Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozark
csendes tag
válasz
Tompika777 #7979 üzenetére
AX sorozat nem easy mind?
-
Invi
aktív tag
Van egy digis netünk (céges gpon 1000/300) gond nélkül megy bridgeben mögötte egy TP-Link routerrel (2,5 éves - maga a net 12).
Olyan 2-3 havonta volt hogy leszakadt a net, akkor modem kihúz bedug és boldogság.
Na most pénteken elkezdte azt, hogy leszakadt, majd 1 óra múlva megint (előtte volt 1 nappal áramszünet az egész környeken, ez után mindig tud érdekeseket produkálni a digi). Majd 26 óra múlva megint a hétvégén, mikor forgalom sincsen csak a szerverek élnek mögötte
Majd hétfőn már volt hogy 8 órát ment volt hogy 20 percet. Akár a modemet akár a router rebootoljuk megy megint a net T ideig.
Amikor nincs net, akkor a tplink routeren narancs lesz a netes led és azt írja poor network, azaz nem szakad le csak kapcsolat nincs rendesen, a modem és a router között végig linkel minden, a belső háló teljesen jó. Ha nyomunk egy disconnect, reconnectet akkor is megy minden rendben.
Full szolgáltatói gondnak tűnik, mivel 11 éves a modem, azt cseréltettük, Digi szerint tuti az a gond. Ment is net 10 órát, megint KO. Ok, akkor új router azzal is ment 20 órát megint, ko majd reboot után 10 perccel KO ismét (jellemzően csúcsidőben csinálja délután 4 után meg reggel 9 előtt leginkább a gyors szakadásokat)
Ugyanazt a router (a régit) átkötöttem telekom DHCP-s netre, ott 3 napja vígan megy...
Szerintem ez valami szolgáltatói gebasz lesz, valami rossz router a gerincükön, csak mert minden PPPOE kapcsolatnál vannak hibák is a logban szolgáltatói oldalról. Helyileg XVI árpádföld.
Valakinek van valami tippje? Én már tanácstalan vagyok, esetleg megpróbálhatok másik gyártótól routert... Illetve most terhelés nélkül nyomatom a routeren a kapcsolatot, hogyha kifagy akkor felhívom a digit, hogy egyáltalán a modemjüket látják-e. Előzetesben annyit mondtak, hogy van hogy órákra eltűnik - na az megint csak nem lehet a router meg a belső hálónk miatt szerintem.
12 WARNING 0days, 23:59:35, [pppoe]RX invalid pkt from b4-96-91-a3-40-8a, code=7, phase=3/2
13 WARNING 0days, 23:59:35, [pppoe]RX invalid pkt from b4-96-91-a3-4b-8e, code=7, phase=3/2
29 INFO 0days, 23:59:57, [pppoe]TX PADI
30 INFO 0days, 23:59:57, [pppoe]RX PADO, AC-NAME=DIGI, AC-MAC=b4-96-91-a3-4c-96
31 INFO 0days, 23:59:57, [pppoe]TX PADR
32 WARNING 0days, 23:59:57, [pppoe]RX invalid pkt from b4-96-91-a3-40-8a, code=7, phase=3/2
33 WARNING 0days, 23:59:57, [pppoe]RX invalid pkt from b4-96-91-a3-4b-8e, code=7, phase=3/2
Persze ÜFSZ azt sem tudja miről beszélünk / leszarja. Ja illetve routeren tiltottam az ipv6-t, modemen nincs tiltva, azt is kikapcsoltatom, de nem hiszem, hogy az okozza.
Köszi! -
Yocee
aktív tag
Tp-Link Ax73 routerem van. A legújabb formware-ről downgradeltem egyet vissza, mert nem működött stabilan. De ezzel is az az érzésem, hogy elfogyott az ereje. Kb 56 eszköz van rajta ip-cím szempontjából. Ebből kb 25 darab 2.4-es wifin, 5 darab az 5ghz-n, 10 kábelesen, és egy RE300 repeateren keresztül a többi 2.4-es.
Sonoff villanykapcsolók, esp32 kütyük, inverter, P1 olvasó, telefonok, etc...
Mostanában sűrűn eldobja az amúgy is háklis Xiaomi Mi smart speakert. Tegnap hozzáadtam egy Broadlink infra átjátszót, erre elveszett egy Tasmotás okos dugalj.Szerintetek a router fogyott el, vagy eleve nem egy jó darab, vagy a DHCP-t rá kéne bíznom másra? Most a Digi netem bridge módban van, a TP-Link csinálja a pppoe kapcsolatot is.
-
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #7979 üzenetére
Nem mindegyik easymesh eszköz tudja a kábeles backhault. Sőt, még típuson belül is eltérő lehet verziószámtól függően.
-
Tompika777
senior tag
TP-Link-nél ha EasyMesh képes a router, akkor szintén EasyMesh képes routerrel kábeles csatlakozással is létrehozható mesh hálózat.
Ha csak OneMesh kompatibilis, akkor a OneMesh képes range extenderekkel csak wifi kapcsolaton keresztül hozható létre a mesh(és nyilván felezett sebességel). -
ozark
csendes tag
Ax sorozat van nekem is meshbe (több szint, vasbeton födém), ezeket vezetékkel is össze lehetne kötni? Akkor is működik a mesh?
-
TomAce
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Tp-link archer ax73 ax5400 routerem és egy NAS-om van. Szeretném a Wifit erősíteni, hogy minden helyégben elérhető legyen. Csak hiányoznak az alapok a döntéshez
-Nem tudom, hogy mesh erősítőket vegyek, egyáltalán sima router-t lehet keverni mesh erőstőkkel vagy ahhoz új routert kell venni?
-Wifi extenderből van olyan ami nem hoz létre új párhuzamos hálózatot új néven hanem a régit erősíti fel?
-Access point tűnik a legjobb megoldásnak
Vélemények? Ajánlatok mit vegyek? Köszi előre is! -
Petyal
tag
Az IOT hálózat csak a gyengébb (kompatibilisebb, régebbi) biztonsági protokollt támogatja, illetve annyi értelme van, hogy el tudod szeparálni az IOT eszközöket egy külön hálózatba. Célszerű használni, mert egyes "okos" eszközök fel sem csatlakoznak, ha az adott SSID alatt van 5ghz hálózat is (pl jópár klíma).
A vendéghálózaton van erősebb wpa, ! konfigurálható! logikailag szeparált hálózat, sávszélesség kontroll, stb.IOT hálózat sem tud 20mhz csatornával menni, ami a Tp-link deco mesh óriási hátránya (és nagyjából ez az egy fájdalmas pontja van), ezért pl egy Sonoff rendszer instabil lesz. Erre figyelj oda, ez a kombináció nem fog jól működni.
-
No.01
addikt
Újabb kérdésem lenne miután átnéztem az appban (Deco) lévő beállításokat: privacy szempontból mi a különbség az IoT és a vendéghálózat között?
Én eddig az okoseszközöket mindig egy vendéghálózatra tettem, de itt látom lenne dedikált is.
Van értelme? -
Petyal
tag
Igazad van a porttal kapcsolatban, de sajnos nem tudja majd kihasználni. Persze amennyiben a hálózat egy pontján szüksége van erre a sávszélességre (pl vezetéken) akkor nincs miről beszélni, a 2.5 Gbit port kell és pont.
Én személy szerint először arra törekednék, hogy a hálózat minden pontján 1Gbit közelébe kerüljek, ami egy kifejezetten nehéz dolog. Ezért írtam korábban, hogy nem sok értelme van felfelé váltani a netet.X50: az egyáltalán nem budget megoldás, ha csak abból indulok ki, hogy natív mesh és már támogatja a 160mhz-es csatornaszélességet. Ha jól van összerakva, felszántja a kertet is. Plusz ugyanaz a mesterséges intelligencia van benne, mint a nagyobb tesókban és jól is működik.
-
No.01
addikt
Koszonom a figyelemfelhivast! Megmondom oszinten ebbe lehet belefutottam volna...
A kollega eleve a Pro-t ajanlotta en meg nemvettem eszre, h van ebbol sima is.
Meglatjuk mit irnak a kedvezmenyre... Ha van akkor eldolt ha nem akkor "meguszosra" veszem es maradok az alap X50-nal.Remelem a telepitessel sem lesz gond. (csinaltam mar parat de TP Linkkel nem volt meg dolgom egyaltalan)
-
cs.zs.
veterán
Ha a közeljövőben 2 vagy 4 gigabites internete lesz, akkor miért javasolnánk neki olyan rendszert, aminek csak 1 gigabites a bemenete, és emiatt nyilván csak 1 gigabites netet fog tudni kiszórni?
Csak az XE75 Pro-nak van 2,5 gigabites bemenete, szerintem erre illene felhívni a figyelmét.
-
Petyal
tag
Jaaaa, ha árban belefér, akkor mindenképpen az XE75-öt válaszd, mert az olyat tud, amit a többi nem, neked meg pont jól jönne:
Ha letiltod a 6ghz-es wifit, akkor a rendszer azt a frekvenciát a gerinchálózatra fogja használni dedikáltan, amitől repülni fog a wifid. Fontos, hogy a NAT is a mesh rendszeren legyen!
Még egy fontos dolog: ha a jövőben okosotthont szeretnél, akkor a Sonoff eszközökkel nem szamolhatsz Tp-link mesh rendszer esetén. A Sonoff rendszer (még) instabil ezzel a hálózattal, ennek technológiai okai vannak. -
No.01
addikt
Most beszeltem pont az egyik IT-sal akivel joban vagyok es nalam biztosan jobban ert a dolgokhoz, raadasul - mint utolag kiderult - elegge kepben van a mesh rendszerekt illetoen is.
Amit mondott az teljesen egybeesik azzal amit irtal. O budget megoldasnak a hetkoznapi hasznlat melle nem is feltetlenul ajanlana az X60-at, de a BE25-t meg annyira sem.
XE75-t javasolta volna, de arra nem vonatkozik a kedvezmeny (bar ezzel meg futok egy kort mert azt mondtak, h a teljes portfoliobol valaszthatok) -
Petyal
tag
Szakemberként válaszolok és az általad felsorolt eszközökkel több éves tapasztalatom van.
1: A legjobb eszköz a listából (sávszélesség, válaszidő stb) az X60, mert jobb hardver, több antenna, stb, nem véletlenül kerül sokkal többe, mint a másik két típus. Messze komolyabb hardver.
2: a gigabit feletti internetnek esetedben nincs értelme, ezek közül vezeték nélküli gerinc esetén egyik eszköz sem tudja átvinni azt a sávszélességet. Tehát fizetsz egy drágább szolgáltatást, amit nem tudsz kihasználni.
3: a BE25 nem valódi Wifi7 eszköz, csak a 2,5 Gbit port az előnye, de mint írtam ennek értelme nincs.
4: arra kell törekedni, hogy a Wifi hálózat legtávolabbi pontján legalább 20%-kal magasabb legyen a sávszélesség, mint az internet előfizetés maximuma. Ekkor lesz egységesen gyors mindenhol.
5: a te esetedben a megadott paraméterek alapján ez az összeállítás lenne a leghatékonyabb:
- X50 mesh (annyi darab, amennyi egységesen jó lefedettséget ad)
- az X50 eszközöket vezetéken összekötni
- max 1Gbit internet
Ezzel hosszú távon egy megbízható, költséghatékony és gyors otthoni hálózatot kapsz több vezetékes csatlakozási lehetőséggel külön switch-ek nélkül. -
cs.zs.
veterán
A falaknál is vannak fokozatok, hogy melyik mennyire "jeláteresztő". Vékony téglafal, vastag téglafal, esetleg betonkoszorúval vagy anélkül, vasbeton falak (panel), vályog, stb. Ezek mind rontják a jelerősséget, egyik kevésbé, másik jobban, pláne ha több is van belőlük egymás mögött.
Az, hogy a vezeték nélküli cuccodat jelismétlőnek hívjuk, vagy jelerősítőnek, vagy mesh-nek, a falak szempontjából édesmindegy.
Ha szerencséd van akkor a falaidon keresztül akár jól is veheti egyik a másikat, ha pedig nincs szerencséd akkor cumi, és akkor vezeték kell. Ennyi.
Ha megveszel egy legalább 2 db-os AX6000 mesh-rendszert, akkor természetesen vezeték nélkül is próbálgathatod a lakásban itt-ott, és ha sehogy sem jó, akkor vezetékezel, és összekötöd őket.
-
No.01
addikt
-
cs.zs.
veterán
Vezetékmentes mesh is csak akkor lesz igazán jó, ha az eszközök FALAK NÉLKÜL látják egymást, pl egy nagy helyiség 2 végében, és akkor egyik ellátja internettel az ottani pár kis helységet, a másik meg a másik végen teszi ugyanezt.
Nincs mese, szar alaprajzzal és falakkal vezetékes rendszer kell. Kell majd egy legalább 2,5 gigabites switch, és abból egyik eszközbe is sok gigabit és a másik eszközbe is sok gigabit. -
No.01
addikt
Koszonom!
A mesh 2 dolog vegett jott szoba:
- Szar alaprajs es bejovo kabel/router elhelyezkedese
- Kabelezes hianya (igy a vevo vagy hogy a fenebe hivjak magyarul a 2. mesh eszkozt) kabellel adhatna a netet a kozponti PC-nek ami amolyan hazi szerverkent is uzemel. Biztosan jobban mukodne, mint a jelenlegi nem tul stabil wifi (lasd elso pont)A net jelenleg 1 gigabites, de marcsak 2 honapig, utanna szolgaltato valtas lesz es vagy 2 gigabit vagy 4 lesz belole.
-
cs.zs.
veterán
Szia,
7-8 db eszközhöz még nem kell mesh rendszer. AX55 routerünknek 10-20 telefon/laptop meg sem kottyant.
Mesh akkor lehet hasznos, ha a lakás nagy, és oda-vissza vándorol benne az eszközöd.
Inkább arra figyelj, hogy milyen sebességű/bemenetű routert/mesht választasz.
Ha pl 2000/1000 bejövőd van, akkor 2,5 gigabites lan csati legyen (a mesh minden darabján), és akkor szükség lehet egy 2,5 gigabites switch-re is. AX5400, AX6000 kell.Amennyiben 1 gigabites, vagy az alatti neted van, akkor bármelyik 1 gigabites bemenetű AX3000, vagy az alatti AX... megteszi.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Kaptam egy kupont amit TP Link router vasarlasra koltenek.
Szuksegem lenne egy mesh opciora. Az IT-s kollega 3 opciot dobott be:
- X50
- X60
- BE25Extra kivansag nincs. Inkabb most legyen kicsit dragabb (hamar van kupon ~30% lejon az arbol) de legyen idotallo(bb)
A megbizhato mukodes kulcsfonotssagu.
2 laptop, 1 asztali gep, 3 telefon es 1 tablet csatlakozna ra napi szinten.Melyiket ajanlanatok es miert?
-
leslieke
Jómunkásember
Sziasztok!
A TP-Link Deco M4-en mennyi SSID-t lehet létrehozni?
Köszi, -
ozark
csendes tag
Ám szerintem egy Archer C2300 komolyabb router a felsoroltak közül...hiába nem wifi6
-
ozark
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék one meshbe egy usb3-as routert is egy usb3-as wd mybooknak, amit mind pc-ről, mint okos tv-ről láthassak, írhassak rá.
A jelenlegi "vezérem" egy Archer AX23, akivel meshbe megy egy AX10.
Agyalok egy Archer C2300-on vagy, ha már wifi6 akkor Archer AX55 Pro...mondjuk akkor már ő lenne a vezér!
Szerintetek? -
Sanyee30
csendes tag
Sziasztok. Adott egy exDigi 1000-es net, ZTE F618-es ONT (bridge/modem üzemmódban) és egy TP-Link AX23 wifi6 router (cat5e kábellel összekötve). A routerben az IPv6 ki van kapcsolva. Minden csatlakozik, kivéve a laptopokat, illetve az is csatlakozik, de azt írja, hogy nincs internet. Ez három laptopnál is így van. A laptop wifire csatlakozásakor IPv6 címet DNS-t, stb ír, pedig a routerben tiltva van. Ha a windowsban is kiveszem a pipát az IPv6 elől a hálózati kapcsolatoknál, akkor sem látja a netet. Van a padláson egy wifi jelerősítő, arra csatlakozva tudom a gépeket használni. Ez a router miatt lehet, de szerintem az ont is szarakodik, mert az 2,5 GHz-es jel lassú, szinte használhatatlan. A 5 GHz-es bőven 300 fölött jön, de néha ott sem úgy jön ahogy kellene, mert a videok néha akadnak, megállnak. Modemből kábellel 350/350 Mbps-ot mértem, többször egymás után, a One mérőjével és a Speetestel is. Miért nem látja a netet a laptop?
-
Suineg
senior tag
Szeretném kérdezni, hogy egy AX53-as routeren ha frissítenék firmware-t manuálisan, akkor egy biztonsági mentést elöször csinálva majd firmware frissítés után ezt betöltve az adatok vissza fognak állni teljes mértékben? A beállított összes funkció megmarad ugyanúgy mint azelött?
-
cs.zs.
veterán
válasz
nondebr #7943 üzenetére
Szia,
van hozzá emulátor is, nézted? -
nondebr
újonc
Van egy Tp-Link TL-WR940N routerem. Szeretném Range Extender módban használni. Már rommá konfiguráltam az agyamat is, mégsem akar műxeni. A Telekom egy Huawey routert adott a mobilnethez. Az műxik 5G-ben is és 4G-ben is. Valakinek valami 5lete?
-
-
angyalpc2
aktív tag
Érdekes lett az idő beállítás a routeren belül
+8 óra kínaA dátum is ugrott februar 16 2 óra
Onnan vettem észre, hogy a facebookon kerestem valamit és kínai karakter jött be.
..hát nagggyon érdekes -
angyalpc2
aktív tag
válasz
4Grider #7939 üzenetére
Felment a
Firmware Version:3.15.9 Build 140724 Rel.63227n Hardware Version:WR841N v8 00000000
és végül
Firmware Version:3.16.9 Build 170210 Rel.42078n Hardware Version:WR841N v8 00000000
is.Vezetékes használat esetén is veszélyes lehet már? (azt se erről hanem a Digis One sajátját)
Érdekes, mert még most is árulják bár nyilván az a V14-es verzió
Úgy egyébként a TP link mint márka biztonságos? 1GBit-es vezetékesre mit ajánlotok? Wifit ritkán használom csak a telefon vagy tablet.
Vagy más márkát nézzek? -
angyalpc2
aktív tag
Hello
van egy régi routerem frissíteni szeretném
Firmware Version:3.13.27 Build 121101 Rel.38183n
Hardware Version:WR841N v8 00000000
cimkén WR841N V8.4https://www.tp-link.com/hu/support/download/tl-wr841n/v8/#Firmware
https://www.tp-link.com/en/support/download/tl-wr841nd/v8/#Firmware
Ahogy olvasom az 841N és az 841ND közt csak az a különbség hogy az antenna leszedhető (talán)3 fajta is létezik
TL-WR841N(UN)_V8_170210 Ez gondolom United Nations (UN) ??? Használható EU-sra?
Modifications and Bug Fixes:
New Features/Enhancement:
Optimized the security mechanism.
Notes:
1. For TL-WR841N(UN)_V8.
2. It is NOT suggested to upgrade firmware which is not for your region. If this site is not for your region, please click here to choose your own region and download the most suitable firmware version.TL-WR841N_V8_140724
Improve performance of IGMP module;Fixed bug:PPPOE can't dial up successfully in some special situations.TL-WR841ND_V8_130506
Modifications and Bug Fixes:
Improved WAN-Auto-Detect policy and optimized Quick Setup process;Fixed some vulnerabilities and improved security;Added auto WDS function.
Notes:
For TL-WR841ND V8Kérdéseim még:
Mennyire biztonságos ez a router még?
egy open WRT-vel biztonságosabb lenne, érdemes vele foglalkozni?
https://oldwiki.archive.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd -
Log.
-
Sziasztok, kicsit hálózati a kérdés, de adott egy Dell Latitude 3470-es laptop, és egy TPlink TL WR541N.
A laptop csatlakoztatasa után 5-10 perc használat után teljesen letérdel a hálózat és csak restart után működik.
Mi akadhat össze?
Más eszközzel ezt nem csinálja, telefon tablet mehet, tv is.
De ha ez az eszköz csatlakozik és adatforgalom megy rajta megáll minden.... -
Rage47
veterán
AX50 AX3000 routernél nem működik normálisan a Parental Controls. Figyelmen kívül hagyja az időzítést. Manuálisan kell kapcsolgatnom, hogy mikor korlátozzon bizonyos weboldalakat. Ja egyébként a weboldalakat is figyelmen kívül hagyja, csak a kategóriákat tudom beállítani és majd ő eldönti, hogy mely oldalakat blokkolja. Pl. beállítom a Social kategóriát, akkor a Facebook tiltva lesz, de mondjuk a Reddit nem. Használja ezt valaki?
-
Patice
nagyúr
válasz
KovyZoly #7927 üzenetére
Nem ez a lényeg.
A gyári routerek alapbeállítása szokott lenni, hogy automatikusan állítja a használt csatornát annak függvényében, hogy melyiket érzékeli (méri) optimálisnak.
Ugyanis sok más wifis eszköz lehet a közelben.
Lehet esdig használ egy olyan csatornát, amit mindegyik eszközöd kezelt, de lett a szomszédodban valaki egy másik routerrel, aki bezavar most már a te routerednek, ezért az most csatornát vàltott.
Androidos telefonnal könnyű körbenézni a lakásban, hogy hol mit érzékel a telefon és azok melyik csatornát használják.
Nekem a kedvenc ilyen appom a Network Analyzer. -
cs.zs.
veterán
"...OneMesh, EasyMesh - Marketing BS az egész!..."
Sajnos a tájékoztatókban tök véletlenül elfelejtik hozzátenni, hogy vezetékes kapcsolat nélkül ezek a megoldások csak akkor igazán jók, ha az eszközök FALAK NÉLKÜL látják egymást a megfelelő távolságból, pl folyosókon, vagy szabadban/kertben, stb stb, ...
-
rover45
őstag
Szia, nagyon szépen köszönöm a részletes válaszod!
A kábelezés sajnos nem játszik.
Ami felbosszant, hogy van két routerem, aminek a dobozán ugyanannak a funkciónak a logoja található, mégsem kompatibilisek egymással.
Hiba volt ez alapján vennem egy routert
Köszönöm még egyszer! -
cs.zs.
veterán
válasz
rover45 #7919 üzenetére
Szia,
a "OneMesh" azt jelentené, hogy van egy (1 db) központi egység, amire ismétlők kapcsolódnak.
Az "EasyMesh" esetén nem ismétlők, hanem routerek kapcsolódnak össze, és alkotnak 1 db hálózatot.Az elképzelésed eredendően rossz volt, hiszen az AX23 OneMesh eleve azt jelentette volna, hogy ez lett volna a fő router, és erre kapcsolódnak az ismétlők (repeaterek). Az, hogy EasyMesh eszközzé válhatott, az egy előrelépés, csak neked pont nem jó.
(abban az esetben még jó lehet, ha esetleg a C6 V3.2 módválasztójában a "router" és az "AccessPoint" mód mellett harmadikként ott van a "Range Extender" mód is).Kábelezés semmiképp sem jöhet szóba nálad?
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Belefutottam egy dologba és nem igazán hiszem el, hogy ez így megtörténik, biztosan én vagyok a balfék:
Van egy Archer C6 V3.2 routerem. A dobozán hatalmas logo OneMesh.
Vettem mellé egy Archer AX23-at, aminek ugyanaz a logo van ugyanott a dobozán (direkt ezért vettem), ebből lett volna a fő router és a régivel terjesztettem volna ki a hálózatot nyílván a mesh segítségével.
De!
Az AX23 talált új firmware-t, lefrissült és a OneMeshből Easymesh lett és többé nem kompatibilis a régi C6 OneMesh routerrelEzt álmodom, vagy ez egy valós probléma?
-
Kobe
veterán
szétnéztem, és a hivatalos konfig guide is a webinterfacen keresztüli beállításokat taglalja / javasolja ehhez a modellhez
In the address bar of the web browser, enter the IP address of the switch. Here we
suppose the switch uses the static IP address 192.168.0.1.
az asus routerből kilestem mit osztott ki belső IP-nek a switchre, és próbáltam azt is, de azzal sem jön be semmilyen felület -
Kobe
veterán
Hi
van egy tplink TL-SG105E managed switchem a routerre kotve
a manual szerint 192.168.0.1 a management IP cime weben keresztul de nekem azon a szolgaltatoi router felulete jon be
van esetleg alternativa a tplink eleresere? -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Archer AX20-as router tudja azt, hogy a wifin, illetve LAN-on kapcsolódó eszközök forgalmát mérje?
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
Van nekem egy TP-link Deco M4 mesh-hálózatom, amivel egy darabig nem is volt gond. Illetve most is csak egyetlenegy telefonnál van.
Szóval rendesen be van állítva, működik hiba nélkül minden eszköz, nincs gond a csatlakozással.
Kivéve egyetlen telefont. Ráadásul az is csak gondolt egyet, és nem hajlandó csatlakozni. Egy ideig áthidaltam a problémát a vendéghálózat bekapcsolásával, de az oda csatlakozó készüléket nem tudom szülői felügyelet alá vonni.
Viszont gyermekem így nem tud itthon sem netezni telefonon, mert a mobilnet nem korlátlan.
Segítsetek, mi lehet a gond. Már probálkoztam a Deco újraindításával, frissítéssel, az összes készülék törlésével és újracsatlakoztatásával. A telefonon is kismilliószor töröltem a wifit, hogy újra keresse.
Ami pedig furcsa, hogy csatlakozási kérelemnél azt a választ kapom, hogy a "Hálózat tele. Kapcsolódás sikertelen."
Mi lehet a gond, hogyan tudom megoldani? -
-
Csabi1984
addikt
-
woodworm
veterán
válasz
Csabi1984 #7904 üzenetére
A onemesh a tp-link házi szabványa, az easymesh pedig a Wi-Fi Alliance gyártók feletti univerzális mesh megoldása lenne.
A onemesh csak router-ap kapcsolatot támogat, így két router nem kapcsolható össze, a C7 pedig elég öregecske, szerintem már nem vették fel az easymesh támogatásba. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok segítséget szeretnék kérni
Neten már végig böngésztem de még mindig nem kaptam értelmes magyarázatot mi a különbség az easymesh és onemesh között
Van két eszközöm egy TP-LINK AX53 (Easymesh) opció látható az eszköz átváltható Satellite routerbe is (WTF) és egy Archer C7 1750
Rámegyek, hogy eszközök (Tplink easymesh és onemesh eszközök) keresése és felhozza a TP-link C7-est. rábökök és sikertelen csatlakozás pedig a szomszéd szobába van -
Shurycen
tag
Köszönöm a választ,
Leírom mi lett a megoldás, ami két lépésből állt, hátha másnak is segít majd egyszer.
1. Szóval felhívtam a szolgáltatót és kiderült, hogy visszatettek bridge-módból, azt valahogy nem tudni ki miért mikor, de az biztos, hogy újra át kellett magam kérni.
2. Gyári beállításokra állítottam a routert, majd telefonról újra felépítettem a korábbi setupomat, és kiírta az app, hogy hibás a modemet és router összekötő kábelem és javasolt cserélni. Miután ez megtörtént, minden megoldótott... most speed test-en 950 Mbit/s letöltést mérek..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gamer Laptop : RYZEN 5 5600H / 16GB DDR4 / RTX 3050 / 512GB M.2 SSD / Gari: 2025.07.05
- Eladó PS5 FAT DISC Edition 825GB!
- Chieftec Force CPS-450S 450W 85+ bronz minősítésű ATX tápegység
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 5070 12Gb/1Tb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Vásárolj most, és lépj be egy új szintre!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / Újszerű állapotban / 3 hónap jótállással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 12700K 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest