Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chrys_

addikt

válasz Chrys_ #9178 üzenetére

Megvan a megoldás:

A Chrys user benne van az "administrators" és a "users" csoportban. Emiatt a /volume1/Transmission-nál az administrators-nak adtam volna RW jogot, de ez ugye nem megy, mert ez a csoport automatikusan megkapja a jogokat. Még megpróbáltam úgy is, hogy a Chrys user külön is megkapja a jogokat. Sajnos a PERMISSION DENIED probléma így is fellépett.
    A megoldás az lett, hogy a "users" csoportnak is meg kellett kapnia az RW jogokat. Talán a transmission daemon miatt kell ez?
    De ez a megoldás nekem nem tetszik, mert nem akarom, hogy a users csoport összes felhasználója hozzáférjen a letöltésekhez. Eze ntalán most úgy lehet segíteni, hogy létrehozok még egy csoportot, aminek tiltva lesz az RW az adott könyvtárakhoz, és ebbe is belerakok minden más felhasználót. Bár ez elég fapados megoldás.

Kipróbáltam azt is előtte, hogy leszedtem a Transmission-t, ezután létrehoztam egy Transmission nevű user-t, és megadtam neki az RW-jogokat a letöltési könyvtárhoz. De amint visszatelepítettem a Transmission-t, ez a felhasználó egyszerűen eltűnt a DSM-ből (gondolom a transmission daemon-ja miatt). Természetesen ezután sem működött még jól a letöltés.

Új hozzászólás Aktív témák