Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Csandi

őstag

Sziasztok,

A "Milyen NAS-t vegyek?" topikból érkezem. Mivel az már majdnem megvan, hogy milyet vegyek, már csak a véleményetekre és tapasztalaitokra vagyok kiváncsi, hogy mit mondtok erre.

Bemásolom amit oda írtam:

"Barátnőm szeretné kiváltani a számos felhőszolgáltatását amiért fizet, hogy ott tárolja a képeit, videóit, amiket csinál (iCloud, Google drive, Onedrive)

Nekem eszembe jutott, hogy miért ne legyen inkább otthon egy NAS, és akkor meg lehet szabadulni ezektől a szolgáltatásoktól, + lokálisan is elérhetők lennének a dolgai.

Viszont nyilván már az elején felmerült pár kérdés, mert sosem foglalkoztam ilyesmivel.

Semmi torrentes, plexes filmnézős stb. funkcióra nincs szükség, csak és kizárólag egy adattároló lenne, amit a helyi hálózaton el tud érni a Macbookjáról ha szükség van valamelyik képre vagy videóra épp. Illetve ha létezik ilyen akkor előnyös lenne ha telefonról is hozzáfér. Illetve ha nincs otthon, akkor VPN-ről megoldható esetleg, hogy lássa, vagy ilyen nem létezik és ez mindenképp csak helyben működik, világhálón keresztül nem?"

No addig már eljutottunk, hogy DS423+ vagy DS224+ kéne ami ezt tudja, WD Red Plus HDD-kkel (és ha DS423+ akkor kell M.2 még? Miért igen, miért nem?)

Ki mit mond, 2 lemezes legyen vagy 4? Miért?

Bárki aki már hasonlóra épített ilyet bármi észrevétel, buktató, pro-kontra, tapasztalatot tud mondani?

iPhone és Macbook lenne a 2 eszköz amiről el kéne érni, kicsit kevesebb mint 10 terra fotóról és videóról beszélünk, utazós social media contentek mert abból él szóval ez folyamatosan bővülne.

Köszi mindenkinek! :)

Új hozzászólás Aktív témák