- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
válasz
FoLey-v #19173 üzenetére
Ha nem tuningolod meg a 6300-at akkor nagy előrelépés nem lesz.
Persze érezhető a különbség, ha olyan programokat futtatsz. Én arról váltottam vissza, mert nem használtam kiJószerével ezt sem, de a ryzen cseréig még bőven jó lesz.
Illetve nagyon kíváncsi vagyok DX12 alatt mit tol majd egyes játékokban. -
-
törölt tag
válasz
FoLey-v #18511 üzenetére
Nekem is volt olyan netem
szerencsére sikerült egy jobb előfizetést kötni. Ráadásul én nyers videókat teszek fel mert a renderelés csak tovább ront rajta, van hogy 10-20 gb egy videó
Az élőszereplős marhaságaim meg nem ritkán 120gb-ra jönnek ki, de azt azért leszoktam redukálni
Nincs arra felé ahol laksz jobb lehetőség, mert már tényleg fillérekért van jó net. Vagy próbálkozz éjszaka feltölteni mikor amúgy is alszol. -
törölt tag
válasz
FoLey-v #18504 üzenetére
Köszönöm szépen!
De biztos hogy jobban jártam ezzel mint az A10 X4 5800K FM2-vel? Mert pl a Dirt ezzel el sem indul. Ok nem vettem meg (Még!) Crack meg nem létezik ehhez az APU-hoz mindegyik máshoz igenSzóval nem tudom majd összehasonlítani hiába szívtam az előző gépen a játékkal
Na persze nem ez a viszonyítási alap, csak alig találok összehasonlítási alapot, hogy melyik a jobb azonos áron. -
MasterMark
titán
válasz
FoLey-v #18318 üzenetére
Hogy érdemes-e azt nem tudom, de meg lehet csinálni.
Ha bent hagysz minden energiatakarékossági beállítást, és csak a szorzót állítod, akkor magától lejjebb veszi amikor nem kell.
Most nálam is így megy, viszont én állítottam az automata feszelésen is, hogy kevesebbet adjon neki, mert ilyenkor általában mindig túllövi. Ez alaplaptól függ, hogy lehet-e állítani.
-
-
törölt tag
válasz
FoLey-v #18284 üzenetére
Ez szuper! Írigyekedem most
De neked van mellette dedikált vga nem? én ezt a gta5 videót sima APU-n futattam egy A6400K-s gépen. De gondolkozom, hogy vagy csere olyan procira mint a tied+vga, vagy egy Erösebb APU-ra, mert ez a gta5 marha jó játék
Eddig nem nagyon játszogattam max, néha egy kis Mass Effect. Egyenlőre nem vagyok meggyőzve win10 ügyben, nekem semmit nem javult a teljesítmény, és a dolgaimat is nehezebben érem el, néha gondolkozik picit
-
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #18216 üzenetére
Köszönöm, de nálam az északi híd frekvenciája ingadozik és ez a baj.
Mivel ez szorosan kapcsolódik az IGP-hez a baj akkor van, amikor 1097 MHz-re kapcsol játék alatt. Ilyenkor szaggatni kezd a játék. Olyan, mintha az alaplap túl sok prioritást adna a CPU résznek az IGP rovására.
Az A10-5700-al ilyen nem volt, vagy ha volt is nem volt feltűnő, hogy ide írjak.De lehet felteszem a kérdést az Asrock alaplap topikba is.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #18202 üzenetére
Kb. én is, de mégis
1097/1197/1597.
És csak bizonyos processzor feszültségnél van 1097/1197 MHz.
Pl. ha elindul a Firefox de csak az megy egyből 1197-re ugrik le az NB.
Több ablaknál már visszaálldogál 1597-re, de gyakran ugrik le 1197-re.
Játék alatt aztán többnyire megy az 1597, de gondolom csak a magas CPU órajel miatt. -
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #18188 üzenetére
Köszönöm. C6-ra gondolsz vagy a AMD Application Power Management-re?
Akkor működik jól, ha minden defaulton van a BIOS-ban.
Egyedül a RAM-ot teszem fel 1333-ról 1600-ra, de azt sem XMP-be, hanem sima default 1600-ba.
Meg a soros, párhuzamos sz.rokat tiltom le.
Így jól működik.
Bár így is ugrál az NB 1097/1197/1597 MHz között, de nincs droppolás.
De ha valamin is állítok a BIOS-ban manuálisan akkor egyből feleakkora fps F1 alatt.
Ha meg manuálisan állítom az NB-t (végülis sikerült, de azt is csak úgy, hogy a gyári feszültség értékeknek maradnia kellett), az csak 1000-1600 között működik, de ha manuális 1600-ra van állítva akkor is 1/2 fps a default BIOS-hoz képest, pedig akkor nem ugrál az 1097 és 1197 között.
Teljes tanácstalanság. -
marcus1
tag
válasz
FoLey-v #17776 üzenetére
Lehet mérési hiba de meg néztem a biost volt benne egy beállitás ´auto tuning´ ez auto -ra volt állitva. Az órajel meg mindig csak akkor ugrot fel nagyobra amikor a proci terhelés el érte a 100% ot. Ha csak 80-90 % volt a terhelés akkor mindig meg maradt a gyári órajel. A höfok meg sztem soha nem fog fel menni 50 fölé az alpenfhön materhorn nagyon jó hütö sztem.
-
tamikomac
aktív tag
-
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #17264 üzenetére
Aha.
A 4850-nél jobb lesz, de azért nem lesz ég és föld a különbség.
Bár lehet pont ez a plusz billenti majd át bizonyos játékokat a játszhatóságba.http://prohardver.hu/teszt/radeon_hd_5830_a_szamkivetett/osszegzes.html
-
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #17242 üzenetére
Tényleg érdemes, engem nagyon meglepett anno.
Vidáman, dalolva tartottam a gépben az Audigyt (nem SE), míg egyszer lap+proci csere után elfelejtettem visszatenni. Windows telepítés közben szembesültem ezzel, sebaj, a szokásos teszteket lefutattom, majd visszarakom. Visszaraktam, majd 3-4 fps-el csökkent az alaplapi után.
Ezek után többször megismételtem a teszteket és bizony az Audigy-val kevesebb volt az fps.Minőségi különbséget nem hallottam a két hang között (bár más volt), így eladtam és azóta alaplapi.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #17239 üzenetére
Ki kell próbálni
De komolyan.
Előtte viszont teszteld pár játékkal, fps eredménnyel mind a Creative, mind az alaplapi kártyát.
Lehet meg fogsz lepődniNem azt mondom, hogy 40-ről 60 fps lesz az eredmény, de lehet nőni fog egy kicsit.
Én anno pont ezért adtam el az Audigy-t, mert rosszabb fps lett tőle mint az alaplapival.
Pedig sokáig ragaszkodtam hozzá.
Nem vagyok vájtfülű, (bár (sajnos) nagyon jó a hallásom), így feleslegesnek tartottam a megtartását.
Sőt még korábban szándékosan egy Philips Rythmic Edge (PSC703) kártyával nyomtam, mert ezzel több fps volt játék alatt mint bármi más hangkártyával.
Ezért kell ki próbálni és le is tesztelni
-
Toby888
senior tag
-
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #16922 üzenetére
Szerintem sem gyenge, az A8-5500 proci részével megegyező az X4 740.
APU párti vagyok (lettem), de ha fontos az ár/teljesítmény akkor AMD vonalon 30k felett nem éri meg mivel egy új
Athlon X4 740 + R7 240 GDDR5 32-33k, ami játék alatt simán leveri a 7700K-t, ami szintén 32-33k.
A 7850k árából meg majdnem kijön egy
X4 740 + R7 250X (HD7700)
ami meg reggelire eszi meg a 7850K-t játék alatt.
Szóval van létjogosultsága az X4 740-nek aki nem akar használt 750K-t venni és amíg vígan van 30k felett APU. -
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #16823 üzenetére
Lassan a tápvásárlás összetettebb dolog lesz mint egy konfig összeállítása
Régebben mennyivel egyszerűbb volt a dolog.
Volt durván a Vargáné és tsa, Mercury, Codegen, Chieftec, és Enermax.
Ennyi. Mára meg...-------------------
(#16821) Gézengúz
Akkor csökkent a terhelés
Gondolom megvolt az oka a váltásnak, de jó az a X4 750K. -
Balathruin
veterán
válasz
FoLey-v #16218 üzenetére
Meg kell próbálni, figyelni kell, hogy mennyire meleg.
Nálam egy Közvetlen érintkezésű 3 hőcsöves Xigmatek van lekvár pasztával, nem hatalmas, de egész magas (11, vagy több éves ATX házba nem fér be rendesen). Lassan mennek a ventik, a procié 800-900 közt, a gyári hűtés kifele fújja a házból 1600-as fordulattal + van elől egy gagyi tápnak 12 centis ventilátora 5V molexen, egy másik béna tápnak pedig a procihűtőn (szintén 5V molexen), segít tovább vinni a légáramlatot kifele a házból
Alapon
Prime95 large FFT -
Vartanus
őstag
válasz
FoLey-v #15510 üzenetére
Ha nem túl nagy pofátlanság megkérdezhetem mennyiért vetted azt a 4850-est(1gbos verziós?)?
atti:
Az A6-osok, amelyekről szó volt nem négy magosok, és azért hiába négy éves a 4850(vagy lehet már 5) mégis csak 800 shader elem van benne, 256 bites ramokkal, ezt a tejesítményt az 5800K IGP-je sem hiszem hogy meglépi.
-
törölt tag
válasz
FoLey-v #15085 üzenetére
A package nálam is hülyeséget ír, viszont nálam a giga lapon van egy ITE8620E érzékelő, ami ugyanazt mutatja mint a BIOS/Alaplaphoz adott program, csak 10C-al kevesebbet idle-ben
load alatt már rendesen mutatja.
De a szakik a HWiNFO fórumon azt írták, hogy a CPU-ban nincs szenzor, ezek a Socket/CPU melletti értékek. -
Vartanus
őstag
válasz
FoLey-v #12944 üzenetére
Parancsolj ,csak jó helyen kell kérdezni
Szerk: csináltam FM2-es MSI topikot ha bármi van várunk és próbálunk segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged