Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
veterán
-
Szabi®
veterán
válasz
worxland
üzenetére
Egyébként nincs kőbe vésve hogy használhatsz sajátot. Ahogy az sincs, hogy nem. Amit láttam testközelből gyógyszerészeti vállalatot (Richter Gedeon), ott mindenki azzal kínlódott ami ott volt, semmi saját perifériát nem lehetett bevinni. Pedig nem fél órát ültek a gép előtt az adminisztratív részlegen.
-
worxland
addikt
"Az meg hogy az irodai használatot is idehoztad .. . Vigyél be a J.P Morganben egy saját egeret . . . Biztos azt fogják mondani, "persze Lajoska, hozza csak be a kedvenc gémer egerét, mert maga csak azzal tud bal kklikket elődizéni" "
A munkahelyem éves forgalma ugyan csak az ötöde a JPM-nek, de cserébe használhatok saját egeret. Meg saját billentyűzetet. Meg saját fejhallgatót. És még Lajoskának se hív senki. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"A Magic Mouse-t nem használni nehéz, hanem megszokni."
Meg megfogni, megemelni és tölteni. Meg kiadni rá a valós értékének a kb. négyszeresét. Vagy néha napjánípicit komolyabban valós idejű játékot játszani, bár az nem nehéz, hanem lehetetlen a szenzor + BT miatt. Persze kinek mi.

A RTINGS dolgai irrelevánsak. Egy-két spec beazonosításában segíthet, esetleg láthatsz fényképet az elektronikáról is, de ennyi; nem onnan kell tájékozódni.
Hogy jön ide a J.P. Morgan? Amúgy meg elég ergya hely lehet HR szempontból, ha a dolgozóikra rákényszerítik a céges fost, még úgy is, ha nem nekik kell megvenniük a mást. A saját produktivitásukat szabotálják. Egyébként biztos lehetsz benne, hogy megoldanám a saját cucc használatát.
"egy geek felhasználónak fontos, hogy mindig az élvonalban legyen."
Nekem nem az a fontos. Ami igényeket a fentebbi posztban leírtam, eléggé messze állnak a cutting edge-től.
Igazából magasról teszek a trendekre, de annak örülök, hogy az egerek halmazában végre értelmes dolgokat hájpolnak (alacsony tömeg, minőségi kapcsolók/encoder/talpak, ultrakönnyű és hajlékony parakábelek, reszponzív wireless, alternatív anyagok) a sok év masszív népbutítás (súlyozhatóság, sodronymerev fonott kábelek, LCD kijelzők és társaik) után.
Nem túlmisztifikálom, hanem a fizikai valóságot közöltem.
-
Szabi®
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Ugye a topik címadója is az, "melyiknél érzed . . ." és én ennél, a Magic Mousenál, ez meg szubjektív, tehát ezzel nem kell egyetértened. Nem az a topik témaindítója hogy melyik egeret magasztalják a legjobban fel rtings-en, vagy a hc gamereknek mi a jobb.
Az egérfetisiszták úgyis azon vannak, hogy meggyőzzenek, hogy nekem most "rossz" függetlenül attól, hogy nem
A Magic Mouse-t nem használni nehéz, hanem megszokni. Nekem ez 2 hét volt, görcsös, rossz tanulási folyamat. Ahogy berögzült, most már nem cserélném le, a következő is az lesz. Az én elsőm nem vett darab, géphez volt, de mindenképpen érdekelt miért ehhez ragaszkodik az Apple, amikor annyira megosztó .(mint itt is)
Az meg hogy az irodai használatot is idehoztad .. . Vigyél be a J.P Morganben egy saját egeret . . . Biztos azt fogják mondani, "persze Lajoska, hozza csak be a kedvenc gémer egerét, mert maga csak azzal tud bal kklikket elődizéni"
Túl misztifikálod, nem így megy ez, és azért mert a piacon elérhető jobb, pontosabb, könnyebb az csak egy geek felhasználónak fontos, hogy mindig az élvonalban legyen. Egy átlag tartalomfogyasztó felhasználónak nem.
Pedig én is gameltem 94'óta, építettem tucat high-end gépet, amik úgy is örömet adtak hogy csak egy Corsair vagy Alienware egérrel maxoltam a gameket.
Jelenleg a SAJÁT felhasználásomban nincs olyan dolog, amihez egy Magic mouse nem elég.
-
copass
veterán
amikor a 2-ik ínhüvelygyuszim után elhatároztam hogy akkor kuka az A4tech széria, akkor 1 tucat egeret megvettem ilyen 14 napos mókában...
ez DAV2 10 nap után küldtem vissza mert kényelmetlen volt a púpja a tenyeremnek és van az elején ez a kifelé ívelés. a recsegés már csak hab volt a tortán.
utána lett xtrfy m42, az 2 év után kapott egy görgőcserét és akkor jött a lamzu az 55grammjával!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ezt nem fogni kell,"
Tudom, hiszen nem is lehet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"És csak 38 grammal nehezebb mint az áhított 60 grammod . . ."
Igen, annyival, mint amennyit a main egerem felgripezve, cakkpakk nyom a mérlegen.

És az áhítatom nem a 60 gramm; az a legfelső, már kicsit szájhúzással használt határ. A main mainemet, ami egy ~40 grammos G-Wolves HTX Ace volna (ami most technikai okok miatt picit pihen), konkrétan lazán átfújom a kedvenc padomon (Artisan Shidenkai XSOFT), és még csak megszakadnia sem kell a tüdőmnek (nem költői túlzás).
60 gramm felett már irodázni is diszkomfort érzet jön rövid időn belül, ha sokat kell ide-oda vándoroltatni a pointert, nemhogy ha játszanék (üvegen és friss Hyperglide-dal picit később). Ott már hasogató szeretet, és elég hamar, de már az első mozdulatnál érzem, hogy ez nem lesz így jó. A gyengeségnek ehhez semmi köze, pls ne legyél ignoramus.
"A régi egerek ytong téglák voltak ehhez képest."
Régen sem használtam ytong téglákat, hanem főleg sub-80 grammos cuccokat, amikből nem volt valami sok. MS WMO 1.1, SS Kinzu v1, Razer Salmosa, Ninox Aurora főleg (és most már ezek is a no thx kategória, és nem úri hóbortból). Pedig akkor még nem voltak romon az ízületeim, de már akkor is rühelltem, ha mozgatáskor a kézben tartott tömeg ellen kell harcolni. Szerencsére mára már Dunát lehet rekeszteni az ezeknél is sokkal könnyebb motyókkal (de ha akkoriban léteztek volna, akkor is a minél lájtosabbakat nyúztam volna – már ha formailag passzolnak a kézméretemhez és a finomkorrekciók idején fingertip gripbe átfolyó relaxed claw grip fogásomhoz).
A könnyebb objektíven jobb a célra, ami a pointer mozgatása volna. Nem csak játékban, hanem desktopon is. Egyszerű fizika, és annak, hogy ki mit preferál (tehát a szubjektumnak) semmi köze a történethez, az egy teljesen más kérdés. Ha nem biztosak a kezeid, a stabilizációt lassabb paddal, lassabb talpakkal vagy csökkentett érzékenységekkel, netán ezek valamilyen kombinációjával lehet megvalósítani.
Kisebb tömeg = kisebb tehetetlenség, kisebb erőkifejtés kell egységnyi elmozdításhoz, és fürgébbek a hirtelen irányváltások. Minél alacsonyabb a tömeg, annál inkább a kezed meghosszabbításaként érzékeled a dögöt, nem pedig egy kezedben lévő tárgyként, amivel a kurzort terelgeted.
Less effort, same (or better) result. Mivel könnyebb valamire akár hirtelen rámutatni, netán lekövetni a mozgását? A mutatóujjaddal vagy a kezedben tartott, egy méter hosszú vascsővel?
Plusz tartós használat esetén kevésbé fárasztó, meg hosszú távon jobb az ízületeknek, amiket nem tudsz úgy edzeni, hogy naponta négyszer lemész a tesztoszteronpárás gyúróterembe a kafferek közé hat mázsát fekvenyomni.
Illetve a minőségi talpak (a HDPE nem az) is lassabban kopnak, mert az eszköz kevésbé passzírozódik bele az alatta lévő felületbe (hiszen alacsonyabb tömeg nehezedik a tappancsokra), bár ez már tényleg részletkérdés.És igen, az ízületek megérzik ezeket a 10-20 grammokat, nemhogy a 40-et, főleg, ha gyakran emeled/repozicionálod az egeret. Nem csak az enyém, hanem a tiéd is.íHa nem emeled gyakran, akkor kevésbé fontos, de ott sem elhanyagolható. Az, hogy most nincs bajod, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jövőben sem lesz. Addig örülj, amíg nincs.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ha neked rgb karácsonyfadísz kell"
Ezt hol olvastad? Rühellem az RGB-t. Meg en bloc a gaymer aestheticet. Nem 10 éves Vér István vagyok. Minimalista/ipari dizájn ftw. Function over form.
Egyetlen LED pislákol a környezetemben, és az a teli oldallapos, hangszigetelt Fractal házam power pilácsa, ami egyébként le van takarva. Meg a beépített világítástól mentes, 4x5-ös Dactyl Manuformom ATmega32U4 mikrokontrollereinek működést jelző LED-jének piros fénye dereng picit át a g/h gombok alól.
"Akinek egy minőségi egér kell amiben legalább értékelhető anyag is van (alumínium)"

Ha annyira minőségi lenne, akkor magnéziumot használtak volna. Meg emberi kézzel meg lehetne normálisan fogni. Meg nem az ALJÁN lenne a töltőport. Meg nem húszfilléres szenzor lenne benne. Meg... You get the idea.
"Az érintőfelületet nem tudod pótolni a szenzorral."
Csak egy sokkal jobb Magic Trackpaddal. A szenzorral nem is akarom.

-
Qtya123
őstag
Igen, meg is lepődtem, hogy a DeathAdder V2 után a sokkal könnyebb V3 (82 gr vs. 59 gr) hiába sokkal könnyebb nem recseg. Pedig néha megszorítom rendesen, mikor elkap az ideg egy egy agyf@sz helyzet után adott játékban.

Kiváncsi vagyok amúgy ez a V3 meddig fogja bírni. A V2 jól bírta, viszont az azt megelőző DeathAdder Elite igen hamar duplaklikkes lett.
-
Tasunkó
őstag
Használom én is CAD-re, de nem állásban és nem is naponta, így ez nem összehasonlítható. Nyilván egy minőségi , akár anyag akár tervezés javulással nem 10%-al javul valami, de ugorhat a 3x időtartományra is amikor statisztikailag elromlik. Kérdés, hogy maga az egér kifejezés az árult egerek melyik pontján egyezik az egérrel. Csak a népnyelv a fejlesztést valami jóval köti össze, de simán lehetne marketingelni azt is, hogyan sikerült lefejleszteni olyanra ami kevésbé használható, így a két iskola egyikében valami jobbat állítanak elő ügyesebben vagy ügyetlenül, és valami rosszabbat szintén ügyesen és bénán. Na ahol bénán állítják elő a rossz egeret az is jó minőségű.
-
Szabi®
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
"Ezzel a logikával a tehénlepény is finom lehet, hiszen kétmilliárd légy nem tévedhet, érted."
Igen, és ez visszafelé is igaz
Nem sok javítanivaló volt, mivel tényleg kapacitív, tényleg minőségi anyagokból készült, és tényleg sokáig működik 1 feltöltéssel. Ha neked rgb karácsonyfadísz kell, ami 60grammtól könnyebb szívedjoga. Akinek egy minőségi egér kell amiben legalább értékelhető anyag is van (alumínium), és fluidan tud vele vezérelni egy Mac-et annak a Magic Mouse a jobb. Most az hogy legyen 60 grammtól könnyebb, meg csússzon magától, meg ilyen-olyan szenzor hogy 300 fps-ben levegőből tudj headshotot lőni a az már rétegfelhasználás. Viszont azok egy Mac alá használhatatlanok, vagy nagyon szoftolni kell, de akkor sem vált ki egy Magic Mouset. Az érintőfelületet nem tudod pótolni a szenzorral.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Én nem írtam hogy használj Magic Mouset."
Persze, hogy nem. Csak a technológiai eltévedést igazítottam ki ("minőségi szenzor" és társai), más, laikus topikolvasók számára.
"Sok milliót eladtak belőle még gépbundle kívül is."
Ezzel a logikával a tehénlepény is finom lehet, hiszen kétmilliárd légy nem tévedhet, érted.
"Én pl már ilyen sok gombos túltervezett egereket használni sem tudnék."
Sokgombos? A háromgombos az bal klikk, jobb klikk és benyomható görgő. Az ötgombosnak az egyik oldalán is van még két oldalgombja.
"Túltervezett"? What?
Mindenesetre olyan bajom még nem volt több tucat – nem fos – egér után, hogy véletlenül rányúltam valamire. Egereket használtam, nem téglafont."Az utolsó Alienwarenél is ez volt a bajom, véletlenül mindig rányúltam valamire."
Hát, az Alienware sem... de úgyis tudod.

-
-
copass
veterán
nos nálam ez min.10 óra, ami megcsúszik 12-14-be is. (főleg munka+játék néha).
az se mindegy milyen munka.
nekem CAD, gyakorlatilag az összes gombját használom az egérnek aktívan.
a görgő vérzik el elsőnek, aztán a klikk. ha a görgő jó, akkor minden más is jó lesz.
nekem a TTC (yellow) encoder a szent grál, tökéletes taktilitással ami 3 éve bírja...
ez azért fontos mert a pan funkcióhoz ugye a görgővel klikkelsz.
ellenben egy wordben főleg gépelsz mint egerészel. -
Szabi®
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Amire én használom arra nekem is jó ez,. Én nem írtam hogy használj Magic Mouset.
Sok milliót eladtak belőle még gépbundle kívül is. Én pl már ilyen sok gombos túltervezett egereket használni sem tudnék. Az utolsó Alienwarenél is ez volt a bajom, véletlenül mindig rányúltam valamire. -
Ribi
nagyúr
Nézz meg egy 40k-s telefon teardown-t.
Nagyságrendileg máshogy néz ki a bele. Pont ugyan úgy meg kell tervezni benne mindent, csak épp minden 10x. Árban mégis ugyan annyiért adják.
Nyilván senki sem a speciális anyagból készült egeret emlegeti. Legtöbb egér pont olyan műanyagból van mint akármelyik másik egér vagy telefon. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amire én használom (90 százalék munka és böngészés/médiatartalmak fogyasztása, 10 százalék – ha ugyan van annyi, de inkább kevesebb – játék, aminek a nagy része klasszikus Doom source port alól, csökkentett turn resolutionnal), arra nagyon-nagyon sok (mára kb. több tucat) egér tökéletesen alkalmas.
Kb. bármi, amiben legalább PixArt PMW 3335/3360 szenzor van (nem elqrt firmware-rel), tud legalább 1600 cpi-t és 1000 Hz-et, van legalább három, maximum öt gombja, és nem nehezebb 60 grammnál (az ideális persze 40 vagy kevesebb). Még csak wirelessnek sem kell feltétlenül lennie. Rengeteg ilyen van.
"Ha olyan rossz lenne, az Apple a 16 év alatt lecserélte volna."

Miért variálna, ha a háborús bűnt aranyért is kajolják a népek?

Az Apple utoljára az ADB-s korszakban csinált valamire való beviteli eszközt (mondjuk az egerei már akkor sem voltak matyóhímzések), ami utána van, az minimum négyszeresen túlárazott form over function. Kivéve a Magic Trackpadet, az tényleg jó. Az az, amit veszek, ha érintőzni akarok. : >
"Ahogy észre vettem "egeres körökben" elég sok gyártó egere szitokszó"
De az Alma viszi a prímet.
-
Tasunkó
őstag
Napi 8 órában ezt tervezi egy ember a világon az is rengeteg munkaóra egy évben. Már a kasmírtól a lyukacsos titánig mindent ki tudott próbálni. Elméletileg a majommal is el lehet játszatni Mozartot zongorán, és ha ezt ennyi időbe kerül kifejleszteni, akkor talán egy átlagemberrel kéne fejleszteni, nem a feladatra teljesen alkalmatlan képességű emberrel.
-
-
Tasunkó
őstag
Az aliról vettem anno 6000-ért 3327-es szenzorral, ami meg nem is a tucategereknek van, és ezen is nyertek szépen. Egy Nerf puska is 6000 és jóval több anyag van benne.
Az egérgyártás legnagyobb problémája, az előállítási költség növelése, mert a marketingnek valahogy meg kéne jeleníteni hogy az adott egér mennyiben minőségibb előállítású. Egérfantasy. Az Aranykapa eladása valósul meg. Lényegében egy társadalmi szindróma, mert hogy jutott el odáig a paraszt hogy megvegye az aranykapát. -
Szabi®
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Ezt nem arra találták ki, amire te az egereket használod. Amire te használod az egeret arra saját bevalásod szerint sem jó sok egér. A te igényed rétegigény. A Magic Mouse tartalomfogyasztásra iMac vezérlésre van, arra pedig tökéletes. Nem véletlenül jött ki belőle a harmadik verzió. Ha olyan rossz lenne, az Apple a 16 év alatt lecserélte volna.
El kell fogadni ez nem játékra van, attól még amiket írtam megállja a helyét. Tartós, egy feltöltéssel több mint egy hónap használat, a talpuk nem kopik, tévedésben vagy, és igen, érintőfelülettel rendelkezik, több ujjas gesztusokat is érzékel, és a legfinomabb ujjmozgás is leköveti az oldalgörgetés. Amire kitalálták, arra tökéletes.
Ahogy észre vettem "egeres körökben" elég sok gyártó egere szitokszó
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"minőségi szenzor"
Mióta? Felbontás? Cpi-deviáció? Perfect control? Polling rate? Dogshit, mivel BT, szóval minden bizonnyal a perfect control is az. Motion delay? SRAV? Milyen LoD-ja van? Angle snapping? Milyen felbontástól kezd jitterelni? Egyéb anomália?
Igen meglepne, hogy ha a pár évvel ezelőtti e-waste-et valami normálisra cserélték volna, de ahogy nézem, a 2024-es kiadásban is ugyanaz van, mint a korábbiban.
"Érintőfelület,"
Yikes.
"kézmozdulattól függő gyorsulás"
Ez megint csak yikes. Az ideális alapgyorsítás a precizitáshoz nulla. Aztán erre szakosodott szoftverrel (Povohat accel driver vagy RawAccel) mindenki rajzolhat magának lineáris (vagy akármilyen) accel görbét, akár offsettel, ami addig aktív, amíg a pár MB memóriát fogyasztó progi fut. Az accel így néz ki kulturáltan és konzisztensen.
"kopásálló talpak"
Nos, igen, amikor virgin grade PTFE vagy UHMW-PE helyett egyszerű HDPE plasztik (nagy sűrűségű polietilén) van a dögön, azt elég nehéz elkoptatni.
Ha olyat akarsz, ami jó is amellett, hogy tartós (bár az UHMW-PE elég jól bírja), akkor kerámiát vagy szintetikus zafírkristályt kell használni."minőségi anyagok"
Igen, a méretéhez képest tényleg dögnehéz. 100 gramm, lmao, és még csak nem is nagy (igaz, ha minden irányban kétszer ekkora lenne, még akkor is rengeteg volna). De legalább a formája is a hellyel-közzel a foghatatlan kategória, ha nem fingertipet használsz, viszont ahhoz is messze van az ideálistól + hatványozottan dögnehéz hozzá.

"hosszú élettartalmú akku"
Az díjazandó, mert az egér hasán
lévő Type-C csatoló kitalálóját bikacsökkel kéne tarkón legyinteni. 
"A Magic Mouse olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amivel sok egér nem,"
Hála az égnek a döntő többségük nem.

"Én is végigpróbáltam amit lehet"
Valamiért úgy érzem, hogy sokkal többet lehetett volna.
Én értem, hogy tetszik (csak elfogadnom nehéz
), de jobb ha tudod, hogy egeres körökben az Apple szitokszó, és jó okkal (lásd fentebb). -
Szabi®
veterán
A Magic Mouse olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amivel sok egér nem, és innovatív volt. Érintőfelület, minőségi anyagok, hosszú élettartalmú akku, kopásálló talpak, minőségi szenzor, különleges irányításmechanizmus, kézmozdulattól függő gyorsulás, nagy bluetooth hatótáv, kapacitív érzékelés.
Nekem egy bajom volt vele, hogy nagyon lapos, Jony Ive kissé laposra dizájnolta.
Az biztos, hogy ameddig egy Magic Mouse teszi a dolgát, addig egy jópár olcsóbb egér elhullik. Én is végigpróbáltam amit lehet, ami még utoljára a kedvencem volt használatban az egy Logitech M110 vezetékes egér, egyszerű mint a faék, magas kialakítású és halk, ami nálam szempont volt. Kizárólag netezésre használtam. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tudom. Van is egy kék Puck a polcon (korábban meg volt ADB csatis is, csak eladtam a Quadra 800-zal – már bánom is kicsit, jópofa gép volt).
Igaz, csak poénból, használni nem akarnám.
Akkor inkább az MS Serial 2.0-t. ------------------------------------------------------------
(#92) Ribi: Egy termék árát továbbra sem csak az határozza meg, hogy mennyi a komponenseinek összértéke nagy tételben vásárolva. Fentebb leírtam a mit és miértet, hogy mit gondolok a Razer árazásáról (kb. kétszerese a reálisnak), és mit lehet venni helyette.
-
Szabi®
veterán
Azt tudnod kell, hogy az egér egy nagyon fontos mérföldkő volt a számítógépes interakciókban.
Az első számítógépes egér
A világ első számítógépes egerét (amit eleinte még bogárnak hívtak) a Stanford Egyetem kutatóintézetének mérnöke, Douglas Carl Engelbart (1925-2013) hozta létre 1964-ben. A szerkezetet - mely egy fémkarikákon görgő, szappantartó méretű, fából készült doboz volt – 1968. december 9-én mutatta be egy San Franciscóban megrendezett számítógépes konferencián. Engelbart sosem kapott jogdíjat találmányáért, mivel a szabadalmat a kutatóintézet kisajátította és később eladta az Apple-nek. Engelbart csupán 1997-ben lett hivatalosan a szerkezet feltalálója, amikor megkapta érte a Lemelson-MIT 500 ezer dolláros díját.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem viccelek. Örülnék neki, ha 15k lenne, de nem reális, a fentebb leírtak miatt. A 40-45-tel majdnem megfeleztem az MSRP-jét, úgy illeszkedne korrektül a piaci körképbe. A 80-85k tényleg vicc egy DA V4 Próért, ennyit legfeljebb egy tényleg különleges, kis példányszámban gyártott motyó érhet.
Akinek fáj, VXE-t, FGG-t vagy VGN-t (meg mittudomén még minek nevezi magát ugyanaz a kínai cég) vesz. Aminél az alacsonyabb árakba nyilván az is beleszól, hogy a munkások mennyit tesznek zsebre (meg ki tudja, milyen lesz a hosszú távú support), meg a gyártásfejlesztés költsége is vagy egy nagyságrenddel kevesebb. Persze szinte mindenki Kínában gyártat, de akkor is.
Amúgy meg arányaiban nem igazán lett drágább a technika, mint régen, sőt. Akik ennek az ellenkezőjét állítják, elfelejtik belekalkulálni a valutainflációt. Ma nagyon nem annyit ér 15 000 forint, mint 2005-ben.
Inkább az élelmiszerárakon kellene kiborulni. Na, azon aztán tényleg van mit. Hogy ténylegesen kétszer-háromszor annyit kell költeni ugyanarra, mint csak pár évvel ezelőtt, és a folyamatos áremelkedés csöppet sem szünetel.
-
Szabi®
veterán
Valószínűleg igaz amit írsz, viszont ha belegondolsz, a jobb kényelmesebb minőségibb egerek ki is bírnak akár 10 évet is. Egy olcsóban vagy a kattintás kapcsoló hal meg, vagy a kábel szakad meg. Egy Magic Mouse a gyári akkujával kiszolgál 8 évet simán, úgy hogy akkor még elketyeg majd 3-4 hetet egy töltéssel. 40 ezer forintért.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Na azért ne vicceljünk.
Amikor egy telefont (Xiaomi Redmi 15C, hirtelen rákeresve) adnak 45k-ért, 50x több elektronikával és anyaggal, akkor egy egér mindegy honnan nézed, ROHADTUL túl van árazva. Csak valahogy ez mindnekinek természetes.
Egerek nevetségesen túl vannak árazva. Pont. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Minő véletlen, hogy abból – meg az IME 3.0-ból – is akad itt egy fehér SteelSeries Edition. Japán Omron, paracord és Corepad talpak ofc. Elfér, enni nem kér.

Legendásan elpusztíthatatlan darabok (csakúgy, mint az MX300/MX500), bár én inkább WMO-s voltam (2007 környéke, Everglide Titannal). Kvéker körökben abszolút kultegér.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Bezony, az Avago ADNS-A2020 a mai napig nagy kedvenc, nagyon raw feel, pedig van benne egy minimális angle snapping. Csak sajna a polling rate babrálása elég nehézkes vele (már Win 7-tel sem erőltettem), meg a 400 cpi ma már nem az igazi, mert nullázott Win gyorsítással (ahogy használni köll) már kalimpálni kell vele – főleg két monitorral –, mérhetően magasabb a motion delay-e, és modern felbontásokon (Full HD és felette) pontatlanabb, mint a manapság sweet spotnak számító 1600 cpi.
Nincs véletlenül egy elfekvő MX500 felső burkolatod? Az enyémen egy MX518 v1-é van, ahelyett kéne.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"De, tegyük fel, ismétlem elméleti szinten mondjuk rá hogy egy Razer DAV4 pro anyag + előállítási ára eléri az 1000 ft-ot,"
Szerintem csak a nyers szenzor többe kerül, még nagy tételben is. És akkor még hol van a többi komponens, a gyártásfejlesztés, potenciálisan szoftverintegráció, a marketingköltségek, a logisztika (disztribúció), a terméktámogatás és a haszonkulcs (ami legalább kétlépcsős, hacsak nem közvetlenül Razer webshopból vásárolsz)? Nyilván túl van árazva, de kígyós sarc nélkül a 40-45 000 abszolút reális volna érte a tudása és a konkurencia/piaci realitás fényében. Főleg, hogy sz@rt sem ér a forint. Ha kilépek a kapun, legalább mínusz tízezer, de szó szerint.
"Amikor tisztességes mechanikus billentyűzetet veszel 20000 ft körüli áron,"
Na ez sem igaz. Az a belépőszint alja. Vagy kifogsz ennyiért valami már nem szemetet aprón. Persze kinek mi a "tisztességes", hiszen egy ötfilléres, gumidomós fos után a leggagyibb mecha is egy megváltás...
Amit már egy picit igényesebb/témában jártasabb user sem rugdos le az asztaláról, az kulcsra készen inkább olyan 50 körül kezdődik boltból/újonnan, és a Keychron kivételével véletlenül sem mainstream márka (bár hazánkban tán még a Keychron sem az, lol).
Persze 20-30 között is vannak értelmesebb darabok elvétve, de főleg AliExpressen, random kínai OEM-ektől, ahol pl. vagy van support vagy nincs, és a QMK/VIA/Vial/ZMK (értelmes szoftveres háttér) sem feltétlenül része az egyenletnek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Az első gamernek tekinthető egér: Microsoft IntelliMouse Explorer 1999-ből."
Inkább a Logitech Wingman Gaming Mouse és az eredeti Razer Boomslang; mindkettő golyós még, és bár az előbbi (is) USB-s, PS/2 csatisan 200 Hz-re lehetett húzni a mintavételezését.
Az első olyan optikai, amit akartál is használni, az inkább 2002. Logitech MX300 és MX500, a fincsi kis Avago ADNS-A2020 szenzorral és 8 bites adatsávval, ami bár 125 Hz-en csak 1 m/s-os perfect controlt tud, de 500 vagy 1000 Hz-en 3,91 m/s-ot. Szóval húzott frekivel egy teljesen más egeret fogtál kézbe. Mindkettőből van a egy polcon, jó kis japán Omron D2F-01F-ekkel, paracord 550-nel és Hyperglide MX-2 tappancsokkal.
Az egyik FFA-only pubstomper accomon anno nagyon brutált lőttem az MX300-zal, pedig csak 125 Hz-en használtam, egy rongyosra kopott Allsop Raindrop XL-en.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ja, hogy amikor random, nullskill Bélákkal promózott? Érdekes, hogy tournamenten nem erőltette.

Ne vicceljünk már. Szerintem 7 év kihagyás után én is osztogathatnék ajándékcsomagot ebben a topikban egy rozsdás kenyérpirítót használva (Quake 3-ról/Quake Live-ról, CoD 4-ről vagy klasszikus Doomról beszélünk leginkább), de skill level közeli playerekkel szemben már kákát sírnék vele a csomóra, miközben a maradék hajamat gyűjtögetném a parkettáról.

20 évet kvékeztem (mellette több ezer óra más FPS is volt), az utolsó 5-öt már kompetitven, egész tűrhető eredményekkel (négy EU liga dobogó, div1 TDM, div2 CTF, div2 CA, top tier FFA stb.), kb. ismertem mindenkit a szcénában, és így mondom, hogy nagyon naív, amit írtál ezzel a Fatal1ty dologgal.
Mármint persze, ahogy Szabi írta, izommemória kell, csak fújhatod, ha az első fix 90 fokos forduláskor a szenzor az ég felé néz neked, a rántás végéhez érve változik a mozdulat konzisztenciája (pozitív/negatív gyorsulás) vagy alapból olyan az input lag, hogy a mozdulat és a célkereszt elmozdítása között eltelt időben kiolvasod a Háború és Békét. Az teljesen irreleváns, hogy fos hardverrel milyen szintű noobstompot hajtasz végre, mert a saját szinted ellen már kukába lőnének a népek.
tl; dr: Komoly szinten komoly emberek ellen játszva a technológiailag patika hardver (zsír egér + pad + billencs + magas képfrissítésű monitor + headset + fix és stabil, három számjegyű frame rate-et produkáló gép) de facto sztenderd, since forever.
Tessék, itt egy egeres lista ESReality-ről, amit 2013-ban kezdtem kigyűjteni, és utoljára 2018-ban frissítettem (azóta a legtöbben váltottak újabb generációs motyókra, igen sokan Artisan padokat használnak már stb.). Nem látom az 5 dolláros Genius retkeket, bár ezt, gondolom, magad is sejtetted.
És persze a mindennapokban is áldás egy precíz és reszponzív egér, ami a csuklódat sem akarja letörni a helyéről.
Abban egyetértünk, hogy nem feltétlenül muszáj a 40-50 000-es egér, gondosan megválogatva apróról 5-10 000 között már igen-igen korrekt cuccokat lehet venni. Persze 99 százalékban vezetékkel.
Viszont ha olyan játékkal játszol, ami megfelelően támogatja a sub-frame inputot, és megvan a minimum 360 Hz-es monitor (plusz a fiziológiai alkalmasságod és a szükséges ereű PC-d), már tudsz kicsit profitálni a 4000/8000 Hz-es mintavételezésből, és egyes szitukban megeshet, hogy ezen fog múlni. Ez egy ugyanolyan dolog, hogy manapság aki kicsit is komolyan gondolja az online multiplayer lövöldét, az kizárólag analóg billentyűzetet használ, nyilván nem véletlenül.
"Én egy (akciósan behúzott) 15 ezer Forintos Logitech wireless G305 Lightspeed-et használok 2 éve, FPS-hez is, és tökéletesen megfelel gamingre is, még CS-hez is."
Persze, mivel 12K-s HERO szenzor és Lightspeed wireless. Ma már messze nem top hardver, de mindenképp decent. Az én ízlésemhez/ízületeimhez ez már nagyon nehéz (nekem is van egy, de még Energizer Ultimate Lithium AAA mikroceruzával sem megy 80 grammnál lejjebb, ha pedig a tenyértámaszát is leveszed, még úgy is 74 gramm, ami részemről no thx), de ettől függetlenül a top 3-amban van formailag/méretileg. Legszívesebben nyomtattatnék belőle egy 45 grammos csodát a PMM-nél, még a hardvere is maradhat, csak a pénztárcám nem akarja (a Logitech meg egy utolsó gyökér, hogy nem csinál belőle Superlight verziót – ahogy a G703-ból sem –, noha garantáltan úgy vinnék, mint a cukrot).

tl; dr: A hardver számít. Nyilván nem fog belőled prót varázsolni, de ha a fejlődésed előtt nem állnak technológiai korlátok (vagy ne adj Isten, már megvan a skilled), akkor a folyamat nem fog hard capbe ütközni. Ha meg menthetetlenül fakezű vagy, teljesen mindegy, hogy mit használsz (bár még akkor is kellemesebb felhasználói élményt fog nyújtani egy értelmesebb darab).
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Minden évben veszek egy egeret így karácsony előtt. Sajnos az a véleményem nekem is, hogy ami olcsó, az sajnos kompromisszumos.
-
copass
veterán
placebo nem hinném, érezhető azonnal hogy jobb vagy rosszabb egy egér.
a szenzor, anyagminőség, kapcsolók, görgő minősége iszonyú sokat számít.
persze fotel harcosoknál tökmindegy mivel jászik.
egy minőségi egér hosszú távon számít nagyon sokat, hogy mennyire tudod folyamatosan ugyanazt a teljesítmény leadni.
elég sok egerem volt, görgő 2 év után gatya mindegyikben. xtrfy m42 ~18E volt asszem.
3 éve lamzu atlantisom van, olyan mint újkorában. 45E volt... -
DraXoN
addikt
és egy jó adag magabiztosság az esetleges "placebó" effekt miatt, hogy jobb egerünk van

... értem ez alatt ha csak nem nagyon profik jönnek össze ahol már tényleg csak a picit jobb technika is eldöntheti a harcot, egy jó játékos a legbénább egérrel is letud alázni mindenkit. de fontos dolog, hogy meg kell szokni az adott egeret... -
D.Va
őstag
Épp ezt mondtam én is az eredeti hozzászólásomnál. Hogy nem az egér a lényeg hanem a skill.
Illetve ott is elmondtam hogy nincs baj egy drága egérrel, mert lehet jó és hasznos, vagy ha szimplán tettszik egy méregdrága egér akkor vegye meg, ennyi, de ettől még tény hogy bármilyen profi szinten űzött fps játékhoz is bőven elég egy 10 - 20.000 Ft körüli gamer egér is.
Én egy (akciósan behúzott) 15 ezer Forintos Logitech wireless G305 Lightspeed-et használok 2 éve, FPS-hez is, és tökéletesen megfelel gamingre is, még CS-hez is. -
Szabi®
veterán
Én ezt olvastam anno, viszont amit ő csinált ahhoz izommemória kell, és egy tök8 milyen egér. Az emberek 99%-ának ez nem megy, neked sem, sem golyós, sem nagy dpi érzékenységű hight tech egérrel.
Az meg a másik, hogy az egér mint olyan, egy eszköz, és a shooting game csak egy rétegfelhasználása, az emberek nem feltétlenül játék miatt vesznek jobb minőségű egeret, hanem azért, hogy megkönnyítse a gép vezérlését, az oldalak finomabb gördítését a jobb olvashatóság miatt, kényelem miatt, high point precizitás miatt, 3d tervezés miatt és hosszú a sor . . . -
D.Va
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Én nem a 2000 előtti időkről beszélek de ezt korábbi hozzászólásban is kifejtettem.
Egy E3-on 2005 körül (mikor már mindenki optikai egérrel játszott, mert ekkorra már teljesen jók voltak játékra is) az egész rendezvényen 3 napig egy golyós egérrel játszott Fatality, és bárki kiállhatott ellene egy sokkal jobb, precizebb optikai egérrel. Ennek ellenére 3 nap alatt senki nem tudta legyőzni, sőt már az is drága ajándékcsomagot kapott akinek legalább sikerült egyszer befraggelni Fatal1ty-t... Ez a sztori az egyik Gamestarban volt leírva, talán 2004-ben. -
zetor2000
addikt
Én holnap veszem át (ha a zöld manós idegesítő reklámos cég hajlandó leszállítani) az MX Master 4-emet. Kíváncsi leszek a fentiek tükrében, milyen lesz.
Jelenleg egy MX Master 2-t nyúzok pár éve, dróton és a nélkül is. Formára, méretre bejövős, a súlya nem zavart eddig. Inkább ez, mint a céges kulák...

Azok kicsik - fizikailag. Annyira össze kell nyomni a kezem, hogy fárad a tenyerem fogás közben, de persze napi sok órát is kell használni néha. Anyagminőségre is ócsárék, legolcsóbb műanyagok, a klikk érzése óhjajj... Szerencsére görgő van bennük, és néha működnek is.
Szerencsére most lett pár Deathadder V3 drótos, azokból rekviráltam is 2-t, így most épp jobb, de persze nincs minden gépünkhöz ilyen. -
Szabi®
veterán
Nálam nagyon sok egér megfordult, drágábbak-olcsóbbak az évek folyamán leginkább az Alienware cuccokat szerettem, de ott a szoftver az borzalmas állandóan szétfagyott a command center, és nem updatelt. Volt egy-két Canyon ami jó volt. A Logitech Mx Master 4-et is kipróbáltam, iszonyúan túl van értékelve kevés használat után ment a háztól. Jelenleg Apple Magic Mouse 2-öt használok, amit rohadt nehéz volt megszokni, viszont most már soha nem térnék vissza hagyományos egérre. Az a könnyedség, fluidság ahogy lehet vele irányítani a gépet, tartalomfogyasztás, képekbe zoomolás, ujjmozdulat teljes realtime mozgása a képernyőn stb. stb. Tartalomfogyasztásra ez a legjobb egér. Még azt mondom gamingben is helyt áll, rts, tps játékokban. Viszont fps shooterekhez az 1300dpi-je kevés lehet.
-
ceia
őstag
Olcsó egereket használok, és 15 éve csak Logitech-et. És csak vezetékest, nem szeretem a problémákat.
Azt sem szeretem, hogy az olvasós média videókat tesz oda cikkek helyett, sosem nézem meg őket. Az egerekről jobb lett volna írni. Úgyis olyan ritka már az ilyen normális téma, sok a szakmai cikk. Én meg nem vagyok informatikus. Régen többet tudtam olvasni itt a PH-n, meg fórumozni.
Különben pont én, a nem magas keresetű, azt mondom, 15 még nem sok egy JÓ egérért. Hiszen ha évekig használom, megér annyit. Mondjuk ha jó marad három évig, akkor az rendben van. Évente ötezer, hogy napi szinten ott legyen és működjön, nem sok érte. Jóval több elmegy üdítőre és kávéra a munkahelyemen. -
Emunem
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"ott a tény hogy Fatal1ty golyós egérrel is bealázott mindenkit,"
Ja. 1999-ben/2000-ben. Azóta nem csak a technika, hanem a skill ceiling is "kicsit" más.

ZeRo4 asszem' 2002-ig nyomta egy golyós MS Intellimouse-szal, Allsop Raindropon. Utána persze váltott MS WMO 1.1a-ra/QcK-ra, majd Razer Abyssusra, Everglide DKT paddal. Aztán 2018 után nem tudom, mit használt, de szerintem mostanában valami Zowie-t, Artisan paddal.
Szóval ne urban legendkedjünk itten.
-
Balázs Z.
aktív tag
Az miért nem tűnik fel, ha valaki másról beszél, mint amiről te ok nélkül vitatkozol...? Ezen nem segít a drága egér. Idejössz kötekedni, mint valami általános iskolás bully, miközben teljesen másról beszélünk... A felsorolt kényelmi funkciók, amiktől szuperhatékony informatikus vagy, ártól függetlenül elérhetők olcsó egerekben is, legfeljebb nem olyan kényelmesek.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Egyetértek. Grafikusmunkát általában nem befolyásolja az egér minősége, ahogy hangtechnikusi stb. munkákat sem. Viszont a legfullosabb egér sem mondható ergonomikusnak. Úgy 20-30 éve azt gondoltam mostanra megjelennek jobb megoldások. Mégsem így történt annak ellenére, hogy az alaptechnológiák rendelkezésre állnak például ahhoz hogy az 5 ujjvég helyzetét és mozgását a térben tizedmilliméter pontosan érzékelve meghatározza az adott gépi műveletet. Egyszerűen nincs érdemi fejlesztés manapság.
-
worxland
addikt
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Btw, 30+ éve dolgozom informatikusként, nekem igenis segít a munkában a nem túl olcsó egerem érzékelője és szoftvere a pozicionálásban, a plusz gombok a rájuk konfigolt funkciókkal az elvégzendő munka sebességében, az ergonómiája a csuklómon, a precízen állítható DPI a többablakos munkavégzéshez szükséges egérmozgatások minimalizálásában, a wireless mód a kényelemben, a freeroll görgője pedig a kismillió levél/weboldal/Excel/Word/PowerPoint/PDF görgetésében. Másnak nem függ ettől, nekem nagyon is.
-
Balázs Z.
aktív tag
...? Nem volt szó másról a hozzászólásban, amire válaszoltam, csak játékról.
Btw, 25+ éve dolgozom grafikusként, soha egy pillanatra sem volt összefüggés sem szabadúszó, sem ügynökségi kollégáknál az elkészült munka minősége, gyorsasága és a használt egér ára között. Voltak kezdők és kóklerek, profik és mesterek egyaránt drága és olcsó egérrel, táblával... Nem ettől függ.
Hogy kinek mi a kényelmesebb, az más.
-
Ezek már később voltak. Végigpróbáltam elég sokat egészen a korai 2000-res évektől és a többsége ipari hulladék kategória volt. A logi mx500-as volt az első ahol a kurzor nem ugrott meg egy hirtelen rántástól, majd jött az 510, 518. Akkoriban ezek etalonnak számítottak, nem is volt nagyon vetélytársuk. Az első optikai egerem egy Logitech ifeel mouseman volt, azt hiszem 2001-ben vettem 19 ezer forintért. Ki lehet számolni az most mennyibe kerülne.
-
D.Va
őstag
What? Nem a 90-es évekről beszélünk hanem a 2000-es évek közepén, amikor már mindenki optikait használt régen, főleg a gamerek... Talán 2005-ben mikor a Logitech MX518 megjelent, akkor volt ez hogy ő golyós egérrel is szétküldött mindenkit, azt hiszem az E3-on, ahol bárki kiállhatott ellene...
-
dippe
tag
Jaja, valahol még nekem is van egy kb. 30 éves optikai egerem négyzetrácsos fényes egérpaddal. Pontosabb volt mint az akkori görgősök, de játékra alkalmatlan.
Az újabb generációs optikaiknak is kellett pár év, mire jobb lett mint a görgős. Amennyire emléxem, annyi volt csak az előnye, hogy nem kellett állandóan tisztogatni. -
-
-
paatrick
őstag
"Ra van irva, hogy szuper csendes, de a vissza/elore gombokra ez egyaltalan nem igaz."
Ha telibe kattintod akkor az oldalsó gombok tényleg hangosabban kattannak. De vertikális egér tehát ha a hüvelykujjad alatt van a gomb és onnan nyomod akkor simán halkabb és ez a fogás se kényelmetlen. Az előre gomb az mindenhogy hangosabb, de azt kb sosem használom

-
D.Va
őstag
Ha valakinek megtettszik egy 50-100 ezres egér akkor vegye meg, nincs ezzel semmi baj.
Ettől függetlenül ott a tény hogy Fatal1ty golyós egérrel is bealázott mindenkit, bizonyítva hogy a skill számít nem az egér.
-
copass
veterán
mindenki más ez. fontos a kézméret és a forma ami neked kényelmes.
pl: nekem nekem nincs nagy kezem 20/10 cm. 12 cm alatt már kényelmetlen lesz bármi. aztán jön a forma, ha túl keskeny, vagy máshol van a magaspontja akkor kényelmetlen lesz nekem hosszútávon. pl. a razerek nekem kényelmetlenek, mert nagyon furcsa a formája.van egy kihajlítás az elején, és a hupli is rossz helyen van!
ezután jön a switch és az encoder. ha nem elég taktilis az encoder és az alatta lévő switch, akkor az számomra felejtős. mivel egész nap használom a görgő klikket (cad rajztér mozgatás funkció).
ehhez a görgőnek stabilnak kell lennie, hogy ne mozduljon el klikkeléskor.
(funfact: logitech mx mastert ezért küldtem vissza, plusz a fém görgő kegyetlen hideg nyáron is...)
a switch is legyen pontos mindegyik gombnál, fő, görgő és az oldalsó. odalsónál sokszor azt csinálják hogy gyengébbet raknak oda és valami taknyos érzése lesz.
https://www.techpowerup.com/review/lamzu-atlantis/3.html -
olle
senior tag
Ne írjuk már a gyártó számlájára azt, hogy sajnos Magyarország világbajnok ÁFA-t alkalmaz. Ahogy elindulsz a bolt felé, már ugrott is 27%... Razerrel példálózni teljesen felesleges. Sokkal jobb dealek vannak a piacon annál, mint hogy ezt hozzuk fel példának.
Ma egy ENDORFY LIX Wireless PMW3335 árukereső szerint 14–16 ezer forint.
De ott van még a Glorious, SteelSeries, Logitech is akár.Igen, perifériavásárláskor bele lehet nyúlni mélyen a pénztárcába.
Indokolt? Nem.
Jó terméket kap az ember? Igen.
Mindenkinek legyen ez egyéni preferencia.Én például Glorious Series One Pro-t vettem kemény 30 dollárért.
Ugyanennyiért vettem SteelSeries Prime Mini Wireless-t is.Egyszerűen túl kell látni a mainstreamen.
A Razer, Logitech, SteelSeries árából kb. 30–40% a marketing: YouTube reklámok, e-sport támogatás, influencerek, kampányok, bolti megjelenés, csomagolás.
Viszont 20–25 ezerért már lehet venni tökéletes szenzoros, könnyű, jó válaszidejű, masszív egeret (Pulsar, Lamzu, Fantech, Endgame, VXE).
Szóval nagyon egyszerű: nem kell a legdrágábbat megvenni. Aztán majd a nagy gyártók rájönnek, hogy baj van. Vagy nem!
Most pl. egy DAREU AE6 Pro-val szemezek egy ideje. De az ARBITER Akitsu 8K is mozgatja a fantáziám. Ezek közül egyik sem mainstream. De árban jó választás.
Legyetek bátorak és vegyetek nem mainstrem perifériát.

-
salaud
aktív tag
Anyagok: karbon- maga a karbonszálas kompozit nem drága, nehéz gépesíteni a formára gyártást, ezért kézimunkát is igényel, de ekkora méretben megoldható. A 3 forintos fröccsöntöttnél drágább, de nem annyival. Magnézium: a magnézium tűzveszélyes tiszta állapotban, ezért általában kommersz dolgokba magnézium-alumínium ötvözetet tesznek, ami megint nincs aranyáron. A minőségi kapcsolók, stb tömeggyártás esetén szintén nem aranyár. De, tegyük fel, ismétlem elméleti szinten mondjuk rá hogy egy Razer DAV4 pro anyag + előállítási ára eléri az 1000 ft-ot, még akkor sem indokolja semmi a 70000+ Ft-os árat. Csak azért adják ennyiért, mert a sok majom meg is veszi ennyiért. Amikor tisztességes mechanikus billentyűzetet veszel 20000 ft körüli áron, aminek az előállítási költsége simán egy csoffadt egér ára felett van, semmi nem indokolja hogy egy egér ennyibe kerül.
-
worxland
addikt
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
"USB kábellel kötöd össze a géppel." - hogy mi? Tizen+ éve nem veszek drótos patkányt. FREE THE RAT!
-
Feketelaszlo
senior tag
Jó a drága egér.
De csak ha prémium monokristályos 99,9999999% réz-ezüst USB kábellel kötöd össze a géppel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Don't Panic
üzenetére
Deathadder v3 pro, v4 pro és a viper v3 pro azok azért igen jól sikerültek.
-
Don't Panic
senior tag
Razer DeathAdder Essential 7900 HUf most az Zöld manónál.
Pont annyit is ér nem többet.... Volt sok DeathAdder egerem minőségben nem nagy durr a drágábbak sem legalábbis régen igaz volt , hogy a gumi borítású lejött ... Hangos scroll stb..
Anno az MS.3.0 milyen jó volt
-
kilua
senior tag
#25: "Alatta viszont tenyleg csak elektronikai hulladekot kapni kb. annyi gagyi eger van." Ami nekem van az "Xiaomi Mi Dual Mode Wireless Mouse (Silent Edition)" már sok éve elég jó valami 6-8 ezer forint? volt AliExpresről (nem emlékszem pontosan) de lehet meg kéne néznem több egeret is hogy össze tudjam hasonlítani.
-
hemaka
nagyúr
Erdekes olvasni, hogy a 10-15k-s cuccok mar draganak szamitanak, pedig az az osszeg mar lassan semmit nem er idehaza. Alatta viszont tenyleg csak elektronikai hulladekot kapni kb. annyi gagyi eger van.
-
dippe
tag
jójó
továbbra sem érzem összehasonlító videónak
Ha belegondolsz, egy laikus számára ezek a polling rate, magasabb paraméter érték nem sokat mond: a magasabb szám biztosan jobb valakinek valamennyivel. Máshogy fogalmazva: ez adat, nem információ. Elképzelése továbbra sem feltétlen lesz, hogy neki 200hz kell vagy 8k. Vagy x óra helyett y órát használhatja akkuról, ha 2eFt helyett 30-ért vagy 70-ért vesz.
Költői kérdés: egy 60g magnézium egértől mennyivel pontosabb/gyorsabb egy 60g műanyag?
Szóval nekem picit hiányzik egy rövid vizuális összehasonlítás, ahol legalább a szélsőségek látszanának, ténylegesen mire számíthat a laikus. ("Olcsó vs drága")
De még 1x hangsúlyozom, nekem tökre tetszett a videó! Rövid, tömör, lényegi technikai pontokat érinti amit a minőségi egerek pluszban adhatnak. Nekem sokat segített volna ez a videó pár hónappal korábban, hogy elinduljak a keresés útján.
Az összes lényeges kulcsszót tartalmazza, és elmagyarázza nagy vonalakban azok hatását. Kulcsszavak alapján meg már segít a chatgpt meg a gugli, hogy kell-e ez egyáltalán nekünk.
A tapasztalatom, hogy egy 2eFt vs 10eFt egérrel is sokat lehet gyorsulni irodai munkába: könnyebb kijelölni szövegeket, menüre kattintani főleg nagy felbontású monitor - kis karakter méret esetén. Stabilabb, pontosabb görgetés, kevésbé merev vezeték / alacsonyabb vezeték nélküli késés (azonnal reagál), vagy pl. vertikális egér ínhüvelygyulladásra érzékenyeknél sokat számíthat.
Persze van akinek a finommotorikus képességei és reflexei nem annyira jók, vagy alkalmi felhasználók (nem mindenki gamer és számítógépezik napi 8 órát). Ők nem fogják érezni a nagy eltérést és szerintem pénzkidobás is lenne drága high tech egeret venniük. pl. szüleim nagyon boldogok évek óta egy 4eFt-os egérrel, de régen én is az voltam... -
DraXoN
addikt
A4Tech Bloody V7 egerem van úgy lassan 10 éve ...
3. szet gombot kapta idén nyáron (a gyári már 1x volt cserélve "duplaklikk" miatt, azóta már a cserélt is elfárad ... előnye ennek, hogy szuper silent mikrokapcsolókat raktam be, így halk a kattintás, illetve a görgő érzékelőt is cseréltem most nyáron mert már a görgetés is ugrált)Ez egy relatív olcsó egér még ma is (bár most már valami más lehet mert V7m néven fut, a logó is kicsit máshogy néz ki) talán 5000Ft volt 10 éve.
tudom sokan szidják, hogy nem a legjobb a szenzora, de nekem "elég" ... a teflon talpak meg 10 év után is teljesen jók (bár már a festék raja kicsit lekopott).
Amit még szeretek, hogy tartós a ház, nincs gumis elem ami kinyúlik, leválik, ragadóssá válik X év után. Matt, de még is (szerintem) jó fogású műanyag, a kézben se csúszik el, az egér súlya is számomra kényelmes és ideális.többet én nem szánnék most se rá mint amennyibe mostanság kerül (olyan 6500Ft körül kezdődik árukeresőn)
-
Akkor nézzük:
Speciális anyagokat, magnézium, karbon
Minőségibb optikai kapcsolókat és akár enkódert
Magasabb polling ratet és/vagy komolyabb akkut
Aktuálisan elérhető top szenzort
SupportotPersze indokolatlannak érezhető, hogy miért kerül az Asus Harpe Ace II vagy a Razer DAV4 pro 70+ ezer forintba, de írhatnám a Finalmouse ULX-et vagy a WLMouse magnézium egereit. Aki ad a minőségi perifériára az meg fogja venni, akit meg nem érdekel annak a 3000 forintos Hama egér is drága. Persze tudom az ilyen topikokban mindenki 1 dolláros alis egérrel és egérpad nélkül lett top Codos és Quakes, minden más csak parasztvakítás
Azért valahogy az összes pro player ilyen és ehhez hasonló cuccokkal nyomja, persze a márka szponzoráltak más tészta.
Én munkára is jó minőségű wireless egeret használok, nagyon nem mindegy mennyire nehéz és milyen kényelmes. -
Na és a "használt üzleti" fel sem merül mint lehetőség?
Amúgy jahh, biztos van aki hajlandó erre tízezreket áldozni, én a magam részéről egy LIDL-s Silver Crest vezeték nélküli egeret használok úgy három éve, azt hiszem 2000 forint volt, és a világon semmi baj vele, csak néha napján elemet kell cserélni benne. Persze én nem játszom!
-
dippe
tag
Én picit félrevezetőnek érzem a címet. Egyetértek, hogy az olcsó az nem a 10-15eft kategória. Mondjuk pont a 10-15 eFt-osról akarok fentebb váltani, de arra nem kaptam választ, mit várhatok a drágábbaktól a magasabb xy értékeken túl. Nem történt objektív összehasonlítás amit a cím sugall.
Egyébként tök jó kis videó, jól összefoglalta szerintem nagy vonalakban lényeget, főbb szempontokat. Kicsit pontosabb címmel pl. "Mit tud egy minőségi egér", vagy "Miért éri meg drágább egeret választani" stb. jobban elérhetné a célközönséget.
-
kilua
senior tag
Jó hát azokhoz az egerekhez képest amikkel a 1990es években játszottunk még a legolcsóbb temu optikai egér is jobb.
-
puco350
csendes tag
vettem 4 fajta HAVIT egeret nem tul reg, ebbol 3-at azonnal kukaztam, viszont a Havit GAMENOTE MS1027 eszmeletlenul bevalt. Mivel nalam nagyon fontos a merete, gorbulete az egernek, hogy a napi12 ora melo mellett ne kapjak inhuvelygyulladast, rogton rendeltem belole meg 9 db-ot, ami szerintem eleg lesz nyugdijig :-) ja es csak 1900Ft-ba kerult, nincs 20 000ft a 10 darab
-
salaud
aktív tag
Csak a hozzászólásokat olvasva
röhögtkacagtam oly annyira az alapegér 10-15000 Ft-os kategóriáján, az egyik kedvenc egerem 1$ volt aliexpressről. Ez egy vezetékes, rgb-s gamer egér. A másik egy wireless vertikális szintén aliról, az volt vagy 3500 Ft. Tizenötezer...hülyevagyte...
-
Z_A_P
addikt
10-15 ezer alapeger??

Az a DRAGA eger.
En most vettem acer eger + bill osszesen 9000 Ft-ert.
Hogy lenne mar 15e alapeger, ne vicceljunk mar
SZerk: lasom masnak is feltunt
-
Gzolo
senior tag
Amin elhalálozik a mostani ConnectIT Ergo egerem munkahelyen, nekem is a Lift lehet a következő lépcső. Hihetetlen, hogy mennyire kényelmes a vertikális egér.
Próbáltam előtte M575 hanyattegeret, de pont az ínhüvelygyulladáson nem segített, a golyózás ott terhelt, ahol a legrosszabb volt. -
NightGT
senior tag
Gwolves HTX Ace, 90 dollár, 37-39 gramm (lyukacsos-nem lyukacsos).
Scroll kapcsolónak az új Ttc gold encoder, klikkek alá Kailh 4.0, és számomra a tökéletes egér. 40 évesen napi sok óra lövöldétől sincs ínprobléma -
podtibi
senior tag
Mire használná a vásárló? Mennyit hajlandó kifizetni érte? Van számára megfelelő egérpada hozzá? Ezen múlik az egész szerintem.
-
Ezek szerint nekem alapmodellem van egy 15ezerért beszerzett Logitech G305-el

Pedig ez már bőven afelett volt, amit egérre szerretm volna szánni (nem bántam meg, nagyon jó cucc).
-
Tasunkó
őstag
A Wired Gaming Mouse márka nálam jól teszi a dolgát. De drága is volt, elérte a 6000-et.
-
-
wjbhbdux
veterán
ha 25 éve egy tip top 1.1a egeret 2500ért meg lehetett venni, akkor most sem kéne 10k felett árulni az aktuális csúcs egereket, de annyira nagy az RGB nemzedék szüleinek pénztárcája, hogy teljesen indokolatlanul még a többszörösét is el merik kérni manapság.
-
boborján2
senior tag
1 éve elindultam egeret venni. Végignyomkodtam 2 boltban az összes egeret (kb. 50 féle). Nagyon meglepődtem ,hogy mindegyiknek minden gombja kattog, sőt minél dragább vagy minél inkább gémer ,annál hamgosabb volt. Mondom ezek hülyék ???
Egyetlen egyet találtam logitech -nél aminek abszolút semmi hangja,vezeték nélküli és mellette nagyon kényelmes. + hobbigémerkedni pont jó.
-
-
paatrick
őstag
Logitech Lift - 2 éve, soha többet másik egeret. Nincsen hangos kattingatás, puhán és halkan "kattan" vagy inkább csak benyomódik, jól görög, az elem meg vagy 1 évig bírja benne (duracell optimum).
Előtte Trust vertikális egerem volt 2 ugyanolyan kb 7000 Ft-ért. Fél év alatt tönkrement mindkettő, egyik nem kattintott vagy duplán kattintott, a másikban meg meghalt/csúszott a görgő.
-
copass
veterán
45K Lamzu Atlantis-om (55gramm) van, lassan 3 éve. rengeteg egeret kipróbáltam és ez a legjobb eddig. minőségben, fogásban, stb.
2x volt ínhüvelygyulladásom, ezért fontos hogy kényelmes és könnyű legyen az egerem. napi 10-14 órát használom munka+játékra.
de próbáltam logitech master tank egeret is, de az borzalmas volt.
szóval nézni kell a teszteket, milyen kapcsoló,milyen görgő van benne és milyen súly. -
TomMusic
őstag
Akkor én meg se szólalok. Elmúlt 15 évben kétszer vettem egeret PC-hez, összesen max 4000Ft értékben.
Laptophoz vettem egy kicsit drágábbat, BT(?)-osat saját dongle-val, 5000-ért. De az 1500Ft-os vezetékes sokkal jobb, gyorsabb, ez egyébként Genius NetScroll 110.
Pedig próbáltam ilyen-olyan x tízezres Logitech egeret is, hát valamire biztos jók. Mondjuk egyáltalán nem játszok, régebben CS1.6, meg a 2016-os DOOM.
Amúgy az összes Logitech IT cucc ipari hulladék volt eddig amivel találkoztam.
Pár hónapja elromlott a középső gombja a Geniusnak (de az is csak azért, mert ráejtettem valami nehéz cuccot), beraktam a fiókba, addig használtam az 5ezres egeret. Aztán x héttel később elővettem a fiókból a Geniust, és már nem volt semmi baja. Azóta is használom.
Csak ajánlani tudom!
-
MageRG
addikt
Biztos én vagyok boomer, de nekem az "alapmodell" nem 10-15k, hanem max 6000 Ft. Persze ez nem gamer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PlayStation 5
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Path of Exile 2
- Egy 20. évfordulós csodaegér fortyog a Razer üstjében
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A részvénypiacot is kilőné az űrbe a SpaceX
- További aktív témák...
- DJI Air 3 drón szett - telefonos távirányítóval
- Xiaomi 13T Magánszemélytől Garanciával
- ASUS ROG PG39WCDM Ívelt Gamer Oled Monitor!39"/2k ultrawide/240hz/0,03ms/Gsync-Freesync/Type-C/!
- Akciós! Makulátlan MacBook Pro 16" i9 16GB 1TB 5500M asztro szürke részletek a leírásban.
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

lévő Type-C csatoló kitalálóját bikacsökkel kéne tarkón legyinteni. 

)

Azért valahogy az összes pro player ilyen és ehhez hasonló cuccokkal nyomja, persze a márka szponzoráltak más tészta.