- Fujifilm X
- Házimozi haladó szinten
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sz.balazs.95 #23197 üzenetére
A legegyszerűbb mondjuk a Systemback rendszermásolás funkciója (alapvető particionálási funkciókkal). UEFI esetén szükség lesz egy /boot/efi csatolási pontra is.
-
Kiderült, hogy én vagyok a hunyó(pontosabban a yumi multi boot program). Ha lemezre írom ki, akkor valóban magyar. Bár a bill. kiosztás angol marad...
lev258
Igen, már megkaptam a beosztásom:User error, erre nem tudok mit mondani. ... Már több mint 34000 felhasználó töltötte le a magyar ISO fájlokat, senkinek nem volt még problémája vele, de nyilván szar.Tehát hivatalos. Én vagyok a hülye, mert a magyar nyelv kiválasztása után, furcsállom az angol bill. kiosztást.
-
Ma vettem egy SSD-t.
Az Ubuntu partícióját át is másoltam rá a HDD-ről.
A kérdés:Hogy tudom megoldani, hogy az újonnan létrehozott partíciót be tudjam bootolni?
A HDD-n dual bootban van egy Windows-zal, de azt az SSD-re már nem fogom átmásolni, csak az Ubuntut.
-
lev258
veterán
Ez alapján nagyon úgy tűnik, nincsenek fenn a nyelvi csomagok (a magyar nem jelenti azt, hogy mindegyik fenn van). Bármely hivatalos ISO-val is így van, csak részleges támogatást tartalmaznak, a többit netről lehet feltenni. Javasolnám felvenni a kapcsolatot a kollégákkal, Phace és Htibi Ubuntu.hu-s tagokkal. Elvileg ők állnak a "magyar" változathoz közel.
-
-
lev258
veterán
#23185 Első mondat. Nem tudom én sem, csak sejtem.
ampulla: Majd nézelődök még, de általában ha már mennek (esetleg firmware beszerzése), akkor nincs gond az Intel wifikkel. Ha lenne rá lehetőség, én megpróbálnám cserélni a routert egy teszt erejéig. Sajnos van példa nem éppen megbízható eszközökre, amelyek helyenként problémáznak egy-egy oldallal (ez lehet Linux, de vannak esetek, amikor a mobilosok vannak érintve). -
ampulla
aktív tag
válasz
lev258 #23187 üzenetére
-network
description: Wireless interface
product: Centrino Advanced-N 6205 [Taylor Peak]
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
logical name: wlan0
version: 34
serial: e0:9d:31:41:c8:08
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=iwlwifi driverversion=3.16.0-52-generic firmware=18.168.6.1 ip=192.168.1.73 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11abgn
resources: irq:45 memory:f7e00000-f7e01fffMás hálózattal nem jellemző. Akkor oldódik meg a helyzet ha újraindítom a routert. Egy T-home-os pirelli DRG a225g a router.
-
-
válasz
lev258 #23185 üzenetére
Nézted a belinkelt fotót?!
gery2123
Nem (csak) telepítésről volt szó, hanem a live rendszerről (is). Ez a változat pedig azt ígérte, hogy csak az alapértelmezetten használt nyelv tekintetében tér el az Ubuntu hivatalos telepítőjétől...a magyar nyelvi csomagok integrálása lehetővé teszi, hogy már telepítés előtt, a Live rendszer is teljes egészében magyarul szóljon a felhasználókhoz. -
ampulla
aktív tag
Hello Pingvinek!
Egy olyan problémám van Ubuntu 14.04-en LTS-en, hogy néha gondol egyet és nem csatlakozik bekapcsolás után a WI-FI-re. A telefonommal soha nincs ilyen gond. Állandóan ledob. Próbáltam már, hogy lelövöm a wlan0 interfacet aztán vissza, vagy van HW-s gomb is, ahol ki-be tudom kapcsolgatni, de nem javítja meg a helyzetet.
Egyébként egy Dell Latitude E5430-an csinálja. (Nem tudom, h számít e ez most).(#23181) cigam
Ezek a nyelvi beállítások jóocskán el vannak baszva. Amikor beállítottam a merevlemez titkosítást akkor angol billenyűzet volt a default, aztán pedig átváltott magyarra az Ubuntu telepítése után... És azt még a rendszer indítása előtt kéri, hogy írjam be a jelszót, rögtön boot után, úgyhogy nem is tudom átállítani, vagy hogy hogyan lehetne átállítani... És mire rájöttem, hogy ergo kizártam magam, mivel teljesen más jelszó jött ki magyar billentyűzeten, addigra 3-szor kellett újratennem az OS-t.
-
gery2123
őstag
Mos komolyan mi a baj azzal , hogy ki kell választani a nyelvet telepítés közben? Igaz nem full magyar, de a Windows se az mert az is azt írja ki
"Windows is loading files"
Nem tudom hány hsz szól erről már.... -
-
Az a problémám, hogy én úgy értelmeztem, hogy ez a verzió végig magyarul kommunikál velem. Mindenféle internet kapcsolat nélkül, alapból magyar a felület a live rendszeren (és gondolom telepítéskor is).
Ehez képest:Szóval mi ezen a "magyar"? (Természetesen ha lehetne hozzászólni, a honlapon tettem volna fel a kérdést, ahogy feltettem az IRC csatornájukon is, de nem válaszolt senki.)
-
Lathronos
őstag
Egy módosítatlan, alapértelmezetten magyar nyelvű Ubuntu változat elkészítése amely a nyelvi csomagokat is tartalmazza remastersys-szel kb. 10 perc. De ha az ISO kicsomagolós megoldást választjuk az ISO készítéshez, akkor se több 1 óránál.
Csak akkor tart 7-8 óráig, ha valaki olyan elmebeteg mint én, és minden fellelhető bugfixet és PPA-ból elérhető "extra" kínálatot is beletesz(ami nem befolyásolja károsan a működést), amit az alap rendszer nem tartalmaz, valamint +300-400 MB-nyi GTK+DE és Conky témával és non-free + wi-fi firmware csomaggal is kiegészíti, továbbá lecseréli a Unity-t pl. Cinnamon-ra.
-
törölt tag
-
Letöltöttem a "magyar" ubuntu-t. De ez ugyanolyan angol mint az eredeti. Kezdve a boot menü-től a live rendszer alapértelmezett nyelvéig.
Nem értem. -
Sziasztok!
Itt a topikban van olyan köztetek aki GTX960-at használ a rendszerrel?
Gondolom az nvidia zárt driverével működik, mindenhol írják hogy támogatott.
Egy kérdésem viszont lenne: Rzrk az új typusú kártyál hűtés tekintetében úgy vannak megoldva, hogy egy bizonyos hőfokig ne kapcsoljon be a ventillátoruk. Ez itt is megfelelően van kezlve? nem akarom megsütni.Köszi!
Üdv. core2
-
-
válasz
sz.balazs.95 #23165 üzenetére
Én is így voltam vele, és bár időközben vettem azért pár (régebbi) Steames játékot amelyek jól mennek, beszereztem egy PS4-et is. Úgy gondolom, hogy inkább egy céleszközre érdemes költeni, abban hiba nem lehet. És ahogy látom a játékkonzolok tőled sem állnak távol.
-
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #23165 üzenetére
Ha nem sürgős a dolog, én még adnék időt az AMD-nek. A nyílt driverrel jönnek felfelé. Ahogy te is említetted, sokszor a gyenge a portok is gondot okoznak, főleg, ha azt is pl. csak Nvidia-val tesztelik. Sajnos van rá példa.
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #23163 üzenetére
Sokkal jobban!
Linux-on való játékhoz csakis NV a saját, gyári driverével.
Szerk.: Itt egy jó, és hiteles teszt.
-
Az, hogy a játékok a Win-hez képest gyengébben futnak, még az egyszerűbbek is (kb. fele/negyed annyi fps, és érezhetően nagyobb input lag) az a gyenge minőségű portoknak tudható be, vagy a gyenge minőségű grafikus drivernek?
Úgy értem, ha Radeon helyett mondjuk azonos szintű NV kártyám lenne, akkor is így futnának a játékok, vagy jobban? esetleg rosszabbul?
-
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #23158 üzenetére
Neked volt igazad. Valóban lesz már Snappy támogatás a 16.04-ben, de még csak a .deb mellett. Szóval nem kell aggódni. Emellett a jelenlegi Szoftverközpontot is cserélik.
Emoji: [link] -
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #23156 üzenetére
A 16.04-ben a Unity 7 lesz az alapértelmezett, de választható a Unity 8 is bejelenkezéskor, kísérleti jelleggel. A Snappy-ről még nem igazán láttam terveket, könnyen lehet, hogy azt első körben a mobilos rendszernél vezetik be.
Értelemszerűen a disztribúciófrissítés ugyanúgy megy majd, mint eddig. Bár én jobban szeretem a tiszta megoldásokat. -
Emoji billentyűzet, mint amilyen a Windows 8.x-ben van, vagy emoji karaktertáblázat, mint amilyen a sima karaktertáblázat, csak emojikkal valamilyen formában létezik Ubuntura?
A másik:
Jól értem, hogy az Ubuntu valamilyen szinten ketté fog válni a 16.04-től, és lesz egy klasszikus, Unity 7-es, dpkg-val, meg egy Unity 8-as, snappy-vel?
Illetve a mostani 14.04 LTS-ről azt lehet tudni, hogy bármelyikre lehet majd frissíteni, vagy csak az előbbire? -
nemurea
aktív tag
Nekem ez nem tűnik túl célravezetőnek... Az Unetbootin és a Rufus kiváló arra, hogy egy (!) live CD-t kiírj pendrive-ra. Így átfutva ez közel van a hekkeléshez.
Ha egy penre több live CD-t akarsz tenni, javaslom az erre készített programokat (az XBOOT ilyen, bár azt nem használtam): [link] Amit használtam Linux alatt, az a Multisystem, rendben volt: [link]
De azt is megteheted, hogy nem live CD-ket raksz fel a penre, hanem rendesen installálod a rendszert, ennek megvannak az előnyei, de annyira azért nem javasolt megoldás a pendrive folyamatos írása-olvasása miatt (és USB2-n tök lassú általában). Vannak olyan disztrók, amelyek pont erre valók, de nekem a Chrunchbang is tökéletesen működött pendrive-ról.
-
krisztim
csendes tag
egy xubuntu linux server vmware pro segítségével futtatott windows 10, ennek a távoli elérését kellene megoldani, egy modemen és egy routeren keresztül! Valaki tud ebben konkrétan valami támpontot, hogy hol keresgéljek? Köszönöm!
-
RBJ
addikt
Valaki segíthetne ezt a cikket értelmezni.
[link]
Lényeg a lényeg unetbootin al multios pent csinálni. Addig megvan míg az első lépésben usb pen re a rendszer eddig működik, utána ha jól értem a usb levő minden adatot kimenteni. eddig oké.
Utána a 2. rendszert megcsinálni az alaplépésekkel. na innen elveszve a fonál, hogy mi merre
Felülírt második rendszerre rámásolni a kimentet első rendszert?
HÁlás köszönet előre is ha valaki megszenved velem. -
Lathronos
őstag
-
jimmy399
senior tag
válasz
Lathronos #23149 üzenetére
Ez elég sűrűn fordul elő, nekem volt, hogy konzolból frissítettem volna, halál lassú volt. Átmentem Synapticra, ott meg minden flott volt, de volt amikor az is nagyon lelassult...
Ja Ubit mondjuk relatíve elég ritkán használok a csigaboot miatt, szóval heti max 1-szer indítom el, és akkor van mikor töklassú... szóval ez necc...
-
Lathronos
őstag
Tudja valaki mi a franc van a Magyar Ubuntu szerverekkel? 20 kB/s-sel jönnek le a frissítések.
-
laszlohu
addikt
válasz
God Vazzeg #23146 üzenetére
Anno SB Live! - om volt, ami az audigy driverét használta,
de windows 7 - 8.1 alatt használhatatlan volt,
így Sb Live! letilt, alaplapi integrált audió engedélyez, problem solved. -
Dhampir
félisten
válasz
God Vazzeg #23146 üzenetére
Fejhallgatóval és külső hangfallal az integrált Conexant Audio is elég jó szerintem.
Ubuntu alatt a Creative Sound Blaster Play! (a felkiáltójel a nevében szerepel) adapterem is egész klasszul ontja hangokat, nyilván külső eszközök támogatásával.
-
Dhampir
félisten
válasz
Lathronos #23144 üzenetére
Van valami Audiophile Linux, ez érdekes lehet, habár én maradok az Ubuntunál.
-
RBJ
addikt
Linux alól csinálnám. windows alergiám van. Amúgy vége lett az asszony netbook jának, ráömlött a bor.
5 évet bírt. SOS be vettünk egy asus x200ma t. xubuntut raktam rá, nagyon szépen működik vele.
pár mp alatt bebootol. -
RBJ
addikt
multi boot usb milyen legegyszerűbb módja van elkészítéshez.
Multisystem em hülyéskedik, pedig kedvenc, kipróbáltam még 3 fajtát, live usb, yumi stb egyik se megyen. -
válasz
lev258 #23136 üzenetére
Hát, ez jó eséllyel nem menne.
De: A linkelt i386-os img úgy abban a formában használatba vehető, vagy mi kell hozzá?
Ha jól értelmezem, az való az Inteles tabletekre.
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #23135 üzenetére
[link]
Ez az ARM-es verzióra vonatkozik, de talán működhet. Csak kicsit féltelek, nehogy tégla legyen belőle a végén.
Még az is előfordulhat, ha van usb csatlakozód, hogy pendrive-ról is fel tudod rakni. -
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #23132 üzenetére
Javasolnám neked az Ubuntu magyar fórumát, egy kolléga részt vesz a Touch fordításában és folyamatosan tájékoztat bennünket a fejleményekről. Viszont először nem árt, ha tisztában vagy a jelenlegi rendszer korlátaival, valamint megnézed, a te eszközöd felkerült-e már a támogatottak listájára (ami nem túl nagy jelenleg).
Vannak rendes leírások, a telepítés lényegében hasonlóan zajlik, mint egy Androidos eszköz root-olása. Géphez kötöd, letöltöd a megfelelő szoftvereket és ráereszted. -
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy hogyan tudnám a BayTrail-T alapú, Windows 10-es tabomra telepíteni az Ubuntu Touch i386-ra írt verzióját.
[link] / Ezt a dokumentációt találtam, fájlokkal együtt - ezzel mit kell/lehet csinálni?
-
jimmy399
senior tag
Ha már VLC, állati jó hogy tudok benne youtube palylistet is lejátszani hardveres gyorsítással, mert a Chrome linux alatt kissé 1000% CPU-t eszik, hiába van benne némi gyorsítás... De így ez a gond is megoldódni látszik
Erre ébredtem fel, hogy bazz, de hiszen tud a VLC yt videót is lejátszani ...
-
jimmy399
senior tag
válasz
Lathronos #23124 üzenetére
Na igen, tényleg kellett nekem is rendesen túrni a netet, amikor végre sikerült feltenni az alap X-szervert, mert még kb nulla volt a rendszer, de egész pofás szerintem minden kis mütyürrel elbohóckodni - Még - , s meglátni a fényt az alagút végén
Bár azért LFS linux -ot nem tennék fel, ez már nálam is az ultra magas szint...
Na azért az Ubuntu fényévekkel másabb, minden Out-of-the-box van benne gyakrolatilag, báár, legutóbb pont a pulseaudio-t kellett kicsit beállítani, mert nem akart mélynyomó hangerőt állítani (5.1 hang), de a konfigban egy sorban a kommentelést ki kellett szedni és pulse restart és minden kerek.
-
Lathronos
őstag
válasz
jimmy399 #23121 üzenetére
A két LTS közötti veriók sosem olyan jók mint várnánk. Ezért is használok inkább LTS-t. Persze azokkal is érdemes várni 3-4 hónapot kiadás után. Addigra a lezavaróbb bugokat javítják. A 14.04.3 is elég lassan bootol HDD-ről, kb 40 mp amíg üzemkész állapotba kerül. De a RAM-ot nem zabálja nagyon, nekem még nem ment 1.5 GB fölé soha. Az Arch-hoz én túl türelmetlen vagyok. Menüt szerkeszteni az openbox-hoz, aztán belepakolni az alkalmazásindítókat a megfelelő kategóriába,. És mikor mindennel kész vagyok az egészet backupolni ISO-ba, nehogy az elejéről kelljen kezdenem ha valamit elbénázok használat közben és elszáll. Gyermekkoromban is a türelmetlenségem miatt dobtam ki az összes ragasztós, puzzle repülőgép modellemet amit szüleimtől kaptam, ahelyett, hogy összeraktam volna.
(#23123) Dhampir
Nálam gond nélkül működik a 64 bites Ubuntu 14.04.3-on.
-
Dhampir
félisten
Na, bedobnék még egy fogós kérdést ide a POL-al kapcsolatban
Szóval a PlayOnLinux gyönyörűen működik a 32-bites, PAE-kerneles Ubi alatt, de 64-biten is ugyanerre számíthatok, nem szaladnék bele valamilyen függőségi problémába?
-
jimmy399
senior tag
válasz
Lathronos #23120 üzenetére
Kényelmes lehet egy arch + openbox + tint2 + pypanel mellett ahol kb mindent kézzel kell csinálni, de nem baj, mert a felesleges sallangoktól eleve mentes rendszer.
Ubuntu 15.04 halál lassan bootol... Haláls sok ramot használ boot után, hetente egyszer indítom el, max az updatek miatt...
-
Dhampir
félisten
válasz
#40553216 #23116 üzenetére
Jó, de a cikk pont a Windowsról ír, ott meg éppen, hogy nem dobozszerű a hang, tök jó a Linuxos alaphangzáshoz képest, pedig semmit nem állítottam rajta, legalábbis 8.1 alatt, 7-nél érdemes volt piszkálni egy kicsit.
Ha nem tetszik a hang, akkor vagy a fájl szar, vagy a hw.
Egy laptopnál milyen lenne egy büdzsé hangszórópáros, ezek kis teljesítményű vackok.
Fejhallgatónál nem jelentkezett ez a dobozhang, azzal elfogadható volt Linuxon is, a lényeg a beépített hangszórók hangjának kicsi feljavításában lenne. Ha még jobbat szeretnék, nyilván külső hangszóróval megtoldható, van egy Linux alatt is támogatott Creative Sound Blaster Play, USB-re tolható büdzsé külső hangkártyácskám, de laptop hurcolásnál nem szoktam külső dobozpárost magammal hurcolni, ilyen esetre alkalmi filmnézéskor nem árt egy elfogadható hangzás.
Másrészt úgy vettem észre, hogy Linux alatt is némi zavar támad az erőben a PulseAudio és az Alsa viszonylatában. Nekem még tanulmányoznom kell ezt, hogy melyik és miért jobb, vagy hogyan léteznek együttesen, habár ezek az illusztrációk egész szemléletesen mutatják be.
-
törölt tag
válasz
Dhampir #23102 üzenetére
Amennyire én ebbe beleástam magam (éppen a felszín karcolgatásáig sem jutottam el
), a Linux elvileg semmit nem módosít a fájlban tárolt hangon, nincsenek köztes sw-rétegek. Ha a jack-en át kiviszed erősítőre, azt kapod, amit a fájlból a rendszered ki tud hozni. Ha gyönyörű hangot akarok, akkor én kiviszem.
Ha nem tetszik a hang, akkor vagy a fájl szar, vagy a hw.Magyarul mindez nem kell:
Zene "érintetlenül"!Bár éppen a pulseaudio ebbe belezavarhat, de ez csak most merült fel bennem.
-
Dhampir
félisten
válasz
growler #23110 üzenetére
Lehet,de az Oceanaudio inkább hangszerkesztő, nem tudom, hogy beépülne-e a hangszolgáltatásba.
Tegnap már sikeresen összegányoltam a Pulse Audiomat, legközelebb már meggondolom, hogy mit próbálok ki előzetes biztonsági rendszermentés nélkül.
Már nincs kedvem kísérletezgetni.(#23111) Lathronos
Sajnos a PulseAudio Multiband EQ-t kipróbáltam és azzal az volt a gondom, hogy lejátszás közben hiába állítottam a csúszkán, előbb el kellett mentenem a változtatást és utána hallottam csak vissza a megváltozott hangszíneket.
-
Lathronos
őstag
válasz
Dhampir #23109 üzenetére
Hát sajnos a PulseAudio Multiband EQ-n kívül ingyenes nincs.
Ezen kívül csak egy kereskedelmi változatot találtam: SoundPimp
Ahogy látom jelenleg más alternatíva nincs. Valószínűleg nincs nagy igényük a felhasználóknak linux alatt kristálytiszta hangminőségre, vagy egyelőre nem megoldható PulseAudio/ALSA/OSS alatt egy enhancer kivitelezése?
Vasgy felpakolod az ingyenes DFX-et és hozzá a Windows-os VLC-t WINE-nal, hátha.
(#23110) growler
Ez hangszerkesztő, azzal sokra nem megy. Vagy van valami extra EQ funkciója is amit nem írnak?
-
Dhampir
félisten
válasz
lev258 #23107 üzenetére
Winamp esetében talán működik.
Találtam egy linux sound "gyűjtőoldalt", hátha még jó lesz valamire...
-
Dhampir
félisten
válasz
Lathronos #23106 üzenetére
Windows alatt nincsen probléma vele. Windows 8.1 alatt az integrált hangszórók méretéhez és teljesítményéhez képest szépen szólaltatja meg a Conexant Audio integrált hangkártya, a driver telepítésekor automatikusan feltelepül hozzá a Dolby Digital Plus Advanced Audio és a Smart Audio szoftverek is (Windows 7 alatt is teszteltem, de 8.1 alatt valamiért alapból jobb a hang, nem kellett piszkálgatnom az élvezhetőség érdekében, már amilyen minőség csak kicsikarható az aprócska zajkeltőkből).
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Vajon a Kodit a PulseAudio-ra konfigurálvaeredményesen lehetne használni a hang feljavítására sztereohoz is, vagy nem elsődlegesen arra való, hanem inkább Media Centerre fókuszálnak a fejlesztői?
-
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a proxy-ra csatlakozással. Ubuntu. 14.04-et használok.
Autentikációt kíván meg a proxy csatlakozásom, és a user name tartalmaz @-ot: @cégnév.com
Firefox-ba be tudom állítani a proxy-t, szépen működik is, ott csak a @cégnév.com formás user névvel működik a proxy.
Az /etc/apt/apt.conf -ot szerkesztettem a következő formában:
Acquire::http::proxy "http://username:password@proxyserver:port/";
Acquire::https::proxy "https://username:password@proxyserver:port/";
Acquire::socks::proxy "socks://username:password@proxyserver:port/";A usernameben lévő @ gondot okoz a konfig file-ban. A username helyére próbáltam már @ helyett a következőket: %40, \@, illetve próbáltam a @ utáni részt domainbe írni így:
Acquire::http::proxy "http://[cégnév.com\]username(@ és a cégnév.com nélkül):password@proxyserver:port/";Az /etc/environment-et is szerkesztettem, nem tudom, hogy az mennyire fontos.
Egyébként letöltöttem (kézzel) a synaptic-ot, ott beállítom a proxy-t felhasználónévvel, jelszóval együtt, de ott sem működik. De böngészőből továbbra is szépen megy!
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged