Új hozzászólás Aktív témák
-
Shamy
tag
válasz
korcsi #14923 üzenetére
Én már csak lol-al játszom, nagy 20 órás nevekkel nem, igazából sose használtam ki a gépet, wow 25ös raidre vettem, de már nem wow-ozok.
Lol meg parádésan fog futni rajta, és nem kell nézzem, ahogy szépen elavul a feles teljesítmény. Spórolok 30-40k avulást egy év alatt, és feladok cserébe 100 fps-t, de még így is marad 60-80
Sztem jó alku.
Persze ha haverok ráállnak bármire, amire kevés, dobok be mellé majd dvga-t, és kész. (persze jó esély van rá, hogy nem lesz rá szükség)
-
tamikomac
aktív tag
válasz
korcsi #14554 üzenetére
Nekem ilyenem van: Asrock FM2A75M Pro4+
1.60-as BIOS és mennie kellene a Kaverinek benne.Több gyártó még A55-el is hoz ki fm2+ alaplapot.
Azért le kellett, hogy teszteljék ezeket.Az X4 760K legközelebb egy selejtes, IGP tiltott A8-6600K-hoz áll közel.
Az lehet egyfajta kiindulási alap, de tuningra sosincs újonnan garancia.
De itt sikerült szépre felhúzni... -
katt777
félisten
-
Gainka
őstag
válasz
korcsi #13482 üzenetére
Én a 6600k árát kipótolnám egy i3 4130 ra szénné veri, késöbb ha kevés mehet bele i5, ami az fm2 röl nem mondható el. Persze azoknak akiknek elég egy 760k teljesitmény annak jobban megéri 20 ért az athlon.
Persze mindezt akkor ha van vga.
Akinek nem kell vga meg erös vga annak a 6600k best buy most szentem. -
jim bcs
nagyúr
válasz
korcsi #13312 üzenetére
Nem csak a grafika ez attól összetettebb, 3k a difi, viszont nem ártana ha elég lenne még 2 év múlva erre az i5 képes az A10 már kevésbé hiszen a nemsokára megjelenő Kaveri is erősebb lesz de még mindig kevesebb az esély arra hogy valóban elég 2 év múlva, a fejlődés nagyon gyors ezzel is számolni kell, valahol nehéz ésszerűnek és okosnak lenni de erre is gondolni kell. Egy Ivy-Haswell i5 mellé 2 év múlva berakod az akkor legjobb középkategóriás vga-t azt is gond nélkül elviszi ellenben az A10 nem valószínű, tehát hosszabb távra akár +10k igenis előnyt jelent. Ettől függetlenül ne ragadjunk le 19...sokba 2013 lassan 2014-et írunk.
(#13311) Gainka
persze hogy dobott, de egyik erősen függ a másiktól -
Apollo_21
addikt
válasz
korcsi #13309 üzenetére
Elnézést hogy beleszólok..de mitől élmény 2013ba neked egy játék? oké magával ragad a sztori vagy bármi része..de nem 2kockát akarsz nézni amik egy téglalapot üldöznek...igenis a játékok..jópár évre visszamenőleg a grafikai részletességük miatt ilyen kelendőek és nem másért..én legalábbis így látom.
Bf sem tatolt volna ha duke nukem kinézettel jön...gondolom azért ez így tiszta....
Amikor C64volt és 640x..vagy a 800x600..akkor az bőven kielégített mindenkit...mostmár mások az ígények. -
Vartanus
őstag
válasz
korcsi #12979 üzenetére
Azért kérdem mert ha majd vennék FM2+os deszkát meg Kaverit akkor jó lenne, ha legalább 2600as ramok lennének,gyanítom a 7850K-nak nem 2400 lesz a plafon. Kinéztem az Asrock deszkát és azt akartam tudni valóban tudja-e a bios a 2600at vagy ez átverés
Az én deszkámnál speciel a ramoknál korrekt értéket lehet választani(nem úgy mint a procinál aminél van a ref órajel(fsb) és ugye szorzóval variálom)..de ha elárulod hogy kell azt nagyon megköszönöm -
-
Vesztor87
senior tag
-
Gézengúz
addikt
Ez már régi hsz. lesz de a pscheck nevű program tud automatikusan indulni? Mert ugye az adott frekvenciákhoz tartozó feszt nagyon jól be lehet finomhangolni, de az auto indítást nem találtam..( és ha el is indítom akkor alap értékekkel indul) Esetleg valaki, valami más módszer?
-
ló úr
őstag
válasz
korcsi #10623 üzenetére
Szia. Egy Asrock A85X Extreme 4 lap van hozzá, 2*2 GB Geil value 1333 mhz es DDR3 ( ez fizukor cserélve lesz 2*2, vagy 2*4 GB 1600 mhzes ramra,fizu függvénye, h mennyire), lesz hozzá egy Gigabyte Superb 460w-os tápegység, mivel a jelenlegi FSP Atx 3025 HEN szerintem kevés lesz a tuning alá. Van még benne egy 500 GB-os SATA3-as WD Blue, meg egy 80 GB os Satás Maxtor( tervezek egy 60 gb os ssd-t rendszernek)+ a procin van egy AC Freezer 64 Pro. Ezekből áll a gép szal kéne kis help normális tuninghoz
-
Stonerice
őstag
válasz
korcsi #10484 üzenetére
40-et tud az 5800k? Én neten csak 20-at láttam. Vagy esetleg az AVX-es linx-re gondolsz?
PL: itt is 20Gflops , itt 22 Gflops -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
korcsi #10234 üzenetére
Ezekszerint mégsem
Most megint szétszedtem, újrapasztáztam, NAGYON körültekintően viszaszereltem, és ugyanúgy 75 fok körül mászkál a processzor terhelve.
Házhűtéssel biztos nincs baj, a szereléssel úgyszintén, a pasztával se lehet probléma úgyhogy marad az, hogy ez a hűtő nem képes normálisan lehűteni a 5800K-t. Mint ahogy a gyári adatok szerint sincs a kompatibilis processzorok között
Megrendeltem a Freezer 64 pro-t, az már 150W TDP-ig jó, annak le kell hűtenie, ezt meg megpróbálom eladni
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
korcsi #10204 üzenetére
Hát most visszaállítottam a régi hűtésrendszert a házban ami a Sandy-nél is volt, (zárt CM 430 kuckó, elől egy beszívó, hátul plusz a proci feltt 1-1 kiszívó 12 centis légkavaró) és most hozza kb a gyári értékeket (40c idle)
Halkabbnak persze halkabb, de így adtam a szarnak egy pofont és kidobtam 2,5k-t az ablakon. Azt hittem ezt könnyebb lesz lehűteni mint az i5-öt, bár ahhoz 3 hőcsöves procihűtőm volt.
Stonerice: paszta annyi van rajta, amennyi gyárilag a hűtő alján volt
-
katt777
félisten
-
Dadpool
aktív tag
jogos valami bibi volt a biosba most már 1,65v mutat
feltettem a nb-t 1,3000v -ra a hőmérséklet nem változott
én elfogadom így ahogy vankérdés meddig marad stabil. Mondjuk nem felfele emeltem a dolgokat
nem is nagyon értek hozzá de köszönöm a segítséget mindenkinek
körulményesen indul ez a gép összerakása
most alapjáraton 39 terhelve 56 fokos
kis géphez képest szerintem hibátlan -
Éppenséggel munkára használom, de eddig is vígan elvoltam a cerkával, pedig főleg 3D-zek és Androidra, fejlesztek, meg néha flash/php/js/css/html.
Viszont nincs konkrét szükségem nagyobb erőre, csak jobb érzés lenne úgy dolgozni.
Meg az is jól jönne, ha lenne hardveres virtualizáció, hogy Win8 alatt fusson a Mac Os VMWare-ben, vagy VirtualBox-ban. -
Vartanus
őstag
Igen,köszi a pontosítást
IreN!CuS:
Akkor szerintem alaplap gyanánt az Asrock Extreme 4-M, akkor lesz 6800K,de akkor már illene egy minimum 2x2 Gb 1866 vagy inkább 2133-as ram.
Martonx:
Azért mert szeretne tuningolni is....ha visszaolvasod majd látod a kolléga igényeit,én azok alapján adok tanácsokat,ötleteket neki
Egyébként pedig az én 5800K-m is jól alul van feszelve,gyanítom nem sokkal fogyaszt többet a te 5700-asodnál,viszont ha kell bármikor 4,3Ghz fölé nyomom ha nafta kell... -
-
katt777
félisten
Nem értem a 20GFlops-ot, amikor i5 121GFlops-ot teljesített, és yilván nem ennyivel lassabb az A10.
Most 5GB-os terhelésen van, mert csak Axtu frissíti magát rendesen, Aida nem. beizzítottam ezt a gépet, mire idáig eljutottam, egy kör már lement. Egyelőre 47X beállítással megy a rendszer. 1.55V van beállítva, de max csak 1.44V-ot ad a procinak, ami elég durva alulfeszelés, vsz. CnQ miatt. Proci 65°C körül.
Persze, hogy a CnQ b.ssza el az órajelet, anélkül rögtön 100MHz-en volt az FSB, és a fesz is magasabb csak nem vette vissza, ami nem túl gazdaságos. Vagy valahogy megoldható az energiatakarékosság anélkül? Mert a min. 0.8V körüli fesz azért szimpatikus.
A full terheléses 50W fogyasztás viszont még mindig nem hihető. Nem lehet, hogy csak a 2 piledriver modult "méri" az Aida, és valójában megvan a 100W?Sajna itt nincs annyi paraméterezési lehetőség, mint Intelnél, szóval tutira nem fogok annyit játszani vele, ha csak nem várom meg, amíg eldöcög 20 kör LinX.
Jelenleg 21p, és a 3. körben jár.
Szerencsére normál használatban nem érezni lassúnak a procit, és az X2 6000+ után mindenképpen remek érzés.
IGP-t 1.05V-on sikerült stabilizálnom Auto (300-844/1066MHz) órajeleken.
Ha NB szorzót megemelem (alapból 20X), az mire jó?
SB fesz emelés szintén mire?
Valamelyik javíthatja a tuningot, vagy RAM-hoz van közük, vagy procihoz? -
katt777
félisten
Te linkelted, azt használtam, proci felpörgött, 100%, LinX meg bő 4 percig nem írt ki semmit. Ha azt veszem, mennyi az a10 elmaradása az i5-től, már rég kellett volna dobnia valamit. 6GB-ot tettem rá, annak van értelme.
Vajon az ASRock progijait még miért nem tettem fel?
Rászoktam a bios-os tuningra, asszem, bár tesztre jó lenne, hátha normálisan jelzi a dolgokat. Aida 64 miért nem látja a CPU-hűtőt?
-
katt777
félisten
Akkor +1x elmondom: bármilyen flashelésnél fagy a gép, vártam negyed órát, hátha csak dolgozik. Amúgy sem értem, mi ez az automatikus mókolás, X58-as AsRock lapomnál kijelöltem a fájlt, ellenőrizte, és ha rendben volt, flashelte. Most még ilyen lehetőség sincs.
Nem Asmedia
, most néztem a supporton, az AMD USB3 portok nem működnek driver híján. Hogyan bírhatnám működésre őket? All in one drivert telepítettem.
-
atti_2010
nagyúr
-
katt777
félisten
Ez a matrica az új bios flashelésével ment rá?
Vazze, 1.0 van rajta!Mióta állt ez a szar a raktárban?
(min. 2012. december, király!)
1.0-val is el kellene indulnia? Vagy most ezért a szarságért küldjem vissza garba, és ki tudja, mennyi ideig nem lesz lapom? A supportnak mindenesetre írok, elég gyorsak szoktak lenni, legalábbis globális oldalról. Magyar support meg nincs, ahogy nézem. -
-
katt777
félisten
Dehogynem. Az i5-öm is 95W-ot fogyasztott fullos LinX terhelésen 95W TDP-vel. Ha nem fogyaszt annyit, nincs 100%-ban terhelve. Nem véletlenül sorolják adott osztályba a procikat. 4.6-on felment 128W-ra, ha ilyen maxra lenne kitalálva a TDP, nyilván már rég meghalt volna. De tutira megnézem, ha meglesz a konfigom.
Bár addig is megnézhetné valaki egy maximált LinX-teszttel azon az alap 4.4GHz turbós beállításon. -
Gézengúz
addikt
-
Gézengúz
addikt
Itt van, üresben nem értem miért vannak kilengések, olykor fogja magát és felugrik 100W környékére...A phenom 2-m nem volt ilyen, ott ha üres volt akkor az fix 90W volt... (persze progival visszaszabályozva szorzó és fesz. is)
Na jó NB is 2200-on van, nem tudom, hogy számít-e....Kicsit sokallom a 70W körüli üresjáratot. Videókártya GT640, dehát ennek is lótúró a fogyasztása...a maga 0.95V feszével meg 384Mhz-es üresjárati frekvenciájával...
-
ADAM1337
nagyúr
Hát hogy 100w-os fogyit írnak a dobozra és a cpuz közben 65w-ot.
A 740-es athlon is 65w-os nem értem a 100w-os tdp kiírást a 750k-ra, kb ez a huzod úgyis ehet annyit csak nem mindegy mekkora órajel/fesz-en.
Én is keresek hűtőt ha tudtok tanácsolni olyat ami kifelé fúj és teljesítményben nagyon ott van a szeren, silent ventikkel tolom én is. -
Johnie
tag
Köszönöm a választ. Még a gyári hűtővel használom és hál-istennek nincs gond a géppel ,se fagyás ,se semmi. Teljesíti az elvárásaimat.
Csak ugye itt vannak a nyári meleg napokés gondoltam ellenőrzök pár hőfokot terhelve is. (És jobb előbb kérdezni , mint később megijedni)
Csak hűtőcserét még nem tervezek az elkövetkezendő hetekben, hónapokban talán majd ősszel egybesűrítve még egy pár PC tartozékkal. -
BlueAthlon
senior tag
-Igen, a kupakhőt kell komolyan venni itt is ( pedig AMD anno ígérte, hogy a Trinity gyárilag hibás hőszenzorát javítja... ), legalábbis a legújabb hivatalos Aida is baromságokat ir ki a maghőmérsékletekhez..
-Gyári hűtés , túlfesz és intelburntest tökéletesen elég volt hozzá.. Olyan 70 fokos kupakhő felett csinálta...
(Ha kikapcsoltam a turbo-t, 4100-ra tettem 1,3125V-ra, akkor még épp a gyári hűtővel is bírta a nélkül, hogy elkezdett volna leszabályozni... )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest