- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Házimozi belépő szinten
- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37125 üzenetére
V486 -on eddig 1 embernél volt akadozás. Nem tudom azóta változott -e valami. Majd visszajelez, mert azóta kis kitérő után újra felkerült nála az új FW.
Korábban, illetve korábbi FW -k alatt viszont sokkal több embernél volt probléma. Így ha például V412 alatt nálad minden oké, akkor kicsi az esély, hogy V486 alatt rossz lesz. Van esély, bármi előfordulhat, de elég kicsi.
-
freeland0806
tag
válasz
Rolika109 #37125 üzenetére
Az akadást a kalibráció biztos, hogy nem befolyásolja, szóval az ne tartson vissza. Magam nevében tudok beszélni, meg porto és kokokka is pozitív dolgokat írt a 486ról. Igazából nekem pl az oldotta meg az akadozásokat, viszont Bogyi007 meg utána sportnál tapasztalt akadozást (F1, Darts, foci). Én is nézek F1et, de nekem nem akadt ott sem. Szóval kinek hogy. Rakd fel szerintem ha kíváncsi vagy, aztán max downgrade ha nem tetszik valami. Nekem konkrétan a sz.rból csinált egy végre jól működő tévét
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37104 üzenetére
A TV -n nézd meg a készülék projektazonosítóját, és jegyezd fel.
Beállítások --> Rendszer --> Névjegy --> Termékinformáció
Itt keresd ki a felsorolásban a projektazonosító számokat.Ez azért fontos, mert a PID kezdetű fájlok nevét valószínűleg át kell írni.
A fenti képen látszik, hogy mindegyik PID után 37 van. Ez annak a TV -nek a projektazonosítója, amin készült a kalibrálás. Ha ez nálad például 41, akkor a 37 -et 41 -re kell átírni.
Pl.: PID41_SDR_Movie_3DLUT.cubeFontos, hogy minden beállítást a megfelelő tartalomnál kell importálni. Tehát ha SDR tartalmat állítasz be, akkor kapcsolj például normál TV adásra. Ha nincs előfizetésed, akkor YouTube -on keress például egy Bogyó és Babóca részt.
Az átírt SDR PID fájlokat másold át egy pendrive gyökerébe. Lehetőleg FAT32 -re legyen formázva, de lehet mással is működni fog. Ezt csak azért írom, ha mégsem tudná olvasni a TV, akkor valószínű ez az oka.
Nyomd meg a távirányítón azt a gombot, amin 3 vízszintes csík van --> Képbeállítások --> DDC --> Adatok importálása
Itt jelöld ki mind a hármat, aztán oké. (Dolby Vision -nél csak kettő van)Utána lépj vissza egyet, és a Képmódok között ott kell lennie a Kalibrált membrán nevű képmódnak. Utána itt kell folytatni a beállításokat. Ehhez kapsz segítséget, a *.zip fájlban vannak hozzá képek.
Ha ezzel kész vagy, akkor jöhet a HDR. Ehhez YouTube -on, streamingen, vagy saját filmek között keresel egy HDR anyagot és elindítod. Itt már ki fogja írni a bal felső sarokban, hogy HDR, így tudod, hogy kezdheted az importálást és a beállítást. A folyamat ugyanaz, mint SDR -nél.
Dolby Vison beállítást is úgy kezded, ahogy a többit. Először is keresel hozzá megfelelő anyagot. Bár a YouTube -on sok ilyen nevű tartalom van, ennek ellenére egy DV videót sem fogsz találni. Mert kamu az összes elnevezés, ahol ezt írták. Ehhez szintén saját videó, vagy valamilyen streaming szükséges. Elindítás után itt is kiírja a formátumot, ebben az esetben Dolby Vision fog megjelenni a bal felső sarokban. Arra kell csak figyelni, hogy ne IQ -ban legyen a kép, hanem sötét vagy világos módban. Csak akkor lesz elérhető a DDC mappa. A folyamat szintén ugyanaz, mint a többi módban.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Rolika109 #37045 üzenetére
Ha a V420-ról kell visszamenni a V412-re akkor a legtöbb képbeállítás javarészt megmarad ha a V420 alatt be voltak állítva.
Részemről a konklúzió az hogy bár érezhetően jobban nézett ki menüszerkezetileg a V486 de nálam a sportműsorok (darts, foci) mikrolagokat okozott a V420 alatt még éjszaka önálló életre kelt a tévé.
Nálam marad a V412.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37044 üzenetére
Többen is visszamentek, úgyhogy igen.
Viszont van két fontos dolog:
1.
V486 -nál lehet szükséges gyári visszaállítás. Ha nincs probléma nem feltétlen kell, de nagy frissítésnél szerintem ajánlott.2.
Ha végül V486 után visszarakod valamelyik korábbi FW -t, akkor lehetséges, hogy "x" százalékon sokáig állni fog a folyamat. Nem kell megijedni, másoknál is volt már ilyen. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37038 üzenetére
Majd valószínű linkeli az IMG fájlt, de ebből a szempontból a V412 és a V420 nem más. Bár nálam V412 -nél megszűnt az akadozás, de én ezzel a kisebb csoportba tartozom.
Egy próbát megér, de azzal érdemes számolni, hogy sanszos V420 alatt is maradni fog a hiba. Ezt a V486 az eddigi visszajelzések alapján nagyjából mindenkinél javította.
Szóval akinek akadozik a V412, V420 és a többi is, annak érdemes az új FW -re frissíteni. Függetlenül attól, hogy a vásárolt képi beállítások mennyire jók V486 alatt.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Rolika109 #36965 üzenetére
De megéri telepíteni, nem mondom nálam volt gond, de ez a Plex szoftverének is betudható volt, mert nem akart menni, de a Plex újratelepítési megoldotta a problémát.
Annyi biztos hogy a jelenlegi v486 szoftverrel akadozás mentesebb a lejátszás, legalábbis most akadozásokat nem figyeltem meg, legalábbis zavaró akadásokat nem figyeltem már meg sem Plexben, sem Netflixen, de MAX-on sem, TV adásokat nem nézek, erről ne is kérdezzetek. -
pictigjis
őstag
válasz
Rolika109 #27032 üzenetére
a telegramos teszt fw-kre mondhatjuk, hogy nem hivatalosak, hiszen ezek egészen biztosan az update szerverek közelébe se kerülnek (mégis feltetted a tévédre a v6-ot), míg a végleges fw-k forrása a telegramos adminok szerint valamelyik update szerver (itt meg mégis felmerül benned, hogy várnál). a legutóbbi 098 felkerülése után is elég hamar lefrissítették magukat a tévék, így teljesen hihető, hogy valóban valamelyik update szerverről származnak ezek a file-ok, mert ilyen rövid átfutással valóban teljességgel kizárható, hogy különböző verziókról lenne szó
-
ETOM
addikt
válasz
Rolika109 #25855 üzenetére
Gotiz hozzászólásai alapján. Feljebb van kép is mit kellett állítani. [link]
"Én ajánlásra a freesync ranget állítottam át a HDMI 2.1 extension block ablakon belül (CTA-861...). Nem elég átírni hanem ki kell törölni a gyári értéket és újra felvinni manuálisan.
Nem a bevitt érték "számít" (én 48-144hz-re állítottam, de lehet 48-120hz is, az alap érték azt hiszem 48-240hz volt) szóval nem ez számít hanem hogy valamiért 14byte-ben van megadva a gyári érték ami bezavar. Az átírt érték 9byte amivel már jó lesz, feltéve hogy minden egyéb beállítás rendben van és a GPU/hdmi kábel is megfelelő (ultra high speed HDMI 2.1)." -
Imi1981
veterán
válasz
Rolika109 #25433 üzenetére
Ha ezt kérdezed akkor neked nem kell. Egyszerűen felesleges legtöbb embernek. Annak kell aki érzékeny arra ha nem kadenciahelyes a lejátszás! Vagy különböző hangformátumok kellenek neki amit a tévé nem tud stb. Nekem van tv boxom több is mert a régi tévémen csiga lassú volt a smart rendszer és be be akadtak a 24p, 23.976 fps filmek ami zavart és erre gyógyír a kadenciahelyes lejátszás amit például egy coreelec-es médialejátszó tud tökéletesen.
Sokan észre sem veszik ha nem kadenciahelyes a lejátszás úgyhogy nekik ez nem hátrány.Az új tévémen a TCL 55C745 -ön már én sem használok médialejátszót. Pedig ez sem tud kadenciahelyes lejátszást de valahogy mégis megoldja a tévé és nem akad szóval már megfelel nekem. Attól még rá van kötve az Apple tv 4k 2021 de már nagyon ritkán kapcsolom be pedig nagyon jó cucc. Ettől függetlenül megtartom mindegyiket mert a másik kettő tévém kis buta tévé és ahhoz meg szükséges tv okosító.
-
pictigjis
őstag
válasz
Rolika109 #25072 üzenetére
jött a telegramon egy m999 test version 3, azonnal fel is tettem, bízva abban, hogy "rosszabb" nem lehet a 2-esnél. és tényleg nem rosszabb, a tévén futó hbo max app által játszott dv tartalom esetén már nem látok villódzást, szóval aki véletlenül a 2-esen van, annak valószínűleg nem fog ártani a frissítés (bár nem merültem bele részletesen, gyors nyomogatással kb. ugyanaz minden, de villódzás nélkül)
-
pictigjis
őstag
-
mrmft
senior tag
válasz
Rolika109 #24622 üzenetére
Gyari lejatszo nem mindig van a helyzet magaslatan, probald ezt a Kodit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- bambano: Bambanő háza tája
- Windows 11
- EA Sports WRC '23
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged