- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
bestreal
csendes tag
Másodtelefonként még mindig használom és minden új apk-t először rajta tesztelek, úgyhogy hasznos kis társ még mindig.
-
sarkan
aktív tag
válasz
intuicio
üzenetére
Ez a telefon volt idáig az egyetlen -kivéve még a Motorola V3-as szériáit még az őskorban- telefon amit amikor megláttam azonnal megkívántam, használtam ameddig lehetett de sajnos nekem is el kellett engedni mert az op rendszer frissítése leállt.
De még mindig meg van a fiókban és azt hiszem ezt nem adom soha. -
intuicio
aktív tag
2017-ben vásárolt szeretett HUAWEI MATE 10 PRO (csupa nagybetűs telefon!) eltettem nyugdíjba. Nagyon sajnálom, mert nagyon megszerettem, és soha semmi bajom nem volt velem. De hát ez van.. El kell engedni.
Xiaomi 15T Pro - üdv a családban.
-
edward2
addikt
válasz
nagyadam92
üzenetére
Engem ami jó ideig zavart rajta az a chrome fagyása.
-
fericske
addikt
válasz
nagyadam92
üzenetére
Az automata fényerőszabályzójával nem voltam kibékülve, inkább kikapcsoltam, illetve a túl érzékeny ujjlenyomat érzékelője okozott galibákat, ezért azt is kikapcsoltam.
-
4D4M
senior tag
válasz
nagyadam92
üzenetére
Nekem az egyetlen negatívum eddig, hogy nem tudok elektronikus aláírást csinálni DÁP-pal az elavult droid verzió miatt.
-
nagyadam92
csendes tag
válasz
fericske
üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet használat terén. A múlt héten szereztem be egy makulátlan állapotú, fóliás, világoskék színű példányt, olyan mint a gyári. A csatlakozó körül sincs használat nyoma. Olyan mintha nem is lett volna használva. Dobozával, töltő, az usbc-jack átalakító és a gyári headset illetve minden papírja. Milyen hülyeségei vannak a készüléknek? Egy hete sincs nálam csak nem ismerem a típust.
-
fericske
addikt
válasz
nagyadam92
üzenetére
Nekem 2018 májusa óta megvan, és használom, nincs másik mellette.
Rosszul indult az ismerkedésünk, de megszoktam/megoldottam a hülyeségeit.
Aztán az van, hogy nem tudom mire cserélném le, mert amit tud, az nekem elég, és azt ugyanúgy tudja, mint bő 7 évvel ezelőtt, műszakilag, üzemidőben, esztétikailag.
Pedig sosem vigyáztam rá különösebben. Kijelző védő fólia sosem volt rajta, csak ameddig kicsomagoltam.
Viszont a töltésére mindig ügyeltem/ügyelek, talán ezért bírja ugyanúgy a 2-3 napot.
Telefonálás, youtube vagy offline zene kijelző nélkül, böngészés és e-book olvasásra használom. Videónézés, játék és semmiféle prüttyögős messenger nincs használva rajta. -
edward2
addikt
válasz
nagyadam92
üzenetére
Kiváló telefon. Jó használatot hozzá. Nekem néha azért hiányzik így nord 4 mellett.
-
nagyadam92
csendes tag
Sziasztok. Szereztem egy makulátlan példányt, dobozával, minden tartozékával. Volt már mate 8, mate 9 és most a mate 10. Tudom elavult de én szeretem a márkát most is még.
-
szabcsab
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Valamiből biztosan engednem kell, döntenem kell a minőség és a design között
-
-Fly-
tag
válasz
szabcsab
üzenetére
Én elengedtem... Házon belül P30 pro vagy Mate20 pro lenne a kézenfekvő utód, de hosszabb távon nem sokat nyersz vele; ugyanez a generáció, amely lassa teljesen elavultnak számít (szoftveresen)... Én a magam részéről egy S22 Ultrára cseréltem, ami több generációval újabb és még egy jó pár évig telefon lesz. Tény, hogy meg kell szokni a Huawei után, de nem volt túl nehéz.
De termeszetesen ez csak az én esetemre érvényes; mindenkinek mások a preferenciái. -
jovás
senior tag
válasz
szabcsab
üzenetére
Én most 1 Magic6 Pro-ra szeretnék váltani, már ha a One-nál lehetne kapni, de hónapok óta csak 1 db fantom készülék kering a rendszerben, amit soha nem lehet megvenni.
Én sem szeretem a kerekített telókat, de a nejemnek május elején vettünk egy 200 Pro-t, és egész jól megbarátkoztam vele.
Azóta nem sikerül a Magic6 Pro-t megvenni.
Valószínű egy Magic7 Pro lesz belőle, csak menne le az ára, de attól félek, addigra azt sem lehet majd megvenni.
-
Indy1
tag
válasz
szabcsab
üzenetére
#szabcsab Hasznalt , jo allapotu P30 pro vagy Mate 20 pro a kezenfekvo csere.
Android van, nagyobb es szebb kepernyo , nagyobb aksi, gyorsabb toltes (40W vs 22.5W), Qi toltes (kimeli a csatot).en a P30 prot mar csereltem' jelenleg P40 prot hasznalok (5G , eSim viszont nincs telefonos fizetes, kibirom) -
szabcsab
csendes tag
Sziasztok!
Támogatást, vagy megerősítést szeretnék kérni azoktól a felhasználóktól, akik már lecserélték a Mate 10 Pro-t egy másik készülékre!
8 évesen fájó szívvel, de lassan csereérett lesz az enyém is!
Szeretnék a márkacsaládon belül választani, ami kimerül a Honor-ban az android miatt!
Mivel konzervatív beállítottságú vagyok, ezért a sima letisztult formák vonzanak!
Irtózok a lekerekített kijelzőktől, az ilyen-olyan ívelt gömbölyített -formáktól /ez csak a telefonra vonatkozik😉/
Viszont így nagyon beszűkült a kör, csak a sima Honor 400 jöhetne számításba, de ettől azért erősebb telefont szeretnék!
Tudnátok alternatívát javasolni?Köszönöm előre is!
szabcsab -
P1eTr0
aktív tag
válasz
olajbogyo
üzenetére
Köszönöm a tippet és elnézést a késői válaszért. Időközben rájöttem, mi lehetett a gond. A SIM beállítások között van egy olyan opció, ahol a Dual SIM 4G-t lehet engedélyezni. Na ez nekem inaktív volt. Ahogy engedélyeztem, a második SIM is csatlakozott.
Szóval volt öröm, de nem sokáig, ugyanis az akkumulátor (nem is értem miért
) 7 év után kezdi megadni magát. 30% körül se szó, se beszéd, egyszerűen kikapcsol. Szóval most átköltöztem a céges számmal egy másik készülékbe, "átmeneti-átmeneti" jelleggel, így a Huawei kibírja az egy napot. De már nagyon fárad szegény. Akksit cserélni nem akarok, talán kibírja még ezt a pár hetet, aztán tényleg nyugdíjazom. Nagyon megszolgálta az idejét
Remélem újabb meglepetéssel nem kell számítanom, mert ez a nyár telefon témában már elég volt

-
olajbogyo
aktív tag
válasz
P1eTr0
üzenetére
Ezt csinálnám, nem biztos hogy megoldja, de hátha.....
Android → Beállítások → Rendszer → Visszaállítás → Hálózati beállítások alaphelyzetbe.
Újraindítás után hagyd, hogy automatikusan letöltse a szolgáltatói beállításokat (APN, VoLTE).
Beállítások → Mobilhálózat → Hálózat kiválasztása → Kézi keresés.Ha látod a szolgáltatódat a listában, kézzel válaszd ki.
Egy próbát megér..... -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsra, tippre lenne szükségem, mert már nem is tudom, mi történik... Röviden a story. Vettem egy Xiaomi készüléket 8 hónapja, ami megadta magát. A javítás idejére az volt a terv, hogy visszaköltözöm a Mate 10 Pro-ba, hiszen nem is volt vele semmi gondom. Az elmúlt 8 hónapban is használtam itthon netezésre, töltöttem szépen, hogy ne pusztuljon meg.
Nagyjából 2 hete használtam újra, amikor is tegnap a 2-es SIM-et lecsatlakoztatta a hálózatról (csak vészhívást engedélyez) és azóta nem is csatlakozik vissza...
Amiket próbáltam:
* telefon restart, ki-, és bekapcsolás, repülőgép üzemmód be/ki
* SIM1 kivesz, csak a SIM2 marad
* SIM1 (amiben az első szám tökéletesen működik) slotba a SIM2-ben lévő kártyát tettem (ebben az esetben csak az a számom volt már a készülékben)Sajnos az állapot változatlan maradt. Ma napközben be tudtam tenni egy másik készülékbe a SIM kártyát, ott gondolkozott egy picit (kb. 3-5 perc telt el), majd felcsatlakozott a hálózatra (kb. 5 percig alatt SMS-ek, amiket vártam és tudom, hogy küldtek, nem jöttek meg, utána kivettük a telefonból).
Most ott tartok, hogy lesz SIM csere, de igazából nem tudom mire vélni a dolgot. Ilyet még sosem tapasztaltam. Esetleg valakivel megesett már hasonló?
A probléma azért is cinkes, mert ha készülék (pót) kezdett el rendetlenkedni, pót-pót eszközöm már nincs... A fura az egészben, hogy a saját kártyám (a cégessel van a gondom...) az első slot-ban tökéletesen megy (telefonhívás, 4G-s net is).
Egyébként a céges szolgáltató (One) ránézett a számomra, véleményük szerint ott minden rendben van, bár valami frissítést (?) ráengedtek. Annyit mondtak még, ha mégsem megy a frissítést követő készülék újraindítást után, akkor kártyacsere javasolt.
Lehetséges olyan, hogy ezzel a telefonnal nem, de egy másikkal megy a SIM? Tényleg orvosolhatja ez a problémám?
Tényleg minden tippet és tanácsot köszönök szépen!
-
Decske
senior tag
Nekem júniusban kellett alternatíva után nézni, miután asszonynál random elkezdett magától ki, majd amikor úgy érezte visszakapcsolni. Egy Google Pixel 8a lett helyette. Asszonynak egyedül az értesítési led hiányzik róla.
-
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
edward2
üzenetére
Az egyik (ha nem a legjobb) telefonom volt eddig. Ha történik a Huawei-el az, ami, akkor szerintem nem váltottam volna. Amikor megvettem, akkor én közép-felső kategóriába soroltam és mindezt elérhető áron (igaz, nem a megjelenés napján, de akkor is).
Tudásban ott volt a szeren és most is megállja a helyét, bár már vannak hiányosságai, de azokkal is együtt lehet élni. Számomra most a legfontosabb, hogy ez a készülék működik, míg az új, sajnos nem

-
P1eTr0
aktív tag
Én most egy kicsit visszatértem a készülékhez, mert az új, 8 hónapos Xiaomim megadta magát... Az elején furcsa volt, de aztán visszatért a megszokott érzés.
7 év után is tökéletesen működik a telefon, hála égnek
Pár napig/hétig biztosan használni fogom, amíg a másik újra nem lesz működőképes... -
Bubaaa
senior tag
Srácok,tudja valaki hogy a gyári töltő hány vattos? Kerestem róla infókat,de csak annyit találtam hogy supercharge.
-
orionrumba
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémához:
A Nejem Huawei Mate 10 Pro telefonját szerettem volna frissíteni a 10-es Androidra.
Eredetileg "BLA-L29 9.1.0.328(C636E2R1P13)" (C636-os, ázsiai) szoftver volt rajta. Mivel automatikusan nem akart frissülni a telefon, ezért a HiSuite Proxy programmal raktam fel a 10-es Androidot. A nagy probléma az, hogy tévedésből nem a C636-ost, hanem a "BLA-L29-LGRP2 102.0.0.225(C432E4R1P1)" (C432-es EU-s) verziót raktam fel.
A firmware szépen felment a telefonra, de újra indulás után a lenti kép fogadott.
Mindent próbáltam már, az eRecovery sem segít.
Hogyan lehetne Windowsból visszatölteni a "BLA-L29 9.1.0.328(C636E2R1P13)" szoftvert? A firmware megvan Zip formában, csak fogalmam sincs, hogy mivel felrakni a telóra.
Ehhez várom a segítségeteket! Előre is köszönöm.
-
4D4M
senior tag
Hátha esetleg valakinek vannak még áradt emlékei (:
Android auto esetén vezeteknelkuli csatlakozási mid esetén hogy kellene jól működnie ennek az egésznek?
Csatlakozik a telo BT-on, majd
csatlakozik a fejegyseg AP-jahoz
Majd elindul az AA
Viszont mivel van wifi így hanyagolja a 4G-t
A fejegysegnek meg nyilván nincs nete.Probaltam a wifi+-t be- kikapcsolgatni
Meg a4G mindig aktiv
ot a fejlesztői beallitasokban, egyelőre nem látom merre van az előre.Nem tudom, hogy ennek köszönhetően, de az ilymodon létrejött kapcsolat kicsit instabil, néha megdöccen a Spotify, látom, hogy újra csatlakozik... Stb
Előre is köszönöm.
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
TomPack
üzenetére
Köszönöm a válaszokat és elnézést a késői reakcióért, de nem nagyon volt időm fórumozni a napokban. Néhány válasz/gondolat, ha már felmerültek dolgok:
Valóban a Huawei "alap" programjai voltak a legjobbak, és értem azt is, hogy a Google-t nem lehet megkerülni. Egyszerűen nekem nagyon idegenek voltak. Mert sok funkciójuk számomra felesleges. Ha van más alternatíva, akkor engem nem zavar a váltás és hála égnek találtam mindenre (amit eddig kerestem) másik appot. Naptár proginak a Fossify Calendar lett a befutó, ami kinézetre és tudásra is hasonló a korábbihoz. E-mail kliensnek pedig a Thunderbird beta változata mellett tettem le a voksot. Egy zavaró (?) dolog van csak, amikor frissít, a két nyilacska a felső állapotsorban látszik. Hatalmas probléma

Szóval nagyjából belaktam a telefont, és pár órán belül már egy hete fogom használni

Egyébként az iPhone esetében értem, hogy ilyen szempontból jobb, de valahogy az a rendszer távol áll tőlem. Annak idején volt iPod-om, szóval volt Apple feeling, de a telefonra még nem állok készen
A költözéssel sem voltak bajok, gyakorlatilag minden átment egy az egyben. Annyit kell megszoknom, hogy a telefon vastagabb, mert olyan tokot használok, ami védi a kamerát is. Ez van. Most ez az irány.
És persze mindenki más hozzászólását is köszönöm!
-
Decske
senior tag
válasz
TomPack
üzenetére
Pedig nem lehetetlen. Nekem mobilon az outlook az alap. A gmail klienst szerintem amióta Windows Phone-ról váltani kellett egyszer sem használtam. Pedig az nem ma volt. Működik a Push, az üzenetek rendben átmennek, OneDrive-al szépen összedolgozik, stb.
Naptárban is csak azért van a Samsung Calendar fent a telefonomon, mert az kell ahhoz, hogy az órámon láthassam az eseményeket, de amúgy arra is az Outlookot használom. -
TomPack
őstag
válasz
P1eTr0
üzenetére
A Google cuccokat nehéz lesz megkerülni.
Értem én, hogy az évek alatt hozzászoktál a jóhoz, de a legkiforrottabb a gmail app lesz. A push értesítések, a naptár meghívók, a meeting meghívók, stb ebben az ökoszisztémában fognak a legjobban működni!
És ha Te nem is szereted őket, mások viszont nagyrészt ezeket használják. 3.-féltől származó appal is ugyanazeket a szolgáltatásokat érnéd el, cserébe kevésbé lesz "üzembiztos". És ha nehezen bírod a változást, akkor én a helyedben összebarátkoznék vele, mert tudnám hogy többé nem kell az újat megszokni.
Esetleg még az iOS, ami meglepően jó szimbiózisban tud együttműködni a google cuccaival.
Pl. én két telót használok, és ha az androidos telefonomban elmentek egy új telefonszámot, az szinte azonnal megjelenik az iPhone telefonkönyvében is.
3.-féltől szármzó appal biztosan mindig csekkolnom kéne hogy ez most is összejött, vagy beragadt-e a szinkronizáló app, elaltatta-e az akkukímélő, stb?
(egyébként, és nem bántásból, de iPhone nem jöhetett szóba? Ott ha egyszer valamihez hozzászokik az ember, évtizedekig használhatja, ebben az esetben olyan mintha iPhone 11-ről iPhone 16-ra váltanál, minden ugyanaz maradt volna, és a váltás annyiban merült volna ki, hogy az új telefont a régi mellé teszed amikor először bekapcsolod, és átköltöztette volna magát, és még a megkezdett és félbehagyott SMS-t is ugyanott folytathattad volna az új telefonodon ahol a régin abbahagytad!) -
P1eTr0
aktív tag
A tegnapi nappal már én sem fogom napi szinten használni a Mate 10 Pro-mat. Iszonyatosan szerettem, de eljárt felette az idő. Bár ment még szépen, de azért voltak gondok. Végül egy Xiaomi 14T Pro lett a befutó. A mai nap volt az első, de azért érzem a "régi teló" hiányát. 6 év, az 6 év...
Amiket szoknom kell, kivéve ha tudtok valami megoldást javasolni:
* Nincs "rendes" e-mail kliens. Én a Gmail appot egyáltalán nem szeretem... A Huawei mail elérhető, de akkor már jobb lenne valami frissebb. Van valakinek javaslata erre? Két fontos dolog számít, reklámmentesség és ingyenesség (ha megoldható együtt). A K-9 mailt javasolják sokan.
* Nincs naptár progi. A Google Calendar-t nem szeretem. Itt is megoldható lenne a Huawei naptárja, de frissebb nem ártana. Ami nekem hiányzik, hogy ki lehessen tenni főképernyőre az adott napot, esetleg napokat.
* Az SMS progi is mindig csatlakozni akar a Google-hez. Egyelőre sikerült kikapcsolnom, de a "Beszélgetések" gombot nem tudja elfelejteni. Sima mezei sms lehetőség már nincs is?! Ezzel még együtt tudok élni, de nekem fura...
Egyelőre nem bántam meg a váltást, bár még csak 1 napja használom. Vastagabb, mint a Mate 10 Pro, az már biztos... Most úgy tűnik, ebbe az irányba "fejlődünk".
Ha tudtok javasolni bármit, a fenti problémákra, előre is köszönöm.
-
Decske
senior tag
Azért ott valami nem volt kóser. KB egy óra alatt te is meg tudtad volna csinálni, csak egy PC és a HiSuite alkalmazás kellett volna hozzá.
A bootloader az meg már több mint 5 éve bezárták, akkor lehetett volna kikérni a nyitó kódot.
Az Android 10 már egy kicsit koros, az be tud zavarni. Azt nézd meg, hogy a play keretrendszert frissíti-e. Az, hogy évek óta nem jött ki hozzá frissebb Android rendszer még egy-két évig nem fog annyira sokat befolyásolni. A legnagyobb probléma majd az lesz, hogy egy idő után az appok nem lesznek frissítve, mert az új appok minimum rendszerkövetelménye már a 13-as droid és külön kell megoldani a régebbi verziók támogatását.
-
name
csendes tag
Telefon szervizben mondták. Nem a sógor meg ilyenek.
Én is próbálkoztam felrakni valamit. De zárt a bootloader...
3 napot mondtak, 2 hét lett. Aztán meg az volt a szöveg, hogy annyira lehetetlen hozzá rendszert találni, hogy 1 másik ugyanilyen telóról szedték le a rendszert.
A hardver tényleg bírja, de a szoftveres támogatás egyre rosszabb.
Bár végülis egy 7 éves telóról van szó...
-
wwhy
veterán
Így igaz, én is így hallottam a marsi sógoromtól, aki 100%-ban biztosan tudja, mert az ő sógora rokona Gargarnak, aki a Huaweinél dolgozó Jwa komája, vezető beosztásban, és rálátása van ennek a nyomorult Huaweinek a telefonpusztító terveire, amiket az Ewokok segítségével fognak megvalósítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 256GB gyári független megkímélt
- Xiaomi 15 fehér független mobiltelefon 2 év garanciával
- Beszámítás!Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Grafit - 77% akku, dobozában, független
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB hibátlan, több mint fél év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(pl. videó / hang lejátszást is tud a háttérben és így tovább)
Azóta nem sikerül a Magic6 Pro-t megvenni.
) 7 év után kezdi megadni magát. 30% körül se szó, se beszéd, egyszerűen kikapcsol. Szóval most átköltöztem a céges számmal egy másik készülékbe, "átmeneti-átmeneti" jelleggel, így a Huawei kibírja az egy napot. De már nagyon fárad szegény. Akksit cserélni nem akarok, talán kibírja még ezt a pár hetet, aztán tényleg nyugdíjazom. Nagyon megszolgálta az idejét