- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akisbandi
aktív tag
válasz Dr.FantastiK #1199 üzenetére
A 16881-es port hova van irányítva a routeben? Biztos, hogy a Diskstation felé?
-
Criton
veterán
a DS-ben a BT résznél mik az alapbeállítások? Főleg alul a % rész meg az idő érdekel...
-
Razermazer
őstag
válasz Intelligencs #1196 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom nekem a 110j-be mint írtam 4-éve megy folyamatosan a raid vinyó 1 terrás.
Egy két kivételtől eltekintve (villámlás, mennydörgés) folyamatosan megy. Se hibás se gyenge szektor.
Ezért jó egy UPS mindenképpen egy ilyen eszközhöz, a legjobb igazán meg olyan ami 2-3-órát is áthidal, soha nem lehet tudni, hogy az elektromosok hogy végeznek.
Az egyik fórumtárs itt nagyon okosan csinálta, a bejövő hálózatra(a villanyóra után) kötötte a baromi erős UPS-ét 1400, 2000 voltamperes, így az egész házat ellátja.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
őstag
válasz Razermazer #1195 üzenetére
Köszönöm szépen! Majdnem eltaláltad. Egy Dlink DNS-323 típusú őskövület. Szóval nem tud semmi iSCSI-t. Elvileg Google segítségével találtam olyan 3rd party alkalmazást, ami tudja ezt a funkciót, kérdés mennyire merjek felrakni ismeretlen forrásból (értsd: nem Synology) plugint. A NAS túl kényes dolog ahhoz, hogy valami vírus kinyírja az adatokat.
Ha másként nem megy, akkor majd használok PC-s archiváló programot, kibírom, hogy mondjuk havonta egyszer-kétszer futtassam kézzel. Persze jobb lenne, ha időzítetten, magától történne éjjel, de éjjel meg nem megy a PC-m.
Más, hibernálásos téma. A másik topikban azon kattognak, hogy hibernáljon-e a diszk meg az egész NAS, vagy ne. Eddig ezen el sem gondolkodtam, hagytam alapbeállításon. Viszont most elgondolkodtam a dolgon. Azt hiszem sityak kolléga írta, hogy eddig csak olyan NAS-sal volt gondja, amit ki-be kapcsolgattak. Lehet benne valami.
Az előző melóhelyemen hoszting témakörben dolgoztam, és emlékszem, a rendszergazdák mindig rettegtek, ha egy 4-5 éves uptime-os szervert le kellett állítani, mert szinte biztos volt, hogy 1-2 lemez elpukkan újraindításkor. 1 még oké, de kettőnél már szalagos egységről backupból kellett visszaállítani a sztorit. Ami mindig kockázatos, mert kérdés mikori a backup, meg sok meló volt vele.
Nekem is van egy szerverem, már 5 éve megy, sima mezei desktop lemezek vannak benne, 4db, azóta is hibátlanok. Szóval lehet valami ebben a "ne hibernáljunk, inkább pörögjön 24/7-ben" elvben.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
sityak
tag
válasz Dr.FantastiK #1189 üzenetére
azért ez az akárhol kicsit túlzás
az iSCSI amúgy sem erre való
ő simán csak egy könyvtár replikációt szeretne, ami mondjuk RSYNC vagy RTRR-el kivitelezhető
bár valóban jó lenne ismerni a másik nas típusáthttp://legipanorama.hu
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #1189 üzenetére
"Valaki már próbálta, hogy a NAS-sal hozzáférni egy másik - nem Synology - NAS-hoz?"
-
tsilver
aktív tag
Tudtok valami online naptárat Syno-hoz? én nem nagyon találtam, viszont jó lenne ha nem Google és társait tudnám használni
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz Intelligencs #1187 üzenetére
Beallitasz egy iSCSI lun-t (a regi Syno gepeden ),, oszt akarhol elered ezentul, mint egy local particio-t.
[ Szerkesztve ]
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Razermazer
őstag
válasz Intelligencs #1187 üzenetére
Esetleg synocommunityn valami 3rdparty application[link]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
őstag
Valaki már próbálta, hogy a NAS-sal hozzáférni egy másik - nem Synology - NAS-hoz? Apámékhoz leraktam a régi NAS-omat, bekonfigoltam, távolról elérem titkosított FTP-n. Jó lenne ha erre tudnék automatikusan archiválni akár egy lokális diszkre. Viszont a Synology archiválós részén nincs olyan opció, hogy távoli eszközre FTP-n vagy SSH-n belépve mentsen.
The Amiga, Born a Champion
-
Elemental
addikt
válasz Dr.FantastiK #1184 üzenetére
-
Razermazer
őstag
Nálam például 39-41 fok állandóan 3-4-éve, egy régebbi raid-3-as western digital raid edition vinyó 1 terrás.
Smart szerint még most is hibátlan megnéztem hdd sentinelel semmi baja.
Annak idején még tudtak vinyót csinálni, a mai red edition vinyók is hullanak mint a legyek, a green-ek meg még rosszabbak(szervizes ismerős mondta).
A raidek biztos jók még ma is, az áruk is szép mint mindig, ezt a raidet anno 60k-ért vettemSic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Razermazer
őstag
Neked könnyű elérni a 2x arányt azzal a nettel, de nekem muszáj bent tartanom őket 60-70kB/sec a fel és kész viszont ugye keveset fogyaszt és 0-24-be megy, így nem gond az aránytartás. Ritka, hogy leszedek ekkorát, ez csak különleges tartalom esetén fordul elő velem( Lord of the Rings, Star Wars)
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #1173 üzenetére
Hát engem, nem kicsit lekorlátoztak (3TB-os upload forgalom egy hónap alatt). Nekem is 35nap volt az uptime és volt olyan is hogy 200 torrent közel is jártam, de feleslegesnek tartottam, hogy annyi bent legyen. 2x-sen visszatöltöm és ki is lövöm a torrentből.Nekem alapból ennyi terhelés mellett sem ment fel 20% fölé a memóriahasználtság.
[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
Nekem adsl 10mbit-em van és 372 torrent megy rajta Transmission 27mb-ot kajál befelé a procit meg 13-46% között járatja. Memória 50 %-ban terhelt, de ebben a többi folyamat is benne van monitorozó okosságok rendszerfolyamatok 2-3 megával, más programot nem is futtatok rajta csak filecsere.
Most belevágtam egy 138gigás blu-ray-be 3-4 nap lesz mire lejön35 napos runtime-nál járok és az enyém csak egy kis 110j ha nincs mennydörgés akkor 6 hónapot simán megy megállás nélkül.
Upc sosem bírtam őket, a filecserének meg pont az a lényege, hogy nem annyira terheli le a hálózatot, mint ugye ha ftpznénk. Okosabb cégek programcsomagjaikat már torrentként terjesztik van rá példa bőven.
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Elemental #1167 üzenetére
Nálam 35nap után volt az, hogy nem ártott egy restart. A memória használtság 32%-on volt (video station telepítése után), amit egy kicsit furcsálltam is, nas-t újraindítottam és most 15%-on van megint a memóriahasználtság.Dr.FantastiK-al beszéltük a múltkor, hogy néha egy restart nem árt neki.
Egyébként aktív 160 torrentel sem volt baj, alig zabálta a nas erőforrásait, de a upc miatt most csak 4 aktív torrentem van napi 120GB helyett max napi 20GB upload pld....
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz Elemental #1167 üzenetére
Jaa, hogy uuugy..
Nekem nincsen, bar ez alatt a par honap alatt, miota megvan, mindig volt valami ok ra, hogy ki-be kapcsoljam, ugyhogy 40-50 napnal tovabb egyhuzamban meg nem ment.
Bar szerintem nincs jelentösege, elvegre pont arra lett kitalalva, hogy folyamatosan menjen.
En pl gepet is ritkan inditom ujra, altalaban csak hibernalom.. -
Elemental
addikt
Pont gondolkoztam, hogy jó lesz-e, ha tömören fogalmazok...
Időzített kikapcsolás. utána időzített bekapcsolás. Ez kb megegyezik egy restarttal.
Múltkor volt, hogy kicsit összezavarodott a nas, és egy restarttal helyretettem, ezért beállítottam heti egy alkalommal, hogy leálljon, és 10 perc múlva induljon.
Gondolom ez is, mint egy pc, néha nem árt neki a restart. -
Elemental
addikt
Nektek van beállítva restart, vagy folyamatosan megy a nas?
-
Patice
Topikgazda
Nem árulod el neki a dynDNS azonosítódat.
Viccet félretéve:
Ha ez a felhasználó saját magad lennél, akkor külön szerintem nem tudsz egy user-t sem kizárni, úgy hogy csak belső hálón működhessen.
Amikor internet felől is elérhetővé teszed a NAS-t azt a NAS-sal teszed, nem a felhasználóval.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
fPApi
őstag
Hogyan tudom azt elérni (ha lehet), hogy egy adott felhasználó névvel csak a belső hálózatról lehessen elérni a NAS-t (tehát kívülről ne)?
-
akisbandi
aktív tag
válasz tagabor1977 #1159 üzenetére
Miert a bonyolultabb utat valasztod?
A DSM-ben letrehoztal felhasznalokat gondolom.
Bongeszovel belepsz a NAS_IP/photo cimen a Photo Station-be, adminkent.
A bal felso reszen megkeresed a beallitasok menupontot. Ezutan a megnyilo ablakban a felhasznaloi fiokok kezelesere lepsz. Itt kivalasztod az elozoleg letrehozott felhasznalot, rakattintassz a szerkesztesre es beallitood hozza mappankent az irasi/olvasasi jogosultsagot.
Persze ha minden eszkozon/gepen pl. a samba elereshez az admint hasznalod, akkor ki is fog mindent listazni, miutan neki mindenhez joga van.
Hasznalj minden eszkozhoz kulon usert, ha normailsan szeretdned a hozzafereseket konfiguralni.
Amugy a default photo mappa jogosultsagait csak itt allithatod.
-
Elemental
addikt
Ma körülbelül 20 ilyen üzenet fogadott:
System failed to register [xx.xx.xx.xx.] to [xxx.xxx.xx] in DDNS server of [ ].
Elérem távolról a NAS-t.[ Szerkesztve ]
-
tagabor1977
csendes tag
-
dani3l
őstag
válasz tagabor1977 #1153 üzenetére
Vagy kapcsold ki a mediaszervert (bar ds photoban valoszinü utana is lathato lesz), vagy ha kell, akkor csinalj egy masik megosztott mappat a kepeknek, ami nem az alap (photo) nevet hasznalja.
Esetleg kapcsold be a home mappakat es akkor a te mappadhoz csak a sajat felhasznaloddal fersz hozza.
Hirtelen ennyi juttott eszembe. -
akisbandi
aktív tag
A PhotStation jogosultságait nem a DSM-ben, hanem a diskstation/photo alatt, webes felületről tudod állítani.
-
Criton
veterán
Ez érdekes, nálam tökéletesen megy, ami publikus azt mindenki látja, az összes többi mappához csak az fér, akinek megengedtem.
-
tagabor1977
csendes tag
Synology 212J-m van és hozzáférés gondom. Hiába tiltom le gyakorlatilag minden felhasználó (admin, guest) számára a képek könyvtáram hozzáférését, helyi hálózaton sima guestként jelszó nélkül böngészhető (pl egy Tv-ről vagy éppen a iphone DS photo alkalmazásból). Vicces mert a tiltás után filestation nem látja, intézőből nem tudom tallózni de a DSPhoto simán rálép guestként.
Van bárkinek ötlete miért? Be lehet állítani úgy hogy kérjen jelszót? (többen használjuk a hálózatot és nem szeretném a privát fotóimat mindenkivel megosztani)
köszi
-
Criton
veterán
32 nap után, nagy nehezen mind a 167 torrentemet leállítottam mert a upc volt olyan kedves és megint elég durván lekorlátozott. Download Station-t is egy kicsit átszerkesztettem.
-
Elemental
addikt
válasz akisbandi #1010 üzenetére
Megvan a megoldás. Nem fogod elhinni. Nem tetszett neki a megosztott mappa neve.
Próbáltam többek között: természetfilm, filmtermészet, filmtermészetfilm, filmterm, tudományos. Utána csináltam egy Dokumentumfilm nevűt. És láss csodát, elmenti ahol befejeztem a filmet.
De ez nagyon a kiértiezt kategória -
Statikus
senior tag
válasz Elemental #1146 üzenetére
Félévente teszteld le, mennyit bír ténylegesen teljes terhelésen (ami rá van dugva, minden menjen), és ha jelentősen (>15%) kevesebbet bír, mint fél évvel korábban, akkor mindenképpen csereérett, ill. akkor is, ha a megszokott 10 perc helyett már csak 3-at tud.
2 évet ki szoktak bírni.
-
Elemental
addikt
válasz Dr.FantastiK #1140 üzenetére
Jó 5let. Ez az, amit utólag már nagyon nagy munkával lehetne csak megcsinálni.
Az aksiját a szünetmenteseknek milyen időközönként kell cserélni? Függ attól, hogy milyen sokszor volt használatban az aksi, vagy egyszerűen csak időhöz van kötve?
-
tobias40
veterán
válasz Dr.FantastiK #1142 üzenetére
Nekem APC Smart 500as van.Nem mai darab de jónak néz ki..
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #1142 üzenetére
az enyém sem volt olcsó sajnos, pedig nem olyan nagy...
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz tobias40 #1141 üzenetére
''Az komoly hogy több mint 2 óra és még kb félig van az akksi!''
az APC a legjobb Minoseg keremszepen, de ennek mar komoly ara van !
''Mennyit fogyaszt a két hűtő+pc+monitor hogy eddig viszi,a többi fogyasztó nem számottevő nálad?''
ezert modtam , mert pont igy volt, _ most nemreg, mikor egy trafo-t csereltek az utcankba.
''Az én 300w-os APC-m meddig bírná ha csak a modem+router+NAS megy róla?''
ha APC a szunetmentesed,, akkor 3 orat KI KELL birjon !
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Dr.FantastiK #1140 üzenetére
Az komoly hogy több mint 2 óra és még kb félig van az akksi!
Mennyit fogyaszt a két hűtő+pc+monitor hogy eddig viszi,a többi fogyasztó nem számottevő nálad?Az én 300w-os APC-m meddig bírná ha csak a modem+router+NAS megy róla?
[ Szerkesztve ]
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz tobias40 #1139 üzenetére
'' És meddig bírja el ez az eszköz ha elmegy az áram csak a szünetmentesről megy minden? ''
az attol fugg mennyi fogyaszto aktiv egyidobe.. , peldaul : elment az aram ..
es a 2 hutogep, vilagitas 2 szoba-konyha (led egok) + 1 PC >>volt 2 ora 18 perc aramszunet, ami utan lement a szunetmentes akksija 43 %-ra.A hazam ujepitesu, direkt ugy lett kialakitva a konnektor rendszer hogy mindenfele DUPLA.
az eggyik vonalra teszem a vilagitas + kisfogyasztasu dolgokat, a masikra minden mast : porszivo, mosogep, hajszarito, legkondi, stb.a szunetmentes a villanyora melett van, ott csatlakozik fel a lakas halozatara.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Dr.FantastiK #1138 üzenetére
És hova tetted a szünetmentest hogy minden elérhető róla?
Nálam ezek a dolgok amiket felsoroltál kb 4 helységben vannak és 10-15 méter választja el egymástól!
És meddig bírja el ez az eszköz ha elmegy az áram csak a szünetmentesről megy minden? -
Dr.FantastiK
őstag
1 db 2200VA ( 1600 W ).
Ez egymagaban visz minden aprosagot : (vilagitas + PC_3 + NAS + Router + TV + Gazkazan + Hutogep_2 + futesszivatyuk_2 ...) viszi rohogve. !
DE , termeszetesen a Légkondi, a Mosogep, Vasalo, Micro, Kenyérgep. nincs rakotve..
jaa es a heggeszto se
[ Szerkesztve ]
-
McAdam6
aktív tag
Volt valakinek jótállásos afférja a lejátszó.hu-val? Mik a tapasztalatok?
Úgy tűnik elég érdekesen értelmezik a fogyasztóvédelmi jogszabályokat.... -
Ispy
veterán
válasz tobias40 #1128 üzenetére
Hát ezt nem tudom.
Ki kell próbálni és kiderül. Egyébként nem egy nagy történet a reset és a DSM reinstall sem, szerintem érdemes lenne megcsinálni (főleg, ha az adatok mozgatása nélkül meg lehet).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
fPApi
őstag
válasz Dr.FantastiK #1130 üzenetére
"Nekem az UPS-rol megy az egesz haztartas, minden"
1600 W-ról? Vagy hány darabról?
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #1130 üzenetére
Nálam most pár nap alatt voltak ilyen kimaradások:
-
Criton
veterán
Egyre jobban őrülök az ups-nek, szinte már heti szinten van olyan 10másodperces áramkimaradás (néha még a digitális óra sem indul újra).
Most vettem észre, hogy reggel 8 kor is volt egy... -
tobias40
veterán
És a második lemezről nem mehet a rendszer ha beleteszek egy másik vinyót még?
Mert ha semmi gond nélkül működik majd így 2 vinyóval akkor engem nem zavar hogy a 2. slotban van az a vinyó amin a rendszer van!Tehát kötelező hogy 2 lemeznél az első slotban levő lemezről menjen a rendszer???
Ha a 2.-ról menne akkor nem lenne stabil és megbízható??[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Ed Parker #1122 üzenetére
Ha nem arra használod, hogy letöltöd a sorozatrészeket 100000GBps-ban, megnézed, majd letörlöd, szerintem nem lehet gond jó ideig.
Az alap torrentezés is miről szól?
Letöltesz, tárolod, visszaosztod.Ha nem törölsz, nem kopik, elvileg csak 1x írod rá az adatot, majd olvasod.
-
tobias40
veterán
A rendszerről tudok egy teljes mentést csinálni a beállításokkal és jogosultságokkal együtt?
Ha átrakom a vinyót és estleg újra kell telepítenem a DSM-t akkor nincs kedvem mindent újra állítgatni!
Ha van erre mód akkor hogyan kell megcsinálni?Hasonló kellene mint a win7 rendszer visszaállítója!
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Ed Parker #1120 üzenetére
Az általánosan kapható MLC (multi level cell) nandok kb. 10e írást tudnak cellánként.
TRIM parancs és a beépített vezérlő segítségével a cellák arányosan "kopnak". Átlagos használat mellett sok évig jó lesz. Ha elfárad, attól még olvasható marad, csak írni nem tudsz már rá.Átlag 3-4 évet kibír, addigra meg lesz egy eljesen új technológia, ezt kidobod és veszel 10x ekkora méretűt olcsóbban. Ennyi.
-
Ispy
veterán
Miért, csak 15 évig bírja?
Mindjárt panaszt teszek valahol
Egyébként ha megy resettel, akkor nekem az is jó, csak arra próbáltam felhívni a figyelmét, hogy a synology szerint, ha a piros szöveg megjelenik, akkor nem biztos, hogy jó ötlet mentés nélkül tovább menni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tobias40
veterán
És a második lemezről nem mehet a rendszer ha beleteszek egy másik vinyót még?
Mert ha semmi gond nélkül működik majd így 2 vinyóval akkor engem nem zavar hogy a 2. slotban van az a vinyó amin a rendszer van!
Holnap kipróbálom át tenni az 1.slotba és meglátom mit akar tenni.. -
dani3l
őstag
Ertem en, de attol hogy attaszi a masik slotba, a dsm meg rajta lesz es nem valtozik semmi. Ha masik nasbol teszel at egy vinyot es ugyan ez a filerendeszere, azt se fogja formazni, max a dsm-et huzza ujra.
Persze azert ovatosan, es inkabb menteni, minthogy elvesszen, de semmi ertelmes indok nincsen ra, hogy ujraformazza az egesz lemezt, azert, mert atttetted egy masik slotba.. -
Ispy
veterán
Ezt a telepítő dönti el, nem mi. A lényeg az, hogyha a piros figyelmeztetés megjelenik a telepítés indítása előtt, akkor nem garantált, hogy megmaradnak az adatok.
Tessék egy kép róla:
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz tobias40 #1107 üzenetére
Rakd át az 1-be és indítsad el a pc-s szoftvert. Ha a DSM telepítése közben piros betűkkel kiírja, hogy minden adat el fog veszni, ha tovább mész, akkor ne menj tovább
Akkor marad az, hogy rádugsz egy külső USB-s házat, amire lemented az adataidat, majd üres lemez a nasba, telepítés, visszamásolás, új lemez berakása a nasba.
-
tobias40
veterán
Köszi majd megpróbálom.
Más!
Írtam már hogy a 2. slotba tettem véletenül az első lemezemet,
Ha átteszem az 1.-be akkor leformázza a NAS vagy megy minden tovább?
Ha most teszek be mellé egy másik 2 terrásat az 1-es slotba akkor esetleg át tudom másolni a 2.-esből az adatokat gond nélkül?Vagy mi lenne a tökéletes megoldás ebben az esetben mert ugye a DSM is a 2. slotban levő vinyón van most jelenleg..
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 2025-ben elindult a GamerEllátó.hu piactere, ahol egy egy élmény lesz a HARDVEREID eladása!
- Ryzen 7 7800X3D
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
- IPHONE 11 FEHÉR 64GB 79% DOBOZZAL
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest