Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap óta boldog tulaja vagyok egy DS920+nak. Hol érdemes kamera licenszt venni hozzá?
-
Pasek
csendes tag
3 gépen néztem, de nem jött össze. Elengedtem a témát OpenVPN-el összejött, a célnak megfelel…
-
kenand
veterán
Vagy Entware-t kell telepíteni, abban sok inden egyéb is van (MC is, qbitorrent is stb)
-
gyugyo79
addikt
válasz kenand #82705 üzenetére
Én elhiszem, hogy jót akarsz de itt engedd már el ezt a témát. A Synology Support simán megvonhatja a segítséget, ha telepítve van, látják, hogy telepítve volt. Még akkor is ha semmi köze a problémához. Pld.
A synocommunity oldaláról is lekerült a telepítő script a Debian-chroot -al együtt pár eset után. Nyilván Xpenoval ez nem téma de aki vett Synologyt az lehet nem fog örülni amikor szüksége lenne a supportra és egy ilyen hülyeség miatt elhajtják.
Nem mellesleg, hogy kb 99% nincs is rá szükség mert van megoldás.
Linkeltem már a fórumba azt akinek az összeomlott SHR-t ilyen miatt nem rakták rendbe. Sejtésem szerint annak aki halgat rád és utána így jár te sem fogsz majd segíteni ...[ Szerkesztve ]
-
IRO21
aktív tag
Van kéznél egy 2 napja telepített Windows 10 notebook.
Most direkt kipróbáltam ezen is. Registry módosítás, újraindítás után simán működik.Beállításaim:
Routeren port forward: 500, 1701, 4500 UDP
Kapcsolatnál L2TP/IPSec kiválasztva, hosztnév, PSK, nem kötelező titkosítás, MS-CHAPv2
A usernek joga van az L2TP/IPSec VPN-hez.
Kb. ennyi kell hozzá.Nem tudom Nálad mi lehet a gond, ha ugyanezt megcsináltad és mégsem megy
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Nem rég kérdeztem már hasonlót, most lett aktuális.
Hogy a legegyszerűbb beállítani távoli elérést egy bizonyos mappához?
Nincs VPN, se felhő, se semmi.
Eddig Synology Cloud Station Drive jól működött akár telefonról is.
Pontosan mi használható helyette, illetve mit kell állítani ahhoz, hogy működjön?
Nincs még semmi konfigurálva, nagyon hálás lennék, ha valaki leírná címszavakban a lényeget.
Fontos lenne, hogy ha lehetséges a kliens gépre ne töltsön le mindent és szinkronizáljon.
Helyi hálózaton csak fel lesz csatolva hálózati meghajtóként a NAS.
Hasonló egyszerű megoldás kéne a fájlok esetleges eléréséhez.
Amennyiben nem megoldható, ahogy elképzeltem lehet quickconnect linken keresztül fogják használni, végül is ott is hozzáférhetőek a fájlok. -
gyugyo79
addikt
válasz Grave_444 #82708 üzenetére
DS File -> mobil
File Station -> web
Ha a vez. pult alkalmazásportálnál beállítasz egy álnevet pld akkor elérhető lesz úgy, hogy azt közvetlenül a File Stationbe lép be ( https://nasneve.synology.me/port/álnév )
Ezek működnek QC -n át is. A Felhasználónak amivel belépnek távolról le tudod szűkíteni a jogait, hogy kb csak ezt tudják használni (Vez pult felhasználó fül alkalmazás engedélyek)[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
A NAT loopback ki lett zárva ?
Nálam egy Syno router csinált ilyet de csak bizonyos kapcsolatszám felett jött elő!
A legszebb, hogy sokszor csak a NAS -ra nem volt jó ilyenkor, tehát más eszközökre meg működött, közben ezért első körben én is a NAS irányába kerestem a hibát (meg a Synology is a hónapok után megtalált hiba egy soron kívüli javítás volt a routeremen amit felraktak soron kívül).Boics ezt szerkeszttem és sokkal többet érdemben nem tudok írni :/
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Hát kb. első körben ha a Digi DNS-eit használod akkor azokat cserélném a routerben egy 1.1.1.1 és egy 8.8.8.8 vagy ilyesmi (ez még nem a natl. -re megoldás) ami szimpatikus (meg amúgy mindenben ahol esetleg fixen azok vannak beállítva ettől függetlenül is). Ez még eszembe jutott amit kipróbálnék.
Utána router csere egy teszt időre ha meg tudod oldani.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Grave_444 #82715 üzenetére
A DS File alkalmazáshoz magán a NAS-on kell bármit állítani a megosztott mappán kívül?
Engedélyt a használatához ha alapból nincs valamiért.File Station hol található? Vagy nem alkalmazásra gondolsz, hanem távolról weben nyissa meg és ott DSM-en belül ez az app?
Minden app a DSM -en belül van De attól weben külön elérhető ugyan úgy mint pld az Audio Station stb is. Nincs külön kliense Windosra a böngészőből éred/éri el az aki használná.
De pld beállítható, hogy ebbe be tud lépni egy user míg a DSM -be nem.
Menj a vez pult bejelentkezési portálra és ott válaszd az alkalmazás fülön ki a File Stationt és utána a szerkesztés gombra nyomva állíts be egy álnevet és mentsd el.
Utána ha ezt beírod egy / (perjel) után az amúgy bejelentkezéshez használt link után akkor bejön egy olyan bejelentkező ablak amit ott mutat is a beállításoknál és ha ott megadod a belépési adatokat közvetlenül a File Stationbe lépsz be nem a DSM -be.
Szóval ha ide azt írod hogy fs és eddig https://Grave_444.synology.me:5001 -en érted el a DSM felületét itt a File Stationt külön a https://Grave_444.synology.me:5001/fs címen éred el. (A syno a minta elérésnél az alalp 443 as https portot használja amit nem kell megadni ott azért nincs a port megadva)[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz gyugyo79 #82716 üzenetére
Azt értem, hogy DSM-en belül vannak az appok, de például amit említettem annak van Windows alá letölthető kliense Synology Cloud Station Drive néven, ami ma már valószínű nem beállítható, amióta DSM 7x verzió lett és az összefoglalóban is meg van említve.
Azt hiszem ez hasonlóan szinkronizált, mint a Onedrive, Nextcloud stb..
Van pár hely, ahol most is fut, de régebbi pár éves rendszeren. Frissíteni így nem merem.Be van állítva 3-4 különböző NAS QC, most nézegetem őket. Egyik 5 éves, másik naprakész.
Azért sok minden máshogy lett elnevezve, illetve kikerült vagy eldugták, mint Windowson lenni szokott.Köszönöm szépen a segítséget, így már megtaláltam és sikerült is beállítani a File Station belépést. Tényleg jópofa módszer, nem ragaszkodom az eredeti elképzelésemhez.
Jobban örültem volna olyan opciónak, amivel parancsikonként vagy win alól futtatott programmal valahogy hálózati meghajtóként csatolható, mert úgy az ügyfél könnyebben kezeli. Az általad írt módszerrel ugye vagy megtekinted a fájlokat, de akkor is gondolom a temp mappába letölti vagy rendesen letölti a gépére, ahova szokta a böngésző.
(Egyébként nem felügyelem majd ezt a NAS-t, szóval az ügyfélé lesz minden jogosultság, én csak segítek, ha hívnak. Ilyenkor nem szerencsés, ha ismerem pl a QC belépést.. )Én is szerkesztem:
Amatőr kérdéseket tettem fel, ezért olyan szájbarágós választ is kaptam.
Többet helyeztem már üzembe önállóan csak a frissítés zavart össze kissé és a rutintalanság. Párat managelek, de nem szokott gond lenni velük.
Ez is igazából egy sima hálózati mappára lesz, arról mentés és egy gépről távoli elérés.
Erre a célra nem akartunk szervert, se Mikrotik routert, vpn-t.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Grave_444 #82720 üzenetére
QC alatt csak a Synos alkalmazások támogatottak. Ez nagyon beszűkíti a lehetőségeket. Azt is jelezd majd nekik, hogy nem egy stabil dolog lesz ez így!
Az általad írt módszerrel ugye vagy megtekinted a fájlokat, de akkor is gondolom a temp mappába letölti vagy rendesen letölti a gépére, ahova szokta a böngésző.
Ahoz hogy interneten keresztül megnéz bármit annak az adatnak át kell töltődni mindegy hogy ez most VPN -és SMB keresztül történik vagy a File Station -n vagy bármi máson át történik.....
Tehát az, hogy ez így böngészőn át megy és nem egy Én_ egy_super alkalmazás _vagyok nevű dedikált appon keresztül kb teljesen mindegy[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz gyugyo79 #82721 üzenetére
Ja végül is teljesen igazad van.
Akkor ha QC le van tiltva ez a File Station belépés se fog működni?Ha már így elbeszélgetünk, médiaszerverként filmezni mik a követelményei az eszköznek helyi hálózaton mondjuk 500mbit esetén és ugyanennek távolról?
Video Station alkalmazás ugyanezzel a módszerrel megoldható és letöltögetés nélkül is nézhetőek a tartalmak akár telefonról?Hogy érted, nem lesz stabil? Szerintem hetente-havonta egyszer ha ránézne mondjuk egy képre vagy dokumentumra. Annyi a lényege egy helyen legyen, ne kelljen pendriveon hazavinnie stb.
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Tudnátok abban segíteni, hogyan néz ki egy feladatidőzítő, ami futtatásakor bezárja az ssh-szolgáltatást?
-
gyugyo79
addikt
válasz Grave_444 #82720 üzenetére
A végéhez. Húzz ki egy parancsikont az asztalra amiröl kapásból tudja indítani mond el a korlátait + azt hogy ez moder felhős (ezt még mindig szeretik hallani) webes app és akkor nem birizgálja majd az agyát, hogy egy böngészőben futó valami ami előtte van
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
ssh felhasznalo@192.168.1.119 majd kéri a jelszót, beírod és bent vagy.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tsilver
aktív tag
egy ügyfelemnek kellene feltöltenie kb 500MB adatot a Nasomra, milyen módszerrel adjak neki hozzáférést? teljesen amatőr
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
evola
senior tag
Sziasztok.
Synology DS 420+ Nas-t szeretnék bővíteni.
Jelenleg 2db 6TB és 1 db 8TB merevlemez van benne, ezt bővíteném még egy 8TB vagy 10TB lemezzel inkább..
Az lenne a kérdésem ha ez a művelet befejeződik sikeresen,
ki lehet az első kettő merevlemezt is 8 vagy 10 TB-re adatvesztés nélkül?
Természetesen egyesével cserélném.[ Szerkesztve ]
Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-
-
taifun
csendes tag
Kérdés azokhoz, akik bővítettek már memóriát : 420+ memória bővítése csak gyári memóriával lehet vagy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező sima laptop RAM-al is (4GB, DDR4, 2666MHz)? Csak azért mert kb 30 ezer Ft árkülönbség van közöttük.
Köszönöm előre is ! -
blakey
titán
válasz taifun #82739 üzenetére
Lehet nem gyári RAM-mal is bővíteni, egy HyperX-el bővítettem, azonnal felismerte és azóta is működik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
IRO21
aktív tag
válasz Grave_444 #82733 üzenetére
Igen, ez az alapbeállítás.
Ennek Vista óta nem kellene problémát okozni.
Tényleg vannak még gépek, amik nem tudják legalább az SMB2-t?Ha engedélyezned kellett az SMB1-t akkor figyelj, hogy internet felől ne legyen beengedve SMB forgalom! (139/tcp, 445/tcp portok)
Ez a protokoll nem épp a biztonságáról híres -
TBMC
addikt
-
evola
senior tag
-
evola
senior tag
válasz taifun #82744 üzenetére
Köszi a gyors választ.
10-12 terrát veszek akkor, és ha felépült a kötet elkezdem az első kettő 6TB merevlemezt is nagyobbra cserélni.Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-
-
evola
senior tag
Lenne még egy problémám.
Synology DS 420+ a NAS erre szeretnék hálózaton keresztül másolni fájlokat..zeneszervernek használom a NAS-t tehát a legnagyobb fájlok is alig 100mb-osak.
Ez a Rooter van idehaza: [link] illetve ez mögé van beiktatva egy Dlink DGS 108 az internetkapcsolat sebessége 100mbit.A fájlmásolás Total Commanderrel Windows fájlkezelővel is 7-8 kbyte/sec csak az őrületbe kerget már..
Lan kábelek Audioquest Cinnamon-ok vannak mindenhol...
Valami beállítás korlátoz.. vagy mi ennek az oka hogy alig halad a másolás..Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-
-
tomigonzo
aktív tag
udv,
letezik/ismer valami MDM megoldast Synora? -
crissprivat
senior tag
Hali,
még mindig küszködöm a tűzfal beállításával. Jelenleg így van [link]
A kivágott résznél a külső IP címem van mentve. De sajnos nem enged be a nas a külső címmel. A belső az OK. Ha kikapcsolom a tűzfalat, akkor persze beenged a külső címről is. Mit csinálok rosszul, mit nem állítottam még be?
Köszi a tanácsokat.[ Szerkesztve ]
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Horgász topik
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik
- Elfelejtettem a film címét
- Indiana Jones and the Great Circle teszt