-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz lev258 #41658 üzenetére
Szia. Közben megküzdöttem vele. Legújabb MX Linux x64. Az ISO jó volt, a bootfájlokkal kavartak, syslinux/isolinux inkompatibilitás. Egy régi Rufus és a bootfájlok frissre cserélésének letiltása megoldotta. Nem tudom mit cifrázzák állandóan.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
scream
veterán
válasz lev258 #41476 üzenetére
Hát én inkább azt gondolom, hogy az Ubuntu-n lévő csomag csak nem naprakész. A Tesla P(4) nem olyan régi széri szerintem (~GTX 1080 Ti), hogy ne lenne hozzá friss driver.
Illetve amibe beleszaladtam, amikor manuálisan próbáltam felrakni a dolgokat, hogy a cuda-toolkit frissebb csomagja conflictol az újabb driver valamelyik lib-jével, de nem sikerült feloldani a dolgot.
-
pch
senior tag
válasz lev258 #41114 üzenetére
Ellenőriztem. Fel van rakva, már eléggé belaktam.
Bár vannak furcsa leállások (hibajelentés) de nem sűrű.
Még tesztelem. Most a box szórakoztatott. Felraktam az ubuntu servert minden oké volt.
Újraindítottam a gépet és a box-ba lévő szerver nem akart elindulni.
Majd eltávolítottam újra akartam tenni de kernelpánikolt.
Box-ba engedélyezve volt az uefi.
Még arra gondolok, hogy a biosba van elállítva valami.Régen manjaro volt, ot nem voltak ilyen gondok, bár az egy régebbi gép volt (I5 3. gen meg 8G ram meg radeon.)
http://sb-soft.hu - "A" számlázó
-
Imi1981
veterán
válasz lev258 #40963 üzenetére
Az ubuntu bejelentkezési jelszavam kell megadni . Engedélyt kér ,hogy megosszam a asztalt (aszhiszem azt írta de most nem vagyok gépközelben , hogy megnézzem ) es ilyenkor beírom a jelszót és működik . Az a baj ha távolról akarom elérni nem tudom beírni a jelszót .
Közben rákerrestem es találtam képet róla csak itt angolul van [kép]
Ezt dobja fel és engedélyezni kell és a jelszavam is beírni .[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz lev258 #40938 üzenetére
Az elsőnél rájöttem, hogy sudo-t kell írnom.
sudo dpkg -i veyon.deb
(átneveztem, hogy egyszerűbb legyen beírnom, nem is értem miért nem működik a tab billentyű kiegészítése itt )
Elkezd futni a parancs, de mivel egy régi verzió van fent, leállt hibával, hogy azt törölni kellene. Rákerestem, töröltem, de még mindig fut a veyon.service Ezt hogy a túróba kellene leszednem? Nem lét kérdés, örökölt, de jó lenne az új verziót feltenni.A másik link alattinál meg semmit nem csinál:
sudo add-apt-repository ppa:veyon/stable
sudo apt update''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Teagol
aktív tag
válasz lev258 #40503 üzenetére
OpenGL vendor string: Intel
OpenGL renderer string: Mesa Intel(R) HD Graphics 4000 (IVB GT2)
OpenGL core profile version string: 4.2 (Core Profile) Mesa 22.0.5
OpenGL core profile shading language version string: 4.20
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 3.1 Mesa 22.0.5
OpenGL shading language version string: 1.40
OpenGL context flags: (none)
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.0 Mesa 22.0.5
OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.00 -
Rick3D
senior tag
válasz lev258 #40135 üzenetére
+hcl,tordaitibi
Ha erre gondoltatok akkor ezt a legutóbb mikor itt jártam, megcsináltam.
Szóval bebootolok linuxra és ott vannak fájlok amiket átakarnék másolni a másik ssdre amin van a windows. Nem kér egyébként jelszót csak rávágja a permission denied. -
andatti
senior tag
válasz lev258 #40123 üzenetére
Köszi!
Mondjuk a design izgat a legkevésbé...
leszedem xubuntut és megnézem sikerül-e felrakni...Ez a 32 vs. 64 bites verzió választási lehetőség érdekelne, hol tudom megnézni? Vagy telepítésnél automatikusan megkérdezi majd?
A gépen ennyit találtam csak:
2002-es XP fut a gépen, a 3-as szervízcsomaggal..
Emellett
Pentium Dual Core CPU T4500 @ 2,3 GHz
2,29 GHz, 2,93 Gb Ram - tehát tényleg 3-at lát csak.
Videókártyára annyit ír, hogy Mobile Intel(R) 4 series Express Chipset Family + LogMeIn Mirror DriverUpdate:
Most néztem, xubuntu is 64 bites verzió... 32-est nem is látok...
https://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/daily-live/current/
igaz, a szerveren nyitottam meg, mert a laptopon böngészni sem tudok a chrommal, xp alatt...De, ha van magyar letöltési oldal, akkor inkább ott próbálkoznék...
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz lev258 #40120 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Oké, szűkült a kör 2 verzióra. De melyik lenne a jobb? Mi a különbség köztük?Igen, igazad lehet Tordai Tibi, mert a VLC-ből is az ment fel, amikor nem pendirve-ról akartam indítani... A probléma gondolom nem orvosolható, mivel a hardver adott, vagy igen?
-
zoltanz
nagyúr
válasz lev258 #39995 üzenetére
"Ha nyíltból akarsz újabbat, akkor a Kisak Mesa ppa-ra keress rá."
Köszi!
Elvégeztem, frissült is rendben a nyílt stable Mesa.
Alapvető dolgok pl böngészők (satabil ága) jelenlegi fejlesztési üteme melegen ajánlottá teszi, hogy konzisztens, friss legyen a Mesa grafikus könytárai.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz lev258 #39926 üzenetére
"A BeLin 6.0 kiadáshoz az Orka Képernyőolvasó legfrissebb, 3.32-es verzióját tettük elérhetővé. "
Úgy jellemezném az Orca hangminőségét, mintha egy fazék aljáról szólna hozzám egy kvarcjáték.
Pár mondat erejéig elviselhető, viszont hosszabb távon elviselhetetlen, és én van amikor 1-2 óra hosszan hallgatom a jelenlegi felolvasót. -
veterán
-
válasz lev258 #39740 üzenetére
Igen be kell szállni a biosba és a sima hagyományos bioszos pofájú, de UEFI funkcionalitású biosban be kell állítani a bootsorrendet. Az első sor fog indulni. (Főnix BIOS , ha jól emlékszem.)
#39742 lev258 : Persze értem, de a későbbiek során majd így fog tudni választani a két rendszere közül. Apropos meg kellene nézni, hogy a windowsa mit ír ki az eszközkezelőben a videokártyájáról.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
mezis
félisten
válasz lev258 #39735 üzenetére
Csináltam 0,5GB-os efi particiót, de nem adott olyan lehetőséget, hogy boot/efi-nek csatoljam:
Elindítottam a telepítést, a végeredmény a szokásos:
Vagyis van egy telepített Linux, csak nem tudom betölteni.
Talán a grub rescue-val kellene folytatnom vagy mégis a rendszerbetöltőt nem a dev/sda-ra, hanem erre a dev/sda5 (efi)-re próbáljam?[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz lev258 #39728 üzenetére
A telepítőket Rufus-al írtam, GPT módban.
Itt lent vannak a képek, de nem eresztem neki a telepítésnek, mert ez már többször végigcsináltam. Talán mégis le kellene csípnem a 38GB-os EXT4 particióból 0,5GB-ot egy újabb EFI particiónak és csatolom boot/efi-nek. FAT32 legyen?
mezis
-
törölt tag
válasz lev258 #39730 üzenetére
Ez nekem is furcsa volt, mikor egy istennek nem akart a telepítő tovább engedni. Aztán gyorsan csináltam egy másikat neki, azt már engedte felcsatolni. Ubi-ból meg rég nem csináltam, friss, latest iso-ból hasonló környezetben telepítést.
Ezt csak, most én gondolom, hogy ilyesmi lehet a kollégánál. Csak az ubi telepítőben ez nincs lekezelve.
Szóval én a következőt próbálnám. 500MB-os FAT-32 partíció, esp-boot flag-al, csatolási pont efi/boot, rendszerbetöltő helye ez a második efi partíció.
Semmi nem tiltja, hogy egy lemezen két vagy több efi partíció legyen. Ebből fakadóan nem csak a lemezt kell megadni a rendszer betöltő helyének, hanem a pontos efi partíciót.
Volt ilyen teszt konfigom, 3 rendszer 1 lemezen, mindegyiknek saját efi partíció. Általánosnak nem általános, de nem is ördögtől való.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz lev258 #39719 üzenetére
Pillanatnyilag azzal küzdök, hogy már nem sikerül monitorra csalnom az installálás legelső menüjét. Csak egy szúrós tekintetű oroszlán, semmi más.
Korábban sem mindig jelent meg, de néhány újra indítás után csak sikerült.Lehet hogy egy sokkal korábbi Linux verziót kellene telepítenem, aztán majd frissítek?
Jelenleg a DP portra nem tudok monitort csatlakoztatni. A port váltó Ctlr/Alt/F1 - F7 működik, sötét lesz a monitor meg ismét visszajön a cicus.
májkimiki: Az EFI 104MB-jából 33MB-ot használ a Win10.
tordaitibi: Igen van elég hely (38GB), a képeken nem látszik. Már többször felírt od mindent, csak a legvégén a grub-ot nem tudja írni.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
-
válasz lev258 #39717 üzenetére
'Az EFI System Partition-t kell választani. Épp ez az, hogy ahhoz nem kell csatolási pont, az már definiálva van azzal, hogy kiválasztottad EFI-nek.' Az UBI telepítők esetén biztosan ígyvan, de más distrók esetén be kell neki állítani a /boot/efi csatolási pontot grub esetén, mert systemd-boot esetén meg /boot a csatolási pontja.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
mezis
félisten
válasz lev258 #39717 üzenetére
Semmiféle leírást nem követek.
Eddigi "normális" esetekben elegendő volt az installálás követése, a Grub2 is rendben volt, létrejött a betöltéshez a menü (Linux, tesztek, Windows 7, vagy újabban Windows 10.
Volt olyan esetem, (lehet hogy ezzel a hw.-el) amikor grub rescue -val sikerult a dual boot.A mostani esetben az sda1-et alapból EFI-nek jelzi és jobb szélen van, hogy Windows boot Manager.
Kevés lenne a 100MB-ból maradt hely?[ Szerkesztve ]
mezis
-
válasz lev258 #39685 üzenetére
"Free for personal use. Anyone can use UA-I Essential for free on up to 3 machines..."
Amúgy már nem az, vagyis így az.Mindegyik LTS upgradelhető a következő LTS-re, jelen esetben a 18.04-re. Nincs olyan, hogy Lubuntu vagy Server, csomagok vannak különböző támogatási idővel.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
félisten
válasz lev258 #39643 üzenetére
Amúgy kipróbáltam feltenninaz sddm-et, az meg akapból.téma nélkül kerül fel, és ha fel akarok tenni valami témát hozzá, akkot meg fel akarja tenni a fél KDE-t vele.
Esetleg erre van tippetek, hogy valami kde mentes géma nincs az sddm-hez?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
kiborg
aktív tag
válasz lev258 #39629 üzenetére
https://lacyc3.eu/az-ubuntu-csalad-rendszerkovetelmenyei
Ez alapján akár elég lehet a gépem. Q9650 és 8GB Ram van benne.
Ez a lap ilyen hogy UEFI meg Security nem ismer Régi lap.
Ismerkedés a cél, meg hogy hátha jó lenne a hang,mert Win10 alatt néha recseg. HW vagy SW hiba, ki szeretném deríteni. Meg hátha a Firefox nem lenne olyan pazarló a memóriával. Szinte csak netezésre használom majd.Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
gregory91
senior tag
válasz lev258 #39627 üzenetére
Ha a képfájl egyfajta "dd- módszereként" lett kiírva a "cerka-meghajtóra" (még leírni is rossz),csak a grub indul uefi módban,ellenben a isolinux veszi át a bootloader szerepét.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
kiborg
aktív tag
-
Pano
addikt
válasz lev258 #39506 üzenetére
Még holnap érkezik a cuccos, csak előre fel karok készülni (P14s Gen1). Csak eddig minden olyan noti esetében, ahol volt előtelepített ubuntu-s verzió (ez nem az, de létezik olyan verzió belőle), ott általában fel voltak pluszba téve cuccok meg repók. Tehát kicsit hozzá volt simítva a készülékhez, nem volt teljesen olyan, mint ha csak letölteném az official iso-t.
Amúgy i5-10210U
NVIDIA Quadro P520[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
PociAti
őstag
válasz lev258 #39453 üzenetére
Ennél már van hiba:
pa@pa:/etc/update-manager/release-upgrades.d$ sudo apt-get upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
*The following packages could receive security updates with UA Infra: ESM service enabled:
libpam0g libdjvulibre-text bluez
.... és még nagyon sok más ...
libssl1.0.0 php7.0-mysql tzdata
Learn more about UA Infra: ESM service for Ubuntu 16.04 at https://ubuntu.com/16-04
Ubuntu comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent permitted by
applicable law.
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
libmysqlclient20
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 1 nem frissített. -
PociAti
őstag
válasz lev258 #39451 üzenetére
Nem, nem szokott hibát dobni.
sudo apt-get update
...
Letöltve 325 kB 2mp alatt (157 kB/s)
Csomaglisták olvasása... KészMindenféle programozási környezetet, speciális programokat telepítettem fel, azért nem akartam eddig piszkálni, mert lényegében működött.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz lev258 #39437 üzenetére
Nem. Szövegszerkesztő üzenete, hogy egy csak olvasható lemezre próbáltam írni. A Windowsos SSD-m meppusztút, szóval azzal nem tudok csinálni semmit. De mikor a Win csinál vele valamit olvasni se tudom, és lakatok vannak a mappákon is. Most nincs ilyen, de a beillesztés nem opció. De van közben egy új kérdésem is, miért nem választhatom ki az elsőt, és hogy választhatnám ki mégis? Vagy hogy szabhatom testre? Észrevettem, hogy valamikor kihúzódott a prociventi, lehet emiatt van. De már bedugtam, és most látom ezt mert most kell itt lennem az SSD halála miatt, és 5 percenként elsötétedett, így láttam ezt meg.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
.LnB
titán
válasz lev258 #39354 üzenetére
Ma még meg kell csinálnom, hogy automatikusan mountolja indításkor a HDD-ket. Ez is új még nekem. De már utána néztem, szerencsére könnyen megoldható.
Meg ezt a Gnome Tweak-et fogom még megnézni, hogy hogyan lehet állítgatni az asztalt.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz lev258 #39352 üzenetére
20.04 LTS-t tettem fel. Arra 2025 áprilist írnak. Mondjuk nem is teljesen értem, verziószámban ez a kisebb.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
apatyas
Korrektor
válasz lev258 #39332 üzenetére
Köszönöm! Egyenlőre uefiban a north bridge iommu letiltása indíthatóvá tette a rendszert, gondolom teljesítményt vesztek így. Most már tudom mit keressek, folytatni fogom a javaslatod alkalmazásával. Ezer hála!
[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
MostaPista
tag
válasz lev258 #39265 üzenetére
Jo, akkor reszletesen, hogy igy erthetobb legyen:
win7 lett telepitve, a linux pendrajvrol megy, tehat csak memoriaban dolgozik, akkor is produkalja a hibat.
Azaz az a feltetelezes, hogy talan hdd sector hiba volt vagy mas okbol hibas volt a linux telepitese, kilove.Masoknak ismetelve:
Ki van love a power management es a kepernyovedo is, nem ezek a hunyok, egyszeruen masodpercre pontosan 10 percenkent feketere valt a kepernyo, de "alatta" minden megy tovabb, tehat amkor zenet vagy videot jatszok le, megcsak csuklas sincs a hangban.Valoszinuleg az lesz, amit valaki emlitett, hogy bizonyos hardvereknel ilyen van.
-
afi0903
aktív tag
válasz lev258 #39232 üzenetére
Ubuntu Server. 4-es-ből a 8gb-os.
Felcsatolás előtt, után csináltam chmod 777-et és chown griffin:griffin-t (griffin a group és user is), mindkettőt rekurzívan. Nem tudom hogyan kell ellenőrizni, de nem írt ki hibát.
Hogy kell az UUID-t ellenőrizni?
Hogyan csatoljam manuálisan?@cigam
Raspberry Pi OS-en így csatolta, és nekem meg jó ez a név.
Korábban olvastam, de most megpróbáltam ez alapján.
Most megpróbáltam egy WD néven létrehozott könyvtárban csatolni, ugyanaz az eredmény.
Az fstabben ez szerepel jelenleg:UUID=16C4E7074506D876 /media/pi/WD ntfs-3g uid=1000,gid=1000,umask=007 0 2
-
GreenGoblin
őstag
válasz lev258 #39218 üzenetére
Éppen azt csinálom. Prábálok keresni valami jó laptopot, de nem egyszerű a helyzet.
Eddig az XPS 13 tetszik a legjobban és elvileg megy is rajta az Ubunutu, de az akku állítólag nem a legjobb. A Lenovo X1es is tetszik, de annak meg az ára brutál.
De még nézelődök... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
leviske
veterán
válasz lev258 #39212 üzenetére
Rendben, köszönöm. Alapvetően azért fura a dolog, mert Tumbleweed és 21.04 alatt is huzamosabb ideig használtam ezzel a kernellel a gépet. A 20.04-et eddig pont amiatt kerültem, mert a régebbi kernelek esetében az ethernet vezérlővel is gond volt és arra számítottam, hogy a 20.04.3 megoldotta a problémáim.
-
GreenGoblin
őstag
válasz lev258 #39199 üzenetére
Az új power mode a laptopokhoz, az asztalra ki lehet könnyedén húzni dolgokat, a csatlakoztatott driveok megjelennek az asztalon.
Ja a TimeShiftre sejtettem ez a válasz.Más kérdés: Mennyi ember fejleszti az Ubuntut? Csak kíváncsi vagyok. Illetve melyik az az disztro ami mögött a legnagyobb fejlesztői brigád áll vagy ül?
[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
Dave™
nagyúr
válasz lev258 #39193 üzenetére
Ez erősen értelmezés kérdése, mert ha minden flavour hivatalos, akkor nincs semmi, ami ne lenne hivatalos Ubuntu változat, pedig csak az Ubuntut fejleszti a Canonical, mint fejlesztő. Ezzel szemben pl. a Neon bár nem diztribúció, az közvetlen a Plasma fejlesztőitől van, ami miatt de facto eléggé hivatalos kiadásnak tekinthető. A Kubuntu mindig is kicsit mostohagyerek volt, a többi flavorrel egyetemben.
-
Dave™
nagyúr
válasz lev258 #39190 üzenetére
Tudtommal sosem volt az. Kubuntu is a community developed and supported project.
-
Dhampir
félisten
válasz lev258 #39180 üzenetére
Nélkülözhetetlen volt néhány Windows alapú program futtatására, ha valaki csak emiatt nem akart Microsoft szoftverterméket vásárolni.
Így esetleges megfelelő professzionális alternatíva hiányában marad a fizetős CrossOver annak, akinek ez megéri az árát, vagy ismét kezdődhet a Wine konfigurációs kísérletezés a hőn áhított, kedvenc alkalmazás beizzítása érdekében.
-
Petya XT
senior tag
válasz lev258 #39173 üzenetére
Köszönöm,
A fenti linken taglalt probléma kísértetiesen hasonlít az enyémre. 17,18,19 verziónál soha nem volt vele semmi probléma. Gondoltam a Cinnamon hülyeségeire, de amint látom Gnome alatt is ua. És nem is Mint specifikus. Manjaro alatt(Cinnamon) az AUR-os unofficial működött. Teljes a tanácstalanság. Persze lehet visszaállni 19-re, de az már milyen.
Végigolvasva, feltettem az intel media drivert, semmi változás, így purgáltam is. -
V.Stryker
nagyúr
válasz lev258 #39158 üzenetére
Hát ettől nem lettem okosabb. Azt olvastam visszaolvasva, hogy ennyi ramnál swap nem is nagyon kell, mert lesz swap fájl. Viszont a /home partícióval kicsit bajban vagyok. Gondolom újratelepítésnél megmarad az az előnye.
Ha nem releváns, hogy megmarad-e, akkor elég csak egy / és kész?-
-
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz lev258 #39063 üzenetére
És akkor anyósomnak azért tette fel a lányának a férje, hogy nincs rá vírus, meg egyszerű a használat, aztán itt 2-3 órát kellett programozgatni meg mittomén. Miközben szerencsétlen még a nyomtatást is alig tanulta meg.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz lev258 #39049 üzenetére
Valóban ott van ilyen néven. De 3 fájlt is behoz.
Nem tudom sajnos ez a Live nyomtatás hogy működik. A frissítést sem én csináltam, csak próbálok segíteni.
A nyomtatónál, localhost azt írja, az jó?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz lev258 #39047 üzenetére
Eddig működött, csak miután le lett frissítve az ubuntu több év után, nem csinál semmit ez a nyomtató.
Igazából amikor kézileg a listából akarom kikeresni ezt a nyomtatót, akkor nincs is felsorolva.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
cimp
senior tag
válasz lev258 #39016 üzenetére
Nem valószínű, hogy szándék lenne rá. Valami más lehet a háttérben, mert már 455 is rossz, és azóta kint van a 460, 465 is és minddel ugyanaz van. Valamit jobban átírhattak mint kellett volna és egy csillagállás is kellhet a jelenséghez. Láttam olyanokat, hogy a 4k-s felbontással bajok vannak, vagy másodlagos monitornál panaszkodnak hasonlóra... Visszaszoktam állni 450-re, de valami megoldás jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
-
batyuska100
senior tag
válasz lev258 #38947 üzenetére
Azt nem értem, hogy a múltkori és a mostani próbálkozás között nem volt semmi hardverváltozás de tovább jutott. Most nemrég megpróbáltam egy 9400GT-vel amit a szekrény mélyén találtam, azzal még a Kubuntu feliratig sem jut el, de abban sem vagyok biztos hogy normálisan működik. Szerintem egy ideig szüneteltetem ezt a Linuxra költözést, majd ha veszek egy új videokártyát akkor azzal megpróbálom.
Köszi a válaszokat! -
batyuska100
senior tag
válasz lev258 #38945 üzenetére
A kábelnek szerintem nincs baja, Windows 10 alatt normálisan működik. 1-2 hónapja is próbáltam telepíteni, akkor a töltőképernyő után valami olyan felbontást állított be ami egyik monitornak sem tetszett. Safe módban elindult, kiderült hogy nincs driver. Felraktam a legfrissebbet de ugya azt csinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Nyaralás topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kiderült, hol fogadja Kína a TikTok-menekülteket
- Vissza a PC Masterrace-re
- OLED TV topic
- Megszabadul a gyengén teljesítő dolgozóitól a Meta
- Windows 10
- Assetto Corsa EVO
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office