Hirdetés
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- Amazon Kindle
- (kiemelt téma)
-
29011 - 28901
29011 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-28 21:45 Téma összefoglaló
▼▼▼ AMAZON KINDLE topik összefoglaló ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. május
2026. május 20-tól a 2012-ben és korábban piacra dobott Kindle és Kindle Fire készülékek már nem fognak hozzáférni a Kindle Store-hoz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt7981
tag
Sziasztok!
Adott egy 2024es Kindle Paperwhite. Eddig semmi bajom nem volt vele. Tegnap viszont olvasás közben újraindult, és a következő hibajelenséggel találkoztam: A képen látható módon jelenik meg az összes könyvem, de csak akkor, ha a 6-os betüméretet használom. Kisebb és nagyobb betüknél továbbra is minden ok. Megnéztem a többi könyvemnél, mindnél ugyanez van. Természetesen a hatos méret lenne a legkényelmesebb nekem, több100 könyvet elolvastam már a készüléken, soha semmi baj nem volt.
Nem tudom, számít-e, de minden könyvet epubban töltök le, és emailban küldtem eddig a készülékre. Ötlet?
-
Vasti74
senior tag
Engem azzal idegesít egy ideje, hogy minden olvasónkon, ami egy Amazon fiókhoz van rendelve megjelenik minden könyv.
Vannak vásárolt könyvek, és vannak egyebek ;-) , az egyebeket e-mailben küldöm arra az olvasóra, amelyiken olvasni akarja valaki.
Így csinálom piszok régóta, az első olvasóm egy Kindle 4 wifi volt (még megvan, működik is ;-) , most éppen 5 olvasót használunk, eléggé újak (négy 6,8"-os Paperwhite meg egy Scribe)
Ez a baromság saccra 1 éve kezdődhetett, de nem tudom pontosan: elkezdett összekavarodni minden. Pl. anyu szerelmes regényei is ott vannak az én olvasómon a listában ;-) , pedig régebben nem voltak, meg látom a gyerekek megvásárolt könyveit, stb. Eléggé zavaró... -
Laslow
senior tag
Mitől profitmaximalizálás az nekik, ha legközelebb más gyártó eszközét veszem meg?
-
Helios
tag
A goodereader-en meg azt olvasom, hogy az Amazon megváltoztatta a Kindle eszközök támogatási politikáját is úgy, hogy általánosságban jelentősen lecsökkentik annak hosszát. Így szerintem lehet majd számítani arra is, hogy a most még életben hagyott régebbi olvasókat is elkezdik kivezetni a közeljövőben.
Véleményem szerint eddig sem lehetett az mondani, hogy nagyon felhasználóbarát hozzáállása volt az Amazonnak, de most mintha teljes gőzzel rákapcsoltak volna a profitmaximalizálás vonalra. -
consono
nagyúr
Mint a pebble-nél? az eleve közösségi támogatással jött létre, csak eladták, aztán jól leépítette a vevő, a fanclub megcsinálta a rebble-t (azt hiszem) - most újra kiadták (okosóra). Itt szerintem az Amazon a probléma és az, hogy amit el kellene érni az igazából Amazon tartalom és tulajdon (amint arra az Amazon előszeretettel "emlékezteti" a letiltott felhasználókat)...
Igen, a Rebble jó példa a működő támogatásra, ha megszűnik a gyári
Én az Amazonos tartalmat nem akarnám "eléretni" a szoftverrel, csak egy "kamu"regisztrációs választ adni... De csak álmodozom, nincs ennyire régi Kindle-m, hogy fájjon, meg túl sok beleölni való időm sem, hogy hálózati forgalmat sniffeljek meg próbáljak visszafejteni...
De az AI szerint ez nem megoldható, mert csak titkosított csatornán beszél, beégetett tanúsítvánnyal, így csak a jailbreak-ből végzett fake regisztráció a megoldás. -
koncsik
MODERÁTOR
Ilyenkor nem lehet valami közösségi kezdeményezéssel üzemeltetni valahol egy szervert, ami válaszolna és semmi mást nem csinálna, csak átbillentené a regisztrált állapotot? Akár anonim módon... Valami host file varázslattal megoldani, hogy ide mutasson az oldal, amit megpróbál elérni a Kindle? Csak hangosan gondolkodom...
Mint a pebble-nél? az eleve közösségi támogatással jött létre, csak eladták, aztán jól leépítette a vevő, a fanclub megcsinálta a rebble-t (azt hiszem) - most újra kiadták (okosóra). Itt szerintem az Amazon a probléma és az, hogy amit el kellene érni az igazából Amazon tartalom és tulajdon (amint arra az Amazon előszeretettel "emlékezteti" a letiltott felhasználókat)...
-
consono
nagyúr
Ilyenkor nem lehet valami közösségi kezdeményezéssel üzemeltetni valahol egy szervert, ami válaszolna és semmi mást nem csinálna, csak átbillentené a regisztrált állapotot? Akár anonim módon... Valami host file varázslattal megoldani, hogy ide mutasson az oldal, amit megpróbál elérni a Kindle? Csak hangosan gondolkodom...
-
-igu-
veterán
O, persze, szokott is.

Vendegsegben voltunk, nem akartam sok idot elvenni a tarsasagtol, es egy gyors kereses a problemara azt a valaszt adta, hogy felesleges varni a regisztracios visszajelzesre, mert a szerverek nem erhetoek el tobbe, igy annyiban is hagytam. -
koncsik
MODERÁTOR
-
-igu-
veterán
-
koncsik
MODERÁTOR
Ez azért fura, mert a kindle-öket tudomásom szerint lehet használni offline, úgy hogy sose regisztrálják... de ez ennek ellentmond. Nem tudom, én mindig regisztráltam. Van egy kindle keyboard-om (az a 3-s, ha jól emlékszem), de az regisztrálva van és nem tervezek rajta gyalulást. A PW-nk szerintem 2.gen.
Gemini szerint:

-
koncsik
MODERÁTOR
Ez azért fura, mert a kindle-öket tudomásom szerint lehet használni offline, úgy hogy sose regisztrálják... de ez ennek ellentmond. Nem tudom, én mindig regisztráltam. Van egy kindle keyboard-om (az a 3-s, ha jól emlékszem), de az regisztrálva van és nem tervezek rajta gyalulást. A PW-nk szerintem 2.gen.
-
-igu-
veterán
Ha mindenáron factory reset kell, szerintem akkor is lehet megfelelő formátumban könyveket rakni a "documents" könyvtárba USB-n át, csak "offline e-reader" lesz, de használható. Nem szabad megpróbálni újra regisztrálni, az biztos kiakasztja.
Szóval tégla azért nem lesz belőle.
Ezzel együtt elég hülye döntésnek tűnik, gondolom valami biztonsági okkal magyarázzák.par honappal ezelott volt a kezemben egy nagyon regi (talan elso szerias, de nem biztos) kindle, az mar tegla volt - le lett gyalulva, es utana mindenkeppen kert egy regisztralt felhasznalot, viszont a szerverek mar nem valaszoltak
ha nem gyaluljak le, offline ma is mukodne szerintem -
koncsik
MODERÁTOR
Szerintem nem létezik nálam nagyobb Kindle fan, mindenkinek csak azt ajánlottam és vettem, de ez most egy olyan húzás, ami tökre kiakasztott. Vegyük például a régi Pixel 3 telefonomat. Arra sincs már semmi támogatás évek óta, ki is írja a frissítések keresésénél, hogy ennek a telefonnak a támogatását befejezték. De ettől függetlenül működik rajta minden. Ha csinálok rajta egy gyári visszaállítást, akkor újra tudom húzni az egész telefont. Elérem az android marketet. Mitől jelentene az támogatást, hogy a régi eszközök elérik az Amazon szerverét, és be tudnak regisztrálni? Frissítéseket már nem írnak rájuk, meg elengedik az eszköz kezét. Nálam ezt jelenti a támogatás vége. Az LG tévém sincs már támogatva cirka 10 éve, de mégis tudok rajta tévét nézni...
Akkor ezentúl minden Kindle feje felett ott lóg, mint az a bizonyos kard Damoklész vacsoráján, hogy ha az Amazon úgy dönt, akkor kuka az egész. Biztosan nem fogok többet Kindle-t venni.
Ha mindenáron factory reset kell, szerintem akkor is lehet megfelelő formátumban könyveket rakni a "documents" könyvtárba USB-n át, csak "offline e-reader" lesz, de használható. Nem szabad megpróbálni újra regisztrálni, az biztos kiakasztja.
Szóval tégla azért nem lesz belőle.
Ezzel együtt elég hülye döntésnek tűnik, gondolom valami biztonsági okkal magyarázzák. -
Intelligencs
őstag
Szerintem nem létezik nálam nagyobb Kindle fan, mindenkinek csak azt ajánlottam és vettem, de ez most egy olyan húzás, ami tökre kiakasztott. Vegyük például a régi Pixel 3 telefonomat. Arra sincs már semmi támogatás évek óta, ki is írja a frissítések keresésénél, hogy ennek a telefonnak a támogatását befejezték. De ettől függetlenül működik rajta minden. Ha csinálok rajta egy gyári visszaállítást, akkor újra tudom húzni az egész telefont. Elérem az android marketet. Mitől jelentene az támogatást, hogy a régi eszközök elérik az Amazon szerverét, és be tudnak regisztrálni? Frissítéseket már nem írnak rájuk, meg elengedik az eszköz kezét. Nálam ezt jelenti a támogatás vége. Az LG tévém sincs már támogatva cirka 10 éve, de mégis tudok rajta tévét nézni...
Akkor ezentúl minden Kindle feje felett ott lóg, mint az a bizonyos kard Damoklész vacsoráján, hogy ha az Amazon úgy dönt, akkor kuka az egész. Biztosan nem fogok többet Kindle-t venni.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Oh, Istenség! Sose jöttem volna rá magamtól ilyen almenüben kotorni.
Mùködik
pedig ez egy kindle 3 -
koncsik
MODERÁTOR
Üdv, az mitől függ, hogy egy olvasmányban látszik-e az előrehaladás (jobb alul százalék formában)?

Ha a bal alsó részt tapicskoljuk, cserélgeti, mit mutasson.
Menűből: Képernyő tetejét érinteni, megjelenik a toolbar, ott Page Display (Aa) / More / Reading Progress - itt választható "Percent in book"
Nekem néha elszáll (oasis, saját doksi), itt szoktam visszaállítani. -
hodigy
tag
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
vegyszer
addikt
Üdv, az mitől függ, hogy egy olvasmányban látszik-e az előrehaladás (jobb alul százalék formában)?

Ez egy konvertálás során beállítható kapcsoló, ha jól emlékszem. De hogy generálás során hogy építhető bele, azt passzolom.
-
consono
nagyúr

Hát, nekem mindig ott van, ha nem tapicskolok rá, hogy nem a százalékot mutassa, vagy ne mutasson semmit sem, szóval nem tudom mitől lehet, ha nincs ott...
-
RetepNyaraB
nagyúr

-
Bubsy
aktív tag
Valamelyik fórumtársak szívesen odaadok egy kicsit viseltes de gyári PW 11-hez való tokot.
-
vottokar
senior tag
Az Amazon megszünteti a régebbi Kindle- és Kindle Fire-készülékek támogatását
Május 20-tól a 2012-ben és korábban piacra dobott Kindle- és Kindle Fire-készülékek már nem fognak hozzáférni a Kindle Store-hoz.
Az Amazon bejelentette, hogy 2026. május 20-tól a 2012-ben és korábban megjelent Kindle e-olvasók és Kindle Fire készülékek „többé nem tudnak új tartalmakat vásárolni, kölcsönözni vagy letölteni a Kindle Store-on keresztül” – írta Jackie Burke, az Amazon szóvivője egy e-mailben a The Verge-nek.
A felhasználók továbbra is elolvashatják a készülékeikre már letöltött könyveket, és a Kindle mobilalkalmazáson, a Kindle for Web szolgáltatáson, valamint az újabb készülékeken keresztül hozzáférhetnek fiókjukhoz és Kindle-vásárlásaikhoz. Ha a régebbi készülékeket törlik a rendszerből vagy gyári beállításokra állítják vissza, a felhasználók a májusi határidő után már nem tudják azokat újra regisztrálni.
Az érintett készülékek teljes listája egészen az eredeti Kindle-ig nyúlik vissza, amely 2007-ben jelent meg teljes billentyűzettel és görgetőgombbal.
Kindle 1. generáció (2007)Kindle DX és DX Graphite (2009 és 2010)Kindle Keyboard (2010)Kindle 4 (2011) Kindle Touch (2011) Kindle 5 (2012) Kindle Paperwhite 1. generáció (2012) Kindle Fire 1. generáció (2011) Kindle Fire 2. generáció (2012) Kindle Fire HD 7 (2012) Kindle Fire HD 8,9 (2012)Az Amazon május 20. előtt e-mailben értesíti az érintett felhasználókat, és tájékoztatja őket arról, hogy régebbi készülékeikkel mit tudnak és mit nem tudnak csinálni. A 2012 előtti Kindle Fire készülékekre a könyvek tekintetében ugyanazok a korlátozások vonatkoznak majd, mint a Kindle e-olvasókra, de az ezeken a készülékeken futó egyéb alkalmazásokra és Amazon-szolgáltatásokra ez nem lesz hatással.
Azoknak a régóta használó felhasználóknak, akik szeretnének frissíteni egy újabb Kindle-készülékre, az Amazon 20 százalékos kedvezményt biztosít az új Kindle-készülékek árából, valamint 20 dollár értékű e-könyv-utalványt, amelyet a frissítés után jóváírnak a fiókjukra, és amely 2026. június 20-án, 23:59-ig (PT) érvényes. A régebbi vásárlásaik az új eszközökön is elérhetők lesznek, amennyiben bejelentkeznek ugyanarra a fiókra, amelyet az elmúlt 14 évben vagy annál hosszabb ideje használnak.
Sziasztok. Rendelkezem 201x (nem emlékszem a pontos évre mikor vettem, hozattam) Kindle4-essel.
Akkor ahogy látom ez is a kivezetés útjára lépett a csatolt szöveg alapján. Ez a része nem is igazán zavar, mert megszolgálta már az árát, és eddig és ezután is a Calibre-vel töltöttem-töltök fel rá könyveket.
De mostanság jó lenne sötétben is olvasni és a kindle is egyre többször szórakozik. (töltőről lehúzva is van hogy lemerül fél nap alatt, máskor meg elolvasok több könyvet is egy töltéssel.) Mivel lemaradtam a tavaszi akcióról, elgondolkodnék, hogy beszereznék egy új pw6-ot vagy egy kindle11-et.
Miképpen és mi módon lehetne megkapni azt a Kindle 20%-os kupont amit emleget a leírás? Vagy járni jár, csak nem jut?ui. Nézegetettem az amazon-os fiókomat, szerintük 2017 március 4-én regisztráltam rajt a Kindlét. Akkor ez még túl fiatal?

-
consono
nagyúr
-
rinpocse
aktív tag
Ó, érdekes. Nem hiszem, hogy a szoftver verzió a hibás, én 5.19.3-on vagyok, igaz Scribe-on, de mutatja a page-et is és a százalék is kint van a Home screenen a könyvön. Szerintem az előző verzióban is így volt. Én viszont felmásoltam a könyveimet, hanem Send to Kindle-el tettem fel...
A factory reset megoldotta a problémákat (5.19.3)! Calibre és Semd tol kindle tökéletesen midegy, hogy mivel küldöm át a cuccost!
-
rinpocse
aktív tag
Ó, érdekes. Nem hiszem, hogy a szoftver verzió a hibás, én 5.19.3-on vagyok, igaz Scribe-on, de mutatja a page-et is és a százalék is kint van a Home screenen a könyvön. Szerintem az előző verzióban is így volt. Én viszont felmásoltam a könyveimet, hanem Send to Kindle-el tettem fel...
Ma reggel Send to Kindle-el tis tettem fel pár dokumentumot, de ugyanaz a probléma, mint a többivel. Most csinálok egy faktory resetet, s utána send to kinle küldést. Ha nem váltoik semmi akkor visszakükdöm!
-
consono
nagyúr
-
rinpocse
aktív tag
-
consono
nagyúr
Sziasztok!
A napokban vettem egy Kindle SE 2024 olvasót, a legújabb firmware 5.19.2 -re frissítettem.
Feltöltöttem a calibre segítségével a "documentumokat".
Meglepetésemre eddig két megszokott funkció nem müködik.1. A page funkció az olvasás közben nem elérhető!
Reading progress - Page in book –Not available2. A home képernyőn nem jelenik meg az aktuálisan olvasott könyv %-a, holott olvasás közben ott van a jobb sarokban.
Ugyanez a könyv a feleségem Kindle PW5 (2021) olvasóján tökéletesen müködik.
Már újraindítottam a gépet is, s nem változott semm.
Mi teendő?
Előre is köszönöm a segítséget.
A feleséged Kindle-jére is Calibre-vel lett feltéve a könyv?
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Kindle SE 2024 olvasót, a legújabb firmware 5.19.2 -re frissítettem.
Feltöltöttem a calibre segítségével a "documentumokat".
Meglepetésemre eddig két megszokott funkció nem müködik.1. A page funkció az olvasás közben nem elérhető!
Reading progress - Page in book –Not available2. A home képernyőn nem jelenik meg az aktuálisan olvasott könyv %-a, holott olvasás közben ott van a jobb sarokban.
Ugyanez a könyv a feleségem Kindle PW5 (2021) olvasóján tökéletesen müködik.
Már újraindítottam a gépet is, s nem változott semm.
Mi teendő?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-igu-
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy 7" olvasót, amit KoReaderrel használnék. 7"-ban csak a 2024-es Paperwhite és az Oasis 3 elérhető árú, de az Oasis egy kissé öreg már, használtak vannak, csökkent akkumulátor idővel, így maradnék a PW 2024-nél. Viszont ha jól tájékozódtam, 5.18.5 alatti firmware-t lehet csak jailbreakelni.
Mekkora az esélye, hogy ilyen firmware van egy megrendelt PW 2024-nek amit mondjuk Alzán vagy egyéb helyeken árulnak és nem a legfrissebb?"7"-ban csak a 2024-es Paperwhite és az Oasis 3 elérhető árú, de az Oasis egy kissé öreg már, használtak vannak, csökkent akkumulátor idővel, így maradnék a PW 2024-nél."
A megjelenese ota hasznalok Oasis 2-t. Napi hasznalatban van, de nem tunt fel, hogy csokkent volna az akkuido - ha csokkent is, nem erzekelheto mertekben. Mondanam, hogy merek egy teljes cikluist, de meg ha ma el is kezdenem a tesztet, hetekig nem jelentkeznek, hogy kifogyott a delej.
-
Oldman2
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy 7" olvasót, amit KoReaderrel használnék. 7"-ban csak a 2024-es Paperwhite és az Oasis 3 elérhető árú, de az Oasis egy kissé öreg már, használtak vannak, csökkent akkumulátor idővel, így maradnék a PW 2024-nél. Viszont ha jól tájékozódtam, 5.18.5 alatti firmware-t lehet csak jailbreakelni.
Mekkora az esélye, hogy ilyen firmware van egy megrendelt PW 2024-nek amit mondjuk Alzán vagy egyéb helyeken árulnak és nem a legfrissebb?Ha online rendeled, van 14 napod eldönteni, hogy megfelelő fw van-e rajta.
Egyébként teljesen lutri, max. ha egy felbontott, de újat veszel kéz alól... ez esetben az eladó (talán) tud válaszolni az ez irányú kérdésedre.
Én tavaly egy felújított 12th generációs 2024-es PW6-ot vettem az Amazontól. Akkor megfelelő fw volt rajta. -
Cyberbeni
addikt
Szerintem pont a korrekt ellentéte. Az újabb eszközökhöz is ugyanaz a shop van és főleg fizetős könyvekről van szó.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Mekkora az esélye, hogy ilyen firmware van egy megrendelt PW 2024-nek amit mondjuk Alzán vagy egyéb helyeken árulnak és nem a legfrissebb? -
consono
nagyúr
Pont ezen gondolkodtam én is el, mert két PW3 is van a családban. Szerencsére az USB mindig ott lesz backup megoldásnak...
-
vegyszer
addikt
Bennem inkább az a kérdés, hogy akkor egyszer a PW3-mam is juthat erre a sorra?
Köszöni szépen, teszi a dolgát. Mondjuk mailban etetem jellemzően, de akkor marad a calibre. -
Razzul
őstag
-
koncsik
MODERÁTOR
Az Amazon megszünteti a régebbi Kindle- és Kindle Fire-készülékek támogatását
Május 20-tól a 2012-ben és korábban piacra dobott Kindle- és Kindle Fire-készülékek már nem fognak hozzáférni a Kindle Store-hoz.
Az Amazon bejelentette, hogy 2026. május 20-tól a 2012-ben és korábban megjelent Kindle e-olvasók és Kindle Fire készülékek „többé nem tudnak új tartalmakat vásárolni, kölcsönözni vagy letölteni a Kindle Store-on keresztül” – írta Jackie Burke, az Amazon szóvivője egy e-mailben a The Verge-nek.
A felhasználók továbbra is elolvashatják a készülékeikre már letöltött könyveket, és a Kindle mobilalkalmazáson, a Kindle for Web szolgáltatáson, valamint az újabb készülékeken keresztül hozzáférhetnek fiókjukhoz és Kindle-vásárlásaikhoz. Ha a régebbi készülékeket törlik a rendszerből vagy gyári beállításokra állítják vissza, a felhasználók a májusi határidő után már nem tudják azokat újra regisztrálni.
Az érintett készülékek teljes listája egészen az eredeti Kindle-ig nyúlik vissza, amely 2007-ben jelent meg teljes billentyűzettel és görgetőgombbal.
Kindle 1. generáció (2007)Kindle DX és DX Graphite (2009 és 2010)Kindle Keyboard (2010)Kindle 4 (2011) Kindle Touch (2011) Kindle 5 (2012) Kindle Paperwhite 1. generáció (2012) Kindle Fire 1. generáció (2011) Kindle Fire 2. generáció (2012) Kindle Fire HD 7 (2012) Kindle Fire HD 8,9 (2012)Az Amazon május 20. előtt e-mailben értesíti az érintett felhasználókat, és tájékoztatja őket arról, hogy régebbi készülékeikkel mit tudnak és mit nem tudnak csinálni. A 2012 előtti Kindle Fire készülékekre a könyvek tekintetében ugyanazok a korlátozások vonatkoznak majd, mint a Kindle e-olvasókra, de az ezeken a készülékeken futó egyéb alkalmazásokra és Amazon-szolgáltatásokra ez nem lesz hatással.
Azoknak a régóta használó felhasználóknak, akik szeretnének frissíteni egy újabb Kindle-készülékre, az Amazon 20 százalékos kedvezményt biztosít az új Kindle-készülékek árából, valamint 20 dollár értékű e-könyv-utalványt, amelyet a frissítés után jóváírnak a fiókjukra, és amely 2026. június 20-án, 23:59-ig (PT) érvényes. A régebbi vásárlásaik az új eszközökön is elérhetők lesznek, amennyiben bejelentkeznek ugyanarra a fiókra, amelyet az elmúlt 14 évben vagy annál hosszabb ideje használnak.
Köszönöm szépen
(mobilon voltam) -
-igu-
veterán
Bocsi, igyekszem mihamarabb magyarul is

Amazon is ending support for older Kindles and Kindle Fires
Starting May 20th, Kindle and Kindle Fire devices released in 2012 and earlier won’t have access to the Kindle Store.
Amazon has announced that starting on May 20th, 2026, Kindle e-readers and Kindle Fire devices released in 2012 and earlier will “no longer be able to purchase, borrow, or download new content via the Kindle Store,” Amazon spokesperson Jackie Burke wrote in an email to The Verge. Users will still be able to read books already downloaded to their devices and can access their accounts and Kindle purchases through the Kindle mobile app, Kindle for Web, and newer devices. If the older devices are deregistered or factory reset, users won’t be able to re-register them after the May deadline.
The complete list of affected devices goes all the way back to the original Kindle that launched in 2007 with a full keyboard and scroll wheel.
Kindle 1st Generation (2007)Kindle DX and DX Graphite (2009 and 2010)Kindle Keyboard (2010)Kindle 4 (2011)Kindle Touch (2011)Kindle 5 (2012)Kindle Paperwhite 1st Generation (2012)Kindle Fire 1st Gen (2011)Kindle Fire 2nd Gen (2012)Kindle Fire HD 7 (2012)Kindle Fire HD 8.9 (2012)
Amazon will be notifying affected users over email ahead of May 20th with an explanation of what their older devices can and cannot do. Pre-2012 Kindle Fire devices will be subjected to the same limitations as Kindle e-readers when it comes to books, but other apps and Amazon services on those devices won’t be impacted.
For longtime users wanting to take the opportunity to upgrade to newer Kindle hardware, Amazon will offer a 20 percent discount on new Kindle devices and a $20 ebook credit that will be added to their accounts after upgrading, valid until June 20th, 2026, at 11:59PM PT. Their older purchases will be available on new devices as long as they log in to the same account they’ve been using for the past 14 years or more.Szerintem ez - a mai trendek mellett foleg - kifejezetten baratsagos megoldasnak tunik.
-
Oldman2
nagyúr

Starting May 20th, Kindle and Kindle Fire devices released in 2012 and earlier won’t have access to the Kindle Store.
Amazon has announced that starting on May 20th, 2026, Kindle e-readers and Kindle Fire devices released in 2012 and earlier will “no longer be able to purchase, borrow, or download new content via the Kindle Store,” Amazon spokesperson Jackie Burke wrote in an email to The Verge. Users will still be able to read books already downloaded to their devices and can access their accounts and Kindle purchases through the Kindle mobile app, Kindle for Web, and newer devices. If the older devices are deregistered or factory reset, users won’t be able to re-register them after the May deadline.
The complete list of affected devices goes all the way back to the original Kindle that launched in 2007 with a full keyboard and scroll wheel.
Kindle 1st Generation (2007)Kindle DX and DX Graphite (2009 and 2010)Kindle Keyboard (2010)Kindle 4 (2011)Kindle Touch (2011)Kindle 5 (2012)Kindle Paperwhite 1st Generation (2012)Kindle Fire 1st Gen (2011)Kindle Fire 2nd Gen (2012)Kindle Fire HD 7 (2012)Kindle Fire HD 8.9 (2012)
Amazon will be notifying affected users over email ahead of May 20th with an explanation of what their older devices can and cannot do. Pre-2012 Kindle Fire devices will be subjected to the same limitations as Kindle e-readers when it comes to books, but other apps and Amazon services on those devices won’t be impacted.
For longtime users wanting to take the opportunity to upgrade to newer Kindle hardware, Amazon will offer a 20 percent discount on new Kindle devices and a $20 ebook credit that will be added to their accounts after upgrading, valid until June 20th, 2026, at 11:59PM PT. Their older purchases will be available on new devices as long as they log in to the same account they’ve been using for the past 14 years or more.Az Amazon megszünteti a régebbi Kindle- és Kindle Fire-készülékek támogatását
-
koncsik
MODERÁTOR

For longtime users wanting to take the opportunity to upgrade to newer Kindle hardware, Amazon will offer a 20 percent discount on new Kindle devices and a $20 ebook credit that will be added to their accounts after upgrading, valid until June 20th, 2026, at 11:59PM PT. Their older purchases will be available on new devices as long as they log in to the same account they’ve been using for the past 14 years or more. -
vegyszer
addikt
-
bonobutor
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap éjszaka olvasás közben kikapcsolt a világítás az olvasómon,aksi 80%.
Menüben 15-ös a fényerő.
Valakinek volt már ilyen?
Köszi -
nyikszi
őstag
Sziasztok! A könyvjelzőm eltűnt és a betűk is valahogy mások lettek. Kérdeztem AI-t, de nem tudott igazán segíteni. Szerinte scroll módra váltott. Minden könyvnél eltűnt. A gyári beállítás visszaállítása előtt még megkérdezem, hátha tud valaki valami okosságot. Köszönöm.
-
Attici
őstag
Nekem a 3-as Oasis van, de nagyon megszerettem és nem szeretném lecserélni. Egyedül az USB-C hiányzik. Ha megdöglik az akkuja és nem tudom kicserélni, na majd akkor elgondokodok, hogy megint csak tapis legyen. Egyébként volt (még megvan) Paperwhite3-asom és egészen meg voltam elégedve vele, míg nem jött az Oasis.
De meglepődtem, hogy megint lehet magyarországra rendelni, és az ára sem rossz. -
-igu-
veterán
Ismét Kindle akciók, Spring Deal Days:
Kindle Paperwhite (2024) 149 EUR
Kindle Colorsoft Signature Edition 213 EUR
Kindle Scribe (2022) 267 EUR
Kindle Scribe (2024) 314 EUR
ha doglodne az Oasis 2, akkor siman bevallalnam a zold paperwhite-ot
egyelore mindket Oasis tokeletesen mukodik, pedig mar nem mai darabok -
Dr.NX
Topikgazda
Ismét Kindle akciók, Spring Deal Days:
Kindle Paperwhite (2024) 149 EUR
Kindle Colorsoft Signature Edition 213 EUR
Kindle Scribe (2022) 267 EUR
Kindle Scribe (2024) 314 EUR -
sutiand
tag
-
-igu-
veterán
-
sutiand
tag
-
jcrk
aktív tag
-
sutiand
tag
Sajnos, sehogysem sikerült. A szótárt mobi, és azw3 formátumban is fölmásoltam a készülék documents mappájába, de a dictionaries menü pontban nem jelenik meg. Mi lehet a baj?
-
sutiand
tag
-
braseel
tag
https://ekonyvolvaso.blog.hu/2010/10/02/derult_egbol_mobi_szotar/fullcommentlist/1#c11238412
A kommentek között magyar értelmező szótárral kapcsolatos hozzászólás volt, ha esetleg arra szükséged lenne.
-
sutiand
tag
Sziasztok!
Nemrég vásárolt Kindle paperwhite 4 olvasóra szeretnék magyar idegen szavak szótárat telepíteni. Hol lehet ilyet beszerezni , és hogy kell telepíteni? -
Dr.NX
Topikgazda
Akkor elnéztem, a send to Kindle-lel kevertem.
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=G5WYD9SAF7PGXRNA
Látom magánál a terméknél szerepel a natív másolásnál ez:
- Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively;
- PDF, DOCX, DOC, HTML, EPUB, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion;
- Audible audio format -
Elemental
addikt
Azért az sem mindegy, melyik kindle, milyen fw-rel.
A kérdésem a legfrissebb kindle paperwhite, gyári fw-re vonatkozott, ezt nem tettem hozzá.
Ahogy közben nézegettem, a send to kindle nem támogatja a mobit.Send to Kindle - Supported File Formats
Send to Kindle supports the following file types:Microsoft Word (.DOC, .DOCX)
HTML (.HTML, .HTM)
RTF (.RTF)
Text (.TXT)
JPEG (.JPEG, .JPG)
GIF (.GIF)
PNG (.PNG)
BMP (.BMP)
PDF (.PDF)
EPUB (.EPUB) -
Attici
őstag
Az összes kindle-höz csak mobit használok 15 éve. (Előtte a Wayteq-en használtam csak epub-ot)
A Calibre is a Kindle-nek mobi-ba konvertál alap beállításban.
Honnan veszed, hogy nem kompatibilis?
-
pandur99
aktív tag
-
Elemental
addikt
Azt nem tudom, a te szobádban mi van

Az amazon oldalán ez található:Content Formats Supported
Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; PDF, DOCX, DOC, HTML, EPUB, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion; Audible audio format (AAX). Learn more about supported file types for personal documents. -
braseel
tag
Szevasztok!
Nekem pw 11th van, emailben küldöm az olvasóra a könyveket epub formátumban. Most egy barátom kérdezte, milyen olvasót vegyen, én az aktuális pw-t ajánlottam neki. Viszont utánanéztem, a kompatibilitási listában látom, hogy van mobi. Én úgy tudtam, pár éve nem használja a kindle a mobit. Vagy ez csak a send to kindle-re vonatkozott? ha valaki usb-n másolja fel az olvasóra a könyvet, akkor jó a mobi is?
Szerintem csak a Send to Kindle-re vonatkozik
-
Dr.NX
Topikgazda
Szevasztok!
Nekem pw 11th van, emailben küldöm az olvasóra a könyveket epub formátumban. Most egy barátom kérdezte, milyen olvasót vegyen, én az aktuális pw-t ajánlottam neki. Viszont utánanéztem, a kompatibilitási listában látom, hogy van mobi. Én úgy tudtam, pár éve nem használja a kindle a mobit. Vagy ez csak a send to kindle-re vonatkozott? ha valaki usb-n másolja fel az olvasóra a könyvet, akkor jó a mobi is?
Ez a kompatibilitási lista itt van most velünk a szobában?
Nem támogatott a mobi, lásd összefoglaló. -
Elemental
addikt
Szevasztok!
-
Intelligencs
őstag
-
nagyadam92
csendes tag
Csak ha nagyon pici pénzért megkapod. A kijelző világítás nélkül csak jó fényviszonyok mellett használható (világításos akár teljes sötétben is). Plusz a 7. generáció 2016-ban jött ki, fene tudja, hogy az akksi meddig bírja még.
Nekem 7. gen PW van, az még egész jól működik de van világítás és nagyobb a felbontás is.Kis pénzért kaptam egy másfél hetet bír még.
-
Dr.NX
Topikgazda
Sziasztok. Szerintetek az Amazon Kindle 7-ik generációs ebook olvasó manapság mennyire vállalható? Nem háttérvilágításos. Illetve, képregényeket mennyire lehet vállalható módon olvasni? Köszönöm!
Képregényekre felejtősek a sima ekönyv-olvasók, inkább tablet ajánlott 10" fölötti méretben.
-
szekzol
tag
Sziasztok. Szerintetek az Amazon Kindle 7-ik generációs ebook olvasó manapság mennyire vállalható? Nem háttérvilágításos. Illetve, képregényeket mennyire lehet vállalható módon olvasni? Köszönöm!
Csak ha nagyon pici pénzért megkapod. A kijelző világítás nélkül csak jó fényviszonyok mellett használható (világításos akár teljes sötétben is). Plusz a 7. generáció 2016-ban jött ki, fene tudja, hogy az akksi meddig bírja még.
Nekem 7. gen PW van, az még egész jól működik de van világítás és nagyobb a felbontás is. -
nagyadam92
csendes tag
-
Derry76
csendes tag
Xiaomi töltőfejek. Ami éppen a kezembe akadt. A régi lassútól a tavalyi 90W-ig 3 db felváltva. Minden más telefont, órát, többi Kindlet rendesen töltenek csak ezt nem.
-
Vasti74
senior tag
Bár ha 60%-ig tölti, akkor mégis megegyeztek abban (olvasó - töltő) hogy kinek mi a dolga...
Érdekes.
Nekem amivel nem kompatibilis, azzal el sem kezd tölteni, amivel meg igen (csak olyan töltőim vannak már, amik valamennyire gyorsak, tehát nem csak 5V-ot tudnak) , azzal feltölti mindegyiket 100%-ra (van három különböző Kindle itthon) -
Oldman2
nagyúr
Milyen „fali töltőfej”?
Ha valami okostöltő (ami tud többféle üzemmódot is), akkor nem csoda.Sima 5V/2A-es töltővel esetleg?
-
Vasti74
senior tag
Az a töltő nem tölti, ami eddig töltötte? Mert kicsit kényes: nekem van itthon többféle töltőm, van, amelyikkel el sem kezd tölteni (Samsung gyorstöltő) Szerintem ha van másfajta töltőd, próbáld azzal...
-
Derry76
csendes tag
Sziasztok!
Miért nem tölti fel teljesen a fali töltőfej a Paperwhite 11 akkumulátorát? 60%-on megáll. Eddig nem volt ilyen gond. Laptop és powerbank teljesen feltölti. Mindenféle kábellel próbáltam már. -
Intelligencs
őstag
Szia, a valóságban nem volt ennyire "láma" a történet. Könyveket USB-n másoltam rá, és töröltem amikor már nem volt rá szükség az olvasón. Egy ilyen művelet során valami más - rendszer számára szükséges fájl - is benne volt a kijelölésben. Nem a teljes fastruktúrát gyalultam le.
Van egy régebbi Kindle Keyboard olvasóm, az a mai napig jól szolgál - annál pl. ha jól emlékszem van fizikai gomb(kombináció), amivel kiváltható a factory reset. Ezért nem értem, hogy ennél miért nincs lehetőség "külső fizikai ráhatással" a gyári (szoftver)állapot visszaállítására.
Egyébként Bp9, de szívesen viszem bárhova, ha lenne egy vállalkozó kedvű, aki tenne egy próbát a feltámasztására (akár térítés ellenében is).
Jelenleg így nem több, mint egy papírnehezék.Lehet amúgy kísérletezni, hogy előkészíted a fájlt a desktopon, és amikor megjelenik egy pillanatra a gépen a kindle mappája, akkor gyorsan ráhúzod a fájlt. Sokadik kísérletre sikerülhet, ha elég türelmes vagy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ha jól tudom serial porton keresztül mindenképpen lehet ezeket javítani, csak épp ahhoz előbb konkrétan rá kell forrasztani egy serial port kiállást. Talán ahol mobiltelefont, laptopot, tabletet javítanak, egy ilyen helyen ezt is meg tudják csinálni.
Amúgy lehetne rá valami módszer, amivel ki lehetne váltani a gyári visszaállítást. Mint mondjuk a dual BIOS-os alaplapoknál, ahol ha elflasheled a BIOS-t, a másikból még vissza tudod állítani.
-
pandor
tag
Szia, a valóságban nem volt ennyire "láma" a történet. Könyveket USB-n másoltam rá, és töröltem amikor már nem volt rá szükség az olvasón. Egy ilyen művelet során valami más - rendszer számára szükséges fájl - is benne volt a kijelölésben. Nem a teljes fastruktúrát gyalultam le.
Van egy régebbi Kindle Keyboard olvasóm, az a mai napig jól szolgál - annál pl. ha jól emlékszem van fizikai gomb(kombináció), amivel kiváltható a factory reset. Ezért nem értem, hogy ennél miért nincs lehetőség "külső fizikai ráhatással" a gyári (szoftver)állapot visszaállítására.
Egyébként Bp9, de szívesen viszem bárhova, ha lenne egy vállalkozó kedvű, aki tenne egy próbát a feltámasztására (akár térítés ellenében is).
Jelenleg így nem több, mint egy papírnehezék. -
Oldman2
nagyúr
Sziasztok,
garancián túli Kindle Paperwhite 11gen (M2L3EK modell) javításához tudnátok ajánlani valakit vagy valami okosságot?
A helyzet: pár hónapja könyv rámásolása/törlése során beletöröltem valami másba is és azóta boot-loop amíg van benne erő. A szokásos okosságokat (gomb hosszan tartása, stb) próbáltam, de nem segített. Sajnos szg-re kötve is csak egy pillanatra jelenik meg meghajtóként, aztán lecsatlakozik (elvileg egy spéci nevű fájl gyökérbe másolásával factory resetet lehet kiváltani, de ennyi ideig nem látszik a szg-en).
Az Amazon support elengedte a történetet, mert garin túli, így jártam.
A hardver szinte új csak a gyári szoftvert kellene vissza varázsolni rá.
Ötlet esetleg?"beletöröltél valami másba"?
gyári állapotú készüléken?
Helyileg hol van a készülék?
Az egyik Jailbreak módszer is hasonló volt, kb. 1mp volt valamit a készülékre másolni.
Azaz, ha "felvillan" a készülék PC-n, akkor szerintem "még menthető"... -
pandor
tag
Sziasztok,
garancián túli Kindle Paperwhite 11gen (M2L3EK modell) javításához tudnátok ajánlani valakit vagy valami okosságot?
A helyzet: pár hónapja könyv rámásolása/törlése során beletöröltem valami másba is és azóta boot-loop amíg van benne erő. A szokásos okosságokat (gomb hosszan tartása, stb) próbáltam, de nem segített. Sajnos szg-re kötve is csak egy pillanatra jelenik meg meghajtóként, aztán lecsatlakozik (elvileg egy spéci nevű fájl gyökérbe másolásával factory resetet lehet kiváltani, de ennyi ideig nem látszik a szg-en).
Az Amazon support elengedte a történetet, mert garin túli, így jártam.
A hardver szinte új csak a gyári szoftvert kellene vissza varázsolni rá.
Ötlet esetleg? -
bugizozi
őstag
Köszönöm, azt hittem meg tudom csinálni, de akkor nem szenvedek vele tovább

-
koncsik
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egyik ismerősöm Kindle paperwhite 11 gépe "lefagyott", újraindulgat, mint ebben a videóban, nem lehet vele semmit csinálni: [link]
Amit próbáltunk:
- több mint 40 mp-ig nyomni a gombot
- rágudtuk gépre, de nem ismerte fel
- 24 órát töltöttük
- még nem merült le azótaValahol ezt olvastam, de így se jó:
"Néha csak egy bizonyos sorrendben jelenik meg:
Kindle lehúzva
Bekapcsoló gomb lenyomva tart
Közben dugd rá a PC-re
Tartsd még 20–30 mp-ig
Ha így sem jelenik meg meghajtóként, akkor a rendszer nem jut el USB-módig."
Karácsony előtti vásárlás, először működött, lerakták, fél óra után meg ez lett a helyzet. Mit lehetne tenni, hogy életet leheljünk bele?
Köszönöm a segítséget!

Cseréltetném garanciában.
(A videoban szereplő kindle tulajdonosa azt írta, hogy 3 évig nem nyúlt hozzá, aztán egyszercsak működött...) -
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm Kindle paperwhite 11 gépe "lefagyott", újraindulgat, mint ebben a videóban, nem lehet vele semmit csinálni: [link]
Amit próbáltunk:
- 24 órát töltöttük
Kindle lehúzva
Közben dugd rá a PC-re
Tartsd még 20–30 mp-ig
Karácsony előtti vásárlás, először működött, lerakták, fél óra után meg ez lett a helyzet. Mit lehetne tenni, hogy életet leheljünk bele?
Köszönöm a segítséget!

pl. visszaküldeni garanciában, nem hiszem, hogy egy pillanatig is szórakoznak vele: cserélik, és annyi.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Amit próbáltunk:
- 24 órát töltöttük
Kindle lehúzva
Közben dugd rá a PC-re
Tartsd még 20–30 mp-ig
Köszönöm a segítséget!

-
consono
nagyúr
Igazad lehet. Én mondjuk docx-et sem szeretek direktben a Kindle-re küldeni, a Send to Kindle-el sem, vagy pdf-et, vagy epub-ot csinálok inkább belőle, tartalomtól függően.
-
Razzul
őstag
2023-ban mutatták be, de eddig nem is tudtam, hogy létezik ez a funkció.
Valószínűleg a legtöbben ugyanúgy voltak ezzel, amit te is írsz. Ha tudtak is róla, nem igazán használták.
-
consono
nagyúr
-
Derry76
csendes tag
B. Ú. É. K! 🥂
-
hampidampi
őstag
-
Ereshkigal
őstag
-
jcrk
aktív tag
Én sem másolok, de sokan használják még (ismerősöm mai napig a regiszrálatlan Paperwhite-jával keres fel időről-időre új könyvekért), csupán ezért akartam leírni, hogy nem 100%os a kompatibilitás tudtommal.
-
Vasti74
senior tag
-
jcrk
aktív tag
Ööööö... Kindle-lel? Az epub?
Send-to-kindle támogatja (tudtommal nem kezeli felmásolva)
-
Razzul
őstag
Ööööö... Kindle-lel? Az epub?
Igen, legalább egy éve már hivatalosan is támogatott formátum.
-
hampidampi
őstag
-
koncsik
MODERÁTOR
-
jcrk
aktív tag

Állítólag egész elfogadhatóak a színei...
Our most advanced Kindle Scribe – Features an 11” Colorsoft display with front light, built-in notebook, AI tools, and support for popular cloud services.
New Colorsoft display – A custom-built oxide-based display delivers high-contrast, paper-like color that’s easy on the eyes without distracting flashes when writing.
Feels just like paper – Textured surface and ultra-fast responsiveness for a natural writing experience.
Included Premium Pen requires no charging.Thin, light, fast – Just 5.4mm thin and 400g light with fluid performance and a large 11" display that gives you space to write, read, and think.
Built-in notebook with AI-powered tools - Find information even if you don't remember exact keywords, and ask questions about your notes to uncover insights. Generate summaries, refine your handwriting, or convert notes to text.
Docs on demand – Import documents from Google Drive and Microsoft OneDrive directly to your device to mark up. Export your notebooks to Microsoft OneNote.
Capture your thoughts in documents and books – Just start writing and Active Canvas creates space for your notes. Expand margins for more room or collapse them to see the original text.
AI reading features - Get Recaps on thousands of bestseller series.
Coming in 2026: Story So Far for spoiler-free book catch-ups and Ask this Book for in-text questions—available on thousands of Kindle books.
Long battery life – Weeks of reading and writing on a single charge.A sima colorsoftot 1 órán belül visszaküldtem annyira "egyenetlen" volt a képe a színes rétegtől. Remélem ez nem ilyen lesz

-
Oldman2
nagyúr

Our most advanced Kindle Scribe – Features an 11” Colorsoft display with front light, built-in notebook, AI tools, and support for popular cloud services.
New Colorsoft display – A custom-built oxide-based display delivers high-contrast, paper-like color that’s easy on the eyes without distracting flashes when writing.
Feels just like paper – Textured surface and ultra-fast responsiveness for a natural writing experience.
Included Premium Pen requires no charging.Thin, light, fast – Just 5.4mm thin and 400g light with fluid performance and a large 11" display that gives you space to write, read, and think.
Built-in notebook with AI-powered tools - Find information even if you don't remember exact keywords, and ask questions about your notes to uncover insights. Generate summaries, refine your handwriting, or convert notes to text.
Docs on demand – Import documents from Google Drive and Microsoft OneDrive directly to your device to mark up. Export your notebooks to Microsoft OneNote.
Capture your thoughts in documents and books – Just start writing and Active Canvas creates space for your notes. Expand margins for more room or collapse them to see the original text.
Coming in 2026: Story So Far for spoiler-free book catch-ups and Ask this Book for in-text questions—available on thousands of Kindle books.
Long battery life – Weeks of reading and writing on a single charge.állítólag...
-
koncsik
MODERÁTOR

Long battery life – Weeks of reading and writing on a single charge. -
consono
nagyúr
-
btraven
őstag
A legegyszerűbben a Libreoffice + Writer2Epub plugin páros használatával teheted meg - ha van egy rendesen formázott Word doksid, akkor gyakorlatilag néhány kattintással tudsz pofás epubot készíteni, ebből pedig a Calibre egész szép mobi/azw3-at tud gyártani.
"Kicsit" részletesebben itt olvashatsz róla: Így neveld az epubodat - másképpen.
Elsőre ijesztő leírás, de nem kell megijedni tőle, és tényleg minden benne van, ami az e-könyv készítéshez szükséges.Én marha meg erre csak most jöttem rá. Libreoffice writer-ben export to epub és máris olvashatók a doc és rtf fájlok.
-
zsolesz7503
tag
Helló! Én egy ilyet rendeltem az asszonynak ágyban olvasgatáshoz kb. pont egy éve, még egyben van, és kényelmesen elbírja a 6,8"-os Paperwhite-ot.
A súly tényleg meg tudja tréfálni az embert, miközben belemerül az olvasásba: én nemrég vettem magamnak egy Schribe-ot, mert a szemem már nem olyan, mint fiatal koromban, de szemüveget meg nem bírok hordani tartósan, maximum ha szerelek valamit, pár percre felteszem. Imádom, mert végre rendes könyv méretű, amit olvasok, viszont piszok nagy (ugye azért jóval nagyobb a kütyü, mint a kijelző) és piszok mocsok rohadt nehéz! :-) Szerintem egy most divatos nagyobb kemény fedeles könyv is egyszerűbben tartható, mint ez. De azért jó cucc, marad ;-)
Nekem is 6,8"-os van Kindle imádom alapból nem nehéz de sírok ha fogni kell nagyon fájdalmas. Több mint 40 éve olvasok és sok könyvet de sajnos 51 évesen már érzem kicsit a kort.
Az jónak tűnik jól megtartja nem esik ki vagy le belőle? Én erre vagy ilyesmire gondoltam ami vihető és állítható mert az ágyban nem tudnám azt használni ahhoz az ágy keretet át kéne mókolni. [link] -
consono
nagyúr
Helló! Én egy ilyet rendeltem az asszonynak ágyban olvasgatáshoz kb. pont egy éve, még egyben van, és kényelmesen elbírja a 6,8"-os Paperwhite-ot.
A súly tényleg meg tudja tréfálni az embert, miközben belemerül az olvasásba: én nemrég vettem magamnak egy Schribe-ot, mert a szemem már nem olyan, mint fiatal koromban, de szemüveget meg nem bírok hordani tartósan, maximum ha szerelek valamit, pár percre felteszem. Imádom, mert végre rendes könyv méretű, amit olvasok, viszont piszok nagy (ugye azért jóval nagyobb a kütyü, mint a kijelző) és piszok mocsok rohadt nehéz! :-) Szerintem egy most divatos nagyobb kemény fedeles könyv is egyszerűbben tartható, mint ez. De azért jó cucc, marad ;-)
Hát az biztos, hogy a Scribe-bal változtatni kellett azon, hogyan olvasom
Én fekve a hasamon szoktam megtámasztani, az asztalnál meg vagy simán le van téve, vagy pedig az origami tok tartja meg. -
Vasti74
senior tag
Sziasztok egy kérdés létezik olyan ebook tartó állvány vagy hasonló amiben rögzíthető az olvasó de maga az állvány akár mozgatható is? Azért kérdezem mert rengeteget olvasok de a csukklóm és izületeim már nem sokáig bírják tartani akár órákig is magát a könyvet. Ínhüvelygyulladásom lett tőle amivel azóta is szenvedek lassan 1 hónapja. Nekem is Kindle olvasóm van. [link] Ilyesmire gondolok de megbízható legyen nem szeretném ha kicsúszna és leesne a földre az olvasó. Előre is köszi a válaszokat és Boldog Karácsonyt.
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok egy kérdés létezik olyan ebook tartó állvány vagy hasonló amiben rögzíthető az olvasó de maga az állvány akár mozgatható is? Azért kérdezem mert rengeteget olvasok de a csukklóm és izületeim már nem sokáig bírják tartani akár órákig is magát a könyvet. Ínhüvelygyulladásom lett tőle amivel azóta is szenvedek lassan 1 hónapja. Nekem is Kindle olvasóm van. [link] Ilyesmire gondolok de megbízható legyen nem szeretném ha kicsúszna és leesne a földre az olvasó. Előre is köszi a válaszokat és Boldog Karácsonyt.
-
Dr.NX
Topikgazda
Képernyőméretben sosem volt olyan nagy a különbség a sima és PW között, mint a 2024-es változat esetén.
Ha nem zavar, hogy az alapmodell egy inch-csel kisebb, akkor vedd nyugodtan azt. -
Razzul
őstag
Sziasztok!
Kinéztem ajándékba egy Amazon Kindle 2024-et az Alzán, reklámmentes verzióban, tetszetős ez a matcha zöld szín. Mennyire számít jónak, vagy érdemesebb paperwhite-ot venni?
Illetve ha jól értem akkor Calibre "segítségével" rakható rá minden?
Sosem volt olyan kicsi a különbség a PW és a sima Kindle között mint a 2024-es változat esetén, nekem is alap van.
Ha nem zavar az, hogy az alapmodell esetén nem egy síkban van a kijelző a házzal akkor vedd nyugodtan azt.
-
Tomorrowland
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem ajándékba egy Amazon Kindle 2024-et az Alzán, reklámmentes verzióban, tetszetős ez a matcha zöld szín. Mennyire számít jónak, vagy érdemesebb paperwhite-ot venni?
Illetve ha jól értem akkor Calibre "segítségével" rakható rá minden?
Új hozzászólás Aktív témák
-
29011 - 28901
29011 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- Amazon Kindle
- (kiemelt téma)
Hirdetés

Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tilos:
- könyvek illegális beszerzése
- adás-vétel
- Robotporszívók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- STALKER 2: Cost of Hope - A régi sebek újra felszakadnak az első kiegészítőben
- Formula-1
- Temu
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Le Mans Ultimate
- Red Dead Redemption 2 (Konzol)
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Apple iPad 10.2 2021 64 GB Wifi + Cellular (4G), Logitech billentyűzetes tok + UAG Metropolis tok
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad 9th Gen 64GB Wifi 64GB tablet garanciával hibátlan működéssel
- Szép állapotú Apple iPad Mini 6 64GB, 87% akkumulátor, WI-FI, 12 hónap garanciával!
- REDMI PAD 2 PRO 5G+ Xiaomi Redmi Pad 2 Pro Keyboard tok, közel 24hó gari, üzletből, garanciával
- Apple iPad Air 4 256GB Wifi+Cellular 1 év Garanciával Üvegfóliával
- Új Asus ROG 16 WQXGA MiniLED 240Hz G-Sync Ultra9 275HX 32GB 2TB Nvidia RTX 5090 24GB 175W Garancia
- Lenovo Thinkpad L13,13.3",HD,i3-10110U.8GB DDR4,128GB NVMe SSD,WIN11
- Apple iPad Pro 2025 13" M5 256GB & 512GB & 1TB Wi-fi / Wi-fi +5G Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Lenovo Idea Tab Plus 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Én az Amazonos tartalmat nem akarnám "eléretni" a szoftverrel, csak egy "kamu"regisztrációs választ adni... De csak álmodozom, nincs ennyire régi Kindle-m, hogy fájjon, meg túl sok beleölni való időm sem, hogy hálózati forgalmat sniffeljek meg próbáljak visszafejteni...

pedig ez egy kindle 3

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az jónak tűnik jól megtartja nem esik ki vagy le belőle? Én erre vagy ilyesmire gondoltam ami vihető és állítható mert az ágyban nem tudnám azt használni ahhoz az ágy keretet át kéne mókolni.