében volt OpenCL-es videokódoló (Handbrake, tesztelték is itt).
-
BMS
őstag
válasz
GeneraL_XTX #13995 üzenetére
igen az :/
de gondolom 5ezer forintért nem kapok olyat ami jobb lenne a gyárinál
-
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #13923 üzenetére
Hát, nekem Oblivion alatt "döcög", de szépen viszi a kártyát, iniből alig pár számítást lehet másik szálakra rakni. 1 magot kezelő (értsd: régebbi) játékokat 7centség, hogy nem fognak megmantlizni.
(Mondjuk én egy állat vagyok Obli grafikáját illetően...)
sg22: Ha dolgozik az izom, Intel sem fogyaszt keveset.
Szaby59: Mutass már egy 4.8GHz-en járó A8-at, légyszí!
Mert ez A10 szint +4000Ft-ért.
atti_2010: Csak nehogy az legyen, mint Intelnél, hogy a kisebb csíkszélesség (értsd: csíkkeskenység
) miatt nem megy el a hő (kupakolást talán nem cseszik el), ergo jobban melegszik a proci, aztán annyi a túlhajtásnak.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #13918 üzenetére
Igen de én a Trinityre gondoltam, a Kaveri kisebb csíkszelességen van gyártva így normális hogy más feszültségtartományban dolgozik.
-
petya2012
őstag
válasz
GeneraL_XTX #13922 üzenetére
én nem játszom PC-n(PS4 lesz majd)
a jövő miatt kérdeztem??
-
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #13840 üzenetére
5800K-t nem tuningoltad? Csak mert nekem a 6800K még 4GHz-en is mindenhol elég egy HD7870XT alá. Multiba mondjuk jobb az i5, legalábbis ha BF-ekkel akarsz nyomulni.
sg22: A 6800K sem gyenge i5 után. Lehet, hogy benchmarkban lassúnak látszik, de gyakorlatilag nem érezhető. Videó kódolás persze valamivel tovább tart, de játékokban semmi különbség i5-höz képest. Ha ki van hajtva a VGA, tök mindegy, milyen proci van alatta. Nem hiszem, hogy ilyen szempontból tartani kéne a 7850K-tól.
petya2012: Igen, megéri
, főleg a jobb tuningképességek miatt, de akár lásd fent.
-
petya2012
őstag
válasz
GeneraL_XTX #13918 üzenetére
sziasztok újra
az A8 és a A10 között mekkora a különbség??
megéri többet adni az A10-ért??most a A8 6600K van előtérben,de ha megéri az a pár ezres akkor meggondolom az A 10-et
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #13907 üzenetére
Ha kicsit is belegondolsz, lehetetlen, hogy 1,192V-on 4,7GHz-en stabilan menjen
Miért? A Trinity is megy 1,3V és a legtöbb alaplap 1,37-1,4V lövi be.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13849 üzenetére
Mar megvan!
58k volt az Asus 270x Top verzio a pcx-nel.
53 volt a sima 270-es. Csak azert vettem 270x-et mert Asus Top. Elvileg a legminosegibb darab. Ujraterzvezett hutessel stb...Alapbol sima 270-et akartam de az az 5k nekem ennyit megert...
Igen mikor bejott a 270x meglepoen olcso volt. Majd mikor a sima 270 is piacra kerult akkor mentek fel az arak... Ahelyett hogy a sima 270 a 270x ara ala ment volna, a 270x arat emeltek fel...
-
Dany007
veterán
válasz
Hát igen, ez szomorú. Pedig ezt az egyszálas feldolgozást már rég elfelejthetnék....
Mondjuk a Wot az tipikusan ilyen. Ez közismert. Nem is akarok vele játszani.De mondjuk az is köztudott, hogy az APU nem kifejezett játékra való. Nálam csak kényszermegoldás, hogy vettem mellé egy 270x-et. Majd idővel cserélek procit meg deszkát is. Addig meg jó lesz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
A WOT -nál sok mindent ígérnek a Havokot is még 2013-ra a felrepülő lövegtoronnyal és most azt mondják hogy nem tudni mikor jön a Havok, de: egy ilyen szerencsétlen 1. szálas játékra nem szabad alapozni, 2. Egy HD 6850 -el már teljesen jól fut akkor miért kellene I7 meg társait megvegyem hozzá?? Tanuljanak meg szoftvert írni mert vodkát vedelni én is tudok ha megerőltetem magam, amúgy jól elcseszték az egész játékot hamarosan WOTD is lehet a neve, spotolni már a búbánat sem megy.
-
sg22
senior tag
válasz
enis ettol felek ha megveszem a 7850kt, gyenge lesz az i5hoz kepest. na jovoheten kiderul a tesztekbol melyiket veszem
-
válasz
GeneraL_XTX #13809 üzenetére
+1, jódarabig elég lesz még az 5800k.
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13504 üzenetére
"Normál használat mellett lehet rosszabb is lenne mint lassabb ramokkal a gyengébb időzítések miatt."
Itt azért van egy kis logikai bukfenc, nem?
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #12960 üzenetére
Ezt az Alpine 64 egyfajta áthidaló megoldásnak szántam addig, amíg nem alakul ki, milyen lesz a végső konfigom (esetleges dVGA, stb.), illetve amíg nem lesz rá keret, hogy egy igazán komoly darabot vegyek.
Igazából eddig nekem valamiért egyik "torony hűtő" sem nyerte el a tetszésem (vagy ami tetszik az aránytalanul drága, vagy nem fér el, rossz irányba fúj, stb.).(#12961) cehaeries ez egy egész pofás darab, csak nem vagyok benne biztos, hogy az igen magas memória moduljaim mellett elfér (a jelenlegi Alpine 64, meg a memóriák között jelenleg kb 1mm hely maradt)
(#12962) kopidoo Elvileg 100W-ra van méretezve, bár az az 5W nem oszt, nem szoroz, ennek ellenére úgy gondoltam alap feszültségen 60 fok környékére, azért ez is elég kell, hogy legyen.
(#12963) Dany007 Igazából mielőtt megvettem én mindenhol olyan tapasztalatokat olvastam, hogy a gyári hűtőhöz képest 5-10 fokkal hűvösebben tartja a procit, ami nagy tuninghoz kevés, de nem is akartam rekordot dönteni az órajelekkel
. Te is azt írod most is, hogy 60 °C fölé nem ment vele a proci, pedig feszültséget is emeltél (még ha nem is sokat), nekem meg gyári feszültségen megy 4 GHz-en jelenleg és így 65 fokos :S. Csodát én sem vártam tőle ennyi pénzért, csak tényleg pár fokot, amit több fórumban is írtak, hogy hozza is, de az én tapasztalatom sajna nem ez
-
válasz
GeneraL_XTX #12943 üzenetére
Oké, köszi!
Igazából egy 6670-esen gondolkodtam az A10 mellé, de így lehet inkább 7790 lesz belőle. -
Tommmysun
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #12919 üzenetére
Én egyelőre nem találtam meg a nekem igazán tetsző "hűtő tornyot"
, viszont az agyamra megy a gyári hűtő hangja, így megrendeltem egy Alpine 64-et. Remélem egy darabig kiszolgálja a 4.1-re húzott 5600K-mat
.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Az én voltam szerintem ;-)
Ez nálam már azt hiszem be sem férne a házba...
-
Dany007
veterán
válasz
Az szép! Hát, igen a 12centis hűtők 12 centisek.
Én is kinéztem ezt a típust, de nem volt kedvem felfogatókeretet cserélgetni...
1,45-ön hogy megy 4,5ghz-et? Stabil egyáltalán? Milyen beállításokkal? Nekem az offset volt +0,125v NB freki 2000 és ennyi. Minden más alap. Én ha 1,5-ről egy picit is lejjebb vettem már el se indult... =/
A hőmérséklet is nagyon jó. Már csak a tesztek váratnak magukra.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12580 üzenetére
Jó cucc. Volt róla teszt a PH!-n, érdemes megnézni.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12563 üzenetére
Igen, de azért nem olyan gyakori a cpu igényes játék mint a gpu igényes.
Jó példa vagy ellenpélda a GTA4. Anno Core2Duo-val meg 9800GTX+-szal alig volt 20-25fps-em. Miközben a nem sokkal korábban megjelenő Crysis vígan futott high-vhigh grafikán 1080p-ben. Mert egyszerűen a GTA4 igényelte a 4 magot... No de ilyen játék relatíve kevés van és remélhetőleg mégkevesebb lesz.
Persze kizárólag Single-ről beszélek. A multi nálam sajnos kizárva.Szóval na röhej volt, hogy a Crysis meg a Crysis Wh kis túlzással de röhögve elfutott a gépen - amik anno az egyik legerőforrásigényesebb játékok voltak - közben meg a GTA4 szaggatott.
Most a Trinity-n úgy ahogy elfut a GTA4 de csak med-low grafikán és 1440-ben. De épp ezért nem is játszottam vele 5 percnél többet, ment is a süllyesztőbe.Na a lényeg csak annyi, hogy vannak kifejezetten cpu igényes játékok, de szerencsére a többség nem az.
No, de majd jövőhéten kiderül, ugye? -
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12556 üzenetére
Bizony, azért ezt választottam, mert ezt belehet tenni normálisan. A gép elejétől a hátulja felé.
Tehát nem a VGA oldalról veszi a levegőt.Nagy dilemma volt, mert nem akartam alaplapot szerelni. A normális hűtők többségénél pedig külön felfogatót kell szerelni a deszka hátuljára is. Vagy VGA oldalról szívják a levegőt ami szvsz baromság.
De ez a deepcool - ahogy az Alpine 64 plusz is - simán karmokkal a gyári felfogatókeretre is rámegy. Ráadásul beférnek a magas tarajos ramok is a 2-4-es slotba. -
válasz
GeneraL_XTX #12539 üzenetére
Úgy nem rossz, de én akkor is maradok elsősorban a SteamSale-eknél.
Egyébként ha foglalkoztatna, és tehetném, én is PS4-et vennék.
-
válasz
GeneraL_XTX #12537 üzenetére
Látom nagyon meg kell gondolnod, hogy mi az olcsóbb megoldás, különösen a 18k-s konzolcímekkel...
Egyébként valszeg' a PS4 az időtállóbb hardver...
-
válasz
GeneraL_XTX #12535 üzenetére
Jakérem, PS4 mellé lesz csak úgy, urizálni?
Pedig már kezdtelek megsajnálni, hogy azért vacillálsz, mert szűkös a keret... -
válasz
GeneraL_XTX #12532 üzenetére
Korábban írta valaki, hogy ha letiltod az igp-t, akkor a fogyasztáscsökkenés (akár -30W) miatt némileg nő a teljesítmény + ha ehhez még húzod is a procit, úgy biztos jobban kihasználja az R9-est, de hogy teljesen kihajtja-e....
-
Gainka
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12532 üzenetére
Ha nincs lové leváltani az 5800k-t akkor kár is rajta rágodni. Én a helyedbe megvennéma vga-t és közben árulnám lappal az 5800k-t ha elmegy ki lehet potolni és venni fx-et vagy i5-öt, meg ha nem sajnálodrá a lovét akkor most minek vennél 7850et? Sok játékban elég lesza alá a proci bf 4ben lehet kevés de az csak egy game Én venném, de ez csak az én véleményem.
Szerk: És még egy 10ezer forintos bf4 is van mellé.
-
MZperX75
addikt
válasz
GeneraL_XTX #12498 üzenetére
Jó legyen,bár az Intel mellett alsó kategória,AMD nél közép,AMD-s APU-közt felső
Intel I3-al azonos teljesítményű és áru processzor.ott alsókategóriát képvisel. -
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12369 üzenetére
let it be!
Bár azt márkát biztos nem fogom venni, inkább fizetek rá többet.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12365 üzenetére
Na, nesze nekünk jó ár... Itt az itthoni 180$-os 270-es.. [link]
Akkor már inkább 7870... -
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12365 üzenetére
+ TaylorXIII:
Na, az úgy egész jól hangzik!
Főleg ha bf4 is jár majd hozzá.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12362 üzenetére
Azt én is kinéztem magamnak. Csak az árazása még nem tudom hová esik. Olyan 50-55k-ra tippelik huf-ban.
Aztán, hogy BF4 hogy jár érte azt nem tudom.
De pl 7870-nél amelyikhez Hitman abs. jár az egy 10k val drágább, mint amihez nem... Ergo kb ugyanott van az ember.Jó lesz az a kártya. A tesztek alapján hozza a 7870 teljesítményét csak kisebb fogyasztással és kevésbé húzható. De nekünk az 5800k-hoz asszem fölösleges lenne még ezt húzni...
Ahogy látom még a Tv-nk is ugyanolyan.
Én nem tudok rajta fps-t játszani az input lag miatt még játékgép módban sem... Ezért tervezek a dVGA mellé venni még egy monitort is... Múltkor láttam youtube-on input lag tesztet és valami 130ms a tévénknek...
-
válasz
GeneraL_XTX #12299 üzenetére
Thx, akkor alternativakent meghagyom ezt a lehetoseget is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12280 üzenetére
Bakker! Ez az Ekl Cold Tower hűtő szép nagy jószág! Most hozta meg a futár....
Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap +
Akyga AK806BG Micro Atx táp nélküli fekete számítógép ház (330 x 175 x 405mm) kombóba lehet érdekes lesz elhelyezni, max a ház oldalát leveszem. ;-) -
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12243 üzenetére
Kikapcsol elvileg, legalábbis Win7 szerint igen, bár én letiltottam mivel. amikor a Sapphire 6670 a gépben volt és az Apu is jelen volt akkor 3 perc után lekékült a gép...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #12257 üzenetére
Félórákat tolok inkább mert még 15 tájt is ment feljebb, mennyire megbízható az aida hőmérséklet mutatása ?
Van valami jó program mint anno a coretemp ami valósat mutat ?(#12258) Stonerice: A kérdés az illetve hogy ha levan kapcsolva az igp ugye a prociban se kap annyi feszt elvileg akkor nem kéne melegednie se a procinak, nem kell vga teszt most.
Erre irányul most a teszt, igazából. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #12254 üzenetére
Meglesem, jelentkezek hamarosan, dvga-val letiltodik az igp automatán amúgy.
15perc stress teszt elég lesz, mind a 2 esetben ? -
Peaceliker
addikt
válasz
GeneraL_XTX #12245 üzenetére
Ha alsó tápos házad van (ha jól látom az van), akkor jobb ha felfele fúj (a kártyáról szívja a levegőt), azzal néhány (2-3) fokot lehet nyerni!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #12249 üzenetére
Mit kéne nézni ?
Értem a kérdést de érdemben nehéz válaszolni.
Mert apu-nál úgy plusz feszt kap az igp is, viszont úgy hogy nincs igp alulról befüti a vga szóval érdekes. -
Mirman
őstag
válasz
Szia , 7790-el használok A10 5800K-t , mit nézzek meg nektek ?
-
Stonerice
őstag
válasz
Ha számít valamit, én tapasztaltam nagyobb mértékű melegedést intel IGP-t használva. Húztam is
-
Dany007
veterán
válasz
Akkor jó. Arra én is kíváncsi lennék. Én is dVGA-t tervezek és jó lenne ha a hőm. kevesebb lenne proci oldalról.
Elvileg van rá esély, elvégre az IGP is a prociban van, az is működik, termel hőt. Ha dVGA van akkor az IGP le van tiltva tehát logikus hogy kevesebb hőt termeljen a komplett apu. Legalábbis remélem. -
Dany007
veterán
válasz
Több lesz a fogyasztás. Egy átlagos dvga jóval többet fogyaszt még alapon is, mint az IGP.
Esetleg a melegedés lehet jobb..Az APU-ban az IGP-t pedig mindenképpen le kell tiltanod biosból...
Nezz meg par tesztet. Az Apu rendszer nalam 45w-ot fogyaszt idle. Egy i5-os meg mondjuk egy 7950 vga 80w alapon!
-
Stonerice
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12245 üzenetére
SZerintem olyan 20-25 wattal visszaesik az APU fogyasztása, ha nemhasználod majd az IGP-t. SZóval 20-25%-al alacsonyabb lesz a hőtermelés is LOAD állapothoz mérve.
-
Leslie67
tag
válasz
Amikor én beletettem az 5750-es kártyámat az alaplapi hdmi kimenetről néztem filmeket az 5750 vga kimenetet meg monitornak használtam. Én nem tudom hogyan működik a dolog, de működött.
-
Stonerice
őstag
válasz
Szerintem lekapcsol. De ha nem, akkor is a legalacsonyabb fesz álással fog működni, szóval , nemtermel annyi hőt, mintha azzal játszanál.
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12216 üzenetére
Legalábbis addig amíg nincs meg a hűtő ugye? :-D
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #12203 üzenetére
Barmilyen vgat tesz bele az igp letiltodik es elsodleges lesz a pcie kartya, kiv ugye a dgs kartyakat.
-
lacek39
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #12203 üzenetére
Van 1-2 játék, amiben jól jön a PhysX, ezért gondoltam rá.
Pl. a Warframe is ilyen, amelyben néhány grafikai beállítás csak ezzel működik. -
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12200 üzenetére
Én is csak annyit írtam hogy a következő az lesz, de azt nem hogy mikor. ;-)
Játszani ott a Ps3 és ez a Pc is. Ps4 majd valamikor jövőre, nem hiszem hogy áprilisra a születésnapomra de őszre vagy karira már jó lenne.
Cimbora ellenben dec 13.-kor megveszi, akkor majd meglesem. B-)
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12197 üzenetére
A következő Amd procis gépem nekem is az lesz. ;-)
Tetszik a Forza5 nagyon, de egy fecske nem csinál nyarat....
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12192 üzenetére
Ez nem lesz probléma egy ideig. ;-)
A maradék lovét elköltöttem game.co.uk oldalon + megvettem az alap Team17 humbe bundle weekly sale csomagot. -
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12171 üzenetére
Ez hol kapható még egyáltalán?
-
ati3x
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #12171 üzenetére
Elsö gondolatom nekem is az volt: jó lesz az a gyàri hűtő. Aztàn mégis rendeltem egy artic cooling freezer 7-et. Nagyon nem bàntam meg! Olyan 6-7 ezer forint körül hozzà lehet jutni, csendes is, a gyàrinàl minden bizonnyal jobban hűt. A gyàri hűtő eléggé vicces...
-
laca.1
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #12030 üzenetére
Minden úgy van ahogy leírtam,vagy is a játék beállításai azokat a paramétereket mutatja.
a monitorom egy tv fhd.Elősször mikor beléptem a beállításokba alapból fhd-low ba volt gondoltam lépek egyet följebb lesz ami lesz és megy legalább egy órát játszottunk.egy recc sem volt ha lett volna nyilván nem folytattam volna úgy a játékot. Alatta ment az AIDA vissza néztem a diagramot de a cpu max 47-c volt.de mindjárt tesztelem még följebb. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #12006 üzenetére
Hát nekem a kártyáról szívja le a meleget így, mind a 2 oldalán van venti ha megnézed alúl is.
Kb a proci hűtő és a vga között 3mm ha van. -
patomi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12003 üzenetére
Ezt sem lehet elfordítva feltenni? (ramok felől szívja a levegőt) Ez inkább a hűtő gyártók hibája.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #12003 üzenetére
ismerős a problémád elég hülyén van kitalálva alapból a lefogatása a hűtésnek.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11925 üzenetére
Nah felraktam azóta a bf4-et elég szépen fut a konfigon, multi player mediumon (dof, hbao, meg blur off) 60-as átlag körül megy.
Lowon 4x msaa-val fullhd-ben meg 100-120 között ingázik.
Meglepően jól fut nem hiába amd partner program. -
patomi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11976 üzenetére
Úgy néz ki az csak x4-es "PCIE1 @ x16 mode; PCIE3 @ x4 mode"
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11937 üzenetére
Én most töltöm originnel, este felé úgyis lejön aztán tudok írni róla hogy megy de csak kizárólagosan a multit tudom írni single-ben tök mindegy a proci erő általában.
-
lakisoft
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11940 üzenetére
Én is úgy érzem hogy valami nem okés. Megnézem hogy hogyan van beállítva.
-
atidadi
csendes tag
válasz
a8 5600k fm2a75 pro4-m 4 gb 1600 ram hd 6670 el 60fps max 35 fps min közepes beállításokkal szépen elfut de a dg t nem szereti azzal akad. bf4
-
lakisoft
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11936 üzenetére
Üresjáratban ennyi. Amúgy elmegy egészen 80 - 85 fokig.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Már aktiválható Originen a BF4?
-
lakisoft
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11933 üzenetére
nekem eddig nem volt gondom a hangjával. Viszont a teljesítményét kicsit kevésnek érzem. Minden alapon meg semmi tuning és 60+ fokos a processzor ez normális?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11929 üzenetére
Este ránézek keresgéltem gondoltam hogy valami gyári ccc limit de nem találtam.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Igen este tudok ma jön meg a játék, még 1-2hónapig ezzel a konfiggal fogok játszani.
Jövő héten jön a z77-es lapom proci viszont később.
Msi afterben se enged vga-t 1050 felé tolni, biost nem fogok moddolni rajta. -
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11924 üzenetére
A procival semmi bajom, azért gondolkodtam el a cserén mert most talán kicsi ráfordítással lehetne átváltani az Fm2+ deszkára a Trinity procim meg akár tartaléknak is megmaradhatna.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11845 üzenetére
Na közben megoldódott, újra kellett telepíteni a 13.9-et, de közben egyszer meg is adta magát a rendszer, vissza is kellett állítani egy régebbi stabil állapotot.
Jól kezd ez a Win 8.1....
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11842 üzenetére
én win 8 drivert raktam fel 8.1 -hez
-
Leslie67
tag
válasz
GeneraL_XTX #11731 üzenetére
Igen erre már én is rájöttem.
A kérdés az, hogy melyik a problémás?
Íme az egyik fps produkciója a gépnek. [link]
It éppen meghalódtam és mily szép ez a kemény 6.6-os fps ...
"Vicces".
Valamennyit azért már sikerült elérnem. Letöltöttem egy HD8670M-es drivert(ezt nem tudom mihez való). Ettől nem tűnt rossznak a vga-ra kötött tv-m filmlejátszása. Érdekes valamit láttam a driver telepítése után. [link] Bizakodásra adott okot, ezért rákötöttem az erősítőt is. A képernyőket klónoztattam és a nappaliban lévő tv-n már majdnem jó képet láttam, de benne volt a felfelé vándorló csik amikor a szereplők mozogtak benne. Ha megosztottam a képernyőt akkor viszont hiba mentesnek tűnik. Tűnik mert most meg mintha kissé ricegne. A projit még nem kapcsoltam be, azt majd csak akkor, ha minden klappolni látszik.
A CF fps-e 30 fölé nem akar menni. A 6.6 fps egyenesen katasztrofális. Én nem ezt várnám egy mai procitól.
Egyébként az indulás olyan sebeséggel megy végbe mintha egy laptop térne vissza az alvó állapotból.
Lehetséges, hogy az APU-ban lévő videókari gatya(v
agy ez a lap sem jó?)? -
stul87
tag
válasz
GeneraL_XTX #11722 üzenetére
Na ez eddig egy nagyon jó hír,még esetleg ami számíthat,hogy egy Alpine 64-es van rajta. Tudom pár ezres kategória de 67 fokos ha játszom,pedig egy havertól vettem,neki a gyári volt rajta és neki sose ment ennyire fel...sőt egy 7770-el használta,és neki nem voltak ilyen bajai mint nekem. Most vettem pasztát,újra pasztázom, utána meglátjuk. Még a számtekboltos srác azt mondta,hogy azonnal Win8,mert csak az alatt használja ki az újfajta utasításkészleteket. Viszont a gubanc az mi lehet? Tehát hol kezdjem,mert a sránál jó volt a proci,az előző procimmal, meg jó volt a videókártyám
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11494 üzenetére
Egy Kaverin meg valószínű hogy vissza lehet majd tenni megint maxra.
-
wolandino
tag
válasz
GeneraL_XTX #11483 üzenetére
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11478 üzenetére
Ha jól emlékszem 1GB a max. Bár ez lehet, hogy lap függő.
-
atoka1
tag
válasz
GeneraL_XTX #11406 üzenetére
Tegnap kicsit utána olvastam, BF4 még gyakorlatilag alkalmatlan arra hogy megállapítsam, hogy processzor limites vagy sem, mert sok embernek durvább konfigon is szaggat a játék. BF3 ultra beállítások melett , 2xMSAA, 4x Aniso, HBAO, 1680*1050 mellett a proci bf3 használata 80-85% teljes rendszeré 95 körül, a hátéérben nem futott semmi felesleges, GPU 45%
-
kopidoo
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11380 üzenetére
Szerintem elég megnézni itt a PH-s teszteket és tisztán látszikk, hogy mire elég egy mai top APU.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Okos Otthon / Smart Home
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- Vicces képek
- Renault, Dacia topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest