- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szuk78
csendes tag
-
-
parts
tag
válasz
gabber01 #39257 üzenetére
Szia! Gondolkodom egy 65C7K vásárlásán és Te ezt a típust vetted. Utólag is megvennéd? Marantz NR1200 erősítőre lenne kötve, a mélyhang gyengülés talán nem annyira zavarna. A képet tekintve hogy vagy megelégedve vele? Milyen a HDR, van-e zavaró blooming, stb. Tudom, hogy még csak most vetted, az első benyomásokra vagyok kíváncsi.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
gabber01 #39287 üzenetére
Az a baj, hogy a rezonanciát sok minden okozhatja, összeszerelési hiba, tervezési hiba is ezt igazán kideríteni csak a készülék megbontása után tudod.
Amúgy nagy csodát nem kell várni ha ilyen lapos a készülék és ugye az anyag használat ezeknél jellemzően műanyag ami szintúgy tud mélyebb frekvenciák esetén rezonálni, szóval csodát nem kell várni a készülékekbe épített hangszóróktól, annyit még tudsz talán megbontás nélkül, hogy a teljesítményt visszaveszed, illetve a frekvenciákkal szórakozol, de túl sokat ne várj, nagy valószínűséggel a készülék rezeg a mély hangoktól. -
showtekk
csendes tag
válasz
3méteren azért kevésbé lehet mellélőni (nekem 20m 4k HDR 144hz-et kellett megoldani, volt pár kör mire hosszútávon sikerült.
) Én az alzát tudom javasolni tesztelésre ha van alzabox a közeledben a legegyszerűbb megoldás, másnap reggelre ott van és 30napig tudod tesztelni is és ingyen visszaküldeni ha mégse válna be. Ismerősömnek egyébként ilyen van 5méteren és tökéletes: (ez tudja a 4k 144hz-et is)
AlzaPower AluCore Premium HDMI 2.1 High Speed 8K 3m fekete 6 690 Ft-ért - Videokábel | Alza.hu -
pkaresz
őstag
válasz
Szia! Meg nem mondanám a tipust, de én azt tettem, bementem egy ilyent árusító üzletbe,
ez maszek volt, vidéken. Közöltem, hogy mit szeretnék, mire, s ha nem jó visszahozom.
Szerencsém volt, mert tv szerelő is a szaki, s mondta ezt ajánlja, s ha mégsem tuti, vigyem vissza. Tuti volt, igaz nem 3m es.
A többit a hozzáértők megmondják. -
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39208 üzenetére
Másfél hét alatt még semmi zavaró hibát nem tudnék mondani. A tv bekapcsolást jelző ledje szerintem elég erősen világít, még a tv kikapcsolt állapotában is. (ezt lehet, hogy módosítható a beállításokkal)
Illetve pont tegnap egy elvileg Dolby Vision filmet csak HDR10-ben játszott le, de ez lehet, hogy a tartalom hibája, mivel másik filmen ment a Dolby Vision. -
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39197 üzenetére
Ja nem úgy értettem, hogy előtte Oledem volt. Egy 7 éves 55 collos Lg nanocell tv-t váltott, ahhoz képest óriási az előrelépés. Mire eldöntöttem, hogy vennék oledet 65-ös méretben, kifutott a G4 és C4, illetve feljebb ment az áruk. Akkor döntöttem inkább úgy, hogy kevesebb pénzért inkább veszek egy nagyobb tv-t. Én szemből nézem, de ahogy oldalról elsétáltam mellette, ott sem láttam nagyon torzulást. Nyilván nem oled minőség, de ár/érték arányban szerintem teljesen jó vétel volt (emag -30%-os kuponnal).
-
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39194 üzenetére
Nekem az van, 75 collos, de még csak másfél hete, nincs sok tapasztalatom.
A gyári beállításokat egyelőre nem is bántottam, nagyon nem is értek hozzá. Filmmaker módban használom, a HD csatornák esetében a tv adás is teljesen rendben van. M4 sporton meccsnézés közben tapasztaltam, hogy a fű színét és élességét néha változtatgatja, de ez lehet csak az M4 sport hibája. Másik sportadón ezt nem tapasztaltam, tenisz közben sem. Fényerő teljesen oké világos nappaliban is. HDR és dolby vision filmet usb-s külső vinyóról néztem, nekem bejön, a fekete színek, a kontraszt is. Feliratnál nem vettem észre bloomingot.
Én végül Oled helyet vettem, így a 65 coll helyet inkább lett nagyobb. Egyelőre nem bántam meg. -
Scarabeus
aktív tag
válasz
gabber01 #39155 üzenetére
65" vettem, mivel egy alapkategóriás LG LCD-t cserélt, amivel pont a most tárgyalt problémám volt, eszméletlenül zavaró módon ugrált a fényerő, minden szempontból óriási lépés, nem nagyon tudok elfogulatlan véleményt mondani.
Emagon vettem ha jól emlékszem 320-ért, én jó vételnek tartom, már régebben megfogalmazódott bennem, hogy a következő TV-m TCL lesz, mert hogy ár-érték tökéletes, de nem vagyok tisztában a modellek közti különbséggel, ha jól tudom ez egy újabb 25ös modell, a C9K már jóval drágábban volt, ezen kívül semmilyen más utánajárás nem befolyásoltq a döntésem.
A hang brutál jó, nekem a kép is tetszik, kezelhetőségét illetően nekem nem bonyolultabb mint egy Androidos telefon, ez az egy dolog zavar hogy nem tudok a távirányítóval TV csatornát váltani.
-
válasz
gabber01 #39151 üzenetére
Utóbbiakban nevesítődött a problémája, hogy sötétebb jeleneteknél hajlamos a “color banding”-re, ami elvileg nálam erősebben kijön, mint másoknál.
Lehet valami központibb hiba van vele, ami okozza, valamint talán ugyanebből a hibából kifolyólag a kalibrált beállítások is másképp érvényesülnek nálam.
Én már nem kínlódok vele, remélhetőleg az egész csak szoftveres és talán egyszer majd a messzi-messzi jövőben megoldást nyer a dolog csak úgy “magától”.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
gabber01 #38932 üzenetére
TCL-el sajnos szoftveres gondok vannak, mint itt is olvasható szinte naponta a topikban, amúgy simán jó lehet egy C7K.
Az 55C5 jobb, de jelenleg 450e körül lehet venni, 150e-rel meg nem jobb az 55C7K-nál.
Az LG G5-el is vannak gondok az új tandem panel miatt.
Azt amúgy ki mérte ki, hogy idővel mennyit csökken az oled panel fényereje? Japersze, ilyen városi legendák vannak, pl. nálam 6,5 éve hiba nélkül üzemel napi szinten egy Pana oled. -
mikrofon
veterán
válasz
gabber01 #38916 üzenetére
C5
Miért?
Ha nem azt veszed mindig benned lesz hogy ha azt vetted volna akkor sokkal jobban jártál volna...
Azért nem véletlen az árkülönbség. Még ha nem is indokolt az ekkora különbség...
Mondom ezt úgy hogy nekem TCL TV-m van a premium szegmensből és nem az első. Mindegyikkel elégedett voltam mert a saját kategóriájában kezeltem és sosem adnék annyi pénzt egy TV-ért mint a C5...Esetleg ha nagy méretben és mondjuk a c9k-t néznéd a TCL-ből akkor azt mondom érdekes alternatíva lehetne. Legalábbis egy próbát megérne max visszaküldöd. De a c7k az két kategóriával lejjebb van.
Ennek ellenére nagyon jó TV a c7k a saját kategóriájában.
-
ρσгτσ
addikt
-
Imi1981
veterán
válasz
gabber01 #38916 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy sötétben a c5 még mindig sokkal ütősebb mint egy nagyon jó miniled! Nagyon jók a miniledek de akkor sem oled. Ha lenne rá pénzem biztos a c5-öt választanám.
Világos környezetben a nagyobb fényerő miatt a c7k lehet jobbnak tűnik de általában filmeket és sorozatokat sötétebb környezetben nézzük ( legalábbis én).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Excel topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRZUHANÁS! LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE65LS03AAUXXC) 165CM 4K Q-LED FRAME SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- HIBÁS Samsung UE40K5572 alkatrésznek
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest