- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pyth
tag
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni. Jelenleg van egy DS 112j-m amiben 1TB HDD van. Főként filmek zenék és fotók tárolására használom, de van rajta php és sql adatbázis amit nem szeretnék elveszteni. Egy 214-be szeretnék átköltözni, az új DS-be kerül egy uj 3TB vinyó amire szeretném átköltöztetni az 1Tb teljes tartalmát és ha ez sikerült akkor az 1TB vinyót csak biztonsági mentések tárolására használnám. Úgy gondolom RAIDre nincs szükségem, akár a PC-n akár a NAS-on lévő legfontosabb fájlokról készült biztonsági mentéseket tartanám csak a régi 1 TB vinyón.
Hogyan tudom ezt kivitelezni? Félek tőle hogy a régi 1. kötetként használt vinyot beteszem a 214-be 2. kötetként az galibát okoz.
Esetleg az járható út hogy az új 3 TB HDDt teszem csak be, erre telepítem a DSM-et és az előzőleg a 112j-röl lementett konfigurációs biztonsági mentést visszatöltöm és utána csak átmásolom a régi HDD tartalmát?
Arra nincs lehetőségem, hogy az egész 1 TB biztonsági mentést csináljak ha balul ütne ki valami... -
campers
tag
Sziasztok!
213j-hez szeretnék beltéri, jó felbontású kamerát. A kérdésem, megoldható, hogy távolról (mint a ptz kamerák esetében) tudjuk változtatni a kamera állását? Forgatni, dönteni, stb.
Tudnátok javasolni pár konkrét típust? -
lacima
tag
Sziasztok!
Itthon használok már régóta Synology NAS-t és nagyon meg vagyok vele elégedve. Most használnánk cégesen DS214+-okat adatbázisok tárolására. Ezzel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy több ezer fájlt kellene róla elérni véletlenszerűen mennyiben számít itt a NAS CPU teljesítménye vagy inkább a merevlemezek és a hálózat meghatározó? Maga az adatbázis pár száz MB. Adatbázis tárolásra nem tennék be egy rendes szervert.
Laci
-
Borisz76
nagyúr
Korábban volt kérdésem :
Download Station esetén !
Mi van az esetben ha beállok seed-elni ?
Tehát az anyag megvan, bemásolom a "Cél" mappába és aztán betöltöm a torrent fájlt.
Ezt követően ellenőrzi, hogy ténylegesen megvan e az anyag 100%-ra aztán ha minden okés akkor semmit sem tölt le csak beáll seed-elni.
Ez esetben is megjelenik vajon a "@download" mappában ?
Tehát az ilyen módon hozzáadott torrenteket is el lehet mozgatni ?
Ez nem világos számomra !Válasz :
Kijöttem megint németbe és most ki tudtam próbálni.
A "cél" mappából áthelyeztem máshová a fájlokat.
Ami nem kellett töröltem.
Mindezt a pc-n csináltam Total Commander segítségével.A DS-ben viszont megy tovább a seed..
Ha kell a hely akkor onnan is törölni kell a cuccot.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
hogyan tudnam azt korlatozni hogy egy felhasznalo csak egyszer tudjon belepve lenni?
windowos gepekrol csatlakozva halozati meghajtobol hasznaljak a NAS fileokat es a gond az, hogy neha neha valamiert ujra csatlakoznak a gepek (de csak azok amik windowst futtatnak az OSXesek nem) igy mikor egy excel filet modositanak es szeretnenek ramenteni folyton kiirja, hogy 1 masik felhasznalo mar hasznalja azt.Pedig u.azon felhasznalo van ben valamiert megegyszer, es addig nem tud menteni amig a DS kezelo feluleterol ki nem rugom a regebben csatlakozottat.
elore is koszi!
-
biker
nagyúr
válasz
crissprivat #16182 üzenetére
Köszi! Akkor úgy néz ki, jó lesz.
-
crissprivat
senior tag
Nos belekukkantottam. Az észlelést vagy a kameráról vagy pedig a sur.stationról lehet beállítani. A sur.stationban lehet részt kiválasztani a felvételen,hogy hol is érzékeljen. De itt külön lehet érzékenységet és küszöbértéket is beállítani. Idö szerint nem találtam opciót.
-
lajos75
senior tag
válasz
Petykó78 #16179 üzenetére
Először is köszönöm, hogy próbálsz segíteni
De ha már linkeltél valamit segítség képen akkor azért azt te is elolvashatnád!Mert hát ugye az utolsó mondatát Idézném "Természetesen ezután sem működött még jól a letöltés"
Transmission-t azért szeretném használni mert nekem sokkal kényelmesebb, mivel használom hozzá a Transmission Remote GUI-t
-
biker
nagyúr
válasz
crissprivat #16176 üzenetére
Köszi!
A mozgásérzékelést nem lehet időhatár szerint automatizálni? Pl 17-08 óra köztre?
Vagy kép adott részére limitálni? -
crissprivat
senior tag
Nálam mind a 4 kamera folyamatosan vesz 720p-ben. A megadott értékek szerint ment mindent szépen a syno. A mozgásérzékelést próbáltam,küldte is az értesítést fotóval csatolva a megadott email címre. Szóval működik,de nálam ki van kapcsolva,mert túl sok a mozgás a kamoknál,így nem győzne üzengetni. A gyorsasággal nem nagyon vagyok megelégedve,de nagy a valószínűsége,hogy a laptopom nem bírja a kiképzést,amikor ráengedem a 4 kamera élő képét. Pár perc után maxon a venti és el kezdenek szétesni az élő képek. Maga a szoftver amúgy áttekinthető,logikusan felépített,szépen,megbízhatóan működő és szinte másod percre lehet benne keresni a felvételek közt. Röviden ennyit tudnék mondani.
-
biker
nagyúr
válasz
crissprivat #16171 üzenetére
Egy partnerem szeretne kamera megfigyelő rendszert.
Egy video rögzítő + 8 kamera árából kijönne egy DS414 + 8 dlink kamera + 8 kamera licenc
Mennyire megbízható? Mozgás érzékelés korrektül működik-e? ha van egy rahedli anyag, akkor is gyorsan lehet keresni? HA mozgás érzékelés figyelés be van lőve, és érzékel, akkor tud e menteni állóképeket adott ftp címre? -
Borisz76
nagyúr
válasz
crissprivat #16171 üzenetére
Hány éves a buszsofőr ?
-
Arolotifar
őstag
-
Möhe
addikt
Hol lehet a gebasz,ha nem látom a NAS-t a win intézőben? Telefonról/böngészőből elérem,de win alól nem. Router,NAS restart megvolt.
-
Chrys_
addikt
Transmission-t használok. A helyi hálózatos hozzáféréshez a GUI-ban meg van adva a cím, ami hozzá van rendelve egy meghajtó-betűjelhez, amit már előzőleg bemappingoltam.
Ugyanezt hogy lehet beállítani interneten keresztül? A Transmission elérhető, van DDNS-m is, hogy csak a címet kelljen tudni. Azért érdekel, mert a TR-GUI-ban hozzá tudok adni új torrentet a letöltéshez, de a BROWSE nem jó, mivel az a távoli saját meghajtókat látja csak, be kellene mappolni a NAS-t. Azonban úgy működik, ha már ismerem a NAS-n a könyvtárszerkezetet és beírom a letöltés helyét (pl. volume1\Transmission\Download).
Tulajdonképpen a mapping nem megy explorerben neten keresztül, erre kellene megoldás. Próbálkoztam a DDNS cím:25001 -gyel (25001 lett az 5001-ből kívülről nézve). -
biker
nagyúr
használ valaki surveillance stationt több kamerával?
Lenne kérdésem... -
lajos75
senior tag
Segítséget kérnék!
Felraktam a Transmission-t ,és valami miatt letölt 4Mb-ot kb.és leáll.
Ezt mért csinálja? -
Ispy
nagyúr
Én még anno a 110j-n használtam a beépített DS-t, de az egy fos volt (bocsi, privát vélemény), azóta TM-et használok, most már nincsen kedvem átszokni egy másikra, ha nem muszáj, ez eddig tökéletesen tette dolgát.
Ja és van wines progi hozzá (transmission remote gui), webes felületet 0%-ban szoktam használni, egész nap gép előtt ülök, telefont csak akkor veszem elő, ha csörög
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
Ma vásároltam egy Synology DS215J
Elsőre nagyon szuper, mindenhol gumi rezgéscsillapítók.
Szuper halk (egyenlőre) ventilátora.
Most telepítem éppen, jelenlegi fogyasztása egy db. 2TB WD Red HDD-val. 10W -
Elemental
addikt
-
Tido
aktív tag
ÉN DSt, de annak is transmission az alapja. azért nem is értem itt rakjuk fel rá mást, mert ez is eléggé stabil, és jó is, és telefonos alkalmazás is van hozzá.. Nekem 100 körüli seed volt a max, azt vitte simán. Én inkább jó tartalmakat szeretek hosszabb ideig
megosztaninézni(ismeretterjesztők, Discovery, BBC, NG) -
Tido
aktív tag
Simán megéri. nekem is az van fent. szebbis, szerintem jobb is, jelentős sebességcsökkenést nem éreztem rajta. 1 hibája volt amit találtam, hogya cloud station ment, akkor újraindítás nem mindig ment végbe hiba nélkül. 1x volt, hogy ki kellett huznom, csak úgy bootolt be.
-
Az normális, hogy egy USB3-as vinyót rádugva a 213 USB3-as portjára, a másolás csak max 20 Mb/sec-el történik? Én keveslem.
-
Ispy
nagyúr
212j-re érdemes felrakni a legújabb dsm-et? Jelenleg 4.3-as fut rajta, tk. csak transmissionre használom. Van valakinek tapasztalat?
-
Snoop-y
veterán
válasz
Doky586 #16136 üzenetére
Mondjuk ez inkabb abbol fakad szerintem hogy hat ez hadeeeeeeeeben van fent letoootom es nezem hadebaaaan merazjo.
Aztan ha egyszer venne a faradtsagot hogy vesz egy eredeti blu-ray lemezt amit berak a BD lejatszoba aminek az output-ja 24p -re van beallitva es van olyan tv-je amin le is lehet ezt normalisan jatszani akkor elcsodalkozna hogy amit nezett eddig az inkabb kozelebb van egy felkonvertald xvidhez mint valodi HD tartalomhoz. ( a pelda sarkitott keretik nem ratrollkodni hogydejazenyemen gyonyoru es fullhd meg minden ) -
válasz
Patice #16133 üzenetére
Látod: az emberek többségének fel sem tűnik a különbség a 32"-os LCD-jükön, nem is érthetik meg mire lenne jó az. Ha a tvjük lejátszik egy .mkv vagy .avi filet akkor már boldogok, ha meg a filmek tizedénél gond van, arra bűnbakként magukon kívülálló forrást találnak...
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #16125 üzenetére
Mivel tavaly frissítették a 4 lemezes "j" vonalat, ezért szerintem előfordulhat, hogy 2015-ben kihagyják a frissítést. Az újabb modellek általában kb. ugyan olyan árszinten nyitnak, mint ahol az elődjük volt (nem az akciós árra gondolok!), de utóbbi pár évben sajnos az árfolyam változások miatt inkább drágábbak szoktak lenni.
RAID:
Olyan konfig lesz benne amilyet szeretnél.
Egyébként ha külön kötetnek formázod a vinyókat, ha RAID-be, akkor is menni fog mindegyik lemez, nem tudja külön-külön leállítani.Szvsz. 4 lemezes NAS esetén én RAID5-öt vagy SHR-t használnék mind a 4 lemez felhasználásával. Így egy nagy köteted lesz 1 lemez hibatűréssel.
-
Multibit
nagyúr
válasz
PeLa87 #16127 üzenetére
A The.Hobbit.The.Battle.of.the.Five.Armies.2014.RETAiL.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun se nem remux, se nem magas bitrátás
De egyébként mindegy is. A kadenciahelyességre nem reagálsz, ezek szerint észre sem veszed, hogy nem az. A Te igényeidnek továbbra is megfelel a tévé lejátszója. "Szerencsés" vagy, nem kell plusz költségbe verned magad. -
McAdam6
aktív tag
-
lajos75
senior tag
-
Tido
aktív tag
válasz
PeLa87 #16112 üzenetére
Nekem is Mede8er 600asom van, de egyébként én azt javaslom hogy először vegyél NASt, és tapasztald ki, hogy mit játszik le a TVd, éps mit nem. PL az én C szériás samsung tvmhez képest szüleim h szériása majdnem mindent lejátszik.. (azt hiszem talán isokat nem, de pl mkv-t amit a régi nem játszott, az simán)
lajos75 letöltéshez úgyis kevés lesz, feltöltéshez szerintem elég. De kb képtelenség, hogy mindig annyian seedeljenek tőled, hogy kihasználd a max sávszélt.. Viszont sokat lehet azzal ugornia helyezéseken, hogy sokáig osztod, és folyamatosan - NAS pont erre jó.
Nagyobb igényekhez, mélyebben a pénztárcába kell nyúlni. az meg hogy tovább tart letölteni nasnál szerintem nem téma.. én mobilról elindítom útközben, és mire hazaérek lent van - nem izgat, hogy a gépnek 20 perccel több ideig tartott leszedni, hiszem mire esedékes én el tudom érni.Bobbacsi ha már nem satírozod ki az elérhetőséged, legalább változtass portot
mindenki az 5000-5001 pároson keresi a synology nasokat (régi fertőzésnél is akik más porton voltam nem nagyon szedték össze, bár épeszű ember frissen tartja a nasát is..)
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a SYNOLOGY DS215J Nas-al kapcsolatban?
Nem kevés a (MARVELL Armada 375 88F6720) 2x800 MHz Proci??
Torrentre kellene 100/50 Internethez. -
PeLa87
aktív tag
Amúgy ebbe a lejátszóba kell merevlemez? Vagy a NAS-nál elég?!
Köszi Bbobbacsi!
-
zoltan6
addikt
válasz
PeLa87 #16105 üzenetére
az avi-t,meg gyengébb mkv-t lejátsza a tv is,de ha jó minőségben akarsz filmezni,hd ,3d akkor kell a médialejátszó,a dlna-t pedig felejtsd el, max. arra való hogy telefonoddal felvett családi videót megoszd a tv-den.
amit elöttem is irtak med8er,az jó választás,ha olcsóbbat akarsz akkor egreat r6s a hardvere ugyanaz mint a med8er-é csak a med8ernek jobb a támogatása.vagy minipc,rasberry pi kodival.
ha meg lesz a nasod NFS megosztással oszd majd meg a médialejátszóval,ne dlna-val. -
PeLa87
aktív tag
válasz
Arolotifar #16106 üzenetére
Most vettem észre, nem frissítettem...
Na akkor utána olvasok.
És van olyan amit nem kell telepíteni?! Meg esetleg magyar nyelvű? Totál nem értek az ilyenekhez...
-
PeLa87
aktív tag
válasz
Arolotifar #16103 üzenetére
Miért?
Bocsánat a sok hülye kérdésért, de még 2 napos a TV-m... Rengeteg filmet meg sorozatot nézek, azért vettem. De amúgy ha működik vele, akkor nem adnék ki erre pénzt, inkább nagyobb vinyót vennék.
-
PeLa87
aktív tag
Köszi!
De amúgy tényleg nem értem, hogy miért kell külön venni még hozzá ilyet. Azt hittem, hogy Synology-t csak simán rákötöm és a TV látja DLNA-n keresztül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest