- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Még olvasom, csak ezen megakadt a szemem:
"A cég adatai alapján az átlagos felhasználók 90%-ban olyan képmódokat használnak, amelyek optimalizált képminőséget biztosítanak a technikai pontosság helyett."Az én kérdésem ezzel kapcsolatban annyi lenne, hogy vajon ebben mekkora szerepe van annak, hogy a gyári alapbeállítások minden esetben azok, hogy minden ilyen képszexualizátor baromság fullra van nyomva. Mert ugyan csak tipp, de az én tippem az, hogy ez a legfontosabb tényező. Ha a gyári beállítás a technikai pontosságot helyezné előtérbe, akkor meg az lenne a statisztika, hogy a felhasználók többsége úgy használja.
-
bteebi
veterán
Köszi a tippeket, majd valamikor megnézem. Nem volt időm átnézni a TV manualját, alig használjuk (hálószobában van), így idő hiányában egyelőre nagyjából default settings-szel megy. Én nem kapcsoltam rajta se ki, se be a BT-t, csak a csatornákat és a WiFi-t állítottam be. Az infrája (nagyon) szar, ami mindenképp gáz egy 400+ ezres TV-nél, akár tud BT-t, akár nem. (Ilyen alapon akkor lehetne az, hogy nem is baj, ha a telefonodon szar a mikrofon, ha jó a WiFi antenna, és amúgy is annyi mindent lehet vele csinálni a telefonáláson kívül.)
Amúgy meg ha fel is vehető bármi quick settingbe vagy mondjuk hot keyként, az egy tök jó dolog, de a felület akkor is borzalmasan szar, és mindenképp gáz, ha egy amúgy tök alap funkcióhoz normál körülmények között vagy 9 gombot meg kell nyomnod. Ez egy tök alap funkció, és nem valami service menu-s mókolás vagy advancedebb színprofil hangolás. A
Vodafone szolgáltató "okosboxa" detto, bár az szerencsére azért nem annyira szar. Az is mindenre való, csak TV nézésre nem.Van egy 2020-as Hisense QD-LCD TV-m, na annak spec. tök jó, szép és (nekem) eléggé logikus menüje van - ezek a Philipsről pont nem mondhatóak el.
-
pistabyte
tag
válasz
ggbuffon1897 #8 üzenetére
Nem hiszem,hogy egy c765-s modellt vásároltatok,mert az a modell még egy éves sincs. Ami nekem van c805 gyakorlatilag az lenne az elöző típusa.
Nem rossz a TCL,már nem azokat az időket éljük,mint a 20 éve....
A kínaiak rengeteget fejlődtek,minden is ott készül...
Most a TCL ár/értékben verhetetlen ! Hol vettem volna én Samsung,vagy LG-ben tavaly 85 col-ban Mini ledes Tv-t 500-ért? Sehol... Most minek fizessek ki közel dupla annyit a Samsungra vagy más nevesebb márkára,holott a TCL még többet is tudott? pl: Dolby Vision.
Szoftveresen tényleg voltak gondok az én c805 típusommal is,de most egész komoly frissítés jött hozzá ki,sokan pampogtak,hogy nincs film maker mód,most már az is van,és jóval stabilabb az egész rendszer,de az inkább a google sara,nem a tcl fejleszti a google tv os-t. -
mad823
őstag
Ha a távirányítón tudsz szoftvert frissíteni, akkor nyilván BT-os, amihez ugye rálátás ritkán kell. Persze ha kikapcsolod a TV-n a BT-t vagy elfelejtteted vele a távirányítót, akkor az infra lesz a fallback, de ez user error. Illetve google tv esetén a quick setting konfigurálható, oda ki tudod tenni az időzítőt...
-
bteebi
veterán
Gyakorlatilag igen.
Mondjuk a legtöbb ember egyáltalán nem ért hozzá, és nem is igazán érdekli, szóval jóvanazúgy'.
Engem amúgy megdöbbentően idegesít, hogy egy TV-t már szinte lehetetlen "csak TV-ként" használni. Readnfo, fogaddel, frissítsd, kémkedekutánadfogaddel, közben meg gyakran tök szar az egész. Vettünk tavaly egy 65"-os ambilightos Philips OLED-et (mert jó olcsó volt). Akkora szar menüvel (Google TV) meg gagyi távirányítóval én még az életben nem találkoztam. Volt, hogy kb. 2 naponta akarta frissíteni a távirányítót, amin amúgy beakadnak a gombok, közvetlen rálátása kell, hogy legyen a szenzorra, baromi hosszú, kényelmetlen, és pl. egy elalvásidőzítőhöz azt hiszem 9 (kilenc) gombot kell megnyomni. Eközben meg van Netflix meg mittudoménmilyen dedikált gomb, és a távirányító fele meg kb. üres felület.
-
ggbuffon1897
őstag
Ocsemnek vettunk c765ot (asszem ez a tipus) olyan doglassu 2 ev utan mint a huzat, elkezdtek a kepernyo szelei kekulni magasabb fenyereju tartalmaknal (VA) panel. Szval egy kalap sz*r.
Mentsegere legyen mondva a 2. genes c-s oledemnek meg olyan hiperjolsikerult az uj OS, h a belso lejatszo a fel nast nem hajlando lejatszani. (Plex a megoldas de ott meg elofizu nelkul csomo olyan alap dolog nincs mint pl automatikus valtas es lejatszas pl sorozatoknal). Mig a nappaliban levo bx-es oledem gyak mindent elfogyaszt a belso lejatszojarol..szval az lg se kutya..
-
ALBY
senior tag
A cég adatai alapján az átlagos felhasználók 90%-ban olyan képmódokat használnak, amelyek optimalizált képminőséget biztosítanak a technikai pontosság helyett. Ez indokolja azt a fejlesztési irányt, amely a mesterséges intelligenciával támogatott képfeldolgozást helyezi előtérbe.
szabad fordításban:
TCL összekémkedi az okostévé beállításokat, melyből az is kiderül, hogy a userek többségében úgy hagyják a gyárilag béna képbeállításokat (mert azt se tudja hogy van más, vagy sose láttak színhelyes képet),
vagy direkt elkapcsolják valami másik harsány beállításra. De nem baj, vegyetek AI-t. -
Jó az irány, és egyáltalán nem bánom, hogy nálunk csak a Basic googleTV felület lesz elérhető.
Egyébként a C6KS mellett a C6K is kapható szerintem...
-
ftc
nagyúr
Értem akkor lassan eltünik az 50'' alatti szegmens...nah onnantól vehetek új bútort is
TCL-nél milyen a garancia illetve szervíz?
-
Sirus86
aktív tag
Koszonom a cikket! Varhato majd teszt is, jol gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP (LH65WMBWBGCXEN) 165CM 4K SIGNALE SMART ÉRINTŐS MONITOR ! AKCIÓ
- Philips Evnia 42M2N8900 - 41,5", OLED, 3840x2160, 138Hz, AMD FreeS, 0.1ms, HDR10 - Eladó!
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER ! AKCIÓ!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest