Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fondorlatos
aktív tag
Sziasztok, érdekelne egy Daikin, ha valakinek esetleg maradt egy az 1+1 akcióból.
-
Fercsa
senior tag
válasz szimcsi #5218 üzenetére
Ket es fel eve van meg. Az "utobbit" a szenes szagszurore ertettem, mert nem erezni a hatasat mar, ugy mint regen. A szennek van egy jelegzetes illata. A hepa szurovel igazabol nincs semmi bajom, sima haztartasi porszivoval szoktam tisztitani, ugy hogy ne erjen a cso a szurohoz, csak felette elhuzom.
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
Fercsa
senior tag
válasz kisgyerek85 #5205 üzenetére
Nm.
En azota is rendszeresen finoman porszivozom, az enyemnek mar van egy minimalis szurke szine es a szenszuronek se erezni ugy a hatasat, mint regen. Lehet utobbit cserelnem kene marSzerk.: Valaki megsugna mi volt ez az 1+1 akcio? Lemaradtam. Koszi.
[ Szerkesztve ]
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
JamesHun
addikt
Sziasztok,
Ha valakinek lenne még 1 felesleges bontatlan Daikinje akkor írjon rám. Az egyik kollégámat lehet érdekelné.
SeriesX: JamesSHun
-
szimcsi
senior tag
válasz Poccc97 #5211 üzenetére
Köszi!
Ezt az opciót regisztrálás előtt lehet látni, vagy utána is? Mert nekem mindkettő be van már regisztrálva a nevemre (egyelőre 1et használok, csak azért kérdem, ha később még is eladnám, van rokonságban is akinek kellene lehet). Utólag nem lehet módosítani, ha szükséges?[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Akik 2 daikint vettek és továbbadták másnak az egyik készüléket, ilyen esetben hogy lehet megoldani a garancia érvényesítést majd szükség esetén a másik fél számára, akinek nem lesz a nevén?
XP
-
Klusi86
tag
Megjött a várt regisztrációs email a daikintól, a kiterjesztett garanciához
-
66zio
aktív tag
A porszívózás egy picit tud javítani a CADR értéken, de csak óvatosan, meg ne sérüljön. Cikk hepa porszívózás és mosásról, teszteredményekkel:
[link] -
szimcsi
senior tag
válasz kisgyerek85 #5203 üzenetére
igen, olvastam a leírásban, de hivatalos youtube videóban meg porszívózzák.
XP
-
BlackJack21
tag
válasz kisgyerek85 #5203 üzenetére
porszívózás: vótmá
-
kisgyerek85
senior tag
válasz szimcsi #5202 üzenetére
Le van írva a használati utasításban, a belső szűrőkből csak a szagtalanító szűrőt kell porszívózni a másikat nem szabad. 10 évente ki kell cserélni.
Amúgy pint tegnap takarítottam én is ki, finom port volt az előszűrőkön. Allergiásként mondom (háziporatka), hogy jó ez a légtisztító. -
szimcsi
senior tag
Hello,
MC55w
Gondoltam, másfél hét használat után kiveszem a szűrőket kiporszívózom. (2-3 hetet olvastam). Ránézésre semmi nem volt rajtuk. Ez mennyire normális?
A levehető 3 külső oldali műanyag szűrőn viszont volt összegyűlt szösz (a 4.felső kiáramlós levehető fedélen talán értelemszerűen semmi), tehát megérett a kis takarításra. Ez alapján nekem érdemes lesz hetente ezeket letakarítani, viszont a belső szűrők lehet ráérnek?!
Egyébként ezeket a belső szűrőket mennyire jó porszívózni, ha mondjuk szálló penészspórát szed össze a készülék, és felszívod porszívóval azt? Vagy semlegesíti a spórát valahogy?[ Szerkesztve ]
XP
-
Zsmester89
őstag
Nálunk kettő megy, napi 1x szellőztetés mellett nincs zavaró illat/szag.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
zazenke
őstag
válasz kisgyerek85 #5198 üzenetére
akkor neked a sharp technológiája való mert annak nem igazán van érzékelhető szaga plasmacluster. Persze ilyenkor felvetődik a kérdés hogy csinál e valamit egyáltalán. az biztos hogy hallani ahogy dolgozik
-
kisgyerek85
senior tag
1 hét Daikin MC55W használat után zavar az ózon szag.? Olyan mintha megváltozott volna a szaga. Más nem tapasztalt ilyet? 3-4 napig gond nélkül használtam, aztán egyik nap amikor hazajöttem a feleségem mondja, hogy olyan büdös van a nappaliban. Végignéztünk mindent, de nem találtuk a szag nyomát. Ekkor eszembe jutott, hogy lehet a légtisztító. Azóta levettem alacsonyra az intenzitását az ózonnak meg az aktív plazmának is, de ha olyan fokozaton megy (3 vagy 4es ventilátor mód, autó mód) és világít a streamer lámpa, akkor termeli a "büdöset". Olyannak tudnám leírni, mintha poshadt szag lenne. Ezért most úgy használom, hogy a streamer láma ne világítson, mert akkor jó a levegő és nincs fura szag.
-
kkp900
senior tag
válasz smallmer #5196 üzenetére
Megnéztem Őket a Philips a magyar oldalon is ennyi igaz csak fehérben és bézs színben olcsóbb mint a te linked az fekete. Sőt 15% KOSZI15 kóddal lentebb tudod vinni. A Levoitokra az alza oldalán panaszkodnak és az már nem is ez hanem a drágább 300S -re hogy nem változik a levegő minősége mindig ugyan azt mutatja. Szerintem na az jobban megéri mert 56 ezer itthon 83 . AZ ALza oldalán annyiért kapsz egy másikat kisebb teljesítményűt ajándékba mellé.
https://www.alza.hu/levoit-core300s-smart-d6809253.htm
A szűrő se vészes írják hogy ez is kínai amúgy maga a márka.
Háááát én még akkor maradnék a xiaomiknák szerintem vagy kipróbálnám az alzaról és ha nem jó akkor vissza mehet.
A Cowayt nem ismerem ne is hallotta róla eddig. -
smallmer
őstag
Nem élek kint, de elég korrekt szokott lenni az amazon garanciáztatásnál.
Top termékek alatt az alábbiakra gondoltam:
- Levoit Vital 100s
- Philips AC0951/13
- Coway Airmega Mighty WLAN
- COWAY Airmega 150Ezen kívül még a BlueAir termékei és egyéb levoit termékek is nagyon vonzóak.
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz smallmer #5194 üzenetére
Kint is élsz esetleg? Hogy akarod érvényesíteni a garanciát ha baja van? Nézted a hozzá tartozó szűrő árait és hogy mikor kell cserélni? Mert az amazon is egy market nem minden az Ő terméke és akkor vannak csak a bajok akár egy visszaküldéssel is már. Így jártam legutóbb ,és többe került volna a visszaküldés mint maga a termék.
És utoljára kérhetek linkeket ,hogy mikre gondoltál TOP készülékekre? Előre is köszönömsmallmer: Akkor most 4 LITE van neked vagy 4 Compact nem mindegy ám! Vissza olvastam akkor a Compactról írtál. Nekem a Compactal van tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni két légtisztítót. Az egyik egy 20 nm-es szobába kerülne. Itt fontos, hogy a szagokat is "kiszűrje" a levegőből a készülék.
A másik egy 40-50 nm-es területre kellene. Itt a szagokkal nincsen baj egyáltalán, így nem az a fő szempont.
A német amazonon most egy csomó top készülék akciós. Ami fontos, hogy halk is legyen, mert éjszaka is fognak menni.
-
Írtam korábban Xiaomi Smart 4 LITE-ról, eddig jó, de majd a jó időben fog kiderülni, mit tud igazán. Port meg szagokat szűri az biztos. Szép nagy szűrő van benne. Most könnyű dolga van csukott ablaknál, nincs por utánpótlás, nem is járatom egész nap.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
kkp900
senior tag
Köszönöm meg is néztem komoly 3 ember szerint szar... 79% szerint meg 5 Csillagos 14% 4 csillagos ! inkább annak kellett volna megnéznie aki feltette ide , hogy elgondolkodtató. Pld a 200 ezres AC2959/53 Philipsről az Alzan is szart ír valaki , hogy kb milyen kevés lehet a valós értéke az árának és hogy csak a port gyűjti az allergéneket meg nem.
Én a saját tapasztalatomat tudom a Xiaomival leírni meg voltam fázva amikor havat takarítottam múlt héten. Másnap este vettem át a készüléket beüzemeltem , és bírtam aludni egész éjszaka pedig nagyon sokszor fújtam előtte az orromat. Másnap nem volt egyáltalán ott készülék és nem is bírtam levegőt venni mindig taknyos voltam. Mikor újra bírtam használni a készüléket megint sokkal jobb volt hétfőtől folyamatosan be volt kapcsolva és tegnap este már aszt vettem észre hogy alig kellett fújnom az orromat. Plusz konyhában sütés olajszag 0 ment folyamatosan beszívott mindent. Normális cigi (Barna szofi) 2 perc alatt eltűntette a rohadt bűzét egy 16 nm szobából teljesen. Tesztekben is leírják ,hogy sokszor nem szabad automatán hagyni és be kell kapcsolni aztán később mehet vissza automatára én is így tettem pontosan.
Én azt mondom ,hogy teljesített és lehet nem is kellene másikat sokkal többért venni mivel nem tudnak többet. Megnéztem házon belül is csak nagyobb négyzetméter és a szenzor ami párát és hőmérsékletet mutat pluszba a kijelzőn nem tudom ér e 20 ezerrel többet ezért az alkalmazásban ugyan azt tudja mind a kettő sőt még a 74 ezres is.
Hátha van itt valakinek és leírná a tapasztalatait Xiaomi Smart 4 LITE[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
-
kkp900
senior tag
válasz Proci85 #5186 üzenetére
Igen szerintem Ő az árbajnok és az a szűrője is. Ahogy elnézem a piacot meg a márkákat a következő helyeken is csak Xiaomik vannak és azoknak se sokkal több a szűrője. Nevetséges , hogy egy Philips 200-ért kb tud olyat akció nélkül hogy 3 évig nem kell cserélni állítólag. EvitiguF nek meg köszi a pontos méretet.
-
kkp900
senior tag
válasz Proci85 #5184 üzenetére
A Xiaomi volt nálam most és rendesen vastag a szűrő és henger alakú jó nagy darab a készülékhez képest . Ezért is írtam amit írtam az összehasonlításnál. Szerintem írreális árakat számolnak a szűrőkért , és jövőre még több lesz majd mivel egyre szarabb a forint. Az Ikeás 7-ért szerintem vicc annyiért simán veri a Xiaomi és a szagokkal is pikk apkk megbírkózott teszteltem cigivel is meg konyhába is.
-
Proci85
senior tag
Amikor a szűrőket nézed, nézd majd azok vastagságát is Valamelyik alig 1 cent vastag, de van 4-5 vagy vastagabb szűrő is. A szűrő anyag ezen magasságban harmonika szerűen cikázik le-fel. Ha kezd eltömődni, van még bőven felület, ahol dolgozhat.
Aztán van lapos, van kerek szűrő forma. Az össz.felület a lényeg. Persze csak saccolni lehet, hogy 1-1 készülék mekkora szűrő felülettel dolgozik. -
kkp900
senior tag
válasz Ricsi1987 #5175 üzenetére
Szia! Én megvenném, ha szombaton délelőtt pestre el tudod hozni valahogy. Vagy Kecskemétre bármikor átvenném tényleg! De ezt feladni nem lehet postán mert van vagy 15 ezer.
Azért akkor ahogy elnézem a kínálatot és a szűrők árát ár érték arányban a Xiaomi 4 Compact veri őket a 30 ezres árával és kb 11 ezres szűrő árral. 3 hete nézegetem mindent is... De ha valami jó lenne annak vagy elérhetetlen a szűrője vagy rohadt drága. De azt kell ,hogy mondjam ,hogy a Xiaomi nagyobb testvérei is elég barátiak a többi márkához képest. Néztem most Philipset akciós plsu szülinapi kupon 30 + minusz de így is ami jó kb 100 ezer és 36 ezer lenne a szűrő hozzá Szóval az Ikeás is semmivel se tud többet sajnos mint a Compact 4-es a 2 szűrő is össze adva annyi bele de neki az asztalnak 74 ezres ára több mint duplája lenne ergo nem éri meg az se.
Meg van egy halom nagy márka tőlünk nyugatabbra meg lehet venni , itthon alig forgalmaznak és ha baja van akkor kb kuka...[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Philips 600i series
Légtisztító
AC0650/10Nekem nem jött be, de port jól szűri, szagot sajnos nem, így olyat kellett volna vennem ami azt is szűri.
Ez valakit érdekel, vagy küldjem vissza?
Bontott terméket megsemmisítő helyre küldik, azért durva!
Ha csak fel van bontva és nem is használva és elállás van, akkor megy a megsemmisítő helyre.Én vissza csomagoltam eredeti állapot szerint, eredeti dobozában, pont úgy ahogy kaptam.
Futárt küldenek érte, de ha valaki igényt tartana rá akkor annak szívesen át adom.Privátban megtalálsz!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Proci85
senior tag
Beszámoló az IKEA STARKVIND légtisztítóról kb egy hónap használat után.
Én ezt csak sámándobnak hívom, mert az alap kinézete arra hajaz. [link]
Szerencsére van egy pofásabb változata, egy svéd designba illeszkedő asztal. [link] 74.990 Ft.
Utóbbit vettem, mert ennek legalább van egy asztal funkciója, nem csak egy "haszontalan" doboz a sarokban.
Mi automatikus fokozaton használjuk. Úgy tapasztalom, ekkor képes 1-es és 2-es fokozat közötti tempót is produkálni. Ha kell, 3-ason megy. Fentebb nem nagyon hallottam még. Egyébként szinte mindig 1-es fokozaton megy. A hálószobában megy, fejemtől kb 3.5 méterre. Csak akkor hallom, ha figyelek rá, akkor is alig. Nagyon csendes, szép nagy, mókuskerék hajtja. Ez asztal esetén fektetve helyezkedik el. Az asztal lábai alatt szintező csavar. A mókuskerék tengelyének gondolom jót tesz hosszútávon a teljes vízszint. Kábel a szék lábába vágott nútban megy, nagyon diszkrét.2 szűrő létezik hozzá: EPA szűrő 5.990Ft és aktív szén szűrő 6.990 Ft. Félévenkénti cserét javasol.
Az EPA felett egy műanyag sűrű "szúnyogháló" van, ami nálunk 1 hét alatt leszöszölődik. Ezt 2-4 hetente ajánlja porszívózni. Én hetente teszem.LED-del jelzi a csere érett szűrőt. Szűrő eltömődésből vagy futásidőből méri, nem tudom. Szűrő csere után egy gombbal kell jelezni, hogy megtörtént a csere.
A STARKVIND légtisztító képes összekapcsolódni a VINDSTYRKA levegőmínőség érzékelővel. Ekkor, ha a VINDSTYRKA úgy ítéli, jelez a STARKVIND-nak, hogy kapcsoljon magasabb fokozatra. Úgy tapasztalom, így kicsit érzékenyebb.
Mivel a VINDSTYRKA a fejemnél van illetve nem is megy 0-24, feleslegesen nem akarom kommunikációt a hálóban, így nem használom őket összekötve.
A VINDSTYRKA mérő alapesetben 20 körüli pm2.5 szintet mutat a szobában, ha nem megy a légtisztító. Mostani füstös tüzelős estéken szellőztetés után 50-60..ritkán 80-ra is felugrik.
A légtisztító ezt 2-5 körüli értékre lehúzza és ha egész nap megy (márpedig megy), akkor ott is tartja, amíg nem szellőztetek.Az EPA védelemre próbáltam vatelin (babát bélés) lapot tenni a szúnyogháló és a EPA közé, mint egy előszűrő. Sajnos csak vastag volt nálam, amit akvárium szűrőhöz használok. Nagyon feszül így a szúnyogháló kerete, így inkább kivettem.
Ha találok vékonyabbat, kipróbálom. Ez alkalmas arra, hogy ami a szúnyoghálón átszökik szösz, az ne tömítse a EPA szűrőt, oda tényleg csak a nagyon finom részecskék jussanak el. Filléres anyagról beszélünk.A leírása szerint nem HEPA, hanem EPA12 van benne, ami az EPA teteje. Efelett már HEPA 13 lenne, tehát határon van.
Különbség:
EPA filters
EPA means ‘Efficiency Particulate Air’. The EPA filters have an efficiency of 85% to 99,5%. An EPA filter is capable of capturing very few dust particles from the air and, for example, can protect against infections.
HEPA filters
HEPA means ‘High Efficiency Particulate Air’. In comparison with EPA filters, HEPA filters can capture even smaller dust particles. HEPA filters have an efficiency of 99,995% on dust particles that are 0,3 microns or bigger.IKEA leírás szerint 99.5% (EPA 12), a HEPA 99,995% -t tudna. Csekély a különbség.
Összességében elégtett vagyok vele. Esztétikus, hatékony, csendes.
Szűrökből betáraztam pár évre. Nem tudom, létezik ezeknél szavatosság?
Szoktam mondani: olcsóbb nem lesz, enni nem kér, elfér.[ Szerkesztve ]
-
Ricsi1987
újonc
Sziasztok! Győrben lenne még egy szabad Daikin! Ha valakit érdekelne?
-
Essien
aktív tag
Sziasztok. Egy 70nm panelt szeretnènk tisztítani és párásítani. Ennèl a philipsnèl van jobb ajánlat? [link] Köszönöm a válaszokat.
-
kkp900
senior tag
válasz Proci85 #5165 üzenetére
Eleve ez az ami TILOS hogy előtte megemeli az árát ! Amúgy ma is délután elérhető volt amikor ránéztem a 2-es akció ( kosárba is lehetett rakni) aztán megint eltűnt! Szerintem van olyan amikor megnyitják az akciót és utánna vissza zárják! Na ezért is rommmá kellene bűntetni őket afaszba…
-
Poccc97
tag
válasz TarhonyaHUN #5161 üzenetére
Szerintem ők sem számítottak arra, mennyire fogják vinni.
-
csendes tag
-
Proci85
senior tag
No, sokáig vártam, kifutott az akció. Budapesten van valakinek eladó párja? Blokkolnám
-
laci06
senior tag
válasz Klusi86 #5074 üzenetére
Az 1+1-nek vége már?
Tudtok esetleg jó párásitót ajánlani, vagy azt ne it kérdezzem?
Jelenleg egy Xiaomi Smart Humidifier 2-ünk van, de valami miatt nagyon hangos, olyan mintha valami ventillátora csapágyas lenne, és nem lehet mellette meglenni sajnos. Garanciáztatni mennyire bonyolult a Xiaomi cuccokat? -
kisgyerek85
senior tag
3-4 nap használat után Daikin MC55W.
Én a kezdeti nyomogatás után Auto fokozatban használom 0-24 -ben.
Ecigi gőzt eltünteti pillanatok alatt. Viszont ekkor minden érték maxot mutat.
20m2 nappaliba van használva nyitott ajtó mellett. Ha nincs mozgás a nappaliban, akkor viszonylag gyorsan átvált minden zöldre és leghalkabb fokozaton dolgozik.
Kivittem én is a konyhába, szagot nagyon gyorsan eltünteti.
Már rég óta szerettem volna egy komolyabb légtisztítót az allergiám miatt. Mivel most én is náthába szenvedek, ezért még hosszútávú tapasztalatom nincs vele, de itthon biztosan sokkal jobb lesz már. A levegő minőségét még így taknyosan is jobbnak érzem.
Azt láttátok, hogy a daikin levette az akciót? Az oldalon 159.900 ft-ért lehet már csak venni 1 darabot. Lehet el is adták azt a darabszámot amit erre az akcióra szántak.
Alapból november 30-ig volt kiírva. -
-
kkp900
senior tag
válasz JamesHun #5150 üzenetére
Köszi mindenkinek ! És a regisztràció a 3+7 èvhez ? Milyen adatokat kell megadni majd?Számla sorszám vagy a gép sorozatszáma név …
Leírná valaki aki már megtudta csinálni pontosan mit kérnek és hogyan kell kitölteni. Hogy ha valakitől megveszem a másikat akkor én is tudom regisztrálni a saját nevemre vagy csak ő? És mire is szól a +7 év garancia? -
Eddigi tapasztalataim a Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compacttal:
- napsütésben kitünően látszik, tényleg beszívja a port. Egyszerű tesztelni, odateszem a szekrényre, led zöld, odaviszek egy díszpárnát, rácsapok, száll a por, sárgászöld led, szálló por. Nagyon hamar beszívja, és után megint zöld led... Szóval tisztít rendesen.
Most télen csukott ablakokkal nincs por a házban. Szellőztetés után meg járatom egy darabig, aztán kikapcs, felesleges ennek 0-24-ben menni. Automata beállításon telejsen csendes. Na majd nyáron, mikor egész nap nyitva minden ablak... az lesz az igazi teszt.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
szimcsi
senior tag
Alemida, JamesHun, ti aktív plazmaion beállítással vagy azt kikapcsolva használjátok?
XP
-
JamesHun
addikt
nálunk kb 3 hete megy 0-24 ben, mert akkor takarítottam ki utoljára.
Szűrőin szépen áll a por.
Panelban lakunk, szar a levegő, mert itt van mellettünk a 11-es út.
Napközben 2-es és 3-as fokozaton szokott menni, éjszaka meg 1-esre leveszem.
A heppa szűrőt óvatosan át lehet porszívózni, visszavett teljesítménnyel.
Nekünk 1 éve megvan. Amelyik szobában megy, ott sokkal kevesebb a por.SeriesX: JamesSHun
-
Alemida
tag
Napközben a normál venti fokozaton használom, nem zavaró ez sem, mert zajlik mellette az élet. Éjszaka a csendes fokozat 19db(A) konkrétan hangtalan. Egy 14nm-es nappaliban működik, melyből két oldalra nyílik egy-egy 12nm-es hálószoba. Hosszabb távú tapasztalatom még nincs vele, kb 2 napja használjuk.
-
kkp900
senior tag
válasz Proci85 #5146 üzenetére
Sajnos nem járok Szolnok fele. De mondjuk tényleg leírhatná már valaki akinek tulajdonába van MC55W hogy mi a tapasztalata vele?? Előtte utánna pld vagy hasonló . Értem én , hogy csak egy légtisztító van kb 3 módja és pont csak mi a tapasztalat és mekkora helységbe pld és mennyire hangos pld.. Mert a Youtuben is csak egy angol vagy ausztrál igazi család teszjtét lehet elérni szóval azért annyira nem elterjedt gép. Gondolom az ára miatt persze. Én most meg vagyok fázva vagy baci nem tudom de pénteken vásárolt Xiaomi 4 Compact ment este éjszakai üzemmódban és teljesen jól kaptam levegőt most nincs nálam és sokkal rosszabb pld levegőt venni is. Szagelszívásban konyhába tesztelve sültkrumpli készítésnél tökéletesen elszívta. Amúgy furcsa mert ahol azt hittem volna hogy piros lesz és azt írja hogy nagyon rossz ott is zöldet mutatott. De jobb lett a levegő az biztos. Másik , hogy amikor éjszaka volt használva hajnalba hallottam kis hangot belőle gondolom a venti vagy a tengelye vagy valami műanyag alkatrész hangja amit nappal nem hallottam. Mondjuk akkor már összesen 10 órája ment. Na ilyenekre gondoltam a Daikinnal kapcsolatba leírva hogy a valóságba milyen is pontosan mert kecsegtető a 10 év szűrő csere nélküliség de szerintem ez is kamu .Plusz a 3+ 7 év évből is akkor a 7 csak valami alkatrészekre vonatkozik, de ugye még senki nem kapta meg a regisztrációs “Szent Grál” emailt…
-
JamesHun
addikt
valaki nem tervezi, hogy csak az egyiket akarná megtartani, vagy csak egyre lenne szüksége itt Budapesten?
Lehet megrendelném, de kettő nem kell, mert 1 már van és panelba 2 gép pont elég
SeriesX: JamesSHun
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Valaki nem rendelt Kecskemét környékén és eladná a másik bontatlant nekem? Plusz át is küldené az összes emailben küldött számlát meg értesítőt , hogy majd be tudjam regisztrálni ha ez így működik egyáltalán vagy csak a vevő regisztrálhat? Van aki regisztrált már és megírná hogyan is működik milyen adatokat kérnek hozzá!?
-
borshow
csendes tag
Sziasztok
Tatabánya környékén nincs valakinek feleslegesen daikin MC55W? Betársulnék hozzá -
evitiguF
senior tag
Én kedden 9:20kor megrendeltem, szerdán 12:50kor hozta a futár.
Csütörtökön kaptam egy emailt, hogy szerdán szállítják a terméket.
számlát pénteken küldték, emailben szöveg:Felhívjuk figyelmét, hogy az alap 3 éves jótállás kibővítéseként lehetőség van a megvásárolt készülékre + 7 év kibővített alkatrész jótállást igényelni, melynek feltétele a termék általunk elvégzett regisztrációjának elfogadása a Stand by me rendszerünkben. Erről a napokban egy automata értesítő e-mail-t fog kapni.
-
Ricsi1987
újonc
Van itt olyan köztetek aki már meg kapta a garancia levelet?
-
Proci85
senior tag
Szolnok környékén érdekes lehet valakinek egy MC55W? Berendelnék egy duplát.
-
JasonD
aktív tag
válasz Zsmester89 #5135 üzenetére
Teli áron én sem ezt vettem volna, de így idén ez volt a black friday nálam.
Amúgy nem tudom hol tárolták ezeket, de centi vastag fekete por borította a dobozok tetejét. -
Zsmester89
őstag
-
válasz zazenke #5126 üzenetére
Miért a fogorvos az olyan okos? Nem jelent semmit, hogy mit csinál, van amelyik dohányzik is... akkor az is egészséges. Az orvosok is csak egy dologhoz értenek, talán, de a legtöbb háziorvos egyhez se igazán, és nem is képzik magukat, tisztelet a kivételnek. Arc nagy , tudás kevés, ár meg magas, felelősségvállalás nulla, sok a h..a Nálam semmit nem ér a szavuk. Nézd meg bármelyik rehab=elfekvőt.
Amerre a pénz csörög azt a termèket ajánlja, írja fel, mindegy hatásos-e. Ha fizetik, letüdőzteti az ózont is... meg is magyarázza miért jó.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
66zio
aktív tag
Nagyobb számú EPA és HEPA szűri. Ezek szabványok, mindegy milyen gépbe kerülnek szűrni fogja. Viszont csak emiatt nem vennék légszűrőt, sokkal inkább a szállópor miatt.
Ugyanis bacik ott lesznek mindenhol, távirányítón, kilincsen, telefonon, azokról nem szipkázza le nyilván. -
kkp900
senior tag
Sziasztok! egy ilyen Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact vásárlásán gondolkozom, de sehol sem írnak olyanról mint a bacilusok vagy vírusok penész és hasonló szűréséről! Az lenne a kérdésem felétek ,hogy az mitől függ ,hogy ilyenekre is tud szűrni egy gép vagy nem? Mert a szűrő leírása kb ugyan az de ha jól olvastam a Xiaomi Air Purifier 4 Lite az már tud erre is szűrni ugye?
Van valaki aki teljesen képbe van ezekkel a készülékekkel itt a csoportban esetleg?
Vagy inkább próbáljak meg egy Daikin MC55W valakitől aki duplán vette ugye?
ui: Az ára miatt meg a kicsi 16-20 nm szoba miatt jobb lenne a kisebb is elég is lenne nem is kellene kerülgetni meg szállíthatóbb is mint a nagyok.[ Szerkesztve ]
-
berightback
csendes tag
válasz szimcsi #5124 üzenetére
Van benne egy átlátszó műanyag, de elég látványos, tuti kihúztad. Kettőből nekem is csak az egyik távkapcs működik a gyári elemmel. Elemcsere megoldotta. Amúgy nem folyamatosan megy a fertőtlenítő, de nagyon ajánlom. Nálunk a penészes büdös takarítandó klíma szagát is elszedte az abba épített ilyen cucc. Onnan vettem észre, hogy takarítani kellene, hogy a gyerek kikapcsolta váratlanul rajta ezt a funkciót Amúgy ha káros mennyiségű lenne akkor fájna a fejed tőle aztán feldobnád a pacskert. Nagyon gyorsan lebomlik és kicsi a hatótáv.
-
zazenke
őstag
válasz szimcsi #5124 üzenetére
akkor vedd tárgytalannak csak azt hittem van a távirányítóban egy leválasztó szalag benne amit ki kell húzni és onnantól érintkezik benne csak az elem. Úgy rémlik az én régebbi daikinomban is volt. Gondolom már kivetted az elemet és megnézted . ezt a használati utasítás 11 oldalán találod
-
zazenke
őstag
válasz szimcsi #5121 üzenetére
ne aggódj semmi bajod nem lesz tőle ma már szinte minden valamire való készülékbe beleteszik és nem csak célirányos légtisztítóba hanem pl a múlt héten felszerelt gree klímámban is van. kiegészítő tisztítást nyújt mert olyan helyekre is eljut a szobában a hatása ahová a légtisztítód szívóhatása már nem ér el . Az ionizálás hatására a feltőltődött részecskék összetapadnak is súlyuknál fogva kihullanak a légtérből így csökkenti azt hogy a tüdődben kössön ki . Tehát nem célirányos ozonizátor van benne hanem ionizátor melynek van egy kis mellékterméke ami ózon de ennek szintje nem hogy az egészségügyi határértéket nem éri el hanem annak töredékét sem. Régen az olcsó kínai ionizátorok tulajdonsága volt hogy több ózont termeltek. A helyzet viszont az hogy egyes emberek orra még erre a csekély mennyiségre is érzékenyek . 2 út van vagy bekapcsolva hagyod és idővel már nem fogod érezni vagy kikapcsold. Kórházakban is alkalmazzak a technológiát magasabb ozon szinttel ráadásul . még a fogorvosomnál is van és ő is egész rendelési ideje alatt bent tartózkodik a légterébe(nyilván) . Most gondolod hogy ezt egy fogorvos eltűrné ha káros lenne ?
-
szimcsi
senior tag
Leírás szerint az aktív plazmaion kikapcsolása lehetséges, (de távirányítóval ami most nekem nem működik) és ha továbbra is zavar az ózon szag, akkor a streameren kell állítani szokásos-ról alacsonyra, de javasolt szokásoson hagyni, mert csökken a szagtalanítás minősége. akkor az lehet jobb ha marad szokásoson?!
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz zazenke #5122 üzenetére
Köszi a választ, de ezt most nem pontosan értem. Ez miért befolyásolja a távirányítót a működésben?
Egy tasakban volt benne a távirányító. Másra nem emlékszem, talán egy kék ragasztószalag szerűség volt még, akkor elkapkodtam?! De erről nem volt semmi a leírásban. De ha már így alakult, akkor elemcsere és jó lesz vagy mit kéne csinálni?[ Szerkesztve ]
XP
-
66zio
aktív tag
válasz szimcsi #5121 üzenetére
Én kikapcsolnám az ionizátort. Amiatt van ózon. Az ózon nem egészséges, de majd valaki megírja, hogy határérték alatti. Én úgy vagyok vele, hogy amit el lehet kerülni, és nincs is rá szükségem, azt elkerülöm. A légszűrő anélkül is teszi a dolgát. Van hatása, pl.: odatapasztja a szállóport az ágyadra, amibe ha belefeküdsz újra a levegőbe kerül.
Sokszor azért teszik bele a készülékbe mert jobban lehet marketingelni, hogy bezzeg a mi készülékünk még ezt is tudja! -
szimcsi
senior tag
válasz evitiguF #5119 üzenetére
Nekünk ma jött meg.
Sosem volt légtisztítónk, nem tudom mit várjak pontosan. Automatán szeretném általában használni, teszi a dolgát. Elsőre nekem most amit érzek, ami kicsit zavaró ez az ózonos "szag", bár ezen lehet elvileg állítani. Másik pici probléma, hogy távirányító nem működik, gondolom lemerülhetett az elem, amivel kaptuk, bár anélkül is jól használható szerintem.Remélem később is kaphatóak lesznek alkatrészek hozzá, ha kifutó termék lenne.
Bár szerintem vannak más daikin típusok is, amik hasonló alkatrészeket tartalmaznak és ezért nem lesznek elérhetetlenek, remélem.XP
-
sakic
csendes tag
Sziasztok, Budapesten van valakinek dupla Daikinja? Az egyiket megvenném. De ha valaki csatlakozik, akkor én is megrendelem a duplát.
If it's too loud you're too old!
-
evitiguF
senior tag
Én meg szívesen meghallgatnám a topiklakókat, akik már ilyen géppel rendelkeznek, és van tapasztalatuk, mit, hogyan, mire kell figyelni, stb...
Illetve úgy gondolom -saját vélemény, nincs mögötte semmi bennfentes infó- hogy a terméket lassan kifuttatják, ezért is volt rá ilyen jó akció. Namármost, addig szeretnék pótalkatrészből feltankolni, amíg még van rá lehetőség, esetlegesen több opció.
Így ha valaki már rendelt ehhez a géphez aliexpressről szűrőket, jöhetnek ilyen irányú vélemények, tapasztalások is. -
66zio
aktív tag
Most sokaknál lesz Daikin mc55w. Fél év múlva gyertek vissza és írjátok meg, hogy hogyan váltak be.
-
evitiguF
senior tag
válasz PhoenixSzG #5112 üzenetére
Számla, garancia.
Keresővel ha beírod a típusszámot, meg fogod találni a korábbi üzenetek során, milyen nehéz, vagy inkább mennyire lehetetlen elérni az ügyfélszolgálatot.
De a termékoldali értékelések között is írják
Remélem azóta változott a helyzet. -
Ricsi1987
újonc
Győrben lesz majd egy szabad gép!Ha valakit érdekel!
-
szimisi
tag
válasz PhoenixSzG #5112 üzenetére
Remélhetőleg nem kell küzdeni, nekem azt írták e-mailben, hogy "A számlát 3-5 munkanapon belül elektronikus úton fogjuk küldeni."
-
evitiguF
senior tag
Tegnap késő este rendeltem, 1 órája a Gebrüder Weiss hozta, nem volt raklapon, simán a dobozokat hozta/adta.
Bent a raktérben dobozok közé le volt rögzítve.
Srácok is kedvesek voltak, jó fél órával előtte szóltak.
Bár totál nem számítottam rá, semmi nem jött róla, hogy érkezik.
Most majd akkor a Daikinnal lehet küzdeni a papírokért.
Ahogy olvastam, nem lesz könnyű menet... -
szimisi
tag
válasz berightback #5108 üzenetére
Engem az előbb hívott a futár, hogy a XII. kerületben van a címem? Mondom nem, hanem Debrecenben. Ja oké akkor tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
berightback
csendes tag
kis raklapon és kamionnal érkezik a daikin. érdemes felkészülni, ahol csak asszony van otthon vagy szűkös a parkolási lehetőség
-
Steady74
addikt
Visszaolvasva a topikot most látom jó akció van a Daikin-ra, amit eddig nem néztem. Mondjuk nem annyira tetszik de az egy dolog, ami inkább kérdés nekem a 10 éves szűrőcsere periódus.
Eddig 2 típusú légtisztítót néztem: Xiaomi Air Purifier 4 pro és a Levoit Core 600S, de ma ajánlották a Sinclair 75-UV. Kétszintes házba az alsó szinten lenne, ami kb úgy néz ki, hogy egymással szemben van 25nme-es helyiség (nappali, konyha-étkező) amit egy kb 3m széles 4m hosszú folyosó köt össze, belmagasság 2,8, burkolat a nappaliban hosszú szálú szőnyeg, máshol gresslap. A H alak közepére be tudom tenni a légszűrőt, így akár szépen meg tudja mozgatni mindenhol a levegőt. A két készülékkel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Xiaomit láttam többet használni itt a fórumon. Egyéb típusra lenne ajánlat? Köszönöm. -
Ricsi1987
újonc
Sziasztok! Győrben lesz majd egy Daikin,ha valakit érdekel!
-
PuffyDog
tag
Üdv.
Ha valaki venne a Daikin légtisztítóból írjon.
Újpesten lakom, nincs autóm.[ Szerkesztve ]
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
kenyerr
tag
Lesz itt is egy extra mc55w. Szeged-Szentes vonalon szoktam főleg előfordulni.
-
Alemida
tag
válasz kisgyerek85 #5101 üzenetére
Köszi! Időközben én is.
-
szimcsi
senior tag
Hello.
Légtisztító elhelyezésével kapcsolatban kérdeznék.(mc55w)
Nyilván gyakorlatban majd kiderül, de amióta tervezem a megvételét, azon gondolkodom, hova teszem majd az adott szobában. Két kisebb gyerek is van stb. Most olvastam az felhasználói útmutatót, hogy hangfalak, tv közelébe se jó tenni, tehát most még jobban szűkül a lehetőség számomra.
Egyébként van valakinek ilyen tapasztalata, hogy nem működik megfelelően a készülék, tv vagy hangfal közelében? KösziXP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Bestbuy játékok
- Háztartási gépek
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest