Hirdetés
- Androidos fejegységek
- ZIDOO médialejátszók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
Mememóriabővítésnek mindig van haszna... Nem tudhatod majd mikor kell. nyilván ha két torrent fut és napi 1x ftp-zel akkor nem kell..
Viszont nálam mikor megy a Plex oda kell a 6 giga ram• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gyugyo79
addikt
Esetleg kérdezz rá itt, hátha van valakinek olyan típusra tanácsa ami 100% működik (az is lehet van x18 intel procis NAS már kérdezve és hasznos ötlettel válasz is nézd meg mert én nem olvastam bele a fórum ezen részébe ha van ilyen már az neked is jó)
forum.synology.com - Hardware Compatibility Lists[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
Igen!
Windows 10 alapértelmezetten smb2-es verziójú megosztást kezel, az 1-est nem.
alapból a NAS kezeli az 1-3-ig, itt fel kell emeld a minimumot 2-re.fájlszolgáltatások SMB/AFP/NFS
SMB-szolgáltatás engedélyezése
speciális beállítások
SMB protokol minimuma: SMB2A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Madwe
nagyúr
Pl
docker run --name loguploader -it -d -p 445:445 -v /opt/docker/data/loguploader:/data/shared -v /opt/docker/loguploader/filebeat.yml:/etc/filebeat/filebeat.yml loguploader:0.3
Ez most egy hirtelen kikapott kódsor ami 2 mountpontot is tartalmaz, de nagyjából szerintem adja magát mi hol van
-
WaterWave
veterán
Én teszteltem az újat, igaz már 0.92 hotfixes, de nem ajánlom, nekem csinált olyanokat, hogy amik alapból bejöttek régen lapok, azokat nem jelenítette meg, csak böngésző frissítés után.
0.91 se csinált ilyet.
Így én 0.90 est használom, nekem az bevált..• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
-
WaterWave
veterán
-
addikt
Értelemszerűen mivel nincs soros port, nincs soros port modul se. Próbál fordítani egyet, nem megy (ez várható). Biztos hogy kell ez a csomag? Gondolom úgyis USB-soros átalakítóval használnád.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
krealon
veterán
"WD RED 6 TB-os HDD-m bad sectoros lett NAS szerint."
Ha WD60EFAX és SHR tömbben van, akkor lehet, hogy csak az SMR rögzítési mód miatt keletlezett látszólagos hiba.
Synology Hibrid RAID módú kötet esetén érdemesebb CMR winyókat használni.
Töbször ki volt már itt a fórumban tárgyalva a téma. -
IRO21
aktív tag
Plusz restart. Több gépen is megcsináltuk és mindegyiken ment, nem kellett semmi mást állítgatni hozzá.
Ezt mentettem el, csak hogy egyről beszéljünk:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\PolicyAgent]
"AssumeUDPEncapsulationContextOnSendRule"=dword:00000002 -
IRO21
aktív tag
Igen, ha mobilról megy, akkor NAS, port forward rendben.
Próbáld ki egy másik notebookról, vagy egy virtuális gépről!
Volt egy gépünk, amin valaha működött, aztán egyszer csak nem, és semmit nem lehetett vele kezdeni. Újra telepítés után jó lett megint, de nem jöttünk rá, hogy mivel akadhatott össze.Erről jutott eszembe, mintha írtak volna valami frissítésről is, ami problémát okozott. Azt megtaláltad? Nekünk nem segített, de hátha rajtad igen.
-
IRO21
aktív tag
Megtaláltam: KB5009543
Több oldalon is foglalkoztak vele. Elvileg valami következő frissítés javította, de azért érdemes ránézni.
A problémás gépen fent volt, de nem én foglalkoztam vele, csak távolról próbáltam segíteni. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy tényleg sikerült eltávolítani, és nem az okozta a gondot mindvégig. -
IRO21
aktív tag
Van kéznél egy 2 napja telepített Windows 10 notebook.
Most direkt kipróbáltam ezen is. Registry módosítás, újraindítás után simán működik.Beállításaim:
Routeren port forward: 500, 1701, 4500 UDP
Kapcsolatnál L2TP/IPSec kiválasztva, hosztnév, PSK, nem kötelező titkosítás, MS-CHAPv2
A usernek joga van az L2TP/IPSec VPN-hez.
Kb. ennyi kell hozzá.Nem tudom Nálad mi lehet a gond, ha ugyanezt megcsináltad és mégsem megy
-
IRO21
aktív tag
Ha valóban a Syno szerverein keresztül megy a forgalom, ott biztosan nem érsz el maximum sebességet.
Elvileg a QuickConnect tud olyat, hogy ha közvetlenül elérhető a NAS (LAN-on, UpnP port forward vagy NAT hole punching segítségével), akkor nem járatja meg feleslegesen az adatot, de a tapasztalatok alapján nem mindig detektál megbízhatóan.Ha biztosra akarsz menni, szerintem ne a QC-t használd!
-
addikt
"De az nem egyértelmű, hogy ilyenkor milyen portot kell kinyitni a routeren ill. milyen linket kell elküldenem ismerősnek, ami alapján eléri a fájlt?"
Nem kell portot nyitni és ugyanott generál linket ahol eddig."Vagy kikapcsolom a QC fájlmegosztást és automatikusan ddns-es linket generál a FileStation a megosztásnál?"
Igen, pontosan így lesz."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Androidos fejegységek
- Bitcoin topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest