- Apple MacBook
- Autós kamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Analóg fényképezés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Jó a retró: Chieftec UNI számítógépház
Új hozzászólás Aktív témák
-
BundyDr
csendes újonc
válasz
Bélabácsi
üzenetére
TFA Dostmann AIRCO2NTROL van nekem, és megvagyok vele elégedve.
CO2 Monitor AIRCO2NTROL COACH | TFA DostmannAmi fontos, hogy Dual NDIR sensor legyen benne, ezek mérnek pontosan, viszont ezeknek olyan a fogyasztása, hogy általában csak hálózatról mennek, akksisat nem is tudom láttam-e. Nekünk 24/7 megy a nappaliban, tök jól teiggereli az embert, hogy hopp, szellőztetni kéne. Mondjuk most pont beszerelésre került 2 Blauberg Vento 100-as szellőztető, így elég stabil a CO2 szint.
-
oszy
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Sikerült megvenned a párásítót? Már nem kapható ott. :/
Alzán láttam, de ott nem kuponozható.---
Aki írt nekem a Daikin légtisztítóra: eladva!
-
válasz
werszomjas
üzenetére
Alapvetően jó
és nem fogja tönkretenni a PM2.5 mérésedet és nem befolyásolja a légtisztítód működését.
Teljesítményt úgy válassz, hogy elég legyen a légteredre.
Bármilyen szert ne tegyél bele (az ion mondjuk mehet bele, az nem fog ártani)
Van a legtöbb Philipsnek kis aroma párna helye és aroma párnája, abba nyomhatsz esszenciális illóolajokat. -
werszomjas
addikt
Párásító topik eléggé halott, talán itt.
Ezt a Philipset néztem ki.
[link] Párásító 5000 Series
Mennyire lehet ez jó vétel? jókat olvastam erről a nanocloud-ról.A lényeg inkább, az, használtok bármilyen szert a párásító víztartályban?
Robotporszívókba lehet kapni az ezüst ionos kapszulát, érdemes ezt párásító víztartályába is betenni? -
oszy
veterán
válasz
BlackJack21
üzenetére
Az ikeába hiába megy. Egy áruházban sem kapható.
-
Attól meg ne fázz, hogy visszaküldöd. Végre egy törvény ami a fogyasztót védi. Sokszor van az, hogy fűt fát lehazudnak a prospektusban és a felét sem tudja.... Ez az EU-ban legalább így nem megy.
De ha brutál korrekt akarsz lenni vegyél mondjuk az Alzából kibontottat és vigyázz rá mint a hímes tojásra és küld vissza, ha nem válik be. -
-
Sorry most pontosan mengéztem pontosan mid van és benéztem a tiéd más rendszerű és csak ez van bele: KAC017A4E. Bár ez is 10 éves pack, de két évente kell cserélni, elvben a tiédben nincs másik szűrő, így ennek hatékonynak kell lenni (főleg csere után)
Az új rendszerekben van egy másik plusz HEPA szűrő: KAFP080B4E ez jár le 10 év után, de a tiédbe nem látok ilyet.
Szóval marad a Pm2.5-ös teszt és/vagy a turbó sebességen járatás ablaknyitás után. De papíron mennie kéne. -
oke
senior tag
-
Hát érdekes kérdés. Ha most raktad be az utolsó fotokatalitikus szűrőt, akkor a csomag a végére ért. Az elektrosztatikus HEPA élettartamát a Daikin 6-10 évre becsüli, szóval 10 évvel már biztosan nem az eredeti hatékonysággal dolgozik, még ha nem is jelzett.
Kemény allergia esetén a halk mód csapdája, szerintem a legfontosabb pont. A MC70L turbón 420 m3/h-t szállít, ami egy ~46 m2-es szobát kb. 4-5-ször forgatja át óránként. Ez a minimum, amit hatékony tisztításhoz várunk. Halk módban viszont a légszállítás töredéke ennek, tehát ha így megy egész nap, simán lehet, hogy óránként egyszer-kétszer forgatja csak át a levegőt, ami a pollenszezonban kevés ahhoz, hogy érezhető legyen a különbség. Nálam pl. ablaknyitás után mindig turbóra megy, amíg át nem forgatja a szoba levegőjét, utána kapcsol vissza auto-ra.Tesztelni egy másik pm2.5-ös mérővel tudnád vagy megkérsz valakit hogy fújjon be ecigit és megnézed milyen gyorsan tűnik el

Az orrspray felismerése meg szép dolog. A párom egy év után jutott el idáig és több HÉTIG szenvedett, de tarts ki elmúlik.
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Van egy régi, kb 10 éve vásárolt Daikin MC70LVM gépem. Ezt időnként használom, időnként nem, főleg azért, mert nem igazán érzem a hatását. Felmerült bennem, hogy vajon megfelelően működik-e, valóban szűri-e a pollent és a port vagy velem van a "baj"? Meg lehet állapítani valahogy? A gépet a leírtaknak megfelelően tisztítom, bár még sosem jelzett semmit, cserélve még nem volt benne alkatrész (harmonika szűrőből most raktam be az utolsót). Sajnos rendszeres az orrdugulásom, náthásnak érzem magam és ezen nem igazán segít benne a gép. (voltam orvosnál is, nincs szervi ok, sajnos sokáig használtam olyan orrsprét, amit csak 7 napig lehene, ez okozza a fő tüneteket. Erről leszokóban vagyok, de itt az allergia szezon és nem vagyok biztos, melyktől vannak most ilyen tüneteim).
-
válasz
danielsjack7
üzenetére
Nehéz kérdés mert a 100m2 nem pici, az se isten ellen való, ha minden helyiségben van, de hogy valami ésszerűt mondjak:
- Ami biztos a nappaliba kell egy nagyobb gép. pl.: Daikin MC55W (max 82m2)Ez bár drága, de aztán a szűrővel nem kell foglalkozni egy jó ideig.
- A lakás másik végébe meg akár egy kisebb, mondjuk ahol alszol pl. Daikin MC30Y (max 46,2 m2)
ezzel papíron lefeded az életteredet (100-120m2-re elég a kettő), főleg ha napközben nyitva vannak az ajtók.
Egy biztos a főzés miatt a nappaliba kell a nagyobb, nekem olyankor turbóra kapcsol
Fő szempontok a kereséshez:
- Mennyibe kerül bele a szűrő és mennyi ideig jó bele.
- Mekkora területre kell
- A CADR (Clean Air Delivery Rate) érték, ami megmutatja, mennyi levegőt tisztít meg óránként.
- Ha aludni akarsz mellette, a minimum zajszintje. -
danielsjack7
újonc
Sziasztok!
Légtisztítóra szeretnék ajánlást kérni, viszont teljesen új vagyok a témában. Tapasztalat alapján, 100m2-es családi házat egy géppel, vagy több géppel érdemes megoldani?
3x12-3 m2 lakószoba, és a nappali-konyha, ami kb 30m2 a fő élettér.
Főzünk otthon, nincs benti állat, nincs közel a ház az utcafronthoz (kb 20m) és kisbaba van.
Köszi előre is!
-
oszy
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Talán igen Amikor itt egy időben sokan beszéltünk róla és vásároltunk is.

-
-
oszy
veterán
Mennyiért lehet eladni egy használt Daikin MC55W gépet? Úgy döntöttem, hogy lehet lecserélném egy Air Performer 8000 gépre.
-
a Dyson a covid óta csak egy név, ami azt jelenti, hogy tesznek az árra egy szorzót. Nem rosszak a termékek, csak a felét éri.
A Daikin is alapvetően szorzós cég és ahhoz képest a daikin mégis ajándék.... 
Kézi robotporszívókból még csinál jót, de van már ott is ami utoléri féláron. (pl.: a dreame porszívók tesztre jobbak, 4 éve a Dyson nem találja a helyét, pedig régen mindenem Dyson volt.)Tegyél rá egy matricát és legközelebb ne engedd hogy átnézze a kínálatot

De hogy tényleg mondjak tényeket is:
A Daikin elektrosztatikus HEPA szűrőjét 10 évig nem kell cserélni (de legyen a fele). A Dyson HushJet aktívszén szűrőt körülbelül évente kell cserélni és van benne másik szűrő ami elvben 5 évet jó és a szűrő se olcsó (de legyünk korrektek ennek is a felét kell venni)
Akkor a Daikin nem csak szűri, hanem aktívan bontja is a szennyeződéseket. A Dyson csak passzív szűréssel dolgozik, ilyen aktív lebontó technológiája nincs. Ez lenne a légtisztítás lényege, hogy a vírust meg az ilyeneket is kiszedje a levegőből.
De a legfontosabb a zajszint. A Daikin csendes módban 19 dBA.
A Dyson alvó módban 24 dBA. Ez az 5 dB különbség elég sok, kb. a zajenergia háromszorosát jelenti.A lefedettség a dysonnál érdekes mert itt ott 19m2-t írnak itt-ott akár 100m2-t nem mindegy... gondolom amerikában nem mernek hazudni
A Daikinban legalább hiszek. Kemény hogy ekkora eltérés van. -
P00By
nagyúr
Daikin MC55W szeretnék venni, de asszony meglátta, h a Dyson HushJet™ Purifier Compact HJ10 Ugyan annyiba kerül. Ugye van észérvetek a Dyson ellen?🥺
-
zazenke
őstag
válasz
Bélabácsi
üzenetére
én ezt megoldását használom a hőfok és pára jelzése is hajszál pontos. aliról rendeltem . A telefonomon fut a kezelő programja . szálló részecskéket nem mér. tölthető aksis kb 2 havonta kell töltenem de ez attól függ hány percenként akarsz mérést és wifi szinkronizálást stb [link]
-
Sziasztok!
Nem feltétlen légtisztító, de elég szorosan a témához kapcsolódik: szén-dioxid (CO2) mérőt keresek. Természetesen nem ipari kategóriát szeretnék, hanem otthoni felhasználásra valami észszerű áron elérhető, egy körülbelüli pontos mérőt. Persze az is megfelelne, ha a mérőke a levegőben található más egyéb dolgokat is méri.
Van esetleg valakinek valamilyen márkával kapcsolatban tapasztalata?

Olvastam, hogy néhányan az IKEA-s megoldást használják, de sajnos úgy tűnik ez a termék most hiánycikk.Köszönöm szépen előre is!
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke
üzenetére
és ha valaki szeretne nagyon pontos a géptől független páraszabályzást megvalósítani az vesz egy ilyen dugaljat és ebbe csatlakoztatja a gépet bekapcsolt főkapcsolóval és a szabályzón pontosan betudja állítani hogy mikor kapcsoljon le a párásító hogy ne legyen túlpárásítás [link]
-
zazenke
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
nem veszélyes a melegpárásító legalább is a beurer lb55 az nem . Kb 1 dl vizet forral egyszerre ami a gép aljában helyezkedik el ami kijön belőle gőz az már langyos csak . Nyárton valóban nem célszerű használni. Viszont ez valóban életképesen gyorsan képes emelni a páratartalmat lévén hogy nem kell neki a pára bejuttatásához nagyobb ventillátor fordulatszám. óránként 400ml kis zaj mellett(a víz felforrása után már csak csendesebben bugyog a víz). Megnéztem egy nanocloud series 3000 adatlapját max fordulaton 300ml tud de itt már 47db -ez zajról beszélünk. Hát ez egy vicc . ha a vízkő nem jut ki akkor annak bele kell rakodnia a szövetbe . azt sem egyszerű kiszedni . A melegpárásítónál a vízbe belehajítok citromsavat és magátol letisztul a kemence ez 2 hetente kb 20 perc karbantartás . Igénytelen egyszerű szerkezet Viszont nincs is benne szabályzás. Bár az volt a tapasztalatom amikor hazaértem a munkából bekapcsoltam 3 órára megcsinálta a szükséges párát és kikapcsoltam (50m2 lakás) Nyílászárók cseréje után már nem kellett használnom mert nem huzatol úgy a lakás és az a 40% körüli páratartalom magátol megvan
-
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Az alattam lévő meleg párásítót semmi esetre se ajánlom. Forró vízzel működik, kisállat vagy gyerek mellett veszélyes. Illetve nyáron is van száraz levegő, akkor meg a klíma ellen dolgozik a gép. Egy előnye van tényleg, hogy a vizet fertőtleníti

A tárcsás légmosónál forgó tárcsák merülnek a vízbe, és a nedves tárcsafelületről párolog el a víz a ventilátorral átfújt levegőbe. A NanoCloud-nál egy speciális szövetszűrő (párásítóbetét) szívja fel a vizet, és azon keresztül fúj át a ventilátor levegőt. Tehát a szűrőbetét veszi át a tárcsák szerepét. A sima klasszikus tárcsás gépeknél ha otthagyod a pangó vizet, azt evaporálja a levegőbe, szóval sokat kell velük foglalkozni. Így nagyon kell figyelni, hogy mit vesz az ember.
A nanocloud se fog ködölni egyébként sima vízzel,
bár én kezelt vízzel töltök minden gépet.Külön gép vs egy gép:
- Egy eszköz, egy helyet foglal, kevesebb kábel, egyszerűbb elrendezés. Általában olcsóbb, mint két külön prémium készüléket venni. Egy szűrőrendszeren megy át a levegő, ami elméletben hatékonyabb légáramlást ad.
-több eszköz: Mindkét eszköz a saját feladatára optimalizált, jellemzően jobb teljesítmény. Egymástól függetlenül üzemeltethetők. Ha az egyik meghibásodik, a másik tovább működik. A HEPA-szűrő szárazon marad, hosszabb az élettartama. (Daikin pl.: 5-10 év) Rugalmasabban elhelyezhetők a lakásban, akár más-más szobába. -
zazenke
őstag
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Ha csak télen használod akkor csakis melegparasito. A legcsendesebb mert nem kell nagy ventilátor fordulatszám. Az elhasznalt áram beleadódik a fűtésbe mert melegíti a szobát és nincs hideg érzetű pára hatás. Csiramentes. Igénytelen csapviz tökéletes neki. Olcsó bekerülesi ár. Az ultrahangosba belement napi 5 liter ioncserélt víz mely többe kerül mint az elhasznalt áram a melegpàràsítónal. És mindezt állandóan venni és cipelni. Nyáron nincs alacsony pára sőt akkor tul sok. Nekem beurer màrkàjú van
-
válasz
rviktor
üzenetére
Köszönöm az iránymutatást, ez hasznos

"A tárcsásokból meg nagyon kell figyelni mit veszel, az evaporatív gépeknél nagyon figyelni kell a részecske méretekre."
Itt pontosan mire gondolsz?Őszintén szólva, bizonytalan vagyok még abban a tekintetben, hogy a légtisztítás és a párásítás funkció egy eszköz legyen vagy külön. A légtisztító esetében a Daikin felé húzok, a "K" modellekben a tárcsás párásító megoldás kapott helyet. Ha jól értem, ott viszont ugye hiába nagy a specifikációban megadott légszállítási érték, ha ezt csak turbó üzemmódban - jó nagy hang mellett - tudja leadni az eszköz. Bár például a Daikin MCK70ZW esetében is a párásítás körülbelül fél gőzzel megy a csendes és alacsony fokozaton.

-
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Hát inkább a NanoCloud technológiát ajánlom, ha légtisztításra is szükséged van.
A meleg párásítás nem az igazi (energiafaló, égésveszély, túlpárásíthat)... A tárcsásokból meg nagyon kell figyelni mit veszel, az evaporatív gépeknél nagyon figyelni kell a részecske méretekre.Ha ötvözni akarod a kettőt ilyesmiben gondolkodj: 2 az 1-ben légtisztító és párásító | Philips Home a nano cloud (evaporatív egy fajtája) durván sok párát tud a levegőbe tenni, ha rossz a szigetelés vagy nagy a terület érdemes figyelmbe venni.
De simán lehet hogy beállítod amíg megy a párásítás nem megy a légtisztító és 30 perccel később indítod a légtisztítót. (Ilyen esetben egy márka legyen a kettő és legyen okos, hogy ne neked kelljen ezzel foglalkozni.
) Mondjuk ez akkor jó, ha nem non stop megy a párásítás.Vagy ami még olcsóbb megoldás ultrahangos + vízszűrés. (amúgyse árt egyikbe se a szűrt alacsony TDS-es víz (ioncserélt, desztillált, fordított ozmózisos szűrőből jött víz).
-
Sziasztok!
Az elmúlt napokban beleástam magam a légtisztítás témába és ha jól látom, a légtisztítás és a párásítás témaköre eléggé összefonódik. Évekkel ezelőtt személyesen is megtapasztaltam a "fehér ködöt", amit a kemény csapvíz és az ultrahangos párásító okozott. Ha jól értem, itt többen is használtok melegpárásítót vagy tárcsás párásítót. Esetleg tudnátok konkrét párásító márkákat, típusokat ajánlani, amelyekkel van már tapasztalat?
Köszönöm szépen!
-
oszy
veterán
Van egy gondom az MC55W készülékkel. Feleségem főz, de egyáltalán nem akarja érzékelni. Néha meg egyszer csak elkezd felpörögni. Van mikor lefekvés után. Automata módban használjuk. Próbáltam már főzés közben közelebb tenni, de akkor sem nagyon akar felpörögni.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Ide nézz, szépen leírták anno a bestbuy topikban: légtisztítók működése.
Szerintem ez amúgy mehetne az összefoglalóba, ha lenne
-
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszi, igen, azt már olvastam
Ez a párbeszéd ha jól látom, akkor pont egy olyan véleményre történő reakció, amely azt taglalja, hogy a légtisztító nincs hatással a por mennyiségére. Ugyanakkor a fórumban sok más véleményt is olvasni és ezért is bizonytalanodtam el. -
-
Sziasztok!
Elsősorban a mindennapi por elleni harchoz keresek segítséget és megoldást. Zuglóban, egy természetes szélcsatorna kellős közepén lakom (pont a repülők alatt
) és már belefáradtam a mindennapos por elleni küzdelembe. Kinyitom az erkélyajtót / ablakot és rövid időn belül látható mennyiségű por rakódik le a felületekre, főleg ha erősebb a szél és úgy néz ki, mintha hetek óta nem takarítottam volna...
Ezzel kapcsolatban szeretnék tapasztalatokat gyűjteni és a segítségeteket kérni. Néhány támpont:
• Szerencsére nincsenek por allergiára utaló tüneteim, csupán a takarítást szeretném megkönnyíteni.
• Közel egy éve beszereztem egy szárítógépet, amellyel egyébként tényleg csökkent valamelyest a por mennyisége.
• Egy 45 nm-es, két szobás, erkélyes, amerikai konyhás, szinte minden oldalról ablakos, radiátoros fűtésű lakásról van szó.Mivel még sohasem volt sem légtisztítóm, sem robotporszívóm, elkezdtem visszaolvasni a fórumot, hogy felszívjam magam és rögtön feltűnt egy dolog - kétféle véleményt és tapasztalatot olvasni:
• Van aki azt írja, hogy egy légtisztító üzembe állítása után láthatóan csökkent a levegőben lévő szálló por mennyisége és takarításkor kevesebb a por a felületeken és a padlón.
• A másik vélemény szerint a légtisztító semmit sem tud tenni a por ellen, mert a légtisztítónak elsősorban a szagok eltávolításában és a levegőben lévő pollen és egyéb szennyeződések kiszűrésében van szerepe, a normál házi por ellen nem tud mit tenni.Nyilván sok minden függ a kiválasztott légtisztító gép teljesítményétől, a lakáson belüli elhelyezéstől, az éppen aktuális fokozattól, a szűrő állapotától. Ezek fényében inkább általános tapasztalatok érdekelnének, valóban semmit sem ér egy légtisztító a házi por ellen?

-
Hát 14 napos elállás sokmindent elbír
Akár egy robotporszívót is. 
Amit esmi89 ír nem túlzás. Bár én pesti vagyok itt alapvetően sok a por... nekem is napon belül is meg tud telni a porzsák, ha egy napot kihagyok akkor már látszódik, egy hét után meg olyan mintha nem takarítottam volna soha. (Bár az új géppel nem volt egy hetes szünet)
A felmosás: sajnos szőnyegen nem tud felmosni, de ezt asszonynak lehet eladni, ha jól mos fel a gép nem lesz dolga. Mióta ez az új gépem van (november) még nem kellett előszedni a felmosót
Amúgy nekem pont a konyha, meg a fürdőszoba nehéz terep és tök jó munkát végez. A fürdőszobában a szárítógép szöszt pl.: eddig még semmi nem szedte ki a sarkokból 
Amúgy nekem van két nagy Xiaomi (mert ecigizek) havonta söprögetem le róla, azt amit összeszed, és szerintem a kettő filterről egy tartálnyi por töredéke jön le.
-
esmi89
junior tag
Én egy kisebb városban rakok és NAPONTA! megtelik a porzsákja a porszívómnak van olyan, ha jó idő van és egész nap nyitva az ablak, hogy takarítás közben visszamegy üríteni

Van egy Daikin MC55W-m is, erről 2-3 havonta nem söprök le annyi port, mint a porszívó naponta összeszed.
-
Habugi
veterán
válasz
rviktor
üzenetére
Még a szerkesztés előtti (kétsoros) verzióra reagáltam, aztán a válasz megírása után láttam, hogy kicsit átfogalmaztad plusz szépen meg is toldottad és akkor írtam hozzá az enyémhez az offos részt.
Értem, szóval akkor ez nem egészen úgy működik ahogyan elképzeltem.

Mindegy, ettől függetlenül szerintem rápróbálok egy légtisztítóra, muszáj hozzájutnom az érzéshez hogy tettem valamit, ha mást nem egy lépést "előre" mert becsípődésem ennek a szobának a porosodása (erős kontrasztban a többivel) és egy légtisztító még mindig olcsóbb mint egy terapeuta.

#5502 esmi89:
Nem tudom mit tud egy robot porszívó mert nincs. Igazából soha fel sem merült hogy kéne, magam porszívózok hetente, olyan porszívóval ami megemeli a nem éppen pléd kategóriás szőnyegeket ha nem állok rajtuk közben.

Mindenesetre a bogarat most elültettétek, szóval updatelem magam robotporszívó ügyben is mert utoljára tán ha ~10éve néztem rájuk, nagyon felületesen.
-
esmi89
junior tag
Pedig elég korrekt választ kaptál. Ez a helyzet. Porban a legkisebb mértékben se fog segíteni a légtisztítót. Kaptál korrekt ajánlatot is, amiben nem kell cserélni szűrőt, akár lifetime
A porszívó szerinted nem megy szőnyegen? Max a felmosó képességed úsznád meg
De a szőnyeg pont nehezebb kérdés, azaz ami jó szőnyegre (nagy a szívó ereje), az jól is fog felmosni. -
Értem mi a cél, de rossz az elképzelés. Nem lesz olyan légtisztító ami ezen segít. Hasonló helyzetben vagyok két légtisztítóval és még egy központi légcserélőm is van... Csak a porszívó tudja mérsékelni, de ez is csak akkor ha fel is mos és naponta megy.
Nem tudom szerkesztés előtt vagy után olvastad (véletlen idő előtt nyomtam entert
), most van más is ott, ha mégis a légtisztító mellet döntesz 
Új hozzászólás Aktív témák
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De ha ilyet akarsz keress olyan helyet, ahol van már bontott eszköz. Ha nagyon nincs akkor a Daikin webshopot nézd meg/írj nekik, hogy van-e bontott eszköz amit kipróbálhatsz.
Dyson porszivonk van az tök jó. Igaz Daikin klímánk is van
bár én kezelt vízzel töltök minden gépet.
) és már belefáradtam a mindennapos por elleni küzdelembe. Kinyitom az erkélyajtót / ablakot és rövid időn belül látható mennyiségű por rakódik le a felületekre, főleg ha erősebb a szél és úgy néz ki, mintha hetek óta nem takarítottam volna...
Ezzel kapcsolatban szeretnék tapasztalatokat gyűjteni és a segítségeteket kérni. Néhány támpont: