- Milyen processzort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nev0
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy DS115j -t (rajta DSM 5.0-val), par dolgot nem ertek egyelore.
1. Feltettem a CloudSync-et a NAS-ra, hogy a dropbox-omban is legyen egy backup (1tb-os dropbox pro). Mukodik is a szinkronizalas, de nagyon lassu (30-40kb/s letoltes, ritkan 100-200kb/s, mindezt 5-10mb-os fajlok letoltesenel). A netem 50/20mbps-es, a PC-n a dropbox megfelelo sebesseggel is mukodik. Nem talaltam olyan beallitast a DSM-ben vagy a CloudSync-ben, ami alapjan a dropbox le- es feltoltese limitalva lenne.
(kivancsisagbol kiprobaltam a Google Drive-os accountomat is CloudSync-ben, azzal le is, fel is kb. 2mbyte/s-kel ment a forgalom)2. A Download Station-nel a torrentek nem seed-elodnek. Az elso dolgom volt, hogy a beallitasokat atneztem, az "auto stop task"-ot beallitottamm 110% / 60 orara. A torrentek statusza "seeding".
A letoltes alatt es azutan is az upload 0kb/s. Egyetlen nyomorult bitet nem sikerult feltoltenie, lefele jott teljes sebesseggel (kb. 6.5mbyte/s)Egyebkent szuper kis szerkezet, remelem sikerul ezeket megoldani
Ha valakinek van jo tapasztalata valamilyen public cloud/backup szolgalatatorol, azt is szivesen meghallgatom, nem ragaszkodok a dropbox-hoz (bar eddig meg voltam vele elegedve)
-
TheProb
veterán
Van arra lehetőség, hogy részletesen megnézzem, hogy mi, hol és mennyi helyet foglal a belső HDD-n? Mert vmiért van jó 200giga amiről fingom sincs, hogy mi foglalhatja a helyet és hol.
-
keccsa
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #11728 üzenetére
Még egy kérdés. Mi van akkor, ha lefut rendesen a smart teszt? Akkor már nem érdemes ráengedni a Sentinelt a HDD-kre? Csak mert ha nem muszáj, nem teszteltetném végig a 4 db 4TB-os lemezt...
-
keccsa
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #11732 üzenetére
Köszönöm, próbálkozom!
-
Magnat
veterán
Hi,
vki linkelt nemrég egy programot (ha jól rémlik, 40 usd körül volt az ára) ami mindenféle felhős cuccokat plusz filerendszereket segít driveként mappelni win alá, de sehogy sem találom, vki tudná linkelni aki emléxik rá?
-
keccsa
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #11728 üzenetére
Köszi, este megpróbálom. Ezexerint szerinted lemezhiba lesz?
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Van egy DS414-esem. Két hónapja éjszaka sípolásra ébredtem (nem csinált semmit a NAS, előtte alvó módban volt, illetve kellett, hogy legyen), sárgán villogott a legfelső (rendszer) LED.
Kikapcsoltam a francba, majd másnap bejelentkezéskor a "Konfiguráció elveszett" üzenet fogadott (gondolom, eddig sokan eljutottatok már).
Újratelepítettem a rendszert, majd visszatöltöttem a konfiguráció mentését (mondjuk az furcsa volt, hogy a felhasználókat és a jelszavakat nem "hozta át"...). Ezután pár hétig rendesen működött a cucc, majd egy hete ismét eldobta a konfigot. Újratelepítés, majd pár nap működés után tegnapelőtt egy filmnézés közben ismét elszállt a konfig. Azóta hiába telepítem újra a DSM-et (mindig a netről), a fájlok indexelése közben folyamatosan pittyeg (de a konzolon nem látszik semmi hibajelzés), és 20-25 perc működés után ismét eldobja a konfigot.Találkozott már valaki ilyennel? Hardverhiba lehet, vagy az egyes számú vinyó haldoklik?
Minden segítséget szívesen fogadok!
-
devil-k
nagyúr
Okés, megoldva minden!
-
devil-k
nagyúr
Egy valami nem kóser... Újratelepítettem a NAS-t. Látom, hogy megvannak a mappáim, de nem tudok belépni. Hiába is írom be a jelszavamat, hiába próbálom TC alól... Mit lehet tenni ilyenkor?
Illetve a DSM-ben csak a "photo" mappát látom, semmi mást.
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm srácok a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Star Wars rajongók
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpársportok
- Milyen processzort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest