Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
Joker88 #1105 üzenetére
TC-re parancssoros a mc (midnight commander), GUI vagy asztali feluletes a Double Commander.
Youtube-ra parancssoros a yt-dlp ehhez vannak feluletek pl : [link]
de rengeteg mas feluletu is [link] legutoljara pedig a tartube
Teamviewer van linuxra, de ott van a Chrome Remote Desktop, vagy a Remmia is.Amik leteznek de nem probaltam oket, ezek rad maradnak.
Onedrive kliens
Gdrive kliens
Hd sentinel-re smartmoontools vagy a gui-val GSmartcontrol.
Hd sentinel-nek pedig van free linuxos parancssoros valtozata is. -
vargalex
félisten
válasz
Joker88 #1105 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy melyik edition lett a nyerő. A Desktop Environment-ben különböznek (Cinnamon, Xfce, MATE). De úgy általában:
- IrfanView (ez nem egy kép szerkesztő, csak nézegető/manipuláló). Alternatívája függhet a DE-től is, de van egy pár alternatíva
- Total Commander -> Double commander
- Allavsoft -> yt-dlp (parancssoros)
- FTP kliens: ott a parancssoros ftp, de Double commanderrel is tudsz FTP-zni, illetve van Filezilla is
- TeamViewer: van linuxra is
- Free Download Manager: nem ismerem, de van linuxra is
- Google Drive: alternatívák
- OneDrive: az előző wiki oldalon ahhoz is találsz alternatívát
- HD Sentinel van linuxra is (GUI is butább kinézettel/funkcionalitással) -
Joker88
őstag
Hosszú próbálgatások után, LinuxMint lett a befutó (22.1) a Windows 11 helyett
Azonban,szeretnék ötleteket kérni a Windows-os programok alternatívájára Linuxhoz , lehetőleg magyar nyelvűeket..
- IrfanView - képszerkesztő
-TotalCommander
-Youtube/videós oldalakról letöltő (Allavsoft-ot használtam eddig)
- FTP kliens a NAS-hoz , eddig Filezilla volt
-TeamViewer
-Free Download Manager letöltő-vezérlő
- Google Drive kliens
- OneDrive kliens
- HD Sentinel
Hirtelen ennyi.. -
vargalex
félisten
válasz
IstvánLászló #1100 üzenetére
Nem tudom, hogy te hol nézted, de az rtl8761b-firmware csomag 2024.07.30-tól, az rtl8761usb-dkms csomag pedig 2021.03.26-tól érhető el. Előbbi azóta nem is frissült, utóbbi utoljára 2023.07.17-én...
-
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1100 üzenetére
Nekem ez van:
Bus 001 Device 013: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)
Sok kernellel nem működik, a 6.15-el pl jó, néha ki kell húzni és be kell dugni, ha nem látja a gép.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #1101 üzenetére
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #1098 üzenetére
Ó Ó Ó móst szóhóz aligijútók őrőmőmben úgrálók őrőmőmben és nagyón nagyón is őrűlők is mert móst éppen síkerrel,meg is meg is találhattam a csómagót a dongle-hez.
Az aur-t most fríssíthették is szerintem ez pár perce tőrténhetett, mielőtt beszélgettem is veled a dongle-ről,tehát itt és mindenkinek is elérhetővé is tették is ezzel azt gondolom biztósan is nagyon nagyon is sókat is tesztelték is ezt a driver-t,hogy bekerűlhessen az aur nagyon nagy tárólójába.A kettő csómagnak a neveit itt kűldőm neked és mindenlinek is akitet is érdekelhet és segítségképpen: rtl8761b-firmware 162105963-1 rtl8761usb-dkms , és ezek a csómagok elérhetőek mától kezdődően.
Azt túdóm móst is erre móndanni nagy az őrőmőm és ezt az esemémnyt is mert a fejlesztőknek és a tesztereiknek csak nekik is köszönhetem is azt is hogy van móst már mától a dondle driver támógatása és őrőmmel is használhatóm,most fógóm majd telepiteni a gépemre.
A telepités simán gőrdűlékenyen elindult és éppen fut és mosk késziti a dkms a csómagot és itt mútatóm is meg az első részletét.
Telepítés rtl8761usb-dkms...
==> Csomag készítése: rtl8761usb-dkms 20200610-3 (2025. máj. 26., hétfő, 14:29:25 CEST)
==> Futtatási függőségek ellenőrzése...
==> Fordítási függőségek ellenőrzése...
==> Források letöltése...A tényleges vége az elkészűlt driver csómagjának a kímenetét most mútatóm éppen a gépemre telepűlt,minden híbanélkűl.
dracut[I]: *** Generating early-microcode cpio image ***
dracut[I]: *** Constructing AuthenticAMD.bin ***
dracut[I]: *** Store current command line parameters ***
dracut[I]: *** Stripping files ***
dracut[I]: *** Stripping files done ***
dracut[I]: *** Creating image file '/boot/initramfs-linux-fallback.img' ***
dracut[I]: *** Creating initramfs image file '/boot/initramfs-linux-fallback.img' done ***
A tranzakció sikeresen végrehajtódott.Hát mós meg is kőszőnőm a segítségeteket: #1097 cigam #1090 Pikari
Most megyek és megnézem a dongle-t,hogyan is műkődik,ha valakit érdekelne kűldjőn egy űzit és a lehető leghamarabban bíztósan túdók válaszólni,ha lenne kérdésetek.
-
válasz
IstvánLászló #1098 üzenetére
Itt azt írják, hogy rendben működik a 22-es manjaro-val. Esetleg töltsd le a live telepítőt, és nézd meg, hogy azon működik-e. Ha igen, akkor nézd át ezeket a könyvtárakat, hátha megtalálod, és csak át kell másolnod a te rendszered ugyanolyan nevű könyvtárába.
-
IstvánLászló
őstag
Értelek és ezt mot már jegyzetelnem is kell mert efógóm felejteni,ígen a lib kővtár nekem még amigának a kapcsán is még ismerős.
Ó móst már nagyón is mótívált vagyók és nagyon is ízgúlók is nehogy elróntsam a rendszeremet,de előtte azér készítek egy bíztónságí mentést,mert én azért túdók ám híbázni,én auditaktaként is merem csa is arendszert.
-
válasz
IstvánLászló #1096 üzenetére
Szerintem nem. Ha az /usr-ben nincs lib/firmware mappa, akkor nézd meg a /lib könyvtárban.
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm a linkelt példádat.
Ó hát csask is azt tudom most mondani is neked hogy megzézem a /usr mappájában az arch rendszerembe,ha nincsen ijen mappám akkok ezeket nekem kel létre is hóznóm.
Kérdésem jól gonolkodom és így kell ezt meg is tennem és ha ezzel készen is lennékk ezúánt a firmware-rét már installátm ez a kérdésem fúrán hangzík,de csak így laikúsan túdóm megkérdezni.Most nézem éppen az oldatl amit javasólsz jelenleg még próbálóm még értelmezi a teedőket,de mi a teendő még nem értem még póntósan.
-
válasz
IstvánLászló #1094 üzenetére
Fogalmam nincs, hogy az arch hol tartja, továbra is a linkelt oldalról idézve:
/usr/lib/firmware/rtl_bt/rtl8761b_fw.bin
vagy/lib/firmware/rtl_bt/rtl8761b_fw.bin
vagy
/usr/lib/firmware/rtl_bt/rtl8761b_config.bin
vagy/lib/firmware/rtl_bt/rtl8761b_config.bin
Az archosok klubjának tagja biztos jobban tudják -
IstvánLászló
őstag
No AUR package found for rtl8761b-fw
there is nothing to do
pacman -S rtl8761b-fw
hiba: cél nem található: rtl8761b-fwEzt nekem kell letölteni a megadott linkről, és ezt ídáig ertem,de hova kellene betennem az arch distro-nak megfelelő helyrére,légyszívez elérésí uttat ha tudnál móndani ez nagyon sokat segitene,még ilyen - firmware-ret még sohasem csináltam és nincsen ebben semmijen gyarórlatóm.
-
IstvánLászló
őstag
lsmod | grep bluetooth kimenete nálam most fríssűlt a kernel az 6.14.7-arch2-1 -re
bluetooth 1097728 6 btrtl,btmtk,btintel,btbcm,btusb
rfkill 40960 2 bluetootha rtl8761b-fw csomag miggyárt megnézem.
-
IstvánLászló
őstag
Ó nagyón is hálás is vagyok neked a móstani nagy segítségedért,te neked a dongle-vel milyenek a tapasztalataid a debianon,azt régóta tudom a debián egy nagyón is jó stabil egy jó rendszer.
A neten móst is kábellel csatlakózóm az arch rendszeremmel,gondolom az installerje is kinézetre ólyan gondolom mint az arhinstall-nak csak szővegesen grafikus a felűlete.
Most jőtt-le az iso installere,másik gépemen majd most tudóm szerencsémre installáni debian-t,ami nem ókózhat rendszer próblémát.
Már móst nagyon nagyon is ízgúlók mi kőzben nekd íróm mót a sóraímat,abban a reményben hogy a dongle majd hajlandó is lesz műkődni.Abban kérném még szíves segítségedet dongle-hez hogy mejik csómagók kellenek majd és ha lehet és nem is megterhelő a számódra és időd is engedi,kélek is nagyón és írdle nekem a csomagoknak a lstáját.
Ó már móst nagíón is ízgúlók,megy a pendrájvómra az isó és másik gépemen maj megy a boot és install.
-
válasz
IstvánLászló #1086 üzenetére
Kicsit trükkös a dolog. Ahogy a linkelt oldalon is írják, a Realtek RTL8761B chip úgy jelenik meg az eszköz listában, mint
0bda:8771 Realtek Semiconductor Corp
.
Vagyis valószínű, hogy az van benne.
Az 5.8-nál frissebb kernel alapból támogatja, ha bele van fordítva a "bt_rtl" driver.
Ezt ellenőrizheted az alábbi paranccsal:lsmod | grep bluetooth
A működéséhez viszont ezen kívül szükség van a chip-et működtető firmware-re. Ezt neked kell letölteni a megadott linkről, és betenni a distro-nak megfelelő helyre.
Az utolsó mondatban utalnak arra, hogy archívum alatt ezt a rtl8761b-fw csomag megoldja, vagyis felteszi a chip működéséhez szükséges firmware-t. -
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1089 üzenetére
legújabb debian 64 bites net installer [link] , utp kábellel dugd rá a hálózatot a telepítés előtt. igen, apt-get segítségével tudod feltenni a csomagokat rá.
-
IstvánLászló
őstag
Értelek hát sajós azt kell móst mondjam is neked,dongle adapterem sóshasem vol,tehát ezért núlla a tapasztalatom.
Azt megkérdezhetem melyik debiant használod,mert akkor menézném nagyon is szívesen,mert én régebben, LinuxMInt Cinnamonnal kezdtem is az alap és minimális ismereteket megtanulnom audidaktaként a rendszerének a kezelésére.
Ha jól emlékszem és nem tévedek a debian apt csómagkezeőt használ,ha tévedtem akkror bócsánat is ezért.
A debián rendszered amit épen gondolom most is haszálod,légyszíves linkejed mad nekem a install iso.ját.Köszönöm ha túdsz válaszóljál,mert móst ígazán is fell is kell tetted a fígyelmemet a debian-ra,minden is érdekel nem csak a dongle kapcsán..
-
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1087 üzenetére
nekem debian van, nem tudom, hogy archban melyik csomagban lehet benne.
talán: bluez -
IstvánLászló
őstag
Értelek de ennyíre nem ísmerem ezt az adaptert,most használnám is előszőr.
8771 Realtek Semiconductor Corp. Bluetooth Radio
Az lehet hpgy én most tévedek,de szerintem RTL8771 chip lehet benne az lsusb kimenetén ezt látom,ha tévedtem akkór előre is bócsánatót is kérek.https://ventionaccessories.com/product/usb-bluetooth5-0-adapter-black-2/
Ígen az adapreremnek a felírata stimmel,de nekemmás vólt a dóbózán a kép,csak az első kép vólt rá nyómtatva,adapterem 5.0 verziójú.
Légyszíves egy kícsit póntósítsál,sok sok óldalakat is ólvast és ótt is ezt móndták mint éppen amit most mondasz.
Ezt a dolgle-t nem értem,mit is kellene még tennem: bluemann csómagját már telepitettem,de ez a dongle nem akarja az ígazságót,mit tehtnék még,mert fógalmam nincsen is már,mit tehetek is még.
-
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1084 üzenetére
hát először is fel kell tenni azt a parancsot.
ez annyit csinál, hogy listázza a ténylegesen is érzékelt bluetooth donglikat.
feltéve, ha megtalálja őket.ha a bd address mezőbe ki is van írva az azonosítója, akkor működik, ha nem talál egy eszközt se, vagy minden 0, az akkor driver/firmware/kompatibilitási problémára utal.
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm nagyon is szépen hogy most írtál.
Ezt jelezem is dongle mególdásában,móst használók előszőr ilyen adaptert.A kérdésem bíztósan bútának is hangzik is majd gondolom én.
A terminál kimenete ezt móndgya: hciconfig
bash: hciconfig: parancs nem találhatólsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 003: ID 18f8:0f97 [Maxxter] Optical Gaming Mouse [Xtrem]
Bus 001 Device 004: ID 1a2c:5f4c China Resource Semico Co., Ltd USB Keyboard
Bus 001 Device 005: ID 1462:7c56 Micro Star International MYSTIC LIGHT
Bus 001 Device 006: ID 0bda:8771 Realtek Semiconductor Corp. Bluetooth Radio
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hubEz a parancs mit csínál hogy körűbelűl én is értsem.
-
válasz
IstvánLászló #1081 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1081 üzenetére
nézd meg először is, hogy a hciconfig látja -e
-
IstvánLászló
őstag
Szép napot kivánok mindenkinek.
Kérlek titeket itt és légyszíves segítsetek a dongle mególdásában,móst használók előszőr ilyen Blutooth-os adaptert és nem jútóttam el a jó mególdásig.
VEntion bluetooth adapter 5.0 verzion-hoz keresek 10 napja mególdást,amit még nem tudtam máig mególdani és ehhez kérnék most segítségeteket.
A dóbózában kiss cetlíre is van írva a driver dwnload linkje.
A driverk csak is win-es verziójúak.
Az ArchLinux cinnamonnal a rendszerem,teljesen belaktam és minden is ami nekem is kell jól műkődik,de a dongle-t nem tudtam jó műkődésre is bírni.
A dongle driverek a Blutooth adaptrehez.
A default csómagók a rendszeremben ez a háróm: bluez bluez-libs bluez-utilsAzt ólvastam még útána is hogy még kell a bluemann csómag és ő az adapternek a kezelőjét is nekűnk kell felteni,ez érdekes is az hogy miért is nincsen a gépemen defaultként is mint a fenti 3 csómagja ,de ezt ídáig mególdóttam és móst is próblémás a műkődése.
A dongle nálam nem műkődik kórrekten mert ez,ígaz a szómszédóknak az eszkőzeít megtalálja,telommal nem beszéleg óda és víssza,ovasást és írást sem tudtam mególdani.
A telomat nem akarta rendesen párósítani,ezt csak így tudóm móst elmóndani,mert még sóhasem használtam ílyen adaptert,gyerekeimnek a gépével műkődik a dongle és lehet párósítani és írni és olvasni is engedi,de ez jelenleg csak is win-en tudtuk is használni,nem akarom a gyerekeimet is még ezzel a problémámmal terhelni is azzal is hogy a gépűkelé űlve,addig nem tudják haszálni a gépűket.
Elnézést a hósszú kómmentemért,de úgy érzem ezt mind múszáj is vólt leírjam a témának a tísztázására,remélem érthatően tudtam a kérésemet leírnom.
Kérem szépen akik ísmerik a dongle-t segítsetek ennek a problémámnak a mególdásában,milyen prógramót túdnátók ajánlani,mert jelenleg nem tudom merre is menjek is tóvább. -
zoltanz
nagyúr
Google Chrome beta böngészőt hogyan tudom telepíteni Debian-ra?
köszi! -
cibus
senior tag
válasz
fekete.puma #1073 üzenetére
Igen, köszi, ez elég jó proginak tűnik
Bár tegnap már azon gondolkoztam, hogy rakok fel egy wint, ott streess test alatt beállítom ryzen master-rel, aztán az ott kapott stabil értékeket átmásolom a biosba. Úgy meg elvileg akkor Linux alatt is úgy fog futni -
F34R
nagyúr
válasz
IstvánLászló #1074 üzenetére
lib32-mesa a jatekokhoz kell. amdgpu drivert mondanam meg es kb ennyi. Illetve vulkan drivert a modern jatekokhoz.
-
IstvánLászló
őstag
Szép napot kivánok mindenkinek.
Az AMD Radeon RX 5700 XT vga-hoz keresek drivert:EndeavourOS Linux x86_64-hez.
Azt tudom a gpu-hoz mesa lib32-mesa kell,szerintetek ez elég is lehet a teljes hardveres gyorsításához,gépemet mindenre is használom+steam s.t.b-re.
A gépemben b550 gaming plus lap+Ryzen 7 5700X+32Gb rammal. -
PociAti
őstag
Lehet hogy ez a link segíteni fog:
https://linuxconfig.org/how-to-manage-power-profiles-over-d-bus-with-power-profiles-daemon-on-linuxGondolom valami olyasmire gondolsz, mint amit PewDiePie is bemutatott a napokban megjelent videójában:
https://www.youtube.com/watch?v=pVI_smLgTY0&t=1155 -
Sz_Imre
senior tag
válasz
-szabi- #1066 üzenetére
Szia!
Audacity -> Tenacity
Foobar2000 -> Audacious, DeaDBeeF, Strawberry music player
MPC-HC ->
Total Commander -> Double Commander, vagy a beépített fájlkezelő (némelyik tud két ablakos módot is.)
Notepad++ -> Kate, Notepad NextJelenleg ennyi, ezeket egy részét nem használtam linuxon, így nem tudom hogy befog-e válni vagy sem. Illetve milyen linux rendszer lenne?
-
-szabi-
addikt
Hi
Az alábbi programoknak keresem a linuxos kiadását, jobb híján alternatíváját:
7Zip
Photoshop (Gimp)
Audacity
Avidemux
Eraser
Foobar2000
Foxit PDF Reader (elérhető linuxon)
Google Earth
MediaInfo (elérhető linuxon)
Office Professional (libreoffice)
MKVToolnix (elérhető linuxon)
Mozilla Firefox (elérhető linuxon)
MPC-HC
Notepad++
PDF Editor
Shotcut (elérhető linuxon)
Subtitle Edit
SumatraPDF
TeamViewer (elérhető linuxon)
Total Commander
VeraCrypt (elérhető linuxon)
XnView
Picture Slideshow Screensaver
Aminek van linuxos verziója azt felírtam.
A többire keresek megoldást.
A félkövér mindenképp érdekel.
Aki esetleg végigjárta már ezt az utat, mit ajánlotok?
Előre is köszi.üdv
szabi -
cibus
senior tag
-
cibus
senior tag
Sziasztok! Linuxra létezik valami olyan progi, amivel lehetne amd procinak csinálni egy tuningolt beállítást mondjuk egy profil1 és egy visszafogottabb beállítást, mondjuk profil2 és csak 1-2 kattintással váltani közülük?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
growler #1058 üzenetére
A ram témát most tudtam megnézi,a terminál ezt írja lentebb 2 sorban és ez dual csannell-modot jelrnt.
A kérdésem bután is hangzik és világositsál légyszives - fell,ilyen mélységében nem ismerem ennyire a Linuxrendszerét.
Azt mondod,"Ha nincs kimenete, akkor single channel.",gépem biztosan használja a dualcsanelt,érdkes hogy ezeket a sorokat írta - akkor minden jó.
sudo dmidecode -t 17 | awk 'BEGIN { FS=":"; OFS="\t" } /Size|Channel/ { line = (line ? line OFS : "") $2 } /^$/ { print line; line="RAM" }' | grep -iv 'no'
RAM 8 GB
RAM 8 GBA bocsi ez kimaradt most potolom: EndeavourOS Linux x86_64 ArchLimux alapokon fut és stabilan.
-
growler
őstag
válasz
IstvánLászló #1056 üzenetére
sudo dmidecode -t 17 | awk 'BEGIN { FS=":"; OFS="\t" } /Size|Channel/ { line = (line ? line OFS : "") $2 } /^$/ { print line; line="RAM" }' | grep -iv 'no'
Ha nincs kimenete, akkor single channel. -
BigManus
addikt
válasz
IstvánLászló #1056 üzenetére
Szia!
Na és mégis milyen rendszerre? Vagy mindegy??
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! Csódásan szép napot mindenkinek.
A ram monitorozo infót kersek és olyan progit - ami megmutatja, hogy single vagy dual csannell-modban müködnek e ,egy barátomnak-kellene és engemet is érdekelne ez a téma. -
cibus
senior tag
Heroic launcherben hogyan tudom syncronizálni a játékmentéseim? Játékok listáját bejelentkezés után letölti, fel is tudok telepíteni játékot, indul is, de mintha sose jártam volna bennük. Ilyen felhő alapú sync-et hogyan tudok?
Köszi -
válasz
IstvánLászló #1052 üzenetére
Tiszta sor, köszi a választ!
-
IstvánLászló
őstag
Értelek én is még nekem - tanúlom a dekódolását is még is az ilyen és bónyúlúltabb válaszókat is már sokan használnak,de most már azt gondolom nem is fógóm használni a rővídítésí-fórmákat,nem nekem való,maradok - inkább az érthrő vászoknak az írásánál.
Bocsi sem téged sem másokat nem akartam teszteli,azért jővők íde a fórumba hogy segítsek hatudok és tanúljak mindenkitől is mert tanúlúnk egy életenát....
Köszönöm a jelzésedet és a pozírív véleményedet.. -
válasz
IstvánLászló #1050 üzenetére
Ahaaa.... Így már érthető. Nem mennek nekem ezeknek a rödiv(tett) válaszoknak a dekódolása.
-
-
válasz
IstvánLászló #1048 üzenetére
Azt értettem. Azt nem értem, hogy
- a hozzászólásodban nincs jelezve a módosítás, pedig growler később szólt hozzá.
- mit jelent a "+1gen jó príma"? -
válasz
IstvánLászló #1046 üzenetére
Ezt én se értettem.
-
cibus
senior tag
válasz
IstvánLászló #1042 üzenetére
growler +ajánlata +1gen jó príma - ezt nem értem
-
cibus
senior tag
Olyan file manager app létezik, tudtok esetleg róla, ami két ablakos, mint mondjuk a total commander, viszont nem olyan listás, felsorolós, hanem rendesen mappák vannak benne mind a két oldalon? Hogy pl látszanak a képek is kicsiben vagy nagyban
-
-
PociAti
őstag
-
-
PociAti
őstag
válasz
Sz_Imre #1032 üzenetére
Én a yt-dlp-t használom. Létezik hozzá GUI is.
https://github.com/yt-dlp/yt-dlp -
Sz_Imre
senior tag
-
-
cibus
senior tag
Sziasztok! Van valami program, amivel gyorsan és egyszerűen lehet leszedni YouTuberól zenéket mp3-ban? (Csak a zene, videó nélkül)
-
oba
addikt
Igen, tudom, de nem akarja kiadni mert még nincs vele kész és azt írta hogy nem is biztos hogy be lesz fejezve mert annyira nem ért a Linuxhoz. Én persze örülnék neki ha kiadná, az én igényeimhez ez a legjobban megfelelő, mert bőrdíszműves mintákat rajzolok, és ami más programban "szenvedés" (pl öltések helyét berajzolni) az itt szó szerint pár kattintás. Most a librecad-et tanulgatom, haladok benne de hát közel sem annyira könnyű benne megoldani a dolgokat mint ebben.
-
Penty
aktív tag
Ha gondot okozott egyenes vonalat rajzolni mm pontosan, akkor ez inkább az adott program nem ismeretéről tanúskodik.
Szerintem ismerkedj meg a neked leginkább tetsző és kézreálló programmal és sajátítsd el a használatát.
(Inkscape-ben pl. a SHIFT-et kell nyomva tartanod az egyenes vonal rajzolásához, ha jól emlékszem. Az alapértelmezett mértékegység meg a px, de ezt elég könnyen át lehet állítani mm-re.) -
PociAti
őstag
Mindhármat próbáltam és tutorial anyagok nézését követően mindegyikkel ment a rajzolás.
Inkább kitartást kívánok, mint pont olyan CAD programot találni, amire gondolsz.
Nekem mindig azokkal a programokkal volt problémám, amik nagyon egyszerűek voltak, mert azok hajlamosak voltak a saját elképzelésük szerint működni, nem pedig úgy, ahogy egy CAD programtól elvárható lenne. -
oba
addikt
Sziasztok!
Egyszerű 2D-s CAD rajzprogramot keresek linuxra. Windowson a Leathercraft CAD nevű programot használtam eddig de annak sajnos nincs linuxos verziója. Wine-al sem működik. Ez kifejezetten bőrdíszműveseknek készült de amúgy bármi másra is használható egyszerű, letisztult CAD szoftver. Próbáltam az Inkscape-et, FreeCAD-et és a LibreCAD-et de valahogy nem az igazi. Már az gondot okozott hogy mm-ben adott hosszúságú egyenes vonalat rajzoljak velük.
Tudnátok ajánlani valamit?
-
-
-
cibus
senior tag
Sziasztok. Van valami olyan app linuxra (laptopra), ami nem engedi mondjuk 60% fölé tölteni az aksit, ha állandóan áramon van, hogy védje az aksit? Köszi
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1007 üzenetére
Ha nem tudja egy Wifi eszköz továbbosztani az internetet Wifi-n, tudok kettő eszközt használni? Az egyikkel internetkapcsolatban van, másikkal hotspot-ol továbbosztja az internetet.
Kösz! -
zoltanz
nagyúr
Windows 7/10 telepítőt pendrive-ra létrehozó appok közűl mi ajánlott még? (WoeUSB és a Ventoy-on kívül)
Köszi! -
-
zoltanz
nagyúr
Mx-Linux telepítő/live iso képfájlt szeretnék pendriv-ra írni. Beágyazott rendszeren (stúdió rögzítő Zoom LiveTrack -hez is használom mentésnek a pendrivot) ezért olyanra van szükségen Fat32 (4GB+ fájlokhoz) és ami nem partícionálja többfelé a lemezt, nem szereti Zoom az ilyet sajna.
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1007 üzenetére
Köszi.
Ez jó tud forgalmazni 5GHz-en (dual band) Sztem a Windows nem tud, sőt az Android 12 Google Pixel 3a val is 2, 4-en megy csak -
-
zoltanz
nagyúr
Wifi kapcsolaton keresztűl interneten lógó eszközön szeretném ezt tovább osztani ugyan azon a Wifi adapteren.
(adapter képes rá, Windowson)
Thx! -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy céges pendriveok-ra kell kényes adatokat tennem.
A cégnél minden gép Linuxos.
Windows alatt tudom, hogy a BitLocker az amivel jelszavazni tudom a peneket, azt a Linux rendszerek is "értik"
Linux alatt milyen programmal tudom a pendriveot jelszavazni úgy, hogy a Windowsos gépek is bekérjék a jelszót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest