Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz szundybence #22479 üzenetére
Vagy bedugod a két pendrájvot és Gparteddel megnézed , hogy melyik pendrájv az sda és melyik az sdb és utána jöhet a dd-zés , csak arra kell ügyelni, hogy melyik az sda és melyik az sdb, hogy nehogy a nyúl lője le a vadászt.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MODERÁTOR
válasz szundybence #22475 üzenetére
Akkor a dd lesz a te programod. Pl. direktbe:
sudo dd if=/dev/sdb of=/dev/sdc bs=4096
vagy előbb képbe:
sudo dd if=/dev/sdb of=~/sdb.img bs=4096
-
szundybence
aktív tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, amivel egy pendrájvon lévő bootolos tartalmat le tudok menteni, illetve fel tudok írni, egy másik méretű (nagyobb) pendrájvra. Természetesen úgy, hogy a bootolása, működése ne szenvedjen csorbát. A segítséget előre is köszönöm!
-
nagyúr
válasz jimmy399 #22472 üzenetére
Ezek a külön lemezes super grub csodák néha ilyenek, én még soha nem használtam, mégis tudtam grubot reparálni. Live iso-ja van mindenkinek.
A topik Összefoglalóban is van leírás a GRUB visszaállításról, de ez a leírás is szinte ugyanaz:
terminalba kiadjuk ezt a parancsot
sudo fdisk -lcsatoljuk fel a root partíciót, amit előbbi parancs elárult
sudo mount /dev/sda1 /mntadjuk ki a következő parancsokat
sudo mount --bind /dev /mnt/dev
sudo mount --bind /proc /mnt/proc
sudo chroot /mnt
sudo grub-install /dev/sdacsatoljuk le az előbb csatoltakat
sudo umount /mnt/proc
sudo umount /mnt/dev
sudo umount /mntsudo update-grub
Van az egysoros módszer is:[link]
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
jimmy399
senior tag
válasz lev258 #22471 üzenetére
hm, igen, majd amikor kijön az lts verzió teszem is fel azt. Most is újra kellett telepítenem netisntall-ból az egész rendszert, mert valamit nagyon elrontott a super grub2 boot lemez... az Eos-t is meg az Ubit is kivégezte, az egyik kifagyott grub betöltése közben a másik meg grub rescue... xD
--- N/A ---
-
lev258
veterán
válasz jimmy399 #22470 üzenetére
Meg kellene nézni a log-okat, dmesg-et.
Mondjuk a 15.04 nem egy hosszú életű rendszer, így ha bug is, valószínűleg nem lesz javítva benne. Ha jól tudom, a nomodeset a boot során befolyásol, a kész rendszeren már nem.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
jimmy399
senior tag
Ez szerintetek mitől lehet? Ubuntu 15.04, AMD-A85600K, Asrock Fm2-A75 Pro4m alaplap. Kernel: 3.19.0-26-generic.
Van amikor simán elindul, van amikor 3. reboot után. Végig így villog a képernyő, amíg a kernel nem vált magasabb felbontásra a boot során.
NOMODESET paraméter nem játszik, mert akkor nem lehet állítani felbontást a natívra.
nyílt radeon driver, a zárt fglrx nem használható mert 1 magot 100%-on pörget valamiért. A kártya egy HD 5550.[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
Pano
addikt
válasz lev258 #22466 üzenetére
@ubyegon2: köszi, megpróbálom.
@lev258: Igen.
@Fenyő: fura a dolog, mert ezt a 12.04 utána verziók kezdték el csinálni, csak anno nem maradt fenn a linux nálam, most meg igen, de úgy néz ki ez a jelenség megmaradt. Előtte való verziók nem csináltak ilyet.
Mondjuk számomra is elég érthetetlen, hogy miért csinálja. Bejelentkezek, elkezd csatlakozni, aztán feldobja, hogy adjam meg a felhasználónév/jelszó párost (természetesen meg van adva, már kitöltve dobja fel). Aztán kb 5x-6x feldobja egymás után (köztük azért próbálkozik a kapcsolat létrehozásával, aztán kudarc és úgy kéri megint), mire végre "DSL kapcsolat létrehozva" üzenetig eljutok (kb 2-3 perc).
Ha mondjuk lecsatlakozok és utána újra próbálok van amikor ugyanúgy megcsinálja, van amikor meg nem.
Olyan, mint ha valami hitelesítés nem menne neki.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Fenyő
őstag
Nálam szintén Digi optikai net (igaz csak 100/50-es) és simán megy router nélkül is direktbe kötve DSL módban is (igaz nem Ubuntu, de 14.04 alapú Mint), szóval vagy beállításbeli, vagy network-manager verzióbeli eltérés lehet, esetleg gnome-keyring megléte/nem megléte is okozhat fura anomáliákat.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Pano
addikt
válasz gery2123 #22462 üzenetére
Az a baj, hogy számomra olcsó router nem létezik, ugyanis 200/100-as a netem, az olcsó routernek meg csak 100-as a LAN-ja.
A gigabites router meg rohadt drága, sajnos. Annak meg semmi értelme, hogy "lekorlátozzam" emiatt felére a netemet.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Egy totál bagatel kérdésem lenne, amiben szükségem van segítségre, de nagyon zavar.
"Betárcsázós" internetem van (diginet) és ubuntu 14.04 alatt, ha mondjuk rendszer indítás van csatlakozni szeretnék, körülbelül 5x-6x bekéri a felhasználónév/jelszó párost, mire létrejön a kapcsolat. Nagyon bosszantó dolog és régebben nem volt ilyen.
Csak ubuntu alatt csinálja, windows alatt minden pöpec.
Ezt hogyan tudnám megoldani?[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Syl
nagyúr
válasz lev258 #22456 üzenetére
pm-suspend.log-om nincs, pedig az imént nyomtam egy sleep-et (ami mellesleg hibátlan volt. Magától nem ébredt fel, csak bill.nyomásra).
A billentyűzet-egér kihúzás qrva nagy meló. Szét kell csavaroznom az asztalt, hogy hozzáférjek a gép valagához (mini-itx gép). Ami simán elérhető, az az előlapi power gomb, usb- és audio lyukak.
Ezért szerelés előtt szeretném kizárni a szoftveres problémát.
Mint írtam, csak ritkán jelentkezik a spontán ébredés. Eddig csakis a késő esti sleep-nél. Majd akkor visszatérek rá.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
Van valami egyszerű megoldás, amivel kideríthetem, hogy mi a retek szokta néha felébreszteni sleep-ből a gépet?
BIOS-ban a hálózatos ébresztés természetesen OFF!Érdekes, hogy ha napközben lenyomom sleepbe, akkor ott is marad, mint a rajzszög.
Ám este pár másodperc után újra beindul a gép. Így éjszakára nem tudom sleep-be rakni a gépet, kénytelen vagyok shutdown-olni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Damateo
aktív tag
Üdv,
Leszedtem saját oldaláról (mert csomagkezelőben nem találtam) egy TeamSpeak3 klienst.
.run kiterjesztés van.
Futtathatóvá tettem. (Végre hajtás engedélyezése programként)
Rendszerfigyelőn nézve, folyamatosan fút, egy magot 100%-ra terhelve, de nem hajtja végre.
Biztos ami biztos, vártam vele egy fél délelőttöt.
Mi lehet a gond? -
törölt tag
A simple scan fel van telepítve de nem látja az eszközt,
multifunkcionális hp. -
törölt tag
Sziasztok!
Hogy tudom törölni az umplayert? -
nagyúr
mintstick-et graphical interface for the DD tool is próbáld ki, nekem eddig mindent megírt pen-re, ebben van a link az újabb verziókhoz, volt egy régebbi verzió, ami pörgette a procit, de az újak már jók.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz growler #22438 üzenetére
Kössz!
Végül egyik sem volt jó. Vagy nem volt linuxos verziója, vagy nem volt hajlandó opensuse network install iso-t felrni...
Megoldottam egy CD-vel.tomtyi: Kössz, legközelebb ezt próbálom ki.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
csixy
addikt
DVD régió hova van állítva?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
félisten
Sziasztok!
Az UnetBootin progin kvül mivel lehet linux install-t USB-re irni?
Az unetbootin sajna azt csinálja, hogy amikor bebootolok, akkor csak eg ydafault nevű menüpont jelenik meg kék háttéren, és amikor arra rányomok, vagy megvárom a 10 mp-et, akkor nem történik semmi, csak újrakezdődik a 10 mp-es számlálás.Eddig se OpenSuse, se windows telepitőt nem tudtam kiirni vele.
Az opensuse lenne a fontos.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Sziasztok!
DVD filmet szeretnék lejátszani.
A lejátszó azt írja: Hiba történt A film nem olvasható.
A másik lejátszó ezt írja ki: error in skin config file on line 6NG read error in/usr/share/mplayer/skins/default/main ok gomb és majd: Config file processing error with skin'default' -
csixy
addikt
válasz Heeken #22420 üzenetére
Nos a copy-paste már igen jól megy nekem.
De végre a a kernel modult is be tudtam editálni a /etc/modules-be és már az egeret is be tudom kapcsolni.
Haladok, haladok.Köszönöm !!!
-
Heeken
tag
Átkutattam neked érte a netet még egyszer. Itt találtam egy reportot a problémáról. Meg kellene nézned ezt és ezt a linket. Utóbbi tűnik egyszerűbbnek. Ha mégsem működne, szólj.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Újraindítás után ez van ????
meg most már kellett küldenem egy hibajelentést is.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz lev258 #22331 üzenetére
A Heeken által ajánlott link szerint végig csináltam, de az egeret nem lehet bekapcsolni a menüben. Ha most újraindítom a gépet megint nem lesz sehol bluetooth.
Most itt tartok:
ez a chmod 777 valószinüleg felesleges volt
Itt egy képernyőkép. Miért nem adja vissza a promptot? Látszik az is , hogy az egeret nem tudom bekapcsolni:Hogyan tovább ?
-
Lathronos
őstag
válasz Dhampir #22414 üzenetére
Értem én, csak a legnagyobb baj, hogy a Future Pinball-t első alkalommal windows rendszergazdai jogosultsággal kell futtatni és ez WINE-ban nem megoldható.
(#22413) davidj92
WINE-nal elméletileg tudod futtatni az Internet Explorert és a mathplayert is. De ez is futna szerintem a laptopodon és nem annyira fapados mint a lubuntu. Amúgy mik a netbook paraméterei? Remélem nem egy ASUS eee-ről van szó.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
Dhampir
félisten
válasz Lathronos #22412 üzenetére
Régebben a Stalker még eszerint futott Ubuntun, de már nem tudom beüzemelni 14.04 (és 17.2 Mint alatt sem).
Viszont a Prey úgy fut, mint Windows alatt eme segítséggel, a Wine pedig gyönyörűen betelepítette a magyarítás Windowsos exe fájljait a Prey mappájába.
-
davidj92
tag
válasz Lathronos #22412 üzenetére
Nem egy mai darab a kis netbookom, és hát kicsit lassúcska/szaggatós a windows alatt, nem vészesen, csak gondoltam kipróbálnám lubuntu alatt mit művel. Semmi másra nincs használva egyébként, csak ilyen sulis dolgokra.
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medve. A medve az megöl.
-
Lathronos
őstag
válasz davidj92 #22411 üzenetére
Szia!
Ha Internet explorer(a firefox gondolom nem jó) kell és windows szoftverek, miért akarsz linuxot használni? Nem kötekedés csak kérdezem, mert kíváncsi vagyok. Persze nekem is van Windows a pc-men, de csak a flippereim miatt. Ubuntun sajnos nem megy a Future Pinball, meditation error-ral leáll.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
davidj92
tag
Sziasztok!
Még soha nem volt linuxos oprendszerem, de most tervezem feltenni a lubuntut a netbookomra. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy mókolható az, hogy meg lehessen nyitni egy exe fájlt, ami ha megnyílik, az internet explorert használja? (coedu offline) Elvileg még mathplayer is kell a speckó karakterek megjelenítéséhez, nem tudom ez is megoldható lenne-e?
Köszönöm előre is
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medve. A medve az megöl.
-
Damateo
aktív tag
Üdv,
Jelenlegi gépemre felraktam egy előre telepített wow 4.3.4-et. (Ubuntu Unity rendszer)
Q4wine és PlayOnLinux-al próbálgatom, kb ugyan azt az fps-t hozzák alapbeállításon. (20-40)
Kicsit szeretném fentebb tornázni, hogy az időnkénti lagg eltűnjön.
Valaki tudna tanácsot adni valamelyik program finomhangolásában? -
törölt tag
Találtam leírást.
[link]
a 10GB hogyan osszam fel két felé csere il csatolási pont -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DIGI internet
- Microsoft Excel topic
- Külpolitika
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest