- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Projektor topic
- Video digitalizálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisi08
tag
Sziasztok,
Óvodai csoportszobába keresek légtisztítót esetleg párásítót is. Kb. 60m2 3m belmagasság.
Köszönöm előre is!
-
h1mpi
félisten
válasz UberMutant #5262 üzenetére
Sajnos ez a 286K-s Daikin készlethiányos Márciusban lesz talán. Esetleg más márka terméke, ami eszedbe jut? 300e Ft lenne a felső határ. Köszönöm!
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Légtisztítót és párásítót keresek egyben. A Dyson Purifier Humidify + Cool Formaldehyde-t néztem, de sok rosszat írnak róla. Mit javasoltok ebben a kategóriában? Köszi
Fully electric lifestyle!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz UberMutant #5259 üzenetére
Köszi, átrágjuk.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz UberMutant #5257 üzenetére
Árban , tartozekban kedvezőbb?
50-80 ezres savrol beszélek most.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz UberMutant #5255 üzenetére
Oké, de akkor van, ami olcsóbb, mint a Xiaomi megoldása mondjuk?
Robotporszívó van, az is felkavar egy kis port, néhol apróbb penész megjelent, van egy hátsó szoba, amelynél ezt megszüntetjük épp, illetve gyerekek is vannak.
( EGy kibe járós macska. )Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
UberMutant
őstag
válasz Graphics #5254 üzenetére
légszűrő, az apró, láthatatlan , légutakat irritáló szemcséket szűri ki. amennyiben ilyenek repkednek nálad és zavar, akkor van értelme.
ezt a xiaomi is megcsinálja, de drágán és nincs benne egyéb esetlegesen hasznos funkció.de te miért is akarsz légszűrőt venni?
én csak arra céloztam, hogy az olcsó végül drágább lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz UberMutant #5253 üzenetére
De alapvetően van értelme akkor egy ilyen készüléknek?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz UberMutant #5251 üzenetére
Igen, azt olvastam, engem maga a készülék érdekel, de mindjárt megnézem kinek van ilyen itt.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Légtisztító vásárlásán agyalunk, most a Xiaomi Air Purifier 4 Lite került a látókörbe, mert kuponnal 50 körül meglenne.Kérdés mennyire jó masina vagy tegyek hozzá és inkább valami komolyabbat nézzek.
Mennyire Lite a Lite?
-
tipuka
addikt
válasz MaxxDamage #5248 üzenetére
Ennek örülök.
Fercsa: eltüntetni nem is gondoltam, hanem, hogy jóval kevesebb legyen.
Komolyabbat vennék akkor már, nem akarok drága szűrőt venni évente, hogy aztán a drágább légtisztító árát ugyanúgy elköltsem. -
19 alatt kB. már nem is hallod, így az teljesen jó!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Fercsa
senior tag
En ket megoldast latok itt. Vagy veszel egy olcsobb tipust (ikea, xiaomi) amibe gyakran cserelgeted a szurot vagy veszel egy komolyabbat (daikin, sharp stb) amiben par evente.
A port nem fogja eltuntetni, ugyanugy lesz. Azzal, hogy keveri a levegot a szobaban, csak a kisebb porszemcsektol tud megszabaditani. Robotporszivo ajanlott a legtisztito melle.
A penesz megint problemas, oda kompresszoros(>350W) paramentesito kell.
Szoval nem mindenhatoak ezek a legtisztitok, de kiegeszitve mas eszkozokkel jobba teszik a kornyezeted.
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Szeretnék légtisztítót venni, de el vagyok kicsit veszve, hogy merre induljak el.
Rengeteg, de tényleg sok a por nálam és nehezen jár a levegő(szellőztetés is nehézkes kicsit). Nem feltétel, de az se lenne rossz, ha a hozzám bejövő cigi/kaja/egyéb szagot is kiiktatná.
Szeretném, ha lenne valami nagyon csendes állíthatósága éjszakára, hogy nyugodtan aludjak, mert borzasztóan alszom. 25nm2-re kellene, meg hosszútávra venném, jó lenne az olcsó szűrő hozzá. Sajnos a nagy akciókról lecsúsztam, de kivárom újra, ha az kell, nem azon múlik. (penész ellen ezek jók amúgy? - nincs még nálam csak kérdezem)Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz evitiguF #5233 üzenetére
Nekem már vagy 2 éve van. 60 négyzetméteres amcsi konyhás nappali. Illetve projektorral mozizás. A projektor fényében szépen látszanak az apró szemcsék a levegőben. Projizás előtt felrakom a venti sebességet és látszik hogy szépen kiszűri a levegőből az apró szemcséket.
-
válasz hzsolee #5236 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hzsolee
őstag
válasz zazenke #5234 üzenetére
...vagy szellent valaki és ő maga nem is veszi észre...
Ezen kész voltam Ha már nem tűnik fel valakinek, hogy ereszt a hátsó ajtója az már gáz...szó szerintA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
zazenke
őstag
és nem pont idetartozik de a napokban beszereztem egy széndioxid kijelzőt mert kíváncsi voltam egy dologra mégpedig hogy mikor kell szellőztetni valójában. Szellőztetni a szakirodalom szerint akkor kell ha elhasználódik a levegő vagyis megemelkedik a co2 kilélegzett szint. ez kb 1500 ppm-től illik elvégezni. Ha reggel felkeltem eddig és 1300 at mutatott és elmentem dolgozni amikor hazajöttem mindíg szellőztettem . Hát most kiderült hogy felesleges volt mert egésznap ráfigyeltem telefonon keresztül mivel küldi az adatokat és regisztrálja a változásokat karakterisztikát rajzol. Szóval mire hazajöttem leesett 500 környékére ami majdnem szabad levegős szintnek felel meg tehát a lakás átszellőzik magától 8 óra alatt. Viszont ha otthon vagyok és netántalán még főzök is valamit a gáztűzhelyen akkor nagyon gyorsan fel lehet tornázni 1700 környékére is (van aki ezt már tudattalanul észreveszi) . na most vehettem volna komolyabbat is ahol egy pici ventillátor bekavarja a levegőt a belső PM mérő rendszerbe és szilárd részecske mennyiséget is képes mérni. Magyarán port és kipufogó korom stb tartalmat.
-
zazenke
őstag
válasz evitiguF #5233 üzenetére
ezt leginkább egy allergiás tudja lemérni akinek otthon a tünetei erősen csökkennek. Azt hogy a vírust hol kaptad el annak ehhez nem sok köze van . nincs is értelme védekezni vírus ellen ha otthon nem majd elkapod az utcán. nem minden ételszagra indul el de pl elindul olyanra is amit nem is figyelsz direktbe. Pl kidobsz valamit a kukába. elég nekik ez is vagy szellent valaki és ő maga nem is veszi észre . Ez pl a leggyakoribb ok hogy elindul látszólag értelmetlenmül szagriasztásra a szobába. A metán gázokat jobban észreveszi mint az emberi orr. Valószínűleg nem véletlen van erre érzékennyé téve. ha kisebb szobában érzékeled hogy frissebb lesz a levegő akkor már nem is vagy átlagos felhasználó mert sokan még ezt sem érzik. Részecske légminőségfigyeleő műszerrel roskadásig van az aliexpress . ha venni akarsz akkor nyilván olyat vegyél ami figyeli a pm2.5 szilárd részecskéke.
-
evitiguF
senior tag
Mi nem estünk tőle hanyatt.
Egyik egy ~40nm-es nappaliban üzemel, a másik egy ~25nm-es szobában.
A nappaliban tv előtt este szoktunk vacsizni. így ott kap illatanyagot. Van, hogy elindul, és tényleg nincs kajaszag, van, hogy ugyanúgy minimálon van.
Ugyanez igaz más esetre is, van hogy éjszaka bekapcsol nagyobb fokozatra, érzésünk szerint indokolatlanul.
Amúgy auton, minimálon nagyon csendes, kb 2 méterre alszunk tőle.
Légminőségen, poron, változást nem vettünk észre. Beüzemelés után párom lett beteg, aztán meg én is. Úgyhogy még a vírusszűrést is megkérdőjelezem. (Home officeon vagyok, így nem volt más közeggel érintkezés)
A kisebb szobában ha beindul, ott érezni, hogy frissebb (hidegebb) lesz tőle a levegő.Én egy kicsit placebo-ként tekintek rá, ha elhiszed, hogy jobb, akkor úgy van, ha nem, akkor nem.
Bár ez jelentheti azt is, hogy a levegőminőség eddig is kiváló volt.
Néztem már a szűrőket is, azokon sem tapasztaltam semmi port, vagy bármi koszt.
Teli áron én tuti nem tartottam volna meg, de még így is kétséges, hogy van-e értelme maradnia.
Ha lenne valami műszer, ami megbízhatóan mérné a szálló port, talán kimutatható lenne a hatékonysága. -
AT.
tag
Tapasztalat érdekelne MC55W-ről.
Kinek hogy jött be? -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Zepter PWC-570-hez honnan tudnék filter kitet szerezni?
Kínában csak ezt találtam a fórum alapján.
A többi szűrőhoz tudtok valami beszerzési forrást? -
zazenke
őstag
válasz zazenke #5229 üzenetére
és teszi a dolgát beindul arra is ha mondjuk italport keverek érzékeli a doboz kinyitását és a mikroszkópikus por távozását ilyenkor a dobozból vagy a kintről bejövő anyagokat vagy hogy csak felnyitom a közelébe lévő kuka fedelét kidobni valamit Mert a konyhában van. Lehetne a hálószobába is csak az öreg daikin csendességét egyenlőrfe nem bírtam kiváltani és én érzékeny vagyok erre pedig papíron csak 1 decibell különbség van köztük a legalsó fokozaton. Mást persze a sharp sem zavarna szóval nem rossz termék valószínüleg összeségében köröket ver a xiaomi és társaira. A plasma cluster részéről nem birok megbízhatót nyilatkozni mert bár már emelt értékű (ez szerintem lényeges lehet) és hallom is hogy zümmög de hogy mennyiben járul hozzá a szagtalíntáshoz vagy egyébb dolgokhoz azt nem tudom biztosra . Valamitől megszünik elvileg a szag mert jelzi hogy elkezdett csökkeni a koncentráció és vissza is áll hogy már nincs baj. Egy biztos az ő technológiájuknak nincs meg az enyhén ózon szaga mint a daikineknek kezdetben . Én nem érzem persze ez sem jelenet önmagában semmit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz PuffyDog #5227 üzenetére
Én KCD40EUW amivel szemezek és szobába bőven elég lenne.
-
PuffyDog
aktív tag
válasz MaxxDamage #5223 üzenetére
Ja meg plasmacuster és minden is..
Volt Sharp gépem. KCD50EUW. Megvettem régen 150-160 körül, rá 2-3 hónapra 110 lett az ára körülbelül mindenhol. Nem mondom, hogy rossz gép volt, de másfél évesen 55-60 között alig tudtam eladni.
Biztosan nem venném újra. Egyiket se. Akármekkora akció van rá. Csak az elmúlt hónapokban volt rengeteg jó ajánlat Alzán és ott volt a Daikin is.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
66zio
aktív tag
válasz tylerddd #5224 üzenetére
Nekem ezzel nincs tapasztalatom, de erre mások a robotporszívót szokták ajánlani. A légszűrőkön is fennakad ez a por, de csak ha pont arra jár. Ez az ülepedő por. A szállópor sokkal kisebb, azt tudja akár messzebbről is magához húzni. Ez utóbbi kiszűrési egészségügyi szempontból fontos.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Ca. 16-17nm-es szobába, 2,6m-es belmagassággal kellene valamilyen légtisztító, elsősorban por (bútorokra, elektronikai eszközökre rakódó) csökkentésére. Jó lenne, ha minél kisebb eszköz lenne és a fenti probléma minimalzálása lenne a cél, minden más extra. Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Ja és az a Sharp "szag semlegesito" funkciót is tud.
-
66zio
aktív tag
válasz MaxxDamage #5221 üzenetére
Amelyik légszűrőben hepa meg szénszűrő van, mind ugyan azokat szűrik.
-
Sharp márkán gondolkodom.
Az is japán és ahogy olvasom mindent IS szűr és még párásító is egyben, 4 év garival, csendes működés, 10 év szűrő élettartam.
Aztán ebből mi igaz, az más kérdés.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
fondorlatos
aktív tag
Sziasztok, érdekelne egy Daikin, ha valakinek esetleg maradt egy az 1+1 akcióból.
-
Fercsa
senior tag
válasz szimcsi #5218 üzenetére
Ket es fel eve van meg. Az "utobbit" a szenes szagszurore ertettem, mert nem erezni a hatasat mar, ugy mint regen. A szennek van egy jelegzetes illata. A hepa szurovel igazabol nincs semmi bajom, sima haztartasi porszivoval szoktam tisztitani, ugy hogy ne erjen a cso a szurohoz, csak felette elhuzom.
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
Fercsa
senior tag
válasz kisgyerek85 #5205 üzenetére
Nm.
En azota is rendszeresen finoman porszivozom, az enyemnek mar van egy minimalis szurke szine es a szenszuronek se erezni ugy a hatasat, mint regen. Lehet utobbit cserelnem kene marSzerk.: Valaki megsugna mi volt ez az 1+1 akcio? Lemaradtam. Koszi.
[ Szerkesztve ]
-
JamesHun
addikt
Sziasztok,
Ha valakinek lenne még 1 felesleges bontatlan Daikinje akkor írjon rám. Az egyik kollégámat lehet érdekelné.
SeriesX: JamesSHun
-
szimcsi
senior tag
válasz Poccc97 #5211 üzenetére
Köszi!
Ezt az opciót regisztrálás előtt lehet látni, vagy utána is? Mert nekem mindkettő be van már regisztrálva a nevemre (egyelőre 1et használok, csak azért kérdem, ha később még is eladnám, van rokonságban is akinek kellene lehet). Utólag nem lehet módosítani, ha szükséges?[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Akik 2 daikint vettek és továbbadták másnak az egyik készüléket, ilyen esetben hogy lehet megoldani a garancia érvényesítést majd szükség esetén a másik fél számára, akinek nem lesz a nevén?
XP
-
Klusi86
tag
Megjött a várt regisztrációs email a daikintól, a kiterjesztett garanciához
-
66zio
aktív tag
A porszívózás egy picit tud javítani a CADR értéken, de csak óvatosan, meg ne sérüljön. Cikk hepa porszívózás és mosásról, teszteredményekkel:
[link] -
szimcsi
senior tag
válasz kisgyerek85 #5203 üzenetére
igen, olvastam a leírásban, de hivatalos youtube videóban meg porszívózzák.
XP
-
BlackJack21
tag
válasz kisgyerek85 #5203 üzenetére
porszívózás: vótmá
-
kisgyerek85
senior tag
válasz szimcsi #5202 üzenetére
Le van írva a használati utasításban, a belső szűrőkből csak a szagtalanító szűrőt kell porszívózni a másikat nem szabad. 10 évente ki kell cserélni.
Amúgy pint tegnap takarítottam én is ki, finom port volt az előszűrőkön. Allergiásként mondom (háziporatka), hogy jó ez a légtisztító. -
szimcsi
senior tag
Hello,
MC55w
Gondoltam, másfél hét használat után kiveszem a szűrőket kiporszívózom. (2-3 hetet olvastam). Ránézésre semmi nem volt rajtuk. Ez mennyire normális?
A levehető 3 külső oldali műanyag szűrőn viszont volt összegyűlt szösz (a 4.felső kiáramlós levehető fedélen talán értelemszerűen semmi), tehát megérett a kis takarításra. Ez alapján nekem érdemes lesz hetente ezeket letakarítani, viszont a belső szűrők lehet ráérnek?!
Egyébként ezeket a belső szűrőket mennyire jó porszívózni, ha mondjuk szálló penészspórát szed össze a készülék, és felszívod porszívóval azt? Vagy semlegesíti a spórát valahogy?[ Szerkesztve ]
XP
-
Zsmester89
őstag
Nálunk kettő megy, napi 1x szellőztetés mellett nincs zavaró illat/szag.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...