Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz
mikrofon #39938 üzenetére
Egyik pillanatról a másikra nem kapcsolhat be semmilyen energiatakarékosság.
Annyi, hogy az erősítő és a TV között van egy DAC, abba megy a TV optikai kábele mivel az erősítőn nincs olyan bemenet. A DAC-nak külön tápja van. Korábban a régi TV-vel soha nem volt ilyen gond. -
gabber01
addikt
válasz
nicu71 #39931 üzenetére
Amikor működik, nincs vele nálam sem semmi gond, szól ahogy kell. Úgy képzeld el, hogy elindítok egy filmet, nincs hang. Átváltok belső hangszóróra majd vissza optikaira és jó, amíg vége nem lesz a filmnek és jön a következő. Vagy beletekersz, vagy másik appra váltasz. Tehát majdnem minden esetben, amikor megszakad a jelfolyam, mintha elfelejtené hogy azon kellene működnie. De pl youtube-nál meg nem, ott jól működik.
-
gabber01
addikt
válasz
headhunter #39913 üzenetére
Mi, mihez? 55"-ban nem is gyártanak C89K-t a hivatalos oldal szerint, és a specifikáció alapján is ez inkább egy C7K.
-
gabber01
addikt
válasz
nicu71 #39893 üzenetére
Igen, elég sajnálatos, de nem zavarna amúgy ha nem vesztené el folyton a jelet optikai kimeneten. Amúgy sosem használnám a TV hangszóróit, de állandóan oda vissza kell váltogatni, ha filmek között váltok vagy akár csak bele tekerek egybe. Valamiért mintha lekapcsolna az optikai port és nem ad ki jelet, amíg át nem váltok másik kimenetre és vissza.
Ez az egyetlen dolog ami igazán bosszant. -
gabber01
addikt
válasz
zeon.hu #39849 üzenetére
Ez érdekes. Mi is vettünk családba egy ilyen TV-t pont pár napja és ahogy kipróbáltam, a hanggal semmi gond nem volt, sőt, kategóriához képest kifejezetten kellemes, és a hangerő 20-30 körül már messze kielégítő. Ha nem a forrással van baj, akkor lehet hibás sajnos a készülék.
-
gabber01
addikt
SSD annyiban lehet jobb, hogy annak nincs hangja, míg a HDD-knek azért lehet egy kicsi berregés, kattogás, ez-az, ami ha megy valami a TV-n nyilván nem gond, de ha ki van kapcsolva minden és csak a seed megy egész nap pl. akkor ez a kis cicergés feltűnhet és még zavaró is lehet.
Szerintem ma már az óriás adattároláson kívül, mezei átlagfelhasználáshoz semmilye körülmények között nem tudnám ajánlani a HDD-t, mert ok, drágább valamivel, de egy 1TB-os SSD azért már mindenkinek elérhető és elég sok mindenre elég.De ez csak szvsz.
-
gabber01
addikt
A dynamic tone mappinget mire szoktátok állítani?
Érdekes és kicsit meg is lepett, hogy a rtings ajánlott beállításainál kikapcsolták teljesen. Namost, az én tapasztalatom, hogy ha kikapcsolom, akkor durván nagyobb lesz a fényerő, viszont rengeteg részlet el is veszik, "kiég", és inkább a részlet orientált beállítást használom. Ugyanezt tapasztalom a C7K-nál és a C655-nél is. -
gabber01
addikt
Akiknek C7K-ja van, megnéznétek megint, csak a próba kedvéért nagyobb hangerőn is (értsd 20+/30+), hogy mennyire rezonál a hangszóró?
Bizonyos frekvenciáknál most is durván be tud rezonálni nekem. De még csak hangos se kell legyen. Pl. ebben a teszt videóban már az elejétől kezdve durván rezonál kis hangerőn is.Szóval nem tudom, hogy nálam rosszabb a helyzet, vagy mindenkinek ugyanolyan vacak.
-
gabber01
addikt
válasz
headhunter #39719 üzenetére
Az első videóban mutatnak egy részletet egy tesztvideóból 5:58-tól. Az tudja valaki, hol található youtube-on?
-
gabber01
addikt
válasz
Vhiktor #39716 üzenetére
Jaa, nem szabványt kérdeztem, hanem "szabályt".
Tehát inkább ilyen általános, de akár íratlan szabályokat, mint mondjuk hogy oledeknel szokták javasolni, hogy ne durrantsa maxra az ember sdr-ben a fényerőt, mert beég majd hamar.Szóval itt is arra gondolok, hogy milyen rule of thumbok vannak általános képminőség és élettartam szempontjából? Már ha egyáltalán van ilyesmi.
-
gabber01
addikt
Van valami "szabály" vagy ajánlás, hogy SDR-ben mekkora fényerőt javasolt beállítani? Akinek C7K-ja van pl, hogy használja?
Valamint a magas fényerő minilednél okozhat élettartam csökkenést? -
gabber01
addikt
Fényerőt egyébként ki, mire szokta állítani HDR-ben?
-
gabber01
addikt
Dinamikus kontrasztot érdemes bekapcsolni vagy inkább nem?
Eddig mindig az volt a tapasztalatom, hogy csak ront, de ezen a C7K-n olyan felemás. Bizonyos jeleneteknél javít, máshol inkább ront az összképen. -
gabber01
addikt
Valaki megnézte már Prime-on a The Assessment-et? Szándékosan ilyen ócska sötét ez a film végig? HDR-nek kb nyoma sincs sehol, de úgy általában a világos, nappali jelenetek is sötétek, semmi fényereje nincs... Pedig aztán a C7K kiégeti a retinád ha olyan anyagot kap.
-
gabber01
addikt
C655 van valakinek? Milyen az általános benyomás?
-
gabber01
addikt
válasz
Rottweiler89 #39632 üzenetére
Van gyorsmenü. Most nincs előttem, de asszem a 9es alatt van egy gomb, 3 vízszintes csíkkal.
-
gabber01
addikt
C7K-val használ valaki NAS-t? Vagy úgy egyáltalán használ valaki NAS-t itt?
Azon gondolkozom, hogy kellene valami jobb megoldás, mint mindig pendrive-ot hurcolászni a gép meg a TV között, de úgy tudom nem mindegyik külső tárolóeszközt szeretik feltétlenül a TV-k. Úgyhogy kísérletezés helyett jobb lenne egyből olyat venni, ami biztosan működik is.
-
gabber01
addikt
Na, ez meglepően tök korrekt.
Egyébként hol, milyen címen tudtál nekik írni? Mert az oldalon csak telefonszámot találok a TCL Hungary-hez.
Megpróbálnám én is velük kiterjeszteni a garanciát az 55C7K-nál, csak ráadásul ez még csak nincs is a listában, csak 65"-től felfelé, de Q7C-ből meg van 55", ami meg dettó ugyanaz a TV... -
gabber01
addikt
Valaki tudja esetleg a 43c655 lábainak a távolságát? Kerestem már mindenféle manualban, de nem találom egyszerűen.
-
gabber01
addikt
válasz
Rottweiler89 #39551 üzenetére
Na akkor azért érzitek fenomenálisnak.
Olyan 25-30as hangerőig van értékelhető hangja. Minél halkabban hallgatod, annál kevésbé nyomják el a középmagas és magas hangok a mélyeket, szóval addig még viszonylag telt hangja van. 30as hangerő fölött rohamosan vékonyul a hangkép, mert a mélyek már semmit sem hangosodnak a többi frekvenciához képest.Viszont érdekes dolgot találtam a menüben. Ugye be lehet állítani a hang menüben, hogy asztalon van a TV vagy fali konzolon és ugyan simán asztalon van, de ha átállítom konzolra, akkor valahogy testesebb a hangja. Közép mélyeket jobban kiemeli talán. Nagyobb hangerőn persze ugyanúgy elvékonyul, de átlag hangerőn, ahogy ti is próbáltátok, kicsit kellemesebb.
-
gabber01
addikt
válasz
Rottweiler89 #39549 üzenetére
Az mit jelent? Mekkora hangerőn próbáltad?
-
gabber01
addikt
válasz
Rottweiler89 #39547 üzenetére
Hát akkor nem tudom mi lehet nálam a hanggal.
-
gabber01
addikt
válasz
freeland0806 #39532 üzenetére
Pontosan. Mert elbaszták a burkolatot és rezonál, mint a franc egyébként. Igazából ez így már elég nagy átbaszás.
-
gabber01
addikt
válasz
freeland0806 #39527 üzenetére
Az akusztika vastagon benne van az általános hangkepnel, persze , de attól még egyértelműen hallani, hogy a hangerő növelésével mennyire durván leszabalyozza a mély hangokat, és teljesen elvékonyodik a hangja. Sőt, szinte beszéd hangerő felett már semmit sem számít az "equalizer" sem, nincs semmi változás, ha feljebb állítod a bass-t, semmi.
Átváltva a nagy Bowersekről szinte komikus ahogy megszólal amúgy. -
gabber01
addikt
válasz
boborján2 #39517 üzenetére
Nem mondom, hogy nem lehet igazad, hasonlóan gondolkozom én is.
De úgy vagyok vele, hogy ha van egy minőségi hangfal+erosito otthon, akkor azért igyekszem nem a legolcsóbb forrással etetni.Tehát racionális kereteken belül ez még nekem beleférne, és nyugodtabban alszom, hogy a lehetőségekhez képest talán nem a legszarabb DAC-ot raktam a drága TV és az audio rendszer közé.
Persze egy átlag hangszóró szettnél vagy soundbarnál sokat valószínűleg nem számít amúgy sem.
-
gabber01
addikt
-
gabber01
addikt
válasz
zsolt501 #39409 üzenetére
Ilyen hangcsúszás nálam is előjött, de nem TV adásnál (bár lehet ott is, csak nem teszteltem), hanem usb-s tárról játszott filmnél, amikor auto-ról átállítottam az audio kimenetet PCM módba. Amikor visszatettem Auto-ra, megint szinkronban volt minden.
Mondjuk csak ez a két lehetőség volt, hogy Auto meg PCM, szóval igazából nem tudom mi változott, mert azt feltételezném, hogy az Auto mód a többi manuális lehetőség közül választ, de itt nem is volt más csak PCM... Fura. -
gabber01
addikt
válasz
freeland0806 #39372 üzenetére
Igen, néztem korábban ott is, de nincs ott olyan opció, ami kifejezetten ezt csinálná. Mindegyik valamilyen standby vagy csak kijelző kikapcs. A TV-t egyik opció sem kapcsolja ki teljesen.
-
gabber01
addikt
Amúgy lehet hülye kérdés, de ezt a C7K-t ki lehet teljesen kapcsolni valahogy? Mert gombra csak standby-ba megy az tuti, olyan gyorsan kapcsol be. Ha nyomva tartom, akkor csak reboot opció van pluszban.
-
gabber01
addikt
válasz
freeland0806 #39372 üzenetére
A TV saját appjait. Az előbb meg sima tv box-ról ment a Forma 1 M4 HD-n, semmi akadással, vajsimán.
-
gabber01
addikt
Szia! Igen, bár a kisebb 55"-ös van nekem. A TV saját hangja ugye sajnálatos, mert a technika nyilvánvalóan sokkal többre lenne képes, ha nem lenne ez a hülye rezonancia., ami miatt a legújabb FW-ben durván le is szabályozták a teljesítményét. Nekem ugyan nem fájó ez különösebben, mert csak addig használtam, amíg kíváncsiságból meghallgattam mit tud, amúgy kizárólag csak külső hangfalról megy, de akinek ilyen nincs annak elég gáz lenne őszintén szólva. Főleg, hogy ez nyilván árbeli felárat is okoz, amiért így vajmi keveset kapsz.
Ami viszont kicsit zavaró, hogy valamiért mintha elfelejtené sokszor, hogy mi a kiválasztott hangkimenet és az optikain nem ad jelet, ezért oda vissza kell váltani, hogy megint szóljon a rendszer. Lejátszás közben nem felejti el, de akár még egyik filmről másikra váltásnál is előfordul. Fura és kicsit kényelmetlen, de nagy gondot nem okoz, remélem majd ezt is javítják.
Amúgy a lényeg a képi világ szerintem, az meg nagyon nagyon rendben van. Nyilván az sem mindegy, hogy miről váltasz. A korábbi direct led-es, 9 éves Philips tv-nk után ez nagy ugrás képminőségben és talán objektíven is kimondható, hogy szemből pazar. Nagyon jó a kontrasztja, a fényerő, HDR, DV tartalmak parádésak.Bloomingot csak akkor venni észre, ha nagyon nagyon keresed és kifejezetten arra koncentrálsz, egyébként sem a feliratoknál, sem mondjuk filmvégi stáblistánál nem tapasztaltam. De nem az hogy kicsit van, de nem zavaró, hanem hogy egyáltalán semmi. Legalábbis szemből, oldalról már jobban látszik, de akkor is nagyon nagyon halványan. Gondolom a brutál fényerő mellett egyszerűen nem tűnik fel a szemnek az amúgy mély feketék mellett.
Felhősödést sem vettem még észre, ami pedig a Philipsnél durván jelen volt, igaz, micro dimming nélkül még nem nagyon vizslattam a TV-t. Lehet akkor jelentkezne ez is. De nem azért vettem miniledet, hogy ne használjam a microdimminget, ami az értelmét adja a minilednek.
Mozgásmegjelenítéssel sem láttam semmi problémát eddig, sem filmekben, sem sport műsoroknál. De egyébként is elég tág kereteken belül lehet sok minden testreszabni, ami szintén jó dolog szerintem.
A feketét is szuperül jeleníti meg, egyszerűbb jeleneteknél már már oled közeli az élmény, de persze az OLED ezen a téren általánosságban nyilván sokkal többet tud, a mikroárnyékokat egyik miniled sem tudja tökéletesen visszaadni.
Az OLED viszont más területeken gyengébb.Mondjuk a betekintési szög pont nem ilyen
, mert oldalról már persze messze nincs olyan jó képe, mint szemből, ami amúgy az összes VA paneles TV-re jellemző. Szóval oldalról inkább csak nézhető, de viszonylag hamar elkezd romlani a kontraszt, fakulnak a színek, szóval nem az igazi.
Gaminggel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Ugyan PC-vel is össze van kötve, de játékra nem nagyon szoktam használni, és ezzel a TV-vel még nem is filmeztünk PC-ről, de az OS-ben és böngészéskor rendben volt minden.
A TV egyébként az USB portján tökéletesen felismerte az NTFS-es pendrive-ot és ahogy rányomtam, szinte azonnal elkezdte lejátszani az mkv formátumú HDR filmet. Nem gondolkozik, nem akadozik.
Szerintem az általános képminősége összességében nagyon jó, és a TV menüje, a Google TV OS is elég gyors, nincs akadozás, gyorsan lehet navigálni a menüben, applikációk között is gyorsan vált, nem gondolkodik sokat, szóval elég kényelmes a használata általánosságban.
Az eddigi tapasztalatok alapján simán venném újra ezt a TV-t.
-
gabber01
addikt
válasz
mikrofon #39310 üzenetére
Tudom, állítottam is, de automatikusan leszabalyozza, teljesen mindegy mit csinálsz. 40-es hangerő (de lehet csak 35) felett érzésre már semmit nem hangosodnak a mélyek csak a magasak, de még a közép mélyek se nagyon, emiatt borzalmas vékony lesz a TV hangja.
Alacsony hangerőnél egész normális kiegyensúlyozott, de emiatt tulajdonképpen használhatatlan a belső hangszóró jelenleg.@nicu71: v538at rakta fel. Többire lásd feljebb.
-
gabber01
addikt
válasz
nicu71 #39290 üzenetére
Na, most feltettem az új FW-t, amit felajánlott a TV és végülis úgy néz ki megoldották a rezonálást. Egyúttal a mély hangok is nagyjából eltűntek.
Persze FW-ből hogy máshogy tudták volna megoldani, csak hát így nagyjából a hangzatos B&O csoda is kb értelmét vesztette... -
gabber01
addikt
Arra tud valaki megoldást, hogy hogyan lehet megszüntetni a C7K-n a beépített hangszórók zorgeset, általuk keltett vibrációt?
Jól hallhatóan berezonál a TV.
Annyira nem zavar, mert úgyis külső hangfalat használunk, de azért mégis javítanám ha lehet. Neten csak a panaszokat találtam, megoldást még nem igazán. -
gabber01
addikt
válasz
headhunter #39280 üzenetére
Sose ért ennyit, felét sem.
-
gabber01
addikt
válasz
showtekk #39259 üzenetére
Nekem teljesen jó az Alza-s is ha működik tényleg, de például volt onnan telefonhoz gyorstöltő kábel és hát marhára nem volt gyors.
Ilyenek miatt vagyok kicsit óvatos, mert nem akarok felesleges köröket futni.
De köszi a tippet, ha az a típus működik, akkor bepróbálom. -
gabber01
addikt
Kicsit off, de megjött a C7K (majd írok róla), csak annyit néztem be, hogy másik oldalt vannak a csatlakozók mint eddig, ezért nem ér el a PC-től a hdmi kábel.
Most kell vennem egy hosszabbat, vagy 3m-t.
Kinek melyik típus vált be, ami legalább 4K 60Hz-et tud? Azért kérdezem, mert már megjártam egy párszor ezekkel, mert hiába volt ráírva, cseszett átvinni 60Hz-en 4K-t, szóval elég érzékenyek ezek a kábelek.
Ha 120Hz-et is tudna, az még jobb.
Mit ajánlanátok? -
gabber01
addikt
-
gabber01
addikt
Akinek C7K-ja van, tudna egy kis beszámolót írni? Képminőség, blooming (különösen feliratoknál), betekintési szögek, mennyire torzulnak a színek, mennyire fakul, mozgásmegjelenítés, stb.
Előre is köszi -
gabber01
addikt
válasz
Viktorbáró #39153 üzenetére
Egyébként mi a véleményed a C7K-ról? Kép, hang, kezelhetőség? Mekkorát vettél?
-
gabber01
addikt
válasz
Vhiktor #38938 üzenetére
Ezt jó tudni
Néztem a C4-et is igen, de lehet inkább megvárom amíg a C5 is beesik arra az árszintre.
tesztek alapján azért jelentősebb fényerő növekedés van C4 és C5, mint C3 és C4 között.
De néztem S90D-t is. Annál legalább nincs az a green tint, mint az LG-ken.
Nem is az, hogy drága a C5, csak nekem tudásához képest nem éri még meg. -
gabber01
addikt
válasz
mikrofon #38930 üzenetére
Sajnos méretbeli korlátok vannak. 55" az abszolút max ami elfér a jelenlegi helyén és 65" alatt sajnos nem gyárt a TCL sem C855öt, sem C8K-t, sem C9K-t.
Hát, lehet várok valami akciót, meg idővel lejjebb megy az ára majd a C5-nek is, mert ennyit nekem sem ér meg. De még az se biztos hogy C5 lenne, mert ennél meg egy fura zöldes árnyalat jelentkezik, ha oldalról nézi az ember. Szóval a betekintési szög OLED-hez képest nem tökéletes.
Igazából egy G5-re bármikor váltanék, csakhát az ára...Plusz a beégés (tudom, elvileg nem kell tőle tartani, elvileg), meg a szerves komponensek degradációja miatti tovább csökkenő fényerő is némileg a miniled felé billenti a mérleget.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
55" C7K és LG C5 között vacillálok, de nem tudok dönteni. Megéri a jelentős felárat a C5?
Egyébként egy korosodó Phillips 49PUS6561-ről váltanék, aminél a C7K is biztos fényévekkel jobb, az OLED meg ...
A C7K-nak még a fényerő lehet az előnye az ár mellett a C5-tel szemben.
Szóval ha az árat nem nézzük, akkor ti melyiket választanátok? Miniled C7K vagy OLED C5?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Asus TUF Gaming A15 FA507 - 15,6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 4050 -2+ év gar
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest