- Töretlen a szilícium-karbid chipek népszerűsége
- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- OLED TV topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
claire78 #31553 üzenetére
Minden oldalhoz van saját 'modul' csak van amihez beépített synology által frissített (ami attól még nem lesz napra kész mivel egy oldalon ahogy változtatnak az érintheti ezeket).
A keresés is ráadásul az összes beállítottban keres ezért ha egy rossz van a listában és pont annak a találatát próbáljuk tölteni az nem lesz jó. (Én ezért töröltem is a többit)Ha valakiben megvan a kellő tudás és akarat meg persze van rá ideje akkor elvileg a synology leírta a hogyan -t még ha amiket én találtam nem is túl frissek.
host modul guide, search modul guidefelho001
A dlm az csak egy csomagolt fájl. Feljebb a dokumentációban az is ott van, hogy készül. A *.php - t kell szerkeszteni meg az INFO -t esetleg de az nem a működést befolyásolja. Sima (normálisabb pld winre a notepad++ stb.) txt editorokkal lehet szerkeszteni ha kimásolod, vagy akár ott a helyén egy nano,vi vagy az mc saját szerkesztője stb. vel is.
Én a nano -t szeretem és azzal a helyén szerkesztettem mert úgy rögtön tudtam tesztelni. -
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #31549 üzenetére
Szia, ha a *.dlm -et "telepítetted" be akkor felhasználónév - jelszó elírás lehet. Ha átírtad a php -t akkor okozhatja egy ottani elírás is (pld. lezáró ; vagy bármi). Mert akkor is hibát ad vissza a jelszó ellenőrzésnél ha a php elszáll hibával. Vagy nem tudom
, mert ha már rajtam kívül másnál is működött akkor valószínűleg nem írtam el semmit. Ráadásul a felhasználónév jelszó ellenőrzés részébe nem nyúltam és az hamarabb lefut mint amit én hozzá írtam, szóval az jó lenne és max utána a link végéről hiányzó/rossz key miatt 404.php -t töltene csak le.
claire78
Elvileg az RSS -hez ennek semmi köze (persze lehet tévedek) . De én úgy néztem, hogy mivel ott már magában az RSS-ben ott a key azt a host 1.0.1 jól kezeli ezért ahhoz nem kell szerintem hozzá nyúlni. (Aztán lehet lehet, hogy csak én nem veszek észre valamit). -
Antilhu
tag
Sziasztok,
Az Universal Search-öt lehet valahogy törölni? 211j-m van és nem látom rajta szívesen, nem is használom.
A csomagközpontban nekem inaktívak az a választó ahol le tudnám állítani, vagy törölni.
Köszönöm!
-
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #31544 üzenetére
Na nálam ugyan működik ez amit csináltam de amit fent írtam az 100% jó.
Ez annyiban más, hogy kiolvastatom én a key-t és berakom a linkbe ...
ncore_synodev_search_v1.3.0.zip
Az előzőt törölni kell és a kicsomagolt dlm fájlt utána hozzáadva még az előzőbe beírt felhasználónév+jelszó is megmarad csak ezzel jól fog működni. (Nem kell ssh-n stb. -n át mókolni, DS-beállítások-BT keresés résznél hozzáadható)
DE ezt még csak én teszteltem! Remélem jó lett. -
gyugyo79
addikt
Ha jön még egy pozitív vissza jelzés, hogy így jó akkor közzé teszem azt a verziót amibe beleírtam a kulcs kiolvasását így a search php kicserélése is elég lesz elvileg.
-
pimpike_
csendes tag
Valaki próbált már egy adott oldalra saját kereső modult faragni? Tapasztalatok?
SynoBoost-on egyébként van jónéhány - amire én szeretnék az pont nincs. -
gyugyo79
addikt
válasz
pimpike_ #31538 üzenetére
A megoldás.
/usr/syno/etc/packages/DownloadStation/download/userplugins/ncore/search.php
99. sora így néz ki:
$download = $this->qurl."?action=download&id=".$matchDetail[2];
Ezt ki kell egészíteni mindenkinek a saját az oldalról kinézet key -ével.
Szóval a például az oldalon a key az c015e4c3dd677ca1ff128d392f433cad
akkor így néz ki a módosított sor:$download = $this->qurl."?action=download&id=".$matchDetail[2]."&key=c015e4c3dd677ca1ff128d392f433cad";
Mindenkinek magának kell átírni mert egyedi a key .Ok kiolvasható lenne de nem tudom mikor lenne időm vele foglalkozni de aki ért a php -hez az és van kedve ...
-
pimpike_
csendes tag
válasz
gyugyo79 #31511 üzenetére
Ma végignéztem a fájlokat, mindegyik a helyén. A jelszóval eddig nem volt baja és mostanában nem is váltottam.
Amit látok a Download Station-ban, hogy mikor a keresés eredményét szeretném betenni a letöltési sorba, az URL-ben változóként csak egy action=download egy id=xxxxxxx kerül átadásra. Megnéztem az n* oldalon is, ott még a key-t is hozzá teszi. Ha ezt Download Station-ban hozzátettem kézzel, úgy már megy a letöltés.
És itt egyenlőre megállt a tudomány, mert php-hez suta vagyok. -
scream
veterán
Jelenleg 2x3TB-os diskeimet egymás mellett használom a NAS-ban, egyiken dokumentumok, fotók, másikon zene, film, videó.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet bekapcsolni vagy aktiválni a titkosítást? Tud olyat, mint pl Windows-on a BitLocker? Hogy ha az adott HDD-t kiveszik a rendszerből, akkor nem tudják simán tallózni a tartalmát, hanem kell hozzá egy kulcs/token vagy valami hasonló? Ha igen, akkor mi ennek a funkciónak a neve?
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Aki használ DSM- és appgyorsításra a Nas-ban 1-es lemeznek SSD-t btrfs fájlrendszerrel, írja meg legyen kedves, hogy pontosan milyen márkájú az SSD, amit használ? ..és mióta?
A kérdés apropója, hogy egy HyperX Savage 240GB-s modell 224 nap kb. folyamatos működést követően, feladta. A 2. lemezt cseréltem a 2 lemezes nasban, és a cserét leállítással csináltam volna, de a rendszer többet az ssd-vel nem indult el, és az ssd-t usb-s rack-ben sem látja egy pc, szóval vége van.
Csak azt nem tudom, ez csak szimpla pech, vagy a btrfs is kellett az "eredményhez".
Az 1-es lemezről a rendszer és a Mailplus server futott, minden más a 2-es lemezt használta. A Mailplus is csak pop3 fiókokat kérdezett le, szóval nem volt egy brutális terhelés alatt.
Szerencsére garis a cucc, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy esetleg más típussal kellene próbálkozzak? Vagy a nas annyira nem ssd barát, hogy inkább egy 7200 rpm-es hdd-t (netán egy velociraptort) kellene megpróbálnom gyorsítási célra? -
krealon
veterán
válasz
eszakas #31520 üzenetére
"Rájöttem hogy van egy szünet mentes tápom (APC Back-UPS 650, BK650EI) ami eddig nyugodtan pihent a pincében. Elő is szedtem, bejártam a várost aksiért hozzá be is üzemeltem, UTP és 230V védelem megoldva. De eszembe ötlött hogy ez a szünetmentes tud kommunikálni!!
És itt jön a csavar egy UTP-USB kábel 5-6e Ft."
Az APC szunetmentesek vezerlese nem szokott gondot jelenteni.
RJ50-USB kabelt pedig 2000 ft kornyeken lehet szerezni, ha kelloen turelmes vagy kivarni a szallitast kinabol:
http://www.ebay.com/itm/APC-ap9827-940-0127B-Simple-Signaling-Back-UPS-USB-Cable-NEW-RJ50-RJ45-/301355392412Illetve 2500-ert itthon is elerheto:
https://upsakku.hu/termekek/APC/Back_UPS_USB_kabel_940_0127/ -
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #31522 üzenetére
Minta :
Tesztelő cím: Minta.S06E10.720p.HDTV.x264-KILLERS
Találatok: Minta.*S06.*720
Nincs találat: WEB|RAR|iNTERNAL|remux
Feldolgozás normál kifejezésekkel : kipipálUgye értelem szerűen a fenti az amit találatnak szeretnénk viszont írj a Tesztelő címbe bárhová WEB, RAR, iNTERNAL, remux -t és látni fogod, hogy nem ad rá találatot
-
bozsozso
őstag
válasz
Stanley-B. #31526 üzenetére
Köszi a javaslatod, én is erre gondoltam csak kellet egy kis megerősítés. Bár azóta ugrott 2ezret az ára.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #31519 üzenetére
A teljes rss hozzá adva így https://n*o*e.cc/rss.php?key=sajátkey . Úgy, hogy nincs bepipálva az összes elem automatikus letöltése. Utána az rss feeds -né lehet már látni, hogy hogy jönnek át az adatok onnan lehet lesni, hogy mire lehet keresni. Fontos tudni, hogy visszamenőleg nem keres, szóval amit ott láttok abba nem fog már keresni, csak ellenőrzésre szolgál meg segít a keresési feltételek megadásában.
Ez után lehet hozzáadni szűrőt. Egy példa erre :
Név: Példa.S08 / az amit utána látsz a listába igazából mindegy/
Találatok: Példa*S08*[sorozat (HUN SD)] /Ez az amit keres a bejövő rss-be ha egyezés van akkor találat/
Nincs találat:*Eng* /Ha ez megtalálható benne akkor kizárja a találatok közül persze üresen is lehet hagyni/
Célállomás: Volume1/Sorozat/Példa.S08/ /Hova töltse le ha van találat/A fentivel ha rss-en érkezik ez a sor, hogy:
Példa.S08.E11.Eng.Hun.xyz [sorozat (HUN SD)] -> nem tölti le
Példa.S08.E11.Hun.xyz [sorozat (HUN HD)] -> nem tölti le
Példa.S08.E11.Hun.xyz [sorozat (HUN SD)] -> letöltiOtt ahol hozzá adjuk a szűrőt van egy Szűrő tesztelése gomb.
Ezzel lehet tesztelni, hogy találatnak veszi e majd amit szeretnénk.
A Tesztelő címbe kell beírni azt ahogy a rss-be jönni fog az amire találatot szeretnénk.
A Találatok az amit majd a találatok sorba írnánk a Nincs találatba meg amit oda és lehet tesztelni.
Ha azt adja vissza hogy találat akkor jó lesz a mentés gombra kitölti az előző ablakban a két mezőt.Kb ennyi. A feldolgozás normál kifejezésekkel akkor kell ha nem használsz pld * -ot és stb helyettesítőt...
-
eszakas
őstag
Áhh bolond az ember fia.
Rájöttem hogy van egy szünet mentes tápom ami eddig nyugodtan pihent a pincében. Elő is szedtem, bejártam a várost aksiért hozzá be is üzemeltem, UTP és 230V védelem megoldva. De eszembe ötlött hogy ez a szünetmentes tud kommunikálni!!
És itt jön a csavar egy UTP-USB kábel 5-6e Ft. és még akkor sem biztos hogy felismeri a NAS. Van-e valakinek hasonló szünetmentese aki meg tudná mondani hogy kompatibilisek-e egymással? Vagy elégedjek meg azzal hogy védem a hálózatot és a NAS-t ?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
gyugyo79 #31513 üzenetére
úgy állítottad be, hogy az összes dolgot figyeli ami felkerül az oldalra és ebből szűrővel kiválasztja a sorozatot amit szeretnél?
mert én külön kategóriákra bontott RSS-t eddig csak ezen az oldalon keresztül tudtam megoldhatónak, bár ezzel meg csak 404.php fájl jön, ugyanúgy mint a kereső pluginnel. (ha az összes felkerült tartalomra állítom be a szűrőt a saját profilon található passkey-t használva, akkor viszont megfelelően működik). -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #31506 üzenetére
Ráadásul most a napokba megnéztem és az RSS szűrő része is tökéletesen működik. Beállítottam tesztnek sorozatokat és magától szedi a beállított könyvtárba őket ahogy felkerültek és lefut az rss frissítése. Évad váltásnál csak a könyvtárat meg a az évad számot kell átírni és elvileg többet foglalkozni se kell vele magától intézi.
-
Geri8
tag
válasz
Stanley-B. #31506 üzenetére
Arra értettem, h én nem akartam kötözködni a 2-3 adatforgalommal kapcsolatban, de te már megtetted helyettem
-
gyugyo79
addikt
No közbe megnéztem és a /var/packages/ -be van a beállítások jelentős része. Viszont ennek csak egy része van a volumeX/@appstore/ -ból linkelve a /etc/ már pld nem (/usr/syno/etc/packages/) és ebben is vannak beállítások (viszont ez papíron a rendszer azon része ami minden meghajtón ott van és az elérés nem változik)
Ha van vállalkozó szellemű kicsit hozzá értő akinek nem megy a host file az ha gondolja benézhet a :
/usr/syno/etc/packages/DownloadStation/download/
könyvtárba itt lenni kell egy host conf -nak
amibe ha bele néztek ott a [oldalneve] és alatt a username="felhasználónév" és a password_en=" jelszó kódolva" . Nézze meg ezek ott vannak e.Utána a userhost mappába kellene benézni és ott az [oldalneve] könyvtárnak kell ott lenni és azon belül egy INFO meg egy host.php.
Ha ezek a helyükön vannak akkor még egy tippem van de ahhoz privátban keressen meg aki eljutott idáig és képesnek érzi magát ezek cserélésére egy másikra .
De amúgy a tippem, hogy a jelszóba olyan karakter van ami nem jól van vissza kódolva (mondjuk ezt annak aki újra írta ezeket meg kellet volna, hogy oldja elvileg)
Meg a /tmp/ -be is nézzétek meg, hogy van e ncore.cookie és annak mi a fájl dátuma (elvileg ezt minden használatkor ide lerakja amikor belép az oldalra.Igazából ez a host.php tölti le a torrentet abból a fájlból kiszedve az infókat ahol nálatok elakad az ügy.
-
enree
újonc
Sziasztok!
A probléma már sok helyen felmerült, részmegoldások születtek itt-ott, de rajtam egyik se segített eddig.
DS212J DSM 6.1.2-15132, 2db WD Purple 2TB HDD-vel, tök alap rendszerrel, egy darab sima SMB megosztással, se torrent, se semmi egyéb nincs telepítve rá, WD TV Live-ok és PC-k csatlakoznak hozzá. Minden szuperül működik, egy dolgot kivéve; az istennek nem tudom rávenni, hogy hibernálja magátMásokon segített, ha egyéb futó dolgokat kilőttek a háttérből, de nálam semmi extra nincs telepítve, így nincs is mit kikapcsoljak... Valakinek valami tipp?
-
DonCosta
tag
válasz
pimpike_ #31499 üzenetére
Vissza lehet valahogy varázsolni az előző Download Station verziót? Nekem kb 2 éven keresztül ment szépen a letöltés, úgy hogy telefonnal (bárhol voltam a világban) kikerestem és már szedte is le a NAS. Azóta csak elég fapadosan tudom megoldani. Így ez nagy visszalépés.
-
Stanley-B.
őstag
jaa, jogos, lehetséges ez a verzió is, hacsak nem pl ő is D Link 320l-t használt
(#31483) Geri8: én nem írtam semmi hasonlót, hogy nem akartam kötözködni. Nem arra irányult a kérdésem, hogy miért így csinálod, csak hirtelen nem állt össze fejben, hogy a korábbi megoldásod miért járt dupla adatforgalommal tripla helyett.
Egyébként saját vélemény, de a DSM felületen hozzáadott torrent sokkal kevésbé megy bohóckodás számba mint a feleslegesen túlbonyolított gépen keresztüli torrentezés...
Sőt, igazából a legegyszerűbb megoldás egy RSS beállítása lenne ncore könyvjelzőkre és akkor el lehetne felejteni a DSM felületét, az utorrentet és a router lehalasztását is. -
gyugyo79
addikt
válasz
Hooper #31504 üzenetére
Nem. Igazából az az adott gépen a helye a mappának. Egy backup felhasználóval több gép is menthető és a több gép több variációban.Mivel később hozzá pipálhatod a komplett meghajtót stb. gondolom úgy gondolták így egyszerűbb (Én nem ezt állítom, de amúgy nekem pld. jó mert könnyebben megtalálom ha valakinek valamit meg kell keresni és hülye barát módon több mappa is mentve van, hogy nehezebben tudjon olyan helyre rakni valamit ami utána nincs meg).
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
cloud station backup kérdés:
Nason csináltam egy "Backup" mappát ide kértem hogy mentese a PCn lévő "munka" mappám teljes tartalámát, ezután a "Backup" mappába látrehozott egy mapparendszert az elérési úttal : Backup / számítógépnév / meghajtó / főmappa ... és végül a "munka" majd ide ment.
Lehet ugy állítani hogy az "előtagokat" ne hozza létre, tehát a backup mappa gyökerébe egyből mentődjön a munka mappa tartalma?
Köszönöm -
gyugyo79
addikt
válasz
eszakas #31488 üzenetére
Na szóval ! Androidon a helyzet a következő : most nálam azt csinálja, hogy meghívja az MXplayer -t és oda streameli vtestreaming néven és nem a saját lejátszóját használja így viszont nem is kódolja át ! Ez még amikor legutóbb használtam nem így működött ... Nálam működik így is . Meg régen (meg android TV -n meg is van az erre vonatkozó beállítás) ez állítható volt most meg nem is találtam rá beállítási lehetőséget . Aztán lehet ott van csak én nem látom....
Tehát most nálam azt csinálja, hogy kiküldi nem átkódolva ami olyan és azt az MX prociból kódolja szoftveresen ...
Ha a Lejátszás minősége résznél átrakom autó -ról a minőséget akkor kódol viszont továbra is külső lejátszót hív meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Konteó topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Tippmix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 27% Számla! ASUS TUF Gaming Z790-BTF WIFI Alaplap
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest