Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ AMAZON KINDLE topik összefoglaló ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pandor
üzenetére
Lehet amúgy kísérletezni, hogy előkészíted a fájlt a desktopon, és amikor megjelenik egy pillanatra a gépen a kindle mappája, akkor gyorsan ráhúzod a fájlt. Sokadik kísérletre sikerülhet, ha elég türelmes vagy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ha jól tudom serial porton keresztül mindenképpen lehet ezeket javítani, csak épp ahhoz előbb konkrétan rá kell forrasztani egy serial port kiállást. Talán ahol mobiltelefont, laptopot, tabletet javítanak, egy ilyen helyen ezt is meg tudják csinálni.
Amúgy lehetne rá valami módszer, amivel ki lehetne váltani a gyári visszaállítást. Mint mondjuk a dual BIOS-os alaplapoknál, ahol ha elflasheled a BIOS-t, a másikból még vissza tudod állítani.
-
pandor
tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Szia, a valóságban nem volt ennyire "láma" a történet. Könyveket USB-n másoltam rá, és töröltem amikor már nem volt rá szükség az olvasón. Egy ilyen művelet során valami más - rendszer számára szükséges fájl - is benne volt a kijelölésben. Nem a teljes fastruktúrát gyalultam le.
Van egy régebbi Kindle Keyboard olvasóm, az a mai napig jól szolgál - annál pl. ha jól emlékszem van fizikai gomb(kombináció), amivel kiváltható a factory reset. Ezért nem értem, hogy ennél miért nincs lehetőség "külső fizikai ráhatással" a gyári (szoftver)állapot visszaállítására.
Egyébként Bp9, de szívesen viszem bárhova, ha lenne egy vállalkozó kedvű, aki tenne egy próbát a feltámasztására (akár térítés ellenében is).
Jelenleg így nem több, mint egy papírnehezék. -
pandor
tag
Sziasztok,
garancián túli Kindle Paperwhite 11gen (M2L3EK modell) javításához tudnátok ajánlani valakit vagy valami okosságot?
A helyzet: pár hónapja könyv rámásolása/törlése során beletöröltem valami másba is és azóta boot-loop amíg van benne erő. A szokásos okosságokat (gomb hosszan tartása, stb) próbáltam, de nem segített. Sajnos szg-re kötve is csak egy pillanatra jelenik meg meghajtóként, aztán lecsatlakozik (elvileg egy spéci nevű fájl gyökérbe másolásával factory resetet lehet kiváltani, de ennyi ideig nem látszik a szg-en).
Az Amazon support elengedte a történetet, mert garin túli, így jártam.
A hardver szinte új csak a gyári szoftvert kellene vissza varázsolni rá.
Ötlet esetleg? -
bugizozi
őstag
Köszönöm, azt hittem meg tudom csinálni, de akkor nem szenvedek vele tovább

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm Kindle paperwhite 11 gépe "lefagyott", újraindulgat, mint ebben a videóban, nem lehet vele semmit csinálni: [link]
Amit próbáltunk:
- több mint 40 mp-ig nyomni a gombot
- rágudtuk gépre, de nem ismerte fel
- 24 órát töltöttük
- még nem merült le azótaValahol ezt olvastam, de így se jó:
"Néha csak egy bizonyos sorrendben jelenik meg:
Kindle lehúzva
Bekapcsoló gomb lenyomva tart
Közben dugd rá a PC-re
Tartsd még 20–30 mp-ig
Ha így sem jelenik meg meghajtóként, akkor a rendszer nem jut el USB-módig."
Karácsony előtti vásárlás, először működött, lerakták, fél óra után meg ez lett a helyzet. Mit lehetne tenni, hogy életet leheljünk bele?
Köszönöm a segítséget!

-
consono
nagyúr
Nem gyakran használtam, de februártól a Microsoft megszünteti a Wordből közvetlenül Kindle-re küldés lehetőségét: [link]
-
Derry76
csendes tag
B. Ú. É. K! 🥂
-

-
-
jcrk
aktív tag
válasz
hampidampi
üzenetére
Send-to-kindle támogatja (tudtommal nem kezeli felmásolva)
-
Razzul
őstag
válasz
hampidampi
üzenetére
Igen, legalább egy éve már hivatalosan is támogatott formátum.
-

Állítólag egész elfogadhatóak a színei...
Our most advanced Kindle Scribe – Features an 11” Colorsoft display with front light, built-in notebook, AI tools, and support for popular cloud services.
New Colorsoft display – A custom-built oxide-based display delivers high-contrast, paper-like color that’s easy on the eyes without distracting flashes when writing.
Feels just like paper – Textured surface and ultra-fast responsiveness for a natural writing experience.
Included Premium Pen requires no charging.Thin, light, fast – Just 5.4mm thin and 400g light with fluid performance and a large 11" display that gives you space to write, read, and think.
Built-in notebook with AI-powered tools - Find information even if you don't remember exact keywords, and ask questions about your notes to uncover insights. Generate summaries, refine your handwriting, or convert notes to text.
Docs on demand – Import documents from Google Drive and Microsoft OneDrive directly to your device to mark up. Export your notebooks to Microsoft OneNote.
Capture your thoughts in documents and books – Just start writing and Active Canvas creates space for your notes. Expand margins for more room or collapse them to see the original text.
AI reading features - Get Recaps on thousands of bestseller series.
Coming in 2026: Story So Far for spoiler-free book catch-ups and Ask this Book for in-text questions—available on thousands of Kindle books.
Long battery life – Weeks of reading and writing on a single charge. -
zsolesz7503
tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Nekem is 6,8"-os van Kindle imádom alapból nem nehéz de sírok ha fogni kell nagyon fájdalmas. Több mint 40 éve olvasok és sok könyvet de sajnos 51 évesen már érzem kicsit a kort.
Az jónak tűnik jól megtartja nem esik ki vagy le belőle? Én erre vagy ilyesmire gondoltam ami vihető és állítható mert az ágyban nem tudnám azt használni ahhoz az ágy keretet át kéne mókolni. [link] -
Vasti74
senior tag
válasz
zsolesz7503
üzenetére
Helló! Én egy ilyet rendeltem az asszonynak ágyban olvasgatáshoz kb. pont egy éve, még egyben van, és kényelmesen elbírja a 6,8"-os Paperwhite-ot.
A súly tényleg meg tudja tréfálni az embert, miközben belemerül az olvasásba: én nemrég vettem magamnak egy Schribe-ot, mert a szemem már nem olyan, mint fiatal koromban, de szemüveget meg nem bírok hordani tartósan, maximum ha szerelek valamit, pár percre felteszem. Imádom, mert végre rendes könyv méretű, amit olvasok, viszont piszok nagy (ugye azért jóval nagyobb a kütyü, mint a kijelző) és piszok mocsok rohadt nehéz! :-) Szerintem egy most divatos nagyobb kemény fedeles könyv is egyszerűbben tartható, mint ez. De azért jó cucc, marad ;-)
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok egy kérdés létezik olyan ebook tartó állvány vagy hasonló amiben rögzíthető az olvasó de maga az állvány akár mozgatható is? Azért kérdezem mert rengeteget olvasok de a csukklóm és izületeim már nem sokáig bírják tartani akár órákig is magát a könyvet. Ínhüvelygyulladásom lett tőle amivel azóta is szenvedek lassan 1 hónapja. Nekem is Kindle olvasóm van. [link] Ilyesmire gondolok de megbízható legyen nem szeretném ha kicsúszna és leesne a földre az olvasó. Előre is köszi a válaszokat és Boldog Karácsonyt.
-
Razzul
őstag
válasz
Tomorrowland
üzenetére
Sosem volt olyan kicsi a különbség a PW és a sima Kindle között mint a 2024-es változat esetén, nekem is alap van.
Ha nem zavar az, hogy az alapmodell esetén nem egy síkban van a kijelző a házzal akkor vedd nyugodtan azt.
-
Tomorrowland
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem ajándékba egy Amazon Kindle 2024-et az Alzán, reklámmentes verzióban, tetszetős ez a matcha zöld szín. Mennyire számít jónak, vagy érdemesebb paperwhite-ot venni?
Illetve ha jól értem akkor Calibre "segítségével" rakható rá minden?
-
vegyszer
addikt
Sógiasszony kérdezte, hogy ha hazai villanyköny boltból vesz könyvet, akkor az közvetlenül küldhető a Kindle által generált mail címre, vagy érdemes a saját mail címről továbbítani?
Én ott akadtam meg, hogy hozzá lehet-e adni megbízható mail cím gyanánt egy forgalmazó mail címét? Kellett ott visszaigazolást csinálni? Vagy sem? Én biztos a saját címemről dobnám tovább... -
Razzul
őstag
Sziasztok!
A Kindle 10 tokok kompatibilisek a Kindle 11 (2024) eszközzel? Ha jól látom a 11-es verzió 2024-es változata méretre kisebb.
-
BBéci
legenda
Ma ismét olyan könyvet kezdtem el olvasni, aminek nem tudom megváltoztatni a betűtípusát. Jelenleg vékonykák a betűk, nehezen olvasható.
Mi a megoldás?
PaperWhite 2021, John Grisham - Leszámolás, EPUB-ról AZW3-ra konvertálva. -
Vidar
csendes tag
Sziasztok!
Ma bekapcsoltam az e-book olvasómat ,és a következő fogadott...
kb 12órája fent van a töltön és semmi változás .
Találkozott már valaki hasonló problémával?Segítséget előre is köszönöm!
-
BullZeye
veterán
November 18-i .de review:
Eleinte problémám volt a képernyő alján lévő sárga sávval. Nem zavarta a használatot, de még mindig kissé látható és zavaró volt, különösen az e-könyvek olvasása közben az oldalakon, és a Kindle ára miatt, ami elég magas, zavart. Cserét kértem az Amazontól, de egy ideig nem tudták feldolgozni, mert nem volt raktáron, és a Kindle gyártását leállították e világszerte ismert probléma miatt. Amikor a Kindle újra raktáron volt, felvettem a kapcsolatot az Amazonnal, és gyorsan ki tudták cserélni. Nagyon barátságos és segítőkész ügyfélszolgálati képviselőkkel beszéltem. Kaptam egy új Kindle ColorSoft-ot, aminek ezúttal nincsenek hibái.#28869 braseel
Nem is hallottam még erről a márkáról, megnézek pár összehasonlító videót. Feleségem nagy kindle fan (1st gen paperwhiteot használ mióta kijött).
Most nézem ez 10", neki ez nagyon nagy
egy pici éppen csak 7 éves lány a célközönség jelenleg. -
Dr.NX
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Á-há!
Ez elkerülte a figyelmemet.
Van is egy összehasonlító videó:
https://www.youtube.com/watch?v=-GT9qaq0Rqs
Az Amazon oldalán még Gen 1-et ír, megnéztem német címre és .com amerikai címre is, úgy tűnik nem csináltak külön oldalt a 2025-ösnek.Amazon is slowly rolling out the 2025 Colorsoft in more countries. Currently, it is available in Europe and Japan. How do you know if you are buying the 2024 or 2025 Colorsoft? If the UPC on the back of the box ends in 7439 and the DSN contains H7035, you have the new model. If you remove the Colorsoft from the box and look on the back, you’ll find small text with FCC information, indicating the new model. Finally, the Amazon listing would likely say “All New Amazon Kindle Colorsoft Signature Edition 32GB.”
-
BullZeye
veterán
Pl ez a video taglalja a rev2 32gb-os signature editiont, tehát ez is signature edition.
-
Dr.NX
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Tehát:
Amazon Kindle Colorsoft (neueste generation) – Mit Farb-Display und Frontlicht mit verstellbarer Farbtemperatur – 16 GB
ez a 2025-ös színes, ebből csak 16 GB van és nem szállítják Ungarnba. -
BullZeye
veterán
Árulják valamelyik nagy áruházban itthon? Budaörs nincs messze, ha valahol kiállítják megnézem. Mihez képest zajos, egy sárgult régi könyvhöz képest, vagy az új paperwhitehoz? Jelenleg egy első generációs kindle van a feleségemnek.
Dr.NX
Mindegyik Signature edition, sima 32GB-ot nem is találok az amazon.de-n -
BullZeye
veterán
Sziasztok,
Kislányomnak szeretnék venni egy Kindle Colorsoftot.
Olvastam, hogy az első generációnál alul volt egy sárga csík és hogy kijött egy új verzió, viszont azonos névvel és cikkszámmal.1) Honnan tudom, hogy amazon.de oldalon az újat vagy a régit veszem? 16GB ami tutira új kijelzővel szerelt azt nem szállítják ide.
2) Youtube videókban azt mondják, hogy javították ezt a sárgult valamit az alján, de egyik videó alatt valaki beböfögte, hogy nem (persze minden source nélkül).219 euró jelenleg szállítással és áfával a 32gb verzió, de ugye az volt 2024-ben is, és annak tuti sárga alul a kijelzője..
-
DiVaD
senior tag
válasz
vegyszer
üzenetére
Örök hálám a tippért.
És sikerült.
Amúgy eddig is egy ugreen töltőt használtam hozzá, de kivételesen 3-4 órát hagytam a szokásos 1 óra helyett... bedobtam a táskámba, aztán hagytam világító kijelzővel... erre mire hazaértem már kiírta, hogy baj volt, de minden oké.
Ami furcsa, hogy kb. 50x próbáltam a 40mp-es resetet, de minden beállítás illetve könyv megmaradt rajta
Mivel pánikban voltam, ezért berendeltem tegnap a PW-ot 150€-ért illetve egy TTL-USB adaptert, de így még boldogabb vagyok. Köszönöm mégegyszer.
-
Sziasztok!
Első ebook olvasónak ez az osztrák Media Markt-nál most 85 EUR-ért kapható Kindle 2024 jó vétel? Ez ugyanaz, mint a korábban ajánlott Amazonos verzió? A reklámok mennyire zavaróak? Hogyan lehet már letöltött magyar ebookokat feltölteni? Androidos telefonról send to Kindle alkalmazással? Mi szükséges még hozzá?
Köszi!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Van külön Kindle Jailbreak és KOReader topik is.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Főként az érdekel hogy miket érdemes telepíteni?
Illetve hogy a KoReader-ben miért nem működik a fast-sans font minden könyvnél? Azt hiszem a mobi könyveket nem szereti.
Illetve ha valakinek valami tutorialja vagy sajat tapasztalat mit hogyan erdemes beallitani koreaderben.
(5.18.5.0.1 signature edition 11th - frissen jailbreakelve.) -
Dr.NX
addikt
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Mit szeretnél megtudni?
Miért nem kérdezel konkrétan? -
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok valaki probalta a kindle jailbreaket?
-
Dr.NX
addikt
Álljon itt a többi akciós ár is:
Kindle 2024 101 EUR
Kindle Paperwhite 149 EUR
Kindle Colorsoft Signature Edition 218 EUR
Kindle Scribe (2024) 373 EUR -
Dr.NX
addikt
-
vegyszer
addikt
Életjelet ad? (világít a gomb mellett, villog valami a kijelzőn, háttérfény bejön?)
Nekem volt olyan, hogy mély merült le (a Nook Simpple Touch, nem a PW3).
Akkor egy buta teló töltő segített (230V->microUSB). Nem kérdezet az semmit, csak töltött 500mAh/5V mellett. Egy ídő után (fél nap) rendben bootolt az eszköz.
Nem lehet, hogy itt is valami hasonló van a háttérben? Ha nem Mac-ről töltöd, hanem irektben, akkor ad valmi életjelet? -
mAtThEw0319
senior tag
A 2022-es Kindle-k már nem MTP módban csatlakoznak? A 2024-esek már biztosan, ezért macOS-n nem jelennek meg külön kötetként a Finderben, ezért az alábbi alkalmazást kell használni: https://www.amazon.com/sendtokindle/mac
Ezen belül az USB File Manager-t: [kép]Vagy ott van még az ingyenes OpenMTP: [link]
Ha félre értettem valamit és hülyeséget írtam, akkor elnézést kérek!

-
DiVaD
senior tag
válasz
braseel
üzenetére
Köszönöm.
A probléma annyi, hogy a step 2 nem tud megvalósulni, mivel nem ismeri fel a Mac-em. Tudom, hogy ott terminal-ban kell varázsolni, de sajnos nem ismeri fel ( terminal-ban probáltam a system_profiler -t illetve az ioreg-et is, de egyik sem ismerte fel USB csatlakozási szinten).
Step 3-ra van valami bővebb leírás illetve szakember Budapesten?
-
DiVaD
senior tag
Dedikált eszköz erre a történetre kicsit "durva" lenne számomra, mivel ez egy KKV-s történet lenne amiben én akalmazott vagyok (nekem van egy kötelező dolgom és azt akartam a legkevesebb papírral megoldalni), de közben megtaláltam iOS-re a PDF Gear nevű alkalmazást (iOS-t illetve Mac OS-t/Linux-ot használok 15 éve), ami ezt a dolgot tudja kezelni részben szerencsére. Jelenleg (lehet rosszul gondolkodok), de nyomtattam ki 5 db "blank" munkalapot és ebben az alkalmazásban kiraktam a PDF "Text box"-okat, hogy egy iPhone 11-en is kezelhetőek legyenek , ha éppen nem informáltak a holnapi napi munkámmal kapcsolatosan megfelelően (költöztetéssel foglalkozok, változó az ügyfél által fizetendő összeg például a létszámtól, csomagolóanyagtól, stb... függően). Mindenesetre köszönöm a tippet, mivel "körenyzettudatos" a főnököm, megpróbálom rábeszélni egy iPad mini-re
-
braseel
tag
Ezt találtam, de lehet, már végig próbáltad:
If your Kindle was "bricked" after an unsafe disconnect from a PC, first try a force restart by holding the power button for 40 seconds. If that doesn't work, you can perform a factory reset by creating a file named doc_factory_restore (no extension) on your computer, copying it to the Kindle's root directory, ejecting it, and then holding the power button to initiate the reset. For advanced users with a more severely "bricked" device, a more complex serial port method is available.
Step 1: Force restart
Press and hold the power button until the screen goes blank.
Continue holding for up to 40 seconds.
Release the power button and wait for the device to restart.
Step 2: Factory reset (if restart fails)
On your computer, create a new text file.
Name the file doc_factory_restore and make sure it has no file extension (e.g., .txt).
Connect your Kindle to the computer.
Copy the doc_factory_restore file to the Kindle's root directory.
Safely eject the Kindle.
Press and hold the power button for 20-30 seconds to trigger the factory reset.
Step 3: Advanced method (for severely "bricked" devices)
This method involves opening the device, soldering wires to the serial ports, and connecting it to a computer via a USB-to-TTL serial adapter to send commands in a special bootloader mode.
This is for advanced users and involves physical modification of the device, so proceed with caution.
For this method, you will need tools like putty and a USB TTY device.
Open Putty on your computer, configure the serial port with the correct settings (baud rate: 115200), and then reboot the Kindle.
Repeatedly press "Enter" as the Kindle boots to enter the bootloader.
Once in the bootloader, run the command bist fastboot to put the device into fastboot mode. -
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Pár napja sajnos a laptopból kicsit kilazult a kábel, amihez egy 2022-es alap Kindle volt csatlakoztatva. Sajnos azóta nem boot-ol be.
Próbáltam a 40mp-es reset verziót illetve az akku lemerítést is, de semmi sem használt eddig. Kuka vagy még menthető?
Kicsit off, de e-book olvasókhoz kapcsolódó kérdésem:
Leginkább olvasáshoz szeretnék egy olvasót ami legalább 10" képernyővel rendelkezik és tud kézírást kezelni. A kézírás konkrétan ennyi lenne:
Adott egy PDF fájl. Benne a megrendelő adataival (amit Calibre alkalmazással töltenék rá) és a végén aláírást tudjon rajta végezni. Amit aztán e-mailben elküldenék a főnökömnek. Erre van alkalmas könyvolvasó vagy inkább engedjem el és nyomtassam ki a munkalapokat?
Jelenleg mac OS Catalina-t használok, Calibre 6.7-el. -
Krisszer
aktív tag
sziasztok,
próbált már valaki fóliázni kindle 10-et? az (újabban) enyém fehér, egyrészt nem szívem szottya a fehér, mert könnyen koszolódik, no meg nagyon megfogott a 11 matcha zöld színe
-
Laslow
senior tag
Amikor először bekapcsolod az olvasót, végigvezet egy gyors használati útmutatón, hogy a képernyő mely részeire kattintva tudsz előre/hátra lapozni, illetve a menüt elérni. Gyakorlatilag azt mutatja, amit a fórumtárs képet berakott ide. A Helpen belül utólag is megtekinthető. Érdemes új eszköz vásárlásakor az első bekapcsoláskor nem átpörgetni mindent, hanem megpróbálni felfogni, hogy mégis mit akar közölni a készülék, hátha nem csak bosszantás/felesleges, hanem valóban hasznos infó.
-
-
Hi!
Vettem egy 7" PW-t. Szép, bár ez a tapi screen egy baromság, jobb szerettem a fizikai gombokat. Olyannyira baromság, hogy konkrétan nem tudok sehogy kinavigálni a legelső könyvből amit megnyitottam vele.
Komolyan, amazon bekaphatja, a semmitmondó, semmire nem jó útmutatóival, annyit nem képesek leírni, hogy milyen gesztusok vannak.
Need help! thx
-
Vasti74
senior tag
válasz
aquark
üzenetére
Pedig van még 17 darab az én böngészőm szerint :-)
Nekem mindegyik reklámos, mert nem igazán érdekel, hogy mi van a kijelzőn, miután rácsuktam a fedelet... ;-)
Egyébként most vettem magamnak egy 2022-es Scribe-ot, szerintem a Paperwhite jobb nála! (kijelző) Előtte egy Colorsoft-ot rendeltem, az katasztrófa, azonnal küldtem is vissza: a fehér olyan szürke, hogy csak izmos háttérvilágítással lehet olvasni nappali fénynél is.
A Paperwhite előtt egy 6"-os volt, hihetetlen, hogy mekkora különbség az a 0,8": itt van még egymás mellett a két olvasó, vicces :-)
-
-
Vasti74
senior tag
válasz
aquark
üzenetére
A 6,8"-os, vagy a 7"-os verziót nézted ki? Mert szerintem még mindkettő kapható.
6,8"-os van éppen refurbisched "változatban", €118 az ára. Nekem három ilyen van itthon, mindegyik új állapotban érkezett, és tökéletesen működnek azóta is - pont egy éve vettem őket pár nap különbséggel, ahogy éppen volt (mert hamar elfogytak) , most nézem: volt, amelyiket €88-ért :-) Pár nap múlva meg €118-ért. Érdekes :-)
Szóval nem kell ettől a lehetőségtől sem félni: ha éppen van megrendeled, kipróbálod, ha nem tetszik stb. visszaküldöd. Én általában az olcsót keresem ;-)
-
Most 192 € a PW reklámmentes a német Amazonon, olvasom az összefoglalóban, hogy érdemes várni a fekete péntekre, akkor (előreláthatóan) kb. mekkora kedvezmény szokott lenni?
-
vegyszer
addikt
válasz
aquark
üzenetére
Kérdés, hogy mennyit vásárolsz az amazon oldaláról.
Én pl elég ritkán (na jó, egyszer véletlenül loptam egy könyvet onnan. Ki akartam fizetni, le is töltődött, de a rendszerben elmentett bankkártyán nem volt akkor fedezet, de a tranzakció mégis megtörtént. Mikor feltöltöttem, akkor meg már nem vonta le. Egyébként meg nem érte meg a 8-10$-t.)
Ezen kívül ritkábban a különböző napi ingyenes kategóriákat gyűjtögettem be, hogy majd de jó lesz nyelvtanuláshoz nekem, vagy a gyerekeknek. Eddig egyik fél se merült el benne... De van vagy 50-70 könyv a 6-21 éves éves célközönségenekHa alternatív forrásból szerzed be a tartalmat, pl hazai ebook kereskedőktől, akkor ez semmilyen szinten nem érint, hisz az Amazon csak a nála vásárolt tartalmat koordinálja. Szép is lenne, ha egy itthon kifizetett, 5-10eFt-os ebookot a hw előállítója önkényesen letörölne arra hivatkozva, hogy ebből van neki drágább, angol verzió
-
-
Úgy néz ki, idén végre tudok venni egy 2024-es PW-ot (még sose volt e-book olvasóm), ez viszont eléggé elbizonytalanított:
https://refresher.hu/7995-Fontos-funkciot-tavolit-el-az-Amazon-vege-az-offline-Kindle-konyveknek
Nem teljesen világos a cikk, akkor most lehet offline USB-n a „másolt” könyveket rátölteni, vagy nem?
És ez a távtörlés (szimbolikus, hogy pont Orwell-t), ez milyen gyakori?
-köszi
-
Spy89
aktív tag
válasz
Yoshique
üzenetére
A fentebb említett típusok már az új fájlrendszert használják és a nagygabe féle angol-magyar szótárt hiába rakom fel akár prc, akár, mobi formátumban a dictionary könyvtárba, a settingsben nem látható mint választható szótár (még kfx-es personaldocumentumként is próbáltam).
"mostanában már csak adminisztrátorként engedi írni a könyvtárat."
Ezt hogy tudtad elérni? Miképp csinálod? -
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az új Kindle-ön (colorsoft, PW 12.) szótárhasználattal?
Van egy régebbi prc formátumú ang-magy szótáram, de egyelőre nem tudtam beüzemelni. Hiába rakom a dictionary könyvtárba mégse tudom beállítani, nem látja. -
hampidampi
őstag
"Ha van egy 6 részes könyv, akkor kissé kellemetlen, hogy a 4. könyv az első könyv igazából"
Ez igaz, de ez ugyanúgy érvényes akkor is, ha könyvtárszerkezetet használsz. Erre -igu- írt megoldást."vagy mindent listázok és akkor a collection-ök nem látszódbak vagy csak a collection-ök."
Ha a collection megjelenést választod, létrejön egy "Uncollected" nevű gyűjtemény is, amit az ABC-től függetlenül a Kindle a collection lista végére tesz. Ide rak be automatikusan minden olyan könyvet, amihez nem rendeltél egy collectiont sem. Szerintem elég praktikus. -
Louro
őstag
válasz
hampidampi
üzenetére
Arra gondoltam, hogy ahogy felmásoltam a Documents mappába, úgy jelenítené meg. A könyvek neveit is. Ha van egy 6 részes könyv, akkor kissé kellemetlen, hogy a 4. könyv az első könyv igazából.
A collection nem lenne rossz, ha mondjuk azokat a lista elejére sorolná, de vagy mindent listázok és akkor a collection-ök nem látszódbak vagy csak a collection-ök. Kicsit furcsa ez számomra.
-
hampidampi
őstag
Van a Calibre-hez Collection plugin, de nem tudom az újabb Kindle-ökön működik-e. Viszont ha jól emlékszem csak a jailbreakelt eszközökön megy. Én egyszerűen szt szoktam csinálni, hogy az amazon webes felületén létrehozom a Collectionöket (így pl. hosszú ékezetes karaktereket is tudok használni), majd felszinkonizálom az olvasóra. Utána már csak be kell pakolni a könyveket a megfelelő Collectionbe.
"Vagy legalább címkézés " A Collection éppenséggel pont címke. Lehet szűrni és csoportosítani is.
-
Louro
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ööö, Calibre-vel nekem működik. Bár sokszor csak bedobom a Documents mappába. A Calibre is egyre inkább nyűg. Annyit nekem nem ad. Konvertáláshoz szoktam többnyire használni. Collection-höz plugin kell, ami szintén extra nyűg.
(Amazon elengedhetné már és rendes mappakezelés lehetne már. Vagy legalább címkézés és akkor lehetne rendesen szűrni, csoportosítani.)
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Oasis-t (10. gen, 32GB, WiFi + 4G/LTE) tervezek vásárolni.
A 4G/LTE kapcsolat használható a Send to Kindle (azaz a könyvek kindle-re küldése) funkcióra? -
Dr.NX
addikt
válasz
koncsik
üzenetére
Köszi, akkor most tedd vissza a KOReader leírást is.

Logout cikk a KOReaderről by Oldman2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tilos:
- könyvek illegális beszerzése
- adás-vétel
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium 100% Akku
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az jónak tűnik jól megtartja nem esik ki vagy le belőle? Én erre vagy ilyesmire gondoltam ami vihető és állítható mert az ágyban nem tudnám azt használni ahhoz az ágy keretet át kéne mókolni.
Én fekve a hasamon szoktam megtámasztani, az asztalnál meg vagy simán le van téve, vagy pedig az origami tok tartja meg.