Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Valljuk be elég zajosak és lassuak a hdd-k, pedig asszem az utsó, amit használtam, az egy WD Raptor volt.
Asszem már az előző gépemben sem volt HDD, szoval olyan 2017 körül én el is engedtem a HDD-k kezét, a mostaninál annyiban léptem feljebbb, hogy csakis nvme mehet bele, nem kell az extra kábel, meg kompaktabb is.Egyébként elég sokat hallgattam régen a hdd zizegést miközben csak vártam valamire, hogy betöltsön, szóval kialakult egyfajta pavlovi reflex, egyszerűen random módon ideges leszek, ha hdd hangot hallok valahol.
-
King Unique
titán
Egy másik topikban korábban ki lett fejtve.
Szóval azért még nem feltétlen kellene temetni a HDD-ket. -
tsi
tag
Amúgy az esetleges adat-visszaállítással mi a helyzet SSD fronton? Nem nagyon jártam még körül a témát. HDD-ről elég jó eséllyel visszaszerezhetők a cuccok még elektronika hiba esetén is...
-
Már a szerveremben is kicseréltem a HDD-t, pedig csak tárolónak van használva, de mégis érezhetően visszavette a teljesítményt. 1TB-os méretben nem egy megugorhatatlan összeg.
-
tsi
tag
A gépekből mára egy kivételével száműztem a HDD-ket. A két játszós konfigban rendre 2TB és 1TB SSD (nvme), a laptopban egy 512GB (nvme). Eddig elég volt mindenre, enm teszek fel egyszerre 20 játékot... A munkás gépem (egy mini pc) néz ki úgy hogy 256GB SSD (nvme)/1TB HDD (71026 óra üzemidővel
, ezt mindig áthelyeztem ha új munkás gépre váltottam). Viszont a NAS-ban egyértelműen HDD. 2x12TB + 2x2TB, itt viszont nvme-es SSD-t használok cache gyanánt (1TB), egyelőre csak a 12TB-s tömbhöz, de ha lecserélem a 2TB-s vinyókat, akkor az a "fele" is ugyan ezt a felállást fogja használni.
-
King Unique
titán
Ha már rá lettek másolva az adatok és utána csak olvasni kell azokat, akkor valóban kb. mindegy, bár akár olyankor is számíthat főleg sok apróbb fájlnál az SSD-k jóval gyorsabb elérési ideje és random olvasási sebessége.
Írásnál viszont annyira nem mindegy, mert azt az X 100 GB vagy X TB adatot nyilván rá is kell másolni és nem mindegy hogy pár óráig, vagy egy fél-teljes napig kell vele szórakozni. Az viszont igaz, hogy az SSD-k csak addig tudják írásnál a szekvenciális maximumokat, ameddig azt SLC cache módban tudják írni (bővebben), utána viszont durván belassulnak, akár átlagos HDD szintű sebességre....
-
King Unique
titán
8 TB HDD vs. 8 TB SSD viszonylatban meg jó 3-4x-es szorzó és így tovább, egyre csak emelkedik...
Sőt, SSD-ből jelenleg 1 meghajtós kivitelben nem is tudsz 8 TB-osnál nagyobb tárolókapacitásút venni, vagy csak irreálisan drágán, pl. 1,2 millióért egy 16 TB-osat... Ezzel szemben egy 16 TB-os HDD jóval olcsóbb, itt már 10x-es szorzó van... -
-
-
Adathordozásra, archiválásra 8 TB HDD 60ezertől indul. Ugyanez SSD-ből 240ezertől kezdődik. "Aprócska" különbség. Komolyan kérditek?
-
freeapro
senior tag
Ezer éve használok SSD + HDD kombót (most 1GB+4GB). A rendszer és a programok SSD-n, adatok, fotók, videók HDD-n. A NAS-ban is HDD-k vannak. De már alig várom, hogy kikerüljön a HDD a gépemből és a NAS-ból a zaj, és a lassú felpörgés miatt. Az m.2 nvme SSD már csak egy fillérekért gyárható áramköri lapka, nem értem miért tartják ilyen magasan az árát.
-
Janou
őstag
Notimban használok még HDD-t (1TB) az SSD mellett tárhelynek. Illetve a NAS-ban is azok vannak (2x2TB és 2x3TB).
-
King Unique
titán
Olcsóbbak a fenéket, vagy max. kicsi tárolókapacitásnál, ellenben ha nagyobb tárolókapacitás kell lehetőleg minél olcsóbban, akkor eleve HDD, mert az SSD-vel már húzósabb ár lenne. Ha akarok venni hordozható USB-s külső meghajtót adattárolásra, akkor pl. 50-60 ezerért kapok max. 2 TB-os külső SSD-t, ellenben 2,5" külső HDD-ből 4-5 TB-osat, nem mindegy.
-
Viktor77
titán
3 éve váltottam SSD(k)-re. Két NVMe van a gépemben (256GB+1TB), HDD azóta nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az SSD-k gyorsabbak, olcsóbbak és megbízhatóbbak, mint valaha – akkor miért látunk még mindig HDD-t az új PC-kben, NAS-okban vagy épp szerverekben?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest