Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
rumkola #38217 üzenetére
Ha tisztában vagy, akkor tudhatod, hogy annak a "tömörítettebb" verziója, max. Dolby Digital (és DTS) megy át. Ettől még lehet jó a hang, de nem az érintetlen, nagyobb felbontású hang kerül továbbításra. Én is használok optikait, mert a DAC-om elég jó, hogy ne dobjam ki, így PCM-ben is jól szól, minden hangformátumot le tudok játszani, DTS:X, DTS-HD MA, stb, de nem azok kerültnek továbbításra, hanem a PCM-re alakított (mert a DAC-om azt támogatja) verziók.
#38215thboxx
S/PDIF az, amit keresel, a toslink a csatlakozóra vonatkozik.
Van elég sok magyar Atmos hangsáv, más kérdés, hogy szükség van-e rá és hogy jó-e. -
thboxx
aktív tag
válasz
rumkola #38213 üzenetére
Wikipédia idézet:
"TOSLINK (Toshiba Link)[3] egy szabványosított[4] optikai szálas csatlakozó rendszer.[5] Általános nevén optikai audio, a TOSLINK optikai szálas csatlakozó leggyakoribb használata a fogyasztóknál audio berendezések amelyben a digitális optikai a Socket egy adatfolyamot hordoz (ad) digitális audio audioberendezésekből származó jelek (CD lejátszó, DVD lejátszó, Digitális hangszalag felvevő, számítógép, videojáték konzol) egy AV vevő ez két csatorna tömörítetlen dekódolására képes, impulzuskód modulált (PCM) hang; vagy dekódolni összenyomva 5.1/7.1 térhatású hangzás audio jelek, mint pl Dolby Digital és DTS. Ellentétben an HDMI csatlakozókábel, a TOSLINK optikai szálas csatlakozó nem rendelkezik a tömörítetlen audiojelek átviteléhez szükséges sávszélesség-kapacitással Dolby TrueHD és of DTS-HD Master Audio; nem hordoz kettőnél több PCM hangcsatornát."Tehát nemhogy az Atmos nem, de még a Doby TrueHD sem megy át rajta. Maximum a DD+... Mondjuk a steaming csatornákon előfizethető prémium csomagokon kívül nem nagyon van olyan magyar szinkron hangsáv, ami túllépi a DD+ szintjét még manapság sem. Szvsz még a streamingeken sem biztos, hogy az Atmos jelölés a magyar hangsávra vonatkozik. Szóval DolbyDigital vagy Dolbidigatal Plus 5.1 vagy 7.1 ami max átmegy optikán. Minden, ami ettől komolyabb, az HDMI-t igényel.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rumkola #37273 üzenetére
Csak tudtommal itt is kisebb méretű az OTA, kevesebb fájlt cserél, így javításra kevésbé alkalmas. Például ha a partíciók egy részéhez is nyúl és ott keletkezett a hiba a flash során.
Szerk.:
Egyébként nálam például a V486 nem akart felmenni azzal a módszerrel. Szenvedtem vele az elején, mert nem akarta felismerni a pendrive -ról helyi frissítéssel. Aztán próbálkoztam máshogy is, mert ezt én is olvastam XDA -n.Sajnos kevés sikerrel, de végül helyiből felment pár próbálkozás után.
-
blueye
veterán
válasz
rumkola #34514 üzenetére
Igen.
Kevés teszt van, olaszt találtam amit érdemes elolvasni:
[link1]
[link2]
@ρσгτσ
Én szemből nézem, most ránéztem oldalról, nem érzem hogy nagy problémák lennének de biztos van akit ez zavar - én továbbra is egy nagyon átlagos TV felhasználó vagyok.
De ha már itt tartunk, ez továbbra is ennyire sötét ló ez aT8B? A T7Aról és a T8Aról több infót találtam. Ez egy öszvér, többféle korábbi TVből összeépítve, mi lehet benne (panel, chipset)? -
ferob
őstag
válasz
rumkola #34447 üzenetére
Version: 701
Build date: 2024. július 16.
Revision: 021316Version: 626
Build date: 2024. október 21.
Revision: 021329Az előbbi kifejezetten csak P638-ra érkezett frissítés (de hibás Hey Google funkcióval), míg az utóbbi egy frissebb, így a szám önmagában nem jelent semmit.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
rumkola #33420 üzenetére
Nyilván én döntök de aki esetleg járt már így hogy az emagnál vett tvt vagy akárhol és pixelhibás volt leírhatja a tapasztalatait pl h cserélték-e v valami+mivel nem volt még ilyen gondom nemtudom mi lenne a legjobb döntés direkt azért raktam fel a képet is hozzá hogy szemléltessem Ez a cél h segítsünk a másiknak akár tapasztalat leírással akár konkrét hibáról van szó. Nem gond ha nem szeretnél segíteni vagy nem tudsz csak akkor ne is szólj hozzá.
-
amdni
aktív tag
válasz
rumkola #33405 üzenetére
Egész biztos hogy jó jelszót adtam meg. Beírtam billentyűzeten, távirányítóval, applikációval, sehogyan sem fogadta el.
De közben megoldódott:F9-es gombra kérte a Google jelszót más felületen, nem azon mint eddig. Megadtam, elfogadta. Elértem így a Play áruházat, viszont innentől fogva újra rendben működött a TV. Újra a 4 jegyű PIN kódot kéri fiókváltáskor és egyéb műveletek esetében.
Egyenlőre nem csinálok Gyári visszaállítást, remélem hogy ez az anomália nem jön elő újra. -
ρσгτσ
addikt
válasz
rumkola #33268 üzenetére
+ Celtis:
Ott van a videó elején, hogy melyik videó és hányadik perc. Egyébként ez az.
5:53 -tól nézi. -
Stealth
senior tag
válasz
rumkola #33040 üzenetére
A stuttert írja:
That's not judder, but stutter and it's caused the fast response times of the TV. It's mainly visible in slow panning shots in 24hz videos (movies, TV shows). The bigger the TV, the more you're gonna see it. The OLED TVs are even more prone to stutter, because of their instant response times. Take a look at rtings motion tests for stutter. At the bottom of the chart are all OLED tvs. The better the TV the more visible the stutter is going to be.
-
Izland`
tag
válasz
rumkola #32927 üzenetére
Hajnali kettőre sikerült frissíteni, jövök a sörrel.
Nem tudom, hogy a 128 GB-s pendrive miatt, de exFat formátumban be sem töltötte a pendrivet, végső elkeseredettségemben NTFS-t is kipróbáltam, azzal rögtön elindult a telepítő.Egyébként tudja valaki, hogy mitől lehetett ez a bootloop? Mivel szeretném elkerülni. A gyors indítás be volt eddig kapcsolva, ezt kikapcsoltam, illetve annyi hiba volt még a tv-vel, hogy többször eldobta a wifit, egy nap többször is, ezt követően automatikusan nem tudott visszacsatlakozni. Azt hiszem, hogy mielőtt a bootloop probléma megjelent, akkor is a wifit dobta el a tv, ezért kapcsoltam ki. - Ezt most úgy küszöböltem ki, hogy etherneten keresztül csatlakozik a netre a tv, nem pedig wifin.
-
rumkola
nagyúr
válasz
rumkola #32932 üzenetére
De jó
Mehet fel!
"New TCL R51AT01 Google TV Update available in V122.
TV models ........P655, V6B
P635(7) , A18, A28, U62, U64.
build date= Sep 07, 2024
build.date.utc= 1725681179
security_patch= 2024-07-05
gmsversion= Android_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G07/G07:11/RP1A.200622.001/AR07:user/release-keys
revision= 020717
OTA size= 1.48 GB
V122 IMG
https://shorturl.at/PiUjN
IMG size= 3.85 GB"Mehet.
-
Qtya123
őstag
válasz
rumkola #32874 üzenetére
Nála nem tudom hol áll a fényerő, nekem DV-ben 100-ra fel van tolva. Nekem túl sötét a kép. Mintha egy sötét hangárban lennének. Közben meg maga a jelenet verőfényes napsütésben készült, tárva-nyitva lévő óriási hangárajtókkal, ahol ömlik be a fény.
Az enyém ennyire nem fényes élőben, mint ahogy a telefon adja vissza.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #32864 üzenetére
Kalibralt kijelzon nézed? Ha nem akkor nem szamit mit látsz.
En meg azt mondom így képek alapján, bár képek alapján nem.itelunk, hogy az alsó közelebb áll a valósághoz, a felsőn még a fehér is kék, az alson a fehér sokkal inkább szabvany szerubb. De nem ismerem egyébként magát a videót sem, miből van ez a jelenet. Ha valami megirja megnezem itthon egy kalibralt c4en.
-
bnorci71
addikt
válasz
rumkola #31903 üzenetére
nálam az erdő a fák nem vibrálnak, a pala tető egy picit de amit írsz régi csíkos kockás ruhákról az már a 20évvel ezelőtti tv-ken is ilyen volt a kamerák nem tudnak szerintem mit kezdeni az ilyen mintákkal, de ezt majd Vhiktor megmondja ebbe ő a szaki
75C845 FW: LF1V135.001057 tv szerint ez a legfrissebb.
képmód: Szabvány
helyi fényerő magas
élesség 50
és minden más javítás kikapcsolvaJa emlékeztek vagy 2-3 hete írtam ezt én is youtube kamu 8-12K videón de az mindenkinek ilyen volt szerencsére.
Ami jobban idegesít az M4 színváltós vibrálása és fogalmam nincs ez TV vagy kábelszolgáltató vagy műsorszolgáltató hiba lehet.
-
pepimama
tag
válasz
rumkola #31874 üzenetére
KÖSZ szépen
, de tudnál segíteni, hogyan rakom fel
Elég noob vagyok, de #31716 alapján próbáltam: Felmásoltam egy 16 GB-os NFTS -fájlrendszerű pendrive-ra, amit linkeltél, de nem látta a tv, pedig bementem a manuális frissítés menüpontba: ott vmi olyasmit írt, hogy a külső tárolóeszközön nem található frissítés.
Innen szép nyerni...
Előre is KÖSZ! -
gab1ka
senior tag
válasz
rumkola #31420 üzenetére
Jó tipp, egészen biztosan kevés lesz, ha nem is a fenti problémához, a későbbiekben biztosan.
Én van amit le tudok játszani problémamentesen lan-on keresztül HDR-ben, a legtöbb film viszont x másodpercenként pufferel, a tévé mellett lévő wifire váltva minden problémamentes. Már nézegetem is az alin az ilyen usb-lan átalakítókat, állítólag nagyon jól működnek. -
gab1ka
senior tag
-
gab1ka
senior tag
válasz
rumkola #31284 üzenetére
Van konkrét játék, esetleg több, ahol ez biztosan jelentkezik? Megnézném az "élményt".
Bár nem TCL téma, nekem tegnap jött meg a Samsung QN90C és flickerrel még nem találkoztam, bár többet állítgattam mint amennyit szemmel teszteltem, ugyanakkor az a "black smearing" jelenség, azaz ez a lilás ködös utánhúzás sötét jeleneteknél az könnyen reprodukálható, egyszerűen csak egy fekete háttér előtt elég rángatni az egérrel egy szintén sötét ablakot mondjuk és máris mint a takony, elfolynak az ablak élei lilás aurába burkolva. Valószínűleg ez nagyon ritkán fog feltűnni, de azért elég béna.
-
Till@
aktív tag
válasz
rumkola #30990 üzenetére
Párosítottam megint
.Tartozékként lehet párosítani csak, de ez mindegy is szerintem, nem kell hozzá a vevő sem.Most már nem csak a mutatót tudom mozgatni, hanem ami fölé viszem, ott rá is tudok kattintani, de visszalépni nem tudok rajta az előző menübe.
A visszalépésnek hogyan kellene működnie ? -
Qtya123
őstag
válasz
rumkola #30933 üzenetére
Akkor a ma este az agyalásról fog szólni!
Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy az 576 vs 1008 local dimming zone különbséget észre fogom venni, sőt ha tippelnem kell, majdnem biztos vagyok benne, hogy nem. Viszont a ~40e Ft különbség csábító, főleg, hogy 15 percre van tőlem az Alza visszavitel szempontjából, továbbá invesztálni szeretnék még egy Q990 soundbarba, szóval meglenne a helye a mini házimozi büdzsében annak a pénzbeli különbségnek.
-40e + 432 local dimming zone. Hol van az akna az egyenletben?
-
tomgabor
őstag
válasz
rumkola #30875 üzenetére
Köszönöm. Olvastam hogy sokkal jobb, de a 4k 120Hz-t kb soha nem fogom kihasználni és jobban szeretnék 60Hz-t hogy a mostani olcsó 1080p60 27" monitoromat tudjam mellé tenni függőlegesen. Különböző Hz kijelzőket nem szeretik egymást szvsz.
Új videókártyát is kéne venni amin Hdmi 2.1 van és úgy ahogy megbirkozik a 4k-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest