Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
guppi2
tag
Ehhez a géphez milyen linuxot tudnátok ajánlani?
alaplap :H67-USB3-B3
processzor : IC i5 - 2500 , 3,30 GHz , 3601 MHz , 4 mag
SMBIOS : 2,4
RAM : 8 GB
Integrált videókártya
Olyan linuxot szeretnék amin elfutnak a kedvenc játékaim :
Minecraft és hozzá a forge vagy olyan progi amibe a módokat futtatni tudom .
World of Tanks
Jelenleg Win 7 fut rajt de elegem van már abból, hogy álandóan újratelepítsem mert vírusos lesz.
Meg mindig vírusírtó programokat vadászni hozzá ami nem 30 napos próbaverzió. -
Lathronos
őstag
válasz szuszinho #25893 üzenetére
Ha virtualboxban próbálgatnék linuxokat és nem LIVE-ban, soha nem használnék linuxot. Ugyanis sok esetben vagy egyáltalán nem működik az adott disztribúció, vagy olyan bugok jönnek elő, amik miatt használhatatlannak tűnik. Ezért nem is használom tesztelésre már 3 éve. A remastereimet 2 PC-n és 2 laptopon tesztelem éles telepítéssel mielőtt közzé teszem. Nem áll szándékomban szívatni senkit azzal, hogy egy bugos selejtet teszek közzé.
Ma délután munka után elkészítem a minimal verziókat. is. Holnap pedig jönnek a 16.04 minimal remasterek.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
imibogyo
veterán
válasz szuszinho #25895 üzenetére
Külön fell raknod a valószínűleg a Vbox addons-t (linuxonként megtalálod itt a terminál parancsokat. Nekem Win alatt is kellettek ezek a kiegészítők, hogy rendben működjön minden. Itt pedig megtalálod a komplett ISO-t külön (~ 60 MB).
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Feltettem a 14.04.4 32-es openboxot virtuális gépbe, de használhatatlan
Próbáltam böngészőket indítani, de csak a fejléce jelenik meg. A vendég képernyő méretet sem lehet változtatni. Mást nem is próbáltam. -
nemurea
aktív tag
Megnyugodtam, hogy mégsem egyszemélyes rajongótábor vagyok
Vivá L'master!
-
IstvánLászló
senior tag
Lathronos
Köszönöm az új remastered és tényleg jól sikerült mint a többi is.
Most éppen róla írok.
Lényeg nekem teszik, főleg a képernyő jobb oldalán láthatom a folyamatokat.
További sok sikert kívánok és mennem kell.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Skilly
aktív tag
válasz King Unique #25882 üzenetére
Ja szoval ilyen kinezet es egyeb lehetosegek. Bar gondolom, hogy akkor az a par program amit hasznalok ugyan ugy menne az eOS-en is. Meg eldontom melyik legyen.
Lathronos: Koszonom ezeket a szuper remastereket. En nagyon szeretem az egyszeru letisztult kulsoket. Szoval meg nem tudom, hogy melyiket valasszam. Az eOS nagyon megtetszett, hogy olyan egyszeru es szep.
HyperX
-
Lathronos
őstag
-
LógaGéza
veterán
válasz Lathronos #25887 üzenetére
Nincs Xenial repója, ezért nem fog menni...
Most annyit csináltam, hogy beraktam a Yakkety Main és Universe repókat, majd
sudo apt-get -f install firebird2.5-super=2.5.5.26952.ds4-4ubuntu1, csak épp félek, hogy ez nem egy szép megoldás..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Lathronos #25885 üzenetére
Itt se nyert. Magát a .PKG-t le tudom tölteni a Launchpadról, azzal nincs baj, de van azért egy jó pár függősége, azt nem nagyon akarom egyenként összevadászni... A függőség függőségéről nem is beszélve...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Xenial Ubira fel kellene raknom egy csomag bizonyos verzióját, ami csak Yakkety repóban elérhető (Xenialban egyel régebbi van).
Hogyan tudom ezt legfájdalommentesebben megoldani?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Lathronos
őstag
válasz Skilly #25881 üzenetére
Azt jelenti, hogy korlátolt, hogy elég minimal design-ja van, amit nem is tudsz módosítani. Viszont ha testreszabható minimal rendszerre vágysz, van openbox remasterem is 32 és 64 bites változatban. Na ezen bármit módosíthatsz: ablakkeret, téma, gtk, ikontéma, magát a panelt is átszabhatod akármilyenre.
Ez se csúnya mint látod(ez nem az alapértelmezett külső, én szerkesztettem át ilyenre):
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Skilly #25881 üzenetére
A testreszabási és úgy összességében a beállítási lehetőségei korlátoltak az eOS-nek, ami engem zavar. A felület sem alakítható úgy (gyárilag), mint más rendszereknél, asztalra sem lehet mappa / program ikonokat kitenni stb. Ennél még az Ubuntu is jobban formálható.
Illetve a Voyager X2 HD verziója (az a remaster is) még a KDE Kwin effektjeit is tartalmazza, amivel baromira fel lehet dobni a felhasználói élményt. Hasonló effektek egyébként a gyári OS X-ben is vannak, ahogy nézegettem. Tehát ilyen téren is közelebb áll hozzá, mint egy fapadosabb eOS. Illetve a dock is szerintem kellemesebb Voyager alatt + az a jobb oldali "menü" is nagyon cool.[ Szerkesztve ]
-
Skilly
aktív tag
válasz King Unique #25878 üzenetére
Szia!
Na gyors virtualban feltelepitettem a Voyager remastert. Eleg komolyan nez ki, mar mar tulsagosan is gyonyoru.
Mit jelent az, hogy az eOS korlatolt? Neked mi volt pontosan a problemad a rendszerrel? Bocsi, ha kicsit ertetlenkedek. A ket disztro amit hasznaltam, szinten csak alapszinten volt. Amugy win7 van, csak nem fogok 10-re valtani soha. Ezert is ismerkedtem mar korabban a Linux-al.
Amugy koszi a gyors valaszt es tippet.
HyperX
-
_ak_
addikt
-
King Unique
titán
válasz Skilly #25877 üzenetére
Helló!
Szerintem az eOS elég korlátolt és nálam pont ez tette be a kaput... Ha már OS X szerű rendszer kell, akkor szvsz sokkal jobb a Voyager. Én is a kolléga felturbózott kiadását használom belőle [link].
8 GB RAM és SSD már szinte erőmű egy Linuxhoz (~ Windows esetén is), így elhagyható a swap. Bár esetleg lehet neki pár GB-ot adni, ha valaki nagyon akar. NTFS fájlrendszert natívan írja + olvassa és a csatolás is beállítható. MSO helyett igazán akkor alternatíva az LO, ha pl. nem fontos előbbi formátumaival való tökéletes kompatibilitás, nem gond a másfajta menürendszer stb. De aszem régebbi MSO verziók felrakhatók PlayOnLinux segítségével, ami a fórumtárs által kreált rendszerekben is általában benne van.
[ Szerkesztve ]
-
Skilly
aktív tag
Szia Lathronos! / Sziasztok!
Ez most kivetelesen Neked cimzem,bar masok velemenyet es erveit is meghallgatom. Nagyon tetszenek a remasterek, amiket keszitesz. A legjobban az elementaryOS fogott meg. Ahogy neztem, ez ubuntu alapon van. Eddig Mint Cinnamont es Ubuntu Unityt hasznaltam. Igazabol nekem altalanos celokra kell (film,office,webszerkesztes+neha egy kis LoL). Tehat az elozo rendszerekkel is elvoltam, de az elementary nekem kinezetben nagyon tetszik.
Tehat az elementaryt telepitenem ssd-re. Ha 8gib memoriaval rendelkezem, gondolom elhagyhatom a swap-ot, ntfs hdd-ket gondolom ugyan ugy csatolja automatikusan. Office alkalmazasnak a LibreOffice a legjobb? Mennyire erdemes letrehozni ramdisket, kb. 1gib-et?
HyperX
-
Dave™
nagyúr
válasz King Unique #25875 üzenetére
16.04-től benne van a Unity tweak toolban. Nekem a kiírt programnevek (ikonok helyett) meg a kategorizált start menü inkább XP-s érzet, de ezen nem veszünk össze. Pont a Windows 7 kezdte el a keresőt favorizálni a start menüs tallózgatás helyett, a Unity ugyanezt az elvet követi. Ahogyan a super+1...0-ig is mennek a gyorsgombok stb. A felső panel mondjuk nem Windowsos, de jobb is, sokkal kényelmesebb és jobban szem előtt van, mint a bal vagy jobb alsó sarokban.
Egyébként a flat dizájnnal semmi baj, csak a színeivel meg a kontraszt hiányával (meg kicsit túl is van rajzolva szerintem).
-
King Unique
titán
Ami giccses és harsány, az inkább a Plasma 4. A Plasma 5 pont a minimalista, letisztult flat dizájn. Ennyi erővel a Unity is inkább az előbbire hajaz dizájn terén...
Illetve jól mondtad, hogy a fenti véleményed meg lehet érteni, de egyetérteni már nem muszáj vele. A MATE lehet kicsit puritán itt-ott, de szvsz egy Mint esetén jól néz ki. Az Ubuntu MATE meg főleg. A Mint Cinnamon meg még babább, nem mondanám, hogy "XP utánérzés" lenne, sőt az újabb rendszerekhez is idomul némileg. A GNOME 3 megint nagyon dizájnos, de nekem személy szerint totál nem áll kézre és így szinte alig használható."Ha a Unity-ben alulra teszed a tálcát, az gyakorlatilag olyan lesz, mint a Windows 7"
Szerintem meg egyáltalán nem. Kerestem a rendszerben a beállítást, de nem találtam GUI-n, így ezen cikk alapján csináltam [link]. Tehát csak terminálból lehet megoldani ezek szerint. Viszont elég furán
(hülyén)néz ki így és mondhatni kényelmetlen. Aki W7 szerű megjelenést akar és használni is kb. úgy akarja, annak 100x inkább a (Mint) Cinnamon való.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Lathronos #25871 üzenetére
Ez a személyes véleményem, nem szükséges vele neked vagy másnak egyetértened, attól még lehet különböző véleményem. Ha a Unity-ben alulra teszed a tálcát, az gyakorlatilag olyan lesz, mint a Windows 7, tehát annyira nagy hülyeséget talán nem mondtam. Azt sem mondtam, hogy a többi ocsmány hulladék, a KDE-t ettől még giccsesnek tartom (ami nem egyenlő sem az ocsmánnyal, sem a hulladékkal). Ha én mutatom, akkor először megmutatom neki a Unity-s verziót, mert szerintem ez áll a legjobban kézre, aztán ha ő Windows XP-s start menüt szeretne, akkor mutatok mást. Megfeleltethetném a kirohanásod a remasteres verzióidra, de nem teszem, azt már egyszer átbeszéltük.
-
Lathronos
őstag
Na meginit itt artunk: "a unity az igazi királyság, a többi DE pedig ocsmány hulladék". Én úgy állok hozzá egy érdeklődő leendő linux felhasználó útbaigazításához, hogy megmutatom neki az összes DE-t, és ő eldönti neki melyik tetszik. Nem pedig: "itt a unity, tetszik vagy sem, ezt kapod!"
-
DrojDtroll
veterán
válasz DrojDtroll #25858 üzenetére
Meglett a "megoldás"
-
Dave™
nagyúr
A gadget-ek meg a plasma 5 színei, alkalmazásai (pl. amarok), szerintem túl harsány az egész. Egy neonos színorgia. Kontraszt nem sok van benne. Akinek ez jön be annak tuti tetszik, szerintem csak hatásvadász. Én sokkal inkább Gnome párti vagyok, ami meg a másik véglet, puritán, letisztult (a Gnome 3 alap felső panelje mondjuk szintén béna, de ez más kérdés).
-
Eastman
addikt
Köszönöm.
14.04. LXDE-t fiúsítottam. Nincs szó válóokról. Ubit kértek, lesz két opció a bejelentkezésnél. Unity vagy LXDE. Választható. Tweak tool egyébként itt nálam nem tette át jobb oldalra a gombokat. Felajánlotta, de nem tette át a gaz!
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Dave™
nagyúr
válasz Eastman #25854 üzenetére
Az ablakkezelő gombokat Unity alatt is át tudod tenni jobb oldalra a tweak toollal, 16.04-től pedig alulra is lehet tenni a launchert, úgy gyakorlatilag olyan mint a Windows 7, csak felül van egy plusz információ panel. Tesztelni miért nem jó egy live 16.04? Nem kell félni a Unity-től, nem harap az, és ha ez válóok, akkor most már alulra is lehet tenni, bár okkal került oldalra.
szerk: tehát én csak azért is Unity-vel mutatnám, a KDE nekem giccshalmaz, a Cinnamon Windows XP utánérzés, a Gnome 3-at kicsit túltolták (egyébként még mindig jó, de azt tényleg szokni kell), a MATE meg kicsit idejétmúlt, bár én szerettem a Gnome 2-t.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz szoke12 #25862 üzenetére
> "Milyen nyelven érdemes elindulni, és milyen környezettel?"
Amilyen nyelven tudsz, és amelyik környezet kézre áll.Én C++ + Qt párost használok.
C# alatt emlékezetem szerint a GTK#-pal tudsz grafikus felületet csinálni. Ha jól látom, akkor már Winforms-szal is.
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
Gyors kérdés: Linux ubuntu alatt szeretnék grafikus felületű programot írni, adatbázis, illetve dokumentumok kezelésére.
C# ismeretekkel rendelkezek, de ha kell, a cél érdekében megtanulok mást is szívesen.
Milyen nyelven érdemes elindulni, és milyen környezettel?
Tapasztalatokat is várok"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Lathronos #25860 üzenetére
Még 50-perc és megnézem live módban...
A nem nehéz elkészíteni egy remaster-t, hát persze hogyne, ha mint te is tudod, mit hogyan is kell csinálni.
A tapasztalatom hozzád képest szinte nulla.
A többféle Ubuntu remaster-t készítesz, OpenBox remaster tényleg szép prímán sikerült munkáid egyike.
A blogodban olvastam és köszönöm a biztatást és te sem add fel...
Mondod most is a 64 bitesről írsz, én is olvasom a témát és próbálók tanulni.
Jelenleg Linux, "Amiga", témában vagyok elmerülve és le a kalappal előtted....[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Lathronos
őstag
válasz IstvánLászló #25859 üzenetére
Nem olyan nehéz elkészíteni egy remaster-t, csak a konfigurálással megy el sok idő. Olykor 2-3 nap is eltelik mire úgy működik ahogy azt elvárom tőle. Van többféle Ubuntu remasterem is, nézz körül nyugodtan a blogomban és próbálgasd őket kedvedre. A legbüszkébb(már ha illik ilyet mondani ) az OpenBox remastereimre vagyok, most is a 64 bitesről írok, a 32 bitest most töltöm fel.
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Lathronos #25849 üzenetére
Már töltöm is
Köszi a munkádat én is!(#25857) Lathronos
Az elkészítésével bohóckodni, ugye viccelsz?
A remastere -id nekem tetszenek és további sok sikert kívánok.
Üdv, István[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
DrojDtroll
veterán
Felteszem itt is, hátha sikerült megoldást találni rá.
A laptopomat kiterjesztve használom.
A kiterjesztett képernyőn akarok megnézni egy videót vlc-vel teljes képernyőben. A vlc-t a kiterjesztett képernyőre húzom és kettőt kattintok a képre, ezzel teljes képernyőssé téve azt.
A kép teljes képernyős lesz, a gond az, hogy az elsődleges kijelzőn.
Mi lehet a megoldás?
-
Lathronos
őstag
válasz soldi3r #25856 üzenetére
Van Cinnamonos Ubuntu, én szoktam az elkészítésével bohóckodni.
Azért nem Mubuntu, mert hülyén hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
14.04-en Unity helyett kedvcsinálónak melyik még a szép, trendi asztali környezet? Legyenek az ablakkezelő gombok jobb oldalon, a tálca lent (tehát szerkeszteni tudjam). Win-ről ismerkedne a fiatalember az Ubuntuval, már csak az Ubi van a gépen.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
soldi3r
veterán
Az uj Ubuntu Mateval hogy lehetne kepet megosztani egy LG TV-vel vezetek nelkul?
E30 (oo=[][]=oo)
-
Lathronos
őstag
A 64 bites openbox remaster kész, info és letöltés ITT.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék Lubuntun használni iTunes letöltést,
Van valakinek tapasztalata?
Vagy használ Linuxon iTunes zene letöltő programot?
Segítségeteket kérném. -
Rimuru
veterán
válasz DrojDtroll #25834 üzenetére
Ha szeretned "desktop" appkent hasznani es van chromiumod, megsporolhatod az emlitett programot is.
chromium --app=https://messenger.com
Nekem a Skype fut igy amikor kell
chromium --user-data-dir=/home/cc/.config/web/skype --app=https://web.skype.comVigyázat, csalok!
-
Lathronos
őstag
válasz #40553216 #25838 üzenetére
Tudom, hogy nem kötekedésről van szó, csak jótanács volt amit ezúton szeretnék is megköszönni. Ma már túl fáradt vagyok hozzá, de holnap kiegészítem a leírást a manuálisan frissítendő szoftverekre vonatkozó teendőkkel.
-
törölt tag
válasz Lathronos #25837 üzenetére
„De aki napi szinten használ linuxot, gondolom tudja.”
Ne hidd! Ha most kezd használni, miért tudná? Ráadásul egy fórumon folytatott eszmecsere során szembesül, hogy másként kell frissen tartani, mint a Windows, mert egyetlen paranccsal az egész rendszer frissül, az miért gondolná, hogy van egy program, ami mégsem.„A nem hivatalos forrásból származó szofverek”
Az a kis különbség azért megvan, hogy azt ő maga telepíti fel utólag, így arról ezt tudja.
Nem kötekedni akarok, csak biztonság okán említettem. -
Lathronos
őstag
válasz joker91 #25832 üzenetére
Hogy mennyire biztonságos? Nem tudom. De nem hiszem, hogy valami álcázott kártevő lenne.
(#25836) tomtyi
Nem, nem írtam sehol, hogy van amit manuálisan kell frissíteni(pl. a TeamViewer-t is). De aki napi szinten használ linuxot, gondolom tudja.
"Nem olvastam még a blogodat"
És más rematerek ismertetőjét szoktad olvasni? A nem hivatalos forrásból származó szofverek manuális frissítésére szinte sehol sem hívják fel a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz joker91 #25832 üzenetére
Ez a messenger van mindegyik remasteremben.
-
joker91
tag
válasz Lathronos #25831 üzenetére
Próbálgattam live-ba az eddigi rendszereid. Ezt a jelenlegit is meglesem. Köszönöm a munkád!
Egy olyan kérdésem lenne (ami nem kimondottan linux), de láttam hogy az összes rendszeredre feltelepíted a Messenger-t. Evvel kapcsolatba lenne kérdésem, hogy mennyire biztonságos ezt használni? Ezt úgy értem, hogy ez nem a facebook terméke nem? Ezért kérdezem csak.
Mert igazából csak a Messenger részt használom fb-ből, s akkor kiváltaná a böngészőt ez a program. -
Lathronos
őstag
Örömmel jelentem, a friss, ropogós 32 bites openbox 14.04.4 remaster a blogomból elérhető. A 64 bites változat terveim szerint holnap, a minimal verziók pedig jövő hét végéig készülnek el.
-
Dave™
nagyúr
válasz DrojDtroll #25827 üzenetére
gconf2 (apt-cache search gconftool).
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #25825 üzenetére
Hiányzik neki a gconftool.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
DrojDtroll
veterán
Próbáltam telepíteni egy programot, de problémába ütköztem.
root@asus:/home/baratiistok3/Downloads# dpkg -i tixati_2.38-1_amd64.deb
(Reading database ... 128749 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack tixati_2.38-1_amd64.deb ...
Unpacking tixati (2.38-1) over (2.38-1) ...
Setting up tixati (2.38-1) ...
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 5: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 6: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 7: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 9: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 10: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 11: gconftool-2: command not found
dpkg: error processing package tixati (--install):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 127
Processing triggers for desktop-file-utils (0.22-1ubuntu3) ...
Processing triggers for mime-support (3.58ubuntu1) ...
Processing triggers for hicolor-icon-theme (0.15-0ubuntu1) ...
Errors were encountered while processing:
tixatiMI a gond?
-
sz.balazs.95
veterán
Olyan problémám lenne, hogy a hangkezelő tökéletesen használhatatlan.
Hiába némítok el 1-1 alkalmazást, totál káosz lesz a vége, olyan programok is némítva indulnak el, amiket le se némítottam, és olyan programoknak meg visszaáll a hangja, amiket előzőleg lenémítottam. katasztrófa14.04.4 van fent.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Syl
nagyúr
>Én leforce-olnám
Nem tudom mit jelent, de jól hangzik
(#25818) Dave™
A Chromium is fent van a gépen, csak azt másra használom.
Chromeban megy a saját gmail, youtube, play store - az androidos telefon és táblagép miatt.
Chromiumban megy az irodai email, könyvjelzők, jelszavak.
A fő böngészőm egyébként a Firefox (alaposan bebiztosítva - no script, ghostery, ublock, keefox)
És backup browsernek meg van a Vivaldi (firfoxban jobb klikk, open with vivaldi in incognito mode).Szóval használok pár böngetőt
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BoB
veterán
Az APT már nem fogadja el az sha1 kulcsokat. [link]
Google ha minden igaz már lépett valamit az ügyben, próbáld frissíteni:
wget -q -O - https://dl.google.com/linux/linux_signing_key.pub | sudo apt-key add -
Vivaldi-t nem tudom.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
floatr
veterán
válasz lev258 #25809 üzenetére
Ahh bakker, visszajött nagy nehezen.
Nemtom mi frissült, de a jó édes felmenőit neki. Van szerencsére egy scriptem, ami telepíti újra az fglrx és a nyílt drivereket. Cseréltem egyet oda meg vissza, rebootoltam, és sokadjára vissza tudtam kapcsolni a szerencsétlenjét.Logban nem találtam a nyomát sem.
Azért köszi mindkettőtöknek
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz floatr #25808 üzenetére
Pl. compton. Telepítsd synaptic-ból, itt van a hozzá tartozó helyesen beállított config fájl. A letöltött compton.conf-ot másold be a /home/neved/.config mappádba, kapcsold ki az XFCE kompozitorát, majd indítsd újra a rendszert.
-
duo
addikt
nekem most felmerült egy kisebb gondom: SSDről villámgyorsan feláll a rendszer (nem nem dicsekszek, panaszkodok, mindjárt jön) gyk mire bemelegszik a monitor és bejön a kép, ott a desktop. viszont az lxpanel, időjárás bővítménye nem kérdezi le az adatokat. csak N/A van. csak fél óra múlva(ez persze állítható kisebbre de nekem elég lenne ha lekérdezné rögtön bootkor, aztán meg úgy ahogy beállítottam.) próbáltam késleltetve indítani, de semmi.
futott e bele hasonlóba valaki? ha nincs megoldás akkor tint2 és conky lesz a vége, de azt még meg kell tanulnom kicsit, és fázok is tőle.16.04 64 bit.
ja igen ha lxdmre bootoltam én onnan kézzel léptem be akkor müködött. csak miután bekonfiguráltam az lxdm-et is auto logonra állítottam ahogy szaoktam. na onnantól van a fenti probléma
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
floatr
veterán
Sziasztok
Ma egy update/restart után elszállt a display compositing. Valaki tud segíteni? (Xubuntu 14.04)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest